Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: 11.ev
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3

vivienleigh

Gezegen kombinasyonları ile çalışmak, astrolojinin temel öğretilerinden biridir. Ancak tabi ki haritayı genel olarak değerlendirdiğinizde, her zaman çok daha fazlasını görürsünüz. Yine de kombinasyon olarak ele alındığında, Ay'ın 11. evdeki konumunu değerlendirirken, hangi burçta olduğuna muhakkak bakılması konusunda kesinlikle hemfikirim. Zira bir gezegenin kendi doğasından bekleneni ne ölçüde verdiğini anlayabilmemiz için, gezegenin içinde yerleştiği burçtaki asalet veya zayıflığına, açılarına ve dispozitörüne (içinde bulunduğu burcun yönetici gezegeni) bakılmalıdır. Bir gezegen içinde bulunduğu burçta bir eylemi başlatır; dispozitörü ise bu eylemi devam ettirir. Yani, örneğin Ay Yay'da ve 11. evde ise, arkadaş çevresiyle ilişkiler, genişlemeci, iyimser, heyecan ve yenilik arayışında, samimi ve içten başlar. Peki sonra nasıl devam eder? Bu sorunun cevabını bize Jüpiter verecektir. Diyelim ki Jüpiter Oğlak'ta ve 12. evde yerleşmiş olsun. Jüpiter bu burçta zararlıdır. Yani kendi doğasından bekleneni doğru bir şekilde ortaya koymakta zorlanır. 12. ev doğa olarak Jüpiter'in sosyal yönlerini rahatça ortaya koymasına müsade etmeyen bir alandır. İzolasyonla alakalıdır. Sonuçta, harita sahibinin sosyal ilişkilerinin bağlanacağı alan 12. evdir. Eğer, üstüne üstlük Jüpiter bir de Satürn veya Mars'tan sert açılar almaktaysa, yanıksa, ters hareketli ise, o zaman sosyal konulardan olumlu sonuçlar çıkarmak, daha da zorlaşacak demektir.

Klasik Astrolojide 11. evin nasıl değerlendirildiğine ilişkin daha geniş bilgi edinmeniz açısından, çok yakında çıkacak olan Klasik Astroloji kitabımdan bazı alıntılar yapacağım.

Klasik Astrologlara göre 11. ev:

Vettius Valens (Helenistik Dönem)
11. ev: arkadaşlar, umutlar, hediyeler, çocuklar, özgürlüğünü kazanmış köleler.

Ebu Ma’şer (Ortaçağ Dönemi)
11. ev: umut, iyi şans, övgü, takdir ve yardımcılar

Lilly (Rönesans Dönemi)
11. ev: arkadaşlar ve arkadaşlık, umut, güven ve itimat, övgü ya da yergi, arkadaşların sadakati ya da sadakatsizliği

Genel Yaklaşımlar:

11. ev: Arkadaşlar ve arkadaşlık, arkadaşların sadakati ya da sadakatsizliği, gruplar, kişinin sosyal yaşamı ve sosyalleştiği kişiler, yardımlar, dış faktörler, politika, umulmadık iyi şans ve kazanımlar, umutlar, güven ve itimat, övgü ya da yergi. İkincil olarak mutluluğu anlatan bir evdir. Burada bulunan bir gezegen birincil hareketle 10. eve ulaşacağından umutlar evi olarak anılmaktadır. 10. evin 2. evi olarak da kişinin aksiyonlarında ona yardımcı olan kişileri ve profesyonel girişimlerin parasal desteklerini göstermektedir. İkincil evler daima destek evleridir.

Özgün yaklaşımlar:

11. ev:

Firmicus: Jüpiter’in evidir, bu yüzden “Bonus Genius” olarak adlandırılır. En şanslı evdir.
İbn-i Ezra: Onur, asalet ve iyi isim, krala hizmet eden görevliler.
Ebu Ma’şer: Takdir ve beğenilirlik, kralın hazinesi.
El-Biruni: Mutluluk, öteki dünyaya ilgi, kadınların arkadaşlığı, aşk, giyim kuşam, parfümler, takılar, ticaret, uzun ömürlülük.

Gizli düşmanlıklarla ilgili ise, 12. evinizin yöneticisinin haritanızda nerede ve nasıl yerleştiğine, kendi yöneticisiyle ve diğer gezegenlerle ilişkilerine bakmalısınız.
öner döşer
Dostluk, umutlar ve akıl ve gizli düşmanlıklar evidir. İlim, elektronik, buluşlar, keşifler, uzay ve teknoloji, madde ötesi, bilgisayar dünyası, insanlara yararlı olma, zihinsel özgürlük, arzular, umutlar, beklentiler, dostluklar, önemli sosyal değerler, gruplaşmanın getireceği amaçlar, özdeşleşme gibi konularda etkilidir.

İnsanların çevresiyle ilişki kurma durumu, arkadaşlıklar ve sosyal çevre içinde yapılacak çalışmalar, varılacak hedefler, gerçekleştirilecek yenilikleri belirler.

Vücut kısımlarından kan dolaşımı, kan basıncı, baldırlar, topuklar, lenf sistemi, adaleler bu evin etkisindedir. Doğal yıldız haritasında 11. evin sahibi Kova burcudur. Onbirinci evin yöneticisi Uranüs ve Satürn gezegenleridir.


astroloji.biz
Klasik olarak “ Arkadaşlar Evi” olarak adlandırılır ve Uranüs (Modern) ile Oğlak burcu ve Satürn ´ün (Klasik) doğal evidir. 11. Alan, genel anlamda ideallerimizi ve beklentilerimizi anlatır; dolayısıyla bu alanın olmasını istediklerimiz ve beklediklerimizle ilgisi vardır. 10. Alanda reel bir şeyler yaptık ve bir amaç ortaya koyduk, simdi de o amaçların sonuçlarını bekleme anıdır artık.

Olmasını istediklerimizin gerçekleşme şartı, genel olarak somut ve pratik tabanda yaptıklarımızla ilişkilendirilirse, 10 ile 11. Alanlar arasındaki bağlantı kaçınılmazdır. Ancak 10. Ev, kayıtsız şartsız somut hareketi temsil ederken 11. Ev, sadece beklentilerimiz anlamına gelebilir ki, bu durumda kişinin 11. Evi zayıf işliyor demektir çünkü, tepeye çıkacak gücü gösteremezsek, beklentilerimizi boşuna umut ediyoruz demektir.

11. Alan, gelecek ve yakın arkadaşlarımız anlamlarına da gelir. 11. Alanın gelecek kavramıyla bağlantısını, evin diğer anlamlarından (Örneğin beklenti) çıkarabiliriz. Bunun dışında yakın arkadaşlar da, kişiyi güçlü etkileyecek ve kişinin geleceğinin şekillenmesinde rol oynayacaklardır.

11. Alan, grupları ve toplulukları da anlatır. Bunlar, kişinin belirli amaçlar altında toplanmasına yardımcı olurlar. Ancak 11. Alanda kişi, kendini topluluk veya grup bünyesinde yok etmez, kendi benini geriye çekmez ve kurban etmez; kendini onların içinde, birey gücünü koruyarak gerçekleştirir.

11. Alanın anlamları, kişinin beklentileri, onların gerçekleşme potansiyeli, gruplar, Arkadaşlar, ideal olan, gelecek ve ileriye dönük tüm olaylardır.

Olumsuz anlamda işleyen bir 11. Alan, beklentilerimizi kurduğumuz temelin zayıf ve boş olduğunu anlatabilir. Bunun dışında arkadaş çevremiz de bizi olumsuz olarak etkiliyor olabilir. Kafamızda yarattığımız planların gerçek sanılması da 11. Alan için tehlike çanlarının çaldığını gösterebilir.


Kaynak; Sibel Aydın

(Astrogünlükkursu)
11. Ev

Doğal Burcu : Kova

Yönetici Gezegenler : Uranüs, Satürn

Güçlü gezegen : Merkür

Şifre : Dostluk, arkadaşlık

Kişinin grup kurma, arkadaş edinme ve evrensel amaçlar üzerinde çalışma kabiliyetini gösterir. Dostluklar, arkadaşlıklar, insancıl tutumlar ile ilgili olduğundan kişiye zihinsel özgürlük verir. Duygusal ilişkilerden uzak, zihinsel yaratıcılığı ifade eden bir evdir. On birinci evi tanımlayan sözcükler, arkadaşlık, sosyal olaylar, sosyal değerler, umutlar, dilekler ve ideallerdir. Genellikle aynı düşüncede olduğumuz, ortak hedeflere, ortak gayelere, ortak ilgilere sahip olduğumuz kimselerle birlikte oluruz. Bu grup enerjisi, bu bilinç ortaklığı, kendimize ilişkin inançlarımızı değiştirmede son derece etkili olabilir. Başka insanların bizi desteklemesine, hayallerimizi gerçekleştirmemize yardımcı olur. İmkansız olan, gerçek olur. On birinci ev sosyal çevremizi, görüştüğümüz kimseleri, dostlarımızı kapsar. Bu insanlarla çok yakın ilişki içinde olmamız şart değildir. Yakın ilişkiler bu eve pek dahil değildir. Buradaki insanlar genellikle bizim de dahil olduğumuz bir çevrenin mensubu olan kimselerdir. Bu evden kazançlı çıkmak için öncelikle hayalimizin, hedefimizin ne olduğunu belirlememiz gerekir. Bu bilgi sayesinde çevremizde, kendimiz için istediğimiz şeyleri paylaşıp destekleyecek insanlar toplarız. Bunu karşılığında biz de onlara aynı desteği veririz.

Arkadaşların evidir. Doğanın doğal olarak çekici bulduklarını ve onlarla ilişkilerinin karakterlerini belirler. İhtirasını, fakat bu titizlikle ayırt edilmelidir ki bir yandan çekiminden öte yandan da isteğinden kaynaklanan ihtirasını göstermektedir.

---------------------------------------------------------------------------

11. Ev ve Psikolojik Yaklaşımları

11. ev arkadaşları, toplumu, grup ve organizasyonları temsil eder. 5. evin karşıtıdır. 5. evde kişinin kendini ifadesi, sadece kendisi için kendi isteklerini yapması söz konusu iken, 11. evde gruplar halinde, kendini ön plana çıkarmadan, toplum için yapılanlar söz konusudur. Arkadaşlıklar dostluk düzeyinde değil, daha yüzeydedir. Kişinin toplumsal, sosyal ilişkileri ön plandadır. Arkadaşlık ilişkileri, içinde yer alınan gruplar, sosyal sınıf, kulüpler, dernekler kişinin buradaki insanlarla birlikte, belirli bir amaç için, ortaklaşa hareket etmesini sağlar. Bu nedenle istekler, umutlar, geleceğe yönelik planlar, projeler bu evin konuları arasındadır. 11. evin aldığı etkiler gruplar, organizasyonlar içinde yer alıp almadığımızı, grup içinde nasıl hareket ettiğimizi gösterir.

11. evin doğal burcu Kova, doğal yönetici planetleri Uranüs ve Satürn'dür.

ANAHTAR KELİMELER: Arkadaşlık ilişkileri, kulüpler, dernekler, gruplar, arkadaşlardan alınan, arkadaşlara verilen öğütler, sosyal sınıf, insanlık için yapılan çalışmalar, umutlar, geleceğe yönelik planlar.

(astromerkez.com)
11. ev insanın düşlerini,isteklerini,beklentilerini temsil eder.ayrıca dostlarlada yakın ilgisi vardır.yine bu ev 10.evdeli mesleklede bağlantılıdır yani insanın para kazanabileceği konular hakkında da biir fkir verebilir.buarada 10. evi pek iyi olmayanların 11.evdeki uyumluluğu bi nebze rahatlatır ama asla etkisini silemez.yinede 11.ev meslekte yardımcı sayılabilir..

alıntı Gülten Suveren
Geleneksel İsmi: Arkadaşlar Evi

İlişkili Burç: Kova

İlişkili Gezegen: Uranüs, Satürn

Sınıflandırması: Hava, halef, eril

Karşıtı : 5. ev

Yönü: Güneydoğu, Güney


Anahtar Kelimeler: Arkadaşlar, akran grupları, tanıdıklar, kişiyle aynı idealleri paylaşanlar, kişiye doğrudan veya arka planda yardım edenler, organizasyonlar, birlikler, sosyal ilişkiler, insancıl amaçları destekleyen toplumsal hareketler, siyasi idealler, modern zaman ruhu, reformlar, özgürlük, bireylerin bir ideali gerçekleştirmek üzere bir araya gelmesi, daha kapsamlı ihtiraslar, geleceğe yönelik beklentiler ve projeler, açık seçik tanımlanan öncelikler, bu önceliklere göre hedefini belirlemek, kendini yönlendirmek, amaçlar, amacı gerçekleştirmeye yönelik gruplarla özdeşleşmek, stratejik ittifaklar, ümitler, dilekler, ülküler.





10.evin sonuna geldiğimizde, hiçlikten kendini gerçekleştirmeye kadar uzanan yolun da sonuna gelmiş olduk. Artık ego sağlam biçimde yapılandırılmış, kendine biçilen rolü hakkıyla oynamış ve kabul görerek hak ettiği karşılığı almıştır. Peki ya sonra?




11.ev, en derin seviyede, ego ile özdeşliğimizin ötesine geçmemizi ve hali hazırdaki varoluşumuzdan daha büyük bir şey olmamızı temsil eder. Bunu başarmanın temel yolu, kendimizden daha büyük bir bütünle özdeşleşmektir. Bu bir arkadaş çevresi, grup, inanç sistemi veya ideoloji olabilir. Genel Sistem Teorisine göre hiç bir şey izolasyon içinde anlaşılamaz, ancak bir sistemin parçası olarak anlam kazanır. Sistemin bileşenleri ve bu bileşenlerin nitelikleri, sistemin bütününün fonksiyonu olarak kabul edilir. Her bir bileşenin tutum ve ifadesi, sistemin geri kalanını etkiler ve onlar tarafından da etkilenir. Yüksek Enerji Toplumu olarak nitelenen bir toplumda, bireyin amaçları, sistemin ihtiyaçlarıyla uyum içindedir. Düşük bir sinerji siteminde ise, bireyler, kendi ihtiyaçlarını doyururken bütünün iyiliğini gözardı ederler. İşte 11.ev, bu evdeki burçlar ve gezegenler, bizim bir sistemin parçası olarak ne şekilde işlev gördüğümüzü açıklar.




İki yönetici gezegeni (Uranüs ve Satürn) olan 11.ev tarafından ima edilen grup bilinci kavramı, iki farklı şekilde anlaşılabilir: Birincisinde, bir gruba dahil olma yoluyla daha fazla güvenlik ve daha somut bir özdeşlik aranır (Satürn etkisi). Bu özdeşlik, bizim kimlik algımızı genişletir ve bir emniyet hissi verir. Fakat bir noktadan sonra istismar edicidir. Çünkü grubun (sistemin) dışında kalanlar (dünyanın geriye kalanı), grubu genişletme ve destekleme amacının araçları ya da rakip kutup olarak algılanabilir. Doğru(!) kişileri gruba dahil etme, doğru inançları benimseme, doğru yerlerde görünme konusunda fazlasıyla kaygılanılıp, katı kurallar benimsenir. 11.evdeki Satürn vurgusunun en olumsuz yönü, bir grup diğer bir grup tarafından tehdit edildiğinde ortaya çıkar. Beyazların yaşadığı bir bölgeye siyahların taşınması, Freudyen görüşlerin baskın olduğu bir çevreye bir Jung'cunun girmesi örneğinde olduğu gibi...




İkincisi, yani 11.evin Uranyen yönü, ruhsal öğretmenlerin, mistiklerin, farklı kültür ve zamanların tüm kahinlerinin tekrar tekrar benimsemiş oldukları grup bilincini temsil eder. Bu grup bilinci, kutuplaşmaları teşvik eden paradigmaları ve modelleri benimsemez, bireyin hayatın bütünüyle özdeşleşmesini savunur. Bizim daha büyük bir bütünün parçası olduğumuzu ve yaradılışın bizim dışımızdaki kısmıyla bağlantılı olduğumuzu söylerler. En son bilimsel bulgular da, evrendeki her şeyin altında uzanan ilişkiler ağının varlığına işaret etmektedir, yani, bilinmeyen derin bir seviyede hepimizin birbirimizle bağlantı içinde olduğuna...




Özetlersek; 11. evdeki grup bilincinin gelişimi, yalnızca ego özdeşliğini büyütüp beslemek için amaçlanmamıştır. Daha çok, hayatın yeri doldurulmaz bir parçası (farklı bir birey) olduğumuzu kavramamız ve bu farkındalık ile hayatın bütününü destekler biçimde, aşkın bir bilinçle, topluma hizmet etmemiz için amaçlanmıştır. Bu farkındalık, zorunlu bağların çok ötesinde, dünyamızın tüm canlıları ile bir kardeşlik algısı geliştirmemizi sağlayacaktır. Artık bu noktada, bireysel farklılıklar izolasyona götürmeyecek, hayatın bütününü zenginleştiren çeşitli renkler olarak benimsenecektir. Bu rengarenk varoluş sevgiyle desteklenir, çünkü bu özgürlüktür.




5.evde enerjimizi, kendi bireysel değerimizi ve özel oluşumuzu genişletmek için kullanmıştık. 11.evde ise, enerjimizi, ait olduğumuz grubun kimliğini, amacını ve varoluş nedenini iyileştirip doyuma ulaştırmak için harcarız. Bu küçük bir grup olabileceği gibi, insan ırkının tamamını da kapsayabilir.




Sosyal bilinçlilik 11.evin ana temasıdır. Bir toplum belirli yasalar ve ilkeler (10.ev) üzerinde yükselir. Yasalarına göre, kristalize veya şişkin olabilir. Geçerli yasalarca ihmal edildiği veya ihanete uğradığı hissi taşıyan gruplar, 11.evle ilişkilendirilen reform türleri yoluyla seslerini duyurabilirler.




Güçlü bir 11.ev vurgusu olan bireyler, ihtiyaç duyulan sosyal değişimi gerçekleştirmek için insani ve siyasi gruplarda çalışabilirler. Bir sosyal girişimden diğerine koşturup duran kişlerde de 11.ev vurgusu güçlüdür.




11.evdeki gezegenler ve burçlar, çekim duyduğumuz sosyal girişim ve grupları açıklar. Örneğin Neptün müzik toplulukları, spiritüel ve psişik gruplarla; Uranüs astroloji gruplarıyla; Mars ise yerel futbol kulüpleriyle ilgilenebilir.




11.ev, grup ortamlarındaki davranış tarzımıza ve etkileşim biçimimize de ayna tutar: Güneş veya Aslan lider olabilir, değerinin ve kimlik duygusunun önemli bir kısmını grup ilişkilerinden alabilir. Merkür veya İkizler, grup sekreteri veya en akıllı grup sözcülerinden biri olarak öne çıkabilir. Birilerinin çay yapması gerekir. Ay veya Yengeç, yalnızca bu tür hizmetleri sunmakla kalmaz, aynı zamanda evini bir toplantı mekanı olarak da açabilir.




Sosyal ortamlarda ne ölçüde rahat ettiğimizi yine bu evdeki konumlar açıklar: Venüs veya Terazi, kolaylıkla kaynaşır. Satürn veya Oğlak, çoğunlukla kendisini geride tutar ve kolaylıkla kaynaşmayı tuhaf bulur ve aptallık olarak niteleyebilir. Oscar Wilde'ın Ay'ı Aslan'da 11.evdeydi. Nazi Partisinin resmi sözcüsü Goebbels'in 11.evinde, Pluto ile Neptün İkizler burcunda kavuşum konumundaydı.




Arkadaşlıklar da 11.evin kapsamında değerlendirilir. Çünkü, bu evin olduğumuzdan daha fazla bir şey olma idealine uygundur. Arkadaşlıklar insanları birbirine bağlar, kişisel sınırları genişletir. Arkadaşlarımızın hem ihtiyaçları hem de kaynakları bizimkilerle örülü hale gelir. 11.evdeki burçlar ve gezegenler çekim duyduğumuz arkadaş tipini tanımlar. Örneğin Mars dinamik dürtüsel, doğrudanlık sergileyen kişilerle arkadaş olmaya eğilimli olduğumuzu yansıtabilir. Aynı zamanda bizim sahip olmadığımız, arkadaşlıklar yoluyla karşılamaya çalıştığımız niteliklerimizi gösterebilir. Aynı örneğe dönersek, Mars, kendisini harekete itecek, enerjik arkadaşlara ihtiyaç duyan bir kişiye işaret edebilir. Bu kişi öfkesini Mars özelliklerine sahip arkadaşları kanalıyla deneyimleyebilir. Arkadaşlık kurma biçimimizi yine burada görebiliriz: Mars arkadaşlığa dürtüsel olarak dalar. Satürn daha utangaç ve tedbirlidir. Venüs kolaylıkla çok sayıda arkadaş edinir. Arkadaşlığı sürdürme biçimimiz ve arkadaşlarımızda uyandırdığımız enerjileri de bu ev açıklar. Venüs arkadaşlarının yüksek ideallere uygun yaşamasını beklemesine karşın, ilişkileri yüzeyseldir. Pluto kişiyi önemli ölçüde dönüştüren yoğun ve karmaşık ilişkileri gösterir. İhanet, entrika ve aldatma problemleri ortaya çıkabilir.




11.evde kendimizle ilgili mevcut imge ve modellerimizin ötesine geçme arzusu vardır. Daha ideal bir benliğe, daha ütopik bir topluma özlem duyarız. Bu nedenle haritanın bu bölümü, ülküler, geleceğe yönelik planlar, ümitler ve amaçlarla ilişkilendirilmiştir. Yeni ve farklı olasılıkları görme kapasitesi bu evde amaçlanan büyümenin de anahtarıdır. Satürn gelecekle ilgili olumlu imgeler oluşturmakta zorlanabilir veya hedeflerine giden yolda engel ve blokajlarla karşılaşabilir. Mars hedefini belirler ve hemen peşine düşer. Neptün istekleri konusunda kafa karışıklığı yaşayabilir veya gerçekçi olmayan hedefleri hayal edebilir.




11. evden başarılı bir geçiş yapmak isteyen kişi kendisine anlamlı gelen ilham kaynaklarına göre geleceğe yönelik hedeflerini belirlemeli, bu hedeflere götüren stratejileri ve hedeflerini yansıtan arkadaşları dikkatli biçimde seçmeli, destekleyen insanları bulmalı, bunları yaparken de anda yaşamayı da unutmamalıdır. Çünkü gelecek bugüne dayanmaktadır.




Hayatın evrimi, daha fazla karmaşıklık, daha fazla organizasyon ve daha fazla bağlantı düzeylerine doğrudur. İlk hava evi olan 3.evde, özneyi nesneden ayırt etmek için dil yeteneği kazanırız. Zihnimiz, içinde yaşadığımız yakın çevre ortamında diğerleriyle ilişki kurduğumuzda gelişir. 2. hava evinde (7.evde), bire bir ilişkiler içinde kendi farkındalığımızın diğer insanın farkındalığıyla yakın karşılaşması yoluyla büyürüz. Ve en nihayetinde, sonuncu hava evi olan 11.evde bizim zihinsel gelişimimiz, yalnızca bize yakın olanların değil tüm hayatın gelişimine bağlıdır. 11.ev gezegenleri kişiyi grup-zihni seviyesinde dolaşan fikir ve düşüncelere duyarlı kılar.




11.evin sonuna geldiğimizde, yalnızca içinde bulunduğumuz çevre ve toplumla bağlantılı olmadığımızı, tüm insan ırkıyla ve hayatın bütünüyle bağlantılı olduğumuzu keşfederiz.




Başarılı Uygulamaları: Somut, belirli ve kendine özgü bir yön ve hedef duygusu; kendini tanımaktan kaynaklanan gerçekçi ve ilham veren amaçlar; kişisel hedefleri destekleyen ilişkiler ağı.




Başarısız Uygulamaları: Sürüklenme (seçmekte duraksama nedeniyle akıntıya kapılma); hedefsizlik; herhangi bir düzeyde ekip oluşturma zorluğu, gerçekçi olmayan, donkişotvari gelip geçici hedefler, kişinin karmaşıklığını, yanılgılarını ve sürüklenmesini arttıran arkadaşlar.



11. ev aynı zamanda çeşitli astroloji okullarına ve yaşam alanlarına göre bazı farklı temalara işaret edebilir. Bunlardan bazıları aşağıda belirtilmiştir:



Klasik Astroloji'de:

Geleneksel olarak İyi Ruh Hali, Canlılık Evi olarak bilinir.

Jüpiter bu evde mutludur. Güç ve etki bakımından hemen hemen 4. ve 7. evlere eşdeğerdir. Güveni, itimadı, bir kişiye yapılan övgü veya yergiyi, arkadaşların vefasını veya ihanetini, kralların gözdelerini, danışmanlarını, hizmetkarlarını, müttefiklerini, bağlaşıklarını, paralarını, hazineyi, saray mensuplarını açıklar.(Lilly)

Hükümeti veya yönetim erkini destekleyenleri temsil eder. Özgürlük, güven, ihtiras ve iyimserlik evidir. Kişisel güce, motivasyona ve yükselişe işaret eder. Olumlu açı ve konumlara sahip bir 11.ev, harita sahibi için faydalı bir etki demektir. (Houlding)

Kapsamlı ve önemli etkileri olan bir evdir. Çünkü tepe noktasına doğru bir yükselişe işaret eder. (Ptolemy)

Bu evin çocuklar üzerindeki yöneticiliğini Ptolemy ve sonraki bir çok astrolojik çalışma vurgulamıştır. Simmonite, 11.evdeki Mars'ın hain çocuklara işaret ettiğini yazmıştır.



Medikal Astroloji'de: Bacakların dizlerin altında kalan kısmını yönetir.

11.evin temsil ettiği olumlu psikoloji, kendinden emin bir zihinsel tutum ve hastalığın yıkıcı etkilerine karşı genel bir direnme gücü göstergesidir.




Saat Astrolojisi'nde: Danışanın kişisel özlemlerini, arkadaşlarını, üvey çocuklarını (7.evden itibaren 5.ev), profesyonel bir girişimin kar veya gelirini (10.evden itibaren 2.ev), annenin parasını, işverenin mali durumunu gösterir.


Danışanın gizli bir arzusu varsa, fakat açıklamaya gönülsüzse, bu evin koşulları arzuladıklarını elde edip edemeyeceğini gösterir. Danışanın güvenlik ve rahatlama hissedip yenilendiği ortamlara da işaret eder. (Lilly)




Dünyasal Astroloji'de: Parlamentoyu; özellikle halkın seçtiği parlamento üyelerini; komisyon ve konseyleri; belediye mahalle ve köy meclislerini, benzer yönetsel oluşumları; ülkenin dost ve müttefiklerini, toplumun kollektif ve uzun vadeli beklentilerini, ideallerini, ihtiras ve dileklerini; uzun vadeli ulusal programları ve kalkınma planlarını; hazineyi; maliye bakanlığını; rahatlama, yenilenme ve barınma sunan yerleri ve kurumları temsil eder.


Istırap ve sıkıntıdan kurtulmakla ilişkileri açısından, bazı durumlarda hastaneler de 11. evle ilişkilendirilebilir.


Olumsuz açılar ve konumlar aldanmalara işaret eder. (Watters)




Seçim Astrolojisi'nde: İktidar partisinin kaynaklarını gösterir.




Hukuk Davalarında ve Uzlaşmazlıklarda: Davalı taraf için önemli bir konumdur. Duruşmada kendilerinden ne denli emin olabileceklerinin bir göstergesidir. Ayrıca özgürlük evi olarak bereketli ve vurgulanmış bir 11.ev, tutukluluğa itiraz edip karşı deliller gösterebilir; temyizde mahkumların serbest bırakılma eğilimini yansıtır.




Ticarette: Satıcıyı veya danışanın iş yaptığı kişiyi temsil eden acenta ve aracıları gösterir.

Deniz taşımacılığı haritalarında güvenli limanlara işaret eder.




Çeşitli Olaylarda: Eylemi başlatanla ilişkilidir. Bu evin öne çıktığı ve olumsuz açı ve konumların olmadığı haritalarda, olayların olumlu sonuçlanacağını ve iyi sonuçlar elde edileceğini beklemek yanlış olmaz.


Sivil savaşta, yönetim erkinin gereçlerini ve orduyu temsil eder.




Yorumda Dikkat Edilmesi Gerekenler:

11.evi kesen burç

11.evin içindeki gezegenler, bunların açıları

10. evin son 5 derecesindeki gezegenler

11.evin yöneticisinin burç ve ev konumu

11.evin yöneticisinin açıları


alıntı-astroloji dergisi

Kaktüs

11.evimde GÜNEŞ boğa ve ŞİRON MARS kavuşum ikizler mevcut. Elektrik elektronik tamiratı elimden gelir. Zevk alarak karıştırırım sağlam cihazları bile açar bakarım.Astroloji merakımı yazmaya gerek yok zaten. Arkadaşlık bende daha çok dostluk gibi. O yuzden fazla arkadaşım yok. bir elin parmaklarını geçmez. Arkadaş ortamında daha rahatım, daha konuşkanım. genelde kafa yapımız aile yaşantımız aynıdır. Arkadaşlarını tarif et deseler; Karekterli,onurlu,dürüst,direkt, vefalı,duygusal tarif edebilirim. . Genelde Ateş burçlular arkadaşlarım.(Aslan,yay) Fakat onlarda benim gibi biraz koşeli. Köşeliden kastım pek esnek değiliz. (guneş ve mars 11.ev) Bazen haddinden fazla duygu yoğunluğu hissederim arkadaşlarla aramda.Bu biraz bunaltır beni. Arkadaşlık dışında hiç bir sosyal grup ve olayla ilgim alakam olmaz,hiç sevmem. Yanlızca tek başıma yaptığım işlerde mutluyum birde arkadaşlarla birlikteyken. 11.evin çocuklar uzerinde etkili olduğu yazıyordu. Mesela 11. evdeki marsın hain çocuk vereceğini yazıyordu. Bu konuda bilgisi olan yada 11 evde mars ve guneşi olan varsa kendi tecrubelerini yazabilirse sevinirim.
\'venüsakrep\' pid=\'80661\' dateline=\'1272225983\ Yazılan:merhaba güneş merkür ve pluto üçlemesi 11. evimde çok sosyal bir yaşamım olduğu söylenemez fakat hedef ve idealler konusunda hem fikirimgülücük planlamak ve eyleme geçmek...
ayrıca 11.ev sağlam arkadaşlıklar kurmaktada ideal bir ev verygood

11.eVİN TANIMLARINDAN olan...

Sosyal yaşam ,spor aktivteleri grupsal, arkadaşlık ,umutlar, ,gelecek gibi geniş bir ağı kapsar..

Dahada renklenebilir...olay...

Her grupsal ağda bulunan insanın halka düşmesi gerekmiyor..

Hangi sürüsü olan zengin kendi koyunlarını gütmüş...,,,

Grup sahipliği ile grupta kaybolmayı getirmez...

tam haritayı görmediğim için gezegen konulamasının hangi burçta olduğunu bilemiyorum ...

hoş geldin
\'Kaktüs\' pid=\'80645\' dateline=\'1272218648\ Yazılan:11.evimde GÜNEŞ boğa ve ŞİRON MARS kavuşum ikizler mevcut. Elektrik elektronik tamiratı elimden gelir. Zevk alarak karıştırırım sağlam cihazları bile açar bakarım.Astroloji merakımı yazmaya gerek yok zaten. Arkadaşlık bende daha çok dostluk gibi. O yuzden fazla arkadaşım yok. bir elin parmaklarını geçmez. Arkadaş ortamında daha rahatım, daha konuşkanım. genelde kafa yapımız aile yaşantımız aynıdır. Arkadaşlarını tarif et deseler; Karekterli,onurlu,dürüst,direkt, vefalı,duygusal tarif edebilirim. . Genelde Ateş burçlular arkadaşlarım.(Aslan,yay) Fakat onlarda benim gibi biraz koşeli. Köşeliden kastım pek esnek değiliz. (guneş ve mars 11.ev) Bazen haddinden fazla duygu yoğunluğu hissederim arkadaşlarla aramda.Bu biraz bunaltır beni. Arkadaşlık dışında hiç bir sosyal grup ve olayla ilgim alakam olmaz,hiç sevmem. Yanlızca tek başıma yaptığım işlerde mutluyum birde arkadaşlarla birlikteyken. 11.evin çocuklar uzerinde etkili olduğu yazıyordu. Mesela 11. evdeki marsın hain çocuk vereceğini yazıyordu. Bu konuda bilgisi olan yada 11 evde mars ve guneşi olan varsa kendi tecrubelerini yazabilirse sevinirim.

benimde 11. evimde mars var. hain çocuk verir mi bilmem ama insanları silkelemeyi, yönlendirmeyi severim. organizasyonları yapmak, yönetmek, karar veren merci olmak hoşuma gider.
toplumda gördügüm aksaklıklar konusunda insanları uyarırım. bu düzen böyle gelmiş böyle gider insanı değilim. toplum içinde doğru bildiklerimi savunmaktan çekinmem. yüzer gezer, fikrini savunamayan insanlara kıl olurum. arkadaşlarımı yönlendiririm. onlara koçluk yaparım. yüreklendiririm. ama bazen de marsın yakan etkisiyle feci yerden yere vururum. bana 11. ev mars ın etkileri bunlar.
' pid=' dateline= Yazılan:teşekkürler selena.. Demekki mars koçu ile mars ikizleri bayağı bi farklı çalışıyormuş gülücük Şironda marsımı firenliyor galiba

sevgili kaktüs, 11. evde ikizler, herşeyden önce sosyal iletişime, arkadaşlar ve yakın çevreyle iletişim halinde olmaya, konuşmaya, fikir alışverişine önem verir.
marsın bulundugu alan, enerjimizi akıttıgımız, öne atıldıgımız, kaynayan enerjilerin oldugu bir alandır. bulundugu yerde çaba ve efor vardır.
dolayısıyla senin için de 11. ev konularının belli bir mars markajında olması muhtemel ama benimkinden daha farklı tarzda.

her şeyden önce mars ikizleri, enerjisini ikizlere ait konulara harcayacaktır..ikizler konularıyla ilgili fazladan bir enerji olacaktır. konuşma, iletişim, insan ilişkileri, haberleşme, fikirler, rasyonel akıl gibi.. bu fazla miktardaki enerjiyi daha ziyade nereye akıtacaksın ? 11. eve, yani dostlar sahasına.
arkadaşlarınla yoğun iletişim, fikir teatileri, ve düşünsel aktiflik içindemisiniz merak ettim..?

çevreni ikizlere has konularda harekete geçiriyor olabilir misin ? örneğin fikir anlamında.. analitik düşünce biçiminle, çevrendekilere zaman zaman çıkışıyormusun ?
atıyorum, duygusal olarak yara almış bir arkadaşını; hayatın daha analitik ve mantıkçı yönleriyle ilgili silkelemen, ona fikirler sunman, çevreni \'akılcılık\' ilkesiyle, düşüncelerinle zaman zaman ortamı ateşleyen biri olabilir misin..? çünkü ikizlere has iletişim konuları, mars penceresinden biraz daha hareket kazanır. çevreyle hareketli iletişim, zaman zaman parlayıp sönen, aktif bir iletişim sözkonusu olabilir.

güneşin aydınlattıgı alan, hayatta en çok önem verdigimiz, en çok ilerlemek, kendimizi ifade etmek istedigimiz alanı gösterir. 11. evde yer alan güneş arkadaşlıkları çok önemli bir mertebeye taşır. sosyal iletişim, sosyal gruplar içinde fikirlerini aktarmak, arkadaşlık olguları burada yer alan ikizler burcundaki güneş ve marsı anlatabilir. ben 11. evde çevreye ve arkadaşlara koçluk ve doğrucu davutluk yaparak enerji sarfederim, sen ise daha sözlü ve iletişimsel anlamda hareket gösterebilirsin.

dürüst,ahlaklı, iyi ve temiz arkadaşlar, burada yer alan şironun öngördüğü tipte arkadaşları anlatabilir. tedavi eden, iyileştirici arkadaşlar, arkadaşlarla manevi yönde iyileştirici, birbirini tedavi edici yönde bir ilişki sözkonusu olabilir. şironun temsil ettigi fedakarlıklar, daha ziyade çevreye ve arkadaşlara yöneltilmiş vericilik ve fedakarlıklar olarak kendini gösterebilir.

(bu arada yorum yaptıktan sonra haritana baktım, mars 12. evde gözüküyorpek anlamadım)
Sayfalar: 1 2 3
Referans Adresler