Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: Şans Noktası
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8
yezda Yazılan:vivi.ciğim eşimin haritasında şans noktası koçta, koçta 10.uncu evi,bu nasıl bir etki yapar kişinin kariyerinde!
liderlik konularında başarılı olur aşkta ve çocuklarda enerji gerektiren işlerde,sağlıkta bence..şans noktası köşe evde olduğu için asaletli oluyor...bir de marsla olumlu açısı varsa işlem tamam...ve tabi dedğin gibi kariyer evinde olması da 10.evle bağlantılı olanakları olması demek diye düşünürüm...gülücük
ben bunu biraz doğaçlama yapıcam..önce hatırlamak için giriş yapayım..şans noktası haritamızdaki şanslı bir arap noktasıdır..daha çok maddi değerlerle ilgilidir ama ben yeteneklerle de ilgisi olduğunu düşünüyorum..çok inceledim çünkü...klasik astrolojiye göre eğer bulunduğu burcun yönetici gezegeniyle olumlu açısı yani üçgen veya altmışı varsa ne ala bu yeteğin kullanılıp maddi kaynağa dönüşümünü kolaylaştırıyor ..yanında satürn veya pluto gibi zor gezegenler varsa eziliyor elmize geçecek olan maddi kaynağın bize ulaşması zorlaşıyor.......
güneşle de jupiter ile de kavuşum yapmış 5.evde bir de balıkta bir şans noktası bana göre senin kimya gibi sıvıları içeren mesleklerde doğuştan yeteneğin olabileceğini 5. ev risk alabilmenin kolaylaşacağı ve kazançlı çıkabileceğini..güneşle birleşmesi ve jüpiterle birleşmesi de bence çok çok iyidir..hayat kaynağı güneşin şans noktasını etkilemiş güçlü bir kişilik katmış olabilir...jüpiter kaynaklarından para kazanmanı sağlayabilir..yükseköğrenim yurtdışı ticaret gibi...benim aklıma bunlar geldii..bence senin şans noktan çok iyi...)
yezda Yazılan:
yaren Yazılan:arkadaşlar 7. ev evlilik evi bir anlamda bildiğim kadarıyla yani eşin le uyumun falan...benim anlamadığım şans noktam 7.evimde ama eşimle uyumum????????????????????? anladınız siz beni eminim...biri bana anlatsın bunu?

merhabalar, şans noktası üzerine fazla bir bilgimiz yok ama bu konuda vivi sana yardımcı olacaktır...
yaren şans nok ..benim öğrendiğim kadarıyla bütün bu yazılanlarla birlikte en çok maddi olanakları içerir..şans noktasını maddi olanağa çevirme durumu yani..tamam yetenekli şanslı olduğun alandır mesela 8. evinde olsa idi şans nok..partnerinle iiyi olduğun anlamına daha çok gelirdi evya hislerini iyi kulanabilirdin metafiziğe yatkın oludun ..gibi..7. evde ise en çok ortaklığından elde ettiğin maddi gelirdir..7. evin eğer ikizler ise o zaman merkürle güzel açısı var mı diye bakarız ..varsa maddi değer olarak bu konumda şansın artar..mesela cem yılmazın şans noktası merkürle 9. evinde kavuşmuş tabiri caizse konuşarak para kazanmak anlamına gelecektir..
Merhaba Maxcoder. şans noktası ikinci evde maddi konularda şans veriyor ama satürnle kavuşumda bu konuda dersini veriyordur sana bence yani şanslarının farkındasındır ve bu konuda bilerek ve yavaş hareketlerle değerlendiriyorsundur.Kısıtlayı etkisinden çok bence ders verici etkisi üzerinde durulabilir.

Benimde şans noktam 2. evimde.Venüsle kavuşum marsla kare merkürle 60 derecelik açıları var.Maddi yönden ve güzellik yönenünde şans veriyor ama marsla olan kare açısı daha fazla şans için enerjimi ters yöne çeviriyor diye yorumluyorum. merkürle olan sextil açı maddi konularda zekamı iyi kullanabildiğim şeklinde yorumluyorum.
memati Yazılan:şimdi beyhan;
öncelikle emin olduğum tek şey senin şans noktanın güçlü bir konumda olduğudurgülücük)senin şans noktanın güneşle olan açısı bana sanki senin maddi kaynaklarının yöneticilik(aslan) le ilgili olabileceğini düşündürdü merkürle(konuşma,iletişim) olan 120 lik açısı ayrıca asc(imaj) ile olan 120 lik açısı da bu ihtimali güçlü kılmakta.veya şu da olabilir belki güçlü(aslan) birinden destek görebileceğin anlamına da gelebilir sonuçta karşımızdaki 5. evgülücük)9. evdeki neptünle olan uyumlu açısı da sezgilerine güvenmen gerektiğini söylüyor olabilir.satürnle olan kare açısı her ne kadar şans noktanı eziyormuş gibi gözükse de bence şans noktanın temsil ettiği fırsatların biraz gecikmeli ya da biraz zahmetli gelebileceğini anlatmakta.-her şeyi de şans noktasından beklememek lazım di mi amagülücük)-venüsle olan karşıt açısı hakkında ise bir şey söyleyemeyeceğim maalesefgülücük) dediğim gibi sevgili beyhan "benim adım hıdır elimden gelen budur":))

memati harikasıngülücük özellikle şu yorumun süper isabet olmuş satürnle kare açı yapıyor evet ama aynen dediğin gibi şans noktasında yaşayacağım eyler gecikmeli oluyor, haklısın şans noktasından bir beklentim kalmadıgülücük) neptün konusundaki yorumunda süpergülücük kısaca yorumların cidden isabetli çok teşekkür ederimgülücük
redroseee Yazılan:mematı bende yorum ıstesem hımm koc 12 evde mars saturn pluto kavusum venus 90 neptun ucgengülücük)teşekkürlerteşekkürlersence nasıl gorunuyorum

öncelikle gecikme için lütfen kusuruma bakma redroseemelek
şimdi senin şans noktanın 12. evde olması onun gücünü sanırım önemli ölçüde azaltmakta zira bu ev karanlıkta kalanları temsil eder ve düşük bir ev olarak değerlendirilir.aslında şu da var (ah keşke yıldırım üstad burada olsaydı sorardık) acaba senin karanlıkta kalmış belki ihmalden belki fırsat çıkmamasından kendini gösterememiş bir yeteneğin olabilir mi?hani "gizli cevher" dedikleri türden.çok fantastik oldu ama olur mu olurgülücük)

bir de senin şans noktanın koçta(ben değeri ve girişimler) olması ve terazideki(denge arayışı) satürn(kısıtlamalar,gecikme)-pluto(köklü değişim,baskı)-mars(kavga mücadele huzursuzluk) kavuşumu
ile karşıt açıda olması ise şans noktanın biraz ezildiğini göstermekte. zira mars-satürn ikisi de malefik yani kötücül gezegenlerdir pluto da marsın bir üst oktavıdır.yani 12. evin hayallerinin peşinden gidersen sanırım baya br mücadele etmen gerekecek.neptünle olan üçgen açı için de beyhana söylediğim senin için de geçerli.
yalnız senin haritanda çok güzel bir şey var mcnin yanında aslan gibi bir venüs var pek çok ünlünün haritasında bu konumun olduğunu biliyorsundur herhalde.bir gün ünlü mü olacaksın ne?gülücük)üstelik 10. evdeki merkürün(konuşma,iletişim) olması bu ihtimali baya güçlü kılmakta. ve ayın da orada merkürle kavuşması sevdiğin,seni tatmin eden(ay orada çünkü) bir işte çalışabileceğini gösteriyor olabilir.dediğim gibi redrosee felsefe şu "benim adım memati elimden gelen budur":))
neptunzz Yazılan:
redroseee Yazılan:
neptunzz Yazılan:Forumun iki haritadaşı birbirine şans konusunda atıfta bulunuyor gibi gülücük)

oyle bızı ızlemekle olmuyo neptunzz hadı bakalım yorumlarını beklıyoruz demı okyanuzzya yıne yakaladık bız neptunuzgülücük)gülücük)

Sabahtan beri harıtanı arıyorum megersem imza resmının altında ufak yazıda duruyormus allah saklambaç gibi gülücük

Neyse bulduk sonunda koç şans noktan 12.ev de be mübarek eziliyor şans noktan maalesef hem zıt açılar hem kareler hakim durumda bir tek neptün üçgenin var bu da demektir ki yalnızlık sonucu harika çalısmalar ortaya cıkarabılırsın genel anlamda 6.evden zıt açılar,10.evden kareler almıssın şans noktana dogru birde 12.ev de kalmış şans noktan bu şans noktan şansızlık noktası gibi olmuş durumda.

Sana naçiz önerim ve yorumum şu olacaktır;ezileni,mazlumu ve düskünü koru sahip cık sosyal ortamlarda,ayrıca iş konusunda yalnız başına kalıp orjınal işler yapmalısın bunu zamanla anlıycaksın cok degerli eserler cıkarırsın böylece iç alemın karmasık ruhsal durumuna yansıyor buda sen bunları direkt iş hayatın olan sanatsal çalısmalara yönelt eşsiz eserler yaratırsın bundan daha iyi bir sey aklıma gelmıyor dogrusu ne diyim başka en iyi olasılık bunlar.

Kötüleri söylemek istemem; fakat hastane olayları gündeme gelebılır bununda altını çizeyim.
yorumunda su nokta ılgımı cekttı ne yalan soyleyım ezileni,mazlumu ve düskünü koru sahip cık sosyal ortamlarda bu nasıl bı yorum olmus cok degısık geldı ama sunu soyleyım ben zaten boylelerın yanındayımdır hatta sunu soyleyım o ezenı ve mazlum durua dusurenı ezer onu dusururum simdi-kızdım bırde onerın ıcın sagol yanlızlık gercekten faydalı oluyo cunku bellı yaptıgım serbest calısmalar normal calısıp ama agır yaptıgım calısmalardan daha cok ılgı topluyo cunku 2 gunde yaptıgım ve benım cok hoslandıgım bı resmı kendı zevkıme uygun calıstım aylar surdu sergıden sergıye gezdı ama hocanın benden ıstedıgı resım(cok ılgı uyanırır dıyeyaptıgımresım) hıc oyle ılgı uyandırmadı gülücük)ıste hayatgülücük)
Şans noktası adı üstünde kişinin haritasında en verimli olduğu en şanslı olduğu alanı gösteriyor.... Şans noktasının içinde bulunduğu burç ve yaşam alanı da, hangi konuda şansa sahip olduğunun göstergesi... Diyelim ki, 4.evde ve yengeç burcunda olsun.... O zaman kişi öncelikle ebeveynleri ile daha sonra da kuracağı yuvada huzur ve güven bulacak demektir... Yengeç'te olması ise onun sahiplenme, koruma ve korunma iç güdüsünün yüksek olduğunun göstergesidir...

Kısaca, bu kişi huzurlu bir aileye daha sonra huzurlu bir yuvaya ve eşe sahip olur... Tabii şans noktasının diğer gezegenlerle yaptığı açılar da önemlidir... Eğer zorlu bir gezegenle zorlu bir açıya sahipse o gezegenle ilgili konularda problemler yaşayabilir.. Bu nedenle ailesi veya yuvasıyla ilgili konularda şansı zorlanabilir.... Kişisel haritayı görmek lazım...

kaynak : Mynet Astroloji Danışmanı / İrem Su.


Şans noktasını araştırırken, son derece açıklayıcı olduğunu düşündüğüm bu bilgiyi ve benim bu bilgiden yol'a çıkarak yürüttüğüm çıkarımları paylaşmak istedim...

Şans noktam daha önce de belirttiğim gibi İkizler burcunda ve 2. evde...

2. ev : maddi gelirin elde edildiği kaynaklar, parasal arzular ve kazançlar.

İkizler burcu mesleki prototip;

Alıntı:Pratik zeka, insan ilişkileri, iletişim bu üç kelimeyi içeren her türlü işde çalışabilirler. İkizler burcu özgürlüğüne çok düşkün olduğu için hayatını kısıtlayacak işlerden kaçınır. Masa başı, yada rutine bağlı işler ikizleri mutsuz ettiği kadar başarısını da engeller. Merak duygusunu tatmin ettiği habercilik, yada medya alanındaki herhangi bir iş bu burcun insanına çok uygundur. Konuşma, yazı yazmak, el becerisi konuları onların uzmanlık alanıdır. Öyleki ünlü hırsızları ,terzileri çıkartabildiği gibi ikizler yükselen ikizler haritası ile nobel ödüllü Orhan Pamuk'u çıkartır. Ayrıca pek çok ünlü gazeteci de bu burcun mensubudur. Gezgin, pazarlamacı, tezgahtarlık, steno, sekreterlik, bilgisayarla ilgili işler, ticari konular, müşavirlik, politikacılık, avukatlık sayabileceğimiz  başarılı  alanlarından diğer bir kaçı. Ayrıca, ressamlık, müzik âleti çalma, dişçilik,turizm, turist rehberliği, ulaşım konuları ve reklamcılık sektörü çalışabilecekleri işlerdendir. Çok yönlü olan ikizler insanları genellikle tek işle yetinmeyip iki veya fazla işi aynı zamanda götürmede de ustadırlar.

Yetenekli olduğu alanlar : Ticaret hayatı, öğretmenlik, iletişimin her alanı, avukatlık, gazetecilik, eleştirmenlik, yabancı dil uzmanı, Reklam ve tanıtım sektörü, danışmanlık, politika, Matematik ve bilim alanında bir kariyer, Tanıtım faaliyetleri, el becerilerinde ustalık, araştırma konularında yazarlık, paparazzi, Turizm sektörü, gezi rehberliği, tur organizatörlüğü, pazarlamacılık, arabuluculuk gerektiren meslekler.

kaynak : Mynet Astroloji Danışmanı / İrem Su.

Ayrıca, İkizler burcunun yönetici gezegeni olan Merkür'de, Şans noktamla 60 derecelik iyicil bir açıya sahip.

Farklı bir açılım getirebilecek olan kişiler varsa ve yardımcı olurlarsa çok sevinirim.
Şans noktası

Şans noktası astrolojik açıdan haritamızdaki en önemli üç noktanın, Güneş, Ay ve yükselen burç derecelerinin bir bileşkesi olarak hesap edilir


Geçmişten günümüze kalan, daha doğrusu içindeki anlamı boşaltılan astrolojik kavramlardan birisi de şans noktasıdır. Günümüz astrolojisi özünden o kadar çok kopartılmıştır ki, artık kendi tarihinin birikimini ve zenginliğini göremez durumdadır. Astroloji ruhsal yönde gelişmenin bir anahtarı olacağı yerde, üzerine sürekli "yeni" etiketi konan bir mal gibi, aşırı dünyevileştirilmekten neredeyse şizofrenik bir yaratık haline dönüşmüştür. Benzer biçimde, şans noktası da piyangodan çıkan para değildir. Yunanlılar bunu "moira" adını verdikleri hisse, pay kavramı ile açıkladılar. İngilizceye bu "lot" olarak geçmiştir. Astroloji tarihinde, bu konu ile Araplar da fazlasıyla uğraştıkları için, Arap noktaları olarak kullanılagelmiştir. Lot da dilimizde yine pay, hisse olarak kullanılıyor. Tıpkı borsadaki alışverişte kullanıldığı gibi.

Peki bu neyin hissesidir, kimin payıdır? Bu pay ne işe yarar? Bu tür soruları sormadan edemiyor insan. Günümüz bakış açısıyla, her şeyi kendimizin yarattığını düşünen bizler için, "lütuf" ya da "yaratıcı tarafından verilen şey" demek oldukça zor hatta ürkütücü geldiğinden, bu noktanın özünü kavramakta güçlük çekebiliriz. Aslında şans noktası rasgele değil, bize verilen, sunulan, bu hayatta bizim için tasarlanmış olan şeydir. Biz de konuşurken "Kısmeti böyleymiş, kısmetinde bu varmış" deriz. Bu bakımdan şans noktası bizi hayatta tutan fırsatları, maddi ve manevi değerleri, yetenekleri açıklar. Astrolojik açıdan bu nokta haritamızdaki en önemli üç noktanın, Güneş, Ay ve yükselen burç derecelerinin bir bileşkesi olarak hesap edilir. Eğer gündüz doğmuşsak (Astrolojide gündüz ve gece doğmak haritanın yorumlamasını büyük ölçüde değiştirir, günümüzde bu ayrıntılar göz ardı edilir olmuştur, bu konuya ileride değineceğiz) şans noktası, Güneş'ten Ay'a kadar olan uzaklığın (zodyakta derece cinsinden) yükselen burç derecesine eklenmesi ile bulunur (Ay-Güneş +YB). Gece haritaları için ise bu kez Ay'dan Güneş'e olan uzaklığın yükselen burca eklenmesi ile bulunur (Güneş-Ay+YB).

Ünlülerden birkaç örnek
Birkaç harita üzerinden giderek gerçekte kısmet göstergesi olan şans noktasını örnekleyelim. Örneğin Prenses Diana'nın haritasında şans noktası Aslan burcunda ve 8'inci evdedir. Aslan kraliyetin, kral ve kraliçelerin işaretidir. 8'inci ev ise miras yoluyla gelen, başkalarının ya da eşin servetini gösteren alandır. Eğer bu gözle bakarsanız, Diana'nın kısmetini de görmüş oluruz. Hayat ona kraliyetten gelen şansı ya da şanssızlığı sunmuştur. Örneğin güzelliği ve oyunculuğu ile dikkat çeken Sophia Loren'in şans noktası Boğa burcunda ve sahneyi anlatan 5'inci evdedir. Boğa, Venüs'ün kısaca güzelliğin ve sanatın burcudur. Napoli'de evlilik dışı bir çocuk olarak dünyaya gelen bu harita sahibinin kısmetinde Sophia Loren olmak varmış. Çizerliği ve grafik tasarımıyla ün kazanan, zengin olan Walt Disney'in astrolojik haritasında şans noktası Akrep burcunda 3'üncü evdedir. Akrep kararlılığın, mücadelenin, konsantrasyonun, 3'üncü ev ise algının, elleri kullanmanın ve çizimin evidir. G.W. Bush'un haritasında ise şans noktası Akrep burcunda, bu kez 4'üncü evdedir. Bu ev babanın, aileden ya da topraktan gelen servetin işaretidir. Bush'un kısmetinde, daha önce Amerikan başkanlığı yapmış olan babasının, topraktan gelen servetin önemi büyüktür.
Peki astrolojiyi nasıl bir konumda ele almalıyız? Her şeyin rasgele olduğu ve her şeyi sanki bizim yarattığımızı sandığımız bir şekilde mi yoksa, sınırsız örnekle göreceğiniz devasa aklın yoluyla mı? Karar vermek size kalmış.

hAKAN kIRKOĞLU
galaxia Yazılan:valla senin astrozoom haritanda ki bilgilerle astro com dan yeni harita çıkardım kiron yorumu buna göre yapıldı ancak

şans noktan astrozoomda 17* akrep 2.ev görünürken

astro .com da 23* yengeç 11.ev görünüyor

ben ikisine göre de yazayım

1.astrozoom para kazanma ve baba evinde ki maddi imkanları kullanma ve bunları gizlice kullanma konusunda şanslısın diyebilirim kısaca

burada şans konusunda ufak tefek aksilikler olabilir çünkü akrep mars-plüton yönetimindedir karşıt burcu boğa ise venüs ki venüs sextil açısı ilişkiler ,kadınlar vs.yardımıyla seni rahatlatacaktır

sextil jüpiter ise bolluk verecektir ve fırsatlar sunacaktır

ancak kavuşum satürn bu fırsatları ve bereketi gecikmeli olarak sunabilir ve ya har verip harman savurmana engel olabilecek dersler verip maddenin kıymetini anladıktan sonra sana sunumlar yapabilir

2.astro com bu nokta yengeçte rahat çalışır iyi dostluklar sıkı arkadaşlıklar kurabilir bunların faydasını görebilir yine organizasyonlardan karlı işler çıkarabilirsin yani sevdiğin arkadaşlarından oluşan kalabalık sosyal ortamlar senin için bereket kaynağı olabilir

ay karşıt :ayın yönettiği burçla karşıt açıda ve 5.evde ay anne v eya kadınlar dersek ve 5.evde şansımız yeteneklerimiz vs.dersek bu alanda anne veya bayan arkadaşlar tarafından bazen engellendiğini düşünebilirsin ama bu bilinçaltının sana oyunudur sadece kendini engelleyen aslında yine kendinsindir kadercilik olabilir suçu başkalarına v eya kadere atmak kolay gelebilir ama bu açı şansını kısıtlamaz

satürn üçgen: güzel bir açıdır ancak burada aktif olmalısın yani arkadaş seçiminde mutlu olabilmen hemde bu ortamlarda kazançlı çıkabilmen için kafanı her daim çalıştırman gerek yani rehavete izin yok tembellik yaparsan satürn seni dürtükleyiverir

cnm yorumlara vakit ayırmışsın çok teşekkür ederim ama astroda +3 alınınca yengeç çıkıyor benim +2 :S +2 alıncada astroda 11. ev aslanda çıkıyo, astrozoomdada akrep dediğin gibi.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8
Referans Adresler