Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: Şans Noktası
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8
şans noktası 90 derece olan gezegenler sevinci yok etemez gerginlik yaratıp davranışlarına yön verir.sert gezegenler istekleri geciktirir iyi etkili gezegenler isteklere çabuk akvuşmak ama sürdürmek zor.
180 dereceli ise gezegen bağımsız çalışır.sevince ulaşmaya engel olmaz ama bir yere bir kişiye aitmiş hissi.
kavuşum gezegen sevince ulaşmaya yardım eder.enerjiyi bi noktaya yöneltir.
şans noktasının bulunduğu burç en huzurlu döneminizdir.çoğu insanlar eşlerini bu dönemde tanır.eşinizin güneşi ay ı yada yükseleni sizin şans noktanızın üzerinde olabilir.
transit venüs şans noktası üzerinden geçerken size büyük bir aşk,transit ay şans noktasının üzerinden geçerken size şans getirir.
Burçlar ve Şans Noktası
Şans noktası bildiğimiz an­lamda doğum haritanızda şanslı olduğunuz konuları veya anıları gösterir. Ancak kişi tüm çabası ile bir amaç için çalışmazsa, fırsatlar, şans ve başarı soyut bir düşünce olarak kalmak zorundadır. Her in­sanın başka amaçları vardır. Her­kes umutlarını, düşlerini gerçek­leştirmek ister, insanlara yaşama zevki ile başarma isteğini de bu amaçlar sağlar.
kendimiz ve çevremizle sağlık­lı bir uyum sağlamak için önce Güneş burcunu iyi tanımanız ge­rekir. Güneş'inizin bulunduğu burç nasıl bir kişi olduğunuzu, var­lığınızın ne anlam taşıdığını, yara­dılışınızın zayıf ve güçlü yönleri­ni gösterir.
Doğum haritanızda Ay'ın bu­lunduğu burç ise duygusal tepki­lerinizin n'teliklerini, dış etkenler karşısında duygularınızın nasıi yönleneceğini ve duygu dengeni­zi simgeler.

Doğum haritasında üçüncü ana öğe olan Yükselen burcunuz ise Güneş ile Ay arasında denge kurar. Aslında Yükselen bütün güçlerin odak noktasıdır. Yani bü­tün gezegenlerin enerjisini bu noktadan ortaya koyarsınız, insan­ların temel gücünün Güneş'ten geldiğini unutmamak gerekir. An­cak bu enerjiyi ortaya koyuş biçi­minizi Yükselen burcunuz belirler.
. Pratik olarak güçler dengesini basit olarak ortaya koymak için Doğum haritasında Güneş, Yük­selen burca kaydırılarak, Yükse­len burç Güneş'in ürünü olarak çalıştırılır. Bu durumda Güneş -Ay ilişkisi ile oluşturduğu açılar değişmediğinden Ay da yer değiş­tirir.
Doğum haritasında bu nokta­nın özelliği Güneş, Ay ve Yükse­len burcun birbirleri ile en uyum­lu, kişinin enerjisini en üstün bi­çimde kullanacağı nokta olması­dır.
Kişinin başansı için en doğal çevreyi, o kişi için sevincin anla­mının ne olduğunu gösterir. Bu nokta Güneş, Ay ve Yükselen bur­ca bağlı olduğu için Doğum, hari­tasında bu üç öğenin nasıl çalış­tığı çok önemlidir. Bu öğeler olumsuz bakış açıları yapıyorsa, şans noktası bir sıkıntı noktasına dönüşebilir.
Horoskopunuzda Güneş ve Ay karşıt konumdaysa (dolunayda doğum) şans noktası her zaman yedinci evinize düşerek ana - ba­ba ile anlaşmazlıklara yol açar. Ev­lenip kendiniz anne ya da baba ol­duktan sonra bu sorun çözümle­nir.
Dengeyi sağlayabilmek için hem almayı hem de vermeyi öğ­renmek gerekir. Bu kişiler karşıt kutuplarda yaşarlar. Yaşantılarını hem kendi hem de başkalarının gözü ile görebilirler.
Güneş, Ay ile kavuşum konu-mundaysa (Yeni Ay'da doğum) şans noktası birinci ya da onikin-ci evinize düşecektir. Böyle kişi­ler kendilerini ve dünyayı yalnız kendi gözlerinden görür. Varlıkla­rını hissetmek onlara büyük bir zevk verir.
Güneş, Ay ile kare bakış açısı yapıyorsa (90°) aynı açıyı Yükse­len burç ile de yapacak ve şans noktası dördüncü ya da onuncu eve düşecektir. Bu köşe noktalar çok duyarlı ve aile ile ilgili oldu­ğundan ana-babanızla yaşam bo­yunca sürecek bir gerginlik ve ça­tışmayı gösterir. Şans noktası dördüncü evde ise anne, onuncu evde ise baba ile anlaşabilirsiniz, fakat diğeri ile anlaşmazlıklarınız sürer gider.
Bu açı, kişiyi ana-babayı mut­lu ve hoşnut edebilmek amacı ile tutuklu yapar. Şans noktası dör­düncü evde ise gençlikte farkına vardığınız eksiklerinizi gidermek için çok çalışacağınız» gösterir.
Güneş, Ay ile üçgen bakış açı­sı yapıyorsa (120°) iç uyumu gös­terir. Bu durumda şans noktası beşinci ya da dokuzuncu eve dü­şeceğinden kişinin kontrolü dışın­daki koşulları gösterir.
Bu dış etkenleri yenmek için iç dünyanızın çok güçlü olması gerekir, yaşamın verdiği dersleri öğrenirseniz isteklerinizi Yükse­len burcunuz aracılığı ile kolayca ortaya koyabilirsiniz.
Şans noktasının bulunduğu burç, kişinin mutluluğa ulaşabil­mek için enerjilerini akıtabileceği doğal yönü gösterir. Şans nokta­sının bulunduğu ev de bu enerji­nin hangi alanda rahatça kullanı­labileceğini gösterir. Burçları mo­torlu bir taşıt gibi ele alalım. Bu ta­şıt kişiyi istediği yere götürebilir. Ev yerleşmesi de yol haritasına benzer, gitmek istediği yere nasıl varabileceğini gösterir. Burçlar başarma gücünü, evler ise bu gü­cün nasıl kullanılacağını gösterir.



Şans noktasının bulunduğu burçlara göre etkiler


Koç


Bunlar için hareketlilik esastır. Hep hareket halinde olma ihtiya­cı duyarlar. Gerçek başarıyı ken­di güçleri ile ulaşabilecekleri amaçlar olarak görürler, onlara gö­re enerji gücü; güç de bağımsız­lık ve özgürlüğü getirir. Amaçları­na ulaşmak için zihinsel güçleri­ni egoları ile birleştirirler.


Boğa


Bunlar sağlam ve kalıcı şeyler bulma çabası içinde olunca geçi­ci zevkler onların ilgisini çekmez. Her şeyin anlamını, kullanılışını bilmek ister, bu bilgiler üzerine sağlam bir gelecek kurarlar. Bu ki­şilere sevinç veren şey yaşamla­rını sürdürmektir. Yavaş yavaş, dikkatlice amaçlarına ulaşırlar ve ancak o zaman güvenlik içinde dinlenebilirler. Alışkanlıklarını ko­lay kolay değiştirmezler. Yeni bir şey yapabilmek için zaman zaman eskileri yok etmekten korkmama­yı öğrenmeleri gerekir. En büyük sevinçleri kişisel sevgi ve cinsel­likle gelir. Dingin dış görünüşleri, çevre ile doğal bir uyum sağlar. Onlar da bununla hoşnut olurlar.


İkizler


Şans noktası ikizler burcuna düşen kişileri en çok mutlu ede­cek şey haberleşme ve öğrenmek­le ilgilidir. Onlara göre yaşamların­daki kişiler düşünceleri için önemlidir, kendileri için değil. Her şeyin yüzeysel olmasını isterler. Bağımsızlığı sevdiklerinden duy­guları ile takılmak İstemezler. Çe­şitli düşünce ve kuramlardan, ki­şisel olmayan gözlemlerden zevk alırlar. Sosyal bir gruba ya da bir ülküye katılmak isterler.


Yengeç


Bunlar, hissetmekten, hayatın her noktasını dolu dolu ve duya­rak yaşamaktan zevk alırlar. Bir çocuk gibi, düşüncenin doğuşu onlara sevinç verir ve her şeyi bes­lemek isterler.

Aslan

Liderlik yapmak için yaratıl­mışlardır. Bunlar, önder olmak, komut vermek isterler. Başkaları için örnek olmak, büyük bir işi ba­şarmak onlara zevk verir. İnsanın neler yapabileceğini göstermek isterler. Aslan enerjisi güçlü ama
değişmez olduğundan toplum içinde kabul edilmiş bir çevrede yaşarlar. Çünkü yalnız bu çevre ona istediği onur, ve ünü sağlaya­bilir. Beğenilmek, hayran olunmak onlara sevinç verir.


Başak


Bu kişiler çevrelerini örgütle­mekle mutlu olurlar. Her zaman temiz beden, mantık ve temiz çev­re isterler. Zorlukları verimli bir bi­çimde çözümler, yarına sorun bı­rakmazlar.

Terazi

Şans noktası Terazi burcunda olan kişiler en büyük mutluluğu başkaları ile çalıştığı zaman du­yarlar. Arkadaşları ile uyumlu bir mutluluk sağlamak istediklerin­den, uyumu bozmamak için onla­rın düşüncelerine katılır, rahat ederler. Bir şey yapmadan önce etki ve sonuçlarını bilmek isterler. Kendi isteklerine değil, başkaları­nın isteklerine göre yaşam biçimi seçerler. Başkalarını hoşnut et­mek onlara zevk verir.


Akrep


Bunlar yeniden var olmanın, kendini yenilemenin peşindeler. Fiziksel olarak cinsel ilişkilerle, zi­hinsel ve ruhsal olarak da duygu­ları ile yaşamın anlamını araştırır­lar. Çok enerjik olduklarından bu enerji onları rahat bırakmaz. Bu yüzden dingin bir yaşamları ol­maz. Diğer burçlar arasında sezgi­leri en güçlü olan kişilerdir. Her­kes için barış içinde, güvenli bir yaşam sağlayabilecek yeni bir dünya yaratmak isterler. Başkala­rının görmediği, düşünmediği yol­ları bulup göstermek onlara zevk verir.


Yay


Bu kişiler özgürlüğün enerjisi­ni taşırlar. Zihinsel ve bedensel olarak bağımsızlık ararlar. Bere­ketli, sevinç dolu bir yaşamları olur. Kısmetleri uzak yerlerde bu­lunduğundan gezmekten korkma­malıdırlar.
Bu kişilerin yıllar geçtikçe da­ha anlamlı bir yaşantısı olur. Çok meraklı olduklarından dünyayı ge­zer, yaşamın tüm zevklerini tat­mak isterler. Her günün yeni bir şey getireceğini, hepsinden zevk alacaklarını bilirler. Sevinçleri, ya­şamı her şeyiyle yaşamaktan ile­ri gelir. Bu yüzden çevrelerine coşkunluk verirler.




Oğlak


Şans noktası Oğlak'ta olanla­ra düzenli bir hayat mutluluk ve­rir. Bu kişiler çok tutkulu ve umut­ludurlar, fakat umutları biçimle-ninceye dek huysuz olurlar. Ken­di yaşamlarının kendi ellerinde ol­duğunu bilirler. Topluma katılmak isterler. Yaşamlarının sonlarına doğru olgunlaştıkları için tutkuları dinginleşerek mutlu olurlar. Ken­di yeteneklerini değerlendirmek onlara sevinç verir. Yıllarca uğraş­tıktan sonra başarıya ulaşırlar.


Kova


Bu kişileri de her gün yeni bir şeyler öğrenmek mutlu eder, ka­yıt tanımazlar. Yaşamın çeşitli bö­lümlerinin nasıl birleştiğini merak ederler. Amaçlan bağımsızlıktır. Her şeyin neden değişik olduğu­nu anlamak onlara zevk verir. Pe­şin yargıya varmazlar. Duyguları­na kapılmadıkları için özgürlüğün tadını çıkarabilirler. Kova enerjisi­nin temeli egodan kaçınmaktır, özgürlükçü olup kişisel olmayan bir biçimde toplumun hangi yöne gittiğini incelerler, ileri görüşlü ol­duklarından daha iyi bir geleceğin nasıl sağlanabileceği konusunda sağlam düşünceleri vardır. Akılları hiçbir engel tanımadan her seçe­neği deneyerek insanların egola­rından nasıl kurtulabileceğini araştırır. Sevinçleri bireysel değil herkes içindir.


Balık


Şans noktası Balık burcunda olan kişiler zaman, düşünce ve mekan ötesine geçebilirler. Güç­lü sezgileri onlara çekicilik verir. Sessiz bir anlayışlı deneylerle ya­şamı anlamak onlara sevinç verir. Yaratıcı düş güçleri yüksek bir an­layış, doğruluk ve sevgi ile birle-şirse gönülleri ile akılları özgür olabilir.
Sevinçleri daha yüksek bilinç titreşimlerinden gelir. Düşledikle­ri şeyler gerçek olabilir.

Şans noktasının gezegenlere açıları

Kare açı (90°) Bu etki insanla­rın sevincini yok etmez. Gerginlik yaratıp davranışlarına yön verir. Ağır hareket eden sert etkili geze­genlerde bu açıyı oluşturuyorsa istekleri geciktirir ya da yoluna en­geller çıkarır, iyi etkili gezegenler­le bu açı oluşuyorsa istekler da­ha erken, daha kolay yollarla ger­çekleşir. Sevince ulaşmak kolay ama sürdürmek zordur.
Karşıt açı (180°). Şans nokta­sı ile bu açıyı oluşturan gezegen bağımsız olarak çalışır. Sevince ulaşmaya engel olmaz ama bu ki­şi hep bir yere ya da bir kişiye ait olduğu duygusuna kapılır.
Kavuşum (0°) şans noktasının kavuşum konumunda bulunduğu gezegen sevince ulaşmaya yar­dım eder. Kişi tüm enerjisini bir noktaya yöneltir ve onu kullanma­yi öğrenerek mutluluğu bulur. Şans noktası İle kavuşum konu­mundaki gezegen nasıl bir mutlu­luk bulacağınızı gösterir. Sert et­kili gezegenler bile mutluluk ge­tirebilir. Örneğin kimi insanlar kavga ederek mutlu olurlar. Yaşa­mı olduğundan zor görerek mut­luluk bulanlar da vardır.
Şans noktası hiçbir gezegen­le açı oluşturmuyorsa, en yakın gezegene bakılır. Sevince nasıl ulaşılacağı bu gezegeni oluştur­duğu bakış açılarına bağlıdır.
Şans noktasının bulunduğu burç genellikle sizin için huzuru bir dönem olur. Bu dönemde olay­lar doğal bir şekilde akarak size iç huzuru sağlar. Çoğu insanlar eş­leri ile bu dönemde tanışır. Eşini­zin Güneş'i, Ay'ı ya da Yükselen burcu sizin şans noktanızın bulun­duğu burçta olabilir. Transit Ve­nüs, şans noktanızın üstünden geçerken size büyük bir aşk ve mutluluk getirebilir. Transit Ay şans noktası üstünden geçerken ise size şans getirir.


Kaynak: MsXLabs.org & Astroloji Ansiklopedisi
(05-21-2011 08:12 PM)vatansever Yazılan: [ -> ]şans noktam yengeçte doğrumudur doğrumu baktım bilen varmı ?

astro.com da sol altta pallas , vesta gibi astroidlerin olduğu yerde pars fortuna olması lazım onu tıklayabilirsin.
(05-21-2011 08:08 PM)Yıldırım Yazılan: [ -> ]
(05-21-2011 02:11 PM)aslifaydali Yazılan: [ -> ]
(04-16-2007 11:26 AM)vivienleigh Yazılan: [ -> ]
Yıldırım Yazılan:doğru anladıysam şöyle olacaktır ( yanlışım varsa düzeltin lütfen ) ;
şans noktam terazi ve şans noktamdan itibaren 11.burç yada ev gittiğimizde , ne kadar ve hangi yollardan para kazanacağımı söylüyorsa ;
teraziden itibaren (teraziyi 1.burç sayıyoruz diimi ? ) , 2.akrep-3.yay-4.oğlak-5.kova-6.balık-7.koç-8.boğa-9.ikizler-10.YENGEÇ-11.ASLAN oluyor.... mu ?
doğru yaptıysam aslanın yöneticisi güneş oluyor ve kazanacağım paranın yönünü - miktarını güneşe göre belirlemem gerekebilir. güneşim satürnümden 90 derece sert açı alıyor. kısıtlanma söz konusu evet. neptünümle kavuşum yapıyor , hayal gücümü yaptığım işe katmalıyım evet. güneşim 10.ev AY ile olumlu açı yapıyor , mesleğimin toplumsal rolümde artıları olacak evet. güneşim 12.evde ve aynı zamanda 8.evimin yöneticisi yani arka planda olmak mesleğimin de bir parçası olabilir evet.
bu konu yani kariyer konusu benim için çok önemli olduğu için bu mesaj aracılığıyla sesli düşüneyim istedim. kendi adıma bu değerlendirmenin oldukça mantıklı olduğunu söyleyebilirim. teşekkürler vivi

nafize tıklayıp yorumlamışım ..nafizin şans nıoktası 8. evde akrepte ..akrebin yönetici planeti mars..şans noktan marsla ne konumda kavuşmuş..demek ki senin maddi kazançların miras yoluyla veya eşinle birlikte edinecekleriniz olabilir mi? genelde 8. evde  bir şans noktası kraliyet mensuplarında sıkça görülüyor.yani bir ölümden sonra edinilen kazançlar vergi ,miras konuları ,eşin ,hep bunlar 8. ev konusu..ama asaletli evler 1. ev,11 ev  yani bu evlerdeki bir şans noktası diğer evlere göre daha güçlü konumda ..diğerleri ile ilgili yorumlarına katılıyorum bunlar sadece ipucu diğer dinamikleri  bilmiyoruz ki hiç
yıldırım şans noktan 10 evde terazide ..terazinin gezegeni venüsle şans noktan ne durumda..kare yapmış  bir de üstüne şans noktanı pluto ezmiş ..tabi bunlar sadece bir ipucu ne olacağını Allah bilir?10 ev toplum kariyer demek ..kariyer edineceğinde kazanacağın bir maddi imkana sahip olacaksan bunu doğru kullanman gerekecek ..görünmeyen talihsizliklerde ise bizim yapacağımız birşey yok..yani burada benim anladığım kazı çeviriyorum yanmasın diye gülücük altın bir tepside sunulacak maddi değerler yok çalışıp biriktireceksin az harcayacaksın ..bir de ne kadar para istediğine bağlı eğer dünyayı dolaşıp özel uçaklarla sabah kahvaltısına fransaya gitme isteklerin varsa  bu biraz ütopik kalacak..zaten çoğunluk için de geçerli olan bu değil mi?az önce tekrar okudum düzeltmek istiyorum ,10 .ev de 11. ve 1. ev kadar olmasa da asaletli sayılıyor .diğerlerinin +5 --10.evin+4 asaleti var.nafiz ve şans nok. 8. evde olanlarda ise; bu evin alanları daha çok eşten ve miras gibi olaylardan kazanıldığı için şans nok.herzaman risk altında kalıyor çünkü her an elden gidebilir bizim kendi değerlerimiz değiller ortağımızın değerleri..

aslında işin aslı , hiç bişey anlamadım Aslı bu ne gülücük

şans noktası 0 dereceyle güneşle kavuşumda 8. evde.kraliyet deyip duruyorda nasıl yani ben bi asilzade değilsem böyle biyere gelinmi gittimgülücük
yada böyle bi kısmeti teptimgülücük

Derin

Şans noktası, günümüzde psikolojik astrolojinin fazla önem vermediği, astrolojik haritamızın değerlendirilmesinde önemli bir rolü olan türev bir noktadır. Klasik astrolojide şans noktası ilk kez Grekler tarafından kullanılmış, daha sonra Arap astrologlar da benzer değişik nokta tanımları yapmışlardır. Bu nedenle bunların genel adı "Arap noktaları" olmuştur.
Grekler bu noktayı kendi dillerinde nasip, kısmet ya da pay (lot) olarak isimlendirmişler. 11. yüzyılda İtalyan astrolog Guido Bonatus bu pek çok nokta üzerine çalışmalar yapmıştır. Latince adı "Fortuna" yani şans olan bu nokta haritamızda Güneş, Ay ve yükselen burcun en verimli ve optimum çalıştığı alanı gösterir. Klasik astrolojide doğumun gündüz ya da gece olduğu da büyük önem taşır, pek çok hesaplama da bu duruma göre değiştirilirdi. Gündüz doğanlar için Şans noktası YB+Ay-Güneş, gece için ise YB+Güneş-Ay şeklindedir. Bu formüllerde yükselen burç, Güneş ve Ay’ın mutlak boylamları yani, 0 derece Koç’a olan uzaklıkları bulunarak hesaplanmalıdır.
Şans noktası bize daha çok maddi, parasal şansın nereden geleceğini anlatır. Bu noktayı ikinci bir yükselen burç gibi de değerlendirebiliriz. Noktanın bulunduğu burç için bereket ve iyi şans beklenebilir ama detaylı bir incelemede noktanın özel pozisyonu, yöneticisi (almuten), yaptığı açıları da ele alınır. Bu noktanın düştüğü ev ise günlük hayatımızın hangi dilimlerinde daha akıcı enerjiler olduğunu, şansın hangi yollarla gelebileceğini anlatır.


R.Hakan Kırkoğlu
(06-23-2011 12:45 AM)Victoria Yazılan: [ -> ]Latince adı "Fortuna" yani şans olan bu nokta haritamızda Güneş, Ay ve yükselen burcun en verimli ve optimum çalıştığı alanı gösterir.

Şans noktası bize daha çok maddi, parasal şansın nereden geleceğini anlatır. Bu noktayı ikinci bir yükselen burç gibi de değerlendirebiliriz. Noktanın bulunduğu burç için bereket ve iyi şans beklenebilir ama detaylı bir incelemede noktanın özel pozisyonu, yöneticisi (almuten), yaptığı açıları da ele alınır. Bu noktanın düştüğü ev ise günlük hayatımızın hangi dilimlerinde daha akıcı enerjiler olduğunu, şansın hangi yollarla gelebileceğini anlatır.


R.Hakan Kırkoğlu

pars fortuna nın kelime anlamının şansla alakalı olduğunu bilmiyordum , öğrenmiş oldum.

ama bu noktanın şansla alakalı olduğunu düşünmüyorum.
8. ev 6. hisle ilgilidir. Ay "bence" anneden alınan özelliklerle de ilgili... Annenden aldığın özellikler nedeniyle "bilmeden" şansının nerede olduğunu hissediyor olabilirsin... Eğer Ay burcunu doğru hissediyorsan onun söylediği yerlere gitmen şans getiriyor olabilir. Ve tabi ki kadınlarla ortaklıklarla ilgili şanslar söz konusu gülücük
(06-23-2011 08:51 PM)URANJÜP Yazılan: [ -> ]8. EVDE VE AY'LA KAVUŞUMDA , SİPÜRÜTÜLE KONULARDAN ÇOK KEYİF ALIYORUM AMA BAŞKA NERDE ŞANS OLABİLİR BU EVDE Kİ ?

benimde 8. evde güneşle kavuşumda.pek bi hayrını görmedim ama bi yerde tr. venüs şans noktası üzerinden geçerken büyük aşk,tr. ay şans noktası üzerinden geçerken talih getirir diye okudum bunun orta noktalar gibi bi anlamı olabilir.düşünün hangi burçta şans noktası o aylarda hangi konularda işleriniz yolunda gider. a dur pardon şans noktamın üzerinden transit güneş geçerken başlayan bi işim çok güzel sonuçlanmıştı.
(07-07-2011 12:37 AM)Victoria Yazılan: [ -> ]
(06-23-2011 12:45 AM)Victoria Yazılan: [ -> ]Şans noktası, günümüzde psikolojik astrolojinin fazla önem vermediği, astrolojik haritamızın değerlendirilmesinde önemli bir rolü olan türev bir noktadır. Klasik astrolojide şans noktası ilk kez Grekler tarafından kullanılmış, daha sonra Arap astrologlar da benzer değişik nokta tanımları yapmışlardır. Bu nedenle bunların genel adı "Arap noktaları" olmuştur.
Grekler bu noktayı kendi dillerinde nasip, kısmet ya da pay (lot) olarak isimlendirmişler. 11. yüzyılda İtalyan astrolog Guido Bonatus bu pek çok nokta üzerine çalışmalar yapmıştır. Latince adı "Fortuna" yani şans olan bu nokta haritamızda Güneş, Ay ve yükselen burcun en verimli ve optimum çalıştığı alanı gösterir. Klasik astrolojide doğumun gündüz ya da gece olduğu da büyük önem taşır, pek çok hesaplama da bu duruma göre değiştirilirdi. Gündüz doğanlar için Şans noktası YB+Ay-Güneş, gece için ise YB+Güneş-Ay şeklindedir. Bu formüllerde yükselen burç, Güneş ve Ay’ın mutlak boylamları yani, 0 derece Koç’a olan uzaklıkları bulunarak hesaplanmalıdır.
Şans noktası bize daha çok maddi, parasal şansın nereden geleceğini anlatır. Bu noktayı ikinci bir yükselen burç gibi de değerlendirebiliriz. Noktanın bulunduğu burç için bereket ve iyi şans beklenebilir ama detaylı bir incelemede noktanın özel pozisyonu, yöneticisi (almuten), yaptığı açıları da ele alınır. Bu noktanın düştüğü ev ise günlük hayatımızın hangi dilimlerinde daha akıcı enerjiler olduğunu, şansın hangi yollarla gelebileceğini anlatır.


R.Hakan Kırkoğlu


Şans noktasının daha çok maddi konuları içine aldığını ve optimum bir nokta alan olduğunu söylemiştik. Bu nokta Güneş, Ay ve yükselen burç arasında gündüz ve gece doğumuna göre formülü ters çevirerek hesaplanmakta. Şans noktası her burçta aynı güce sahip olmayacaktır. Boğa ve Balık burcu şans noktasının kendisini en rahat biçimde gösterebildikleri burçlardır. Kuşkusuz bunlardan ilki Venüs yönetiminde, ikincisi de Venüs’ün yüceldiği burçtur. Bunun tersine şans noktası Akrep, Oğlak ve Kova burçlarında gücünü gösteremez. Akrep, Boğa’nın karşıtı ve klasik astrolojide doğrudan Mars’la ilgili burçtur. Oğlak ve Kova da sınırlayıcı Satürn’ün burçlarıdır. Şans noktası Koç’ta da nötr durumdadır. Terazi, Yay, Aslan ve Yengeç ise şans noktasının rahat ettikleri yerlerdir. Özellikle bu burçlarda Güneş, Ay ve Venüs, Jüpiter’le rahat açılar yapan bir şans noktası parasal şansın yüksekliğine işaret eder. Bununla birlikte şans noktasının Satürn ve Mars’la açıları gücünü büyük ölçüde azaltacak, engeller yaratacaktır.
Şans noktamızın bulunduğu burç bize tatmin sağlayacak alanı gösterir. Örneğin atlet Carl Lewis’in haritasında şans noktasının birincilik isteyen Koç burcunda olmasına şaşmamak gerekir. Yine bir öncü olan Charlie Chaplin’in de şans noktası Koç’tadır. Prenses Diana’nın şans noktası ise kraliyeti anlatan Aslan burcundaydı ama aynı zamanda ölümü anlatan 8. evde olması hayatının trajik sonucunu hatırlatır. Şans noktası Mata Hari’nin haritasında ise bilgi aktarmayı, iletişimi anlatan İkizler burcundaydı ve ne ilginç ki yine 8. evdeydi. Bill Gates’in şans noktası ise bilgisayar ve teknolojiyi anlatan Kova burcunda yer alıyor.


R.Hakan Kırkoğlu

Benin şans noktam 10 derece başak 5. evde:72 ay ikizler,120 neptün oğlak,60 puluto akrep.Bu alandaki şansım bana nasıl yansıyabilir?Çok merak ediyorum.Aşk yönünden,çocoklar konusunda şanslı mı sayılırım?9.evdeki Neptüne 120 lik açı ile benim hayal kırıklıkları yaşamama neden olabilir mi?72 lik ay ikizlerimle 2.evde para kazanma konusunda zorluk yaşarmıyım?6. ev deki pluto şans noktamın benden yana çalışmasını kolaylaştırır mı? Bu konudaki bilgilerinize çok ihtiyacım var...sevgiyle kalın

Derin

Astroloji ile ilgilenenler şans noktasını duymuşlardır ancak konuyla ilgili kaynaklar dilimizde oldukça sınırlı. Gerçek anlamıyla bu nokta, formülünden de anlaşılacağı gibi, haritamızda Güneş, Ay ve yükselen burç derecesinin oluşturduğu ortak bir noktadır. Bir bakıma bu üç önemli faktörün bileşimini, optimum sonucunu gösterir gibidir. Çoğunluğun sandığı gibi piyangodan çıkan para değil, kişinin hayatında hangi alanlarda kazançlı çıkabileceğini anlatır. Ancak bu kazanç sadece parasal ya da maddi olmak zorunda da değildir. Helenistik astrolojide şans noktası yanında ruh noktası da tanımlanmıştır, hatta pek çok konuda farklı noktaların olduğunu söylemeliyiz. Daha sonraki yüzyıllarda Arap astrologların bu noktalarla aşırı ilgilenmesinden dolayısıyla şans noktası ve benzerlerinin adı günümüze “Arap noktaları” olarak kalmıştır.


Astrolojik haritamızda bu noktayı daha çok kısmet ve kazanç olanakları olarak görebiliriz. Şans noktasının bulunduğu burca ait konular kişinin kazançlarında gündeme gelir. Örneğin Bill Gates’in şans noktası teknolojiyi ve geleceğe ait konuları anlatan Kova burcunda iken Jacqueline Kennedy Onassis’in haritasında bu nokta yöneticileri, güçlü kişileri anlatan Aslan burcundadır. Genel olarak şans noktasının Venüs’ün ve Jüpiter’in yönettiği Boğa, Terazi, Yay ve Balık burcunda yer alması daha bereketli, keyifli ve maddi açıdan destekleyici görülür. Yengeç’te ve Aslan’da da güçlü görülebilir. Mars burçlarına düşen (Koç ve Akrep) şans noktası olsa olsa liderlik ve cesaret getirirler ancak maddi birikim olanağı sunmakta zorlanırlar. Örneğin W.A. Mozart’ın şans noktasının Akrep’te yer alıyor olması dikkat çekicidir.


Şans noktasının düştüğü ev de önemli bilgiler verir. Muhammed Ali’nin haritasında şans noktası Aslan burcunda ve bedeni anlatan 1. evdedir. O’nun kısmetini kendi bedeni ile ilgili konulardan (ayrıca Aslan güçlü olmak) kazandığını söyleyebiliriz. Yükselen burçtaki şans noktası kişinin kazancının, başka bir deyişle rızkının kişisel yetilerden, kişilikten ve kendi varoluşundan geldiğini gösterdiği için, kişinin şansını kendi üzerinde taşıdığını anlatır. Şans noktasının sırasıyla 10., 7. ve 4. evlerde yani diğer köşe evlerde olması daha kolay elde edilebilen kazançlara işaret eder. Düşük sayılan 3.,6,9. ve 12.evlerdeki şans noktası çok fazla maddi imkan sunmaz. Ancak belki başka tür imkanlara, ruhsal kazançlara işaret edebilir. Kişi belki zekasını ve düşüncelerini kazanca çevirebilir.

Nasıl hesaplayabiliriz ?


Haritanızda bu noktayı bulmak için internetteki değişik harita çıkarma sayfalarından yararlanabilirsiniz. Şans noktası (Part of Fortune) haritanızın gündüz mü, gece haritası mı olmasına göre iki formülle hesap edilir. Gündüz doğanların haritasında (Güneş ufuk çizgisinin üstünde olduğu) Ay’ın bulunduğu dereceden Güneş’in bulunduğu dereceye kadar ilerleyin ve aradaki derece farkını yükselen burç derecesine ekleyiniz. Ulaştığınız yer şans noktasının yeri olacaktır. Gece haritalarında da bu kez Güneş’in bulunduğu dereceden Ay’ın bulunduğu dereceye kadar ilerleyin ve aradaki farkı yine yükselen burcunuzun derecesine ekleyin. Ulaşılan yer şans noktasını gösterecektir. Kuşkusuz bu nokta ve benzerleri astrolojik açıdan enine boyuna incelenebilir. Belki daha fazla ilgilenenler bu ve benzeri konuları incelediğim Göklerin Bilgeliği kitabına da göz atabilirler. Şansınız açık olsun.


R.Hakan Kırkoğlu
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8
Referans Adresler