Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: Merkür
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
MERKÜR (Mercury)

Güneşe uzaklığı: 46 - 58 - 69 Mio km
Yörüngesel dışmerkezlilik: 0.206
Yörüngesel eğiklik: 7 0
Eksensel eğiklik: 2 0
Çap: 4870 km
Kurtulma hızı: 4.2 km/sn
Kütle: 0.055 (Yer = 1)
Hacim: 0.056 (Yer = 1)
Yoğunluk: 5.44 (su =1)
En yüksek kadir: -1.9
Dolanım süresi: 88 gün
Eksensel dönme: 58.6 gün
Kavuşum dönemi: 116 gün

Uyduları: Yok

Gözlem koşulları: Güneşe en yakın gezegendir. Çıplak gözle görülebilmesi ancak güneş ufkun hemen altındayken mümkün olabilir. Merkür'ün kavuşum dönemi 116 gündür bu sürenin yarısında Güneşin önünden gider, yani batısındadır,diğer yarısında ise Güneşin arkasından gider yani doğusundadır.

Merkür Mart ve Nisan aylarında akşam yıldızı olarak, Eylül ve Ekin aylarında ise sabah yıldızı olarak en iyi şekilde görülebilir.

Küçük teleskopla yoğun, beyaz bir cisim olarak görülür ve dönemleri ayırt edilebilinir.
Merkür

Yönettiği: ikizler ve başak

Zarar gördüğü: yay ve balık

Güçlü olduğu: başak

Düşük olduğu:Balık

Zodyakın çevresini 87 günde döner. Her burçta ortalama 7 gün kalır.

Arketipi: Tüccar, denizci, izci.

Gölgesi: Sahtekar yalancı

Prensipleri:Merkür zekayı ve entelektüel zekayı, birleştirme ve bağlama yeteneğini, konuşmayı iletişim düşünceyi, taktiği, bilgiyi, zihinsel esnekliği, yönlenme yeteneğini, analitik ve mantıklı düşünmeyi, karar ve hüküm verme tarzını temsil eder. Merkür aynı zamanda bilinç ile bilinçaltı arasında bir arabulucudur, zira onun düşünce gücü, rüyalar gibi bilinçaltı imgelerin fark edilmesine ve anlaşılmasına yardım eder.Bunların yanı sıra Merkür konuşma yeteneğini, merakı, bilgiye açlığı, öğrenmek konusunda ataklığı hırsı ve yeteneğide temsil eder.


Güçlü yönleri: Zeki, uyanık insan. Düşünce ve fikirleri hızlı ve net bir şekilde anlar. Belli bir düşünceyi baştan sona izleme kapasitesi çok gelişmiştir; fikirleri birleştirme, analiz etme ve ayrıştırma konusunda zekidir.Gözlem yapma ve kavrama yeteneği geniştir. Kendini koşullara uydurma ve yönlendirmede mükemmel kapasiteye sahiptir. Büyük bir merakla veri toplar. Bilgi peşinde koşar, takdir edilmekten zevk alır. Dil ve ifade yeteneği kıvrak, hazırcevap, güzel konuşma becerisi güçlüdür. İyi bir satıcı, pazarlıkçıdır. Gerçeklerin iç yüzünü kavramasını kolaylaştıran metodik şüpheciliğe sahiptir. Düşünceleri dikkatlice gözden geçirir, tatar ve doğruluklarını ve faydalarını inceler.


Problemli Alanları: Hilekarlığa ve düzenbazlığa yatkın insan. İlgi duyduğu her şeyde yüzeysel ve maymun iştahlıdır. Kurnaz, blöfçüdür. Hesapçı, rüşvet yemeye yatkın, üç kağıtçı, arsız, yalancı ve oyunbazdır. Tablonun bütününün görmekte başarısızdır. Manevi değerleri takdir etme ihtiyacı duymaz, kutsal değerlere saygısızlık eder, iş yaşamında son derece soğukkanlıdır.


Amacı: Bilgi ve haber toplamak, duyurmak ve dağıtmak. Yeni vizyonlar ve yeni yolar aramak. Düşünce, fikir ve zihinsel kuramlar arasında ince bağlantılar kurmak, farklılıkları belirlemek ve eleştirel değerlendirmeler yapmak, değişik görüş açılarının mantığını,ve faydalarını incelemek. Ama aynı zamanda, blöf yapmak, aldatmak, hileyle kafa karıştırmak

Merkür prensibinin Temsilcileri: Öğretmenler, öğrenciler, üniversite öğrencileri, şairler, satıcılar, analizciler, doktorlar, eleştirmenler, bilim adamları, araştırmacılar, gazeteciler, dil bilimciler, hatipler, çevirmenler, avukatlar; ama aynı zamanda sahtekarlar, kalpazanlar, hilekarlar, aldatanlar, hırsızlar, yalancılar ve dolabdırıcılar.



Fiziksel Bağlantıları: Solunum sistemi, sinir sistemi, konuşma merkezi


Mitolojik Bağlantıları: Hermes(yunan) / Merkür(roma) – tanrıların kanatlı habercisi, gükyüzü ile yeryüzü arasında haber taşıyan. Yolların ve yolculukların, iş adamları ve zanaatkarların, çobanların, hırsızların, yol kesicilerin tanrısı. Konuşma tanrısı ve yeraltına giden ruhların rehberi.

Kaynak: Astrolojinin anahtar sözcükleri
MERKÜR'ÜN SEMBOLÜ

Merkür glifinde daire, yarım daire ve haç olmak üzere üç temel sembol görürüz. Yarım daire (insan ruhu ya da aklı) tam dairenin (kutsal ruh) ve haçın (madde) üstünde dengede durur. Merkür’ün mitolojik unsurlarından biri olan ve bir değnek etrafındaki iki yılanla sembolize edilen Caduceus (Hermes’in asası) hayatın esrarlı yönlerini sembolize etmektedir. Bu esrarlı yönleri anlamak da akıl ve sağduyu gerektirmektedir. Merkür doğum haritalarında özellikle ‘’düşünen adamı’’ simgeler. Birbirine zıt ruh ve madde aklın becerisi ile birlikte insan ruhundan maddeye doğru biçimlenir.

Dairenin üstünde yarım daire, haçın üstünde daire olması ruhun ve aklın bedenin üstünde ama bir ağaç gibi bütünleşik olduğunu bize anlatmaktadır. Kutsal ruhun (daire) merkezde oluşu duygusal değişimin (yarım daire) ve maddenin (haç) denge noktası olduğunu gösterir.

Bu sembolde insanın kendi psikolojisinde ilerlemesinde etkili elemanın en üstte duran akıl (yarım daire) olduğu vurgulanmaktadır. Şunu söyleyebiliriz ki madde (haç) Merkür sembolünde daha alt bir pozisyonda bulunmaktadır. Yine de mantıklı bir durumda ele alırsak Merkür'ün ilerlemesi ’ruh ve akıl’ın ‘madde’ ile birlikte çalıştırılmasıyla oluşur. Gerçekten de fiziki yapı iletişimde ve deneyimi iletmede çok önemli bir role sahiptir, tıpkı tellerin ve diğer araçların televizyon ve radyo gibi iletişim araçlarının görüntü aktarmadaki önemi gibi...



MERKÜR ve BAĞLANTILARI

MESLEKLER: Yazar, yayıncı, iiletişimci, reklamcı, kitap satıcısı, kağıt üreticisi, gazeteci, sekreter, kırtasiyeci, muhasebeci, eğitimci-öğretmen, yorumcu, röportajcı, filolog, hatip, spiker, eleştirmen, dj, avukat, postacı, temsilci, aracı, mal dağıtıcısı, tüccar, nörolog, matematikçi, mimar, heykeltıraş, hokkabaz, sihirbaz, bakkal.

BİTKİLER: Anason, açelya, melisa, böğürtlen, karaman kimyonu, havuç, kereviz, mercan, nergis, dereotu, hindiba, eğreltiotu, tavşan ayağı, fındık ağacı, leylak, meyan kökü, mayıs elması, muhabbet otu, muşmula, mersin, yulaf, yonca, ceviz ağacı. İlaçlarıyla engelleri kaldıran tüm bitkiler.

RENKLER: Menekşe, arduvaz, gök mavisi, pembe, güvercin grisi, uçuk gri, ekose renkler, mor, açık kahverengi, uçuk sarı, kırmızı, yeşil, turuncu, limo sarısı, beyaz, sarı.

METALLER, MİNERALLER: Cıva ve tüm akışkanlar.

DEĞERLİ TAŞLAR: Topaz, agate, ateştaşı, akuamarin, akik taşı, mermer, lal taşı.

HAYVANLAR: Karınca, arı, tilki, tazı, tavşan, maymun, papağan, sincap, gelincik, sırtlan, örümcek, bülbül, kırlangıç, karga ve hızlı hareket eden sürüngenler.

TATLAR: Hafif buruk ve soğuk.

BİÇİMLER: (Sepharial'a göre) kısa keskin çizgiler, ince kıvrımlar.

HAFTANIN GÜNÜ: Çarşamba. İngilizcesi Wednesday, Almancası Mittwoch, İtalyancası Mercoledi, Fransızcası Mercredi, Anglo–Sakson dilinde Wodneesdaeg (Woden).

Hazırlayanlar: Barış İlhan,

Zekai Kardaş

Kaynaklar:

Jeff Mayo, The Planets and Human Behavior

Warren Kenton, Astrology
Merkür’ün bulunduğu burcun karakteristikleri, iletişim kurma yeteneğinizi ve düşünme işlevinizi etkiler. Mental kapasiteniz ve fonksiyonlarınız hakkında önemli ipuçları sağlar.Merkür, tüm yaratıcı güçlerinizin yönlendirildiği düşünme işlevini yönetir. Merkür’ün bulunduğu burç, karar verme sürecinizi etkileyen, psikolojik koşullanmalarla ilgili olması sebebiyle önem taşır. Aynı zamanda verilen kararın fikirler ve düşünceler olarak aktarılmasından da sorumludur.Bunun yanında, Merkür’ün bulunduğu burç, hangi bilgilere ve verilere önem verdiğinizi, hangilerini gözardı edip, önemsiz olarak nitelendirdiğiniz konusunda da ipuçları verir.

İletişimsel kabiliyetinizi, aklınızın ve vücudunuzun zihinsel ve sinirsel koordinasyonunu Merkür’ün bulunduğu burç, ev ve Merkür’e açı yapan gezegenler etkiler. Merkür’ün bulunduğu burç, ev ve yönettiği evler kadar, yaptığı açılar da düşünce ve muhakeme sisteminizin özelliklerini, kapasitesini gösterir. Mental ilgilerinizin yoğunlaştığı alanlar ve düşünce prosesisiniz Merkür’ün açılarıyla belirlenir.

Kaynak : Niobe.
Zekanızı nasıl kullandığınız hakkında önemli ipuçları verir. Entelektüel faaliyetler, organizasyon ve konuşma biçimimizde bile etkinliğini gösterecektir,Merkürü güçlü olan kişiler yabancı dil konusunda da yetenekli olabilirler.
Başak burcunda güçlü fakat balık burcunda güçsüz konumdadır. Kova burcunda yükselir.
Merkürü işlememizin üstünden epeyce zaman geçti fakat;
Birşeyi merak ediyorum.Bir bağlantıyı!Merkürü güçlü olan insanların uyku sürelerin daha uzun olduğunu okumuştum.Aynı şekilde balık burclarınında uzun uyuma durumu söz konusu.Bazı insanlar 2-3 saatle yetinebilirken.Bu tip etki almış insanlar daha uzun sürede vücutlarını dinlendirebildiklerinden dolayımı böyle bişey denmiş.Yada bu gerçek mi?
Ben kendimce şunu düşündüm.Merkür zihinsel faliyet ve sinirler beyin çalışması ,Keza balık oda hayal kuruyor bedeni size eşlik ederken beyni başka dünyada başka bir yaşamda oluyor.Fiziksel enerji gerektiren beyinsel aktiviteler bunlar bu yüzden bu etki var sayılmış.Yoksa bilmediğimiz başka bir etkiden dolayımı uzun süre uyuma eğilimi var.(Normal insanlar için düşünelim;ilaç almayan,kilo sorunu olmayan,ve miskin tiplerin dışındakiler)Bunlar potansiyel uykuculargülücük
Fikriniz nedir?

Derin

Buralarda bi yerlerde mars balığın uykuya meyil verdiğini okumuştum sanki. Bende de mars balık ve pek bi severim uykuyu gülücük
1.Evde 8 derece akrepte.Aynı zamanda Yine 1.evde bulunan güneş ve venüsle kavuşum halinde.
Late-goodbye Yazılan:1.Evde 8 derece akrepte.Aynı zamanda Yine 1.evde bulunan güneş ve venüsle kavuşum halinde.

merkür akrepte;olayları iyi analiz etme,ayrıntılara dikkat etme..merkür yine 1.evde konumu iyi güneşle kavuşumu sana gevezelikgülücük ve venüsle kavuşumu sana iletişimini venüs gibi yani daha nazik daha estetik kuruyor olabileceğin yorumunu yaptırdı bana
lilyum Yazılan:Buralarda bi yerlerde mars balığın uykuya meyil verdiğini okumuştum sanki. Bende de mars balık ve pek bi severim uykuyu gülücük

mars enerjiyle alakalı gezegen olduğu için balıkta pek kendisini ifade edemez,uyuşukluk verirgülücük
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Referans Adresler