Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: Şiron ( Chiron ) Burçlarda
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3
KOÇ BURCUNDA

Bilgiyi kullanarak yenilikler yaratma gücü. Kendini bilgi yolu ile ispat etme... Fikirlerinin doğru olduğuna inanma. Soyut konularda düşünebilme. Dini önderlik yapma çabası... Din savunuculuğunu kaba kuvvet ile yapma... Zeka çabukluğu ile zor durumlardan kaçış yolu bulabilme... Ateşli silahlara ilgi...

BOĞA BURCUNDA

İyi, güvenli, rahat bir yaşam arayışı. Madde ve paraya dayanan idealler. Güzel sanatlar dallarında yetenek. Dinsel inançlarda katılık. Kuralları, rahatını bozmayacak şekilde anlayarak kabul etme. İyi insan, iyi bir dost, kimsenin kötülüğünü istemeden yaşamanın yeterli olduğuna inanç...

İKİZLER BURCUNDA

Her çeşit konuya ilgi duyma ama hiç birinde uzman olamama. Yaratıcı fikirler üretme, ilginç fikirleri de değerlendirme. Insanlarla kolay iletişim kurup, fikir alışverişi yapma. Yanlış, günah bildiği şeyleri yapmamağa dikkat etme. Inançlarda istikrarsızlık.

YENGEÇ BURCUNDA

Allah'a inanç ve sevgi duyma... Dini görevlerini yerine getirmeye gayret etme. Çevresindekileri de teşvik etme. Aşırı duyarlılık yüzünden kırıcı davranma. Sevdiği kişilerin yanında güven duyma. Sevgiyi kaybetme korkusu... Duygusal hissedişlerle gerçeği arayış...

ASLAN BURCUNDA

Sevgi zenginliği... Doğa ve tabiat aşkı. Allah sevgisi. Hayat bir sahne, kendisi de yönetmemiş gibi yaşama... Hedef insanlara yardım etme. Dikkat çekicilik. Konuşması, hali tavrı, görünüşü ile etkili olmak. Her konuya yapıcı yaklaşım.

BAŞAK BURCUNDA

Dini, felsefi, ilmi konularda araştırma, bilgi zenginliği. Sağlık konularında titizlik. Görev edindiği şeylerde çok titiz davranma. Rahat yaşama ve yaşatma, mükemmeli ve gerçeği yakalama çabası...

TERAZİ BURCUNDA

Insanlara kırmadan, incitmeden, zorlamadan yardım etme; yol gösterme. Bilgisiyle toplumuna sahip çıkıp, yön verme... Konulann önemli ayrıntılarını yakalayabilme. Konuların sentezini yapabilme... Maddenin esiri olmama. Manevi zenginlik sahibi. Kendine sunulan güzel şeyleri başkaları ile paylaşma. Insanlar arasında ayırım yapmama. Hak edene hakkını verme... Soyut ve somut değerler arasında denge kurabilme...

AKREP BURCUNDA

Güç, mücadele azmi, zorluklardan korkmama. Inandığı kişiye veya şeye tam bağlı... Fanatiklik eğilimi verir. Kolay etki almaz, bildiğinden şaşmaz. Allah korkusu duyar. Yüksek idealleri vardır. Sezgileri çok güçlüdür.

YAY BURCUNDA

Asil ve saygındır. Bilgi yolu ile dünyayı keşfetmek ister. Dinsel inançları kuvvetlidir. Allah sevgisi ve korkusu ile gerekenleri yapma azmi vardır. Evrensel boyutlara genişleme kapasitesine sahiptir. Hedefini tesbit etmişse, kimseyi takmadan yolunda gider...

OĞLAK BURCUNDA

Eski gelenek göreneklere bağlıdır. Inançları belli sınırlarla kayıtlıdır. Yeni durumlara körü körüne inanmaz, kendi akıl süzgecinden geçirmesi gerekir. Kötümser düşündüğü için çevresi ile arasında hep bir duvar vardır.

KOVA BURCUNDA

Farklı düşünmek için vardır. Inançları akıl temeline dayanır. Körü körüne değildir, irade gücü verir. Konuların püf noktalarını alıp, temelini bozmadan değişik bakış açıları geliştirir. Yaşamın, ilmi temellere dayandığını bilir. Değişik, farklı çizgileri olan, gerçekten faydalanabileceği dostlar seçer...

BALIK BURCUNDA

Klasik bir dindardır. Allah sevgisi, bağı, inancı güçludür... Ancak bunu göstermez. Kendi dünyasında yaşamak onu mutlu eder. Dargınlan barıştırmayı, yardım etmeği sever. Mistik bir havası vardır. Özünden gelen ilhamlar alır. Madde ötesini hissedebilir. Zengin hayal dünyasında yaşamayı sever.

medyum.web.tr
ŞİRON BURÇLARDA

KOÇ BURCUNDA
"Ben kimim? Neden buradayım?" Sorularıyla kişi kendi kimliğini araştırma eğilimindedir. Tatmin olacağı bir cevap bulana kadar huzursuz olur. Fakat bir cevap bulduğunda Kiron’un savaşçı doğası Mars’ın yönetimindeki Koç burcunda gün ışığına çıkar. Savaş alanında zayıf olan Kiron, bulduğu cevabın mutsuzluğu ile kendi kendine zarar verebilir.
Kiron’u Koç burcunda olan kimseler cesur kişilerdir. Bu konum, Satürn’ün engellerine karşı hızlı reaksiyon göstermeye ve Uranüs’le idealist davranmaya neden olur. Savaşkan enerji en güçlü yönleridir. Bu enerjiyi disipline etmeyi geliştirmeliler.

BOĞA BURCUNDA
Materyal değerleri araştırmak, sorgulamak kritik bir hal alır. Maddi konularda, neyin doğru, neyin yanlış olduğunu, elde edilen kazançların geçici mi kalıcı mı olduğunu takıntı haline getirebilir. Bu kişiler, nadiren bir şeyleri gerçeğe (somuta) dönüştürürler. Kiron’un bulunduğu ev, ilgilendikleri değerleri gösterir. Finansal kaynakların üstesinden gelebilirler. Garip cinsel alışkanlıkları vardır.

İKİZLER BURCUNDA
Sinir sisteminde kriz yaşanır. Çevrelerindeki kişilere uymak ve toplumdan haberdar olmak stres yaratır. İletişim kuran, kolay öğrenen ve iyi öğreten yönleri açığa çıkarılmalıdır. İkizlerin yönettiği iletişim, haberleşme, eğitim-öğretim, yakın çevreyle ilişkiler konularında Satürn’ün verdiği dersleri almalı, bunlardan tecrübe edinmeli ve Uranüs’ün getireceği yüksek farkındalık, yüksek zekaya ulaşmaya hazır olmalılar. Geleneksel haberleşme yöntemlerinden teknolojik haberleşme sistemlerine yönelmeliler. Bulunduğu ev, iletişim eksikliği yaşadığı ve bunu geliştirmek istediği alanı gösterir.

YENGEÇ BURCUNDA
Kültürel kökler veya kendini koruma konusunda kriz yaşanır. Kendi güvenliğini oluşturma içgüdüsü kuvvetlidir. Geçmişine çok bağlıdır ve günümüz dünyasını korkutucu bulur. Satürn kontrolünden kurtularak Uranüs aydınlığına kavuşmak çok zordur. Gerçek güvenliğin anlamını kavrar, bunu nerede bulacağını keşfederse, etrafına ördüğü, içine saklandığı kabuğundan sıyrılabilir. Ev konumu, Satürn kontrolünden sıyrılmak istediği alanı gösterir.

ASLAN BURCUNDA
Ego üzerine büyük kriz yaşanır. Aslan, Kovanın zıttı olduğu için, Uranüs enerjisi ile uyumlu değildir. Satürn de Aslan’da zayıf durumdadır. Dolayısıyla Satürn/Uranüs enerjisini dengelemek çok zordur.
Hayatın ilk dönemlerinden itibaren kendilerinde özel bir şey olduğunu hissederler. Yaşam mücadeleleri egoyu korumaktır. Egoyu minimize ederek, amaca odaklanmalıdır. Uranüs enerjisi ile bütünleşmeden egoyu bırakamazlar. Egoyu ne kadar uzun süre korurlarsa, Uranüs enerjisi ile tanışınca birden bire dağılırlar. Uranüs karşıtlığına kadar ego bağımlılığından kurtulamazlar. Satürn dönüşü çok zor geçer, çünkü ego enerjisi çok yüksektir.

BAŞAK BURCUNDA
Kiron Başak burcunda her 50 yılda 20 ay kadar kalır. İncelik ve kusursuzluk özelliği haritalarındaki diğer etkenlere göre şekillenir. Başak enerjisi daha çok Satürnyendir. Satürn enerjisi ile yaşamak, onlar için daha kolay, Uranüs enerjisi ile tanışmak daha zordur. Ev ve iş ortamında enerjileri yüksektir. Fakat eğlence ortamlarında kontrollerini kaybederler. Uranüs enerjisinden korktukça ve kaçtıkça Satürn’ün korunaklığına sığınırlar. Uranüs’ü hissederler, fakat Satürn daha baskın gelir. 2, 4, 7 evlerdeki Kiron Başak Satürn enerjisini daha yoğun yaşayan, daha çok problem getiren alanlardır. Fakat 3, 5, 9, 10, 11 evler Uranüs enerjisine daha kolay alışır. Satürn’ün pozitif kullanımını geliştirmek fakat kendini çok fazla kısıtlamamak öğrenmesi gereken enerjidir.

TERAZİ BURCUNDA
Kişi kendisini, yaşadığı ilişkiye ve partnerine göre dengelemeye çalışır. Kendini başkalarının gözünde tanımlar. Kendisini, başkalarıyla uyumlu olabildiği ölçüde değerlendirir. Satürn enerjisi nedeniyle kendisini psikolojik olarak gözlemleyebildiğinden yaşından daha olgun gösterir. İyi-kötü, doğru-yanlış arasında seçim yaparken dikkatli olmalıdır. Karmik olarak bağlı oldukları eşlerini ararlar. Ruhunun diğer yarısını hangi yolla aradığı Kiron’un bulunduğu ev aracılığıyla belirlenir. Kendilerine uygun bir eşle mutluluğu yakaladıklarında başkalarına yardımcı olmaya başlarlar. Terapi ile geçmiş yaşantısındaki olumsuz bir ilişkiyi çözmek çok faydalı olacaktır.

AKREP BURCUNDA
Akrep, Plüton enerjisi altında kişisel dönüşüme yatkındır. Derinlere inme, odaklanma ve dönüşme Akrep’in doğal özelliğidir. Satürn bariyerlerinden kurtulmak ve Uranüs enerjisine kavuşmak Akrep ile içice olan bir özelliktir. Kişi bu dönüşümü zaten gerçekleştiriyor olduğu için Plüton enerjisinin gücüne bakılır: Kendisini baskı altında hissediyor mu? Kendisindeki gücü fark ediyor mu? Kiron’un bulunduğu evdeki enerjiyi fark etmiş mi? Burada bir dönüşüm yaşamış mı?

YAY BURCUNDA
Kişi, kendi bilinciyle bütünleşme krizi yaşar. Yaşamdan zevk alma, macera yaşama kısıtlandırılmış gibidir. Kişi genişlemenin yollarını aradıkça, hüsrana uğrayabilir. Çeşitli dinleri araştırarak bilgi edinmek ister. Bu yolda öğrendiklerini aktaran iyi bir öğretmen olabilir. Uranüs onu aydınlattığında, hayata daha geniş bir pencereden bakabilir.

OĞLAK BURCUNDA
Hayatın amacı konusunda kriz yaşanır. Kariyer alanında başarı elde etmekle yaşamın diğer zevklerini tatma arasında denge kurmak zordur. Satürn enerjisi çok kuvvetlidir ve tek başına hareket etme eğilimindedir. Başarısı karşısında çevresinden geri besleme almak için, insanları dinlemeyi öğrenmelidir. Diğer insanlar tarafından incitileceğini düşünerek, çevresine set oluşturabilir.

KOVA BURCUNDA
Oldukça idealisttir, gerçekçi olmaktan uzaktır.Gerçek ile idealler arasında bir denge oluşturmaya çalışmalıdır. Satürn dönüşü normalinden daha zor yaşanır. Zorluklardan tecrübe edinmeyi öğrenmelidir. Tecrübe edinmek, dengelemeyi öğrenmek faydalı olacaktır.

BALIK BURCUNDA
Tanrı ile bağlantıya geçme, evrenle bütünleşme krizi yaşanır. Doğadan gelen sesler ona farklı sinyaller verir. Çok net gözlenemeyen ince zekasını gösterebilmek için, Neptün enerjisine yoğunlaşmalıdır. Satürn – Uranüs yolculuğu Neptün aracılığıyla netlik kazanır. Şifa veren yönünü açığa çıkarmalıdır.
Şiron Burçlarda


Koç’lar genelde: Koçların kişisel gereksinimleri potansiyellerini en üst seviyeye çıkartma çabası ve kendi görüşlerini anlaşılır kılma ihtiyacıdır. Koçların birey haklarına olan inançları doruktadır.

Şiron Koçta ise: Kişilik arayışı baskındır. Ben kimim? Neden buradayım? İnsanlar benden ne istiyor? soruları akıllarını sıkça meşgul eder. Öncüdürler, cesur olarak bilinirler. Kişinin haritasında mistisizmi doğuracak başka faktörler olmadığı taktirde kişi Şiron’un ince, derin derin, alttan alta işleyen özelliğini harekete geçiremeyebilir. Bir kadının kişisel gücü ele alamadığı durumlarda kanser oranı yüksektir!.



Boğa’lar genelde: Boğaların kişisel gereksinimleri kalıcı değerler arayışı olarak ortaya çıkar. Boğalar hiç kimsenin hayatın temel gereksinimlerinden yoksun kalmaması gerektiğine inanırlar. Genellikle fiziki dünyadaki sorunlara yaratıcı çözümler bulurlar.

Şiron Boğada ise: Maddi alanda değer arayışı baskındır. Bu insanlar maddi değerler konusunu kritik düzeye çekerler. Şiron ve Boğanın bulunduğu evin durumu kişinin ilgi alanını belirler. Bu kişilerin tamamı çok değer verdikleri bir ahlak sisteminden etkilenirler. Kendilerini kundalini enerjisinin etkisine açık hale getiren Venüs enerjisinin güçlü etkisi nedeniyle genellikle garip cinsel alışkanlıkları vardır.

Not: Kundalini, Yoga inançlarında çeşitli ruhsal ve bedensel eğitimler sonucunda büyük yaşam kaynağının uyarılmasıdır. Kundalini veya ‘Yılan Gücü’nün normal ötesi olayları oluşturan enerji olduğu kabul edilir. Kundalini, Ezoterik Yoga felsefesinde kabul edilen kozmik enerji, enerji insanın içinde kıvrılıp yatan bir yılan şeklinde tasvir edilir. (Ufuk Parapsikolojik ve Spiritüel Terimler Sözlüğü)



İkizler genelde: İkizler için iletişim sorunlarının nedenlerini ve iletişim kurmayı zorlaştıran engelleri anlamak büyük önem taşır. Bu sorunların çözümlenmesi için elinden geleni yapar.

Şiron İkizlerde ise: Bu kişiler dünya üzerindeki düzenle bütünleşmek konusunda kişisel kriz yaşarlar. Kriz durumu kişinin dengesi ve sinir sistemi üzerinde büyük etki yapar. Bu şekilde davranmamayı öğrenmeleri gerekmektedir. Kitlesel bilinçle irtibata geçerler, ona uyum sağlarlar ve bu ayak uyduruşlarını yürekten inandıkları değişimleri yaymak için kullanırlar.



Yengeç’ler genelde : ‘Güvenlik!’ Yengeçlerin güvenlik sağlama çabalarının önünde hiçbir şey durmamalıdır. Aileleri hayatlarının doruk noktasını oluşturur ve İkizlerin evrimleşmiş (evolved) türlerince aile, insanlığın tümü olarak görülür. İkizler duygularıyla diğer insanlara göre daha uyumlu ve daha duygusaldırlar.

Şiron Yengeçte ise: Bu kişiler kültürel kökleri, bağları ile ilgili kriz içindedirler. Bununla birlikte veya bundan ayrı olarak kişisel koruma ile ilgili de bir kriz yaşayabilirler. Bu kişiler, dünyada kendini güvende hissetme yetisini kişisel ve kültürel dinamik olarak görürler. Yengeçteki Şiron çok zor bir pozisyondur çünkü kişi geçmişe bağlanmıştır ve halihazırdaki dünyevi krizler tarafından tehdit edilmektedir. Bu kişiler yoğun bir güvensizlik hissederler.



Aslan’lar genelde: Aslanların kişisel gereksinimleri bireysel olmaktır. Onlara bir şey yaptırmak için ‘bunu sadece sen yapabilirsin’ demeniz gereklidir. Kendilerini ifade etmelerine herhangi bir kısıtlama getirilmesine tahammül edemezler. Başka insanların da kendini ifade edişlerine kısıtlama getirilmesi konusunda aynı derecede hassastırlar.

Şiron Aslanda ise: Ego üzerinde, kişiyi yavaş yavaş iradenin etkisi altına alacak, bir kriz süre gelmektedir. Kendilerinde özel bir şeylerin varolduğunu hissederler ve bu özellik duygusu ilk zamanlardan itibaren ego ile ilintilidir. Kendileri ego olmalıdırlar. Güvende olana ve olgunlaşana kadar Uranüs tarafından bastırılma, ezilme tehlikesi taşırlar. Genellikle Uranüs karşıtlığı yaşanana kadar çok zor bir Satürn dönüşü (return) yaşarlar. Herhangi bir amaç tanımlaması onlara yardımcı olacaktır. Toprak ve gevşeme terapileri iyi gelecektir.



Başak’lar genelde: Başakların çoğunda Don Kişot ruhu vardır. Kişisel gereksinimleri, yanlışları düzeltme çabasıdır. Hiç kimsenin, bir başkasını kontrol etmemesi, ona sahip olmaması gerektiğine olan inançları çok kuvvetlidir.

Şiron Başakta ise: Detaycı düşünce, kesinlik ve titizlik, bu gezegenin vizyonundan dolayı bu kişilerin kendilerine dönmüştür. Başak'ın eksi özelliklerini taşıyan erkekler genellikle Uranüs özelliklerini tuhaf cinsel davranışlarla dışa vuran işkoliklerdir.



Terazi’ler genelde: Haksızlıktan nefret ederler. Haksızlık hemen o anda bitmelidir, daha sonra değil. Tüm insanlar, Teraziler için muazzam önem taşır ve onların diğer insanların görüşlerini anlama çabalarının önüne hiçbir şey geçmemelidir.

Şiron Terazide ise: Kişi kendini diğer tarafla, diğer kişilerle olan ilişkilerde dengede tutar. Bu kişiler elementler arasında denge kurmaya, kargaşadan düzen yaratmaya çalışırlar ve kendilerini başkalarında gözlemledikleri uyum ölçüsünde tanırlar. Şahsiyet duygusu gelişimi yetersiz olabilir ve birey yeni tecrübeler arar. Olumlu tarafından bakıldığında, kişi başkalarını gözlemleyerek dikkate değer bir şahsiyet anlayışı geliştirebilir. Şiron’un Terazide olması sanatsal yeteneğe işaret edebilir. Bu kişiler şefkat ve merhamet veya adalet gerektiren işlerle haşır neşir olurlar. Ayrıca kendi ilişki dersleri ve reenkarnasyon üzerinde çalışırlar. Geçmiş yaşam terapisi faydalı olabilir.



Akrep’ler genelde: Akreplerin kişisel gereksinimleri, her ne pahasına olursa olsun kendi hayatlarını kontrol edebilmektir. Evrensel enerji ve güç ile uyum içerisinde olabilme ve bunu kendileri için kullanabilme yetisine sahiptirler. Ayrıca cinsellik ve cinsel enerjinin farkındadırlar.

Şiron Akrepte ise: Dönüştüren ve evrimleştiren enerji kişisel bir arayıştır. Bu kişilerde Pluto’nun gücü iyi bir düzeyde olduğunda, derin bir hafızaya sahip olabilirler, ve kimsenin tahayyül edemeyeceği şeyleri hissedebilirler. Tecrübe Plütonvari veya evrimseldir ve ruhunun seyri yaşam ve ölüm merkezlidir. Şiron Akrepte iken doğanlar ölüm kriziyle karşılaşabilirler veya kişinin haritasında bulunduğu evin genel karakteristik özelliği doğrultusunda hayati bir seçim yapabilirler.



Yay’lar genelde: Herhangi bir şeyin yasak olduğu düşüncesine tahammül edemezler; özellikle de bu şeyden bir şeyler öğrenebileceklerine inanıyorlarsa. İnançlarını diğer insanlarla paylaşmalarına hiçbir şeyin engel olmasına izin vermezler.

Şiron Yayda ise: Üst benliğin bilinç ile kaynaşması konusunda kriz yaşarlar. Bu kişiler öz benlik arayışındadırlar. Mistik ve araştırmacı davranışlar sergilerler.



Oğlak’lar genelde: Kendileri için bulmaları gereken tek bir yol olduğuna inanırlar ve bu doğru yolda olduklarını hissetme ihtiyacındadırlar. Ayrıca bu yolun diğer insanlar için de doğru olduğuna inanırlar.

Şiron Oğlakta ise: Kişi, hayatın anlamının arayışında ulaşılması gereken başarısı konusunda karmik bir kriz içindedir. Aynı krizi, maddi ve manevi kazanımları arasında kurulması gereken dengeyle ilgili olarak ta yaşar. Bu kriz olağandır çünkü daha kişisel olarak tam gelişmemişken kendi başarıları için manevi yatırımda bulunurlar. ‘Sabır’ anahtar kelimedir çünkü istediklerini elde edebileceklerine olan inançlarından asla vazgeçmezler. Aslında istediklerini elde ederler ama bu arada da yapayalnız kalabilirler. Bu kişiler için en önemli ders, dinlemeyi öğrenmeleridir. Önerilen derslere değer vermiyorlarsa dinlemeyeceklerdir. Onlara ulaşmanın yolu Beşinci evi ve Şans noktasının (Part of Fortune) dikkatle incelenmesi gerekir. Yukarda açıklanan dengeyi yaşamlarının erken döneminde başaranlar bununla gurur duyacaklardır. Başaramayanlar ise uzun vadede başarı kaydetme imkanına sahiptirler. Herşeye rağmen başarılı olamayan kişiler, yaşamlarının gerçek amacını belirlemek için özel yardıma ihtiyaç duyabilirler. Genellikle hassastırlar çünkü hayat onlar için kolay olmamıştır. Gergin olabilirler çünkü kendileri için çizdikleri imkansız standartlara ulaşamamışlardır.



Kova’lar genelde: Kovaların kişisel gereksinimleri tek kelimeyle özetlenebilir: ‘gelecek’. Bohem ruhlar taşırlar, diğer bir deyişle özgür ruhlara sahiptirler. Sivri kişilere büyük sempati duyalar.

Şiron Kovada ise: Sağlam temeller üzerinde durmak konusunda kriz yaşarlar. Bu kişiler idealizm simgesi olmak, Şiron-Kova ilişkisinin, kişinin horoskopunda bulunduğu evin genel özelliklerinin belirttiği alanlarda önemli kültürel katkılar getirmek için yaratılmışlardır ama dünyayla sıkı iletişim kurmaları ve gerçekçi olmaları gerekmektedir.



Balık’lar genelde: Kişisel gereksinimleri, ilgilendikleri her şeyin gerçek olmasıdır. Hayat tarzlarının tamamı ile evrensel olmasını isterler. Öğrenmeleri gereken önemli hayat derslerinden biri de kötü emellere alet olmaktan kaçınmaktır.

Şiron Balıkta ise: İlahi güç ve evrensel Tek’lik ile bağlantı kurmak konusunda kriz yaşarlar. Bu kişilere Şiron’un içinde bulunduğu evin tedavi edici özellikleri öğretilmesi daha sonra da altıncı evi nasıl harekete geçirebilecekleri konusunda eğitim verilmesi gerekmektedir. Pluto seviyesi Jeff Green’in Pluto: Ruhun Evrimsel Yolculuğu adlı kitabı doğrultusunda incelenmelidir. Neptün’ün yapışkan astral etkileri temizlenmelidir. Eğer bu kişiler yüksek oranda uyuşturucu madde kullanıyorlar ise, bunun altında yatan sebep; kim olduklarını gizleme girişimidir.

Nuran Tuncel A dan Zye astroloji

ginka

Şiron Burçlarda

Şiron Koç Burcunda

Koç Burcu kişinin kendisi/kişiliğiyle alakalıdır. Şiron’un bu burçta bulunması kişinin zayıf düştüğünü gösterebilir. Bu konuma sahip bazı insanlar bazen gerçekten varolmadıkları hissine kapıldıklarını ifade etmekte, kimliklerini başkalarına ihtiyaç duyarak yaratmaları gerekiyormuş duygusu taşımaktadırlar. Yükselene karşıt bir Şiron ise yalnız kalmaya dayanamayan birini gösterir ve kişinin bu ihtiyaç yüzünden birden fazla evlilik yapması olasıdır.

Şiron Boğa Burcunda

Boğa Burcu sahip olunan mülk ve para konularını içerir. Aynı zamanda para kazanma, servet edinme yeteneğine de işaret eder. Şiron bu konuda kişinin paraya gereğinden fazla değer vermesini sağlar. Para konusunda iyi bir danışmandır. Ama söz konusu kişi hayatın farklı alanlarında ki zevkleri de deneyimlemelidir.

Şiron İkizler Burcunda

İkizler iletişimle ilgilidir. Şiron bu burçtayken konuşma güçlükleri yaratabilir. Diğer tarafta kişi fazla konuşmayan biri de olabilir. Ama her iki durumda da kişiler çocukken yeterince dinlenmemiştir. Bu iki karakter arasındaki tek fark, ilkinin hala çaba gösteriyor, ikincisinin ise vazgeçmiş olmasıdır. Şiron’un ikizler burcunda olması, 3. evde bulunmasıyla benzer özellikler taşır, bu normaldir çünkü İkizler 3. evin doğal yöneticisidir. Hatırlanmalıdır ki ev pozisyonu hayatın hangi alanında, burç pozisyonu da bu alanlarda nasıl davrandığımızı göstermektedir. Örnek olarak önünüzde 2 farklı haritanın olduğunu varsayın, ilkinde Şiron Boğa Burcunda ve 3. evde, diğerinde ise Şiron ikizlerde ve 2. evde. Evet oldukça benzer özellikler belirgin durumda. İkisinin de para, mal mülk ve servet hakkında konuşarak büyük zaman harcadığını söyleyebilirsiniz. İkisi de finansal olarak danışılacak doğru kişilerdir. Peki fark nedir? Boğada, 3. evde Şiron’u olan kişi daha yavaş konuşma eğilimi gösterecektir, metodik ve Boğa ya özgü daha pratik bir yol kullanacaktır. Verdikleri finansal tavsiye daha tutucu ve sağlam temeller üzerinde olacaktır. İkizlerde 2. evde Şiron bulunan kimse ise karşılaştırma yapacak, önemsiz finansal sorunlardan bahsedecek ay da sürekli olarak durum hakkında bir konudan diğerine atlayacaktır. Kişi çoğunlukla son popüler yatırımlara göre tavsiye verecektir. Her zaman hangi planetin nerede nasıl işlediğini akılda tutmak ve aradaki farkı unutmamak önemlidir.

Şiron Yengeç Burcunda

Yüzeysel bir yorum kişinin çocukluk döneminde annesiyle sorunlar yaşamış olacağıdır. Çok akıllıca! E ama kim küçükken anne babasıyla bu tip sorunlar yaşamamıştır ki! Anahtar sözcük bu sorunların nasıl üstesinden gelebileceğimizdir. Şiron’un Yengeçteki olumlu durumu gerçekten iyi yetiştirilmiş biri olabileceğinizi gösterir. Bu terapistler ve hasta bakıcılar için gerçekten iyi bir konumdur.

Şiron Aslan Burcunda

Şiron’u Aslanda olan kimseler başkalarına yaratıcılıklarıyla yardım edebilme eğilimi gösterirler. Bu konumdan iyi sanat öğretmenleri çıkabilir. Negatif yönde ise bu alanda çocukken bastırılmış hisleri vardır, ya da yeteneklerini ortaya çıkarması birisi tarafından “sen asla profesyonel bir futbol oyuncusu, ressam ya da müzisyen olamazsın” şeklinde engellenmiştir. Çocukken diğer çocukların bu yönden desteklenmesine gıpta etmiştir. Çocuklarının bu alanda etkinlik göstermesini istemeyen anne babalarına karşı çocuk yine de onları memnun etmek için büyük çaba harcayacaktır. Bu problemlere karşı yapılacak şey içsel yaratıcılığınızla aynen çocukluğunuzda olduğu gibi bir bağ kurmaya çalışmak ve bunu ortaya çıkarmak için çaba göstermektir.

Şiron Başak Burcunda

Başak haritamızda bizim ayrıntılarla nasıl uyum sağladığımızı, sağlık problemleri ve genel olarak iyi/sağlıklı olma adına sorunlarla nasıl uğraştığımızı gösterir. Şiron’un burada yer alması aşırı ve kritik bir derecede önemsiz ayrıntılarla ve temizlikle kafayı bozmuş birini meydana getirir. Tersine bu kişiler mücadeleden kolayca vazgeçen, organizasyon konusunda korkunç, titiz bir iş yapma ya da temizlik konusunda oldukça başarısız kimselerde olabilir. Hastalık hastası olması mümkündür. Kendisine uygulamasa da başkalarının sağlığı için harika tavsiyelerde bulunabilir.Çocukluk döneminde çok fazla eleştiriye maruz kalmış olabilir.

Şiron Terazi Burcunda

İlişkiler bu alanın etkisi altındadır. Terazi hayatımızda birlikte çalışmak/olmak istediğimiz yada ihtiyaç duyduğumuz kişiler alanını gösterir. Şiron’un buradaki varlığı iş birliğinden ve ilişkilerden sakınma ve kendini izole etme ihtimalini ortaya çıkarır. Diğer bir ihtimal ise psikolojik sorunlar yaratan ya da eskilerini sürekli deşen bir partnerin varlığı üstünde durur. Tersine bu kişi ortaklarına ya da partnerlerine aynı şeyi uyguluyor olabilir. Şiron’u Terazide olan insanlar çoğu zaman çaresizce bir eş arayışı içersinde olacaklar fakat bulduklarında geri göndereceklerdir.

Şiron Akrep Burcunda

Buranın konusu güçtür. Şiron’u Akrepte olan kimseler kendi güçlerinden korkup bunu bastırmayı deneyebilirler. Tam tersine bu kişiler kendilerini çok zayıf hissederek dışarıya güçlü bir imaj verebilirler. Ve seks onlar için bunu ifade etmenin tek yoludur. Bu yüzden zorunlu seks bile yapabilirler. Bir diğeri ise partnerinin kendi üstünde egemenlik kurabileceğini düşünüp seksin çok tehlikeli olduğu hakkında karar kılabilir. Bu bir seks terapisti için mükemmel bir konumdur. Başkalarına cinsellik hakkında çok iyi tavsiyelerde bulunabilir. Ama kendilerine bu konuda yardım edemezler. Miras konusu onlar için hassas bir nokta olabilir. Sorunlar ve üzüntüler bu konuyla beraber gelme eğilimi gösterir.

Şiron Yay Burcunda

Yay Burcu olaylara geniş bir açıdan bakma ve yargılama yeteneğimizi gösterir. Burcun negatif özelliklerinden biri başkalarını “zaten anlıyorum/biliyorum” düşüncesiyle dinlemekten yana olmamasıdır. Örnek olarak Şiron Yayda ve 2. evdeyken (para) diğerlerinin finansal tavsiyelerini kulak ardı ediyor olabiliriz. Çünkü kendi fikrimizi söylemekle çok meşgulüzdür. Yay’da Şiron bulunan bir kişiden tavsiye aldığınızda en az 2 kere kontrol etmeniz ve düşünmenizde fayda vardır, özellikle bu kişiler bu alanda uzman olduklarını iddia ediyorlarsa. Şiron bu konumdayken kişiler oldukça alçak gönüllüdür ve görüşlerini zorla benimsetmeye çalışmazlar. Sadece iyi tavsiyelerde bulunmak onlar için yeterlidir.

Şiron Oğlak Burcunda

Oğlak kapsamında kontrol ve organize etme yeteneğini barındırır. Şiron burada bu yetenekleri aşırıya taşır. Kontrol kişi için zorunludur. Tam aksine kişi belli organizasyonlara karşıt biride olabilir. Her zaman olduğu gibi burada da Şiron dışarıdaki kişilere doğru en iyi şekilde kendini ortaya koyar. Bu yerleşim kişinin kariyer konularında diğerlerine oldukça verimli önerilerde bulunmasını sağlar.

Şiron Kova Burcunda

İnsanlara yardım konusunda bir dahi olmanız olasıdır ve onların kendi dehalarını ortaya koymalarını sağlarsınız. Kova Burcu hava grubundan bir burç olmakla birlikte fikirleri yönetir. Bu fikirler özellikle alışılmadık, yeni ve şaşırtıcıdır. Şiron’un bu yerleşimiyle kişi tüm sistemi red ederek, kendini kendi radikal düşünce sistemine adayabilir. Her iki durumda da kişi başkalarının görüşünü dikkate almayacaktır. Çözüm Şiron’un Satürn ( eski kafalı ve tutucu) ve Uranüs (yenilikçi ve hızlı) arasında bir köprü olduğunu hatırlamakla ortaya çıkar körü körüne eskiye bağlanmamak gerekir, aynen eskiyi gözden çıkarmamak gerektiği gibi. Eski ve yeni düşünceleri harmanlayarak bir yol bulduğunuzda Şiron’un Kova yerleşimiyle uyum sağlamış olursunuz.

Şiron Balık Burcunda

Eğer haritanızda bu yerleşim bulunuyorsa, hakketmediğiniz suçluluk duygusundan kurtulmak için ekstra bir çaba göstermeniz gereklidir. Ve lütfen dünyada “kurtarılması gereken insanları” aramayın, ilk önce kendinizi kurtarmadığınız sürece. Kurban rolünü oynamamaya çalışın ya da bir kurban olmayın. Başkalarına yardım etmek için iyi planlanmış ve yaratıcı bir yeteneğiniz var. Aslında bunu uygulamak yukarıda bahsettiğim negatif tarafına oldukça iyi bir panzehir olabilir.

aeon

He Ran Yazılan:Uranüs kollektif gezegen olduğu için satürnden güçlüdür herhalde?

bence pluton bile satüne racon kesemez : D gülücük)

aeon

He Ran Yazılan:
aeon Yazılan:
He Ran Yazılan:Uranüs kollektif gezegen olduğu için satürnden güçlüdür herhalde?

bence pluton bile satüne racon kesemez : D gülücük)

Bence keser pluto daha güçlü.Üstelik değişime hangi millet hangi olgu uzun süre karşı çıkabildiki tarihte? Plutonik yada uranyen değişimler farketmez iki enerjiyede satürna düzen uzun süre karşı çıkamamış engelleyememiştir=)

şaka bir yana , transitler saturnun kabuğunu kırıyor.
ama haritada saturn ağır abilerle dahi sağlam açılarında etki yapabiliyor.
Revenge Yazılan:
Revenge Yazılan:Aynı soruyu burdada sorabilirim sanırım gülücük)benimde şironum 10.evde koç burcunda.ay ve jüpiterlede kavuşum yapmış.satürn 90,uranüsle 180 ,ay düğümü 150 ve asc le 90 lık açısı var.yorumlayabilecek olan varmı acaba? hımm

ben hala soruma bi cevap alamadım? hımm

Kendini geliştirerek, yetiştirerek olgun bir kişiliğe sahip olabilirsin,kariyerin,toplumdaki konumun senin için çok önemlidir .Kendini yetersiz hissedebiirsin,başkalarının kariyerleriyle ilgili kendilerini geliştirmelerine yardımcı olabilirsin,başarman için ailen seni sert bir şekilde eleştirmiş olabilir,hata yapma korkun olabilir,aileni memnun etmye çalışabilirsin.Annenin seninle ilgilenmediğini düşündüğün zamanlar olabilir,başkalarına yardım ederek kendini kanıtlmak isteyebilirsin.İçsel sorunla yüzleşmemek için kendini farklı göstermeye çalışabilirsin,yaratıcı olabilirsin,Karamsar olsan da başkalarınayardımcı olup,fikir verebilirsin, seni kariyerinde,idellerie ulaşmada iyi yerlere getireceğini düşündüğün için evin,kitaplarla dolu olabilir.Entellektüel tartışmalar ,fikir alışverişi, yapmak isteyebilirsin fakat harekete geçmeye korkayabilirsin.Önyargılı ve hemen umutsuzluğa kapılıabilirsin,dşüncelerin sıradışı olablir,çok fazla özleştiri yapabilirsin,sorunlarını görmezden gelme,gizleme görülebilir.Hırsların ve sorumlulukların hakkında uyarılmak hoşuna gitmeyebilir.
Şiron ikizlerde kişi ,kendini ifade etmekte zorluk yaşayabilir,kendi görüşlerini çok fazla savunamayabilir,utangaçlık ,kendini kısıtlama görülebilir ya da fikirlerinin belirtilmesine iizin verilmemiş,düşüncelerin önemsenmemiş olabilir ve bu kısıtlama nedeniyle stresli olabilir.
KoçAslanı Yazılan:aslandaysa noluyor ? gülücük şahsen güven duygusunda dengesizlik var bende ama.. :/
şiron aslandaysa,evet güven konsunda dengesizlik olabilir,yaratıcılığını ortaya çıkartmakta ve ifade etmekte zorluk yaşanabilir,yeteneklerinin ortaya çıkartılması engellenmiş olabilir.
sessizgidiş Yazılan:
Simurg Yazılan:
KoçAslanı Yazılan:aslandaysa noluyor ? gülücük şahsen güven duygusunda dengesizlik var bende ama.. :/
şiron aslandaysa,evet güven konsunda dengesizlik olabilir,yaratıcılığını ortaya çıkartmakta ve ifade etmekte zorluk yaşanabilir,yeteneklerinin ortaya çıkartılması engellenmiş olabilir.

ben bunu çok sık hissediyorum..şiron aslan benim de ama 7.evde. bir yerde 7.evdeki şironun sorunlu tipleri çekiceği yazılıydı :D

Evet olabilir,çok fazla vakit ayırman ilgilenmen gerebilir,ona yardımcı olabilir bir şeyler öğretebilirsin.Evlilik ,ilişki konularında yardımcı yardımcı olabilirsin evli olmadığın halde.Sevme ve sevilme isteği olabilir bu da zaman zaman hayal kırıklığı yaratabilir.
Sayfalar: 1 2 3
Referans Adresler