Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: 5. Ev
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Geleneksel İsmi: Çocuklar Evi

İlişkili Burç: Aslan

İlişkili Gezegen: Güneş

Sınıflandırması: Ateş,halef, eril

Karşıtı : 11. ev

Yönü: Kuzey-Kuzeybatı


Anahtar Kelimeler:

Kendini yaratıcı biçimde ortaya koyma ve ifade etme; keyif ve zevk; eğlence ve oyunlar; oyunculuk; tüm eğlence, spor ve rekreasyon mekanları; festivaller; sahne sanatları; gösteri dünyası ve burada çalışanlar; plastik sanatlar ve dans; müzik; şiir; hobiler; kumar ve spekülasyon; aşk, flört, cinsellik, erotizm, gönül maceraları, taahhüt içermeyen ilişkiler; içimizdeki çocuk; hamilelik ve doğum; çocuklarla ilişkimiz; doğacak çocuğun cinsiyeti; süsler, gösterişli, zengin ve lüks şeyler; hediyeler; eğlence arayanlarla sunanları biraraya getiren acentalar.


4.evde kendi ruhumuzun derinliklerini keşfetmiş, öğrendiklerimizi özümsemiş ve kimliğimizi bir benlik duygusu etrafında bütünlemiştik. Ancak bireysel benliğimizi ortaya koymamız 5.evde gerçekleşir. 5.evin ateşi, 1.evdeki dürtüsel ateşin tersine, bilinçli biçimde yayılıp hükmeder. Benlik neşeyle bu ateşi körükler. Hayatın doğası ilerlemeye yönelik olduğundan, 5.ev büyümek, giderek daha fazla olmak ve hayata güneş gibi ışık saçmak ihtiyacını yansıtır.


Bu noktada, artık bizim her şey olmadığımızı biliyoruzdur. Fakat herhangi biri olmak da bize tatmin vermez. Özel biri olmak zorunda hissederiz. her şey değilizdir, ama bulunduğumuz yerde en önemli olmaya çalışabiliriz. Güneş'in, güneş sistemimizdeki fonksiyonlarına benzer şekilde, bireysel benlik de, benliğimizin farklı yönlerinin etrafında döndüğü bilinçlilik merkezidir. 5.evde güçlü yerleşimleri olan bireyler, güneşin niteliklerini taşırlar. Parlamaya ve iç dünyalarını yaratıcı biçimde ortaya koymaya, etkili olduklarını hissetmeye ihtiyaç duyarlar. Başkalarının onların etrafında döndüklerini hissetmeye ihtiyaçları vardır. Daima odak noktası olmak, güneş gibi tapınılmak için yanıp tutuşurlar.



Psişemizin derinlerine gömülü olan ve 5.eve yansıyan şey, kendi özel varoluşumuzla tanınmak arzusudur. Çocukluğumuzdaki, daha sevimli ve uyumlu olursak annemizin bizi daha çok sevip koruyacağı inancına benzer bir durum söz konusudur.


Burası, haritanın yaratıcı ifadeye, sanatsal girişimlere (resim yapmak, dans etmek gibi) ait bölümüdür. Aslında 5.evin yaratıcılığı sanatsal girişimlerle sınırlı kalmaz. Bilim insanları, kendilerini çalışmalarına, bir Picasso veya Pavlova gibi büyük bir sanatçılıkla veya tutkuyla adayabilirler.


5.evdeki burçlar ve gezegenler, yaratıcı ifadenin potansiyel çıkış noktalarına ışık tutar: Merkür veya İkizler, yazma ve toplum önünde konuşma yeteneğine; Neptün veya Balık, müzik, şiir fotoğraf veya dansa; Yengeç ve Boğa ahçılığa; Başak el sanatları , zanaatkarlığa ...



Yaratma tarzını da bu ev açıklar. Bazı insanlar, doğaçlama olarak ve neşe içinde yaratırken, diğerleri olağandışı doğum sancılarının acısını çekerler. Saf yaratıcı ifadenin ötesinde, burası aktörün evidir. Bizim yaşama sanatını öğreneceğimiz yolu tanımlar.


Bu evle ilişkili diğer yaratıcı ifadeler, spor ve rekreasyon alanında ortaya çıkar. Bazıları için atletizm, yarışmalar ve rekabete dayalı sporlardır. Kazanma ve birinci olup öne çıkma sevinciyle ifade bulur.


Kumar ve spekülasyon da 5.evle ilişkilendirilmiştir. Daha yaygın biçimde hobiler, eğlence ve boş zaman etkinlikleri ile ilişkilidir.


Tüm bu aktiviteler, Güneş'le ve Aslan burcuyla ilişkilendirilen bir ev için oldukça cılız gelebilir. Fakat, ayrıntılı incelendiğinde, göründüklerinden çok daha önemli oldukları fark edilecektir. Kendimizi iyi hissetmemizi, hayatta olmaktan mutluluk duymamızı sağlarlar.Tedavi edici etkileri vardır.


Romantik ilişkiler de bu evin konusudur. Heyecan ve tutku yüklü olduklarından, bizim özel olduğumuz duygusunu güçlendirirler. Başka birinin duygularının odağı oluruz. Ayrıca, o 'çok özel' olan aşkımızı başka bir kişiye gösterebiliriz. Bu evdeki yerleşimler, aşkı başlatma tarzımız ve bizi tutuşturan kişilik tipi hakkında da bilgi verir.


Cinsel ifade, yine bu evle ilişkilidir. Sağlıklı bir ifade, bizim kendimizle ilgili güç ve değer algımıza katkıda bulunur. Hem başkalarını cezbetme hem de onlara mutluluk verme becerimizi vurgulayarak bireysel benliğimizi güçlendirir, derinlerde gömülü hayatta kalma dürtülerini tatmin eder.


Çocuklar, 5.evin en önemli konularından biridir. Bedenin yaratımlarıdır. Benliğin fiziksel uzantılarıdır. İnsanların çoğu yaratıcı dürtülerini çocuk doğurarak ortaya koyar. Bu evdeki yerleşimler, kendimizle çocuklarımız arasındaki ilişkinin arketipini de tanımlar. Çocuklarımızın bizim için ne anlam taşıdığını yansıtır. Jüpiter 5. evdeyse, Jüpiter karakterinde çocuklar demektir. Çocuğun haritasında; Güneş veya Yükselen Yay'dadır ya da Jüpiter Güneş'le veya bir köşe noktasıyla kavuşum yapıyordur. Biz çocuğumuza Jüpiter özelliklerini yansıtıyor veya çocuğun Jüpiter yönlerini diğer yönlerinden daha fazla algılıyor da olabiliriz.


5. evdeki gezegenler, ebeveyn olarak bizim deneyimimizi de açıklar. Satürn varsa; ebeveyn olma sorumluluğu kişiye son derece ürkütücü gelebilir. Kişi bu konuda yetersizlik duyguları taşıyor olabilir. Uranüs varsa; çocuk yetiştirme konusundaki bir çok yeni ve sıra dışı teori benimsenir.



Peki ya içimizdeki çocuk, o, nerede? Bizim oyun oynamayı seven, daima genç yönümüzün tanımı yine buradadır. İçimizdeki o spontan, doğal çocuk, kendi özellikleri, biricikliği ile sevilmek isteyen, çocukluğumuzda çoğunlukla görmezden gelinmiş, kabul görmemiş olan içimizdeki örselenmiş çocuğu, kendi çocuklarımıza yansıtırız. Aynen veya onu tanıyıp sevgi ve kabulle şifalandırdıktan sonra. Topluma katkıda bulunan yaratıcı çocuklar yetiştirmek için önce kendi içimizdeki çocuğu mutlu etmeyi öğrenmemiz gerekir.


Bununla beraber, topluma faydalı olmak bu evin esas konusu değildir. 5.evde, öncelikle kendimiz için yaratırız. Böylece haz duyarız, benliğimiz mutlu ve gururlu olur. Çünkü yaratıcılık, bireysel benliğin doğasında vardır.


Başarılı Uygulamaları: Her yeni günü neşeyle beklemek; içsel süreçleri ifade eden yaratıcı çıkış noktalarının geliştirilmesi; yaratırken ve kendini ifade ederken spontanlık ve rahatlık.


Başarısız Uygulamaları: Gevşeme ve eğlenme yeteneksizliği; yaratıcılığın bloke olması; dış onaya, alkışa bağımlılık; çocuksu kişisel dramalar labirentinde kendini kaybetmek; zevk ve eğlenceye aşırı düşkünlük veya tek bir zevke takılı kalmak; ego oyunları.


5. ev aynı zamanda çeşitli astroloji okullarına ve yaşam alanlarına göre bazı farklı temalara işaret edebilir. Bunlardan bazıları aşağıda belirtilmiştir:



Klasik Astroloji'de:

Belirsizlik bölgesi. (Manilius)

Sonucu şansa bağlı olan her şeyin yöneticisi olan ev. (Houlding)

Çocukların sayısı ve cinsiyetleri. İyi talih evi.(Firmicus)

Babanın serveti. (Al-Biruni)

Aslan ve Venüs bu evde mutluluk getirir. Memnuniyet, sevinç ve neşe evidir. Mars veya Satürn'ün bu evde yerleşimi tamamiyle talihsiz bir konumdur. İtaat etmeyen, aksi huylu çocuklara işaret eder. (Lilly)

Satürn doğum oranını düşürür. Çocuklarla ve kadınlarla ilgili meselelerde sorunlara işaret eder. Gösteri dünyasında büyük depresyon ve ölümlere, bu meslekte ünlenmiş insanlar arasında hoşnutsuzluk ve isteksizliğe delalet eder. Bu ev çok fazla olumsuz etkiler alıyorsa, kötülüğü, çocuklara karşı işlenen suçları ve ahlaksızlığı arttırır. (Raphael)


Yükselen'e üçgen açı yaptığı için olumlu bir yerleşim olarak kabul edilmiştir.



Medikal Astroloji'de:
Kalbi, omuzların arka taraflarını, vücudun yanlarını ve sırtı temsil eder. Danışanın gebelik veya doğuma bağlı olarak ortaya çıkabilecek sağlık problemleri ve çocuklarının sağlık durumu hakkında bilgi verir.




Saat Astrolojisi'nde:
Danışanın çocuklarını, doğurganlık durumunu (Barclay: Satürn veya Neptün, gebelikle uyuşmaz. Fakat Jüpiter, güçlü bir doğurganlık göstergesidir.), babasının servetini ve sahip olduklarını (4.evden itibaren 2.ev), diktatörün ölümünü (Simmonite: MC'den itibaren 8.ev) gösterir.


Dünyasal Astroloji'de:
Kuşatma altındaki bir şehrin cephanesini ve diğer savaş gereçlerini; büyükelçileri, diplomatları ve arabulucuları; kamuya açık tüm eğlence ve rekreasyon yerlerini, parkları, kamuya ait binaları, ulusal sanat galerilerini; okulları ve eğitim sistemini; ulusal doğum oranını; çocuklarla ilgili sosyal konuları; seksle ilgili konularda ve problemlerde toplumun görüşünü gösterir.


Hukuk Davalarında ve Uzlaşmazlıklarda:
Eylemi başlatanla ilişkilidir. Karşı tarafla anlaşma yapmayı hedefleyen davacının temsilcilerinin, habercilerinin, ajanlarının ve elçilerinin, eylemleri ve başarıları hakkında bilgi verir.


Ticarette:
Alıcı ve yatırımcıyla ilişkilidir. Dostça bir iş anlaşmasına ulaşmayı hedefleyen acenta ve temsilcilikleri gösterir.




Yorumda Dikkat Edilmesi Gerekenler:

5.evi kesen burç

5.evin içindeki gezegenler, bunların açıları

4.evin son 5 derecesindeki gezegenler

5.evin yöneticisinin burç ve ev konumu

5.evin yöneticisinin açıları
Yaratıcılık ve zevkin evidir beşinci ev. Kalbe benzetilir, veya duygular, sevgi ve tutkunun kaynağıdır. Fikirler, idealler, icatlara başvurabilir. Tabii, eğlence, sporlar, hobiler, partiler ve rol yapmayla ilgilenir.. Eğlencenin evidir. Ama anlamsız eğlence değildir. Kişi ciddi konuları beğenebilir, ve orada nasıl eğlenceni bulabilir. Eğlenceye ek olarak, bu ev, kumar oynamak veya yatırmayı ifade edebilen riskleri almaklada ilgilenir.Ayrıca ilk çocuk ve ikinci kardeşide anlatır.

Çeviri
Yukardaki yazılar, açıklamalar gercekten cok guzel, tesekkurler beyhan hanım...
aslında benim yorumlarda 5. ev için soyledigim kısaca şudur : Kişinin "kendi mutluluk anlayışı" nı açıklar.
"ben nasıl mutlu olurum" u gösterir 5. ev.
Tabii ki bu çok genel bir cümledir ve bunun içinde yaratıcılık , kendini gösterme anlayışı (aslan burcundan dolayı) , yaratıcılıgın içinde çocuklar... filan saklıdır... saturn bu evdeyse kişiyi zorlar ama mars bu evdeyse, yukarda mars için yazılanlara pek katılamıyorum.... mars fiziksel enerjiyi sembolize ediyor ve dolayısıyla bu 5. evdeyse, kişi mutlu olmak için bu fiziksel enerjisini (mars) göstermek isteyecektir.(cunku aslan burcu ile alakalı oldugu icin) mesela marsı 5. evde olan bir kişi işten yorgun argın eve gelmiş olsun ve hic dısarıya çıkma, gezme , eğlenme gibi şeyler aklında yokken, bir arkadaşı tel. edip de , "hadi gel eglenmeye gidiyoz" desin, hemen kalkar cıkar evden...cunku enerjisi bu yonde hazırdır.... mars onu zorlamaz 5. evde, aksine kişiyi, cok eglenceli, cok aşklar yaşayabilen, mutlu olmak için enerjisi olan biri yapar.... mesela bir psikolog un yazdığı kitapta okumustum... dogan cuceloğlu olabilir... diyor ki, kişi nasıl işe gitmek için sabah erken kalkmayı, işine gec kalmamayı bir görev kabul ediyorsa, aksamları yatmadan önce dişlerini fırcalamayı bir görev kabul ediyorsa... mutlu olmak için de çaba göstermeyi bir görev kabul etmek lazım... bence bu laf tam 5. evinde marsı olanlar için yazılmış bir laftır.... çaba göstermek için enerjisi var çünkü kişinin.... ne guzel....

Saturn neden zorlar 5. evde? bence buna da biraz açıklık getirmekte fayda var... SAturn kişiye sorumluluklar yukler, sabırlı olmasını, zamanı yonetmesini (kronos) ögretir... metanet duygusunu ögretir... bunlar neden zor gelir kişiye? çünkü insan psikolojisi genelde hep kolayı secer kendine... alışkanlıklarından vaz gecmek istemez mesela... istese bile zorlanır...

kişide nasıl bir sorumluluk duygusu yukler saturn 5. evde?

kişi der ki : " ya benim mutlu olmam lazım" bu düşüncede olan kişi nasıl mutlu olabilir ki, tabii ki zorlanacaktır, cunku aklında hep "benim mutlu olmam lazım" düşüncesi olan birisi kendini hep kasar... girdigi ortamlarda, gruplarda, ilişkiye ya da iletişime girdigi kişilerle bile kendini kasacaktır... "ben bununla mutlu olabilir miyim acaba, ben bu mekanda mutlu olabilir miyim acaba..." diye diye kendini kemirecektir... bu aynı şeye benzer.. mesela araba kullanıyorsun ve vites değiştirirken debrijaja basman gerekir ve bunu artık otomatik yaparsın, yani hiç düşünmezsin, aklına bile gelmez... ama ilk araba kullandıgın zamanları düşünün.. kac kere şanzımanın dişlerini fırcalamışsınızdır kimbilir, debriyaja yarım basmaktan, ya da kalkışlarda kac kere arabayı stop etmişsinizdir.... bu işte kişinin zorlanmasıdır... halbuki cok iyi araba kullanan birisi şimdi asla düşünmez debriyajı... hatta şimdi düşünmeye çalışsa kaza bile yapabilir.... gülücük) işte saturn 5. evde seni serbest bırakmaz , ben mutlu olmalıyım, ben debriyaja basmalıyıp.. diye durmadan düşündürtür seni....
saturn transitleri de girdigi evde, o evin konusunu aynen bu sekilde gundemde tutarak kişiye rahatsızlık verir... aslında kişinin astroloji bilgisi varsa, bu enerjiden en iyi sekilde faydalanmalıdır.... birseyler ögrenmelidir.... saturn 5. evdeyse, kişi saturnun tetiklendigi her transitte kendi mutluluk anlayışı ile ilgili bir şeyler keşfetmeli ve bu konudaki değişimini güzel yaşamalıdır... çünkü zamanı bellidir, ona göre önlem alırsın, kendini içsel olarak hazırlarsın... astrolojinin faydaları...gülücük)

sevgiyle kalın....
Neden hep 5. evin konularına somut bir anlayış ve dünyasal bir biçimde bakılır?
Kumar diyorlar gülücük Çocuk diyorlar gülücük Mutluluk diyorlar gülücük ne bunlar yaaa.. Hiç psikolojik yaklaşımda bulunulmazmı bu evin deneyim alanına..?

Mesela bu evin konularından birisine kumar diyorlar.. (bakalım bu kumar kavramının altından 6'yı tutturabilecekmiyiz gülücük) Ama bir çok insan burdaki kumara sadece riske girilip oynanan şans oyunu olduğu sanar... Aslında burdaki kumar sembolik olarak bir nitelendirmedir... Çocukta öyle..

EGO... nedir bu ego.. öncelikle bu terim latincede BEN anlamına gelir.. psikanalitik kuramda, psişenin üç bölümünden biridir ego.. Bu üçlü şunlardır...
1. ID (ilkel benlik)
2. Ego
3. Süper Ego

Aslında bunlar ateş üçlüsünü anlatır.. fakat çoğu kişi bunlar üzerinde düşünmezler..
ID yani ilkel benlik Koç burcu etkisinin getirdiği bir benlik tipini sembolize eder.. Kafadan "ben" der bu burç.. Başka bişey görmez.. Bu yüzden aslında ilkel benliktir... Aslında benliğin ilk aşaması ve gelişim geçirmemiş halidir.. Bir yönden saflık vardır...

2. Ego, Aslan burcuyla ilintilidir.. En önemli yaşam güdülerinden birini sembolize eder.. Kişinin kendi benliğini ifade etme ve bunu sahneye koyma sürecini anlatır ki 5. evde bunlar deneyimlerinler..

3. Süper Ego, buda Yay burcu etkisini sembolize eder.. İnsan yapısında Süperego, ego ve id'i kontrol eden karakter bölümüdür.. id yani ilkel benliğimiz (veya ASC) istegin hemen olmasini ister, ego gerekli sartlarin yerine getirildiginde o istege ulasilacigini belirtir, superego ise hem id'i hem egoyu belli bi sure idare ederek, yapilacak davranisin toplumsal sartlara, ahlak vs vs gibi seylere uygunlugu belirler ona gore hareket saglanir. Bir anlamda süper ego Yay etkisini açıklar... Gelişim, ahlak ve farklı ve yabancı toplumsal şartların uyumluluk sürecini sembolize eden Yay burcunu süper egoyla bağdaştırabiliriz..

neyse egoya geçelim.. Benliğin zevk alınan orta noktası... insan egosu bu yaşam enerjisini sahneye koyarken çevreden gelen alkışlara bağımlılık geliştirir.. burda kumar sembolizmi ortaya çıkar.. artık bir bağımlı olmuşsundur senin yaşam enerjinin tam ortasındaki noktaya gelen alkışlara gülücük başkalarına ihtiyaç duyarsın.. id (yükselen/kişilik) egoya derki hadi hoşuma gitti bi daha yap egoda hay hay der id'nin desteğiyle... yalnız bu ikili belli bir bağımlılıktan sonra süper egoyuda baştan çıkartır.. gülücük ahlak ve kişiliğin gelişim sürecini bir anlamda baskılamış olurlar.. bu sefer ego kendini kısır döngüye sokar.. ilerlemesi gerekirken hep alkış bekler.. ve evrenin neden-sonuç ilişkisinin getirdiği tepkiye göre bir süre sonra ışığı söner.. ve evren ona bir ceza verir gülücük karanlık.. işte burda plutonik sürece geçilmesi gerekiyor.. benliği yeniden değerlendirme sürecine geçilip sağlıklı bir dönüşüm geçirilmeli bence...

neyse 5. eve düşen gezegenler egomuzu hangi psikolojik temayla deneyimleyeceğimizi anlatır.. eğer gezegen yoksa yaşamın bu alanında gezegen olan evlere göre daha az deneyim sahibi olacağımızı gösterir.. bulunduğu burç ise bu deneyim sahasına şekil veren sürecin ifadesini simgeler..

vesselam...
lucifer Yazılan:5. evimde sadece neptün var ve yay burcundagülücük
burası en sevdiğim alan nedense
neptünü yay burcunu ve 5. evimi çok seviyorumgülücük

sende 5.ev konularında safsın desene gülücük)

şaka bir yana ; 5.ev aşkın ilk zamanlarındaki tutumlarımıza işaret ediyorsa eğer , luci sen oldukça romantik + iyimser ve neşeli girişler yapıyor olabilirsin bir ilişkiye.
Yıldırım Yazılan:
lucifer Yazılan:5. evimde sadece neptün var ve yay burcundagülücük
burası en sevdiğim alan nedense
neptünü yay burcunu ve 5. evimi çok seviyorumgülücük

sende 5.ev konularında safsın desene gülücük)

şaka bir yana ; 5.ev aşkın ilk zamanlarındaki tutumlarımıza işaret ediyorsa eğer , luci sen oldukça romantik + iyimser ve neşeli girişler yapıyor olabilirsin bir ilişkiye.

evet kesinlikle haklısın yıldırım 5. ev konularında safımgülücük
neşeli girişler üzüntülü çıkışlargülücük
iyimser başlangıçlar kötü sonlargülücük
daima romantikgülücük
Herkes birseyler karalamış bende kendi fikrimi söylim dedim bana göre;bu 5.ev bizim imajımızın yani kendi kimligimizin dışa en iyi yansıttıgımız yönü diyebılırım dikkat ederseniz bu 5.ev ASC ile Ücgen acı yapabılır etkılesım saglamakta ASC ile kısaca bızım bir nevi kimligimizin dışa tasmasında görünmesınde etkisi bariz belirgin ayrıca GÜNEŞ bu evin dogal gezegeni oluyor oda kimlik ve egoyu simgeler bilirsiniz bunu ve yine 5.ev aslanın öz evidir.Mars ile Plütoyu cok sever aslan burcu bu evde mars ve plütoda güçlenecektir böylece fakat şöyle bir durum var tamam gezegenler Güneş,Mars ve Plüton olsun dedik ama burç ne olacak oda önemli 5.evde bulunan burc ve o burcun yöneticisi nasıl nerde açılanmış bu cok önemli ancak onlar kontrol edilerek karsımızda ki kişiyi anlayabılırız bakın size örnek vereyim:

1)5.evde konumlu burc balık ise ve güneş de burda olursa asc akrep olur harita konumu bu sekilde olsun Güneş 5.evden asc ye Ücgen açı yapsın bu kişinin ASC burcu akrep atak,gözüpek,domine edebilen,aşk ve sevgiye düşkün bir karakter oluşturur en basta ama;Güneş balık burcunda 5.evden yumusak açı üçgen gönderiyor demiştik o halde sessiz,sempatik,yine aşk sarhoşu ama itiyatlı yaklasımlarda bulunan,agırbaslı,centilmen,felsefi ve dini inançları kuvvetli,romantizm yüklü,eski anılara baglı bir pasif takılan ama içi dolu dolu kaynayan bir kimlik gösterir ASC akrep artık durgundur ama kare alsaydı güneş o zaman tam tersi bizim basta ki asc akrep gürlerdi kimlik sergilenirken umarım anlatabıldım. 5.evden ASC ye alınan bir yumusak gezegen açısı herseyi degıstırır kare hareket ve zorlama getirirken,ücgen bosvermıslık, "nede olsa olur salla başı al maaşı" tarzı bir davranıs getırır.

2)5.ev bizim eglendigimiz,yaratıcı oldugumuz,sevdıgımız yanımız dedik bazen şans ve risk bu evin konusu oluyor ya Saturn burda olsa ne olur? ve Saturn asc ücgen olsun hadi bakalım aslında cok kolay cevap kısıtlı aşklar,ciddi aşık imajı gündemdedir.Kişi cok agırbaslıdır burc ne olursa olsun asc'ye ücgen ceken saturn kişiye mesafe,yalnızlık,kazanma hırsı,azim ve saygı kazandırır fakat kişi eglenmek isteyen biridir 5.evinde saturn nerden geldi bu adamı buldu hep hüzün dolu tasalı bir karakter çizer kısaca istemıyor böyle birsey huzursuz olur saturnden dolayı hayatı ıskalayan biriymıs gibi hisseder insanların ona saygı ve itibara duyması bazen cekınmesi hosuna gıder böylede davranmaya agırlasmaya alışır ama içi yanar eglenmek,kafasına estıgı gibi hesapsız davranmak ister yapamaz sebep 5.ev de SATURN+ücgen asc kendi içinde eglenceli ama dışa karsı tutuk,sert,diktatör,otorite biriyle karsı karsıya kalırsınız anlamak için cok derine inmek gerekir ona da baska sefer degınırız bu durumla ilgili.
5.ev alanımı oğlak ve kova ile deneyimliyorum,ve birde mars yerleşmiş durumda.başlangıç çizgimde bulunan oğlak'ın yöneticisi satürn 11.evimde aslan burcunda.ve diğeri kova burcunun yöneticisi uranüs 3.ev çizgime kavşum yapmış akrep'te.
mars ile satürn arsında karşıt açıya sahibim.bugüne kadar bebek ile alakalı bir durum yaşamadım,bekarım,deneyimleyecek durumum olmadı.
aşk hayatımda maceracı atılgan biri oldum hep.gözüm kara oldu.korkusuzdum.
toplum normlarına uyan insanlardı flörtlerim fakat gizli aşk ilişkilerimde epey çok oldu,özellikle uranüsyen insanlarla.bohem insanlarda hayatımda yer aldı.

risk almayı sevmem,kumar vari şeylerde şansım yoktur,ve hiç bir şey bana havadan sunulmaz gelmez,herşeye kendi çabalarım ve çalışkanlığımla ulaşmışımır ki aşkta bile ilk adımı atan aşkı büyütmeye çalışan ben olmuşumdur.aşk hayatında kova mars dan dolayı olsa gerek arkadaşlığa ve iletişime daha çok öenm veririm.kısıtlamam ker ne kadar satürn ile mars arasında 180 lik bakışl olsada.oğlak'ın yöneticisi satürn olsada kısıtlamayı sevmem,baskı kurmam otorite yapmam lakin ilişkilerimde kısıtlanan baskılanan ve korkutuylan ezilen biri oldum.

bu veriler ışığı altında işte benim 5.ev alanıma ait sadeec şimdilik değindiklerim bunlar.yakın bi zamana farklı etkileşimleride elimden geldiğince yazmaya çalışacağım.
sevgili persephone;Gayet dobra bir açıklama yapmışsınız 5.evinizle ilgili bu medeni cesarettir bence, özel hayat alanınızla ilgili detaylardan bahsetmişsiniz gıpta ettim cidden bu açıksözlü halinizi.
Şimdi sizin 5.evinize anladıgım kadarıyla bir yorum yapmak isterim naçizane olaraktan,5.evde uranüs etkili kova daha baskın sanırım o yüzden bagımsız,sıradışı bir hayat tarzınız var bohem lafı cuk oturur.Mars gezegeni ise burda konumlu demişsiniz zaten mars 5.evi sever kendini burda ortaya koyar aldıgı sert açılardan bahsetmişsiniz onlar sayesinde atak ve gözüpek bir tavır sergilersiniz göz önünde bir karakteriniz olusur fakat ilerde bu sert açılar bilhassa coçuklarla ilgili sorunlar,kalp ve damar rahatsızlıkları gibi hastalıklar olması ihtimalinide barındırır çünkü kova kan dolaşımı ile ilgili iken 5.evde ki mars bunu malefik oldugu için körükliyecektir.Ayrıca saturn aslanda demıssınız burda düşer bu gezegen de o yüzden aslan burcu kalp ve sırt bölgelerini yönetir burda da satürn mars zıtlaşmasından dolayı sizin önce kendi saglıgınıza dikkat etmenizi önerrim.Riskten kacacak bir yapınız yok,cesur ve iddalı bir karakteriniz oldugu için gösterişi ve aşk hayatını seversiniz fakat zannederim ki MARS erkekleri de simgeler burda size zarar verecek gezegenlerin basında anladıgım budur harita inceletmeniz daha faydalı olur exantrik bir harita anlattıgınız kadarıyla neyse naçizane fikrimi beyan ettim hoscakalın.

çilekli süt

V. Ev bireysel yaratıcılığınızın ortaya konmasıyla bağlantılıdır. Haritada Güneş (ruh) bireyin irade gücünü ortaya koymasına, karar almasına ve diğer parçaları (gezegenleri) yaşam içinde yönetmesine yardımcı olur. V. Ev sizin irade gücünüzü kullanarak ve karar alarak bireysel yaratıcılığınızı ortaya koymanızı sembolize eder.

İçgüdüsel olarak duygularınızı yansıttığınız her türlü objeyi ve duygusal seviyede, sadece zevk almak ve yaratıcılığınızı ortaya koymak için yaptığınız her türlü eylemi bu ev anlatır. Oyun arkadaşları, hayvanlar, dostlar, tatiller, her türlü rekreatif faaliyet bu evin hakimiyetindedir.

Psikolojik olarak incelendiği zaman bu ev, kimlik edinmekle ilgili mücadelelerinizi üzerine inşa edebileceği, güvenli, duygusal bir temel oluşturma işlevinizle alakalıdır. Dış tezahürlerinin altında, sadece yaratma dürtüsü değil, egonun uzantılarının fiziksel dünyada ortaya çıkışını sağlayacak, yenidenyaratma arzunuz yatar.

Kendinize saygı duymayı ve takdir etmeyi öğrenmedikçe, yani kendinize ve benliğiniğze gereken önemi, ilgiyi göstermedikçe, kaçınılmaz olarak diğer insanların dikkatine duyulan ihtiyacınız artacaktır. Dolayısıyla, V. Ev genellikle egoyu şişiren sevilmek ihtiyacınızı, egonuzun çocukca dikkat çekme ve kompliman arzusunu ortaya çıkarır. Eğer, kendi varlığınız ve "özgünlüğü"nüz konusunda bir perspektif geliştiremezseniz, bu arzular ve istekler tırmanacaktır. Not: alıntıladım gülücük
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Referans Adresler