Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: Plüto Burçlarda
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3 4
Plüto Burçlarda

KOÇ BURCUNDA
Şiddet olayları, savaşlar olur. Çok kan dökülür. Acımasızlık baş gösterir. Kendini ispat etme, kabul edilme isteği güçlüdür. Baş olma, önderlik kavgaları başlar. Benlik duyguları kuvvetlenir. Bireysel haklar ön plana çıkar. Karşılıklı saygı azalır. Düşünmeden eyleme geçme yüzünden karışıklıklar olur.
Cesaret isteyen, sert sporlara ilgi artar. Aşk ihtirasa döner. Kıskançlık duygusu ön plana geçer.

BOĞA BURCUNDA
Para ön plana çıkar. Güven içinde yaşamak için maddi varlığın temininde ihtirasa varabilecek tutumlar görülür. İnsanlar arasında maddi uçurumlar oluşur. Kimi bolluk, kimi sefalet içinde kalır.
Zevk, sefahat, eğlence, dünyada bırakılacak şeylere rağbet fazlalaşır. Soyut değerlerin somut değerler alır. Değişime kapalı, bağlı olduklarından kopamayan, kazanmak için hiçbir engel tanımayan kişilerdir.

İKİZLER BURCUNDA
Buluşlar, çeşitli icatlar olur. İletişim, haberleşme, medyada yenilikler artar. Canlı, yaratıcı, hareketli bir yaşam oluşur. Eğitim,öğretim önem kazanır. Bunun yanı sıra anarşik olaylar meydana gelmesi de muhtemeldir. Akla gelen her şeyi korkusuzca söyleyebilen, çevresinde olup bitenlere son derece uyanık olan, kavrayış kapasitesi yüksek bir nesli temsil eder.

YENGEÇ BURCUNDA
Aile ve ev yaşamı önem kazanır. Ülkeler kendi birlik ve beraberliklerini koruma çabasına girerler. Geleneksel kısıtlamalar, aşırı aile baskıları kırılır. Endişe ve korkular artar. Güvenlik, koruma ile ilgili sorunlar çoğalır. Herkes, sahip olma sevdasına düşer. Duyguları dile getirebilen, insanların tavrını önceden sezebilen, hatta değerli şeylerin yerini keşfedebilen bir nesli hazırlar.

ASLAN BURCUNDA
Ülkeler arası soğuk ve sıcak savaşlar artar. Güçlü, otoriter devlet başkanları çıkar. Hedef dünyanın yönetimini ele almaktır. Kendini gösterme, hakim olma, söz geçirme ihtirası sorumluluk duygusunu geliştirir. Sorumluluk alınan konuda başarı mutlaktır. Heyecanlı, ateşli, sabırsız biraz da ezici bir kuşak doğar. Sinema tiyatro gibi sanat alanlarında yeni yetenekler, yeni ve farklı gelişmeler ortaya çıkar. Artistik yetenek verir. Aza kanaat etmeyen, tam alan ve tam veren, cesurca atılım yapabilen, tehlikeden korkmayan bir nesli temsil eder.

BAŞAK BURCUNDA
Tıp alanı da yenilikler, gelişmeler, buluşlar yaşanır. Daha önce imkansız görülen ameliyatları gerçekleştirecek düşünceler gelişir. Sağlık, temizlik konusu önem kazanır. İnsanlara yaşamı rahatlatacak olanaklar sağlanır. Geleceği güvenceye alacak çalışmalar olur. Giyim, temiz ve hoş görünme, moda gibi konular yarışa geçer. Çalışkan, toplum adına düşünen, haklarını almaya çalışan bir nesildir.

TERAZİ BURCUNDA
Plüton bu burçta “Sev” komutu verir. Aşk hayatı özgürlük kazanır. Adil bir yaşam çabaları doğar. Hak, hukuk, adalet konularında gelişmeler olur. İnsan hakları ve insana verilen değer artar.
Sanat, müzik gibi alanlarda estetik güzellikler doğar. Müziğe ilgi artar. Evlilik, beraberlik, ortaklıklar değer kazanır. Bunların devamına ve muhafazasına önem verilir. Bu neslin çocukları eşitlik için çabalayıp bunu yaymaya çalışacak, dengeyi kurmak için terazinin bir kefesinden diğerine koşacaklardır.

AKREP BURCUNDA
Güç her alanda hakimiyetini gösterir. Hırs, yüksek idealler ve hükmedicilik verir. Yeteneklerin en uç noktalarda ortaya çıkmasına sebep olur.
Cinsellik önem kazanır. Seks anlayışı farklılaşır. Gizlilik perdesi kalkar. “ Açığa çık” emri, anlayış kapasitesine göre farklı şekillerde ortaya çıkar.
Bu neslin çocukları her şeyin zirvesine çıkabilecek kapasitede, akıllı, analiz edebilme güçleri yanı sıra sezgisel üstünlüklere de sahip olurlar.

YAY BURCUNDA
Kasım 1995 den itibaren Yay Burcuna yerleşmiştir. Bu burçta 13 sene kalarak gene hızlı hareketine devam edecektir. Su yapılı Plüton, ateş yapılı Yay’da rahat durmaz. Bu süre zarfında; dünyada özgür olma isteği ön plana gelir. Özgür olma uğruna çabalar artar. Boşanmalar çok artar. Felsefe, din gibi konular ağırlık kazanır. Dinsel kökenli hareketler, savaşlar olur. Sonuçta İslamiyet galip gelir. Neticede adil, güçlü ve sağlam temeller üzerine kurulmuş bir yaşam düzeni gelir. Deccal, Hz. İsa ve İslam’ı gerçek boyutları ile tanıtacak Zat olan Hz. Mehdi’nin gelmesi de, eski kaynaklardan anladığım kadarı ile bu devreye rast gelecektir.

OĞLAK BURCUNDA
Dünyaya disiplin, düzen hakim olmağa başlar. Çeşitli konularda kısıtlamalar gelir. Baskı ve disiplin anlayışı kuvvetlenir. Güçlü ve iş bitirici yöneticiler ortaya çıkar. Bunun yanında maddi değerler önemini arttırır. Tabiat felaketleri, toprakla ilgili olaylar artar. Maddeye değer veren, çıkarlarını korumaya özen gösteren, mutlaka dediği olsun isteyen, hakimiyet kurma hırsı güçlü bir nesil yaratır.

KOVA BURCUNDA
Devrimler, reformlar olur. Şu anda belki de düşünemeyeceğimiz yenilikler, keşif ve icatlar yaşamın tabii bir parçası olur. Belki de insanlar oturdukları yerden, fazla yorulmadan işlerini halledebilmeyi başarabilirler. Ben bilirimcilik ve özgürlük savaşları olur. İnsanlar kendi buluşlarını gene kendi zararlarına kullanabilirler. Düşünce gücünü kullanabilen, akıl yönü kuvvetli, evrensel boyutlara varabilen bir nesli temsil eder.

BALIK BURCUNDA
Edebiyat, sanat, resim, bale, dans gibi alanlarda gelişmeler artar. Mistik ve gizemli ressamlar yetişir. Yaşam pek çok yönden zenginleşir. İnsanlar arasındaki maddi uçurumlar azalır. Ayrılar birleşir. Denizler yoluyla ticaret artar. Dine bağlı ve saygılı kişiler çoğunlukta olur.
Pluton değiştiricidir....
sevgi ise evrensel bir duygudur.... her burcta her gezegende olan, gözuken bir olgu....
aslında arkadaslar plutonun bulundugu burcun önemi yoktur harita yorumlarında...bulundugu ev cok daha önemlidir...
Bulundugu burcta yaklaşık 20 - 30 sene kalır pluto... o yuzden o 20- 30 sene icinde doğanlar hep aynı özellikte mi olacaklar..., işte bu yüzden bulundugu ev cok daha fazla önem kazanıyor....
pluto terazi burcunda terazı anlayışında köklü değişimler yaratır, kitlesel , sistemlerde değişimler yaratır.... terazi konuları uyum ve ahenktir, dengedir... bunun için ne lazım? tabii ki mevcut kurallar, toplumsal kurallar, ahlak kuralları, kanunlar, adalet.... bunlara uyum saglamak, yani terazi anlayışı... uzlaşmak... burada bunları sağlamak için sevgi duygusuna (venus) ihtiyac vardır tabii ki... ama neticede pluton buradaysa; mevcut, bilinen terazi anlayısında değişiklikler olacak, köklü değişimler yaşanacak demektir.... yani ne olur o dönemde , o 20 - 30 yılda.... mevcut kurallar, adalet, hak, hukuk değişir, değişmesi icin köklü kitlesel olaylar olusur... akrep sonu terazi baslangıcında sancılı olaylar olusur.... 1971 olayları... ve o zaman diliminde doğanlar ise bu değişimlerin oluştuğu zamanda doğmuş oluyorlar... yani hemen hemen hepsi aynı özelliklerde bulunurlar, işte o yuzden bir haritada pluto yu yorumlarken ev bazında yorumlamak önem kazanıyor.... cunku devir hep aynı devirdir.... ama evler cok önem kazanır.... daha fazla seyler soyleyebilirsin....
Mesela kurby nin pluto 1. evde ve asc ustundeyse, kişi kendisini değiştirme potansiyeline cok sahiptir.... kendisini sevme potansiyeli vermez ...kendisini kökten değiştirecek olaylar yasar, değiştirsin kendisini diye.... ama değiştirmesi icin tabii ki sevmesi lazım kendisini, en önce....cok zorlayıcıdır kendini değiştirmek, alışkanlıklarından vazgecmek durumundasın cunku.... kolay transitler, mesela saturn transiti 60 ya da 120 yaparsa, degisimini cok kolay ve zamanında gercekleştirir kişi, ama sert acı yaparsa o zaman da zorlanarak değiştirecektir..... neticede değiştirir muhakkak.... cunku değiştiremezse hasta olur, o yuzden değişim yaşaması gerekiyor..... bu durumlarda kişinin değişime açık olması ve bu amaca yönelik içsel hedeflerini koyması gerekiyor....

Pluto akrep burcundaysa , o kişinin pluto su cok guclu konumdadır., akrep burcu da guc kazanır, yani kişi akrep özelliklerini cok görünür hissedilir sekilde gösterir, sezgisel gucler filan...ordan kayanaklanıyor.... ve hangi evdeyse o evin konularında kişide değişimler yaratır.... kökten, içsel değişimler......

sevgiyle kalın.....
bence mukemmel bir konumdasin ve bayagi da şanslisin.... pluto 12. evde ay ile beraberse cok guclu sezgisel gucler veriyor.... ama disardan belli olmayan gucler... sen kaos durumlarinda ne yaptigini bilen bir kişiliğe sahipsindir....kargasa, kaza, sürpriz olaylar karşısında nasıl ve neyaptığını bilen ve kişilere de o yönde yardimci olan ama duygularini da bilerek saklayan bir kişisindir. sogukkanli davranirsin hep...nasıl bildigini bilerek bilirsin... bilincaltini değiştirme, yani görunenin otesine gecme, madde otesini düşünme potansiyelin var ki, bu durum ayrıca cok muhtesem bir durumdur.... ama gerekli bilincalti egitimlerini alman gerekiyor.... bu yolda ilerlemek istersen, kendine uygun bir yontem belirlemen lazim....
pluton un yaptığı diger olumlu açılar, hayatının, diğer zor açı yapan harita sahiplerine göre daha kolay gectigini anlatır.... bir tanesi kesin neptunle yaptigi 60 lik açıdır, o da herhalde 2. evinde oglakta olsa gerek.... maddeye sahip olma hayallerini gercekleştirmene yarar bu açı.... ama ay a da 60 derece yaptigini dusunursek, bu konuda cok fazla hayallere kapıldığını da işaret eder.... para kazansam da zirveye cıksam, hayalleri.... ya da "cok para kazansam da insanlara yardim ederek zirveye cıksam," hayalleri.... diğer acılarını tahmin edemiyorum, haritana bakmak lazim.....
şansın her daim bol olsun....

sevgiyle kal....
Büyük birader seni izliyor!


Belki yazdıklarımı fazla abartılı bulabilirsiniz ancak yakında Oğlak burcuna ilerleyecek olan Pluton’un farklı yüzlerini anlatmak istiyorum. Geçtiğimiz haftalarda “Kapitalizm’in Krizi” adlı yazımda Pluton transitinin sosyal ve ekonomik yönlerine değinmiştik. 274 yıllık bu döngünün bir önceki döngüde hangi olaylarla eş zamanlılık ettiğinden söz etmiş, benzer biçimde önümüzdeki yıllarda da kapitalist ekonomik sistemin geçirebileceği büyük dönüşümden bahsetmiştik. 2024 yılına kadar sürecek olan bu transit sadece ekonomik düzeni değil, birey devlet ilişkisini, çok çeşitli kontrol düzenlerini ve bu ilişkide ortaya çıkan sorunları da iyice yüzeye çıkaracak. Başlıktan da dikkat çekeceği gibi, gerek Pluton gerekse Oğlak sert ve zorlayıcı yönleri olan temalara sahiptir. Dünya ve politik astroloji bilgileri gözüyle bakarsak, Pluton geçtiği burcun gölgelerini, sorunlarını ve abartılarını ön plana çıkartır ve söz konusu sorunların aşılmasında baskılara neden olur. Oğlak dünyevi arzu ve hırsların en güçlü biçimde şekillendiği burçtur. Dikkat ederseniz Oğlak, Koç burcunu başlangıç noktası olarak görürsek, en tepede yer alan, bir yandan statü diğer yandan da kuralları ve devleti simgeleyen konuları açıklar. Oğlak aynı zamanda toprak elementindedir. Maddi gerçekler, kar amacı ve kişisel gücü temsil eden kazanç kapasitesi yöneticilik vasfıyla birleşmiş durumdadır.

Hades ve Şeytan

Olumlu yönleri ile bu burç gerçekçi, planlı, sorumluluklarının bilincinde ve kurallarla bağlıdır. Ancak olumsuz yönü ile de, sadece kendi çıkarlarını düşünen, hesapçı, katı ve aşırı hırsı yüzünden mutlu olamayan, kendini maddenin zincirlerine bağlamış insanı simgeler. Oğlak burcunun yöneticisi Satürn, Tarot kartları içinde, Şeytan kartı içinde insanları zincirlemiş olarak görülür. Bu kart doğrudan maddi zevklere bağımlılığı ve kötüye kullanımı simgeler.

Pluton ise, yer altı tanrısı Hades’ten başkası değildir. Pluton’un Satürn’ün burcundan geçişi daha fazla kazanma ve kişisel çıkarları en üst seviyeye çıkaran tutumları simgeleyecektir. Bu yeni düzen içinde kimi zaman Devlet kurumu da (Oğlak/Satürn) kendi gölgeleri ve sorunları ile yüzleşecektir. Tıpkı George Orwell’in 1984 romanında sözünü ettiği Büyük Birader bizi daha fazla gözetleyecek, bizi değişik yollarla kontrol etmeye çalışacak ve baskılayacaktır. Bu durum 2010 yılından itibaren çok daha farklı bir yön almaya başlayabilir. Zira Koç burcuna ilerleyecek olan Uranüs, dünyada yeni liderlerin ve savaşçıların ortaya çıkarak devlet düzenini çok daha sert bir şekilde sorgulayacağını ve meydan okuyacağını söyleyebiliriz.

Mitoloji’de Hades dönüşümü ve sürekli tekrar eden ölüm ve yeniden doğumları simgeleyen güçtür. Önümüzdeki yıllarda bireysel özgürlükler değişik amaçlar yüzünden daha çok baskılanabilir ve bireyin metalaşması, herşeyin metalaşması da gündeme gelebilir. Oğlak olumsuz yönü ile her şeyi maddi yönüyle değerlendirebilen, hırslı bir burçtur. Kimi zaman devletler de böyle döngülerin içine girebilirler. Daha fazla pay almak, kazanmak ve maddi gelirlerini korumak, planlamak isteyen devletler, örneğin Büyük Ortadoğu Planı gibi, çok daha ezici olabilirler. 2008’den başlayarak ve 2009’dan itibaren tam anlamıyla Pluton önümüzdeki dönemde dünyada yönetimlerin, devletlerin, sadece ekonomik çıkar peşinde koşan kuruluşların getirdiği sorunları önümüze getirecektir. Doğal olarak global ısınma karşısında harekete geçmeyen kuruluşlar ve devletler, dünyamızın güvenini (Yengeç:Ev, yerleşim, dünyamız) büyük riske sokmaya aday gözükmekteler. Bu durumun 2012 yılında Uranüs-Pluton karesi altında test edileceğini ve global tehlikeler yaratabileceğini asla unutmamalıyız.

Web: http://www.hakankirkoglu.com
Plüton Başakta;
Geçmişe saygınız vardır, ama içinde yaşadığınız toplumun daha iyi şartlara hatta mükemmele ulaşabilmesi için, her türlü yeniliğin ve değişimin de yaşanması gerektiğine inanırsınız. Sağlık, çevre şartlarının iyileştirilmesi, çalışma koşullarının düzeltilmesi sizin için önemlidir.
arkadaşlar astrolojiyi az çok öğrenmeye çalışıyorum...şimdi pluto oğlakta ya ,oğlak benim haritamda 2.evde...oğlakta olduğundan dolayı da pluto otomatiğe bağlamış olarak 2.evimle ilgili konularda mı değişiklik yaşatıcak bana...
bu arada bu arada plutom 11.evde akrepte 8.evdeki güneş,merkürle 120 lik açı, marslada 90 yapmış:D 7.evdeki ve 8.evdeki merkürle kavuşup Sevinen venüsle 120 şerlik açı yapmışlar:D:D

ha bu arada pluto 2.evimdeki neptünlede 60 lık bi açı yapmış....

birde 1.evimde yayda olan uranüsle 45 lik ayrı telden çalmış sanırım...

acaba bunların aşağı yukarı bi anlamlarını yazacak,beni sevindiricek ,yardımsever bi kaç arkadaş var mı burdagülücükgülücük:gülücükgülücük
Musti Yazılan:benim de plütonum 1. evde akrepte ayrıca plütonun marsla 90 derecelik açısı var

Yükselenin Akrep mi ,Terazi mi ?

Pluton Akrebin 1. yöneticisi üstelik Akrebin ikinci yöneticisiyle olumsuz açıda olunca sende Akrebe has bazı olumsuz özellikler görülecektir.Mesela acımasızlık,acı çekmekten ve çektirmekten hoşlanma(Sado mazoşizm) rekabet etme isteği ve aşırı hırs gibi.Aslında sabırlı bir insan olabilirsin Plutonun güçlü olması nedeniyle ama Marsla yaptığı kare yüzünden sabrettiğin pek çok konuda öfke patlamaları yaşayabilirsin.Bir tür ''patlarsam yanarsın'' durumu.

Ama Plutonun 1. evde olması senin yaşına göre olgun olmanı sağlayacaktır.İnsanların artı ve eksilerini hem gözlem gücünle hem sezgilerinle bilebilirsin.

Marsla Pluton arasında olumsuz açı olduğunda ve bu iki gezegenden biri haritada güçlü bir konumdaysa bu insanlara spor yapmalarını tavsiye ediyorum genelde.Bu iki gezegenin vereceği enerji birikiminin en doğru bu şekilde kullanabileceğini düşünüyorum.
redroseee Yazılan:benım kardesımın plutosu akrepte ve 4 evde
asc dc 90
jupıter kavusum
neptun 60 sızce nasıl bı yorum yapılabılır??

jüpiter-plüto kavuşumunda bu ikili gerçekten birbirine yakınsa yani açı aralığı 5 dereceden az ise akrep burcunda çok özel yetenekler verecektir diyebiliriz. özgüven sahibi , yenilikçi , sezgisel yönden kuvvetli ve aile içinde bazen dikbaşlı olsada yönetme becerisini kullanabilen kişilik özellikleri taşıyacaktır diyebiliriz.
asc ve dsc'ye yaptığı kare açılar ise zaman zaman kendini abartılı davranışlarla ifade edebilir şeklinde yorumlanabilir.
münzevi Yazılan:plto oğlak burcna girdiğinde .bundan oğlak burçları ve stürnü kuvvetli olan kişiler nasıl etkilenebilir.

Münzevi Plüto Oğlak burcunda iken yazılan çok iyi makaleler var sana sayfanın linkini veriyorum, detaylı olarak Oğlaklarında nasıl etkileneceği yazılı.

http://www.astrosohbet.com/showthread.php?tid=1518

Oğlak burcu ile Pluto’nun örtüştüğü konular oldukça fazla. Özellikle yönetme
ve güç tutkusu bu kadar kuvvetli iki büyük gücün etkisiyle insanlık ve dünya, değişimin ve yeniden yapılanmanın zirve yapacağı bir 16 yıl geçirecek. Çeşitli konularda kısıtlamalar olacak,maddi değerler önem kazanacak.
Esasında Oğlak burcu insanlık için olumlu eylemler üretmek isteyen bir burçtur, amacı düzenlemektir ama bazen aşırıya kaçarak baskıcı ve sıkıcı olabiliyor.
teraazziii Yazılan:BNMDE PLUTOO 2EWDE AKREPPPP.. YORUM YAPARMISINIZZZ NOLUR :D
Pltonun olumsuz açıları nedeniyle maddi konuda zorluklar çektikten sonra para kazanabilirsin,yeni şartlara uyum sağlayamazsan bolluklardan yararlanamayabilir yada zarar edebilirsin ama akrepte olduğu için pluton yeniliklerle çok şey kazanacağını anlayabilirsin ,para konusunnda hırsların olabilir,kaybetme korkun olabilir..
Sayfalar: 1 2 3 4
Referans Adresler