Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: Pluto Evlerde İrdeleyelim
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Yeraltı dünyasının lordu olan Plüton, bizim yaşamlarımızda derin dönüşümün kuvvetlerini simgeler. Yavaş-hareketli dış bir gezegendir, 1930'da keşfedildi. Bizim kişisel yaşamlarımızda, Plüton'un önemi, onun, haritada diğer gezegenlere yaptığı onun ev konumu ve görünüşlerde bulunur.
Plüton, şiddetli enerjiyi yönetir, kendisinde bizim bilinçli şekilde veya bilinçaltına ait olarak, gücü uygulamayı aradığımız alanları ifade etmek, veya kontrol etmek6tir….anlamanın en derin düzeyini kazanmaya ihtiyaç duyduğumuz o alanları gösterir. Plüton'un geçişleri, ışıklara özellikle, fazlasıyla kudretlidir, ve yaşamda büyük, uzun vadeli değişiklikleri ifade eder. Birçok modern astrolog, Plüton'u Akrep'in gezegensel yöneticisi olarak düşündü ama Akrep'in bilinen yöneticisi, Mars'tır.akrebe ikincil bir etki olark pluton marsla birlikte yönetici olarak düşünülebilir..248 yılda bütün burçları dolaşır..
Plüton hem de, Satürn gibi, çok daha küçük bir ölçekte olmasına rağmen halkalara sahip olabilir.. onun yörüngesinin eksantrikliği yüzünden.

pluto dönemi her burçta on iki yıldan otuz-iki yıla değişebilir,
pluto evlerde:: 1inci evde Plüton: İlk evde Plüton, kişiliğin üzerinde güçlü bir etkiyi sarfeder, özel olarak öyle, eğer, bağlaç yüksekteyse. Hatta, pluto ne zaman yükselen çizgisinin üzerindeyse uç noktadaki duygusal enerjiyi verir.
Pluto 2. evde: İkinci evde Plüton, bireyin, varlık veya kişisel mallar boyunca onların gücünü ifade etmek için keskin olacak olduğunu ifade eder..aşırı derecede maddi varlığa sahip olma isteği enerjisi..
Pluto üçüncü evde: pluto için zor bir yerleşimdir çünkü üçüncü ev iletişimin evi olduğundan pluto ağzı sıkı davranır.fakat araştırıcı soruşturucu bir aklı sembolize eder.ilgisiz, zor, doğalı bilen aştırıcı bir aklı sembolize eder..
Pluto dördüncü evde zor bir çocukluğun göstergesi olabilir..
Beşinci ev Plüton, herhangi bir yaratıcı yeteneğe muazzam kararlılığın şimdiden, haritada sunulduğunu gösterir..şidetli bir sevgi yaşamı veya risk alan bir kumar anlayışı verebilir.inişli şıkışlı bir bir beşininci ev vaadeder..
Altıncı evde Plüton, sağlığı etkileyebilir, özellikle zihinsel veya psikolojik problemlerin oluşumunu etkilder.aşırı rutin meraklısı ve kişiye çok enerji ve dayanma gücü verir..
Yedinci evde Plüton, ilişkilerin ve ortaklıkların, tutkulu ama fırtınalı olasılığını gösteri.r..alt seviyede bir sevgi ortaklığı onlar için zordur..
Sekizinci bir ev Plüton muhtemelen, bazı psişik yetenekleri verir, veya bilinmeyende çok en az derin bir ilgide.zekice bir iş içgüdüsü ve mükemmel araştırma becerisi,sekse doğru derin bir görüş verir..
Dokuzuncu bir ev Plüton, eğitimi yoluyla kontrol , ihtiyacı tatmin eden veya çalışan bir bireyi gösterir.. tutkulu bir öğrenci, bütün zihinsel vazifelerde mükemmellik için çabalayan birini tarif eder.



Onunc u evde pluto : kariyer için ilginç bir konumdur.. Yoksulca görünüşlü, o, sonsuz güç yolculukları ve kompleksleri gösterebilir; seçilen meslekte parlak bir yıldızı gösterebilir.her iki yolda kariyer için saplantılı bir tercihtir..ya parlak bir yıldız ya yoksul bir yolcu..
Onbirinci evde bir pluto arkadaşlıklarında bireysel davranan bir takıntılı bireye işaret eder.grup faaliyetlerinde arkadaş ve aile pahasına takıntılı bir bireye işaret edebilir.
On ikinci evde bir Plüton, psikolojik olarak ilginç bir yerleşimdir birey kendi için muhteşem bir fayda sağlasa da başkalarının bireyi anlaması için zorluklar içerebilir.
1 .evde pluto güçlü şiddetli, ve muhtemelen biraz ağzı sıkı bir yapı verir, psişik güçlere sahip olabilir, veya , özellikle kolektif bilinçaltı kaydıyla bağlantılı olarak yeteneklerini iyileştirebilir (Derinlik psikolojisi ve geçmiş-yaşam gerilemesi konularında).sağlık ve yaşam tarzıyla ilgili mücadeleleri olur ve kişi bazen kendine yabancılaşır.
Mallar evinde Plüton (Dönüştürmek) (2.ev), kişi çok çabuk para durumunu iyileştirici hislere sahiptir.kişi varlık için kuvvetli bir donanıma ve güce sahip olabilir.
Kişi temel olarak, öncelikleri değiştirebilir ve kendi yaşamına değer biçebilirparasal konularda saplantılara sahip olur.kişinin derinde kalanları açığa çıkarması için gücü vardır, parasal ve kaynaklar konusunda güvenliğe ihtiyaç duyar..
iletişim ve düşüncenin evinde Plüton (3.ev): kişi aşırı derecede meraklı olabilir, ve (Neredeyse) her şeyi bilebilir..kişi çok fazla hareket etmek zorunda kalarak yeni yerlerde kendini oluşturur..iletme dürtülerine sahiptir,, derin düşünceleri açığa çıkarmak için yeteneğe sahip olabilir,duygular iletişim çevre ve akıl önemlidir.. kişi dilbilimleri veya eğitici araştırmalarda muazzam yetenekli olur.
Yuva evinde Plüton sen (Dönüştürmek)(4.ev), kişi evi ülkesi hakkında çok fazla düşünebilir
Kişi ev konularında uç görüşlere sahip olabilir. evini tamamen bırakması için yetenekleri vardır,yaşadığı çevreyi bırakıp kendine başka bir çevre yaratabilir.evi konusunda ağzı sıkıdır..
Kişinin savunma mekanizmaları derine bastırılmış arzulardan kaynaklanır Lakin bunları ifşa ederek her şeye yeniden başlayabilir..Kendini oluşturmada büyük potansiyele sahiptir..evle ulusla , ve aile ile ilgili konularda derin ve dönüştürme gücüne sahiptir...
Buluş ve zevkler evinde beşinci evde pluto:, şiddetli ve dramatik bir yolla kendini ifade etmek zorundadır. Kişi çocuklarla özel olarak iyidir, ve onlarla kuvvetli bağlar oluşturabilir.

Kişi şiddetli ve saplantılı bir aşık olur veya öyle bir aşk arar.. kişinin kendini beğenmesi için büyük bir kapasitesi vardır, kişi şans oyunları ile kendini gevşetebilir çocuklarla ilgilenir aşkla dönüşüme uğrar..
İşin evinde Plütonun kişiyi dönüştürmesi (6 .ev):kişi işini şiddetli şekilde ciddiye alır, ve saplantılı bir işkolik olabilir. Uzun saatler çalışarak vücudunu ihmal ederek işine konsantre olur.
Eğer kişi televizyon şebekeleri, , plastikler, polis işi, terapi, temizleme gibi işlerle uğrşırsa kişi tüm gücünden faydalanabilir çünkü bu işlerde yetenekleri vardır. Terapi alanında kişi , enerjisini –iyileştirmede kullanabilir , Reiki gibi. Düzenli bir işte kişi Ofis politikası" içinde bütün sırları keşfedecek yetenektedir.
Ortakların evinde Plüton (7.ev) kişinin evlilik ortağıyla şiddetli bir ilişkisi vardır. çatışmalarda uç noktadaki öfkeyi gösterebilir, veya, onu görmezlikten gelebilir. Heriki durumda kişi uçlara gider. Kişi az arkadaşa sahip olabilir çünkü yalnız adam olmayı tercih eder. gerçekten, sahip olmadığı duygulara sahipmiş gibi görünebilir ortağına böyle gözükmek ister .. Muhtemelen işi , kesin duygulara sahipmiş gibi görünür ama herşeyin yüzeyinin altında kalanı araştırır.. diğerlerinin hakkında bilgi edinmekte iyidir, onların, gizli tutmayı denediği şeyleri bulur..ilişkilerde şiddetli değişiklikleri kendine çeker veya buna sebep olur çünkü bu konuda yeteneği vardır, yeniden ve çabukça yeni bir ortakla her şeye başlayabilmek, , veya yeni arkadaşlar bulmak konusunda yeteneklidir.
Paylaşılan kaynakların evinde Plüton (8.ev), güçlü iç dönüşümler yapma konusunda kişi güçlüdür.. sekste şiddetlidir çok fazla cinsellik hakkında düşünebilir ve seksle ilgili kuvvetli baskılar hissedebilir.
psişik meselelerde yetenekli olabilir güçlü bir iyileştirme yeteneğine sahip olabilir..
çlü iyileştirme yeteneklerin var.
Kendi gücünü ve yeteneğini saklamış olabilir veya bunlrdan habersiz olabilir ama başkalarının yeteneklerini bulma konusunda hisleri kuvvetlidir başkaları kendindeki bu yeteneklerden habersiz dahi olsa kişi bunları fark eder ve bunu ortaya çıkarır.kriz anında çok kuvvetlidir bu anlarda fiziksel ve duygusal güce sahiptir.
Akıl genişlemesinin evinde Plüton (9.ev):öğrenme konusunda güçlüdür.
, yüksek öğretim alırsa yetenekli olduğu konular gizemli ve sırları ortaya çıkaran konular olabilir arkeoloji,eski tarih, eski lisanlar vb
, Başka bir alan a, ilaç ve bio-mühendislik olabilir.kriminoloji ve polisle ilgili işlerde kariyer seçip bu konularda uzmanlaşabilir.
Kişi zevk için uzun seyahatlere çıkabilir tarihsel konularda zengin yerlerin ziyaretinden hoşlanır böyle yolculuklarla kendini geliştirip enerjisini yeniler ..dinlerle ilgilenir din ile ilgili dönüşümler yaşayabilir bu konularda uçlarda olan bir kişiliğe sahiptir.
Toplum evinde puton (10.ev)hırslıdır ve patron olmayı ister.tplumda güçlü bir imaja sahip olacktır.
Kişiyi ilgilendirebilen birçok meslek vardır
ilaç, psikoloji, ,; Akademik konular, arkeoloji, jeoloji, kimya ve atomik fiziği kapsar

Yeraltı ve suçlular dünyası ile ilgilenebilir kişinin meslek yaşamında birtakım krizler olabilir ama bunlarla baş edebilecek bir yetenek ve dönüştürme gücüne sahiptir..


ideallerin evinde pluto (11.ev) :kişi arkadaşları üzerinde güce sahip olmak ister az arkadaşı
vardır ve onlara sadıktır arkadaşları ile derin ve devam eden bağlar kurar..kişi arkadaşla
rını değiştirmeyi arzular..kuvvetli umutlara sahiptir büyük dilekleri vardır.toplumları ve grupları değiştirip etkilemek için kuvete sahiptir ..

Sonların evinde Plüton (12.ev) :perde arkasından bir organizasyonun içinde gücünü kullanır ve büyük bir ekiye sahipir.toplum sınırlarının dışında olmayı arzular ve kendi yolundan gitmek ister şiddetli ve kuvvetli bir iç yaşama sahiptir ama diğer insanlardan bunu nasıl saklayacağını bilir.
Kişi manevi bir şekilde cinselliği dönüştürebilir başkalarının bilmesini istemediğin gizli sorunlara sahip olabilir ..psişik yetnekleri ve ilaç gibi etki eden iyileştirici bir gücü vardır..evrensel sevgide bir uç noktaya sahip olabilir .kişinin öfkesi kendinden bile saklı tuttuğu bir öfkedir bu öfke beklenmedik bir zamanda yanardağ gibi fışkırır.

çeviri
pluto 12. evde:

genellkle garip işler peşinde koşan bu insanlar çevrelerinde "karizmatik gizemli tipler olarak tanınırlar".pek çok hayranları vardır.iç dünyaları çok karışıktır,duygularını ifade etmekte zorluk çektiklerinden,dengeli bir ilişkiyi sürdürmeleri zordur.hayatın gizini araştırmak için doğmuşlardır.hayatları boyunca kendilerini değiştirmek için uğraşırlar.zamanlarını sürekli bir şeyleri araştırmak için harcarlar.bu insanlar genelde içsel yalnızlığı tercih edeceklerdir.genelde olmadık kişilere aşık olduklarından,gizlilik içinde bu ilişkiyi sürdürürler.davranışlarında ve sevgilerinde geçmişlerinin izleri ve sezgilerinin etkileri çok büyüktür.her türlü esrarengiz iş ilgilerin çekecektir.araştırmacı yönler kuvvetlidir.
astroloji atlasından alıntıdır...
tabii ben de kitaplardaki bilgilerin sorgulanması gerektiğine inanıyorum,zaten olması gereken de bu diye düşünüyorum zira inanıyorum ki eleştiri olmazsa ilereme de olmaz.yalnız benim burada sormak istediğim soru şu,muhtemelen hadesin haritasında pluto akreptedir yani yöneticisi olduğu burçta,yalnız düşen bir evde.şimdi hadesin haritasında plutonun güçlü mü zayıf mı bir konumda olduğunu nasıl değerlendirebiliriz?burca bakarsak güçlü... eve bakarsak zayıf hatta klasik astrolojiye göre bir gezegen eğer düşen bir evde ise enerjisinin yalnız %25 ini gösterebilirmiş.(valla Hakan Kırkoğlu öyle yazıyodugülücük)
Plüto Dokuzuncu Evde
Bu insan sezgili ve kahin ruhlu birisidir. Uyku anında başka mekanlara rüya yolculukları yapması mümkündür. Dinsel ve felsefeyi ilgilendiren bir miras kalabilir. Niçin ve nasıl sorularının yanıtlarını bilmek ister. Eğer inançlarında aşırılıklara kaçarsa ortaya bir fanatik çıkabilir. Başka insanların inançlarına karşı tolerans göstermeyi öğrenmelidir.

Gerçeği acıkan bir insanın ekmek araması gibi izler. Metafizik deneyimleri ve rüyalar vasıtasıyle transformasyon ve uzun mesafeli yolculuklarda felsefi değişimler kazanmak olasıdır. Eğer çok yoğun çalışırsa ruhsal gerginlikler yaşayabilir. Daima haklı olduğunu düşünmesini frenlemelidir. Plüto 9.cu evde büyülü dünya görüşü ve bilge kişilik simgesidir. Bu insanın Tanrı görüşü "karanlık ve herşeye kadir Tanrı" şeklindedir. Dinsellikle renklendirilmiş,doğaya çok yakın bir dünya felsefesi sahibidir. Simyadan, eski zaman törenlerinden, büyü uygulamalarından, okült kuramlardan ve localardan çok etkilenir. Güç merkezlerinde özgün deneyimler arar. Derin bir kişisel yaşam deneyimi ve dönüşümle açıklanacak bir Tanrı imgesi vardır. Derin ve soyut gerçeklere ulaşmak için çabalar. Sert etkilerde ortaya problemli alanlar çıkacaktır.

Plüto Üçüncü Evde
Bu insanın zihni çok yönlü, ilhamcı, araştırıcı ve orijinaldir. İnsanları ve olayları ölçmek için keskin bir kabiliyeti olabilir. Diğer insanların gerçek davranışlarını anlamakta ustadır. Kendine yönelttiği
tüm soruların yanıtlarını bilmek ister. Araştırmalar, beyni çalıştıran oyunlar, bulmacalar ilgisini çeker. Belki de detektiflik oynamaktan hoşlanır. Hayatın anlamını açıklayan alanlarda araştırma yapmaktan ve
öğrenmekten zevk duyar ve böylece kendini yenilemek için fırsatlar bulur. Aradığı yanıtları bulamamak onda depresyon, hüsran veya kızgınlık
oluşturabilir. Yazarak kendini anlatması tansiyonu düşürebilir. Bu şekilde düşüncelerini temizleyebilir ve yeni fikirlere kapı açabilir. Düşünceleri ve duyguları arındırılınca amacına ulaşmış nesneleri yok edebilir.
Plüto 3.cü evde araştırma ruhunu ve derine nüfuz eden aklı simgeler. Bu insanın konuşma tarzı bunaltıcı, ısrarlı, manidar ve demogolojik görünüştedir. Derin düşünme ve taviz vermeden altta yatan nedenleri araştırma yeteneği vardır. Bazen bir fikirle büyülenmişcesine uğraşır ve tümüyle kendini kaybeder. Kendisini ifade etme ve başkalarını ikna gücü yüksektir. Fikirlerin gücünü iyi anlar ve bunları etkin şekilde kullanmayı bilir.
Plüto Yedinci Evde

Sahiplenme duygusu eşliğinde kontrol ve güç uygulamaları evlilik veya
iş ortağında görülecektir. Eş ile işbirliğinde bilgili olmaya ihtiyaç
vardır. Eş seçiminde kişinin ayakta durma ve vazgeçmeme yetenekleri
rol oynayacaktır. Böyle bir ortağın ortama getirdiği durum eşit paylar
ve ahenk yerine daha kavgacı ve yarışmacı görünüm arzedecektir. Bu insan
kendi içinde yeni kaynaklar ve olanaklar keşfedecek ve olduğundan daha
farklı ve yararlı kalıplara geçmesini sağlayacak bir ortak ihtiyacındadır.
Başka insanlardaki iyi gelişmiş irade gücüne hayranlık duyar ve onu
yönetecek güçte olan bir insana meyil gösterir. İlişkilerinde çok kuvvetli
duygular ve tepkiler göze çarpar. Diğer insanlarla işbirliğine ihtiyaç
duyar ve ortaklığında tam bir teslimiyet bekler. Burada ortaya çıkması
mümkün sorun ilişkideki diğer tarafın aynı teslimiyet duygusuna sahip olmamasından
kaynaklanır.

Plüto 7.ci evde aşırı uçtaki ilişki ve bir güç kaynağının simgesidir.Bu
insanın ortaklık anlayışı bölünemez ittifak veya bozulamaz anlaşma şeklindedir.
Üstün bir çekim gücüne sahip ve güçlü bir insanla yoğun,özel
ve geri dönülemez bir ilişkiye girmeye hazır biridir. İlişkisinde yoğun
bir çaresizlik deneyimleyerek boyun eğmek durumunda kalabilir. Birlikte
olduğu insanın insafına sığınarak köklü bir dönüşüm ve kalıcı bir değişim
yaşayabilir.

Sert etkilerde ortaya problemli alanlar çıkacaktır. Değişik ilişkilerde
bazen kurban bazen fail durumunda olabilir. Tek taraflı iktidar ve bağımlılık
ilişkilerine girebilir. Son derece acı verici deneyimler, duygusal
karışıklıklar, şantaj, ve fiziksel tehditler görebilir. Sadomazoşist eğilimler
içeren saplantılı ilişkiler yaşayabilir.

astrolojist.com
Plütonun ev konumu hakkında bazı bilgiler vermek iyi olacaktır.

*Plüto ev knumu itibarıyla geçerli bir açıklaması olmayan saplantı ve zorlamalar şekilnde gizlice kendini ortaya koyan ve geçmişe ait arzu ve hareketlerden kaynaklanan derin psişik izlenimleri ifade eder.

* Plütonun ev konumu geçmişteki benliğimizi ve geçmiş isteklerimizle karşılaştığımız deneyim alanını gösterir. Kişisel haritada Plüto varlığğımızın derin katmanlarında yapmamaız gerekenleri, varlığımızın hangi modellerini bırakmamız, elememiz veya reddetmemiz gerektiğini ortaya çıkarır.

*Plüto hangi evde bulunuyorsa o ev yüksek derecede enerji yüklüdür, çünkü kişi burada yoğun bir gücün derin birikimi ile direkt temastadır.

*Plüto hangi evde ise kişi orada kendi iradesini başkaları üzerinde zorla kabul ettirmeye eğilimlidir, ama kişi aynı zamanda kişisel gelişimi için en dramatik adımları yaşamın bu alanında atabilir.

*Plütonun ev konumu aynı zamanda tecrit ve yalnızlık hissettiği yaşam alanınıda gösterir, çünkü kişi yaşamın bu alanında kendi ilgilendiği şeylerin içinde gömülü kalmayı tercih eder.

Plütonun ev konumuyla ilgili bilgi verdikten sonra teke tek plutonun ev konumarına göre anlamlarını yazacağım. Beraberce irdeleyelim.
Plüto 1. Evde; Kimlik evi olan birinci evde Plüto kişinin kimlik duygusunun tamamen değişmesi gerektiğini gösterir. En derin kişisel seviyede başkalarıyla işbirliği yapmak onlar için o kadar zordur ki neticede yalnız kalırlar hatta bazı durumlarda arkadaşlarına ve ailelerine yabancılaşırlar. Plüto enerjisi yaratcı olarak kullanılırsa kişi ruhsal ve sosyal ideallere ulaşmada daha güçlü bir odaklanma özelliği gösterir
Pluto 2. Evde; Burada zihinsel huzur temin etmeye yardımcı olması için maddesel kaynakları üzerinde büyük bir kontrol sahibi olma isteği vardır. Bu konumdaki Plüto aşırı harcalamarın sorun kaynağı olabileceğini ve kişinin bu eğilimini disipline tmesi gerektiğini gösterir. Bu konumda Plüto maddi güven oluşturma onusundaki çabalarında son derece becereklidir.
Pluto 3. Evde; Bu evdeki Plüto her türlü iletişim konusunda zorlayıcı biçimde titizve çok dikkatli bir insanı ifade eder. Kişi düşüncelerini açıkça ilettiğinden tam olarak emin olmak ister. Plütosu bu evde bulunan kişiler aynı zamanda elleriyle iyileştirmeye kanalize edebilecekleri büyük enerjilere sahip olabilirler ve genellikle her çeşit araştırma konusunda yeteneklidirler.
Pluto 4. Evde; Burada Plütonyen baskı evin içinde kişinin psikolojik yaşamının duygusal derinliklerinde işler. Kişini çevresinde olan biteni tam olarak kontrol edebildiği sığınılacak ve dinlşenecek bir yere güvenliğe kuvvetli bir ihtiyaç vardır. Bu konumdaki Plüto kişini kendi hakkındaki en derin duyguları, güvenlik duygusu, iç huzuru ve tatmini için tam bir yeniden konumlanma gerektiğini gösterir.
Pluto 5.Evde; Burada birisi olmak, bireyliğini büyük bir şekilde ifade etmek için kuvvetli bir baskı vardır. Genellikle bu kişilerin en iyi olma ve en iyi olarak tanınma istekleri engellenir ve bu da okadar büyük olma ihtiyacının acı veren bir şekilde yeniden değerlendirilmesine yol açar. Plütonun bu konumuna ait anahtar, kişnin yaşamda mutlu olmayı özelbiri olarak tanınmayı istemek yerine kendisindeki büyük enerjiyi özel birşey yapmak için kullanmayı öğrenmesidir.
Pluto 6.Evde; Altıncı evde Plüto başkalarına yardım ve hizmet etmek isteyen bir kişiyi ya da en azından kendisinin yardımsever olduğunu hissetmek isteyen bir kişiyi ifade eder. Plüronun bu konumu kişisel sağlık konularının veya özellikle bir hastalığın, kişini tavırlarında ve değerlerini arıtmasında büyük değişimler için araç olacağını gösterir. Bazı durumlarda bu, tedavi sanatlarında yeteneğide gösterir.
Pluto 7.Evde; Plüto 7. evde olduğunda kişi evlilik ve yakın ilişkilerin kendi kişisel dönüşümünün gerçekleşeceği en önemli alan olduğunu gösterir. Genellikle yakın ilişkilerde zorlayıcı duygusal problemler vardır. Plütonun bu konumunda evlilik uzun ömürlü olabilir, ancak kişinin nu ortaklığın işlenmesi için kendisinde yapması gereken kişisel değişiklikleri kabullanmesi gerekirgülücük
Pluto 8.Evde;Bu evdeki Plütoya toplumun onayladığı otorite kanallarıyla ya da derin psikolojik güçler veya okült kuvvet kanalıyla güç kullanarak dünyayı etkileme yönünde baskı olduğunu gösterir. Cinsellik konusunda acı veren deneyimler olabilir. Başkalarını idaree tmek ve onların kendilerini kişinin değerlerine uygun doğrultuda değiştirmeleri konusund ısrar etmek eğilimi olabilir.
Pluto 9. Evde;Plütonun bu konumunda kişiin yaşam şekline rehberlik edecek kuvvetli inanç ve ideallere sahip olması ve bunları ifade etmesi için bir baskı hissedilir. Olumsuz olduğunda da, kendini bepenmişlik ve başkalarını kendi bildiği doğruya ikna etmek şeklini alabilir. Plüto bu konumda yıllar geçtikeç kişinin hakikat ve insan yaşamınnın değeri hakkındaki yaklaşımını yeniden odaklanmasına yardımcı olan çok derin deneyimler yaşadığını görebiliriz.
Benim haritam da pluto 6.evde ;
6.evde pluton bulunan kişiler sağlıkla çok ilgilenirler.Sağlık onların en çok önem verdikleri ,ilgi duydukları konu olabilir.Hastalarına düşkün doktorların çoğunda pluto 6.evdedir.Mikroplar üzerinde çalışan kişilerin,araştırmacıların plutonu 6.evde bulunabilir.Hastalıkları tedavi için yeni ilaçlar bulan,yeni yöntemlerden yaralanan kişilerin plutonları 6.evdedir ve bazı büyük gezegnlerle iyi açılar yapmaktadır.Büyük hekimler,şifa dağıtanlar,hastalarını çabuk iyileştiren plutonları 6.evdedir yada 6.evde bulunan bir yıldızla güzel açılıdır.
Doğum anında yeni şartlar yıldızı 6.evde bulunan tipler sağlıkları yüzünden daima endişelilidir.Her duydukları hastalıkları kendilerinde olabileceğini sanırlar.Devamlı doktora gider ve türlü hastalıkları olduğunu anlatarak yakınırlar.Aslında bu insanlarda sanıldığı gibi türlü hastalık da yoktur.Onlar sadece hastalık hastasıdır.Hep kendileriyle ilgilenir ve sağlıkları yüüznden endişelenirler.Hiçbir hekim onları sağlıklı olduklarına inandıramaz.Bazen tecrübeli bir sinir hekimi veya psikiyatr bu duruma çare bulabilir.Fakat hastalık hastalarının sorunlarından kurtuldukları da pek enderdir.Pluton 6.evde rahatsa ve olumlu açılar yapıyorsa hastalık endişesi kaybolabilir.
6.evdeki pluton sağlıktan sonra sinir sistemi ile de ilgilidir.Pluton 6.evde sinir sisteminin kolaylıkla etkilenmesine neden olabilir.Günlük olaylar insanı fazla sarsabilir.Bunların etkisinden kurtulamayan birinin de sinirleri yıpranabilir.6.evde pluton bulunan kişi,yaşamdan zevk almak için gereken her şeyi yapmalıdır.Özellikle kendisini oyalayacak şeyler bulmalıdır.Çalışan ve yorulan biir resim yapmak,koleksiyonculuk,müzikle ilgilenmek gibi şeylerle gerilimlerden sıyrılabilir ve plutonun sinirler üzerindeki etkisinden kurtulabilir.
6.ev aynı zamanda günlük işleri de temsil eder.Pluton doğum anında buraya yerleşmişse ve tatlı açılar da yapıyorsa o zaman insan işinde çok başarılı olur.Yeni yöntemleri dener ve böylece başarıya gidebilir.Yalnız bu insnlar işine fazla düşkün olacaktır,gereknden fazla çalışacaktır yani çok yorulacaktır.
6.evde bulunan pluton,insanın iş arkadaşlarına dikkat etmesi gerektiğini de belirtir.İş arkadaşlarıyla anlaşmak,uyum sağlamak,dostluk bğlarını güçlendirmek şarttır aksi halde insan iş arkadaşlarından kötülük görebilir.Fakt 6.evde diğer güçlerlerden bazılarıyla tatlı açılar yapan,uyumlu bir pluton insanın iş arkadaşlarıyla iyi geçinmesini sağladığı gibi onlarla birlikte yeni konulara el atmasına,böylece kazançlı çıkmasına da yardım edebilir.Doğum anında 6.evde olan pluton kişi belirli şeyeri isteyen,bunları elde etmek için durmadan uğraşırlar.Fakat tüm geyretlerine rağmen istedikleri duruma gelemeyebilirler ve bu yüzden karamsarlaşıp üzülebilrler.Karamsarlığa kapılan bir anda içlerinde bir umut belirir.Birden o güne kadar hatalı hareket ettiklerini,istediklerine ulşmak için başka yolu denemek gerektiğini anlayabilirler.Yeni koşullardan yaralanır ve çok kıs sürede başarıya erişebilirler.Buduruma pluton neden olur.Bu yıldız kişleri bayağı üzdükten sonra seçilmesi gereken yolu gösterir.Umut verir ve başarıya gitmek içn yeni koşullar sağlar.
Pluto 10. Evde; Plütonun buradaki baskısı otoriteye karşı tahamülsüzlük, otorite konumundaki kişilere kızmakü gücenmek veya kendini başkaları terefından bir şekilde tanınacak konuma getirmek için ezici bir dürtü hissetmek şeklini alır. Plütosu bu konumda olan kişilerin dünyasal başarı, otorite ve şhret konusundaki tutumlarını tamamen değiştirmeleri gerekir.
Pluto 11. Evde; Burada Plüto başka insanlar tarafından kabul edilme baskısı ve bilinçli olarak pek net olmayan bazı amaçalrı başarmak ihtiyacı olarak görülür. Kişini istekleri ve amaç duygusu alanında yeniden doğumun gerçekleşmesi için genellikle bazı sabit fikirlerin değiştirilmesi gerekir.
Plüto 12. Evde; Plütonun bu konumda kişi karmaşık duygular bataklığından benliğini kurtaracak etkiye sahip bir çeşit inanç veya üstün gerçeğe tutunarak kendi duygusal yaşamının kalitesini dönüştrmelidir. Bu konumun anahtarı yaşamın tümüne karşı belirgin tinsel varlıklar oluşturmaktadır. Bu tinsel dönüşüm belşi bir noktaya kadar geliştikten sonra kişi dışsal biçimlerin altında yatan yaşamın birliğini deneyimleme kapasitesini oluşturabilir.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Referans Adresler