Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: Merkür Evlerde
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3 4
MERKÜR Birinci Evde:
Birinci evdeki Merkür kişiye pek çok manevi nitelikler kazandırır. Entellektüel  ve araştırmacılık, pratik bir zeka, iyi bir hafıza, konuşma kabiliyeti, detaylara bağlılık, yazar, doktor, araştırmacı ve bilim adamı olabilecek yetenekler, çabuk anlama, ifade edebilme, canlılık ve neşe gibi özellikler verir. Bu konumda ufak girişimlerden büyük sonuçlar elde etmek mümkün dür.. Ayrıca birinci evde bulunan burç Merkür'ün etkisini farklılaştırır. Mesela Ateş burcu varsa aceleci, yarışmacı, ve öfkeli bir karakter. Boğa veya Oğlak burcundaysa dik kafalı, iğneli dilli, kurnaz ve kendini beğenmişlik verir.

MERKÜR İkinci Evde:
Buradaki Merkür' ün konumu para ile ilgili tüm konularda başarı simgesidir ve kişinin kendi çabası, mahareti ve iş kapasitesi ile büyük paralar kazanmasını gösterir. Venüs'ün iyi görünümü varsa, sosyal seviyesi yüksek birisi ile başarılı bir evliliği gösterir fakat sevgiden ziyade maddesel olur. Kişi sağlam ve uygulanabilir konular üzerinde durur ve amacı daha çok kazanmaktır.

MERKÜR Üçüncü Evde:
Bu evdeki Merkür; kişinin eğitimi ile ilgili meselelerde olumlu etki yapar. Kısa yolculuklar için favoridir. Kişiye araba kullanma, uçma, yürüme ve dans etme zevki verir. Entellektüel güçlü bir yapı, haberleşme olanakları üzerinde yetenek, iyi yazar ve konuşmacı, sorunlara uygulanabilir çözümler bulabilme yeteneği, uyum sağlamakta kolaylık gibi özellikler verir. Kişiye edebiyat ve herşeyi öğrenme, bilgilenme merakı verir. Sezgi yerine gözleme dayalı bir çalışmaya meylettirir. Yengeç veya Balık burcunda yerleşmişse kararsız bir kişilik oluşturur.  

MERKÜR Dördüncü Evde:
Aileye ve kökene bağlılık, zevkli, rahat bir ev yaşamı, alım-satım ve çevre sorunları ile ilgilenen bir kişilik verir. Zihin için çok iyi bir yerleşimdir. Bu kişiler genellikle iyi eğitim görürler ve geçmiş kuşaklarını araştırma merakları vardır. Yaşamın son yıllarında başarı oranı yüksek olur. Eğer Merkür sert etki almışsa sürtüşmeler, uyumsuzluk, komşular ile çatışmalar görülür.

MERKÜR Beşinci Evde:
Beşinci evdeki Merkür, kişide yaratıcılık, artistlik, zihinsel yarışma oyunlarında yetenek, borsa ve eğitim konularında  kabiliyet gibi özellikler verir. Özellikle Venüs iyi konumda ise kişi, tiyatroya, konserlere ve resimlere ilgi duyar. Bu yerleşim çocuklar için olumlu sayılmaz. Doğumla ilgili sorunlar ve üzüntüler işareti olup kişide geniş bir aile isteği yoktur ve bu konum bekarlık için ideal göstergedir. Zevkleri gösteren bu ev şehvetten daha ziyade entellektüel ağırlık verir ve zihni ilgilendiren konularda başarı getirir.

MERKÜR Altıncı Evde:
Buraya yerleşen Merkür, göreve bağlılık, giyim  kuşama önem vermek, sağlığına itina göstermek, gereksiz ayrıntılara dalarak ana mevzudan uzaklaşmak, karışık ortamlardan aşırı etkilenmek gibi özellikler verir. Sağlık için olumlu bir yerleşim değildir. Asabi gerginlikler, bağırsak sorunları ve bronşit problemleri getirir. Merkür birinci evin yöneticisi ise ve altıncı evde Balık burcu veya Yay burcu bulunuyorsa, kişi kolayca soğuk algınlığı ve zatüreye yakalanabilir..

MERKÜR Yedinci Evde:
Bu konumda Merkür kişiyi, genellikle kısa boylu, esmer, ince ve kibar yapılı, konuşmacı, ticaret, ilaçlar ve hatiplik konularına meraklı birisi yapar. İnsan ilişkilerinde başarı verir. Ayrıca iş ortaklıkları için çok iyi bir konumdur ama evlilik için iyi bir konum değildir. Evlilikte anlaşmazlıklar ve çatışmalar göstergesidir. Merkür'ün sert etkisinde kişide, yalancılık, başarısızlık, eğer Satürn 12.ci evde ise hapse girme riski veya para kaybından dolayı özgürlüğünde kısıtlanma verir..

MERKÜR Sekizinci Evde:
Sekizinci evdeki Merkür kişiye; yazım hüneri verir ve iyi görünümlü bir horoskop sahibi ölümünden sonra ün kazanır. Bu konum evlilik için yararlıdır. Ayrıca kişide doğaüstü  bilimlere karşı meyil, ruh ve madde ötesi konulara ilgi, gizlilikten hoşlanma, kişilerin ardındaki sırları keşfetme, miras yolu ile gelen kazanç veya uğraş, zeki ve ketum olma gibi özellikler verir.

MERKÜR Dokuzuncu Evde:
Merkür' ün bu konumu; zihin ile ilgili meselelerde çok faydalıdır. Kişide; çok yüksek derecede felsefe ve  din konularına meraklı bir yapı oluşur. Ayrıca yüksek öğrenim yapma veya kendini yetiştirme, sosyal konularda etkili, güzel ahlak, değişik kültürleri tanımak gibi özellikler de verir. Burada ki Merkür çeşitli uzun yolculukların işaretidir. Bu kişi yabancılarla olan ilişkilerinde fayda görür ve çocuklarından çoğu yabancı bir ülkede yaşamalarına devam eder. Eğer yükselen burç ile üçgen (120°) görünüm varsa, kişi Merkür' ün tüm olumlu niteliklerini kendinde toplar.    

MERKÜR Onuncu Evde:
Merkür burada saygınlık ve para getiren bir meslekle uğraşım verir. Kişi zeki ve maddi yönden şanslıdır. Kendi çabası ile para, mal ve mülk elde eder.. Ayrıca politika, yazarlık, yayın konularında ve  edebiyat alanında başarı, verir. Merkür sert etki almışsa becerisizlik, fikirlerini uygulamada zayıflık gibi özellikler verir.

MERKÜR Onbirinci Evde:
Merkür bu konumda, dürüst, yan tutmayan, arkadaş canlısı bir karakter, geniş insancıl görüşlülük, bilimsel konular ve doğa üstü konulara meyillilik, araştırmacılık, ideallere ulaşma için yeni yöntemler ve keşfetme özellikleri verir. Kişi her çeşit insanla ilişki kurabilir bir yapıdadır. Arkadaşlıklar ve birliktekiler önemlidir, sıkı çalışırlar ve gözleri açıktır. Kişi kendi yararını gözetir, hesabi bir kafası vardır ve kendi çabası ile başarıya ulaşır.

MERKÜR Onikinci Evde:
Bu konum genel olarak olumsuz sayılır. Merkür özellikle Boğa, Akrep, veya Oğlak'ta ise zararlı sayılır. İyi görünümde ve Yükselen Burç ev çizgisine yakın konumda ise şansı yüksek olup burcun yaşam alanındaki konularda başarı ve kazanç demektir. Kişi bu konumda kararlara mantık yerine duygularla bağlıdır. Hayal gücü ve sezgisi kuvvetlidir. Merkür sert etki almışsa günün koşullarına uymakta zorluk çekme ve hissettiklerini sözle ifade etmede zorlanma  görülür..

Alıntı :Murat Emre
http://www.murademre.com
ilk evde Merkür (İletmek), içgüdüsel olarak iletmeye yönelir, ve edebi ve entelektüel olarak kendini sunar, iyi bir öğretmen veya satıcı olma yeteneği vardır. Kişi elleriyle sanat becerisine sahip olabilir çünkü ellerini iyi kullanır.. kişi çok çabuk düşünür ve kendi hakkında konuşma eğilimi vardır...


Mallar evinde ikinci evde Merkür (İletmek),yavaş ve güzel konuşur her sözcüğü vurgular..parasal konularda ve iş konularında kuvvetli hisseri vardır.kişi iletişim ve akıl konularında gelir sağlayabilir..
İletişim ve düşüncenin evinde üçüncü evde Merkür (İletmek), aşırı derecede iyi bir iletişimcidir..iyi bir öğrenci, ve herşeyi iyi öğrenebilir.. kişi yazma ve öğretme yeteneğine sahiptir..hareket etmeyi seve ve çevresini de harekete zorlar eğer bir kız veya erkek kardeşi varsa onlarla iletişimi çok iyi olur..


ilk evde merkür (İletmek), içgüdüsel olarak iletmeye yönelir, ve edebi ve entelektüel olarak kendini sunar, iyi bir öğretmen veya satıcı olma yeteneği vardır. Kişi elleriyle sanat becerisine sahip olabilir çünkü ellerini iyi kullanır.. kişi çok çabuk düşünür ve kendi hakkında konuşma eğilimi vardır...


kendimle ilgili bir bilgiye ulaştım sanırım ama emin değilim merkürümün 12. evde olmadığına dair şüphelerim vardı :p sanırım merkürüm 1. evde bu yazılanlara göre ya da 12. evin sınırında olduğu için 1. evden daha çok etkilenmiş olabilirim..ellerini iyi kullanır diyor el becerimin olduğunu yazmıştım bir ara..demek ki 1. evdeki neptünümle değil merkürümle alakalıydı merkürün elleri etkilediğini biliyordum ama neptünden şüpheleniyordum ..iyi bir satıcı olur diyor bu da bingoo çocukluğumdan beri kendi dükkanımızda eleman gibi çalıştım yazları herkes tatil yaparken ben satış yaptım çok da severim komik hikayelerim de vardır en kararsız insana bile acayip satış yapardım..kendi hakkında konuşur diyor evet şu anda kendimden bahsediyorum:p merkürüm 1. evde olabilir mi el yardım arkadaşlar..gülücük)
bildiğim kadarıyla vivi , senin yükselen yaklaşık 12 derece yay burcundaydı. merkürün 1.evde etkisini göstermesi için yükselenin en az 1 derece civarında yay olması gerekiyor bence. çünkü merkürün akrepin sonlarında. eğer yükselenin yayın ilk derecelerinde ise doğum saatini yaklaşık 40 dakika kadar geriye almamız gerekiyor yani 07:15 civarı doğmuş olman gerekiyor. bunun önemli bir saat farkı olduğunu düşünüyorum , eğer hayattaysa annene sorabilirsin vivi..
şu var ki , eğer merkürün 1.evde etkisini gösteriyorsa hemen önündeki güneşte kesin 1.evde olacaktır. öyleyse sende ya 1.ev etkisi baskın olacaktır yada 12.ev etkisi..
1.ev yada 12.ev ; bu şekilde düşünmen netleşmeni sağlayacaktır diye düşünüyorum..
Ev,yuva evinde Merkür:evle ilgili meselelerde iletişimi temel alır. Kişi zihnini evsel konulara yöneltir ,kendi kökleri sosyal hizmet ,tarih,konularında düşünmeye yönelir.. kişinin eğitimi evde olabilir veya yerel bir alanda eğitim alır..
Zevkin evinde Merkür :zevk, seks, oyunlar ve eğlenceyle ilgili konularda iletişime yönelir ..kumar borsa sever..zevkli şeylerle uğraşmak veya hobilerle ilgilenir..şakalardan hoşlanır..aşık olduğunda hoşlanmadığı şeyler üzerinde düşünmeyi ve konuşmayı zor bulur.. çocuklarla severek ilgilenir çocuklar hakında çok fazla düşünür onlarla çok iyi iletişim yeteneği vardır..
İşin evinde Merkür:çalışmak ile ilgili konularda iletmek ve düşünmeye yönelir, sağlık ve hizmet konularında yeteneği vardır.yardım etmek hoşuna gider..daha fazla görevlendirilmeye yönelebilir..işle ilgili ayrıntıları düşünür...
Ortakların evinde Merkür: kişi ortaklarla (Veya eşlerle) ilgili meseleleri hakkında iletmek ve düşünmeye yönelir. Kişi entelektüel veya konuşkan bir ortağı tercih eder..problemler ve fikirler üzerinde tartşmaktan hoşlanır..halkla ilişkiler adillik denge konularıyla ilgilenir..rekabeti sever sözlü veya zihinsel yarıştan hoşlanır..tartışmayı sever..
Paylaşılan kaynakların evinde Merkür:kişi paylaşılan kaynaklarla ilgili konular üzerine düşünmeye ve iletmeye yönelir..bazen düşünce ve iletişimde uç noktalara gidebilir..tutkulu ve şiddetli bir konuşmacıdır ..ama düşüncelerini kendine saklamaktan hoşlanabilir.kendi hakkında konuşmaktan çekinir ..diğer insanların zaaflarını hisseder gizli çalışmalardan ve gizemli konulardan hoşlanır güce önem verir güçlü gözükmeye ..ajan olabilir diğer insanların paralarıyla uğraşıyor olabilir..
Akıl genişlemesinin evinde Merkür. zihinsel bir biçimde felsefi konularda iletişime girer..dinse konualr yüksek öğrenim,uzun yolculuklar bu alanın içine girer..öğrenmek ve zihnini geliştirmek için uzun yolculuklara çıkabilir ..çok çabuk öğrenir ve hafızası iyidir..
Toplum evinde Merkür:, kişi , kariyer,için hırs yapar başarmaktan hoşalanır nasıl başaracağını bilir kendini topluma makul bir şekilde sunar.kariyeri için ne yapması gerektiği konusunda keskin bir akla sahiptir..iyi bir konuşmacıdır.
İdeallerin evinde Merkür:kişi arkadaşları arasında en konuşkan olanıdır..özgürlük bağımsızlık insanlıla ilgili konularda konuşmayı sever..herkesin adil ve bağımsız yaşamasını arzular.geleneksel olmayan fikirlere sahiptir..alışılmadık farklı fikirleri vardır ve başkalarının ne düşündüğüne önem vermez..gelecekle ilgili umut ve dileklere sahiptir..,
Sonlar evinde Merkür: kişi saklanan konular üzerinde düşünme ve iletmeye yatkındır bilinmeyen şeylere ilgi duyar..göz önünde değil arka planda olmayı sever..iyilik işlerini idare etmekte iyidir..yardım kurumlarında hizmet alabilir..gizli araştırmalarda yeteneklidir.kendi faydasını değil başkalarının faydasını düşünür..

çeviri
ev sistemleriyle ilgili düşüncelerimi daha önce söylemiştim. henüz ev sistemlerinde dünya çapında bir genel kabul yoksa , ortada bir sorun vardır görüşünde ısrar ediyorum.
hangi ev sistemi ne kadar doğru ne kadar yanlış olursa olsun bir gerçek var. gezegen eğer ufuk çizgisinin üstünde ise 1.ev fonksiyonu gibi kişi o gezegen etkisini ''gösterir''
ufuk çizgisinin altında ise 12.ev fonksiyonu gibi potansiyelini ''saklar''
ayrımın bu iki kelime arasında ki gibi olduğunu düşünüyorum. yani sen merkür fonksiyonunu dış dünyaya , çevrene ''gösteriyormusun'' yoksa ''saklıyormusun'' buna odaklanmanı öneririm..
Merkür 9. evde, yeni ufuklar arayışı olarak bilinir. Fiziksel ya da içsel yolculuk, her anlamda yeni kıyılara ulaşmak üzere yola çıkmak ve bu bilinmeyenin endişesi ama aynı zamanda merakını getirir.
Merkür Onbirinci Evde
Bu insan orijinal, geniş kapsamlı, uyumlu ve entellektüel bir zihin sahibidir. Hayattaki hedeflere zihin aktivitelerini kullanarak erişecektir. Zihin gücünü uyaracak arkadaşlar, muhtemelen kendinden genç arkadaşlar seçecektir. Aksi görüşleri paylaşan insanlarla konuşarak uyarılmayı benimseyecektir. Favori gurup veya organizasyon için konuşmacı veya sekreterlik yapmaktan hoşlanacak kişiliktedir.

Merkür 11.ci evde akıllı dost ve yol arkadaşı simgesidir. İnsanları birbiriyle kaynaştırmayı çok iyi bilen biridir. Sosyal ve eğlendiricidir. Kolay arkadaşlık kurar ama bunlar her zaman derin olmayabilir. Arkadaşlığı duygusallıktan ziyade akılcıdır. Deneyimlerini paylaşmaktan hoşlanır.

Akıllıca tavsiyeler ve heyecanlandırıcı etkiler almaktan ve vermekten hoşlanır. Aynı düşünceleri paylaştığı kimselerle birlikte olmak ister. Açık anlaşmalar yapmayı sever. Sert etkilerde ortaya problemli alanlar çıkacaktır. Böyle birisi soğuk, hesapçı ve mesafelidir. Çıkar ortaklığını arkadaşlığa tercih eder.Arkadaşlıktan elde edeceği yarar, arkadaşın kendisinden önce gelir. Sorunları görmezden gelir.
Merkür’ün 4.cü evdeki yerleşimi eğitim ve kültürel gelişme bakımından mükemmeldir. Kişi başarılı bir eğitim yapar ve yüksek bir derece elde eder. Mutlu olacak ve kendine ait evler ve taşınmaz mallar, arabalar olacaktır. Annesi ile iyi geçinecektir ama aralarındaki bağlar duygusal olmayacaktır. Böyle birisi güzel sanatlardan ve müzikten zevk alacaktır. Annesi bilgili ve kültürlü olacaktır. Hint bilgeler kişinin varlıklı, pek çok dostu olan fakat soyundan miras alamayan birisi olacağını açıklamaktadır. Merkür olumlu etkiler alırsa bu durum tersine çalışabilir.
merkür 1. evde insana entellektüel bir taraf kazandırır,ilginç konularla,bilinmeyeni aramakla,araştırma yapmakla mutlu olan insan modeli çıkarır.merkürün 1. evde olması kişiyi güleç,neşeli,sıcak kanlı yapar.bunun yanında sinirli olduğunda sert bir dille tartışan kişiyi çıkarır ortaya.doğruluğu konusunda bir fikrim yok arkadaşlar:)acemiyim ama kendimce öğrendiklerimden ve kendi üzerimden yorum yapmaya çalışıyorum,eleştirilerinizede açığımgülücük
Merkür 2.ci evde, eğer zarar görmemişse kültür seviyesi ve konuşma kabiliyeti gerektiren alanlarda mükemmel sonuçlar verir. Kişi çok bilgili ve öğrenmeye meyilli olur. Başarılı bir eğitim yapar. Varlıklı birisi olacak ve servetini kültürünü kullanarak başaracaktır. Çok iyi bir konuşmacı olarak kariyerini eğitim veya akademik seviyelerde yapacaktır. Bu insan da aynı zamanda şiire sevgi ve şairlik de görülecektir. Konuşması yumuşak, tatlı ve kibardır. Başka insanlar onu dinlemekten zevk duyarlar. Çok yoğun bir hayal gücü vardır ve akıllıdır. Aile yaşamı da mutludur. Bu insan güzel gıda yiyecektir. (Bağımlılığı olmayacaktır). Yabancı lisan üzerinde başarılıdır. Bu evde Merkür zararlı etkileniyorsa müthiş değişimler olur.
Merkür 12.ci evde zararlı etkiler almıyorsa kişi çok tutumlu olur ve malını idareli kullanmasını ve korumasını becerir. Hayatında büyük ve sarsıcı masraflar ile karşılaşmayacaktır. Parasını olumlu yerlerde ve güzel şeyler için harcayacaktır. 12.ci ev Merkür’ün simgelerine zarar verdiğinden kişide düşünce veya zihin sorunları olabilir. Eğitimde problemlerle karşılaşması ve duraksaması veya yarıda kesmesi olasıdır. Bu kişinin kendine güveni ve sinir sistemi de devamlı etki altındadır. Böyle birisinin her şeye rağmen sözünü tutan birisi olduğu söylenir.
Sayfalar: 1 2 3 4
Referans Adresler