Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: Jüpiter Burçlarda
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7
JÜPİTER NELERİ SİMGELER?


Himmet kaynağıdır. Yani her hangi bir şeye ulaşabilmemiz için gerekli olan güçtür. Eğer Jüpiter güçlü bir durumda ise, o kişi son derece azim sahibi olur. lyileştirme, genişleme, yayılma. içsel gelişme, fedakarlık, iyilik, kolay affetme, iyi niyet. olumlu olma, özgürlük, büyüklük, asalet, maddeden annabilme, güven verme, cömertlik, abartma, kendini önemli buima gibi özeltikleri temsil eder. Kişinin gelişme gayretini sembolize eder, sınırları aşarak yaşantıyı uzun vadede geçerli olacak bir şekilde kurabilmeyi ve çıkan fırsatları değerlendirebilmeği sağlar. En ümitsiz anda yardıma koşar. Unutulmayacak dersler vererek netıcede mutluluk ve yaşamda derinlik kazandırır... Yani mutluluğu hazır olarak sunmaz, elde ettirir; Din, eğitim, felsefe gibi konular; mizah, kınama; yolculuklar, şans, talih, eğlence; kitaplar, yabancı ülkeler, lisan, değişik konular eser verme ve spor da Jüpjter'in etkisindedir...

Bu gezegenin ruhaniyeti olan melek kişinin maddi ve manevi rızkını tayin eder.

Anne karnında iken alınan Jüpiter etkisi manevi rızık durumunu belirlerken, doğum tarihi itibariyle Jüpiter'in bulunduğu pozisyon da kişinin dünyalık rızık durumunu belli eder.

Jüpiter hangi ev ve burca düşmüşse, onun karakteristiğinde bir zenginliğe neden olur.

Haritada Jüpiter'in Rotar durumda bulunması araştırma, öğrenme, inceleme, kendini yetiştirme gibi özellikler verir.

Doğum saati ve tarihine göre çıkartılmış kişiye özel yıldız haritasında, Jüpiter hangi burca ve kaçıncı eve düşmüşse, o burç ve eve göre değişik özellikler verir.



KOÇ BURCUNDA

Cömerttir. İyi bir dost olur. llgilendiği alanda kısa yoldan ilerleyerek başa geçer. Hazıra konmaktan ziyade, deneyerek, yaşayarak bizzat öğrenmeyi tercih eder. İyi bir önderdir. İnsanlara yardım eder. Sertlik ve kabalıktan uzaktır. Oldukça cana yakın ve sıcakkanlıdır... Yeni fikirler ureterek, zekice tartışmalara girmekten hoşlanır... Gezmek, değişik insanlar tanımak en büyük zevkleridir. Kendini fazla önemseme gibi bir özelliği vardır...

BOĞA BURCUNDA

Maddi konularda şanslıdır. Bunun için çalışmaktan kaçmaz. Planlı, programlı ve yılmadan çalışır ve istediğini elde eder. Ağırbaşlı, saygın ve dürüsttür. Eli de açıktır. Yardım etmekten hoşlanır. Güzel bir ev, rahat eşyalar, değerli parçalara sahip olmak güvenini arttırır. İyi bir insan olarak yaşamakla dini görevini yerine getirdiğine inanır. Diğer çalışmalar pek gerekli değildir. Konuşmada ustadır, sesi de oldukça güzel olur...

İKİZLER BURCUNDA

Konuşkanlık verir. Aklına geleni tartmadan söyler. İnsanların hoşlanacakları gibi konuşmada ve etkilemede becerikli olması pazarlamacılık gibi satış işlerinde başarı verir. İyi niyetlidir, bilerek kimseye zarar vermez. Parlak fikirleri vardır ama uygulamada o kadar başarılı olamaz. Dini, felsefi konulara meraklıdır ama inceliklerine girmek için çaba harcamaz. Yaşadığı anı değerlendirmek, zevk aldığı şeyleri yapmak ister. Gezmeğe bayılır. Eve bağlanıp kalmak onlara hiç uymaz...

YENGEÇ BURCUNDA

Yardımsever, son derece yumuşak, sevgi doludur. Aileye önem verir, onlar için canını dişine takmaktan gocunmaz. İyi bir ev hanımıdır. Misafirlerini rahat ettirmeyi çok iyi becerir. Başkalarına karşı da koruyucu ve merhametlidir. Rahatına, bedensel zevklerine düşkündür. Boğazına düşkündür. İnançları güçlüdür. Fazla derinlere inemese de Allah sevgisi ve inancı manevi güven verir. Eski anılara ve maddi değerlere önem verir. Bunları sonraki kuşakların da bilmesi gerektiğine inanır...

ASLAN BURCUNDA

Sevgiyle, sıcaklıkla, cömertlikle yoğrulmuş bir yapıdır. Gözden düşmemek, hep lider olmak, bulunduğu çevrenin en iyisi olmak ister. Kendi kendini çok iyi yetiştirir. Güven hissi veren, olgun ve asil bir kişiliği vardır. Herkesi düşünür, elinden geldiğinde yardım etmekten, yol göstermekten hoşlanır. İyi taklit yapar, sesi güzeldir. İnsanların gütünç taraflarını kırmadan hicveder. Düşüncelerini sanatsal bir şekilde yazıya dökebilir.

BAŞAK BURCUNDA:

İlmi, dini, tıbbi, felsefi pek çok konulara meraklı, araştırıcı ve yeni değerler ortaya koyucudur. Böylece sürekli genişler. Kendine değer verir. Modern teknoloji, bilgisayar gibi alanlar ilgi sahasındadır. Gereksiz ayrıntıları ayırabılip önemli detayları iyi seçer ve kullanır. Sağlığına düşkündür. Bunun için yapılması gerekli şeylere dikkat eder. Doktor kadar bilgisi vardır. Çok iyi bir konuşmacı ve yazar olabilir. Bilgi dağarcığı çok zengindir. Öncülük kabiliyeti verir.

TERAZİ BURCUNDA:

İyi ilişkiler kurmada, isabetli dostlar seçmede şanslıdır. Adil, iyi niyetli, barış ve huzurlu bir yaşamın savunucusudur. İnsanlara faydalı olmak, çeşitli alanlarda hizmet sunmak, kavgasız bir hayat ana prensibidir. İnce zevklere sahiptir. Bunları şiirsel bir dille yansıtmak ister. Sevgi ve adalet temeline dayanan dinsel bir önderdir. Aşk ve evlilikte şanslıdır. İnsanların sevgisini kaybetmemek için elinden geleni yapar. Bazı şeyleri çok abartır.

AKREP BURCUNDA

Körü körüne her şeye inanmaz, araştırıp, iyice anlamak ister. Değişik konularda kitap okur, bilgileri sentez ederek, bir noktaya bağlayabilir. Keskin görüşleri ve isabetli kararları vardır. Sezgileri kuvvetlidir. Mistik konular ilgisini çeker. Gerçek hayatta çıkan rüyalar görür. Bunların tesirinde çok kalıp, adeta gerçekmiş gibi inanabilir. Güvenilirdir. Kendine verilen sırları satmaz. Sinirleri, iradesi sağlamdır. Kolay kolay yoldan çıkmaz. İnançlarına bağlıdır... Genellikle nazik, ince davranır ama gerekirse sert olmaktan çekinmez. Mistik hissedişleri, onları rahatlık verici maddeleh kullanmaya itebilir. Yaşamlarında esrarlı olaylar vardır. İyi bir ajan veya psikiyatris olurlar.

YAY BURCUNDA

Güleç, neşeli, candandır. Huzursuz, ve canı sıkkın olmadığı zamanlarda çok esprilidir. Şanslıdır ama bu şans kendi ölçülerine uymaz... Kendini şanssız ve sömürülmüş gibi hisseder. Altıncı hissi çok kuvvetlidir. Nedenini bilmeden yaptığı şeyler isabetli olur. Aklına geldiği halde yapmadıysa sonradan pişman olur. Gündüzleri evde olup, gece gezmekten, eğlenmekten daha çok zevk alır. Çok çabuk arkadaş olup bunu dostluk boyutlarına çıkarır. Onları ziyaret etmekten hoşlanır. İstemeden birini incitmişse ondan daha çok üzülür ve tamir etmek için uğraşır. Dini kurallara uyulması gerektiğine inanır ve yerine getirmede titiz davranır. Bu konuda etrafındakilere de akıl verir.

OĞLAK BURCUNDA

Öğretici ve eğiticidir. Jüpiter'in verdiği coşku, ıstek Oğlak'ın kararlılığı ile birleşince seçilen hedefe ulaşmak demektir. Dikkatli ve ağır adımlarla da olsa, sağlam temellere dayalı yükseklere erişir...

Kitap okumaktan, yüksek düzey konularla ilgilenmekten zevk alır. Değerli görüşleri vardır. Saygın bir konuşmacıdır. Aslında göründüğü kadar kendine güveni çok değildir... Başkalarının, hakkında yanlış düşüneceği ve böylece de onu aşağılayacakları konusunda endişelidir.

KOVA BURCUNDA

İnsanları düşünür. Onlann rahatı için buluşlar yapmak en büyük idealidir, iradesi kuvvetlidir. İnsanların her türlü sorunlarına akılcı çareler bulabilir. Tavsiyeleri uygulamaya değerdir. Özgürlüğüne zarar gelmesini istemez. Yaratıcı ve farklı düşünceleri vardır. Son derece sosyaldir. Dostluklara önem verir. Çok arkadaşı vardır. Kolay anlaşır. Dini konulara yaklaşımı ilmi yolladır. Klasik gelenek görenekleri aşar. Bazen ne yaptığını ve yapacağını kestirmek zordur. Kendini, aklını çok beğenir. Başarı verir.

BALIK BURCUNDA

Yumuşak, sıcacık, sevgi, merhamet doludur. Sevgisi, acıması, üzülmesi, sevinmesi son derece içtendir. Acısı olanla birlikte gerçekten ağlar, sevinçli olanla da gerçekten sevinir. Her şeyi iyi aksettiren parlak bir ayna gibidir adeta... Aşırı duygusal, son derece merhametli, yardıma muhtaçların baş dostudur. Öğrenmeye, okumaya isteklidir. Yalnız kalıp, hayal dünyasının güzellikleri ile yaşamaktan zevk alır. Sanatsal eğilimi vardır. Sahnede sanki seyirci ile bütünleşir. Yaşama yön veren manevi hissedişleri, duyguları ve sezgileridir. Ruyalar alemi de çok zengindir.
Jüpiter Oğlak'ta 20.Kasım.2007 / 18:56:11



Oğlak burcuna giriş yapmaya hazırlanan Jüpiter'in bu burçtaki etkileri

Jüpiter 19 Aralık 2007 de saat:22:11 de Oğlak burcuna giriyor ve 6 Ocak 2009 tarihine kadar bu burçta hareket edecek.



Oğlak burcunun yöneticisi Satürn de 2 eylül 2007 de Başak burcuna girdi.

Oğlak ve Başak toprak grubu burçlardır.Toprak elementi maddi güvenlik ve kazanım ihtiyacındadır.



Satürn ve Başak burcunun doğalarının (soğuk-kuru) aynı olması , Satürn’ün yönettiği (sorumluluk alma, gerçeklerle yüzleşme, çok çalışma ve disipline olma v.s) konularında enerjilerini rahatlıkla ortaya koyabileceğini gösteriyor.



28 Ocak 2008 de Pluto Oğlak burcuna giriyor ve toprak özellikleri çok daha fazla vurgulanıyor. Pluto’da Jüpiter’e enerjisiyle destek oluyor.



2008 yılı ayaklarımızı yere sağlam basacağımız, sahip olduklarımızın değerinin farkında olacağımız, maddeye dayalı yaşayıp , hissedeceğimiz bir yıl olacak

İdeallerimize ve hedeflerimize ulaşmak için sabırla ve titizlikle çalışmamız gerekecek. Azimli ve hırslı olacağız.



Jüpiter Oğlak burcunda düşük yerleşimde ve doğa olarak ta (sıcak ve nemli),Oğlak’la (soğuk-kuru) uygun değil ancak temsil ettikleri değerler açısından yine de uyumlu olabilecekler. Çünkü her ikisi de eylem tarzları farklı olmasına rağmen topluma yönelik çalışmakta. (Oğlak,aşırı ciddiyet,disiplinle ve karamsarlıkla yaparken , Jüpiter ise mutluluk ve iyimserlikle başarmaktadır.)


Şans, zenginlik, bolluk, bereket gezegeni Jüpiter maddi ve manevi kazanımlar veren en büyük zenginlik ve iyilik gezegeni.

Oğlak’ta topluma hizmet etmek,yönetmek ihtiyacında ve maddi kazanımların nasıl kazanılacağının plan ve programını toprak burçları içinde en iyi yapabilen burçtur.

Bu iki büyük gücün etkisiyle 2008 de kazanımlarımız artabilir ve Oğlak etkisiyle

kazanımlarımızı değerlendirmede başarılı olabiliriz.

Ancak Jüpiter ‘in Oğlak’a girdiği 19 Aralık’ta Satürn Başak burcunda geri harekete başlıyor. 3 Mayıs’a kadar geri harekette kalacak. 2008 yılında Jüpiter ve Satürn’ün iki defa Üçgen açısı var, Satürn bu olumlu açıya rağmen geri hareket döneminde Jüpiter’in coşkusunu biraz azaltıyor.

Üstelik Satürn 3 Mayıs 2008 de geri hareketini bitirdikten sonra 9 Mayıs’ta Jüpiter geri hareketine başlıyor ve 8 Eylül 2008’ e kadar geri hareket ediyor.

Ayrıca 19 aralık günü, Jüpiter’in Yengeç’te geri giden Mars’la da karşıt açısı var. Bunun etkisiyle hoşgörüsüz ve bencil davranabiliriz. Mars 28 Ocak’a kadar geri harekette olacak.

Jüpiter’in Oğlak’a girdiği 19 Aralık’ta gökyüzü enerjileri çok olumlu, diğer gezegenler arasında güzel açılar var ama Jüpiter’in Mars’la karşıt açısı , Satürn’ün geri harekete başlaması ve Jüpiter’in 2008 deki geri hareketi nedeniyle Jüpiter’in etkilediği konularda tam neticeye ulaşmakta zorlukların olacağını, maddi ve manevi kazanımlarımızın zayıflayacağını, aşırı cimri veya savurgan davranabileceğimizi düşündürüyor.

2008 yılında Jüpiter’in Uranüs’le de uzun süre altmışlık açısı var.Bu açı etkisiyle de önümüze umulmadık fırsatlar da çıkabilir.

Jüpiter hareket ettiği burçları bir yıl boyunca taçlandırıyor.

2008 yılında ufak tefek engeller olsa da bu güzelliklerini sürdürecek .

2008 Gökyüzü yerleşimi en çok Toprak grubu burçları ,ikinci derecede su grubu burçları etkileyecek

Oğlaktaki Jüpiter’in burçlardaki etkilerini hangi hayat alanlarında hissettireceğine kısaca değinelim.

Yükseleni Koç olanlar: Meslek ,kariyer, anne ile ilgili konularda,

Yükseleni Boğa olanlar: Yüksek öğrenim,uzun yolculuklar, yurt dışıyla ilgili konularda,

Yükseleni İkizler olanlar:Ortak kazanımlar, Miras,borçlar,vergiler konusunda,

Yükseleni Yengeç olanlar:Evlilikte,ortaklıklarda,

Yükseleni Aslan olanlar:Günlük rutin işlerde, çalışma ortamında, sağlıkla ilgili konularda,

Yükseleni Başak olanlar: Çocuklar,aşk,zevklerle ilgili alanlarda

Yükseleni Terazi olanlar: Ev, Aile ,mal,mülk konularında,

Yükseleni Akrep olanlar: Çevre, kardeşler, iletişimle ilgili olarak,

Yükseleni Yay olanlar:Maddi kazanımlarla ilgili alanlarda

Yükseleni Oğlak olanlar: Bireysel gelişim, büyük şanslar, yeni başlangıçlarla ilgili konularda,

Yükseleni Kova olanlar:Kontrol dışı faktörler,düşmanlar, sağlıkla ilgili olarak,

Yükseleni Balık olanlar:Arkadaşlar, sosyal yaşam, grup çalışmalarında hissedeceklerdir.





Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren Jüpiter’in Oğlak’ta olduğu dönemler ve bu dönemlerde Oğlak ve Jüpiter’in temsil ettiği konularla bağlantılı olan önemli olaylar



19 Aralık 1924 -- 7 Ocak 1926 arası:

**30 kasım1925 Tekke ve zaviyeler ile türbelerin(Jüpiter) kapatılmasına (Oğlak) dair kanun (Jüpiter) yürürlüğe girdi.

**26 Aralık 1925 Türkiye’de uluslararası(Jüpiter) takvim(Oğlak) ve saatin (Oğlak) kullanılması TBMM ‘de iki ayrı yasa (Jüpiter) ile kabul edildi.


3 Aralık 1936---21 Aralık 1937 arası:
**5 Şubat 1937 Anayasanın (Jüpiter) ikinci maddesinde laiklik (Oğlak)ilkesine yer verilerek Türkiye Cumhuriyetinin Laik bir devlet (Oğlak)olduğu belirtildi.


16 Kasım 1948---1 Aralık 1949 arası:

**9 Ağustos 1949 Türkiye (Oğlak) Avrupa konseyi (Jüpiter) üyesi oldu.



2 Mart 1960 –16 Mart 1961 arası :
**27 Mayıs 1960 Askeri (Oğlak)darbesi (Satürn’de Oğlak’ta)

**16 Ağustos 1960 Kıbrıs Cumhuriyeti kuruldu.(Oğlak) Zürih ve Londra antlaşmaları’na(Jüpiter) dayanılarak Türk alayı(Oğlak) Kıbrıs’a yerleşti.

**14 Ekim 1960 Yassıada duruşmaları (Jüpiter) başladı.

**23 Ekim 1960 Genel nüfus sayımı yapıldı.

**14 Aralık 1960 Türkiye(Oğlak) 18 batılı ülke ile (Jüpiter) İktisadi (Oğlak)İşbirliği ve Kalkınma Antlaşması ‘nı (Jüpiter) imzaladı.



7 Şubat 1972 –24 Şubat 1973 arası:

**1 Ocak 1973 İngiltere,İrlanda ve Danimarka AET üyesi oldu.



20 Ocak 1984 –7 Şubat 1985 arası:

**6 Ocak 1984 Türk parasını koruma kanununda(Jüpiter) yapılan bir değişiklikle döviz taşımak suç olmaktan çıktı.
**8 Mayıs 1984 Türkiye(Oğlak) Avrupa Konseyi’ne (Jüpiter) kabul edildi.

**1 Ocak 1985 Katma Değer Vergisi(Oğlak) yürürlüğe girdi. (Jüpiter)

4 Ocak 1996 –22 Ocak 1997 arası:

**3 Haziran 1996 Habitat Kent Zirvesi İstanbul’da başladı.





2008 yılının ne istediğinizi,ne yaptığınızı ,neyi nasıl kullanmanız gerektiğini çok iyi değerlendireceğiniz bir yıl olması dileğiyle.

Yazan: Sevgi Şentekin
Jüpiter Yayda;

İnançlarınız ve manevi değerleriniz yaşamınızda çok büyük bir öneme sahiptir. Kişiliğinizi büyük ölçüde bunlarla özdeşleştirmeye ve bu değerleri korumak adına elinizden geleni yapmaya gayret edersiniz. Yaşamınızı devam ettirebilmek için bir felsefe yaratmak, kendinizce kurallar geliştirmek, prensipler oluşturmak sizin için gündelik yaşamın olağanlıklarındandır. Farklı kültürlere duyduğunuz merak, sizi araştırmaya ve en doğru yolu bulmaya iter. Farklı sistemlerin parçalarını önce birbirine, sonra da yaşamınıza entegre ederek, sıradanın çok dışında kavramlar geliştirebilirsiniz. Toplumsal kurallara uyum sağlamak sizin için zor değildir. Adaptasyon mekanizmanız gelişkin olduğu için, istediğiniz zaman hiç bir kuralı reddetmeden yaşamınıza sokmanız mümkündür. Ancak kendinize ait felsefeler geliştirmeye ve senteze varmaya eğilimli olduğunuz için, her türlü kuralın sizin öz değerlerinizin filtresinden geçmeden kabul edilmesi neredeyse imkansızdır. Toplumsal gelişim sizin için bireysel amaçlardan çok daha öndedir. Sahip olduğunuz her türlü değeri paylaşmakta, aktarmakta ve yeni süreçlerin başlatılmasında sorumluluk üstlenmekte hiç tereddüt etmezsiniz.
Jüpiter Aslanda;
Savunduğunuz değerleri, inançları sonuna kadar korumaya eğilimli bir yapınız vardır. Bu değerlerin, inançların peşinden giderken, etrafınızdaki insanları da yanınıza almayı, onları da kendi yolunuza girmek için tetiklemeyi ister ve bunu da çok iyi yaparsınız. Kendi değerlerinizden başka hiç bir şeyin doğru olamayacağına olan inancınız, sizi kısmen de olsa tekyönlülüğe sürükleyebilir. Her hangi bir alternatif bir inancın ya da değerin değil değerlendirilmesi, varlığının bile kabul edilmesi sizin için oldukça güçtür. Toplumsal kuralların oluşumunda inisiyatif almayı istersiniz. Varolan kurallardan çok kendi yarattığınız standardlarla yaşamayı, hatta diğer insanların da bunlara uyum sağlamasını ve benimsemesini beklemeniz, zaman zaman problemler yaşamanıza nedendir. İçinde bulunduğunuz sosyal yapılanmaya katkıda bulunmak sizin için son derece önemlidir. Her ne kadar kendi gereksinimlerinizi daha fazla önemseseniz de, sahip olduklarınızı bonkörce paylaşmakta hiç bir zaman tereddüt etmeyen bir yapınız vardır.
Jüpiter Oğlak burcuna geçiyor

Her yıl, şans, kısmet, bereket, bolluk, genişleme, yayılma kralı Jüpiter burç değiştirir. Her yıl başka bir burca şans dağıtır. Bir başka burcu keyifle, neşeyle, mutlulukla donatır. 2007’yi Yay burcunda geçiren Jüpiter bu günlerde Oğlak burcuna doğru yola koyulmak için toparlanıyor. Geri sayım başladı. 1 haftadan daha kısa bir sürede Jüpiter Oğlak burcuna adım atacak. Önce büyük bir hoş geldin partisiyle sesini duyuracak, sonra küçük bir dinlenme molası alacak.

Oğlak burcunun konuları olan: özdisiplin, görev ve sorumluluklar, çabayla sonuca ulaşma duygusu, çalışmak hayatın anlamları haline gelecek. Jüpiter’in şansı bu kez tembellik etmek yerine çok çalışarak ulaşılan bir erdeme dönüşecek. Dürüstlük, açıklık, ciddiyet, alçakgönüllülük ve disiplin yükselen değerler haline gelecek.

18 Aralık akşamı Oğlak burcuna giren Jüpiter, bütün yılı Oğlak burcunda geçirecek. 9 Mayıs 2008-8 Eylül 2008 arasında gerilemesi Oğlaklar için kısa ama anlamlı şans döneminin yok olduğu sanrısı yaratacak.

Oğlak burcunun gölge özellikleri abartılı şekilde görülecek bu dönemde: aşırı temkin, korkaklık, depresyonlarda artış, yasaların sertleşmesi, tutuculuk, moda yerine kabul görmüş eski sabit değerlere yönelme gibi olumsuz ifadelerle karşılaşılacak.

Böylece Satürn ve Jüpiter, iki büyük planet Toprak elementlerine yerleşmiş olacak. Satürn Aslan burcuyla vedalaştı ve Başak burcuna Eylül 2007 den itibaren yerleşti. 26 Ocak 2008 de ise en küçük cüsseli ama en büyük etkili Plüton’da Oğlak burcuna geçiş yapmaya başlayacak. Plüton’un Oğlak burcuna tam olarak yerleşmesi bütün bir yıl boyunca sürecek. Köklü temizlik yapmakla görevli cüce gezegen, önce birikmiş ve kirlenmiş konulara el atacak.

Özetle Ateş grubu burçlardan toprak grubu burçlara geçiş yılları başlıyor. 3 önemli ve yavaş etkili gezegen toprak grubu burçlarda yeni bir dünya düzeni oluşturmak, gerçekçi ve disiplinli yaşam koşulları sağlamak, yasaları ve görevleri yeniden tanımlamak üzere kolları sıvayacak. Biraz sert rüzgarlar esecek gibi görünüyor.

Toplumsal olayların bir başka tetikçisi Kuzey Ay Düğümü de, Balık dan Kova’ya kayacak. Bu iyi mi? Evet. Balık burcunun ağlak ve ajitasyondan hoşlanan eğilimleri toplumsal bir histeriye dönüşmüş ve hemen herkes kendini acındırmanın, dilenmenin ve istemenin çeşitli yollarını keşfetmişti bile. Dramlar hayatın her alanını ve hatta bütün televizyon kanallarını kaplamıştı. 2008 boyunca, kişisel olaylar yerine toplumsal olaylar öne çıkacak, kitlesel yardımlar artacak, gerçekçi, yardımsever ve dost canlısı bir toplum hareketine tanık olunacak. Sosyal yardım kuruluşları, organizasyonlar 2008 de altın çağını yaşayacak.

Aralık 2007 çok önemli bir ay, pek çok özel gökyüzü olayınıda içeriyor. 11-14 Aralık da yaşanan Plüton-Jüpiter kavuşumu yaşanırken ve düşüncelerle dileklere ulaşma şansı doğarken, 19 Aralık da Satürn gerilemeye ve tembellik ibareleri göstermeye başlayacak. 18 Aralık da hem Kuzey Ay düğümü hemde Jüpiter burç değiştirecek. 24 Aralık da Türkiye’nin yükselen burcu Yengeç’in 1. Derecesinde Dolunay meydana gelecek. Önemli ve tarihi olaylar bekleyebilirsiniz. Toplumsal karakterdeki değişime özellikle dikkat etmenizi diliyorum. Yardımsever ve alçakgönüllü yönlerimizi yeniden hatırlayacak ve benimseyeceğiz.

Su Karakuş
Jüpiter OĞLAK Burcunda
Bu insanın olumlu değerleri arasında dürüstlük, içtenlik, samimiyet, sadakat, yaratıcılık, çözümcülük ve belirgin düzeyde bir teknik yetenekler göze çarpar. Büyüme ve genişleme teşebbüslerini disiplin, dikkat ve pratik sistemlerle takviye ederek ilerleyecektir. Maddi başarılar sağlamak için büyük arzu duyar ve bunu elde edemezse mutlu olamaz. Bu insanın mizacında cimrilik meyli ve kendini dünyanın diğer parçasından soyutlama göze çarpar. Zamanı boşa harcamaktan nefret eder.Kendine güvenir ve kendini başarı ile kontrol eder. Başka insanlar üzerinde otorite kurmakta başarılıdır. Dürüst, güvenilir ve saygın kaldığı sürece hayatta yükselecek birisidir. Jüpiter Oğlak burcunda insana görev, hukuk ve düzen duygusu idealleri verecektir. Tedbirli bir tutucudur. Sorumluluk, güvenirlik, görevlerini yerine getirme duygusu ve konmuş kural ve limitlerle yaşamak tabiatına yerleşmiştir. Kanun, düzen ve geleneklerin doğal koruyucusudur. Dürüstlüğe, açıklığa, ciddiyete, sadeliğe, disipline ve içsel güce çok değer verir. Büyük sorumluluklar yüklenmeye isteklidir. Sert etkilerde ortaya problemli alanlar çıkacaktır. Kendisine ve başka insanlara aşırı ölçüde sert olabilir. Yaşamın doğal akışına karşı güvensizdir. İçinden geldiği gibi davranmayan, fazla temkinli, korkak, sert, depresif olur. Sıradanlığı, normalliği ve tutuculuğu yükseltir.

alıntı
Merhaba,

Güneş'in Oğlak burcuna girdiği Kış Gündönümünde mutluluk dilekleriyle...

Güneş Oğlak'a Jüpiter kavuşumu ile girdi. Böylece önümüzdeki yıla bu uğurlu kavuşumun damgası vurulmuş oldu. Astrolojinin Anahtar Sözcükleri kitabından bu kavuşumun anlamlarına bakarsak, olumlu açıdan "kendine güveni, yaşamı iyimserlik ve güvenle kurmayı, hayatı şans ve başarıyla yaşamayı, genişlemeyi, iyiye doğru gitmeyi, büyümeyi, yükselmeyi, ahlaklı olmayı, yaşamın anlamını bulmayı" temsil ettiğini görürüz. Ancak bunun bir de karanlık yüzü var. Yine aynı kitaptan olumsuz görünümlerini okursak, "kendini ve kendi başarılarını değerlendirirken kibirli olmayı, debdebeli tavırları, savurganlığı, kendini beğenmişliği, güvenilmezliği, tembelliği, talepkarlığı, yaşamdan beklentilerinde abartılı olmayı, dolandırıcılığı" simgelediğini görürüz. Bu gölgelere, özellikle savurganlığa dikkat etmek çok önemli, çünkü Jüpiter'in şimdi geçtiği yerlerden daha sonra Pluto geçecek ve bizi acı gerçeklerle yüzleştirecek.

Bu kavuşumun karşısında Yengeç burcunda Mars bulunuyor ve 24 Aralık'ta Ay Mars'ın yanına geldiğinde Dolunay olacak. Bir tarafta Güneş-Jüpiter kavuşumu, diğer tarafta Mars-Ay kavuşumu. Mars-Ay açıları duygusal ihtiyaçlar için harekete geçmeyi, cesareti gösterirler, gölge yönüyle ise saldırganlığı, patlayıcı bir enerjinin harekete geçmesini, sinirliliği, kazaları gösterirler. Jüpiter dokunduğu yeri büyüten bir enerjiyi simgelediği için bu konularda abartıdan söz edebiliriz. Ayrıca bu konulara dini, inançları ve fanatizmi de ilave edebiliriz.

Dolunayın gerçekleşeceği Oğlak-Yengeç aksı ebeveynleri, iç dünya ile dış dünyanın dengesini, çocukluk koşullanmalarını, duygusal ihtiyaçları, büyümeyi, kendi sorumluluğunu üstlenip bazı kararlar vermeyi ve bunları gerçekleştirmek üzere bazı adımlar atmayı simgeleyen bir aks. Oğlak burcunun kendine yeterli ve olgun doğası Yengeç burcunun duygusal çatışmalarını aşmasına yardımcı olabilir. Yengeç burcunun duygusal besleyiciliği Oğlak burcunun katılaşan, kemikleşen doğasını yumuşatabilir. Her koşulda kullanılması gereken özellikler sınır, disiplin ve besleyicilik.

Söz konusu karşıtlığa Başak burcundaki Satürn destekleyici açılar yapıyor. Dolayısıyla bu çelişkileri sabırla, çalışarak, bugüne kadar düşündüklerimizi ve öğrendiklerimizi uygulamalı biçimde deneyerek, aksaklıkları düzeltme sorumluluğuna işaret ediyor.

Dolunay haritasına baktığımızda iki gezegen dışında bütün gezegenlerin su ve toprak burçlarında olduklarını görüyoruz. Bu iki elementin aşırı vurgulanması derinliği, ciddiyeti ve kendini koruyucu, yani savunmacı olmayı gösteriyor. Dolayısıyla insan temel olarak duygular, korkular, alışkanlıklar, geçmiş koşullanmalar gibi bilinçdışı unsurlarla harekete geçiyor ve davranışlarının sonuçlarını algılayabileceği tarafsızlıktan yoksun kalıyor. Bu iki elementin birleşimi en iyi koşulda günlük deneyimin bugün-buradaki, yani şimdideki gerçekliğinde yaşamayı gösteriyor. Zaten Başak burcundaki Satürn'ün işaret ettiği sorumluluk da bu olduğuna göre, insanı felç eden savunmacılığı bir kenara bırakarak şimdi'nin gereklerini yapmak üzere kolları sıvamak ve çalışmaya başlamak en akıllıca iş gibi görünüyor.

Şimdi'nin gereklerinin ne olduğunu bilmiyorsanız, endişelenmeyin, önünüzdeki konulardan şikayetçi olmayı bırakın ve ertelediğiniz her şeyi yapmaya başlayın.

Kolay gelsin,

Barış İlhan
Jüpiter Oğlak’ta

Jüpiter 18 Aralık’ta doğal bilgeliğini çok rahat yansıtamadığı, daha çok hırslı ve materyalist bir görünüm kazandığı Oğlak burcuna ilerledi. Jüpiter burada 2009 Ocak ayına kadar kalacak. Bu değişiklik tüm burçlar açısından farklı farklı algılanacak. Jüpiter her açıdan zenginleşmeyi ve sınırlarımızı genişletmeyi, kendimize güvenmeyi, risk almayı temsil ediyor. Oğlak’ta iş dünyasına ait fırsatlar, kar elde etme arzusu ancak bir yandan da tatmin olmama söz konusu olabilir. Burçları özellikle yükseleniniz için okumalısınız. Koç’lar açısından önümüzdeki yıl kariyerlerinde yeni fırsat kapıları açabilecekleri imkanlar getirmekte. Sıkı çalışma ve üstlerin sözünü dinleme, kurulu düzene hizmet etmek onlara şans getirebilir. Toplum önüne getirebilecekleri çok şey olabilir. Ancak aşırı hırs bir yandan da yıpratıcı olabilir. Boğa’lar bu bir yıl içinde yabancılarla ilgili işe ait ilerlemeler ve şanslar elde edebilirler. Yolculuklar dikkat çekebilir. İş alanında eğitim ve ufuklarını geliştirmek için yapıcı imkanlar söz konusu. Ancak inançlarını test edebilecek durumlar da söz konusu. İkizler bu dönemde ortaklaşa imkanlardan fayda sağlayabilir. Yeni yatırım olanakları, borçlanmak ya da eşin, ortağın finansal gücündeki artış ilgi çekici olabilir. Ancak kendilerini başkalarının kaynaklarına aşırı bağlamamalılar. Yengeç’ler geleneksel görüşlerden, ortaklıktan ve pek çoğu da evlilikten yeni imkanlar elde edebilirler. Bu ortaklıklar onların sosyal statülerini de değiştirebilir. Ancak eşin ya da ortağın fazla materyalistleşmesi de mümkün. Aslan’lar açısından iş ortamında genişleme, organizasyonel konularda yeni destekler ve onlara daha fazla destek verecek koşullar söz konusu olabilir. İş yeteneklerini geliştirebilecekleri olanaklar bulabilecekler. Bu arada yeteneklerini geliştirmek konusunda çok daha hırslı hareket edebilirler. Başak’lar bu yıl hayatın zevkleri konusunda, aşkta ve çocuklarla ilgili konularda çok daha istekli ve deneyime açık olabilirler. Aşkın getireceği heyecana açık olabilirler. Ancak aşk konularında programlı olmak kendilerini kasmalarına yol açabilir.


Terazi’ler bu yıl toprağa ve gayrimenkule ilişkin yatırımlar açısından daha şanslılar. Evde genişleme, ev hayatında büyük bir yenilenme ve trafik dikkat çekebilir. Bu yıl yeni bir yere yerleşmek ve bu arada kök salmak açısından yenilikler söz konusu olabilir. Akrep’ler eğitsel alanda ve zekalarını çok daha verimli ve konsantre kullanabilecekleri fırsatlar elde edecekler. Kardeşlerle ilgili işe ait konular ya da yakın çevrelerindeki değişiklikler harekete geçirici olacak. İşe ait kısa yolculuklar artabilir. Yay’lar bu yıl yeteneklerini daha iyi mobilize edecekler. Kurumsal davranmak ve ne kadar çok çalışırlarsa o kadar kazandıklarını görecekler. Ancak maddi alanda aşırı hırslarını dizginlemeye bakmalılar. Oğlak’lar bu yıl burçlarındaki Jüpiter sayesinde kişisel planlarında çok hızlı ilerleyebilecekler. Şansı kendi ellerinde tutmaktalar. Yeni başlangıçlar özellikle işle ilgili alanda çok şey değiştirebilir. Kendilerine güvenmeliler. Kova’lar ise en büyük şansı kendi içlerine dönerek ve bir parça kendilerini dinleyerek elde edebilirler. Bu yıl yapacakları hazırlıklar özellikle 2009’da harekete geçecek. Bu arada ruhsal açıdan gelişmeye açıklar ve geçmiş problemlerini çözümleyebilecekler. Balık’lar 2008’de grup çalışmalarında ve ortaklaşa alanda daha hareketli olabilirler. Sosyal çevrelerini genişletebililer. Arkadaşlıklar ve grup çalışmaları yeni yönler getirebilir. Geleceğe yönelik heveslerinde daha azimli davranabilecekler.

Web: http://www.hakankirkoglu.com
Jüpiter YENGEÇ Burcunda

Bu yerleşim insanı seven, barışçı,arkadaş canlısı, sempatik ve büyük
olasılıkla da bir vatansever yapar. Çok canlı bir hayal gücüne sahiptir.
Pek çok ütopik rüyası vardır.Mistik alanlara ve konulara karşı büyük ilgi
duyar. Özellikle orta yaşından sonra giderek artan bir para kazanma becerisi
göze çarpar. Bunu da büyük ölçüde mülk işlerindeki para kazanma becerisine
borçludur. Finans alanlarındaki yargı gücü mükemmeldir. Jüpiter
Yengeç burcunda güçlüdür. İnsana yardımseverlik ve sevgi dolu ilgi gösterme
idealini verir. Derin duygulara, hoşgörüye,sevgiye ve affediciliğe büyük
değer verir. Kötülüğe her zaman iyilikle karşılık vermeye çalışır.
Zayıfları ve çaresizleri korur. İnsanların duygusal ihtiyaçlarına karşı
duyarlı bir kulağı ve büyük sempatisi vardır. Evcimendir,ailesine ve vatanın
köklerine düşkündür.
Jüpiter'in zarar gördüğü durumlarda ortaya problemli alanlar çıkacaktır.
Bunların özeti ahlaki kayıtsızlık olarak açıklanabilir.Hoşgörü,sempati ve
affedicilikte o kadar aşırıya kaçar ki,sonunda hiç bir ayrım gözetmeksizin
her şeye göz yumar. Bu konuda son derece mantıksız ve sorumsuz davranır.
Özellikle affediciliği kendisine yönelttiği zamanlar durum daha ciddidir.

astrolojis.com
Sosyoloji ve felsefeyle yakından ilgili olan bir gezegen jupiterin oglakta ki konumu bence dini inançların ortaya konmasında epey bir tartısma ortamı yaratabılır sosyal olaylar bu konularda bayagı bir tartısma yasar olmalı mı olmamalı mı dercesıne yöticilerin egitim ögretim ve yeni kanun tasarılarını ortaya koyup yasallastırma cabası hakim ve yargıcların fazlaca önplana cıkması hukuksal anlasmalar ve olaylar fazlaca irdelenecektir tahmınımce fikrim bunlardır akaadaşşşlarr.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7
Referans Adresler