Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: Açı Çeşitleri
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8

vivienleigh

ANA GÖRÜNÜMLER

1. Kavuşum

İki gök cismi Zodyak üzerinde aynı derecede birleştikleri zaman birbiriyle kavuşum yaparlar. Kavuşum için tolerans açıcı 6 derecedir. Kavuşum durumunun etkisi meydana çıkan gücün türüne ve gezegenlerin sistem içindeki titreşimlerine göre değişir. Bu nedenle gezegenin bulunduğu yerdeki etkileri ve karakteri kavuşumun olumlu veya olumsuz olmasında önemli bir rol oynar. Örneğin Jüpiter ile Venüs kavuşumu 1.ci evde kişiye tatlı ve yumuşak bir etkileme ve görünme özelliği verir. Böyle birisi başkalarına sivri gelmeyen bir çekiciliğe sahiptir. Oysa, 1.ci evdeki Mars ve Satürn kavuşumu tamamen ters ve zorlayıcı etkiler oluşturup kişiyi itici ve çekilmez birisi yapar. Bu durumun daha sert veya yumuşak olması gezegenlerin yerleştikleri burçlara göre değişebilir.
Hindu astroloji (Vedic) sisteminde iki gezegenin aralarındaki açısal mesafe ne olursa olsun, aynı burç içinde olmaları bunları kavuşum durumuna sokar.
Köşe evlerin (1, 4, 7 ve 10) yönetici gezegenlerinin ve Üçgen evlerin (5 ve 9) yönetici gezegenlerinin kavuşumları, eğer diğer evlerin yöneticilerinin katılmaları olmaz ve zararlı bir bakış açısı almazlarsa, yerleştikleri evin özelliklerine katkı sağlamaları bir yana, horoskopun zararlı bir evinde bulunsalar bile kişiye ün, onur, varlık ve genel olarak faydalar verirler. Bu yönetici gezegenler yerleştikleri ev ve burçta çok güçlü iseler, eşlik ettikleri gezegenlerin zararlı evlerin yöneticileri olmalarını düzelterek, hem gezegen etkilerini hem de evlerin zararlarını olumluya çevirirler.
Üçgen evler olan 1., 5. ve 9.cu evlerin yöneticileri ile yapılan tüm kavuşumlar daima faydalıdır. Bu konuda oluşan etkilerin özelliklerini ve değerlerini anlamak için Atatürk’ün Doğum Haritasında (Rasi) 9.cu evdeki kavuşumları incelemek okuru aydınlatacaktır.
Üçgen evlerin yöneticilerinin yerleşimi nerede olursa olsun, bunların 8.ci veya 12.ci evlerin yöneticileri ile kavuşum yapmaları başarının oluşmasını tehlikeye sokacaktır. Yaşam sonunu etkileyen (Maraka) evlerin ( 2.ci ve 7.ci evler) yöneticileri ile kavuşum yapan gezegenler de kendi ana (dasa) veya küçük periyotlarında (bhukti) yaşamı sonlandır makta gereken gücü elde ederler. Bunun için gezegenlerin doğumdaki güçleri etkin olacaktır.
Kendi öz evlerindeki gezegenlerin karşılıklı etkileşimleri* olumlu ve faydalı etkiler verecektir fakat, eğer karşılıklı etkileşim köşe veya üçgen evlerin yöneticileri arasında gerçekleşirse, böyle gezegenlerin periyotlarında çok daha olumlu süreç göze çarpacaktır. Özellikle 10.cu ve 9.cu evlerin yöneticileri arasında olursa durum daha çok parlak olacaktır.
Rahu ve Ketu kendi öz evlerine sahip olmadıklarından bunların diğer gezegenler ile yaptıkları kavuşumlar farklı biçimde yorumlanır. Bunların köşe ve üçgen evlerdeki kavuşumları daima olumlu sonuçlar verir. Bu evlerin dışındaki evlerdeki kavuşumları faydalı veya zararlı sonuçlar verecektir. Bu durum eşlik ettikleri gezegenin doğumdaki gücüne bağlı olarak değişecektir. Örneğin, Rasi’de 8.ci evde, İkizlerde Satürn ve Rahu yerleşmiştir. Navamsa’da Satürn Oğlak’ta ve 2.ci evde, Rahu’da Koç’ta ve 5.ci evdedir. Görüldüğü gibi her iki gezegen de dost evlerdedir. Satürn Navamsa’da öz burcundadır. Bu kavuşumun 8.ci evde olması olumlu sonuçlar üretecektir. Burası bir “Moksha” evidir. Sonuç olarak kişiye uzun bir ömür ve güçlü bir cinsellik vereceklerdir.
Gezegenlerin birbiriyle yapacakları kavuşumların özelliklerini incelemek üzere bunları üç ana grup altında toplayabiliriz.

(a) Faydalılar : Jüpiter ve Venüs.
(b) Zararlılar : Mars ve Satürn
© Nötr veya değişkenler :Güneş, Ay, Merkür, Rahu ve Ketu.
Faydalı gezegenlerin nötr veya değişken gezegenler ile yaptıkları kavuşumlardan genel olarak olumlu sonuçlar meydana çıkar. Hem karakteri hem de kişinin geleceğini faydalı şekilde etkilerler. Nötr gezegenler ile zararlı gezegenlerin kavuşumları ise bunun tersi etkiler meydana getirirler. Mars aşırılıkları körükler, iticiliği, parçalanma ve bozulmayı etkinleştirir. Satürn soğukluğu, bencilliği, cansızlığı ve sönüklüğü, uzaklaşmayı ve yalnızlaşmayı güçlendirir.
Faydalı bir gezegen ile zararlı bir gezegenin kavuşumu ne tam olumlu ne de tam olumsuz bir etki verir fakat, her iki anlamın ortasında bir sonuç üretir. Bunları yorumlarken doğumdaki güçlerini, yerleştikleri evleri ve yöneticiliklerini göz önünde bulundurmalıyız. Bu faktörlerin ışığında iki faydalı gezegenin kavuşumu da her zaman olumlu olmayacağı gibi, iki zararlı gezegenin kavuşumu da sanıldığı kadar kötü olmaz.

2. Paralel

Paralel görünümün toleransı 6 derecedir. İki gezegenin paralel görünümün etkileri genel olarak kavuşum etkileri ile aynı kabul edilir. İki gezegen arasında paralel görünüm oluştuğunda aynı sırada belirgin bir de görünüm varsa her iki durum arasında etkileri ölçmek ve karar vermek gerekir. Eğer başka bir görünüm yoksa paraleli bir kavuşum olarak yorumlamak fakat daha az güçlü saymak lazımdır.
Kavuşum ile paralel arasındaki fark, kavuşumda her iki gezegenin aynı burçta ve aynı boylam derecesinde olmasına karşın paralelde gezegenlerin ekvatordan aynı açısal uzaklıkta yerleşmeleridir. Bu da paralel gezegenlerin farklı burç ve evlerde olmalarını ortaya koyar. Eğer gezegenler ekvatorun aynı tarafında, yani kuzey veya güney tarafında iseler etkileri daha güçlü olacaktır. Paralel görünümü açıklamak için bir örnek verelim. 4 Ağustos 1999 günü Güneş Zodyak’ta 10 Aslan 43’ yerleşiminde ve ekvatora göre de 17 Kuzey 33’ konumundadır. Aynı tarihte Mars da Zodyak’ta 12 Akrep 37’ yerleşiminde ve ekvatora göre 17 Güney 08’ konumundadır.
Güneş ve Mars arasında Zodyak’ta bir kavuşum durumu veya görünüm (Bakış açısı) söz konusu olamaz. Oysa gezegenler gök ekvatorunun farklı yarımkürelerinde aynı açısal mesafede yerleşmişlerdir. Burada çok küçük bir açısal tolerans vardır. Bu durumda Güneş ve Mars paralel görünüm yapmaktadır ve bu bir kavuşum olarak algılanacaktır. Eğer gezegenler ekvatorun aynı yarım küresinde (kuzey veya güney) yerleşmiş olsalardı kavuşum etkisi daha güçlü sayılacaktı.
Paralel görünümlerde açısal tolerans 6 olarak belirtilmiş olsa da, en güçlü etkileri 1 derecelik tolerans içinde kabul etmek faydalıdır.

3. Altmışlık

Batı astrolojisinde “Sextile” adı verilen ve iki gezegen arasında 60 derecelik açısal mesafede oluşan olumlu bir görünümdür. Rasi haritasında birbiri ile 3 ve 11 ev bulunan iki gezegen arasında oluşur. Altmışlık görünümün tabiatında diğerlerine göre daha fazla birleştiricilik vardır. Görünümü oluşturan gezegenlerin etkileri birbiriyle olumlu yönde harmanlaşır. Titreşimli bir bakış açısı olarak aşağı yukarı renksizdir ve başlıca gezegenlere ve bulundukları burçlara bağlı olarak biçimlenir.
Bu görünüm gezegen etkilerini harmanlamak bakımından gezegenlerin bulunduğu grupların toprak, hava, su ve ateş olması durumunda daha güç kazanır. Bu görünümün zaman olarak da değeri vardır. Görünümün etkisi aradan geçen zaman ile daha fazla güç ve değer kazanacaktır. Başka bir değişle zaman içinde bakış açısının daha fazla potansiyeli ve aktivitesi ortaya çıkacaktır.

4. Üçgen

Batı astrolojisinde “Trine” adı verilen ve iki gezegen arasında 120 derecelik açısal mesafede oluşan çok faydalı bir görünümdür. Venüs karakterindeki bakış açısı Rasi’de aralarında 5 ve 9 ev bulunan iki gezegen arasında meydana gelir. Gezegenlerin olumlu karakterlerini uyumlu bir harmanlama içinde ortaya çıkartır. Gezegenler Mars veya Satürn gibi zararlı etkiler veren gök cisimleri olsalar da, karakterleri Venüs gibi çalışmaya başlar. Uyumlu harmonisi gezegenlerin yerleştikleri burçlardan etkilenir. Örneğin su grubunda duygusal etkileri ve ateş grubunda da ruhsal etkileri harekete geçirecektir.
Güneş ve Ay’ın katıldığı bir üçgen görünüm diğer tüm görünümlerden daha faydalıdır. Özellikle faydalı gezegenlerden bir tanesi ile oluşan üçgen görünüm kişiliğe ve kadere çok olumlu etkiler verir.

5. Kare

Kare görünüm çok zararlı ve sert bir bakış açısıdır ve Rasi’de iki gezegen arasında 4 ve 10 ev bulunduğunda meydana çıkar. Bu görünümün Satürn karakterinde çalıştığı kabul edilir. Kare görünümler içinde en kritik ve çapraşık etkili olanıdır. Yöneldikleri hal ve şartları önyargılı, karmaşık veya yanlış yorumlatmakta etkindir. Bundan başka, Satürn de olduğu gibi, ayırımcı bakış açısı olarak genellikle kişiliğin moral yapısını etkiler. Bu görünüm acılar ve üzüntüler açısıdır. Zihin karışıklığı ve pişmanlık üreterek sonuçta üzüntü, kızgınlık ve çöküntü hisleri bırakır.
Kare görünümün oluşturduğu hastalıklar kolay kolay insanın peşini bırakmaz ve kronik bir duruma girince de, karşıt görünümde olduğu kadar çabuk yenilemez. Kare görünümün ürettiği her durum veya olay tehlikelidir ve talih çarkını çabucak alt üst edecek güçtedir. Oluşan olumsuz etkiler de kalıcı veya en azından uzun süre etkileyicidir.
Astrolojik konular içinde en karmaşık olanı görünümler ile ilgilidir. Tüm görünümleri açıklayan bir kitaptan yararlanarak bir haritayı yorumlamak tam olarak olanaksızdır. Bu konuda bilgili ve deneyimli astrolog olmak gerekir. Bu da eğitim, zaman ve sabır ister. Burada bazı örnekler vererek kare bakış açısının yorumunda nelerle karşılaşacağımızı göstereceğiz.
Öncelikle görünüm toleransı ön planda tutulacaktır. Örneğin 1 dereceden küçük toleransı olan Güneş-Satürn kare görünümü ile 6 derecelik toleransı olan görünüm etki olarak birbirinden çok farklıdır. Tolerans açısı büyüdükçe görünümün sertliği (olumsuzluğu) veya titreşimi (faydası) azalmaya başlar.
Kadın doğum haritasında İkizlerde ve 3.cü evde bulunan Satürn ile Başak’ta ve 6.cı evde bulunan Güneş 1 dereceden küçük tolerans açısı ile kare görünüm yapmıştır. Bu görünüm önce iki gezegenin yerleşimi ve karakteri ile yorumlanırken final kararı ancak tüm haritayı gözden geçirerek verebiliriz. Örneğin, kadın haritasında bu kare bakış açısı mutsuz evlilik ve kötü koca demektir. Haritada Güneş ile kavuşumdaki Venüs de Satürn ile kare görünüm yaptığından karşı cins ile ilişkilerde ve aşk yaşamında bu kadının daima hüsrana uğrayacağı ve mutsuz olacağı yorumunu yapıştırabiliriz. Eğer haritada güçlü bir yerde Jüpiter olsaydı ve gezegen haritanın yöneticisi olsaydı kadının evlilikten daha az zarar görmesine neden olabilirdi.
Bundan sonraki aşama görünüm yapan gezegenlerin yerleştikleri burçları, evleri ve diğer gezegenler ve harita elemanları ile yaptıkları bakış açılarını araştırmaktır. 3.cü ev konuları arasında kardeşler, eğitim, iletişim, kısa yolculuklar, sinir sistemi ve bedende yara izleri yer alır. Şu halde tüm bu olgular zararlı etkiler alacaktır. Ayrıca 6.cı evdeki güneş sağlık ve iş hayatında dengesizlikler ve bozulmalar oluşturacaktır. Bu sert açı kadını güvenilmez, yalan söyleyen ve aldatmaya meyilli birisi yapacaktır. İş hayatında bozulmalar ve olumsuzluklar ortaya çıkacaktır. Kronik sağlık bozuklukları ve beden güzelliğini zedeleyen yara izleri taşıyacaktır. Eğitimin kesintiye uğraması ve zarar görmesi de olasıdır. Kardeşleri ve akrabaları ile ilişkileri de uyumsuzdur. 6.cı ev mahkemelere düşme ve zarar görme meylini de yönetir. Bu durumda kadının mahkemelerden zarar görmesi de ortaya çıkacaktır.
Bu konuda doğum haritasının tüm ince noktaları ile incelenmesinin ne kadar önemli olduğu görülmektedir. Bu bakımdan bir görünüm araştırılırken sadece kitabi bilgilerden yola çıkılmaz. Engin ve derin bir yaşam deneyimi büyük bir rol oynar.

6. Karşıt

İki gezegen birbirinden 180 derece uzakta veya Zodyak’ta karşı uçlarda yerleştikleri zaman meydana gelen görünümdür. Bu görünüm ya müthiş bir nefret veya kusursuz bir uyum oluşturan etkiler veren bakış açısıdır. Bu görünümde denge büyük olasılıkla kısmi karşıt bakış açısında meydana gelirken nefret ve kin gibi olgular da tamamlanmamış görünümlerde ortaya çıkar. Çünkü uyumsuzluk bu dengenin tamamlanmamasından doğacaktır.
Bazı durumlarda karşıt görünüm kader başlangıcı veya sonucunu belirtir. Görünümün tabiatı da Uranüs ve Güneş karakterindedir.
astroloji dergisi
Doğum haritasındaki güneş en parlak , en kuvvetli ışığımızdır. açı yaptığı gezegene ''hayat'' verir. tek tek bakalım ;

GÜNEŞ-AY ; olumlu açılarda duygularımıza canlılık verir , uyumlu bir kişilik verir.
sert açılarda duygusal sorunlar ve karamsarlık getirebilir...
GÜNEŞ-MERKÜR ; sadece kavuşum açısı yapabilirler. iletişim yeteneği verir. zekamıza canlılık katar. bu kavuşumun başka sert etkiler alması gevezelik verebilir.
GÜNEŞ-VENÜS ; sadece kavuşum açısı yapabilirler. güzellik ve estetik verir.
sert açılarda kendini beğenmişlik ve tembellik görülebilir...
GÜNEŞ-MARS ; olumlu açılarda cesaretimize canlılık katar. tutkulu ve girişimci bir yapı katar. sert açılarda ise kavgacı , stresli tavırlar katar...
GÜNEŞ-JÜPİTER ; olumlu açılarda iyimser , kendini geliştiren , uyumlu bir kişilik verir. sert açılarda , iyimserlik aşırı olabilir , abartılı hareketler rahatsız edicidir...
GÜNEŞ-SATÜRN ; olumlu açılarda disiplin yönümüzü ve çalışma hayatımızı canlandırır. sert açılarda ise güvensizlik , karamsarlık verir...
GÜNEŞ-URANÜS ; olumlu açılarda bireyselliğimize canlılık katar. farkındalığı arttırır. orijinallik verir. sert açılarda ise huzursuz , çabuk sıkılan bir etki yapar.
GÜNEŞ-NEPTÜN ; olumlu açılarda hayal gücüne ve yaratıcılığa canlılık katar.
sert açılarda ise aşırı hassaslık ve özgüven eksikliği verir...
GÜNEŞ-PLÜTO ; olumlu açılarda karakter gücü ve karizma verir.
sert açılarda acımasızlık ve hırs verir...
GÜNEŞ-MC ; olumlu açılarda kariyer alanında ve sosyal imajımıza canlılık katar.
sert açılarda ise kariyerle ilgili sorunlar sözkonusu olabilir...
AY ; açı yaptığı gezegene duygu katar...

AY-MERKÜR ; olumlu açılarda anlayışlılık verir. duygu ve düşünceler uyumludur.
sert açılarda kararsızılık verir...
AY-VENÜS ; olumlu açılarda sıcakkanlılık ve güzellik verir. sert açılar , ilişkilerde sorunlar getirebilir...
AY-MARS ; olumlu açılarda duygular cesaretle ifade edilir. sert açılarda alınganlığın sebep olabileceği tartışmalar söz konusu olabilir.
AY-JÜPİTER ; olumlu açılarda hassaslık , yardımseverlik ve toplumsal duyarlılık verir. olumsuz açılarda özgüven eksikliği ve abartılı duygular söz konusu olabilir.
AY-SATÜRN ; olumlu açılarda duygular kontrollüdür. sert açılarda duyguları içine atma , gizleme ve çekingenlik yoğundur.
AY-URANÜS ; olumlu açılarda duygularda monotonluk görülmez. sezgiler kuvvetlidir. sert açılarda duygular çabuk değişebilir , huzursuzluk sözkonusudur.
AY-NEPTÜN ; olumlu açılarda romantik bir kişilik ve yaratıcı hayal gücü verir.
sert açılarda kolay etkilenen , alıngan bir tabiat söz konusu olabilir
AY-PLÜTO ; olumlu açılarda duygularda ve tutkuda derinlik verir. sert açılarda , yoğun duygular kıskançlığa , kinciliğe doğru kayabilir...
AY-MC ; olumlu açılarda sevdiği işe kendini adayan bir özellik katar. toplumsal konularda duyarlıdır. sert açılarda , duygusal kararlar nedeniyle kariyeri olumsuz etkilenebilir.
Merkür açı yaptığı gezegene pratiklik katar...

MERKÜR-VENÜS ; sadece kavuşum ve 60 derecelik olumlu açı apabilirler. iletişim yeteneği , hoş sohbet bir kişilik ve güzel bir ses tonu verir.
MERKÜR-MARS ; hazırcevap bir kişilik verir. konuşmalar tutkuludur. sert açılarda ise agresiflik verir , kırıcı konuşmalar söz konusudur.
MERKÜR-JÜPİTER ; olumlu açılarda parlak ve akademik bir zeka verir. sert açılarda ise düşüncelerde ve hedeflerde tutarsızlık söz konusudur.
MERKÜR-SATÜRN ; olumlu açılarda odaklanma yeteneği verir , düşünceler kontrollüdür. sert açılarda ise kendini ifade etme sorunları söz konusudur.
MERKÜR-URANÜS ; olumlu açılarda akıl ve sezgiler üst düzeye ulaşır. sert açılarda ise sinirsel gerginlikler rahatsız edicidir.
MERKÜR-NEPTÜN ; olumlu açılarda imajinasyon yeteneği üst düzeye ulaşır. sert açılarda ise başkalarının fikirlerinden çabuk etkilenme sorunu olabilir.
MERKÜR-PLÜTO ; olumlu açılarda zekaya derinlik katar. sezgisel kuvvet üst düzeye ulaşır. sert açılarda ise düşüncelerde inatçılık ve katılık görülebilir.
MERKÜR-MC ; olumlu açılarda sosyal alanda iletişim yeteneğini arttırır. sert açılarda ise kariyer konularında kararsızlıklar sözkonusudur.
Venüs , doğum haritasında dokunduğu gezegene estetik katar.

VENÜS-MARS ; olumlu açılarda aşk ve sanat alanlarında ustalık verir. sert açılarda ise yoğun tutkulardan kaynaklanan kıskançlık vb. sorunlar getirir.
VENÜS-JÜPİTER ; olumlu açılarda sıcakkanlı , cömert ve şanslı bir aşık olma potansiyeli verir. sert açılarda ise , kendini beğenmişlik sözkonusu olabilir.
VENÜS-SATÜRN ; olumlu açılarda güvenilirlik ve sadakat verir. sert açılarda ise aşkta hayal kırıklıkları , özgüven eksikliği söz konusu olabilir.
VENÜS-URANÜS ; olumlu açılarda ilişkilerde ''bireyliği koruma'' yeteneği verir. sert açılarda ise çabuk sıkılan , huzursuz bir yapı katar.
VENÜS-NEPTÜN ; olumlu açılarda romantik ve yaratıcı hayalleri olan bir yapı verir.
sert açılarda ise insanları anlayabilme konusunda hayalkırıklıları ve aldanma getirebilir.
VENÜS-PLÜTO ; olumlu açılarda cazibe ve tutkuyu arttırır. sert açılarda ise yanlış ilişkilere meyil etme olasılığı vardır.
VENÜS - MC ; olumlu açılarda çekicilik ve sosyal çevre kullanılarak kariyer konusunda adımlar atılabilir. sert açılarda ise iş ve aşk arasında gerilimler mümkündür.
doğum haritamızda mars , dokunduğu gezegene cesaret ve dinamizm katar.

MARS-JÜPİTER ; olumlu açılarda kararlılık ve müthiş bir enerji verir. sert açılarda yüksek enerjinin abartılı ve dengesizce kullanılması olasıdır. spor yapmaları önerilebilir.
MARS-SATÜRN ; olumlu açılarda sorumluk sahibi , kontrollü ve azimli bir yapı katar.
sert açılarda ise iş hayatında aksilikler ve gerginlikler getirebilir.
MARS-URANÜS ; olumlu açılarda yenilikler konusunda önderlik verir. sert açılarda ise yenilik adına kırıcı ve tutarsız olabilir...
MARS-NEPTÜN ; olumlu açılarda mars enerjisi iç dünyaya yönelir ve zengin bir içsel dünya verir. sert açılarda ise çekicilikle beraber duygusal çatışmalar söz konusu olacaktır.
MARS-PLÜTO ; olumlu açılarda savaşçılık ve irade gücü verir. sert açılarda ise savaşçılık kavgacılığa dönüşebilir. tehlike oluşturabilecek bir etkidir.
MARS-MC ; olumlu açılarda iş dünyasında dinamik ve önder bir kişilik verir. sert açılarda ise otoriteyle tartışmalar sözkonusu olabilir...
Modern Astrolojide altmışlık açılara ortalama 5 veya 6 derece tolerans verilir. Güneş ve Ay için bu tolerans biraz daha artırılabilir.

Klasik Astrolojide, modern astrolojide olduğu gibi açıların toleransı yoktur; gezegenlerin açı toleransları vardır. Tolerans, bir gezegenin etki alanının nerede başlayıp, nerede bittiğini anlamamıza yarar. Çünkü bir gezegenin etkisi onun açı toleransı dahilindedir. Işıklar ve dış gezegenlerin toleransı, iç gezegenlere nazaran daha fazladır.

Ortaçağ astroloğu El Biruni’ye göre, gezegenlerin açı toleransları şöyledir:

Güneş 15°
Ay 12°
Satürn 9°
Jüpiter 9°
Mars 8°
Venüs 7°
Merkür 7°
Öner Döşer
MEK Yazılan:bu açılar mevzusu üzerine çok düşündüm ve de yabancı önemli gördüğüm kaynaklardan naçizane çevirilerimle birllikte kimilerinde deneyimlerimi de katarak bir şeyler karalamak isterim...
önceleri deneyimimle yoğurduğum açıları sonraları ise direkt çevirileri mümkün olduğunca makul hale getirerek sunacağım..
sert açılardan başlayalım..
Güneş-Saturn kare
Bu sert konum bireyin yaşamının erken dönemlerinde zorluklar getirir.diğerleri çevresinde istediklerini elde ederken,onlar bir türlü sahip olamazlar istediklerine..bu durum kendilerini şanssız hissetmelerine yol açabilir.ayrıca bu erken dönemlerde satürnün etkisiyle kişi kendi potansiyellerin küçük görüp kendi değerleri üzerine sorgulamalarda bulunabilirler.bunlar saturnun kısıtlama mekanizması ile ilişkilidir."yapmamalıyım"genel kısıtlama mekanizmasıdır...güneşin egoyu simgelediğini düşünürsek egoda kısıtlama meydana gelecektir ki eğer kişi egosunu öne çıkaracak bir eylemde bulunursa direkt kalbinde bir suçluluk sızısı meydana gelecektir.
toplumun önünde önemli biri olarak görünmek arzuları,başarılı olma istençleri vardır ancak bununla birlikte başarısızlık korkularını da yanlarında taşırlar.kendini yeterli görmeyip patikanın üzerindeki engelleri doğrudan kalplerine alırlar..ve acısını da yaşarlar..toplum içerisinde sürekli bir baskı duyarlar üzerlerinde ufak tefek hatalarını büyütüp kendilerine yüklenirler..aslında toplayacak olursak problem tamamiyle yukarıda yazdığım ego kısıtlanması üzerine gelişmektedir.bundandır ki çok güçlü hak etme,layık olma duyuları vardır içlerinde ve gerçekten derinlere kalplerine inerek hak ediyorum ve layığım diyebildiklerinde saturnun baskısını yenebilirler..
bu konumda içimizdeki ebeveyn gibidir saturn..ve sürekli bunu yapmalısın şunu yerine getirmelisin diyip durur..defansif bir yapıdadırlar...
ancak ilerleyen yıllarda kendine güven güçlenir ve erken yaşlarda yaşadıkları sıkıntılar kişiye bir hayli olumlu şey katacaktır.bir çok sorumluluk altında da kalabilirler..



cafeastrology.com  ve  skyscript.co.uk çevirileri kendi deneyimlerimle harmanlanarak yazılmıştır....
biraz dağınık oldu yazı ama kusura bakmayın...

ne kusuru mek ; güneş - satürn karesine sahip biri olarak tek kelimeyle harika diyorum. bu açı kalıbının doğum haritamın en zor konumu olduğunu düşünüyorum ve sen bu açı ile ilgili gördüğüm en iyi yorumları yazmışsın , ellerine emeğine sağlık.
çeviri + kendi deneyimlerinle harmanlayacağın diğer yorumlarını dört gözle bekliyorum kardeş -ok
güneş satürn karesi ?zamanı kullanmakta ,dayanıklık,sabır,kendi kendine disiplinde zorlanırlar....yani burada yorum diğer açıları hiçe sayarak yaparsak böyle çıkar ama atıyorum satürn oğlaktadır o zaman yazdıklarım hafifler..satürnün bütün kareleri zordur..bir de sen hem balık hem yükselen akrep olunca o satürn güneş karesi okula geç kalmanı sağlar hadi oğlum kalk ..akrep balık uykuyu da sever ilk derslere girmezsingülücük)
Güneşin Açıları
Kavuşum : Güneş'in diğer gezegenlerle birleşmesi,birleşen gezegenin kişilikte önemli bir etki yarattığını açıklar.Bu birleşmeler kişinin yaratıcılığını,karar alabilme yeteneğini yönlendirir.
Altmış : Altmışlık açı,kişiye diğer gezegenle ilgili konularda kendini ifade edebilme gücü vererek zihinsel gelişimini destekleyecektir.
Kare : Bu açı,kişinin gücünü başkaları üzerinde zorla kullanma isteğini göstererek çatışma ve anlaşmazlık yaratacaktır.
Üçgen : Yaratıcı güç rahatlıkla ortaya konabilecek ve gezegenle ilgili konularda liderlik isteği görülecektir.
Karşıt : Bu açı anlaşmazlığı,egoizmi ve başkalarına baskın çıkma eğilimini güçlendirir.

Ayın Açıları
Kavuşum : Ay'la kavuşum durumundaki gezegen aile yaşamını,duyguları ve alışkanlıkları biçimlendirebilir.Ayrıca Ay,kişinin genel olarak kadınlarla olan ilişkisini de belirtir.
Altmış : Ay'ın yaptığı bu açılar arkadaşlıkta olumlu duygusal iletişim sağlar.
Kare : Duygusal ifadede sınırlama ve yetersizlik hissi,anne veya kadınlarla anlaşmazlık.
Üçgen : Gelişmiş hayal gücü,kişi duygularını rahatça aktarabilir.
Karşıt : Kişi problemlerini karşısındakine,sanki kendisinin değilmişçesine yansıtabilir.

Merkür'ün Açıları
Kavuşum : Merkür'le kavuşum yapan gezegenler,zihnin yönünü etkileyerek anlayış gücünü ve iletişim yeteneklerini belirler.
Altmış : Canlı iletişimi anlatır.
Kare : Eğitimde ve iletişimde sınırlamalar.
Üçgen : Yaratıcı ve ilham alınabilen bir zihin.
Karşıt : İlişkilerde fikir ayrılıkları,tartışmalar,subjektivizm.

Venüs'ün Açıları
Kavuşum : Kişisel düzeyde uyum ve estetik duygusu verecektir.
Altmış : Sosyal iletişim güçlüdür.
Kare : İlişkilerde uyumsuzluk ve aşırıya kaçma.
Üçgen : Popülerlik ve ilişkilerden kazanç sağlama.
Karşıt : Aşırı hassaslık ve duygusal ihtiyaçların fazlaca vurgulanması,alınganlık.

Mars'ın Açıları
Kavuşum : Kişinin enerjik yapısını ve enerjilerini nerelere yoğunlaştırdığını gösterir.
Altmış : Organizasyon yeteneği.
Kare : Eyleme geçerken engellenme duygusu.
Üçgen : Heves ve yaratıcılık,iyi organizatör.
Karşıt : Aceleci ve ters tutum,rekabetçilik ve kolay öfkelenme.

Jüpiter'in Açıları
Kavuşum : Kişiye güven hissi ve iyimserlik verebilir.
Altmış : Zihinsel gelişim.
Kare : Aşırılık,sınırlamaları ve gerçek hayatın gerekliliklerini görememe ve abartı,heves.
Üçgen : Şans ve kolay ilerleme.Filozofik eğilimler.
Karşıt : Her şeyi kendi lehine görme eğilimi, hayal kırıklığı, ilişkilerde abartı, fırsatçılık.

Satürn'ün Açıları
Kavuşum : Sınırlama ve sorumluluk getirecektir.Ciddiyet ve muhafazarlık eğilimi.
Altmış : İyi organizasyon ve yapıcı bir zihin,güvenilirlik.
Kare : Engellenme en yüksek noktasındadır.Zafer ya da büyük yenilgi.
Üçgen : Bütünlük hissi ve sorumluluk duygusu,güvenilirlik.Yöneticilik yeteneği gelişmiştir.
Karşıt : İlişkilerde sınırlama ve olumsuz tutumlar.Aşırı ciddiyet,yalnızlık getirebilir.

Uranüs'ün Açıları
Kavuşum : Orijinalite.Bağımsızlık duygusu güçlenirken insancıllık ve arkadaşça tutumlar.Reformcu ve başkaldıran.
Altmış : Bilimsel yaklaşım,sezgiler güçlü.
Kare : Aceleci ve inatçı.Çabuk fikir değiştirme,kaos.
Üçgen : Ani ve beklenmedik şans.Okült konulara eğilim ve yetenek,bağımsızlık duygusu.
Karşıt : Karşılıklı ilişkilerde mantıksız ve ani,beklenmedik tutumlar;garip ve anlaşılmaz.

Neptün'ün Açıları
Kavuşum : Neptün'ün kavuşum açıları sezgileri güçlendirir. Psişik yetenekler .
Altmış : İdealistik amaçlar. Kare : Karmaşa,kendini feda etme eğilimleri.Sorumluluklardan kaçış,uyuşturucu kullanımı.
Üçgen : Medyum,mistik.İdealist ve verici.
Karşıt : Gerçeklerden uzaklaşma,ilişkilerde aldatma ve güvensizlik.

Pluto'nun Açıları
Kavuşum : Güç sahibi olma ve şartları zorlama isteği.
Altmış : Grupları kendi etrafında toplama yeteneği.Derine inerek olayların arkasındaki güçleri görme.
Kare : Güçlü olma kompleksi.
Üçgen : Gücü yerinde kullanabilme ve etkileyebilme yeteneği.Konsantrasyon ve varolan şartları değiştirerek eskileri bir kenara atma gücü.Ruhsal liderlik.
Karşıt : Güç kavgaları.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8
Referans Adresler