Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: Satürn Burçlarda
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3 4

vivienleigh

SATÜRN
Çıplak gözle görebildiğimiz en son gezegen olan Satürn çağlar boyunca güneş sistemimizin sınırını çizmiş ve bu nedenle sınırları temsil etmiştir: Görüş açımızın sınırı, bedenimizi sınırı (deri) ve kişisel davranışlarımızın sınırı (yasa). Her şeyin arkasındaki yapı veya iskelettir. Bu dünyanın, ömrümüzün yöneticisi, karma ve zaman tanrısı, kayıtları tutan, iş dağıtan ve öğretmendir.
Sınırları, engelleri, korkuyu, somutlaştırmayı, sınırlandırmayı, zorunlulukları, sorumlulukları, disiplini, görevleri, gerçekliği, kasılmayı, gecikmeleri, karmayı temsil eder. Fiziksel bedende deriyi, kemikleri, dişleri, kulakları (sağ kulağı) ve dizleri temsil eder. Dizlerimizle hayatın gerçekliği karşısında mütevazi bir biçimde eğiliriz. Ve bazen ilerleyebilmek için önce diz çökmek zorunda kalırız.
Satürn bizim nerede sınandığımızı gösterir. Doğum haritasındaki ev konumu kişisel büyüme ve kendini inşa etme için hayatın hangi alanlarında çaba sarf edileceğini gösterir. Burada kişi kendi sorumluluğunu üstlenmeli ve özdisiplin geliştirmelidir. Satürn geciktirir, ancak uygun çaba sarf edildiğinde ödülleri büyük ve kalıcı olur. Satürn ayrıca otorite figürlerini, devleti, patronu, babayı ve babanın dış dünya ile ilişkisini, otoriteyle başa çıkışını nasıl algıladığımızı gösterir.
Satürn'ün sembolü haç altında bulunan hilaldir. Haç maddesel dünyayı, hilal ise ruh ve zihnin oluşturduğu kişiliği gösterir. Hilalin maddenin altında bulunması fiziksel kısıtlmaların ve sınırların ruhun içsel ifadelerinden önce geldiğinin göstergesidir. Dolayısıyla Satürn'ün glifi fiziksel olanın kısıtlarını ve kaderini sembolize eder. İnsan ruhu büyümek ve bilinçlenmek için bu kısıtlara sızarak oradan geçmek zorundadır.
Ölümsüz ruhumuz bu ölümlü dünyada ve bedende kendini tezahür ettirmek için mücadele ederken, bilinçli akılımız da kim ve ne olduğumuzu inşa etmeyi ve bu uğurda gerekirse hayatın gerçekliği ve bu maddesel dünyanın kısıtları karşısında diz çökerek adım adım ilerlemeyi öğrenir.
SATÜRN ASLAN'DA
Satürn “ne ekersen onu biçersin” diyen gezegen olduğu için kadersel temaların yanısıra bizim bu dünyada yaptıklarımızı yakından denetleyen gezegen olarak tanınır. Yani bir bakıma bize sunulan ömrü uygun biçimde yaşayıp yaşamadığımıza bakar. Şimdi Aslan burcuna geçince bizden artık yumurtadan çıkıp kendimizi göstermemizi, yaratıcılığımızı kullanmamızı talep edecek. Bunu yapmayı öğrenirken biraz güvensizlik ve yetersizlik duyguları yaşayabiliriz, ama bunları aşmak zorundayız. Satürn’ün bu hareketi Akrep, Boğa ve özellikle Aslan, Kova burçlarını iki yıl boyunca etkileyecek. Tabii önce burcun başında doğanlar, sonra sırasıyla diğerleri Satürn’ün özdisiplin ve sorumluluk isteyen enerjisini yoğun hissedecekler. Satürn yaşam enerjisini iyice kısıtlayarak sadece zorunlu olana odaklanmamızı sağlar. Dış dünyada kaçabileceğimiz, kendimizi oyalayabileceğimiz ve geçici olarak tatmin edebileceğimiz hiçbir şey bırakmaz.  Şimdi de güvenlik yapılarını, kontrol mekanizmalarını, önemsenme ve onaylama ihtiyaçlarını ve en önemlisi kibiri hayatımızda çıkartıp atacak. Başkalarının bizi kendimizi yansıtmayan gösteriler sonrasında alkışlaması kesilecek. Artık bütün gözler “bu mudur yani” diye bakacak, biz de gerçekten bu olup olmadığımızı düşünmek zorunda kalacağız. O kadar sıkışacağız ki, bu baskıdan ancak “lanet olsun, her şeyi denedim, kimselere beğendiremedim. En iyisi bundan sonra gerçekten istediklerimi yapayım bari. Nasılsa bir şey fark etmiyor” diyerek kurtulabileceğiz. Tabii özgüvenimiz geri gelecek ve aniden gerçek bizi gördükleri halde bizi seven insanlar belirecek çevremizde. Hiç şov yapmadığımız halde, öylece durduğumuz zaman bile bir çekim merkezi olacağız. En güzeli de, bu güven bir daha asla geri gitmeyecek.

astrolojidergisi
SATURN ASLAN BURCUNA GİRİYOR
Temmuz 2005 Yasemin Boran/ Hürriyet gazetesinde çıkan yazısı...

Aslan Burcu’ndaki Satürn etkileri

Satürn Aslan Burcu’ndaki yolculuğuna başladı. İki yıl
boyunca Aslan Burcu’nda dolaşacak olan Satürn hem
Aslan Burcu’nun sembolize ettiği özelliklerin açığa
çıkacağını, hem de gerçekleşmesi için zorlayacağını
işaret ediyor.

Bu durumda açığa çıkacak etkileri anlayabilmek için
Aslan Burcu özelliklerinin neler olduğunu tam olarak
anlamak gerekir.

Aslan Burcu, yaz mevsiminin tam ortasını yönetir.
Güneşin dik olarak dünyayı aydınlattığı en parlak
mevsim olan bu dönem, tabiatın kendisini pırıltılı
olarak bütün ihtişamıyla gösterdiği, yaz mevsiminin en
belirgin dönemidir ve son derece etkileyicidir.

Gösteri dünyası ile bütünleşen Aslan, yaratıcılık ve
çocukları sembolize eder.

Satürn, Aslan Burcu’nda dolaştığı bu iki yıllık süreç
içinde çocuklar önem kazanırken, gösteri dünyasıyla
bağlantılı bütün sektörleri zorlayacak ve ciddiye
alınması gereken durumları ortaya çıkaracak. Satürn,
sahip olunan potansiyel özelliklerin açığa çıkması
için zorlarken disiplin ve baskı şeklinde algılanır.

Olayların baskı yarattığı bu devre içinde direnç
göstermek için sahip olunan potansiyeller açığa
çıkmaya başlar. Böylece gücünüzü sergilemek zorunda
kalırsınız.

Elbette bu süreçle başa çıkmak zor gibi görünür fakat yeteneklerinizi keşfedip alışkanlıklarınızı değiştirme zamanı gelmiştir.

Satürn, nasıl bir zamana girildiğini işaret eden
önemli bir işarettir. Şimdi Aslan Burcu zamanıdır.
Genel olarak dikkatin mutluluğa yöneltileceği,
mutluluğun ciddiye alınacağı bir zamandır ve bunu gerçekleştirmek için potansiyel yeteneklerin uyanacağı bir zamandır.

Çocuk sahibi olmak ve çocukların ihtiyaçlarını
karşılamak bu devre içinde çok önemli olacak. Ayrıca yaratıcılık gerektiren alanlarda ortaya çıkacak baskılar sonucunda gerçekten yaratıcı çalışmalar açığa çıkacak.

Aslan burcu kalp organını yönetir. Bu nedenle kalple
bağlantılı sorunlar artarken çözümleri ve buna bağlı
çalışmalar ciddi boyutlara ulaşacak.

Sanat çevrelerinde meydana gelen olaylar hem baskı
yaratabilir, hem de şimdiye kadar yapılan uygulamalar
ve değişmesi gereken ne varsa bütün bunların değişmesi
için zorlayabilir.

Satürn başta Aslanlar ve Kovalar olmak üzere Boğa ve
Akreplerin tarzlarını ve istemedikleri halde
sürdürdükleri alışkanlıkları değiştirmek için
zorlayacak. Fakat en fazla Satürn döngüsü yaşayanların etkileneceklerini belirtmeliyim. Özellikle 1991-93 ve 1976-78 yıllarında doğanlar bugünden itibaren başlayan iki yıllık süreç içinde kendi içlerine yönelecek, gerçek isteklerini belirleyecek ve alışkanlıklarını değiştirecekler.

Elbette bu alışkanlıklar sizin istemediğiniz ve
kurtulmak isteyip bir türlü başaramadığınız
alışkanlıklar olacak. Fakat bunu yapabilmek pek kolay
değil. Ama şimdi kendinizi gerçekleştirme zamanı.
Sorunlara kendinizi kaptırmazsanız, tarzınızı ve yaşam biçiminizi istediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz.

sevgiyle kalınız...
KOÇ BURCUNDA

Ciddilik ve ağır başlılık verir. Çok çalıştırır, her şeyin alın teri ile, kazanılması gerekir. Kısıtlamalar, sıkıntılar verir. Zorlu uğraşılar, denemeler neticesi olgun ve bilgili bir kişilik doğar... Geçinilmesi oldukça zordur. Sanki kendinden başka herkes pek çok şeyi yanlış yapar. Kızgınlıkları içinde biriktirir, biriktirir sonra birden patlar. Disiplinli, zorluklara dayanıklı, sert ve kızınca kabalaşan bir yapıdır. Askerlik için uygundur, sert bir yöneticidir...

BOĞA BURCUNDA

Para ve maddeye sahip olmak için yaşar. Hep daha olsun ister. Saygı, güven ve şöhretin bunlarla geleceğine inanmıştır. İstediği şeylere kavuşması için çok emek sarfeder. Çok düşünüp, emin ve güvenli yollar bulup, ayaklarının gerçekten yere bastığını hissetmeden bir işe başlamaz. Sürprizlerden asla hoşlanmaz. Sahip olduğu maddi değerleri kaybetme veya sahip olamamaktan ödü patlar. Yapılan kötülükleri kolay kolay bağışlamaz. Sakin, kolay sinirlenmeyen bir yapıdır ama içi sürekli endişelerle doludur.

İKİZLER BURCUNDA

Bilgiye, öğrenmeğe meraklıdır. Özellikle faydalı ve uygulanabilir konuları seçmekte başarılıdır. Teferruat ve gereksiz şeylerle ilgilenmez. Düşünce yönü kuvvetlidir. Değişik alanlarda düşünüp, kitap yazabilir. Bir kaç dalla aynı zamanda ilgilenebilir. Akılcı, kibar ve bilgili olur. Sorumluluk taşıyabilir. Sinirlenince sözlerine dikkat etmez. Bu yüzden başı belaya girebilir. İletişimde kısıtlamalar verir. Görünüşte gerçekçi ve rahat gibi olmasına karşın sık sık karamsarlık ve bedbinlik yaşar.

YENGEÇ BURCUNDA

Genellikle karamsar, kuşkucu ve sıkıntılıdır. Kendıni yorgun hisseder. Canı pek birşey yapmak istemez. Yeniliklere girişmek zor olur. Eski alışılmış, kimsenin itiraz etmeyeceği şeyleri yapmayı tercih eder. Başarılı olmak için, yaptıklarının beğenilmesine, yapıcı sözterle teşvik edilmeye ihtiyacı vardır. Böyle bir güveni yakalarsa kolay bırakmaz ve tuttuğu dalda canla başla çalışır. Duygusaldır. Geçmişin izlerini silip ataması zordur. Kimseye kolay güvenmez. Kendini düşünür, planları içten pazarlıklıdır.

ASLAN BURCUNDA

Yönetimi kimselere bırakmaz. Güçlü olduğuna, her şeyi iyi bildiğine inanır. Ele aldığı konuda son derece titizdir. Mutlaka başarılı olur. Dış görünüşü soğuktur. Duygularını açıklamayı beceremez. Kendine yetebilen, çizgisini kolay kolay değiştirmeyen, sert olabilen bir kişilik verir. Gururludur, beğenilmemekten, tenkitlerden hiç hoşlanmaz. Hayatı paylaşabilecek birilerini bulmakta zorlanır. Pek çok şeyi yalnız yaşamak zorunda kalır.

BAŞAK BURCUNDA

Çalışmak, hizmet etmek için varolmuştur. Çok kuruntulu, endişeli, kuşkuludur. Titiz ve planlıdır. Kendine hayatı zehir etmede ustadır... Sağlık, temizlik işlerine çok önem verir. Bu konuda bilgisi çok olur. llim öğrenmeğe önem verir. Kendine özgü, faydalı olduğuna inandığı düşOnceleri vardır. Bunları büyük bir bilgiçlikle savunur. Kitap yazarak, konuşmalarla insanlara yararlı olmayı görevi kabul eder. Aynı zamanda iyi bir eleştirmen olur... Parayı dikkatli kullanır. Bir kenarda parası olması ona güven verir. Herkesle hemen arkadaş olmaz. Ciddiyete ve mesafeli olmağa dikkat eder...

TERAZİ BURCUNDA

Dengeli, adaletli, sanatçı ruhlu bir yapı verir. Sürekli herşeyi dengelemeğe çalışır ama pek başaramaz. Bir düzen tutturmada zorlanır. Ayağına gelen fırsatlan çabuk karar verememe yüzünden kaçırır. Son derece kibar, nazik, iyi niyetlidir. Haksızlığa uğramışlann dostudur. Yanlışları düzeltmek sanki baş görevidir. Neticeye ulaşmaya çeyrek kala başka bir konu ile ilgilenmeye başlar. Bu yüzden başarıyı yakalamak ona pek nasib olmaz. Ortaklık, evlilik gibi ilişkilerde sorunlan olur. Aradığı romantizmi bulamaz. Kavgayı sevmez ama tartışmalardan hoşlanır. Zekasını kullanmayı iyi bilir...

AKREP BURCUNDA

Ciddi, soğuk, zor açılan kapalı bir kutudur. Kendini sürekli bastırır. Duygulannı ifadede zorlanır. Aşk, sevgi, sex kökenli sorunları olur. Kıskançtır. Öc almağa yatkındır. En azından kişinin dersini verir. Belli etmesede çok güçlüdür. Kendini beğenmiş değildir. Ama sessiz ve derinden bir yönetmendir. Gizli, mistik, esrarengiz konulara ilgi duyar. Başkalarının girmekten çekindiği tehlikeli işlere girmekten çekinmez. iyi ve dikkatli bir gözlemcidir. Konulara, olaylara analizci bir gözle bakarak farklı şeyler yakalar. Sevdiği kişilerle ilgili çeşitli üzüntüler yaşar.

YAY BURCUNDA

Dürüst, açık sözlü ve samimidir. Hayattan ders almayı ve bunu başkalarıyla paylaşmayı bilir. Filozofça düşünur, insanlık için çeşitli idealleri vardır. lyi bir konuşmacıdır. Sözleri dinlenmeğe değerdir. Geleneklere, kanuhlara, kurallara uyulmasından yanadır. İnançları güçlüdür, taviz vermek istemez. Belli ve sınırlı bir hayat görüşü verir. Bu yüzden gerici olarak kabul edilebilir. Kimseyi kırmaz. Eleştirilmekten çok incinir. Başkalarının üzülmesi onu da üzer. Anlayışlı ve iyi kalplidir. Samimi, özverili, düzenli ama hareketli bir yaşam ister.

OGLAK BURCUNDA

Son derece irade sahibidir, davranışları tutarlıdır. Erken olgunlaşır. İstediği konuda dikkatle ve sabırla ilerleyerek başarıya ulaşır. Araştırıp, inceleyerek köklü bilgiler edinir. Bilginin gerçek sahibi olmak ister. İnsanlarla iyi ilişkiler kurabilir, ağırbaşlı, güvenilir, inandırıcı hali ile saygıdeğer biri olur. Benim dediği şeylere tam sahip çıkar ve daima kendi ölçülerine uymasını ister. Maddesel değerlere önem verir. Bu yüzden sıkıntılar yaşar. Zekası keskindir, zor karmaşık şeyleri basite indirgeyerek ifade edebilme yeteneği vardır. Yazarak da güzel ifade edebilir.

KOVA BURCUNDA

Akılcı, mantıkcıdır. Duygularla hareket etmez. İnsanlarla dostça ilişkiler kurabilir, onların dertlerini sabırla dinler. Akılcı tavsiyeler verebilir. Sürekli araştıran, deneyen, keşfeden biridir. Başkalarının girmekten korktuğu konulara girebilir, soyut konulara dalabilir. Tüm bunları kelimelerle de iyi ifade edebilir. Arkadaşlığa, dostluğa, sevgiye olsun hep ciddi yaklaşır. Gizli ilişkileri basit ve aptalça görür. Beklenilmeyen şeyler yaşar. Sürekli olarak kendine yeni prensipler arar.

BALIK BURCUNDA

Zayıf, dayanıksız, çabuk vazgeçen çok duygusal bir yapıdır. Rahatına noksan gelsin istemez. Bu konuda çıkarlarını korur. Hatta hile bile yapabilir. Çok hareketli, gürültülü ortamları sevmez. Kendine güven duymaması, yetenekterini göstermesine engeldir. Sahip çıkılması, desteklenmesi gerekir. Enerjisini, ihtiyacı olan, yardıma muhtaç olanlara harcamak ister. Bunun karşılığında maddi talebi bile olmaz. Kendi cesaretsizliği sonucu pek çok acılar yaşar. Kendindeki manevi güçleri keşfetmek ister. Bilinmeyenlere karşı ilgi duyar...

Alıntı: sufizmveislam.com
SATÜRN KOÇ BURCUNDA


(ZARARLI DURUMDA)
Satürn Koç Burcunda zararlı durumdadır. Kişiyi; kindar, sabırsız, çabuk öfkelenen, kavgacı, inatçı ve dik başlı biri yapar. Bu enerji kişiye yönetme hırsı verir. Kişi elindeki gücü iyi kullanarak iyi bir lider olabilmekle ilgili ders alacaktır. Kendi düzen anlayışını ortaya koymak isteyecektir. Satürn, Koç enerjisiyle kendi temkinli havasından çıkarak düşünmeden hareket eder ve düşüncesizce planlar yapar. Bunun yanında kişi çok kararlı, azimli, hırslı ve boyun eğmez olur. Görevine sıkı sıkıya bağlıdır. Gözü pek ve cesurdur. Satürn’ün buradaki dersi, kişinin kendine güven kazandıracağı deneyimlere zorlanmasıdır. Hep kendini haklı görme eğilimindedir.

Satürn Koç Burcunda kişinin hayattaki enerjisini yönlendirmekte gecikmeler yaşamasına neden olur. Tutkularının önüne engellenmeler gelmiş, kişisel gelişiminde bloklar oluşmuştur. Genç yaşta kişisel sorumluluk almak zorunda kalır. Başkaları onu çok kontrollü olarak görebilirler fakat zaman zaman çok sinirli olacaktır. Etrafında kişileri ve iş ortamında bulunduğu çevreyi kontrol etmek isteyecektir.

İş hayatında yeni metotlar geliştirmekten, iyi müzakerelerden ve tartışmalardan hoşlanır fakat başkalarının haklarına saygıda problemler yaşayabilir ya da sosyal prensiplerin farkında olmayabilir. Kendini başkaları gibi görmesi çok zordur ve üzüntülü olduğu zaman savunmaya geçebilir. Ben merkezci ve bencil olabilir. İş birliği yapmaya pek yanaşmaz. Satürn’ün buradaki dersi ben merkezcilikten sakınmak ve bunu aşmaktır. İşleri kendi kendine halletmek onun için daha kolaydır. Diplomasiden yoksun olabilir. Neyi ne zaman nasıl söyleyeceğini pek bilemez.


SATÜRN BOĞA BURCUNDA


Satürn Boğa Burcunda, yüksek dayanma gücü, sebat ve ısrarcılık verir. Kişi sabırlı, tutumlu, güçlü, kararlı ve dikkatli olur. Hayata sebep sonuç ilişkisi olarak bakabilir. Çok çalışkandır. Başarı için yılmadan çalışır. Kendine bir hedef belirler ve o hedefe ulaşmak için yılmadan, sıkılmadan sürekli çalışır.

Çoğu zaman aşırı inatçı ve dik başlı olur. Duyguları sabittir ve iyi kontrol eder. Fakat bunları ifade etmekten yoksun olabilir. Yaratıcı değildir. Sevdiklerine karşı fazlasıyla sahiplenici ve bunun sonucu olarak da kıskanç olur. Yaratıcı gücünü kullanmayı özellikle cinsel konularda öğrenmesi gerekir.

Tutumlu kişilerdir. Ne kadar gerekiyorsa o kadar harcarlar. Büyük işler ve politika için uygun kişilerdir. Büyük başarılara imza atabilirler. Güvenilir ama çoğu zamanda dik başlı ve inatçıdır. Değişime karşı koyar. Planlı ve tasarlayıcıdır. Finansal ve duygusal güvenceye olan aşırı ihtiyaç duyarlar. Disipline edilmiş bir doğaları vardır. Güvenliği konusunda endişeli ve aşırı maddecidir. Duygusal ve finansal güvenceye aşırı ihtiyaç duyar. Böylece kendini ilerisi için güvenceye alır. Başarı için çok sıkı çalışır. İşinde inatçı ve güvenilirdir. Maddeye gereğinden fazla değer vermemeyi öğrenmesi gerekir. Olumsuz açılarında aksi, cimri ve fazla materyalist olabilir. Finansal konularda sorunlar yaşayabilir. Kişi güven ve maddeye sahip olma duygusunu test edeceği bir hayat deneyimi yaşamaktadır. Sahip oldukları maddi değerleri kaybetme korkusu, yoksul ve güçsüz olma duygusu, ders almaları gereken hayat tecrübeleridir. Öğrenmesi gereken fazla sahiplenmemek ve böylece sahip olduklarını kaybetmekten korkmamaktır.



SATÜRN İKİZLER BURCUNDA


Satürn İkizler Burcunda zihinsel faaliyetleri çok ciddiye alır. Sonuçlarını ve sorumluluğunu göz önünde bulunduracağı ciddi konuları tartışmayı sever. Olaylara sistematik ve mantıklı bir yaklaşımı vardır. Mantıklı düşünür. Sorunlara mantık çerçevesinde yaklaşır. Satürn İkizler, bilim ve matematiksel alan için çok güzel bir konumdur.

Bu konum, erken yaşlardaki eğitimle ilgili bazı sorunları gösterebilir. Dersleri öğrenmek zordur ama öğrendikten sonrası için de çok faydalı olur. Yaşanan sorunlar, erken öğrenim dönemi ve bir takım iletişimle ilgili sorunlardan dolayıdır. Erken yaşlardaki hastalık nedeniyle öğrenmeye karşı olan büyük merakı engellenmiş olabilir.

Konuşma bazen zor olabilir. Gereksiz yere konuşmaktan kaçınır, fakat kelimelerini özenle seçemezler, bazen sivri dilli olurlar. Bu özellikleri iletişimde sorunlar yaşamalarına neden olur. Kendilerini ifade etme güçlüğü çekebilirler.

Güvenmeyi ve optimist bakış açısını öğrenmelidir. Düşünce kalıplarını zorlama, düşünce sistemleri ile ilgili zorlamalar alacakları dersler içinde olabilir.

Zihni sabittir ve konsantre olma yeteneği vardır. Hayatın anlamını anlamaya derin bir konsantrasyonu vardır. İyi bir öğretmen olurlar. Özellikle sorunları çözme ve yazı yazma yetenekleri vardır. Olaylara rasyonel ve soğuk kanlı bir şekilde yaklaşabilirler. Zaman zaman soğuk olabilirler. Hayata pratik bakış açıları, fikirleri pratik kullanılırlık açısından yargılamalarına sebep olabilir. Küçük tartışmalarla işe yarar sonuçlar elde edebilirler. Şüpheci ve eleştirici olmaları, zihinlerinin sürekli meşgul olması sinir sistemini zayıflatır.


SATÜRN YENGEÇ BURCUNDA

(DÜŞÜK DURUMDA)
Satürn Yengeç Burcunda düşük durumdadır. İnatçı, karamsar, korumacıdır. Geçmiş problemleri unutmakta zorluk çeker. Kendisini güvende hissetme ihtiyacı içindedir.

Satürn’ün gelenekçi ve toplumsal yapısı Yengeç’in duygusal ve aileyi temsil eden yönüyle bağdaşmaz. Satürn’ün buradaki konumu duygulardaki kısıtlamaları gösterir. İçsel düşünce ve duygular saklanır. Duygular söz konusu olduğunda korumacı bir tavır içine girer. Aile ve yuva çok zor ve ağır bir yük olabilir. Aileye ve köklere ilişkin zorluklar yaşanabilir. Aileden uzaklaşmakla ilgili dersler yaşam deneyimlerini oluşturacaktır. Aile bireyleri arasında dayanışma ve sevgi olmayabilir. Belki kişi aile bireylerini çok sever fakat bunu gösteremez. Aile yaşamı kişinin duygularının engellenmesine sebep olabilir. Kişinin aileyle ilgili konularda alması gereken sorumlulukları olduğu için dış dünyada başarı kazanması zor olur.

Duygusal olarak çok hassastır ama çoğu zaman gerçek duygularını, saygınlığını korumak için saklar. Duyguları kolaylıkla incinebilir ve o da başkalarınınkini kırabilir. Bu da kişiyi yalnız ve dışlanmış hissettirir. Erken dönem aile yaşantısı ve ailevi ilişkileri çoğu zaman sert, hoşgörüsüz, soğuk ve problemli olmuş ve kişi uzaklaşmıştır. Sonuç olarak da duyguların ifadesinde çekingenlik yaratmıştır. Aile sorumluluklarını ciddiye alır. Aile yaşantısı çoğu zaman maddi kaynakların zorlanmasından dolayı tutarsız ve güvensiz olmuştur. İlişkilerden uzak kalmak ileriki yaşlarda kişinin yalnız kalmasına neden olabilir. Başkalarına yardım etmek istedikçe başarısız olabilir. Olayları sonuna doğru net bir şekilde görebilir. Duygusal olarak gereğinden fazla hassas, savunmacı, sahiplenici olabilir. Aile içinde ilgi önemli bir unsurdur. Vücut metabolizması yavaştır. Satürn’ün buradaki dersi empatinin ve sorumluluğun değerini öğrenmektir.


ASTROZENITH
SATÜRN ASLAN BURCUNDA

(DÜŞÜK DURUMDA)
Satürn Aslan Burcunda düşük konumdadır. Kişi; yaratıcılık ve güç sahibi olmak konusunda dikkatli olmalıdır. Egosu güçlüdür. İkinci kişi olmak asla Satürn Aslan’a göre değildir. Patron olmak ister. Alçakgönüllü olmak güçlü bir ders olabilir. Kişisel tanınmaya karşı muazzam bir itilimi ve kontrole karşı ihtiyacı vardır. Neye mal olursa olsun liderlik pozisyonunu elde etmek ister. Dikkate ihtiyacı vardır ve başkalarının onun egosuna saygı göstermelerine ihtiyacı vardır.

Satürn’ü Aslanda olan kişi, kibirli, kıskanç, kendinden emin, güçlü iradeli, diktatörce ve dogmatik davranır. Kendinden ve çevresindekilerden yüksek beklentileri olur. Güçlü organizasyon yeteneği vardır. Yönettikleri ve ilişkide olduğu kişilerin üstüne fazla gitmemeye özen göstermelidir. Çoğu zaman bencil davranır ve güç elde etme arzusu çok yüksektir. Kendine güvenle ilgili sorunları olabilir. Egoizmi ve güç tutkusu evrensel kanunları ve adalet prensiplerini bozar, çarpıtır. Tanınma ve kontrol etme isteği kişinin başına dert açabilir.

İçindeki yaratıcı tarafını göstermesi kişi için çok zordur. Hayattan zevk almak konusunda sorunlar yaşıyor olabilir. Hayattan zevk almayı öğrenmesi gerekir. Aşkta hayal kırıklıkları yaşar. Satürn’ün buradaki dersi aşk ve gerçek tevazuyu öğrenmektir. Yaratıcılıkta kısıtlama ve yaratıcılığın sınırlı taklitçisi ve sıkıcı olmasına neden olabilir.

Ebeveyn olarak disiplini sever. Kişisel ilişkilerinde ve çocuklarıyla olan ilişkilerinde sorunlar yaşar. Çocuğunu kendine bir yük gibi görebilir. Ebeveyn olarak disiplinlidir. Çocuklarıyla ilgili hayal kırıklıkları olur. Kişi çocuklarla daha iyi iletişim kurmayı, yaratıcı ifadeyi, aşk ve romantizmi öğrenmelidir. Çocuklardan doğan sorumluluklar ağır gelir. Kişi, kendinden önce başkası için fedakarlık yapmayı öğrenmelidir.



SATÜRN BAŞAK BURCUNDA

Satürn Başak Burcunda metodik, analitik ve eleştiricidir. Pratik, titiz ve düzenlidir. Mütevazı ve dikkatlidir. Teknik ve bilimsel gelişmeleri disiplinli bir şekilde uygulayabilir. Özellikle iş konusunda çok detaycıdır. Detay merakı yüzünden, kusur bulucudur.

Sıkı ve dikkatli çalışan birisidir. Kendini ve başkalarını çok çalışmaya iter. Yanında çalışanlardan kusursuzluk ister. Zihni analitiktir. Fakat detaylara boğulmaktan çoğu zaman konuyu kaçırabilir. Zorunlu olanla gereksiz olanı ayırt edemez. Sabırla sıkılmadan çalışabilir. Sonuçları analiz eder. Bilim, tıp ve kayıt tutma konusu tam ona göredir. İnatçı yapısı başkaları için zorlayıcı olabilir. Çoğu zaman karamsar ve kuruntuludur. Manevi değerleri onu bazen çok ciddi yapabilir.

Hayattaki başarısı, dikkatli yatırımları ve tutucu planları sayesinde olabilir. Kendine karşı çok eleştiricidir. Yeteneklerine ve potansiyeline değer vermez. Başarı için mükemmel olması gerektiğini düşünür. Kendine güvenmeyen içe dönük bir yapı verebilir. Araştırma, stratejiler ve arşivleme başarılı olduğu alanlardır.

Fazla çalışmak yüzünden sağlığında sorunlar yaşar. Satürn Başak Burcunda sağlığın zayıf olmasına neden olur. Sinir sistemi zayıftır. Gevşemeyi ve eğlenmeyi öğrenmesi gerekir. Durmadan şikayet edip nedensiz korkulara sahip olabilir. Evhamlıdır. Hijyene duyulan önem ve hastalık korkusu, hastalık hastalığı yaratabilir.

Detaylar içinde kaybolup bazen neyin önemli neyin önemsiz olduğunu anlayamayabilir. Detaylara fazlaca gömülmekten dolayı bütünü kaçırmaya neden olabilir. Deneyimlerini aktarmakta zorlanabilir. Satürn’ün buradaki dersi ayırt etmeyi öğrenmektir.


SATÜRN TERAZİ BURCUNDA
(YÜCELMİŞ DURUMDA)

Satürn Terazi Burcunda yücelir. Adalet ve eşitlik duygusu güçlüdür. Disiplinli, tarafsız, sakin ve aynı zamanda da ciddidir. Adalet anlayışı gelişmiştir. Mantık, akıl, düzen, ciddiyet ve işbirliği Satürn Terazi’nin ana temalarıdır. Kişi zarif, eşitlikçi ve uyumlu olur. Denge arayışı içindedir. Entelektüel konulara rafine bir yaklaşımı vardır. Nabza göre şerbet verir, diplomatiktir. İnsanlarla çalışmaları iyidir. Rekabet yerine ortaklıktan yanadır.

Bu konum uzun vadeli ilişki ve evlilik taraftarı olmayı gösterir. İlişkilerde evlilikte adil ve dengeli bir tutum içinde olmak zorunluluğunda hissedebilirler. İlişkilere bağımlılık ve sürdürmek zorunda kalınan ilişkiler yoluyla ders alma söz konusudur. Bu konum, evliliğin gecikmesi ve romantik ilişkilerde engellerle ilgilidir. Başarılı bir evlilik için çok uğraş vermesi gerekir. İlişkilerde kompleksleri olabilir. Sevilmiyor hissedebilir ve bu nedenle olası ilişkileri itebilir. Reddedilme korkusu, aynı şekilde, dış dünya ile ilişkilerde başarısızlıklara sebep olabilir. Kendini sosyal olarak izole etmekten kaçınmalıdır.

Uzun süreli başarının sorumluluk ve disiplinden geçtiğinin farkındadır. Bu da insan ilişkileri ve devamlı işbirliği ile mümkün olur. Dürüst bir oyun ve karşılıklı bağlılıkla mümkün olabilir. Sosyal olarak uyanık ve sosyal olarak sorumludur. Sosyal statü ve varlığı, başkalarıyla kurduğu sosyal becerileri sayesinde kazanır. Ortaklık için ihtiyaçlarını bastırabilir ve bunun sonucu olarak yalnızlık daha da büyük bir depresyon yaratır. İlişkilerde sorumsuz ve soğuk davranabilir. Yaptığı kontratlar –evlilik de dahil - karmik ve ders vericidir. Organizasyon ve planlamada kusursuzdur. Adalet duygusu çok gelişmiştir. Kötü açılarında aşırı çalışmayı ve bunu başaramazsa da statü kaybını getirebilir. Satürn’ün buradaki dersi başkalarıyla ve hayatla iletişim kurmaktır.



SATÜRN AKREP BURCUNDA
Satürn Akrep Burcunda, manıpulatif, agresif ve güçlü duygulara sahiptir. Kişi azimli kararlı, ısrarcı, kurnaz, acımasız ve merhametsiz olabilir. Çekici bir kişiliği vardır. İğneleyici bir tarzı vardır. Bu konum kişinin zihnini keskin yapar. Araştırmayı sever. Hataları çabuk yakalar. Kendini işine adar.

Bu konum kişiye sabırsızlık getirir. Kendinden ve başkalarından çok fazla şey bekler. Sorumluluklara yaklaşımı, şiddetli ve zorlayıcı şekilde olacaktır. Çok güçlü bir iradesi ve enerjisi vardır. Kararlılığı ve azmi nedeniyle sakin ve düşünceli davranması çok zordur. Haksızca eleştirildiğinde gücenir. Başarıya karşı olan güçlü motivasyonu yanında, yaklaşımı çoğu zaman hesapçı ve zekice olur.

Duygular derin fakat bastırılmıştır. İntikam alma isteği içinde geçmiş duygusal acıları unutamaz. Kurban olduğunu düşündüğü zaman darılır. Sorumluluğu, ciddi duygusal paylaşımlar yoluyla kabul edebilir. Sorumluluğu sakince kabul etmeyi öğrenmesi gerekir. Başarı için yılmaz bir motivasyona sahiptir. İş yönetimi kabiliyeti vardır. İşinde mükemmeliyetçidir ve tembelliğe ve isteksizliğe tahammülü yoktur. Mirasla ilgili hukuki işlerle ilgilenmek zorunda kalabilir. Ortak mal varlığı ve vergi işleri ile ilgilenebilir. Bu alanda finansal kayıpları olabilir. Becerikli, sır saklayan ve uyanıktır. Prensiplerine sıkı sıkıya bağlıdır.

Psişik kabiliyeti ve bilinmeyen şeylere karşı büyük bir merakı vardır. Okült konuları araştırmayı sever. Bu konulara ciddi şekilde eğilip derin bilgi elde edebilir. Tutkularını kontrol etmeyi öğrenmelidir. Bunu yapana kadar duygularını arıtmak için daha fazla acı çekebilir. Duygusal paylaşımlarda yaşanan sorunlar ve sorumluluklar ağır gelebilir. Kişi madde ve maneviyat arasındaki dengeyi kurmakta zorluk çeker.


ASTROZENITH
SATÜRN YAY BURCUNDA


Satürn Yay Burcunda; açık sözlü, dürüst, korkusuz, bağımsız, filozofça ve hoşgörülü olur. Kötü açılarında dikkatsiz, alaycı, şüpheci, kayıtsız, samimiyetsiz, gösterişçi ve asi davranır.

Zihni yüksek bilinçlere zıplamayı sever ya da bunun tam tersi geleneksel dinsel boyutta kalabilir. Seyahat etmeyi sever. Evrensel ilgi alanları vardır. Satürn’ü Yay Burcunda olan kişiler iyi öğretmenlerdir.

Din, eğitim ve felsefeye ciddi bir yaklaşımları vardır. İlkelerine bağlı kişilerdir. Çok çalışmanın karşılığında kazanacaklarına inanırlar. İtibarları onlar için çok önemlidir. Bu konum yüksek eğitimde liderliği gösterir. Fakat yüksek eğitim bir nedenle engellenmiş de olabilir. Kişi kendi kendini eğiterek istediği yere gelebilir, amaçlarına ulaşabilir. Satürn'ün bu konumu septisizmi getirir. Hayattaki mücadeleler din veya sahip olduğu felsefi bakış açısıyla ilgilidir. Olumsuz açılarında dar kafalı ve düşüncelerinde sabit olabilirler. Geçerliliği olmayan felsefelere takılıp kalmış olabilirler. Dine, körü körüne, özümsemeden ve sorgulamadan inanıyor olabilirler.

Yüksek eğitime, hukuka, din ve felsefeye mecburiyet ya da otoriter bir şekilde bakabilirler. Başkalarını, dini ve felsefi konularda etkileyebilme yetisine sahiptirler. Kendi ve başkalarının gerçekliğini kişisel bağlantılarla araştırırlar.

Derin bir konsantrasyon yetenekleri vardır. Öğrendiklerini pratik olarak kullanabilecekleri uzun vadeli planlar yapabilirler. Kişisel itibarı çok önemlidir. İftiraya uğrarsa çabuk darılabilirler. Bilimsel araştırmalara karşı kabiliyeti vardır. Satürn'ün buradaki dersi her seviyeyi anlayabilmektir. Kişi öğrenme zorluğu, dogmalardan kaynaklanan sıkıntılar, dini konularla felsefelerle ilgi sorunlar yaşayabilir. Hayatın anlamını zorunlu dersler alarak öğrenecektir



SATÜRN OĞLAK BURCUNDA
(YÖNETİCİ DURUMDA)

Satürn Oğlak Burcunda yönetici durumundadır. Kişiyi ciddi düşünen, aile düzeni içinde uyumlu, derin, mantıkçı, hırslı, entelektüel, bilge, düşünceli ve hırslı biri yapar. Olumsuz açılarında ise kişi bencil, hırçın, şüpheci, dalgın, kinci ve fazlasıyla melankolik olacaktır.

Satürn Oğlak burcunda iyice güçlenir. Kişi otorite sahibi, sorumlu, muhafazakar ve kontrollüdür. Plan yapmayı sever. Faydacı, yüksek amaçlara yavaş ama sağlam adımlarla ilerler. Kolay organize olur. Soğuk kanlıdır. Kolay kolay şaşırmaz. Bu konum kişiye güç ve başarı için hırs verir. Kişi için kariyeri ve toplum tarafından nasıl göründüğü çok önemlidir. Bu yüzden ilgi alanının çoğu bu konuya odaklanmış durumdadır. Toplumdaki imajı çok önemli olduğu için bunu geliştirmek için sürekli çalışır. Sorumlulukları çok fazla gelişmiştir.Her zaman paylaştığından çok daha fazlasını yapar. Zaman zaman başkasını görevlendirmekte zorlanabilir. Başkalarının yeteneklerine güvenmez. En rahat oldukları yer iş ortamıdır. Yüksek mevkileri, muhafazakar rütbeleri sever. Devletle ilgili bürokratik işler tam ona göredir. Kişisel olmayan, yapısal ve duygusuz çalışma ortamlarını tercih edebilir. Yükselişi çok yavaş fakat çok emin olacaktır. Büyük başarıya genellikle geç yaşlarda ulaşır.

Serveti başkalarını kullanmakta harcayabilir. Pratik, ayakları yere sağlam basan bir yaklaşımı vardır ve yaptığı her şeyin bir amacı vardır. Erken yaşlarda güvenliğini kazanmak için mücadele eder. Kötü açılarında başarıya ulaşmak için vicdansızca her yol mubahtır diyebilir. Prestij ve mevki çok önemlidir.

SATÜRN KOVA BURCUNDA
(YÖNETİCİ DURUMDA)

Satürn Kova Burcunda yönetici konumdadır. Diplomatik, temkinli, yardımsever , insancıl, vicdanlı ve dürüsttür. Felsefeye ilgi duyar. Gruplar içinde sorumlulukları vardır. Kuşkucu, tartışmacı, bilimsel, yaratıcı, orijinal, bağımsız bir kişiliktir. Arkadaşlıkları çoğunlukla tarafsız ve ciddi, sorumluluklara dayanır. Genellikle kendinden yaşça daha büyük arkadaşları vardır.

Satürn bu konumda güçlü konsantrasyon verir. Zihnini sakinleştirebilecek yeteneğe sahiptir. Dikkatini tek bir noktaya odaklayabilirsiniz. Düşünce şekli demokratik ve bilimseldir. Çok muhafazakar davranışlar içinde bulunabilir fakat buna rağmen özgün ve orijinal yaklaşımlar kolayca gelir. İyi bir arkadaş, sorumlu, her zaman asil ve adil bir kişidir. Bu konum arkadaş edinmede zorluklar getirebilir çünkü arkadaşlık kavramını çok ciddiye alır. Bunun yanında kibir kişiyi sosyal olarak yalnız bırakabilir. Gruplar tarafından zorlanma söz konusu olabilir. Kendi kendilerine yeterli olma arzusu vardır. Arkadaşlıklar, sosyal çevre ve gruplar kişinin hayatında önemli bir yer tutar. Bu alanda alınan sorumluluklar öğretici olabilir.

Zihni kişisel olmayan ve bilimseldir. Yeni fikirler üretmek için ya da yeni alanlar, matematiksel alanda çok çalışır. Konsantrasyon gücü çok kuvvetlidir. Dik kafalı ve özgürlüğüne düşkün, kurnaz, inatçı, kinci olabilir. Sosyal ilişkileri çok önemlidir ve çoğu zaman yüksek yapıdaki sosyal organizasyonlara dahil olurlar. Olumlu etkilerinde adalet duygusu gelişmiş, ilişkilerde sorumluluk sahibi kişiler olurlar. Kötü açılarında, bencil veya zorbalık yapan herkesin kendi kurallarında oynamasını isteyen soğuk ve duygularında katı kişiler olabilirler. Kendini evrensel amaçlara odaklar. Satürn’ün burada dersi her alanda sorumluluk alabilmektir.


SATÜRN BALIK BURCUNDA
Satürn Balık Burcunda, kibar, yardımcı, hayal gücü kuvvetli, hassas ve uyumludur ama aynı zamanda da bağımlı, kararsız ve kuşkucu da olabilir. Kişi kendi kendini feda eder. Sezgilerini abartır. Karamsar, şüpheci, değişken ruh haline sahip, tembel ve kendi kendini engelleyen biri de olabilir. Bu konum sorumluluklardan kaçmaya neden olabilir.

Dünya ile bağlantısında hassasiyet vardır. Başkalarına olan aşırı bağımlılıkları birey olarak kendilerini göstermelerine engel olur. Dünya ile olan bağlantılarında kolayca yaralanabilir ve savunmasız kalır. Bu kişiyi zaman zaman paranoyak olabilen bir yapıdır. Olayların beyaz tarafını görmektense siyah tarafını görür. Olaylar karşısında kendini kurban olarak görebilir. Olumlu tarafı toplumla olan merhametli ve öğretici bağlantısıdır. Başarı noktası sanatsal, ruhsal veya psişik olabilir. Dinsel inanışlar hayatının temel taşını oluşturur. Hayattaki başarısının kaynağı doğuştan gelir. Bilinçaltına güvenmeyi ve bilinçaltı ile ilişki kurmayı öğrenmesi gerekmektedir. Yaratıcılığın kaynağı orada saklı olabilir. Hayal gücü zenginliği nevrozlara ve endişelere neden olabilir. Paranoyak, huzursuz ve huysuzdur.

Geçmiş hatalarından dolayı pişmanlık duymak alışkanlık haline gelmiştir. Geçmişin problemlerine hapis olup geleceğe bakmakta sorunlar yaşayabilir. Eski hatalardan ders almalı ve sonra onları bir kenara bırakabilmeyi öğrenmelidir.

Hayatı fazla ciddiye alıp, duygusal tepkiler verebilir. Kişiyi problemlerine göre sınıflandırma eğiliminde olabilir. Kendi dertlerini küçümseme eğiliminde, zaman zaman iç kaynaklarına dönmek için yalnız kalmaya ihtiyacı vardır. İyi açılarında derin meditatif kabiliyet ve ruhsal anlayış verir.

Büyük kuruluşlarda arka planda çalışabilir. İlaç sektörü, memuriyet ve eğitim bunlardan biri olabilir. Bu konum başkalarına hizmet eden fedakar bir yapı oluşturur.


ASTROZENITH
Satürn Aslanda
Böyle birisi diplomat, organizasyon, yöneticilik ve liderlik yeteneklerine sahiptir.Bunların yanında çok güçlü arzuları vardır. Kendine güvenir, muhafazakardır ve her alanda etkindir. Duygularını ve ilgisini kolayca açıklayamaz ve bu nedenle soğuk ve sevmiyor izlenimi bırakır. Sevgiye ve aşka ihtiyacı vardır ama, nasıl alınıp nasıl verildiğini bilmediğinden kendini diğer insanlardan izole eder. Lüks hayat, ilgi çekme sanatı ve gösterişçilik küçümsediği alanlardır. Saygı görmeme, beğenilmeme ve sevilmeme korkusuna sahipdir. Önemsiz olmaktan korkar ama, aynı zamanda ilgi odağı olmaktan da korkar. Otoriter insan figürlerinden çekinir. Ne pahasına olursa olsun cömert ve görkemli olmak saplantısı olabilir. Her gün yaşamı heyecan verici ve harika bulmak için kendini zorlayabilir. Satürn Aslan'da zararlıdır. Oluşturduğu etkilerden kurtulmak için onurlu bir tevazu, alçakgönüllü ama klas bir stil ve olgun bir özgüven geliştirilmelidir. Sorumluluk almaya isteklilik ve sağlıklı bir özeleştiri yeteneği sağlanmalıdır. Kişisel özgürlüğü rahatça ifade etmek gerekir.


Bu bilgilerin tek kaynağı yok arkadaşlar, astrolog irem su ve azcıkta ben bildiklerimi yazdımgülücük
Satürn Oğlakta
Son derece disiplinli, aklınızın emrinde olan bir kontrol mekanizmanız vardır. Hadiseleri, deneyimlerinizi rasyonalize ederek, kutuplaşmaları rahatlıkla ayrımsayabilir ve gereken şekilde, hiç beklemeksinizin harekete geçebilirsiniz. Zaman zaman fazla akılcı, duygusuz, soğuk ya da mesafeli bir insan olarak tanınmanıza karşın, özellikle toplumsal paltformda ve meslek yaşantınızda başarı sizin için kaçınılmazdır. Dünyada her şeyin bir bedeli olduğunun gayet iyi bilincindesinizdir. Herkesin hayatını kendi çabasıyla kazanması gerektiğini düşünürsünüz. Dolayısıyla bu davranış biçiminiz, yaklaşımınız sizin insan ilişkilerinde problem yaşamanıza neden olabilir. Kimi insanların cidden desteğe, yardıma veya ellerinden tutulmaya ihtiyaçları olabileceğini düşünmek ve kabul etmek, öğrenmeniz gereken en önemli derslerden birisidir. Sorumluluk duygunuz son derece gelişkindir. Gerek bireysel, gerekse toplumsal platformda hiç bir zaman inisiyatif almakta, harekete geçmekte gecikmez ya da aldırmaz bir tutum içerisinde olmazsınız. Kararlılığınız ve otomatik olarak devreye giren sorumluluk duygunuz, başladığınız işleri bitirmenizde size büyük bir avantaj sağlar.
Satürn Koçta;
Zayıf bir disiplin mekanızmanız vardır. Zaaflarınıza ve isteklerinize yenilmeniz zaman zaman kendinizle kavga etmenize neden olabilir. Kontrol mekanizmanızı düşünerek değil, dürtüsel bir şekilde devreye sokarsınız ve sürekliliğini sağlamakta zorlanırsınız. Oto kontrolünüzü ve disiplininizi geliştirmek, öğrenmeniz gereken en önemli dersler arasındadır.Bireyselleşmeye eğilimli bir yapınız olduğu için, geniş ölçekli adımlar atarken ve kararlar alırken, kendi beklentilerinizin ve ihtiyaçlarınızın belirleyiciliği yoğundur. Bu kişisel değerlendirme mekanizmasını kontrol etmeyi ve ortak yararlar sağlanabilecek, çıkarların çatışmadan paylaşılabileceği şekilde hareket etmeyi benimsemeniz de önemlidir. Sorumluluk almakta hiç tereddüt etmeyen bir davranış biçiminiz vardır. Ancak sabırlı bir yapınız olmadığı ve çabuk sıkıldığınız için, üzerinize aldıklarınızı tamamlamanız çoğu zaman mümkün olamayabilir.
Satürn AKREP Burcunda
Bu insan güçlü bir iradeye ve kendini idare etmeye sahip birisidir. Uygulama kabiliyetine, kavrama gücüne ve yoğun yeteneklere sahiptir. Bunlara ilaveten ruhsal kabiliyet ve dirayeti de olabilir. Ketum ve dışarıya kapalı birisi olması nedeniyle insanlar onu kolayca çözemezler. Zihni mekanik olarak oryantal ve becerikli olabilir. Elverişsiz durumlarda bile sabır ve dayanma gücü gösterebilir. Mars enerjisi ile Satürn'ün önceden düşünme yönetimi bu durumda en iyi birleşimi ortaya çıkartır.
Bunun zararlı etkilerde insanı bildiğini okuyan, inatçı, intikamcı, hemen içerleyen ve huzursuz birisi yapabilir. Para ve prestij tutkusu zarar verebilir. Satürn bu yerleşimde kabızlık, hemoroit gibi rahatsızlıklara sebep olabilir. Sinirli olmak böbreklerde taş oluşmasına neden olabilir. Böyle bir insanın bastırmaya çalıştığı alanlar tabular, çizgi dışı alanlar, cinsellik, güç ve ezoterik konularla ilgilenmektir. Yıkıcı güçlerden,duygusal ve cinsel taahhütlerden korkar. Kendi duygularının derinliğinden ve yoğunluğundan çekinir.kavrama gücüne ve yoğun yeteneklere sahiptir. Bunlara ilaveten ruhsal kabiliyet ve dirayeti de olabilir. Ketum ve dışarıya kapalı birisi olması nedeniyle insanlar onu kolayca çözemezler. Zihni mekanik olarak oryantal ve becerikli olabilir. Elverişsiz durumlarda bile sabır ve dayanma gücü gösterebilir. Mars enerjisi ile Satürn'ün önceden düşünme yönetimi bu durumda en iyi birleşimi ortaya çıkartır.
Bunun zararlı etkilerde insanı bildiğini okuyan, inatçı, intikamcı, hemen içerleyen ve huzursuz birisi yapabilir. Para ve prestij tutkusu zarar verebilir. Satürn bu yerleşimde kabızlık, hemoroit gibi rahatsızlıklara sebep olabilir. Sinirli olmak böbreklerde taş oluşmasına neden olabilir. Böyle bir insanın bastırmaya çalıştığı alanlar tabular, çizgi dışı alanlar, cinsellik, güç ve ezoterik konularla ilgilenmektir. Yıkıcı güçlerden,duygusal ve cinsel taahhütlerden korkar. Kendi duygularının derinliğinden ve yoğunluğundan çekinir

alıntı
Sayfalar: 1 2 3 4
Referans Adresler