Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: Yükselen Burcumuzu ve 1.Evlerimizi İrdeleyelim
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
T-Kare ve Stelyum kavramlarını irdeledikten sonra , şimdi yükselen burç kavramını ve 1.evlerimizi irdeleyelim istiyorum. katılımda bulunan arkadaşların yükselen burçlarını ve 1.evlerini yorumlamaya çalışalım. ünlülerin ve çevremizdeki insanların da 1.evlerini inceleyelim.
sizlerden ricam ; küçükte olsa yorumlara ve içindeki size sorulan sorulara cevaplar verebilirseniz daha doyum verici bir paylaşım yapabiliriz..
Yükselen burç, kişinin öncelikli motivasyonlarının neler olduğunu, kendisini güdüsel olarak ne şekilde ortaya koyduğunu ve hayatla yüzleşme tarzını gösterir. Öncelikli motivasyon, kişinin güdüsel olarak ilk anda nasıl harekete geçtiğini gösterir. Örneğin, Terazi yükseldiğinde, uyum sağlama gayreti ve uzlaşma arayışı söz konusudur. Adil ve tarafsız olma gayreti ön plana çıkar. Sosyalleşme ve ilişkiler, hedefe varma konusunda önemli yer tutarlar. Stratejiler geliştirilecek, ittifaka açık olunacaktır. Kişi etrafında güzellikler görme isteğinde, estetiğe ve sanata değer verecektir. Huzuru sağlamak, denge yaratmak en önemli motivasyon kaynağı olacaktır.

Mizacımız, temel olarak yükselendir denilebilir. Fakat uygulamada, bir kişinin davranışlarını anlamak için, yükselenden daha fazlasını bilmemiz gerekir. Yükselen derecesinde bulunan burcun nasıl işlediğini bilmek için, hem onu yöneten gezegenin doğasına, hem de bu gezegenin bulunduğu burca ve bu burcun da yöneticisine bakmalıyız. Yükselenin başka bir evde bulunan yöneticisi, kişinin hayatını ve alışkanlıklarını her zaman için yöneticinin bulunduğu evin konularıyla belirlenen doğrultuda etkiler. Sadece yükselen burcu ve yöneticisinin değil, aynı zamanda hangi gezegenlerin yükselen derecesi ve yükselen burç yöneticisiyle açı yaptığını da gözlemlemeliyiz. Bu yaklaşım, bize kişinin davranışları, hayattaki şansları ya da şanssızlıklarıyla ilgili daha doğru bir görüş ve daha geniş bir anlayış kazandıracaktır.

ALINTI = ÖNER DÖŞER
Güneş_ASC Kavuşumu

Bu konum, Güneşin doğduğu yani doğu ufkunda yükseldiği anda oluşur. Güneşin doğuşuyla doğan bu insanlar çok güçlü olur, sağlam karakterleriyle ön plana çıkarlar. Tıpkı güneşin ilk ışıkları gibi bulundukları ortama yeni enerjileri getirebilirler. Genelde kendileriyle barışık ve mutludurlar. Önemli olayların ve yeniliklerin insanlarıdır; bu yüzdende biraz bencil olma ihtimalleri olabilir. Bilinçli ya da bilinçsiz, ünlü olma isteği duyabilirler. Satürn haritada çok aktif olmadığı müddetçe güler yüzlü insanlardır. Güneş aslan burcunun yöneticisidir. Bu durumda aslan yükselenli bir kişinin özellikleri haritaya hakimiyet kazanabilir. Kendinden emin bakışlar, dağınık gür saçlar, sağlam kaslar ve mağrur bir dik duruş ön plana çıkacaktır.
Ay_ ASC Kavuşumu

Bu insanlar aile bağlarına ve insan ilişkilerine oldukça önem verirler. Tanımadıkları insanlara bile çok duyarlı ve yardımseverdirler. Biraz melankolik yapılarından dolayı duyguları oldukça inişli çıkışlıdır. Kişiler ve konular hakkında objektif olmakta zorlanırlar. Karalarında duyguları ağır basar. Ay, ASC’ deyken fiziksel görünüşte bazı özellikleri belirtebilir; ince telli,seyrek saçları, kilo almaya meyilli vücutları, yükselenin bulunduğu burcun özelliğine göre romantik bakışlar,yuvarlakça yüzleri olabilir. Bu konum,harita sahibinin yaşamı boyunca annesinin veya bir kadının etkisinde kalacağını da belirtecektir.
Merkür_ ASC Kavuşumu

Haritasında Merkür ve yükseleni kavuşum halinde olan insanlar, çok meraklı insanlardır. İnsan ilişkileri son derece güçlüdür. Arkadaşları çoktur. Genelde iyi eğitimli olurlar. Zihinleri çok hızlı çalışır, bundan kaynaklanan huzursuzluklar yaşayabilirler. Çoğu zaman bıktırıncaya kadar susmazlar, çok konuşan kişilerdir; telefon faturaları oldukça kabarıktır. Doğum haritalarının rektifikasyonu denen, yükselen aksın derecesini düzeltmek için oldukça iyi bir göstergedir. Merkür ün 1. veya 12. evde kalıp kalmadığını çok güzel ifade edebilir. Horoskobun diğer göstergeleri de uygunsa, çok konuşan,dışa dönük bir kişinin Merkür ü Yükselen aksına oldukça yakın ve 1. evinde duracaktır.
Venüs_ ASC Kavuşumu

Bu konum,fiziksel çekicilik göstergesidir. Gösterişten, lüksten çok hoşlanırlar. Biraz yüzeysel ve boş olma ihtimalleri vardır. Venüsün bulunduğu burca göre vücut yapısı güzellik taşıyacaktır. İnsanlar tarafından beğenilen, taktir edilen sosyal kişilerdir. Yüzlerinde veya vücutlarında bir gamze olma ihtimali yüksektir.



Bu yazılar gökyüzü penceresi adlı kitaptan alıntıdır arkadaşlar,forumda yükselen kavuşumu bulunan arkadaşlar için yazdım,yöneticimizin uygun gördüğü gibigülücük)
Mars_ASC Kavuşumu

Doğum anında Marsı yükselen burcuna kavuşum konumunda olanlar,fiziksel olarak oldukça güçlüdürler. Kaslı bir vücut yapısı söz konusudur. Enerjileri taşkındır. Rekabeti severler. İki kişinin doğrudan mücadele ettiği, fiziksel güç gerektiren sporlarda ve oyunlarda çok başarılı olabilirler.Güçlerine çok güvendiklerinden, kaba kuvvet kullanma eğilimleri vardır. Başkalarının üzerinde hakimiyet kurmaya çalışma eğiliminden kaçınmaları gerekir. Mars, yükselen üzerindeyse bir yara izi, ben olabilir. Ayrıca baş bölgesinden yaralanmalara diğer insanlardan daha fazla açıktırlar.
artemis: yükseleninin terazi dolayısıyla:iyimser,samimi, dürüst,insanların düşüncelerinden etkilenen,kabalıktan ve başkalarını kırmaktan hoşlanmayan bi kişilik verir insana.1.evinde pluton olması,terazide olmayan sebat özelliliğini verir.irade ve kararlılıkda getirilerinden biridir plutonun.1.evdeki gezegenler fiziksel yapıyıda etkilediği için:
dış görünüş açısından kemikli bir yapın olabilir.evlilik ve meslek konularında kuralcı yada prensipleri olan biri olabilirsin. ayrıca kilo olarakta asc. terazi olduğu çin fazla kiloların olması olası... orta yaşlarda daha dikkat edilmesi gereken bir durum.
Horoskopunuzda satürn - yükselen sekstili varsa;

Hayata karşı olan disiplinli ve olgun yaklaşımınız sayesinde başkalarının da saygısını kazanıyorsunuz. Sorumluluk alabilen birisiniz. Önemli olduğuna karar verdiğiniz herşeye bağlılık ve sadakat sorgulanamaz. Yalnız kalmayı tercih eden biri olsanız da , biriyle bir kez arkadaş olduğunuzda dostluğunuz kesinlikle gerçek ve sarsılmaz oluyor.
Birinci evde çok sayıda gezegen varsa;

Hoşunuza gitsin veya gitmesin ilgi çekeceksiniz. Dış görünüşünüzle ilgili bir özellik (bu davranış tarzınız ve tavırlarınız olabilir), kalabalık arasında dikkat çekmenize neden olacak. Örneğin o kadar dominant bir karaktere sahip olabilirsiniz ki, bu nedenle birçok sosyal ilişkinin akışı ve yönü sizin kontrolünüzde olabilir. Diğerleri her zaman dizginleri elinize almanızı bekliyor. Bunun sebebi yalnızca bu konuda başarılı olmanız değil, ayrıca biraz da sizden çekinmeleri.
***Başkalarının isteklerinin farkında olmalı ve bu istekleri bir şekilde kendinizinkilere
uydurmalısınız.
.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
Referans Adresler