Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: Güneş tutulması 11 Eylül 2007
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sevgili arkadaslar,
yarın saat 15.45 de (istanbul saati) gunes tutulması meydana geliyor ve gokyuzunde iki ayrı grand gross olusuyor... (gunes-mars- uranus- pluton ve gunes-mars- uranus- jupiter arasında) ayrıca aslandaki venus le kovadaki neptun de zıt açı yapmaktadır...
18 derecede basak burcunda olusacak bu tutulmayla beraber basak, balık, ikizler ve yay burcu kişilerinden 18 +, - 2.5 derecelerde gunesi ya da baska gezegenleri olanlar daha fazla olmakla beraber diger kişilerin de bu burclarda aynı derecelerde gezegenleri olanlar etki alanında olacaklar....
15.5 - 20.5 derecelerde gunesi olan basak ve balık burcu kişileri eger isterlerse bu enerjiden cok olumlu da faydalanabilirler ve sanki yeniden dogmus gibi yepyeni bir "ben" yaratabilirler... Gunes tutulmasında bilincaltı duzeyinde calışmalar daha kolay yapılabilir, cunku bilinçaltını sembolize eden ay bilinci, yani gunesi kapatacaktır ve bu anlarda 15.30 - 16.00 arası, bilincaltına inmek icin cok guzel bir fırsattır... bildiginiz meditasyon yontemlerini bu zaman aralığı içinde cok daha rahat uygulayabilirsiniz ve gercek ihtiyaclarınızı ögrenebilir, cevabını bulamadıgınız sorularınıza da yine bu zaman aralıgında cevap bulabilirsiniz.

Gunes tutulmasinda Ay; gunes ile dünya arasina girer.Günduz, gunes = Akil, suur görunmez olur, Ay = Bilincalti görünür olur.Bu cok büyük bir olaydir , ve muthis bir enerji aciga cikar.Arap felsefesinde bu “Sems ile Kamelin izdivaci” seklinde yorumlanir. Anadoluda gunes tutulmaları sırasında cok özel ritueller yapılır... mesela iplere tenekeler filan baglanıp, onlar sallandırılarak gurultu patırtı yapılır, bagıranlar turku soyleyenler.... bu enerjinin bir sekilde görunur olmasi , maddeye dönuşmesi gerekiyor cunku....

Tutulmalari nasil inceleyecegiz?

Oncelikle transit yerlestirir gibi kendi haritana yerlestir.Sayet natal charttaki herhangi bir noktayi tetikliyorsa bu cok önemlidir.O noktanin potansiyellerini cok iyi incelemek lazim. Yani o elemanin aldigi acilar, bulundugu ev…Meydana gelen degisiklik butun hayatimizin planlarini kapsar.Eşin, işin, sahip olduklarin,bilincaltin,…o gune kadar “budur” dedigin seyler degisir ve yasam seklinde buyuk bir degisiklik olur.Sayet kisisel gezegenler degil de ötekiler tetiklenirse, o gezegenin kisisel gezegenlerle yaptigi acilara ve bulundugu eve bakmak gerekir.Cunku o tetiklenen kisisel gezegen senin degisim yasayacagin seyleri anlatir.Örnegin Venus 5. evde tetiklendiginde mutlulukla ilgili duygularin degisir, programlandigin duygularin, belki de mutsuz olursun ama kendini kesfedersin.Zaten mutsuzluk olmadan mutlulugu kesfedemezsin.
Ornegin tetiklemeye göre ustunde baski da hissedebilirsin.Bu baski ailende de hissedilir, aslinda ulkende de hissedilir, cunku buna ihtiyac vardir.Neden ? Cunku sert etkiler her zaman potansiyellerin ortaya cikmasina neden olurlar ve kisiler bunlarla kendilerini kesfederler…

sevgiyle kalınız...gülücük)
artemis güneş tutulmasından en çok etkilenenlerden biri olduğun görünüyor.. yukarıda ki yazıya , bende bir kaç transit etkisi katarak sana özel bi analiz yapmaya çalışacağım. öncelikle şunu söyleyim ; uranus'ün de dediği gibi yepyeni başlangıçlar yapma zamanı olarak kullanma seçeneğin var , bunu unutma ok..
En güzel başlangıçlar senin olacak Artemis,buda benim kendimce transit yorumumgülücük Bende yeni başlangıçlar yaptım ve iyi şeyler olacak... Uranüs bende çok sert etkiler sözkonusu olabilir mi???hımm

Gunes tutulmasında bilincaltı duzeyinde calışmalar daha kolay yapılabilir, cunku bilinçaltını sembolize eden ay bilinci, yani gunesi kapatacaktır ve bu anlarda 15.30 - 16.00 arası, bilincaltına inmek icin cok guzel bir fırsattır... bildiginiz meditasyon yontemlerini bu zaman aralığı içinde cok daha rahat uygulayabilirsiniz ve gercek ihtiyaclarınızı ögrenebilir, cevabını bulamadıgınız sorularınıza da yine bu zaman aralıgında cevap bulabilirsiniz. teşekkürler
tutulum 7.inci evimde oluyor,hayırlısı olur inşallah tüm türkiyem ve dünya içingülücük
Bugün Güneş Tutuluyor

Bugün 15:31’de Başak burcunda gerçekleşen kısmi Güneş Tutulması oldukça gergin bir atmosfere işaret ediyor. Aceleci davranışlar, ani kararlar ve aşırı hız problemlere neden olabilir. Genel olarak başkaldırı havası ve detaylarla ilgili işlerle yeniden uğraşma zorunluluğu doğabilir. Her konuda kontrollü ve önlemci olma gereği var.
Bugün beklenmedik gelişmeler, bizi şaşırtan durumlarla yüzleşmek zorunda kalabiliriz. Ne kadar akılcı ve düzenli olmaya çalışsak bile, planlarımız dışsal nedenler yüzünden ani değişikliklere uğrayabilir. Esnek olmak, alternatif planlar yapmak engelleri daha kolay aşmamıza yardımcı olacak. Bugün aynı zamanda yeni başlangıçlar da dikkat çekecek ancak büyük risklere girmek çok kazançlı olmayabilir.



Öncelikle yükselen burcunuzu okuyunuz...



KOÇ Ateş + Öncü (21 Mart- 20 Nisan)
Pek çok konuda düzenli ve pratik olmanız gereken temponuz devam ediyor. Organizasyon gerektiren her konu ile yakından ilgilenmek ve somut sonuçlar almak durumundasınız. Ayrıca beraber çalıştığınız kişilerin sizin desteğine ihtiyacı olabilir. Bu koşullar altında fedakarlık yapmanız gerekebilecek. Sağlığınız konusunda ise özenli olmalısınız.

BOĞA Toprak + Sabit (21 Nisan – 20 Mayıs)
Gün boyunca yenilikler denemeye hevesli olabilirsiniz. Yaratıcı konulara daha fazla zaman ayırmanız sizi rahatlatabilr. Pratik yaklaşımınızla başarılı çalışmalar içinde yer almayı da başarabilirisiniz. Aşk hayatınızda beklediğiniz gelişmeler yanında hayatın güzel yönlerini de yakalamanız sizi oldukça mutlu edecek. Çocuklarla alakalı konularınız dikkat çekebilir.

İKİZLER Hava + Değişken (21 Mayıs – 21 Haziran)
Pek çok işinizi daha hızlı tamamlamak durumundasınız. Eve ait yenileme veya tamirat işleri sizin için fazlasıyla uğraşmanız gereken ayrıntılar olabilecek. Yeni başlangıçlar yaparak iş ve ev hayatınız arasında önemli sayılacak kararlarınız öne çıkabilecek. Yakınlarınızla olan ilişkileriizde sakin olmalı ve duygusal tepkilerinizi kontrol etmelisiniz.

YENGEÇ Su + Öncü (22 Haziran – 22 Temmuz)
Sizin için daha fazla koşturmaca ve zihinsel konularda uğraşlar söz konusu olacak. Gün boyunca entelektüel uğraşlarınız göze çarparken, eğitim konularında önemli değişiklikler yaşayabileceksiniz. Yeni şeyler öğrenmeye çok açık olabilir ve düşüncelerinizde önemli değişikliklere gidebilirsiniz. Yakın çevrenizde beklenmedik gelişmelere hazır olmalısınız.

ASLAN Ateş + Sabit (23 Temmuz – 23 Ağustos)
Kazançlarınız ve yeni gelir kaynaklarınız hakkında bazı belirsizlikler söz konusu. Hiçbir şekilde acele karar vermemeli ve birikimlerinizi riske sokmaktan kaçınmalısınız. Yeni gelir kaynakları aramak dışında da sıkı çalışmalı ve para durumunuzu düzeltmenin arayışı içinde olmalısınız. Bugünlerde aşırı giderler ve harcamalar sizi zorlayabilir.

BAŞAK Toprak + Değişken (24 Ağustos – 23 Eylül)
Sizin öne çıkmanızı sağlayan şanslarınız devam ederken, yeni başlangıçlara odaklanacaksınız. Bu arada kişiliğinizi daha fazla ortaya çıkarmanız söz konusu. Hedefleriniz konusunda sabırlı olursanız başarı elde etmeniz hiz zor olmayacak. Atacağınız her adım ileride size olumlu şekilde dönebilir. Ancak ilişkilerinizde sakin olmaya devam etmeniz gerekebilir.

TERAZİ Hava + Öncü (24 Eylül – 23 Ekim)
Biraz daha dikkatli olmanızda fayda var. Birtakım belirsizlikler devam ediyor ve kendinizi kıstırılmış hissedebilirsiniz. Artık geçmişe ait konularla yüzleşirken, kendinizi gereksiz endişelerden uzak tutabilmeniz lazım. Bazı şeyleri geçmişte bırakmalı ve ileriye dönük planlarınıza ve işlerinize yönelmenizde fayda var. İyimseriğiniz size çok şey kazandırabilir.

AKREP Su + Sabit (24 Ekim – 22 Kasım)
Yeni hedefler, ve amaçlar sizin için çok önem kazanıyor. Daha gerçekçi planlar ve projeler oluşturmak isteyeceksiniz. Arkadaşlıkların getireceği sorumluluklar dışında grup çalışmaları içinde önemli çalışmalar sizi bekliyor olacak. Göstereceğiniz her çabanın sonucunu sabırla baklemeli ve başkalarının tecrübelerine çok önem vermelisiniz.

YAY Ateş + Değişken (23 Kasım – 21 Aralık)
İş hayatınız ait amaçlarınız ve mesleki konular ön planda olmaya devam ediyor. Bu alanda ilerlemek ve kendinizi ortaya koymak için daha fazla emek vermek durumundasınız. Sabırlı olduğunuzda çabalarınızın sonucu olumlu olabilir. Bu arada otoriteler ve üstlerinizle ilişkilerinizde dikkatli olma zorunluluğunu unutmamalısınız. İşe ait yeni projeler ortaya çıkabilir.

OĞLAK Toprak + Öncü (22 Aralık – 20 Ocak)
Size destek veren şartlar ortaya çıkarken, hayatınıza daha geniş bir açıdan bakabilmeniz lazım. Zira eğitsel alanda artık yeni fırsatlar ve gelişmeler elde etmenizin tam zamanı. Sizi farklı düşünceler üretmeye ve hayata geçirmeye itecek bu koşulları değerlendirmeniz lazım. Yabancılarla işbirliği arayışınız devam ediyor fakat, ilişkilerinizde tutarlı olmalısınız.

KOVA Hava + Sabit (21 Ocak – 19 Şubat)
Sizin için önemli olabilecek bir güne başlıyorsunuz. Ortaklaşa işlere ait yeni beklentileriniz dışında, yatırım miras ya da sigorta gibi konularda önemli değişikliklere gitmek isteyeceksiniz. Hemen harekete geçmeniz pek kolay olmayacak ve yeni öneriler kafanızı karıştırabilecek. Ortağınızın içinde bulunduğu durum sizi çok yakından ilgilendirebilir.

BALIK Su + Değişken (20 Şubat – 20 Mart)
İlişkileriniz ve anlaşmalar yönünden kritik şartlar altına giriyorsunuz. Yeni koşulların ortaya çıkması halinde düşüncelerinizde değişiklik yapma yolunu seçebilirsiniz. Acele hareket etmemeli ve alacağınız öneriler üzerinde iyi düşünmelisiniz. Ilımlı olmayı başarmanız halinde kazançlı çıkabilir ve pek çok sorunun üstesinden gelebilirsiniz.

http://www.milliyet.com
Hahaaaa!Canım tutulma 12.evimde ve ayıma 135 derecelik bir açı yapmış.Güneş başka bir gezegenimi hedef almamış.Zaten geçen ay tutulmaları da ay ve güneşimim etrafında oldu!Bir değişiyom, bir değişiyom sorma üstat!Rengim de değişir mi, ben moru seviyom ya.Mor olur muyum?Aklıma mor inek geldi şimdi.Hahahahahah!Ama 1. evimde değil ki tutlma değil mi?12. evimde içerden değişirirm.Koyu mordan açık mora doğru bir açılım yaşarım belki!hahahaha!
İyimserim, iyimserim ben iyimserim!Susam sokağından iş teklifi gelse barii!hahahaha!

Şimdi farketim bu tutulum benim ASC yi de tutmuş bırakmıyor!hahahha!Ben mor bir kurbağayıııııııım!O benim işteeee!
10-16 Eylül 2007
Bu hafta, 11 Eylül’de Başak burcundaki güneş tutulması ile senenin son tutulmasını deneyimleyeceğiz. Güneş tutulmaları daha çok erkeklerle ve hayatımızda önemli bitişler ve yeni başlangıçlarla ilgilidir. Güneş tutulmaları, dolunayla oluşan ay tutulmaları kadar duygusal geçmez, duygular yerine akıl ve mantık ağır basar. Bu tutulmada Güneş, Ay, Mars, Jüpiter, Uranüs ve Plüton etkileşim içinde olduğundan belirli bir gerilim altında kalacak ve mutlaka harekete geçeceğiz. Ancak değişen koşullara hızla uyum sağlamak ve eskiye yapışmak yerine, bırakmayı bilmek gerekiyor. Değişime ayak uydurmazsak, daha fazla hırpalanarak değişmek zorunda kalabiliriz. Hayata güvenmemiz gerekiyor: herşeyi göremediğimizi bilerek kalbimizin sesini dinlemeli, vazgeçmeli ve olayları akışına bırakmalıyız. Aslında hayat bizim için çok daha iyisini hazırlıyor olabilir ama bunu hemen şimdi göremeyebiliriz. Gelişmeler hakkında çok çabuk bir yargıda bulunmak yerine daha geniş bir perspektiften bakmaya çalışabiliriz. Bu süreç içinde yeniye yer açalım ve herşeyi aklımızla görmeye çalışmayalım.


kaynak..internet
artemis için ;

10 eylül doğum gününün transit analizini yapmaya çalışayım. bakalım neler olmuş ve yakın gelecek için öngörülerimiz neler olabilir ;

güneş tutulmasının etkilerini arkadaşlar yazmışlar. senin 12.evinde Güneşinin üzerinde gerçekleşiyor bu tutulma. ben şöyle bir yorum yapacağım ; karanlıktan (12.ev) aydınlığa (güneş) geçiş zamanı.. güneş , hayat enerjisini simgeliyor dersek
bu tutulma sende aç - kapa etkisi yapmış olabilir. yeni bir sayfa açma zamanı ;)

diğer transitlere bakalım ;
* merkür , yükselenin üzerinde görünüyor.. bir haber alacakasın gülücük)

* venüs döngüsü yaşamaktasın.. geri giden venüsün ileri harekete geçtiği nokta da senin natal venüsüne dokunuyor.

* transit mars , 9.evinden Güneşine sert bakmakta. yenilikler için , güneşinle sürtüşüyor diyebiliriz. pek çok astrolojik kaynakta güneşi babayla ifade ederler ancak ben bundan emin değilim..

* transit jüpiter , 3.evinde ilerliyor.. iletişim potansiyelinin artacağı bir sene olacaktır önündeki dönem.

* transit satürn 12.evine doğru yaklaşmakta ve natal marsına dokunmakta...
duygusal tepkilerle hareket etmemeni , önündeki hareket alanını mesela ilişkini , hedeflerini gerçekçi biçimde sorgulamanı öneririm.

* transit uranüs geri harekette ve güneşine zıt bakıyor. ileri harekete geçtğinde etkisini daha fazla hissettirecektir. 2008 yılının ocak ve şubat aylarında fedakarlık yapmanı gerektirecek durumlar sözkonusu olabilir.

* transit neptün 5.evinde.. aşk hayatında neptün gerçekleri görmeni engellemesin buna dikkat etmeni öneririm. 2008 baharında satürnle yapacağı sert açı farkındalığını arttıracak sonuçlara sebep olabilir..

* transit plüto ileri harekete geçmiş. plütonist arkadaşların gözü aydın gülücük
artemis , senin 3.evinde vurgu yapan plüto neptününe dokunmaya başlamış. hayal kırıklıklarının getireceği transfosmasyonu yani dönüşümü işaret ediyor olabilir yorumunu yapabilirim..

***genel anlamda ; transitler açısından yoğun bir gündemin var ve bunun neticelerini gördüğünü söylemiştin. sana şu tarihte şu olacak gibi gelecek tahminleri yapamam çünkü kimseye yapmıyorum.
şunu söyleyebilirim ; 12.ev güneşini iyi irdele bu dönemde ve değişmen gerekiyorsa başak tutuculuğunu rafa kaldır ve değiş ok..
herşeyin gönlünce olması dileğiyle..
GÜNEŞ TUTULMASI



Kişilerle birlikte, geniş kitleleri de etkilediği düşünülmektedir. Hayat Enerjisi ve canlılık kaynağı olan Güneş’in tutulması ile bu canlılığın belli bir süre azalması ve hayat enerjisinin zayıflaması söz konusu olabilir.



Güneş ayrıca, otoriteyi ve kişilerdeki idrak hassasını da temsil ettiği için, bu dönemlerde yönetimin zayıflaması, durgunluk, bir takım karışıklıklar olması hatta savaşlara neden olması bile mümkündür.

Tam tutulma esnasında, geçmişin tekrarı, anıların canlanması, eskide kalan şeylerin yeniden gündeme gelmesi gibi durumlar yaşanabilir. Bunların kişinin hangi hayat alanında olacağını tutulumun olduğu ev belirler.



Ayrıca, bölgesel düzeyde yangın, deprem, kuraklık, kazalar, sel, kıtlık gibi felaketler olarak da yorumlanabilmektedir.



Kişisel olarak; güneş hangi burçta tutulmuşsa, o burçta olan insanlar üzerinde etkisi daha fazla olur. Bu kişilerde kısa süreli idrak tutukluğu, iyi düşünememe, yanlış değerlendirme gibi durumlar görülür. Kendilerini güçsüz, zayıf ve iradesiz olarak hissederler. Oldukça duygusal davranışlara girerek hatalı kararlar alabilirler. Ayrıca 180 ve 90 derece açı yapan diğer burç mensuplarını da ikinci derecede etkiler.

//alıntı///
Referans Adresler