Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: Astrolojiye Yatkınlığımız Haritalarımızdan Anlaşılabilir Mi?
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8
Hayatımızda her istediğimize ulaşabilmemiz yıldız haritamızın bize izin verdiği ölçüde mümkün olabilir. Yani gezegenler bize doğduğumuz anda bir bilgisayar programı gibi bilgi yükler ve biz bu bilgi doğrultusunda mesleğimizi seçeriz. Bir an için çelişki gibi gözükse de hem her istediğimiz olabilir, hem de sadece yıldız haritamızın bize izin verdiği sınırlar içinde arzu ettiklerimizi gerçekleştirebiliriz. Aslında hassas bir çizgi var sanki arada. Acaba hayatımızda isteklerimiz de yıldız haritamızda mı gizli?

Aynı konu astrolog olmak isteyenler için de geçerli. Önce kişinin konuya ilgisi olması gerekir. Bu ilgi yıldız haritasında görülebilir. İnsan astrolojiye doğal ilgisi olduğunu düşünse de, aslında bu ilgi yıldız haritasının o insana verdiği bir dürtüdür. Daha sonra ilgisi olan insan öğrenmeye başlar. Astroloji’yi öğrenmek analitik zeka gerektirir. Yani kişi astrolojik konuları çok detaylı bir şekilde inceleme yeteneğine sahip olmalıdır.

Teorik çalışmalardan sonra çok ilginç bir noktaya gelir astroloji ile ilgilenen kişi. Artık mümkün olduğu kadar harita yorumu yapılmalı ve yorum yeteneği geliştirilmelidir. Astroloji de yazılı olmayan bir kural vardır. Bir astrolog başka birisine gidip haritasını yorumlamak istememelidir. Bu mantıkla kavranamayacak ve kavranması gerekmeyen bir kuraldır. Yıldız haritası ile ilgili bilgi edinmek isteyen kişiler astroloğu bulup harita yorumlamasını kendiliklerinden isteyeceklerdir. Astrolog olacak kişinin hayatında bu potansiyel mutlaka bulunur.

Hangi astrolojik kombinasyonların kişiyi astrolog yaptığına gelecek olursak, hava grubu burçlarının ön plana çıktığını görüyoruz. Hava grubu burçlarının İkizler, Terazi ve Kova olduğunu hatırlayalım. Tabi aynı şekilde meslek evinin ( 10. ev ) ya da kişiliğimizi temsil eden Güneş’in hava grubundan burçlarda yer alması aynı etkiyi verecektir.

Astroloji konusunda çalışan kişilerin yıldız haritasında öncelikle Jupiter’in güçlü olması gerekir. Jupiter kişiye her zaman mistik konularda sezgi ve bakış açısı verir. Yıldız haritasında iyi bir Jupiter yerleşimi astrolojide başarı verecektir. Diğer önemli gezegen ise Merkür’dür. Merkür genel anlamda bilgi ve zeka veren bir gezegendir. Matematiği temsil eder. İyi bir astroloğun matematik zekasının olması önemlidir.

Astrolojide olmazsa olmaz özelliklerden biri de analitik zekadır. Klasik astroloji kitaplarının tam olarak anlaşılması ve bir haritanın tam olarak çözümlenmesi için analiz yeteneğinin gelişmiş olması gerekir. Bize güçlü analiz yeteneği verecek olan gezegen ise Mars’tır. Mars’ın astrolojik açıdan iyi etki verebilmesi için, Mars’ın yaratıcılığı ve zekayı temsil eden beşinci evde yer alması beklenir.

Astroloji konusunda ilerlemek isteyen bir kişi mutlaka iyi bir beşinci eve sahip olmalıdır. Beşinci evin hava grubundan bir burç olması ya da güçlü olumlu gezegenlerin bu evde yer alması da bu konuyla ilgili ilginç oluşumlardandır.

Bir astroloğun varabileceği en son nokta, ciyotiş matipıragya dediğimiz ( ing. jyotish mathipragya ) düzeydir. Bu düzeydeki astroloğun artık yıldız haritasına bakması gerekmez. Bir insanın yüzüne baktığı zaman doğum anındaki gezegen etkilerini söyleyebilir. Bu astroloğun bilinç düzeyi ile ilgili özel bir durumdur.

Hindistan’da yaşayan ciyotiş panditleri ise vedik astrolojiyi çağlar öncesinden günümüze usta çırak düzeniyle taşımışlardır. Panditler Hindistan’da sadece veda bilimiyle uğraşan kişilerdir. Sinir sistemleri özel hassasiyet kazanmıştır. Batı uygarlıgından herhangi biri pandit olamaz. Hintli panditlerin de günümüzün gürültülü şehirlerinde verimli olamayacağını söyleyebiliriz.

Astroloji ile ilgilenenler her meslek için değişik gezegen kombinasyonları olduğunu bilirler ve yıldız haritasında her meslek için değişik gezegenler ve evler incelenir.

Metin ÖZENBAŞ
[attachment=359]

Arkadaşlar benkendi haritamda bu etkileri inceledim ve bu etkiyi yoğun taşıyan birisiyim,yani ben istesemde istemesemde astroloji hep benimle olucak gibigülücük

sevgiler
M. Özenbaş Ciyotiş(Hint astrolojisi) ilgili olarak yazmış bu yazıyı. Ve Hint Astrolojisinde Yıldızıl Zodyak temel alındığından gezegenlerin yerleri değişiyor.Örneğin Asc(yükselen) Yaklaşık 23 derece kadar geriye gidiyor. Güneşimizde genellikle bir önceki burçta görünüyor. Bunu astro.com hesaplayabilirsiniz. Batı Astrolojisine göre Western geocentric'le hesaplanıyor. Ama M. Özenbaş'ın bahsettiği etkileri Hindu/Lahiri geocentric(sidereal) görmeniz gerekli. Örneğin benim Batı Astrolojisine göre Aslan'da olan Güneş'in Ciyotiş'e göre Yengeç'te, Başak'ta olna Ay'ım Aslan'da. Ve bu yazıyı birebir Batı astrolojisi için yorumlamak M. Özenbaş'ın sitesinde de belirttiği gibi hatalı olur. Öncelikle Yıldızıl zodyaka'a göre haritanızı çıkarmalısınız. Bunun yanısıra Hint astrolojisinde her eve bir burç düşüyor. Her ev 30 derece kaplıyor. Bir tür tüm burç ev sistemi kullanılıyor.
haritamda güneş,merkür,neptün kavuşum yapmış.ve jüpiterim terazi(hava) burcunda.marsım kova(hava) beni astroloji bu sebeplemi çekiyor arkadaşlargülücük
evet burada metin özenbaş , hint astrolojisine göre yorumlama yapmış. mesela 5.evin yaratıcılık ve zekayı temsil ettiğini yazmış. katılmıyorum.. 5.ev aslan burcunun uygulama alanıdır diye düşünüyorum ve mars 5.evde olan biri daha çok aşkla , sosyal konularla , organize etme gibi fiillerle donatılmış olacaktır diye düşünüyorum..

astroloji yeteneğinin ve ilgisinin haritadan nasıl anlaşılacağıyla ilgili kendi nacizane yorumumu yapayım ;
bence 11.eve bakmamız gerekiyor öncelikle.. kovanın uygulama alanı 11.ev ; bilimsel buluşları , gelecekle ilgili ideal ve tasarımları , bu ideal yolundaki arkadaşlarımızı , bilgisayar - teknoloji dünyasını , astroloji merakını , bireysel özgürlüğümüzü ilan ettiğimiz uygulama alanını temsil ediyor diyebiliriz..
mesela mars 11.evde idealler konusunda hırslı bir kimlik sözkonusu olabilir ya da astroloji öğrenmeye heveslilik sözkonusu olabilir.. mars , heveslerimizin planetidir..
Ay 11.evde olursa ; astrolojik şifreleri çözmek (hele ki benim gibi neptün - plüto güçlüyse gülücük ) bir tür keyiftir..
yukarıda yazıda vugulanarak kullanılan ANALİTİK ZEKA gerektiği düşüncesine katılıyorum.
özellikle başak - akrep ve oğlak burçlarında analitik zeka yüksektir diye düşünüyorum.
ikizler burcu en pratik zekaya sahip olsada astroloji sabır isteyen bir uğraşıdır ve ikizler etkisi olan birinin , satürn uranüs neptün plüto etkilerini taşıması faydalı olacaktır..
neptünü güçlü olanlar , astrolojik simgeleri sezgisel zekalarıyla güzel yorumlayabilirler.
plütosu güçlü olanlar , astrolojiye gerek duymazlar.. karşısındaki insanın gözlerine bakmaları yeterlidir yorumlamak için gülücük)
Ben 10.uncu ev faktörüne çok önem veriyorum ve tabikide uranüs ve jüpiterin güçlü olması araştırma ve sabır veriyor, merkür ve satürnde haritada güçlü olursa bence her isteyen iyi bir astrolog ve araştırmacı olur...
benımde astrolojıye ılgım vardı ama bu yıla kadar sagdece bılgım gezegenler burclar ozellıkten oteye deyıldı ama bu sene cok farklı bı yaklasımla ıncelemeye calısıyorum benım burc balık ay kova 10 evde merkur venus ay pekı sunu dıyebılırmıyızz bız cok zekıı deha ustu bıseymıyızzgülücük)
tabı bu ısın sakasııgülücük
metin kiraz konuşmaya başladığında amanın benim uranus öyle çok güçlü değil demek ki ben iyi bir astrolog olamayacağım derken güneş neptün kavuşumunun iyi bir astrolog olunmasında çok katkısı vardır dedi..yıldırım sende de bu kavuşum var ben de asc neptün kavuşumu var süpeer..sezgilerin astrolojiye müthiş katkısı oluyor..benim de sezgilerim biraz daha üzerine düşsem duvardan geçecek kadar güçlüdür hani ..yezdanın da uranusu epey kuvvetli gülücük...
ya valla bilmiyorum ben astrolojiyle yatıp, astrolojiyle kalkanlardanım,artık öyle bir durum olduki bende sabah ilk uyandığımda hemenbilgisayar başına geçip günün horoskopuna bakıyorum,neler var neler yok,yani bilmiyorum benim hayatta en hoşlandığım,araştırmaktan okumaktan öğrenmekten bıkmadığım tek şey astroloji... bende neptün özelliğinden ziyade uranüs etkisi çok fazla,gerçekten çok iyi bir yerde bulunuyor,o yüzden çok şanslıyım,araştırmadan,okumadan edemiyorum,bide jüpiterin akrepte olması gizli,mistik konulara yoğunluk kazandırıyor,yöneticide 8.de çünkigülücük
vivienleigh Yazılan:metin kiraz konuşmaya başladığında amanın benim uranus öyle çok güçlü değil demek ki ben iyi bir astrolog olamayacağım derken güneş neptün kavuşumunun iyi bir astrolog olunmasında çok katkısı vardır dedi..yıldırım sende de bu kavuşum var ben de asc neptün kavuşumu var süpeer..sezgilerin astrolojiye müthiş katkısı oluyor..benim de sezgilerim biraz daha üzerine düşsem duvardan geçecek kadar güçlüdür hani ..yezdanın da uranusu epey kuvvetli gülücük...

evet ablacım sende benim gibi neptünlüsün diyebiliriz zaten. seni bilemem ancak ben bazen hayal dünyasına kaptırırsam kendimi çevremde olup biteni farketmiyorum bile gülücük
haritaya bakarken yorumlar bazen akıp gidiyor. biz neptünlüler , biraz daha disiplinli olabilsek neler yapacaz da , neyse ;)
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8
Referans Adresler