Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: Mars Geri Harekette! 14.Kasım.2007
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Mars Geri Harekette! 14.Kasım.2007 / 14:05:37
Mars'ın geri hareketi ve burçlar üzerindeki etkileri
İllüstrasyon: http://www.orderofthewhitelion.com/Planetimages/Mars



Bugün, yani 15 Kasım 2007 saat 10:23 itibariyle geri hareketine başlayan Mars, 31 Ocak 2008 saat 00:34 itibariyle tekrar direkt hareketine dönecek.



Mars Eylül ayından beri Yengeç burcunda hareket etmekte. Aslında, bir burçta ortalama 57 gün kalır ve burç değiştirir; fakat Yengeç burcunda geri hareket edeceğinden, Mayıs ayına kadar bu burçta kalacak.



Gerileme dönemi bir faz şeklinde nitelendirilebilir, Mars’ın Zodyak’ta geri seyahatinden önce yavaşlamasıyla başlar ve ilk durakladığı noktaya geri dönmesiyle sona erer. Bu döngü boyunca gezegenin doğal olarak nitelendirdiği olaylarda olumsuz yönleri devreye girer ve bu negatif enerjisi oldukça hissedilir, çünkü Dünya’ya en yakın olduğu noktadan geçmektedir.



Gerileme fazındaki söz konusu gezegen kendini bizim bilincimize doğru iter, diğer gezegen enerjilerini gölgeler ve böylelikle de kişiliğimizi etkiler. Üzerinde ancak çok az kontrol sahibi olabildiğimiz, gerilemenin içinde yer aldığı burçla ilgili bir dizi olayla karşılaşmamıza neden olur. Mars, öncelikle Yengeç, sonra da İkizler burcunda geri hareket edecek.



Mars gerilemesi irrasyonel aksiyonlara, iç gözlemselliğe, depresyona ve kendini değerlendirmeye, cinsel konulara ve ilişkilerde çatışmalara neden olur. Önemli konuların yeniden değerlendirilmesi ve mevcut projelerin değiştirilmesine neden olur.



Mars Şubat ayına kadar gerilemede olacak, dolayısıyla durup öfkelendiğimiz konularla ilgilenmenin tam zamanıdır!



Bu süreçte şu soruları kendimize sormamızın çok yararı olacaktır: Kendimizi nerelerde daha iyi savunmamıza ihtiyacımız var? Öfkemizi daha uygun bir şekilde nasıl ifade edebiliriz? Sınırlarımız nerede ihlal ediliyor ve kendimizi korumak için ne şekilde daha iyi sınırlar belirleyebiliriz?



Öncü ve değişken burçlar daha fazla etkilenecek



Öncü burçlar olan Terazi, Oğlak ve Koç’un 0-12 dereceleri arasında gezegenleri olanlar; değişken burçların 24-30 dereceleri arasında gezegenleri olanlar, bu süre zarfında Mars doğasında sorunlarla karşılaşabilirler. Kazalar ve ameliyatlar Mars yönetimindedir. Bu süreçte, örneğin trafikte aşırı hız veya kontrolsüz araç kullanımından kaçınmak gerekir. Sakarlıklar artabilir. Mars’ın geri hareketini Yengeç’te yapacağı 15 Kasım-31 Aralık tarihleri arasında ve düzeldikten sonra Yengeç burcuna tekrar giriş yapacağı ve gerileme yaptığı dereceye tekrar varacağı 4 Mart-4 Nisan tarihleri arasında ev kazalarına da daha fazla açık olacağız. Mars’ın Yengeç burcundaki bu hareketi, aile içi gerginliklere, ikamet ettiğimiz yerle ilgili sorunlara ve tartışmalara, taşınma, bina yıkımı gibi konularda müşterek alınması gereken kararlar konusunda olumsuzluklara, tartışmalara açık olacağımızı da gösteriyor. Bu konularda giriştiğimiz projelerde zarar görme riskimiz de vardır; çünkü Mars Yengeç burcunda zarar görmektedir.



Mars’ın Yengeç burcunda gerilemesi ile, özellikle Güneş’i ya da Ay’ı Yengeç’te olanlar ya da Yükselen burcu Yengeç olanlar içe dönüş yaşayabilirler. Yaşam hakkındaki görüşlerini gözden geçirdikleri, duygularında karışıklık hissettikleri bir sürece giriyorlar. Eyleme geçmekte zorlanabilir veya tam tersine güdüsel ve tepkisel bir şekilde harekete geçip zarar görebilirler. Güvenlikte olma arzusu ve endişesi daha da artacağından, evlerindeki eşyaların, aile bireylerinin, sahip oldukları manevi değeri olan tüm şeylerin üzerinde daha korumacı tavır takınacakları bir dönemde olacaklar. Bu da karşı cinsle tartışmacı bir tavır takınmaya, kavgalara, rekabetin dozunun kaçırılmasına sebep olabilir.



Yükselen burcu Terazi olanlar veya Terazi burcundan olanlar, iş değiştirme arzusunu, güdüsel bir şekilde daha fazla hissetmeye başlayacaklar. Mars geri hareketini gelecek hedefleri, iş, profesyonel hayat, üstler ve amirler, hedefleri başarmanda etkin olan kişilerle ilişkilendirilen alanda yapacak olduğundan, bu konularla ilgili terslikler veya zorlanmalarla karşılaşabilirler. Önemli girişimler açısından yılın bu dönemini tercih etmemek daha isabetli olur. Zorlanmalar veya hatalar söz konusu olacaktır. Bu alanlardan bir süre için geri çekilme ihtiyacı hissedebilirler. İleri dönük hedeflerini iyice belirlemeleri, doğru zamanda girişim yapmaları gerekiyor. Girişeceğiniz işlerde yeteri kadar aktif ve enerjik olmakta zorlanabilirler. Tersliklerle veya ters kişilerle karşılaşabilirler.



Yükselen burcu Oğlak olanlar veya Oğlak burcundan olanlar, ikili ilişkilerine yönelik konularda güdüsel olarak hareket etmeye çok açık olacaklar. Ortaklaşa konularda, girişecekleri işlerde yeteri kadar aktif ve enerjik olmakta zorlanabilirler. Tersliklerle veya ters kişilerle karşılaşabilirler. Hukuksal davalarda zorlanmalar olasıdır. Daha önce hep şikayetçi oldukları eski partnerleri tekrar hayatlarına girmek isteyebilir. Bu anlamda, zor bir sürece giriyorlar. Yanlış karar verme riskleri yüksek, dikkatli olmalılar! Önemli anlaşmalar imzalamak, evlilik yapmak, ortaklaşa işlere girişmek adına kesinlikle olumsuz etkiler taşıyan bu dönemde, bu tip girişimlerden uzak durmaları en doğrusu olacaktır.



Yükselen burcu Koç olanlar veya Koç burcundan olanlar, duygusal olarak içe dönüş yaşayabilir, kendilerini geçimsiz hissedebilirler. Bu süreçte, ailevi konularda gerginlikler ve evde yüksek tansiyon yaşanması olasıdır. Evde onarım veya değişiklik gibi konularda mücadele etmeleri gerekecek. Geçmişle fazla uğraşabilir, geçmişe fazla takılıp günlük olayları kaçırmak yerine, bu dönemi, ileri dönük projeleriyle ilgili önemli kararlar almak adına kullanabilirler.



Değişken burçların son derecelerinde gezegenleri bulunan (24-30 derece İkizler arasında) kişilerin de zorlanacağına işaret etmekte. Zira Mars 31 Aralık’ta İkizler burcuna geri dönüyor ve 4 Mart’a kadar bu burçta kalacak. Üstüne üstlük, bu dönem içerisinde henüz Yay burcunda hareket etmekte olan Pluto ile 29 derece Yengeç’te karşıt açı yapacak Bu gergin açı 26 Aralık’tan 11 Ocak’a kadar etkisini gösterecek.



Yükselen burcu İkizler olanlar veya İkizler burcundan olanlar ilişkileriyle ilgili konularda çok dikkatli olmalılar. Ortaklaşa projeler, ortaklık girişimleri, evlilik gibi konularda geçici zorlanmalar oluşabilir.



Yükselen burcu Başak olanlar veya Başak burcundan olanlar işle ilgili konularda çok dikkatli olmalılar. Üstleriyle ilişkiler, güçlü ve etkin kişilerle diyaloglar, işle veya gelecek hedefleriyle ilgili önemli anlaşmalar gibi hayati kararlarında çok dikkatli adımlar atmalılar.



Yükselen burcu Yay olanlar veya Yay burcundan olanlar kişisel girişimler, yeni başlanacak işlerle ilgili konular, sağlığı bağlayan konularda çok dikkatli olmalılar. İlişkilerinde de bir süre için baskı altında hissedebilirler. Sert tartışmalardan uzak durmaya, fiziksel risk almamaya çalışmalılar.



Yükselen burcu Balık olanlar veya Balık burcundan olanlar aileleriyle ilişkilerinde çok dikkatli olmalılar. Sosyal çevrelerinde baskı yaratan durumlar ortaya çıkabilir. Bu durum, aileyle ilişkilerini gerebilir.



Yazan: Öner Döşer
yezda Yazılan:Mars Geri Harekette! 14.Kasım.2007 / 14:05:37

Yükselen burcu Oğlak olanlar veya Oğlak burcundan olanlar, ikili ilişkilerine yönelik konularda güdüsel olarak hareket etmeye çok açık olacaklar. Ortaklaşa konularda, girişecekleri işlerde yeteri kadar aktif ve enerjik olmakta zorlanabilirler. Tersliklerle veya ters kişilerle karşılaşabilirler. Hukuksal davalarda zorlanmalar olasıdır. Daha önce hep şikayetçi oldukları eski partnerleri tekrar hayatlarına girmek isteyebilir. Bu anlamda, zor bir sürece giriyorlar. Yanlış karar verme riskleri yüksek, dikkatli olmalılar! Önemli anlaşmalar imzalamak, evlilik yapmak, ortaklaşa işlere girişmek adına kesinlikle olumsuz etkiler taşıyan bu dönemde, bu tip girişimlerden uzak durmaları en doğrusu olacaktır.

Süpersin yezda, bende mars gerilemesiyle ilgili bilgi arıyordum, oğlak burçları üzerinde ikili ilişkiler konusunda güzel açıklamalar yapmış Öner Döşer, ama benim zaten böyle bir durumum yokgülücük bu zamanlarda demekki dikkay etmek gerek ve bu dönemde ortaklaşa bir iş yapmasam iyi olacak sanırımgülücük Umarım zor bir sürece girmem.
Geri Giden Mars


Mars Güneş’e olan uzaklık nedeniyle Yüksek Gezegen olarak nitelendirilir. Güneşin etrafındaki bir turunu 687 günde tamamlar. Kırmızı yüzeyli bir coğrafik yapıya sahip olan bu gezegen, Koç Burcu’nun yönetici gezegenidir. Bu gezegen; Akrep Burcu’nun ikinci gezegeni olarak kabul edilse de, son yıllarda Akrep’in Plüton gezegeni ile ilişkisi hakkında değişik varsayımlar ileri sürülmüştür. Bu konudaki açıklamalar nedeniyle, Mars Gezegeni, Akrep Burcunun da yöneticisi olarak gösterilmiştir.
Çok büyük bir öfkeyi ve yakıcı duyguları simgeler. Mars insanı mücadeleci ve savaşkan bir ruha sahiptir. Haksızlıklar karşısında dirençlidir. Mücadelen kaçmaz ve amaçları için savaşır. Güçlü bir Mars etkisi alan kişi çekici ve cazibelidir. Cinsellik sembolü olarak gösterilir. Yüksek adrenalin insanı olan bir Mars kişisini; atılımcı ruhu ile cesaret isteyen tüm işlerin başında görebilirsiniz.

Mars sert bir gezegendir. Ruhun savunma ve saldırı içgüdülerini tetikte tuttuğu için; Mars insanı, çoğu kez elinde olmadan kendini bir mücadelenin veya savaşın içinde buluverir. Tanıştığınız her yeni insanın Mars’ının bulunduğu konumdan, size vereceği tepkileri anlayabilirsiniz. Özellikle su grubuyla fazla anlaşamayan Mars Gezegeni; eğer, Yengeç ve Balık Burcu’nda yerini aldısaysa, enerjik etkisini fazla ortaya koyamaz. Sadece su gruplarının yöneticisi olması sıfatıyla, Akrep Burcu’nda etkendir. Mars 1. ve 8. evde güçlüdür. 7. ve 2. evde zaralıdır.

Doğum anında geri giden bir Marsla doğan kişi, düşünceleriyle hareketleri arasında bir türlü istediği uyumu gösteremez. İlişkilerinde ortalama tutturmakta zorlanırlar. Özellikle bir kadının haritasında güçlü bir Mars; o kadının erkeksi davranışlar sergileyeceğini gösterir. İdol erkekler peşinde koşan bu kadınlar için, hayat bir çok hayal kırıklıkları ile doludur.
Mars’ın geri gittiği zamanlarda; günlük yaşam içinde dikkatli olmak gerekir. Yeni başlangıçlar yapılmamalıdır. Fakat bu konuda da, her zaman çok fanatik düşünmemek gerekir. Bir çok kişinin haritasında Mars geri gittiği zaman, bir çok başarıyı tetiklediği görülmüştür. Özellikle; haritasında, Mars geri giderken doğan kişiler, Daha ileri yıllarda Mars’ın geri gittiği dönemlerde başarılı olmaktadırlar.

Genel anlamda Mars geri gitiği zaman, hırçın ve kavgacı oluruz. Satın aldığınız mekanik eşyalarda arıza çıkar. Seyahatlerde riskli sonuçlarla karşılaşabiliriz.

Mars seksüel hayatı da simgelediği için, bazı cinsel rahatsızlıkların, yüksek Mars etkisi alan kişilerde görüldüğü saptanmıştır. Mars insanlarının asit salgılarının da çok yüksek olması nedeniyle, kimyasal dengelerini koruyucu besinlerle desteklemeleri gerekmektedir.

16 Kasım –30 Ocak’ta Mars’ın geri hareketi, aile ve yuva ile ilgili sorunların ortaya çıkacağını gösteriyor. Bir çok aile ilşkilerinde çatlaklar oluşabilir. Bu dönemde; boşanmaların ve aile mahkemelerinin , emlak anlaşmazlıklıklarının gündeme geleceğini düşünürek; bu günleri sağlıklı bir şekilde atlatmak için, enerjimizi geriye çekmeliyiz. Ayrıca uzun süredir.bir türlü boşanamıyorsanız, bu dönem boşanma davanız sonuçlanacaktır.


filiz özkol...
Doğum anında geri giden bir Marsla doğan kişi, düşünceleriyle hareketleri arasında bir türlü istediği uyumu gösteremez. İlişkilerinde ortalama tutturmakta zorlanırlar. Özellikle bir kadının haritasında güçlü bir Mars; o kadının erkeksi davranışlar sergileyeceğini gösterir. İdol erkekler peşinde koşan bu kadınlar için, hayat bir çok hayal kırıklıkları ile doludur.
Mars’ın geri gittiği zamanlarda; günlük yaşam içinde dikkatli olmak gerekir. Yeni başlangıçlar yapılmamalıdır. Fakat bu konuda da, her zaman çok fanatik düşünmemek gerekir. Bir çok kişinin haritasında Mars geri gittiği zaman, bir çok başarıyı tetiklediği görülmüştür. Özellikle; haritasında, Mars geri giderken doğan kişiler, Daha ileri yıllarda Mars’ın geri gittiği dönemlerde başarılı olmaktadırlar.

benımde dogum harıtamda mars gerılıyo6 evde terazıde transıtlerde baktıgımda mars yengec te gerılıyo sımdı ben bunu nasıl toparlarım hımm
15.11.2007-Mars Yengeç'te Geriliyor

Genel olarak Mars fiziksel enerjiyi ve hareketi yönetir. Haritanızdaki yerleşimine göre fiziksel gücünüzün yönünü ve kuvvetini, ego yönelimlerini açıklar. Duygularınızı ateşler ve savaşma ve aynı zamanda kendinizi ortaya koyuş tarzınızı, harekete geçiş ve isteklerinizin peşinden gidiş biçiminizi gösterir. Risk alma eğiliminiz, karşılaşacağınız muhtemel meydan okumalara cevap verme biçiminiz de temaları arasındadır. İyi konumlanmış bir Mars güçlü bir enerji ve başarı için yılmaz bir azim verir ama eğer Güneş’e olan pozisyonu ve ev yerleşimi rahat değilse iyi yönlendirilemeyen enerji kaza, yaralanma, incinme, saldırı ya da saldırganlığın çeşitli şekilleri olarak ifade bulabilir.

Geri hareketindeki Mars, içe dönük gözlem ve kendi değerini gözden geçirme, ilişki çatışmaları, düşünmeden harekete geçme, majör bir yeniden düşünme ve uyumlanma veya yapılması gereken projeler gibi konuları önümüze getirebilir. Bu devre boyunca ayrıca sevecen ve diplomatik davranma yeteneğiniz de test edilecektir. Mars’ın bu hareketinin dokunduğu dereceler boyunca kişisel gezegenleriniz veya noktalarınız varsa, sabrınız her zamankinden daha da fazla sınanacaktır. Çenenizin aklınızdan veya kalbinizden daha hızlı çalışabileceği durumlar başınızı derde sokabilir ve sabır, dinleme ve ne söylediğinizi kontrol edebilme yeteneği geliştirmek için fazla çaba sarf etmek zorunda kalabilirsiniz.

Normal şartlarda birine bir şey söylediğinizde ertesi gün unutulmuş olur ama saldırganlığın ve hareketin gezegeni Mars’ın Dünya’nın yakınında olduğu dönemlerde tartışmaların ertesi gün unutulması ya da kızgınlığın uçup gitmesi pek kolay değildir.

Mars geri hareketindeyken yer aldığı burca bağlı olarak düşünce ve davranış modelleri iç gözleme dönüktür. Yengeç burcunda geri hareket eden Mars sürecinde Güneş’i, Ay’ı veya Yükselen’i Yengeç’te yer alanlar özellikle bu iç gözlemsel eğilimi hissedeceklerdir. Bu dönemde Mars kişisel bakışı, hayatla ilgili tavır ve tutumları yeniden ele almak ve bilinçaltı motivasyonlar açısından bir iç görü kazanmak bakımından bir fırsat verebilir. Yengeç öncü bir burç olduğu için diğer öncü burçlar olan Terazi, Oğlak ve Koç burcu da oldukça etkilenecektir.

Yengeç’te ve geri hareketindeki Mars’la kafa karıştırıcı duygusal durumlar, hevesin ve ilhamın azalması, endişelerin özellikle aile ile ilgili konularda odaklanması, kişinin güvenliğini, konforunu ve rahatını sağlamak için her şeyini koruma dürtüsü söz konusu olabilir.

Mars’ın Yengeç’te olması nedeniyle atılgan, bağımsız ve korkusuz doğası kısıtlanmış olacağından bastırılmış öfke görülebilir ve kişi özellikle ev ve aile konularında öfkesini doğrudan ifade etmek yerine dolaylı yoldan açığa çıkarabilir. Hareket tarzı dolaylı olabilir ve duygusal sömürü ya da suçluluk hissettirme, küserek suratını asma yoluyla savaşabilir. Duygusal incinmeye ve alıngan davranışa eğilimlidir. Tarafsız olmakta zorlanır, eleştiriye açık değildir. İşlerinde terslikler varsa aileye ya da evine yansıtabilir. Bu dönemde iş değiştirmek veya işle ilgili konular dış dünyada dirençle karşılık bulabilir veya sabırsızlığımız, düşüncesizliğimiz nedeniyle bozulabilir. Burada Mars’ın yapıcı kullanımı duygusal reaksiyonlarından yola çıkarak iç gözlem vasıtasıyla asıl duygusal ihtiyaçlarını anlamaya çalışmak ve onları doyurmak üzere hareket ederek sağlam bir içsel güvenlik duygusu oluşturmaktır. Geri hareketi süreci özellikle karşılaşılan temalarda bir iç gözlem, gözden geçirme ve yeniden değerlendirme devresidir.

Mars’ın geri hareketi sırasında ev kazalarına karşı da dikkatli olmak gerekir çünkü enerjimizi sağlıklı bir biçimde ortaya koyamaz ve cesaretle kendimizi ifade edemezsek, oluşan bastırılmış öfke, kavga ve patlama şeklinde açığa çıkabileceği gibi kaza şeklinde de tezahür edebilir. Ayrıca mideye ve beslenmeye bağlı rahatsızlıklar, hazımsızlık problemleri oldukça yaygın olabilir. Mars’ın geri hareketi sırasında özellikle aside bağlı hazımsızlık problemi yaşamamak için günlük yeterli su ihtiyacını almaya dikkat edilmesi gerekir.

Bir kez daha hatırlayalım ki geri giden Mars’ın cümlesi “ Şimdi elindeki işi bitir, ben ileri gidene kadar yeni bir işe başlama” dır.

Kaynak:astrolojidergisi
MARS 3 HAFTA BOYUNCA GECELERİ PARLAYACAK

Dünya ile Mars´ın geçici bir süreliğine birbirlerine yakınlaşmalarından ötürü bu gece ( 29 Kasım 2007) ve gelecek 3 hafta boyunca Kızıl Gezegen, geceleri gökyüzündeki en parlak gök cisimlerinden biri olacak ve bulutsuz olması durumunda çıplak gözle görülebilecek.

Gök bilimciler, Mars´ın 18 Aralık´ta Dünya´ya yaklaşık 90 milyon km yaklaşarak, en yakın mesafeye ulaşacağını belirterek, gezegenin Nisan 2016´ya kadar bu derece yakınlaşmayacağını ve bu kadar parlak olmayacağını kaydettiler.

Bu gece yarısından ve Salı sabah gün doğumundan hemen önce Mars´ı gözlemlemek için en uygun zamanın olacağını belirten astronomlar, Kızıl Gezegen´in Ay´ın hemen yakınında batı istikametinde kolayca görülebileceğine işaret ediyorlar.

Mars gezegeninin hemen hemen tüm Aralık boyunca, gökyüzünün en parlak yıldızı Sirius´tan bile daha parlak olacağı belirtiliyor.

Su Karakuş
Beyhan Yazılan:MARS 3 HAFTA BOYUNCA GECELERİ PARLAYACAK

Dünya ile Mars´ın geçici bir süreliğine birbirlerine yakınlaşmalarından ötürü bu gece ( 29 Kasım 2007) ve gelecek 3 hafta boyunca Kızıl Gezegen, geceleri gökyüzündeki en parlak gök cisimlerinden biri olacak ve bulutsuz olması durumunda çıplak gözle görülebilecek.

Gök bilimciler, Mars´ın 18 Aralık´ta Dünya´ya yaklaşık 90 milyon km yaklaşarak, en yakın mesafeye ulaşacağını belirterek, gezegenin Nisan 2016´ya kadar bu derece yakınlaşmayacağını ve bu kadar parlak olmayacağını kaydettiler.

Bu gece yarısından ve Salı sabah gün doğumundan hemen önce Mars´ı gözlemlemek için en uygun zamanın olacağını belirten astronomlar, Kızıl Gezegen´in Ay´ın hemen yakınında batı istikametinde kolayca görülebileceğine işaret ediyorlar.

Mars gezegeninin hemen hemen tüm Aralık boyunca, gökyüzünün en parlak yıldızı Sirius´tan bile daha parlak olacağı belirtiliyor.

Su Karakuş

ben gördüm bile gülücük kızıl gezegen marsı , yukarıya bakınca görebilirsiniz arkadaşlar. diğerlerinden farklı , parlak ve kızılımsı.. astrolojinin tetikçisini merak edenlere duyurulur ;)
Referans Adresler