Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: Juno ve Kadersel Eş
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8
Juno ve kadersel eş

Juno (Hera) ‘ nun, Venüs ile özellikleri benzer nitelikler gösterir. Ancak Venüs başlangıçtaki çekicilik ve aşık olmayı temsil ederken, Juno izlenip izlenmemesi gereken bağlılık hakkında bilgi verir. Juno evlilik ve ortaklıkla bağlantılıdır. Daha fazla detaylı bilgiyi Juno'yu daha yoğun bir şekilde incelediğimiz asteroidler bölümünde bulabilirsiniz.

Doğum haritasındaki Juno, haritamızda hayatımıza ortaklık edecek duygusal partner hakkında bilgi vermektedir. Bunu daha alışıldık anlamı ile evlenilecek olan kişi olarak yorumlamak daha doğru olur. Astrolojik haritada evlilik diye bir kavram yoktur. Ancak, 1 yıldan fazla bir arada olduğumuz, bir solar döngüyü geçirdiğimiz kişilikler hayatımızda baskın enerjiler olarak seçimlerimize dahil olmuş kabul edilirler. Daha kolay anlaşmak adına biz buna Evlilik diyelim. Zaman zaman bazı kişilerde ise Juno evlilikten sonra yaşamımızın nasıl şekilleneceği konusunda da bize sağaltıcı bilgiler verebilir,

Juno horoskopumuzda, kaderimizde eğer varsa ileride yaşamımızı sürdüreceğimiz eşimizin/veya eşlerimizin / karakteristik özelliklerini de açıklayabilir. Örneğin eşinizin ana karakteristik özellikleri, evlilik sırasında size davranışları veya evliliğin nasıl bir süreç içinde devam edeceği Juno’ nun diğer gezegenler ile bağlantıları araştırılarak bulunabilir .

Sevgili arkadaşlar aslında Juno’ nun etkisini her incelediğiniz horoskop veya yıldız haritasında aynı şekilde göremeyebilirsiniz. Juno 5. evde 7. evde ve 9 .evde etkisini gösterirken 1. ev ve 3. evde etkisi bazen hiç de belirgin olmayabilir. Juno aslında horoskopumuzda Venüs’ ün etkileri ile birlikte incelendiğinde tam anlamıyla anlaşılabilir. Venüs ilişkilerimizin tiplerini ve sevgiye bakış açımızı gösterdiği için Juno ve Venüs her ikisi birlikte incelenerek önemli sonuçlar alınabilir.

Venüs Retrograde konumda iken doğan veya Venüs açıları iyi olmayan bir kişilikte ileride evlilikte olabilecek muhtemel etkileri Juno ile incelediğinizde belki de Venus’ un konumu sebebi ile muhtemel ilişkilerinde kötü yargılara varacağınız bir kişiliğin, ruh eşi ile tanışmış gibi yaşayabileceği önemli bir ilişki fırsatını da öngörmemiş olabilirsiniz. Bu pek çok modern Batı Astrologu’nun farkına varmadan yaptığı bir hatadır.

Juno horoskopumuzdaki partner seçimlerimizi göstermesinin yanında, kadın horoskoplarında kadersel olarak eşin kişiliği hakkında bize çok fazlasıyla bilgi verir. Erkek horoskoplarında ise bayan iş ortağı veya birlikte çalışılan bayanları temsil eder. Mars ile olumlu açıları var ise , kişi ne kadar zorlanırsa zorlansın, kaderinde duygusal mutluluğa ulaşacaktır gibi anlamları Juno’ya rahatlıkla yükleyebilirsiniz.

Jüpiter ile horoskoptaki ilişkileri incelenmelidir. Uzun zaman önce kaybedilen veya unutulan aşkın bir gün gelip yine sizi bulması veya bir türlü kopulamayan ilişkiler bunun yanında da ruh eşi çözümlemelerinde çok fazlasıyla bilgi verir. Juno, kadersel eşi göstermesi açısından önemlidir. Günlük hayatımızdaki gelgeç ilişkileri değilde hayatımızda bizi mutlu edecek kişiliğin gelişini, geliş zamanını veya niteliğini gösterir. Aslında Batı Astrolojisi tarafından hiçbir zaman anlaşılamamış olan Juno, Mars ve Jüpiter ile ilişkilendirilmeli, kadın horoskoplarında ilişki analizlerinde eşin Marsıyla aldığı açıları anlaşılmaya çalışılmalıdır.

Aslında Synastry dediğimiz eş uyum analizlerinde, karmik kader eşini göstermesi Juno’ ya etki eden gezegen transitlerinin, karmik karşılaşmaları geçmiş yaşamdan getirdiğimiz sebebini bilmediğimiz çekimlere sahip eş veya sevgileri göstermesi açısından çok önemlidir. Juno zaman zaman , Jüpiter ve Yay burcu, zaman zaman Mars ve Koç burcuyla birlikte anılırken, unutulmaması gereken şey Terazi burcu ve Venüs ile birlikte anlamlandırılmaması gerekliliğidir. Juno Venüs’ ü ve Terazi burcunu veya 7. evi temsil etmez. Ay ile ilgisi incelenmeli, Ayın evresiyle birlikte yorumlanmalıdır. Horoskoptaki en baskın dişi unsurlardan biri olan Juno, bilhassa erkek horoskoplarında çok daha dikkatli incelenmelidir.


Astrolog Oğuzhan Ceyhan
Juno yani bir kadın için,sıradan normal bir karşı cinse değil,yaratılıştan belirlenen ruhunun tamamlayıcısını,elmanın diğer yarısını,havva'nın adem'mini bulma çabasının simgesidir benim için.
mars'ı kovadaolan bir bayan, karşı cinsden arkadaşlığa yatkın,biraz bohem ve hümanist,ilişkideki ateşi destekleyecek sürekli bir hava sirkülasyonu sağlayan,bir erkeği beğenirken,bu onun flörtlerini temisl edecektir.
ama juno'nun yerleştiği ev-burç-ve özellikle güneş-mars-ay ve ilişki belirtecleri olan 7.5.9.evler önem kazanır.
bir kadın için junosu mars'la birleşme yapıyorsa,bu kadının aradığı eşin protipini şöyle ele alabiliriz.
durağan hayatı sevmeyen,gözü kara,atılgan,aşkta şehveti ve ardından gelen şefkatı önemseyen,maceracı tutkulu deli dolu bir eştir onun ruhunu tamamlayacak olan eş.
ve yerleştiği ev dilimine bakalım,3.ev olsun ve aslan olsun.
bu ruh eşiyle 3.ev alanı olan haberleşme yolu,kısa yolculuklar vasıtasıyla karşılaşacağını diğer bir bakış açısıda vardır,kardeşlerinin arkadaşı olan biride olabilir.
aslan yani 5.evin doğal yöneticisi,güçlü,otorite sahibi,aşkta gösterişi seven,gözü daima yüksekte olan hayatı bir show gibi yaşayan bir erkek.
yöneticisi nerde hemen bakalım,diyelim 10.ev boğa güneş yerleşmiş,juno prensibinin iş hayatında kariyeri tepe noktada olan,kendi düzeninde materyalist boyutlarda toprağa bağlı çalışkan üreten bir erkek.
ve juno(hera)'nın mit eşi zeus(jüpiter) çok önemli bir noktadır,nerde yerleşmiştir,hangi burçtadır açısı nedir,kişinin evlilik belirteci olan gezegenle etkileşimi nedir bunlarıda analiz ettikten kadının bu elmanın diğer yarısına ulaşıp ulaşmayacağını rahatlıkla teyit edebiliriz artık.
hayaller ve gerçekler farklı yaşar der sezen aksu bir şarkısında,hayalimizdeki erkeği bulmak adına kırdıklarımız döktüklerimiz olmamalı,bizi tamamlayan insan belki itici gelecektir en başta lakin ihtiyacımız olan bir erkektir,sivri yanlarımızı törpülettiren,kişisel gelişimimiz için bize basamak olan acı tatlı bu yaşamın içinde kaderin önümüze sunduğunu deneyimlemememiz gerekenlerdir.
JUNO'YA DAİR
Astreoidlerin horoscope'larda ki etkisi şüphesiz ne kadar gözardı edilsede oldukca önemlidir.bu astreoidler kişisel haritalarımzda ki yaradanın bize tayin etmiş olduğu kaderin özel yetenek lanalarını,evlilik alanlarını,kişisel gelişim amaçlı tekamül derecelerimizin nerede başladığı ve nasıl sunuçlanacağı,madde ile ruh alanında ne gibi bir yerde olduğumuzu ve ne olamayacağımızı belirlememize olanak sağlayan,bir nevi rehber görevi olan ipuçlarıdır.



juno yani kadersel eş,yaradan herşeyi çiftiyle zıttıyla ve tamamlayıcısı ile yaratmıştır,evrende hiç birşey yoktur ki eşi,zıttı,tamamlayıcısı olmasın,kiisel haritalarımızdaki juno'nun bulunduğu ev,burç ve yapmış olduğu bakış açısı,hayatımızı paylaşmak adına karşı cinsden biriyle nasıl nerde ne gibi durumda karşılaşacağımızı,ve bizi tamamlayan bütünleyen etkileyen işte bu benim eş ruhum dedirtecek kadar beklediğimiz ümit ettiğimiz YÜREK BAĞIMIZIN'ın ezelden tayin olduğu diğer parçamız hakkında bilgi edinmemizi sağlar...

burda herşey doğal gelişir,ne siz idealize edersiniz,ne de o,aynı anda aynı şeyleri düşünür,uygular,hayata geçirir,hani derler ya sus konuşma,gözlerime bak ben anlarım diye işte bu juno böyle bir şeydir,onun o olduğunu anlarsınız hissedersiniz,içinizdeki o yarım diğer yarısını bulmuştur,tamamlanırsınız.

bundan sonra ki aşamalarda ise,her iki tarafında jonu'sunun almış olduğu ve vermiş olduğu etkiye bakarak ortak hayatı şekjillendirirsiniz.ömür boyu birlikte olacaksınız ,beraber yaşlanacaksınız diye düşünürsünüz olumlu açılarda,lakin devreye giren başka etkiler nedeniyle aynı gökyüzü altında bir daha karşılaşmamak üzeredec ayrılabilirsiniz,bu da bir kaderdir,aşkın ıstırabı ile denenmeniz olgunlaşmanız gerekiyordur.

yada eş ruhunuz tam zıttınızdır,sen dağınık ben titiz,sen karamsar,ben pozitif ama istek bu doğrultudar,tıpkı mars etkisinde olan birinin kavga ederek iç huzuru mutluluğu bulduğu gibi,neptün etkisinde olan birinin alkol vb..maddelerle huzuru mutlululuğu bulduğu gibi,juno'nunda bazı yerleşimi mutluluğu eş ruhu partneri zıtlıkta sevdiğini,tartışmalarda sevdiğini öyle tammalandıkalrı gibi...



VE JUNO;

juno bizim eş ruhumuzdur,yani yaradanımızn biz ruh iken bedenleşmeden önce ki gerçek sılamızda bizler için tayin ettiği adem/havva'mızdır.kırsal kesimde yaşayan bir kadın düşünün,ilkel şartlarda yaşıyor,okuma-yazma olanağı kendisini sunulmamış,maalesef bir de erken evlilik yapmış,19 yaşında dul kalmış,yine ait olduğu çevrede yaşama devam ediyor,kendi çabasıyla okumayı yazmayı öğreniyor,gelecek onun için yok,düşünmeye hayal kurmaya bile ürküyor,öyle ya hayal gücü hep kısıtlanmış...
şimdi;
bu kadın şuanda 52 yaşında,paris'de yaşıyor,evli,2 çocuk sahibi,paris'in elit sınıfında saygıdeğer bir hanımefendi,moda sektöründe söz sahibi bir işkadını,ingilizce-fransızca ve almanca biliyor,30 yaşından sonra üniversite eğitimi alıyor.akademik olarak başarılı bir okul hayatı oluyor.ve hepsini ama hepsini o eş ruhuyla karşılaştığı andan sonra gerçekleştiriyor.
geriye bakış;
o hanımefendi,kardeşinin yeni doğan bebeğine bakmak için ankara'ya gidiyor,yolculuk esnasında bir beyle tanışıyor,beyfendi ankara'da bir üniv.de misafir öğrenci,fransız yabancı bi insan,hanımefendiyle göz göze geldikleri an işte juno devreey giriyor,çekiliyor ruhları birbirlerine.
beyfendi türkçe biliyor,hanımefendi o zaman göre normal taşrada yaşayan birinin üzerinde olan normal kıyafetlere sahip,bakımlı değil,ne tırnağı ojeli ne dudağı rujlu...işte aşk için dış görünüş yada etiket değil iç önemli ruh burda bunu anlıyoruz.ankara'da bulunduğu dönem içerisinde sık sık görüşüyorlar dışarda ki o dönem cep tel yok.aralarında iletişim çok kuvvetli,beyfendi sürekli bayanı geliştirecek sosyalleştirecek olanaklar sağlamaya çalışıyor,ki bayanın aç olduğu noktalar bunlar,ihtiyacı olanlar bunlar ki beyfendi bunu sağlıyor.
evlenmeye karar veriyorlar,aile karşı çıkıyor,din-yabancı-kültür farkı vs...fakat aşkları büyük ruhları kopamuyor,beyfendi bayanın yaaşdığı yere gidiyor anlaşıyorlar ve kaçıyorlar,pasaport-vize işlemleri,yıldırım nikahi Türkiye'de evleniyorlar ve Fransa'ya gidiyorlar.
sonuç beyfendi islamiyet üzerine araştırma yapıyor,önceleri aşk için görünsede mantığıyla islamiyeti seçiyor.
beyfendi şuanda fransa'nın çok ünlü bir üniversitesinde profesör(siyaset bilimi)



kadının juno'su,9.evde yay'da,eşinin güneşiyle kavuşumda,eşinin venüsü 9.evde...ve bir sürü destekleyen açılara yerleşimlere sahipler.



işte juno böyle bir etki...lütfen mucizelere inanın,tesadüf diye birşey yoktur bunuda bilin,yaradanın yazmış olduğu şeylerdir hayatlarımızn toplamı...



SEVGİMLE KALIN
ESMERALDA
Eros aşkın tutku ve şehvet yönüyle ilgilenir, özel birşeye veya birisine duyulan tutku, aşktır.

Juno ise nasıl birisiyle bir araya gelirsek mükemmel ilişki ortaya çıkar sorusuna yanıt verir.

kocaman love gülücük

( sevgili esmeralda döktürmüş yine ask )
onun haritasında juno 11.evde ve boğada;ya arkadaşıyla evlenir yada evlikten sonra ilişki arkadaşlığa dönüşür..junosu boğada;sabırlı inatçı kendine güvenen bir partner ister..senin junonda 4.evde ve balıkta;partnerini fazlasıyla idealize eden kusurlarını görmeyen ve çabuk kırılan bir yapıda olabilirsin..juno 4.evde evcimen ve evine bağlı bir partner istediğini gösterir
JoMaJa Yazılan:Juno hımm

Aslında Juno da neymiş? Ne yapacağız astreoidleri deyip klasikçi geri kafalığı yapmak istemiyorum.Birşeyin araştırılmadan bilinmeden direkt karşı çıkılması taraftarı değilim.Ama yine aynı sebeplerden ötürü(araştırma ,deneyim eksikliği) bir astreoide(özellikle Junodan bahsetmiyorum) bu kadar çok anlam yüklenmesi taraftarı da değilim.

Ha ben bakmıyormuyum konumuna .Eee bakıyorum(merak :D ) ama analiz aşamasında kullanmıyorum.Çünkü ne kadar etkili olduğundan , tam olarak etkisinden , etkisi varsa analizde öncelik basamağından emin değilim.

Açıkçası internette özellikle ilişkiler tabanlı astroloji mevzularında ; zaman zaman astrolojinin çarpıtıldığını altı boş teoriler üretildiğini(ruh eşini bulduk- astrolojik sırları ; haydi tıkla ; fiyatı sadece .....$ vb..) düşünüyorum.

Ama şöyle birşey var.Mesela deneyimden bahsettik.Örneğin Eros astreoidi 4 temel astreoidden değildir ama öyle çok yerde karşıma çıktı ki artık gözümü kapatıp arkamı dönemiyorumgülücük) Yani bir numarası var da(özellikle ikili ilişkilerde) tam çözmedim.

Neyse ben Junoyla ilgili biraz daha okuyayım gülücük

evet Jomaja bazı şeylerin abartıldığı konusuna katılıyorum. mesela Juno için Venüsün bir alt türevi diyebiliriz ama Venüsten önemliymiş gibi KADERSEL EŞ formatına getirmek ciddi bir abartı bence.
dikkat ettiyseniz sinastri değerlendirmelerinde Juno'ya bakmıyorum bile gülücük

bence astroidler ne zaman önem kazanabilirler ?

1.ev , 7.ev , 10.ev , 4.ev gibi köşe noktalarında olduklarında ve kişisel gezegenlerle önemli bağlantılar yaptıklarında.

birde dikkat ettiğim şu pratiği yazayım isterseniz ,

Juno'nun = Venüs ve Neptün ile yaptığı güçlü açılara

Ceres'in = Ay ile yaptığı güçlü açılara

Pallas'ın = Merkür , Uranüs ve Mars gibi aktif gezegenlerle yaptığı açılara

Lilith'in = Satürn , Mars , Neptün ve Plüto gibi Erol Taş abilerle yaptığı açılara gülücük

biraz daha öncelik verdiğimi belirteyim.
optimus_prime Yazılan:
tugcee Yazılan:
optimus_prime Yazılan:
tugcee Yazılan:
optimus_prime Yazılan:brnim junonun mars ile 6 derece 11 dakika farkla sextil açısı var..biraz geniş bir orb yanii..genede etkilermi acaba??

sextile açıların orb si 2 ye kadar tutuluyor bazı astrologlarca bazılarıda 5 orb'ye kadar yani 6 orb nin pek te bir etkisi olmayacaktır

o zman bende saturn juno sextilimle yetinmek zorundayım galiba..arada sadece 2 derece 3 dakika fark war..:)zaten bence saturnun venusle yaptıgı uyumlu açılar marsın venüsle yaptıgı uyumlu açılardan daha iyi oluyor..umarım aynı durum juno içinde geçerlidir...

neden satürnün venüsle yaptığı uyumlu açıları mars-venüs açısından daha önemli buluyorsun merak ettim bnmde satürn-venüs 60 lık açım vargülücük

yani marsı ve venüsü arasında uyumlu açı olanlar çok çapkın olur derler ama benim gördüğüm kadarıyla saturnu ile venusu arasında uyumlu açı olanlar dahada çapkın oluyorlar tabii erkeklerden bahsediyorum sadece çünkü bir erkegin haritasında venüs kadınları temsil eder..sende saturnun ile marsın arasında uyumlu açı olsaydı belki sende cok çapkın olurdun suan öylemisin bilmiyorum ama..saturn ile marsı arasında uyumlu açı olan kadınlar erkekleri adeta parmaklarında oynatırlar..bu açıya sahip kadınlar erkeklerden daima fayda,kazanç ve yardım saglarlar..pekcokda ask ilişkisi yasarlar ve daima erkekler tarafından sevilip beyenilirler..sende saturn ile venus arasında sextil acı kadınlar tarafından fayda saglayacagın anlamına gelebilir yada gördüğüm kadaryla fiziksel güzellik vermişte olablir..

hımm..entersan bir yorum olmuş mantıklıda geldi biraz gülücük bnm marsım satürnden kare açı alıyor..uranüstende öyle ama jüpiter ile 144 lük açısı ve ay ile 72 lik açısı var belki bu açılar beni kurtarırutandım....
tugcee Yazılan:
optimus_prime Yazılan:
tugcee Yazılan:
optimus_prime Yazılan:
tugcee Yazılan:
optimus_prime Yazılan:brnim junonun mars ile 6 derece 11 dakika farkla sextil açısı var..biraz geniş bir orb yanii..genede etkilermi acaba??

sextile açıların orb si 2 ye kadar tutuluyor bazı astrologlarca bazılarıda 5 orb'ye kadar yani 6 orb nin pek te bir etkisi olmayacaktır

o zman bende saturn juno sextilimle yetinmek zorundayım galiba..arada sadece 2 derece 3 dakika fark war..:)zaten bence saturnun venusle yaptıgı uyumlu açılar marsın venüsle yaptıgı uyumlu açılardan daha iyi oluyor..umarım aynı durum juno içinde geçerlidir...

juno kadersel eş ise juno-satürn 60lık açın belki eşinin sadık olacağı anlamına gelebilir tamamiyle bnm yorumumdur

umarım ruh eşimi bulacagım anlamına geliyordur çinkü venüsüm retroda..tüm ümitleimizi junoya bagladık artık:)ayrıca saturn 7.evimede trine yapıyor buda cok iyi sayılır bence..güneşim ve ayım arasındada sextil açı varki haritamda en beyendiğim seylerden biridir:)buda evlilik hayatımının mutlu olacagı anlamına gelıyor anladıgım kadarıyla tabi bunlar sadece tahmin..

dsc ile satürnün 120 güzel açısı evliliğinde ve ikili ilişkilerinde istikrar anlamınada gelebilir..güneşin ve ayın arasındaki sextilede eşinin biraz baskın olabileceği anlamına gelir tabi 120 olsaydı bu kesin olurdu..tabi ayın hangi burçta o da var

eşim baskınmı olacak anlamına geliyor?bunu duymamıstım hiç..bu arada güneş ve ay arasında uyumlu açılar dengeli ve kendinden memnun bir kişilik gostergesidir..yani güneş ile ay arasında trine açı olanları aslında ben cok kıskanırım cunku boyle insanlar kendileriyle barısık ve memnun ve karater olarak cok iyi insanlar sayılırlar..benimde sextil var güzel yani ama sextil venüs açısıdır venüs sevgi ile ilgili..neyse bunada sukretmek lazım bunu bulamayanlarda vargülücük
ayse Yazılan:Tesekkur ederim ama mesaj kısmına harıtamı koymayı beceremıyorum bı turlu, sızden rıca etsem uyelerin dogum harıtaları bolumunde sayfa 9 da ayse yıldız harıtası olarak gozukuyor.Cok tesekkurler.

juno ile venus arasında sextil var..iyi bir sevgili ve asık oldugunuz anlamına gelıyor bence..kendinizi hemen sevidriyorsunuz sanırım çıktııgnız erkeklere..ama juno
erkek haritalarında daha onemlı bence..cunku junonun cinsiyeti disidir..bu arada güzel bir haritanız var genel olarak..
ayse Yazılan:vertıgo oldum gecen yıl bıde kronık allerjım var.Gozlerım mıyop aslında ama gozluk kullanmıyorum.

vertigo nedır bılmıyorum:)alerjıler sanırım uranusle ilgiliymıs..sizdede gunes ve merkurle karesı var..bu arada 6.evınız oglak ve bu cok iyi sayılır..fiziksel olarak saglamsınız ve kolay kolay hastalıklara yakalanmazsınız bence..ama saturn ayınıza kare yapmıs ve ayınızda yayda sizde kalcanızda yada uylugunuzda sorunlar olabılır ..
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8
Referans Adresler