Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: Ay Açıları
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Sırayla AY ın diğer gezegenlere olan açılarını yazacağım, kitaptan yazdığım için biraz zaman alabilirgülücük Ay ın güneşle olan açıların "Güneşin Açıları" konu başlığına bakabilirsiniz.



Ay_Merkür kavuşumu

Bu konum, çok sempatik ve anlayışlı bir kişiliktir göstergesidir. Duygularını ifade etmekte zorlanmadıklarından, insan ilişkilerinde çok başarılıdırlar. Zihinlerini geliştirmeye büyük önem verirler. Öğrenmeleri, daha çok okumayla değil edindikleri tecrübelerle olur. Eleştirilere karşı biraz hassas olabilirler. Haritada olumsuz etkiler olsa bile bu konum kişinin çevresiyle ilişkilerini olumlu kılar.


Ay_Merkür Sekstili

Bu insanlar çok hassas ve düşüncelidirler. Duyguları ve düşünceleri uyum içindedir. Bu özelliklerini başkalarının hayatlarını kolaylaştırmada da kullanır. Çok okur ve iyi konuşurlar, bu nedenle entelektüel sohbetlerin kaçınılmaz kişileri olurlar. Çok olumlu ve iyi niyetli olduklarından, olumsuz yaklaşımlara çabuk ve fazla kırılırlar. Yoğun konsantrasyonları ve zamanlamadaki başarıları, iş hayatlarında çok işlerine yarar.


Ay_Merkür Karesi

Bu konum, duygu ve fikirlerin çelişki içinde olmasına neden olur. Mantıklı kararlar vermeleri duyguları tarafından engellenir. Gereksiz ve ani kararlar sonucu insanlarla arası açılabilir. Bu gibi durumlarda doğru olmazsa bile haksızlığa uğradıklarını düşünürler. Yakınlarındaki insanlarla iyi ilişkiler içindedirler. Fakat, genel davranışlarında güvensizlik hakimdir. Fikirlerini paylaşmayan kişileri dinleyip başkalarının görüşlerinden faydalanmayı denerlerse hayatları daha kolay olur ve başarı daha çabuk gelir.


Ay_Merkür Trini

Bu insanlar çok keskin zekalı, son derece dikkatli ve sağduyudurlar. Hafızaları inanılmayacak kadar kuvvetlidir. İnsanlarla ilişki kurmakta zorlanmazlar. Kendilerini doğrudan ifade edebilirler. Çok az duygusal zayıflıkları vardır; bunların farkındadırlar ve nasıl başa çıkabileceğini bilirler. Olumsuz duyguların üzerinde durmaz, hayatın tadını çıkarmaya çalışırlar.


Ay_Merkür Opozisyonu

Bu konum, duygularla düşüncelerin dengelenmesinde oluşan zorlukları gösterir. Eğer duygular sağduyunun önüne geçerse fikirleri gölgeleyebilir. Ya da tam tersi soğuk düşünceler, duyguların önüne geçebilir. Her iki durumda da duygu mantık ilişkisini kurmak pek kolay olmaz. Transitlerin bu durumu güçlendirdiği zamanlarda, kolayca sinirlenip en ufak şeyden kavga çıkarabilir ya da çok kırılabilirler.
Ay_Venüs Kavuşumu

Bu konumla doğanların iletişim yetenekleri çok güçlüdür. Arkadaş canlısı, herkesle kolayca geçinen insanlardır. Sevimli ve cana yakındırlar. Abartılı bu davranışları yüzünden bazen samimiyetlerinden şüphe edilir. Aslında davranışları içten ve doğaldır. Asla ilk adımın karşı taraftan gelmesini beklemez, canlarının istediği gibi hareket ederler. İçten pazarlıklı kişiler tarafından yanlış anlaşılmaları çok kolaydır.


Ay_Venüs Sekstili

Bu insanlar için duygusal paylaşım çok önemlidir. Hemen herkese söyleyecek hoş şeyleri olduğundan, iletişim kurmakta çok başarılıdırlar. her şeyin iyi olacağını düşünürler. Genelde de işler onların istediği yönde gelişir. Haritada yoğun sert etkiler yoksa bu insanların hayatları hep kendi istedikleri gibi geçer. Yaptıkları her şeyden büyük haz alırlar. Genel olarak mutlu tiplerdir.


Ay_Venüs Karesi

Bu açının etkisinde doğmuş kişilerin yetiştiriliş tarzları, çocukluklarında yaşadıkları olumsuzluklar, gerçek duygularını ifade etmelerini zorlaştırır. İlişkileri garip ve uygunsuz olabilir. Özgürlükleri onlar için oldukça önemlidir. Tek başına yaşlanmayı tercih edebilirler. İnsanları tanımaları kolay olmaz. Uzun süre boyunca edindikleri tecrübeler sonucu büyük beklentilerini daha mantıklı temellere oturtarak, sağlam ve kalıcı ilişkiler kurabilirler.


Ay_Venüs Trini

Bu konum hayatı pek çok yönden uyumlu ve huzurlu hale getirir. Karşılarına güvenilir insanlar çıkar, ilişkilerinde kendilerini güvenli hissederler. İyimserdirler, her şeyin er ya da geç düzeleceğine inanırlar ve genellikle öyle olur. Asla zorba ve sert davranışlarda bulunmaz, böyle insanlardan da hoşlanmazlar. Sanata büyük ilgi ve yetenekleri vardır. Genelde ressamların, müzisyenlerin haritalarında bu açıya rastlanır.


Ay_Venüs Opozisyonu

Haritasında Ay_Venüs opozisyonu olanlar, ne kadar iyi niyetli yaklaşırlarsa yaklaşsınlar, ilişkilerinde çelişkiler yaşarlar. Başkalarını memnun edebilmek için çok cömert davranabilirler fakat samimiyetlerinden biraz şüphe edilebilir. Bu yönde harcadıkları avuç dolusu paralardan dolayıda zarar görmeleri olasıdır. Duygusal yönden çok hassas oldukları için başkalarının onayını alabilmek için kendi görüşlerinden feragat edebilirler. Yakınlarındaki insanlardan çok şey beklerler, bu yüzdende hayal kırıklığına uğrayan kişilerdir. Konfor ve lükse düşkünlükleri , bütçelerini oldukça zorlayabilir. Düşüncesiz harcamalar yüzünden maddi durumlarını tehlikeye düşürebilirler.

Devam edecekgülücük)
Ay_Mars Kavuşumu

Bu konum huzursu bir ruh halini ve sabırsızlık duygusunu belli eder. Böylesi kişiler duyguları yüzünden tutkularıyla hareket ederler. Verdikleri kararlar nadiren sağduyuludur.Genelde kendilerini ifade etme şekilleri biraz agresif olabilir. Tepki göstermeden önce oturup bir kez daha düşünmeyi, zekalarını kullanmayı başarırlarsa, bu konumun verdiği yüksek enerji ve potansiyeli değerlendirebilir, karlı çıkabilirler.


Ay_Mars Sekstili

Ay-Mars sekstili en zorlu savaşlardan galip çıkmayı sağlayacak, yüksek potansiyelli duygusal bir güç göstergesidir. Bu tipler, duygularını, öfkelerini kontrol edebilirler, böylece insan ilişkilerinde başarılı olabilirler. Başkalarının duygularına karşı son derece saygılıdırlar. Yüksek enerjileri ve yoğun duyguları çatışma halinde olmadığı için her şart altında olabilecek en iyi sonucu alırlar. Herkese yardım etmeye çalışır, başkalarını heyecanla desteklerler. Tabii karşılığında benzer davranışı görürler.


Ay_Mar Karesi

Bu açı altında doğan insanlar çok çabuk ümitsizliğe kapılabilir ve zorluklar karşısında altüst olabilirler. Ters tepkileri kişiliklerine yapılmış bir hareket olarak algılama eğilimlerinden dolayı kontrollerini kolay kaybedebilirler. Pek serinkanlı değillerdir. Hayat deneyimleri sonucunda alınganlıklarından kurtularak, karşılarındaki insanlardan daha az şey beklemeyi öğrenirlerse ilişkileri daha iyi olabilir. İlişkilerinde uyum sağlamayı ciddi amaç edinmeleri gerekir. Marsın verdiği yüksek potansiyelli enerji kontrol edilemezse yoğun duyguları yüzünden ruhsal bozukluklara kolayca kapılabilirler.


Ay_Mars Trini

Bu insanlar çok duygusal olmalarına rağmen güçlü karakterlerinden dolayı hisleri, mantıkları kolay çelişmez, aradaki dengeyi kurmaları kolay olur. İnsan ilişkileri kuvvetli ve politiktir.Nabza göre şerbet vermeyi çok iyi başarırlar. İnsanlarla başarılı ilişkiler kurdukları için çok iyi organizasyonlar yapabilirler. Halkla ilişkiler, insan kaynakları alanlarında çalışabilirler. Fikirlerini kabul ettirme yöntemleri zor kullanmadan olur. Özgüvenleri çok gelişmiş olan bu insanlar savaştan ve mücadeleden asla kaçınmazlar.


Ay_Mars Opozisyonu

Bu insanların ilişkileri oldukça fırtınalıdır.Kıskanç ve benmerkezci yapılarından dolayı en önemsiz konularda bile tartışmaktan kaçınmazlar. Dışa dönük kişilikleriyle çok çabuk arkadaş edinirler. Ama yoğun duyguları yüzünden uzun süreli ilişkiler kurmakta zorlanabilirler.İş yaşamlarıda sorunlu olabilir. Sürekli rekabet hırsıyla çalışırlar, bu halde otoriteye uyum sağlamakta zorlanacaklardır. İsteklerini mutlaka yaptırmak isteyeceklerinden arzularına boyun eğmeyen kişiler üzerinde fazla otoriter ve baskıcı olabilirler. Bu tutumları yüzünden de çok sevilmeyen kişiler haline geleceklerdir.
teşekkürler şekerpare -ok

bende yorumlarda zihninizde pratik bazı imajlar oluşması açısından şu nacizane fikirlerimi paylaşayım ;

Ay burcumuzun çok önemli olduğunu her fırsatta söylüyorum. özellikle Türkiye gibi duygularıyla hareket eden ülkelerde belkide ay burcu daha ön planda olmalıdır yorumlarımızda..

Ay'ımızın kavuşum yaptığı gezegenden çok fazla etkileneceğini söyleyebiliriz.. hatta o gezegene ait burcun özelliklerini gösteririz ay burcumuzla birlikte..

örneğin ; Ay - Mars kavuşumu olan birisi Ay burcu KOÇ olan birinin özlliklerini gösterir. zaten yukarıda şekerparenin ay-mars kavuşumu yazısını okursanız , ay koçuna benzediğini göreceksiniz.. sabırsızlık , tutkuyla hareket etmek vb..

ya da Ay - satürn kavuşumu olan birinde Ay burcu oğlak özellikleri olduğunu rahalıkla söyleyebiliriz. çünkü satürn oğlakın gezegenidir ve satürn ,AY'a dokunduğunda , onu oğlaklaştırır..

son örnek olarak Ay - venüs kavuşumunu vermek istiyorum. ay-venüs kavuşumu olan bir kişi eğer sert açıları çok yoksa genelde sevimli ve çekicidir + yaşını göstermez..
çünkü venüs etkileri -terazi ve boğa- ay burcuna geçmiştir diyebiliriz..
Ay_Jüpiter Kavuşumu(0)

Bu insanlar oldukça hassastırlar. Tüm dünyaya anlayışla bakmaya çalışan iyimser bir kişilikleri vardır. Haritasında Ay_jüpiter kavuşumu olan, çoğunlukla kendi çıkarını düşünmeksizin insanlık yararına çalışabilirler. Rehabilitasyon merkezleri, özürlü insanlar, özürlü insanlar, rehberlik hizmetleri, en başarılı oldukları alandır. Onlar için başarı, karşılık beklemeden vermektir. Sözlerinin eri, güvenilir kişilerdir. Ayrıca sempatik ve cömert yapılarından dolayı da çok sevilirler.


Ay_Jüpiter Sekstili(60)

Olumlu Ay_Jüpiter açıları, ruhsal olarak rahatlığı ve iyimserliği simgeler. Dürüstlük, güvenilirlik ve içtenlik, kişiliklerinin başlıca özelliğidir. Bu yufka yürekli tipler etraflarına yardım etmekten çok hoşnutturlar. Cömert sayılırlar. Ayrıca kendilerine yardım edenleri, ellerinden tutan kişileri hediyelere boğmayı da ihmal etmezler. Pozitif yaklaşımları ve sempatik tutumları sayesinde pek çok konuda başarı onları bulacaktır.Felsefe ve din gibi konular başlıca ilgi alanlarıdır.


Ay_Jüpiter Karesi(90)

Haritasında Ay_Jüpiter karesi bulunanların duyguları da hayatları gibi inişli çıkışlıdır. Her zaman uçlarda yaşamaya meyildirler. Genelde verdikleri kararlar sonrası pişmanlık duyabilirler. Ay_Jüpiter karesi kendini beğenmişliğin limitlerini genişleterek gereksiz yere bir beğenmişlik veya iyimserlik getirebilir. Dünü ve yarını düşünmeden, elindekiyle yetinen halleri, diğer insanların sempatisini kazanmasını sağlasa da motivasyonu engeller, başarıyı geciktirir. Makul olmak ve denge sağlayabilmek için kendilerin çok iyi kontrol etmeleri gerekir. Aksi halde emellerine ulaşmaları zor olacağı için, çıkarcı şahıslar tarafındanda kullanılıp mutsuz olabilirler.


Ay_Jüpiter Trini(120)

Bu konumda doğanların hayatta karşılarına çıkabilecek her türlü sıkıntının üstesinden gelebileceklerine dair büyük bir inançları vardır. İyimser olduklarından iletişim kurduğu insanlarla ilişkilerinde başarılı olurlar. Ayrıca olumlu ve rahatlatıcı bir enerji yaydıkları için çevrelerindeki insanları çok çabuk etkilerler. Sorun çözmekte gerçekten üstün yetenekleri vardır. Aranan, sevilen ve danışılan insanlardır. İnsanlar tarafından sevilen tipler olduklarından arkadaşları boldur, onlardan güç alırlar. Ayrıca dini inançları güçlü olabilir.


Ay_Jüpiter Opozisyonu(180)

Bu insanlar kendi kıymetlerini pek bilmez, yetersiz görürler. Çok yaratıcı yetenekli oldukları halde önemlerini sürekli sorgulayabilirler. Kendilerine güvenleri az olabilir. Etraflarında beğendikleri, saygı duydukları insanların bulunmasını ve bu insanlar tarafından yeteneklerini övülmesini isterler. Başkalarına hak etmedikleri kadar çok değer verirler. Duygusal olarak hayal kırıklığına uğramaları muhtemeldir. Para konusunda çok şanslıdırlar; fakat harcarken de aynı derecede usta olmadıklarından çok zengin olamazlar. Güzellik kavramıyla çok ilgilidirler. Beğendikleri her şeyi düşüncesizce aldıklarından, bütçeleri sürekli açık vermeye müsaittir.
evet redrose ; ay-jüpiter 90 derece sert açısı , yukarıda şekerparenin yazdığı gibi inişli çıkışlı duygular verecektir. benim bir iki gözlemimi söyleyim ; ay-jüpiter karesine sahip olanlar , çevresinde ki insanları gözlerinde büyütebiliyor , gereğinden fazla değer verme durumları sözkonusu olabiliyor , böyle bişey sözkonusuysa hayalkırıklıklarına dikkat etmeni öneririm..
Ay_Satürn Kavuşumu(0)

Ay Satürnle birleştiğinde haritanın yerleşimine göre Ay ın sembolize ettiği konular kapanmaya başlar. Özellikle bu insanların duygularını dışa vurmaları çok güçtür. Genelde karamsardırlar, kendilerini kötü olana hazırlarlar. Duyguları sürekli kontrol halindedir. Savunma halinde olduklarından insanlarla yakın ilişkilere girmeye çekinirler. Dünyadaki yerlerini bir değerleri olup olmadığını sorgulama eğilimindedirler. Çocuklukları zor geçebilir. Baskı altında büyüme olasılıkları yüksektir.


Ay_Satürn Sekstili(60)

Öğrenmeye meraklı, duygu ve düşünceleri denge içinde olan bu insanların iletişim kurma yetenekleri iyidir. Sürekli kendilerini güvende hissetmek için radikal kararlar alırlar. Bunlardan biride, iyi bir eğitim yapmaktır. İş hayatlarında da oldukça temkinlidirler. Ölçülü hareketleri ve zekaları sayesinde çok başarılı olabilirler. Başkalarına güven duymaları kolay olmaz, ayakları yere basar ve yavaş adımlarla başarıyı yakalamak isterler. Her konuda uzak hedefler belirler, ulaşana kadar büyük bir disiplinle çalışırlar. Duygusal yaşamlarında da hemen aşık olmak yerine, mantıklı ilişkileri tercih ederler.


Ay_Satürn Karesi(90)

Çok hırslı insanlar olmalarına rağmen inişli çıkışlı duyguları, bir anda ümitsizliğe kapılıp, kendilerini çaresiz hissetmelerine neden olabilir. Doğalarındaki suçluluk duygusu, ilerleyen yaşlarıyla birlikte etkisini kaybeder. Bu konumdaki kişi karamsarlık ve güvensizlik duygusu taşır. Aynı zamanda da hatalardan ders alma yetisi getirir. Çok çalışkan olan bu insanlar umutsuzluk, baskı ve tatminsizlik duygularını yenebilirlerse, önlerinde hiçbir engel kalmayacaktır.


Ay_Satürn Trini(120)

Haritasında bu açılara sahip olanlar, erken olgunlaşan tiplerdir. Edindikleri tecrübeler hayata temkinli ve sağduyuyla yaklaşmalarını sağlar. Sorumluluk almaktan çekinmez, başladıkları işi başarıyla sonuçlandırırlar. İş ahlakları gelişmiştir. Dürüsttürler. Sabır ve dayanıklılığı sayesinde her işin altından kalkabilirler. Hayal kırıklığı ve moral bozukluğu karşısında duygularını disipline etmeyi becerebilir, yara almadan kolayca kurtulabilirler. Hayatın gerçekleriyle kolayca yüzleşebilen güçlü insanlardır.


Ay_Satürn Opozisyonu(180)

Bu insanların zihinsel faaliyetleri biraz yavaştır. Uzun sürede öğrenirler ama öğrendiklerini de asla unutmazlar. Biraz katı tutumları vardır. Haritada Merkür iyi konumlanmadığı sürece iyi konuşmacı oldukları söylenemez. Fakat onlar çok iyi dinleyicidir. Yazı yazmada daha beceriklidirler. Biraz karamsar yapılarından dolayı eğlenmeleri pek kolay olmaz. Başkalarıyla olan ilişkilerinde esnekliği ve anlayışı ihmal edebilirler. Sabit fikirli oldukları düşünülebilir. Tek başlarına çalışmaları tavsiye edilir. Bu yüzden herhangi bir işyerinde çalışmak yerine, ne yapacağına kendisinin karar vereceği işlerde daha başarılı olabilirler.
Ay_Uranüs Kavuşumu(0)

Bu konum, sezgileri çok yoğun özgürlüğüne düşkün insanlarda görülür. Modası geçmiş fikirlere, geleneklere dayanamazlar. Doğuştan devrimcidirler. Duygularındaki gerilim, olumsuz sonuçlar doğuracak anlık tepkilere neden olabilir. Rutin işlerden, monoton hayatlardan hiç hoşlanmazlar. Sıkıcı konular, hassas sinir sistemlerine pek iyi gelmez. Duyguları çok çabuk değişir. Olumlu ve iyimser olduklarından, çok sevilirler. Dürüst içten halleri, onları her zaman başarıya ulaştırır. Birdenbire başlayan ve biten aşklarının sayısı oldukça fazladır.


Ay_Uranüs Sekstili(60)

Bu insanların duyguları, anlık tepkiler şeklindedir. İleriyi gören yapıları ve geçmişteki hatalarından kolay ders almaları nedeniyle çabuk ilerlerler. Eski günlere dair takıntı ve anıları pek yaşatmazlar. Hareketlilik, onlar için çok önemlidir. Gelişmeye ve ilerlemeye önem verirler. Orijinal zekalarıyla, günlük işleri bile hiç alışılmadık şekilde çözmeyi becerirler. Yeni fikirlere çok çabuk adapte olur ve kendi yararlarına kullanabilirler. Aşk yaşamları oldukça aktif sayılabilir.


Ay_Uranüs Karesi(90)

Bu konuma sahip olanlar, biraz maymun iştahlıdırlar. İlgi alanları çabuk dağılabilir. Özellikle hava grubu burçlarından olanlarda bu, daha barizdir. İlgi alanları çok çeşitlidir. Beyinleri inanılmaz bir hızla çalışır. Bir konuyla uğraşırken birdenbire sıkılıp, bambaşka bir konuyla ilgilenmeye başlayabilirler. Bu, kişisel ilişkileri içinde geçerlidir. Hayal kırıklıkları ve ani değişimler hayatlarını rutin hale getirebilir. Merkür ters etkiler altındaysa, lafını sakınmayan eleştirel yapıları, hayatlarını oldukça zorlaştırabilir. Zaman içinde, öfkelerini frenlemeyi ve strateji geliştirmeyi öğrenebilirlerse hayatlarına çekidüzen verebilir, tepki almayabilirler.


Ay_Uranüs Trini(120)

Doğum haritasında bu açıyla doğmuş insanlar, her türlü fikre ve öğrenmeye açıktırlar. Başkalarının tezlerini açık yüreklilikle dinleyebilir ve ilginç fikirleriyle yardımcı olmayı severler. Bu yüzden çok aranan, arkadaş canlısı tiplerdir. Otoriteye karşı ayaklanmaya her an hazırdırlar, fakat sorumsuzca kullanılan gücü onaylamazlar. Zekaları, geçmiş tecrübeler ve sağlam bir gelecek arasında mükemmel bir köprü oluşturur. Geçmiş olaylara takılıp kalmaz, fakat yaşadıkları tecrübelerden ders almayı bilirler. Çok renkli, yaratıcı ve orijinal tiplerdir. Duygusal olarak ta ilişkilerinde tatminkardırlar.


Ay_Uranüs Opozisyonu(180)

Bu durum daha çok, duygusal konularda çelişkili bir yaşamın göstergesidir. Ay, duyguların güçlülüğünü desteklerken, Uranüs beklenmedik durumların habercisidir.Bu insanların olumsuz olaylarda ruhsal baskı hissedip sinirleri kolayca bozulabilir. Özellikle duygusal ilişkilerinde amaçlarına ulaşmak için entrikalar düzenleyebilirler. Başkalarının adına karar verme arzuları güçlüdür; bu ilişkilerde sorunlara yol açabilir. Bu konum, erkeğin haritasındaysa duygusal yıpranmaları göstereceğinden zorluk belirtisidir. Kadının haritasında ise anneyle yaşanan sorunları gösterecektir.
redroseee Yazılan:
Yıldırım Yazılan:evet redrose ; ay-jüpiter 90 derece sert açısı , yukarıda şekerparenin yazdığı gibi inişli çıkışlı duygular verecektir. benim bir iki gözlemimi söyleyim ; ay-jüpiter karesine sahip olanlar , çevresinde ki insanları gözlerinde büyütebiliyor , gereğinden fazla değer verme durumları sözkonusu olabiliyor , böyle bişey sözkonusuysa hayalkırıklıklarına dikkat etmeni öneririm..

Ay_Satürn Trini(120)

Haritasında bu açılara sahip olanlar, erken olgunlaşan tiplerdir. Edindikleri tecrübeler hayata temkinli ve sağduyuyla yaklaşmalarını sağlar. Sorumluluk almaktan çekinmez, başladıkları işi başarıyla sonuçlandırırlar. İş ahlakları gelişmiştir. Dürüsttürler. Sabır ve dayanıklılığı sayesinde her işin altından kalkabilirler. Hayal kırıklığı ve moral bozukluğu karşısında duygularını disipline etmeyi becerebilir, yara almadan kolayca kurtulabilirler. Hayatın gerçekleriyle kolayca yüzleşebilen güçlü insanlardır.

pekı sımdı bu acılarda hangısı daha baskındır olumlu olanmı olumsuz olanmıhımm

baskın olan açı genelde orb dediğimiz aralığı en az olan açıdır yani tam olarak 90 dereceye ne kadar yakınsa açı o kadar güçlüdür , yine 120 dereceye ne kadar yakınsa o açı o kadar güçlüdür..

yine her iki açının orb aralıkları birbirine yakınsa , her iki potansiyeli de dengeli bi şekilde kimliğinde gösterecektir diyebiliriz. mesela normal şartlarda olumlu ay-satürn açısını kullanmak ve olumsuz şartlarda ay-jüpiter karesini kullanmak gibi..

ve şunuda ilave edeyim ; senin satürn geri gittiği için ay-satürn güzel açısının etkisinin daha pasif kalabileceğini söyleyebiliriz. çünkü geri giden gezegenler güçlerini tam olarak gösteremeyebiliyorlar ok..
Ay_Neptün Kavuşumu(0)

Ay Neptün kavuşumuna sahip olanlar, çok güçlü bir hayal gücüne ve hassasiyete sahiptirler. Yaratıcılıkla ilgili, sanatsal konularla uğraşanlar için ideal bir yerleşimdir. İdealist oldukları söylenebilir. Rutin alışılmış şeyler onları mutsuz eder. Paradan çok, hoşlandıkları konuda çalışmayı tercih ederler. Sürekli değişime açık işlerle ilgilenirler. Genelde yardımsever yapılarından dolayı yardım etmeye ve paylaşmaya açıktırlar. Aşk yaşamlarında inanılmaz romantik olmaları, duygusal beklentilerinden tatmin almalarını zorlaştırır. Ayrıca bu insanların farkında olmasalar da 6. hisleri güçlüdür. Mistisizm ilgilerini çeker. Psişik güçleri, geleceği görmelerini sağlayabilir. Haritada sert yerleşim çoksa bu insanlar gerçekle hayali ayırt etme güçlüğü çekebilirler.


Ay_Neptün Sekstili(60)

Optimist(iyimser) ve yapıcı insanlardır. Genelde olayları ve insanları idealize etme eğilimleri vardır. Gerçeklerin her zaman hayal edildiği gibi olmadığını gördüklerinde hayal kırıklığına uğrayabilirler. Hayal güçleri ve psişik yetenekleri gelişmiş olabilir. Amam bu yetilerini kendi yararına hayata geçirmekte zorlanabilirler. Başkalarını çok iyi anlarlar ama duygusallıkları ve vericilikleri yüzünden çabuk alınıp, kırılabilirler.


Ay_Neptün Karesi(90)

Haritadaki yerleşimler ne kadar olumlu olursa olsun bu yerleşime sahip olanların kendilerine güvenleri çabuk zedelenir. Mantıkla duyguları arası sürekli çelişir. Olayları kafalarında büyütme eğilimleri, mantıklarıyla değil duygularıyla analiz etmeleri, olmamış olayları olacakmış gibi değerlendirmelerine neden olur. Bu yüzden kuruntulu oldukları söylenebilir. Durumun düşündükleri gibi olmadığını anladıklarında gerçeklerle yüzleşmek yerine kaçmayı ya da reddetmeyi tercih edebilirler. Karasızlıkları ve şüpheciliklerinden dolayı ayaklarına gelen şansları değerlendirmeyebilirler. Başarılı olabilmek için ayaklarını yere daha sağlam basmayı öğrenmelidirler. Kendi hayal dünyalarında yaşamayı tercih ederler. Sorumluluk altında büyük strese girebilirler. Güvensizliklerine rağmen yumuşak ve hassas yapıları onları başkalarının gözünde çekici kılar. Alkollü içeceklere karşı düşkünlükleri olabilir.


Ay_Neptün Trini(120)

Bu konum güçlü aile bağlarına işaret eder. Korumacı yönleri gelişmiştir. Aldıkları kararlar büyük ölçüde geçmişlerinin izlerine dayanır. Ve genelde konservatif tutumları vardır. Amam hayatı dramatize etmeleri, olayları abartmaları, özel yaşamlarında olumsuzluk yaratabilir. Derin duygulu bu insanların sanata ve müziğe karşı yetenekleri gelişmiştir. Bu yüzden daha çok, yaratıcılıklarını kullandıkları işlerde çalışmayı tercih ederler. Ay Neptün trini, duygusallığın yanı sıra büyük medyumik kabiliyetin de işaretidir. Ayrıca güçlü Plüton ve Merkür açıları da varsa bu konumdan başarılı psikologlarda çıkar.


Ay_Neptün Opozisyonu(180)

Bu açı, hayatı düzene sokmada yaşanılan problemleri anlatır. Bu insanların başlarına genelde olumsuz olaylar geldiği için hayattan korkan tavırlara düşmeleri kolaydır. Kişi yetenekli olsa da kendine güvenini kolaylıkla yitirebilir. Haritanın genelinde çok sert yerleşimler varsa başkaları ve kendileri hakkında gerçek payı olmayan fikirler üretmekte üstlerine yoktur. Kendilerine olan güvenlerini yitirdikleri dönemler çoğunluktadır. Başkalarının sorunlarıyla çok yakından ilgilendiklerinden istismar edilebilirler.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Referans Adresler