Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: Venüs Uranüs Karesi Gerçekleşiyor Aşka Sahip Çıkabilir Misiniz?
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Aşka Sahip Çıkabilir Misiniz? 11.Ocak.2008 / 12:26:58
Venüs – Uranüs Karesi Gerçekleşiyor…

Venüs - Uranüs Karesinin Burçlara Göre Etkileri

Bu haftanın öne çıkan olaylardan biri, 12 Ocak 2008’de tam olarak gerçekleşecek olan, Venüs Uranüs arasındaki gerilimli açıdır.



Venüs genel olarak beğeniyi, ilişkileri, kişisel cazibeyi anlatır. Güzelliğin, estetiğin, zarifliğin, cinsel cazibenin sembolü olan Afrodit’in gezegenidir kendisi... Âşık olmamızı, sevgimizi gösterme şeklimizi, insanlarla ilişkilerimizi, kendimizi hoş hissettiğimiz her şeyi bu gezegen sembolize eder. Hatta öyledir ki tatlılarla bile ilişkilendirilmiştir. Aynı zamanda, yine değerli bir konuya da sembol olmuştur. Maddi konuları kapsayarak, paramızı, gelirimizi de anlatır.



Uranüs ise aniden gelen, birden ortaya çıkan, farklı durumları ifade eder. Adeta bir şimşek gibi çakan enerjisiyle ya bizi uyarır, uyandırır. Aslında sürprizleri ifade ettiği için, etkisini açıklamak pek de olası değildir. Ama beklenmeyen çıkışları gizli kalmayacaktır. Sıradanlaşmış bir konuyu ise koparıp atabilir. Özgürlüğün, buluşların, cesaretli fikirlerin, yanıp sönerliğin, havailiğin, devrimciliğin, bireyselleşmenin gezegenidir.



Bu iki gezegen arasındaki açı, kişisel anlamda elektrikli bazı olayların ortaya çıkacağı birkaç günü işaret eder gibi… Kısa ama hızlı bir transit bizleri bekliyor…



Venüs etkisiyle, insanda sahiplenme, değer kazanma istediği artarak kişiler birbirine çekilirken, Uranüs etkisi de özgürlük dürtüsünü kamçılayarak öngörülmez ve güvenilmez ilişkileri oluşturur. Yapıcı olmaya çalışsak da, süregelen ilişkilerdeki kopmaya eğilimimizi artabilir.



Genel olarak bakıldığında, Venüs Uranüs karesi sırasında, beğendiğimiz, hoşlandığımız konularda ani, beklenmedik biçimde davranabileceğimize dair ipuçları vardır. Tutkulu, heyecanlı, fakat istikrarsız, farklı tarzda ilişkiler gündeme gelebilir. Bu transit ilişkilerde bağlanamamayı, garipliği ya da alışılmışın dışında bir sevgiliyi anlatabilir.



Ama bu uyarıcı durum, olumlu anlamda, sanatsal yeteneği artırır, cinsel alanda özgürlük verir ve yaratıcı bir zekânın pırıltılarını etrafa saçar. Teknolojiyi yaratıcı bir biçimde kullanmamızı sağlar. Hatta elektronik ortamlardaki sanatsal etkiyi artırır.



Finans alanında yani parasal konularda daha yapıcı olmamız gereğini gösterir. Bu transit, riski görmeden fevri hareketlerimizle, büyük kayıp veya kazançları işaret eder. Bu noktadaki kazanç tamamen şansa bağlıdır.



Bu yazının, genel nitelikte olması sebebiyle, gökyüzündeki diğer transitleri ve en önemlisi kişisel haritanızdaki değerleri göz ardı ettiğini hatırlatmalıyım tabii ki… Ayrıca evli ya da bekâr ayrımı yapmadan, birlikteliklerinizdeki aşka dair konuları irdelemeye çalıştım.



Genel anlamda ilişkiler, kazançlar, beğeniler üzerinde gerçekleşecek ani olaylar, burçlara bakıldığında farklı hayat alanlarında etkili olacaktır. Kimi için bu temalar iş hayatında oluşacaktır, kimi için partneriyle ilişkisinde…



Şimdi burçlara göre, bu açının nasıl etkiler işaret ettiğini anlatayım:



Koç ve yükselen koçlar:

Kişisel beğenilerinizin artığı, geliştiği bir dönemden geçmektesiniz. Hayatı deneyimlenmekten oldukça zevk alıyor gibisiniz. Felsefe, din, inanç ve erdem gibi ilahi konular üzerinde olumlu etkiler alabilirsiniz. Bir yandan da yabancılar ilişkilerde, hukuksal konularda, basın yayın alanında gelişmelere şahit olabilirsiniz.

Ancak transitin etkisiyle, tüm bu iyi gelişmeleri abartabilir, fazlaca iyimser davranabilirsiniz. Belki de kendinize olan beğeninizin artışı, sizi birden bire gelişecek, kontrolünün sizin elinizde olmadığı konulara yöneltebilir. Kayıplara uğramamak için duyduğunuz heveslere dikkat etmelisiniz.

Aşkta iyimser olmak, sizi dağıtabilir.



Boğa ve yükselen boğalar:

Sizin için değerler zaten ön planda olduğu için, bu transite daha fazla dikkat etseniz iyi olur. Aynı zamanda kişisel cazibeniz artacağı için cinsel anlamdaki konularda gelişebilir. Özellikle borç, alacak ilişkilerinde disiplinli olmalısınız. Başta kredi kartı olmak üzere, her türlü kredi işlerinden uzak durmanızda yarar var. Ancak başka kişilerin kaynakları üzerinden gelmesini beklediğiniz gelirler varsa bunları elde edebilirsiniz. Miras, nafaka, prim, hisse gibi konuların dışında eşinizin ya da ortağınızın parasında olumlu gelişmeler olabilir.

Tüm bu gelirleri risk almadan değerlendirmelisiniz. Bu sayede gelecek planlarınız üzerinde etkili değişimler yapabilirsiniz. Yoksa hayallerinizi değiştirmek zorunda kalabilirsiniz.

Aşkınızı korumak için tehlikelere atılmamalısınız.



İkizler ve yükselen ikizler:

Eşinizden, partnerinizden yana olumlu gelişmelerin olduğu bu zamanları kendinizi mutlu hissetmek için iyi kullanmalısınız. Birlikteliğiniz hem size, hem de karşınızdakilere değer katıyor olmalıdır. Birileriyle ortaklaşa yaptığınız bir iş varsa maddi anlamda destekler alabilirsiniz. Ancak ayaklarınız yere sağlam basmalı, fazla iyimser olmamalısınız.

Partnerinizle olan gelişmeler sebebiyle işiniz, kariyeriniz konusunda bazı değişiklikler yapmak zorunda kalabilirsiniz. Toplumsal statünüz birden bire birlikteliğiniz sebebiyle sarsılabilir. Adımlarınızı yavaş atmanızda yarar vardır.

Aşkı her şeyin üstünde tutmaya çalışabilirsiniz.



Yengeç ve yükselen yengeçler:

Bu sırlar gündelik işlerinizi ayarlamak, düzenlemek, daha estetik bir hale getirmek için çaba içinde olabilirsiniz. Ofisiniz ya da çalışma yerinizde maddi konular ön plana çıkmış olabilir. Astlarınızla, size yardım edenlerle ya da hizmet verenlerle ilgili parasal konular gündemde olabilir. Aynı zamanda kişisel sağlığınıza önem vererek, daha güzel olmak için adımlar atabilirsiniz.

Siz çalışma koşullarınızı bu kadar içine bu kadar gömülmüşken, bir anda hayat felsefenizi sorgulayabilirsiniz. Kendinizi geliştirmek için farklı kişiler, yabancılardan yararlanabilirsiniz. İşinizde farklı ülkelerle ilgili temalar varsa bazı değişiklikler bekleyebilirsiniz. Hukuksal konular, basın yayın, medya konularında da gelişmeler olabilir.

Aşkı detaylara boğmak yerine serbest bırakmalısınız.



Aslan ve yükselen aslanlar:

Sizin için yaratıcılığınızın artığı, hayattan daha fazla zevk aldığınız bir dönem devam etmektedir. Sanatsal anlamda heyecanlı işler yapıp, bunları sergilemek için istekli olabilirsiniz. Zevkleriniz artarken, risk alma kapasitenizde buna bağlı olarak artmaktadır. Hobilerinizi değerlendirmek için bu etkiden yararlanıp, onları maddi kazançlara çevirebilirsiniz. Ama işin ucunu kaçırırsanız sadece eğlenmek, zevk almak için müsrif davranabilirsiniz. Bir yandan da çocuklarla ilgili konularda olumlu etkiler almaktasınız.

Ancak tüm bu konularda tedbirli davranmak oldukça iyi olacaktır. Zira sürpriz harcamalar sebebiyle borç alacak dengeniz yerinde oynayabilir. Eşinizin gelirlerindeki sıçramalardan da etkilenebilirsiniz.

Aşktan zevk almalı ama riske girmemelisiniz.



Başak ve yükselen başaklar:

Şu sıralar eviniz üzerinde olumlu etkiler taşımaktasınız. Dekorasyonunuza, rahatınıza, lüksünüze ya da konforunuza dönük şeyler yapıyor, evinizi bir çiçek bahçesi gibi süslüyor olabilirsiniz. Güvenliğiniz, yuvanız için biraz abartılı davrandığınızı da düşünebiliriz. Aynı zamanda ebeveynlerini ya da aile büyüklerinizle gelişmeler sevindirici olmalıdır. Adeta hayat ağacınızın köklerini temizliyor, sabitliyor gibisiniz.

Ancak bu kadar içinize, özünüze dönmeniz, sadece ailenize değer vermeniz eşinizi, partnerinizi sinirlendirebilir. Ani çıkışlarda bulunarak size şimşeklerini gönderebilir. İlişkinizin devamı için sakin olmalı, karşıdan gelen eleştirilere açık olmalısınız. Böylece daha farklı bakmayı ve değerlerinizi geliştirmeyi öğrenebilirsiniz.

Aşkın kök salması için eşinize önem vermelisiniz.



Terazi ve yükselen teraziler:

Yakın çevreniz, komşularınız ya da kardeşlerinizle ilgili gelişmeler sizin içinde sevindirici olacaktır. Etrafınızda size aşk sinyalleri gönderen birinin dolandığını da düşünebiliriz. Aynı zamanda eğitim, öğretim gibi iletişime dayalı temalarda da olumlu etkiler aldığınız bir dönemden geçmektesiniz. Kısa seyahatler ya da gidip gelmelerle hem maddi, hem de manevi anlamda çok şey kazanacaksınız. Bu dönemdeki ticaret hem bereketli, hem de geliştirici olacaktır. Ancak dikkat edilmesi gereken konu fazla iyimserlik ve rahat davranmaktır.

Etrafında bu kadar hareketli bir gündem varken, günlük işlerinizi derlemek, toparlamak, hatta tamamıyla değiştirmek zorunda kalabilirsiniz. Bu kadar koşuşturmanın hem ilişkinize, hem de sağlığınıza olumsuz etki etmemesi için dikkatli olmalısınız. Böylece aldığınız olumlu etkileri kısa bir süre sonra evinize taşıyabilirsiniz.

Aşkı yaşatmak için akışına bırakmayı göze almalısınız.



Akrep ve yükselen akrepler:

Sizin için, genel anlamda önemli olan bir tema değerler, sahip olunanlardır. Bunların başında da paranın gelmesi doğaldır. İçinden geçtiğiniz bu süreç içinde parasal konularda artış olabilir. Olumlu şartlar kazandığınız paranın artacağını işaret etmektedir. Ancak bu ekonomik hareketlilik, bir yanda da giderlerinizin de artacağını işaret eder. Hatta hevesle atılacağınız işlerde kayba uğramamak için, sahip olduklarınızı korumalısınız.

Özellikle sadece kendi zevkiniz, ilişkiniz için riskli işlere adım atmamalısınız. Her türlü kumardan ve şans oyununda uzak dursanız iyi olur. Aynı zamanda sevginizi ifade ederken, abartılı davranıp, maddi, manevi kayba uğrayabilirsiniz. Cesaretinizi takdirle karşılamakla beraber, kendinizi korumak için tedbirciliğinizi elden bırakmamalısınız.

Aşk için değerlerinizi bir yana koyarken dikkatli olmalısınız.



Yaylar ve yükselen yaylar:

Kişisel yeteneklerinizin öne çıktığı, kendinize daha fazla değer verdiğiniz, güzelleştiğiniz, daha nazik ve estetik olduğunuz şu sıralarda hayatı toz pembe görebilirsiniz. Aynı zamanda partnerinizle ilişkinize önem verebilirsiniz. Adeta şans sizden yana durup, etrafınıza ışık saçmanıza neden olabilir. Bu sayede kendinize güveniniz daha da artacaktır. Ancak siz de, abartılı davranmamaya, fazla iyimser hareket etmemeye özen göstermelisiniz.

İkili ilişkilerinizin bu kadar önem kazanmış ve ön plana çıkmışken dikkatli olmalısınız. Süregelen sorunlarını varsa, bir an önce ılımlı bir şekilde çözmelisiniz. İlişkinizdeki gelişmelerle, aileniz, eviniz, ebeveynleriniz arasında bazı zorluklar yaşayabilirsiniz. Mücadele etmeniz gereken konular artacak, size ilişkinizi sorgulatacaktır.

Aşkı elinizde tutmak için sınırlayamazsınız.



Oğlak ve yükselen oğlaklar:

İçinize döndüğünüz, kendi kendinize kalmaktan hoşlandığınız bir dönemden geçmektesiniz. Böylece bazı değerlerinizi gözden geçirebilir, ilişkilerinizi sorgulayabilir, gereken elemeyi yapabilirsiniz. Bu süreç ilişkiler için temizlik zamanıdır. Ancak zamanı yeni girişimler için kullanırsanız zarar görürsünüz.

Eğer ilişkinizdeki kontrol dışı olayları görüp, fedakâr davranmazsanız, birlikteliğinizi sancılı bir süreç takip edecektir. Bir yandan da gizli ilişkilerden, saklı konulardan önemle uzak durmalısınız. Çünkü yakın çevrenizde, komşular, kardeşlerinizle olan ilişkilerinizde birden bire gelişen olaylar bazı şeylerin açığa çıkmasına, kulaktan kulağa yayılmasına sebep olabilir. Dedikodulara maruz kalabilirsiniz. En iyisi ilişkilerinizi biraz dinlenmeye bırakmalı, sabretmelisiniz.

Aşk için fedakârlık şarttır.




Kova ve yükselen kovalar:

Özellikle sosyal ortamlarda hareketlilik yaşadığınız bu günlerde, maddi, manevi kazançların, ilişkilerin, aşkın arkadaş çevreniz üzerinden gerçekleştiğini görebilirsiniz. Gruplar arasında bulunmak, ekiplerle beraber olmak sizi mutlu ve keyifli hissettirecektir. Bazı kişilerle akıl ve hayal birliği yaparak, gelecek günlere ilişkin projeler yapabilir, organize olabilirsiniz. İşinizden elde ettiğin gelirde de ufak oynamalar olabilir. Umutlarınızın artması, belki ayaklarınızı biraz yerden kesebilir. O yüzden daha sakin olmalısınız.

Zira gelişmeler devam ederken, finans açısından bazı zorluklarla karşılaşabileceğinize dair işaretleri de yanında taşımaktadır. Kaynaklarınıza sahip çıkmalı, bütçenizi, cebinizi korumalısınız. Ani harcamalar için kenarda bir kısım para tutmanız iyi olabilir.

Aşk için gelecek planları yapmak zordur.




Balık ve yükselen balıklar:

Sizin için kariyeriniz, mesleğinizle ilgili olumlu konular devam etmektedir. Üstlerinizden takdir kazandığınız, otoritenizi tatlı bir şekilde gösterdiğiniz bir sürece devam etmektesiniz. Çalışmıyorsanız da hayat hedeflerinizi zenginleştirdiğiniz, evliliğiniz ya da sosyal statünüzle sebebiyle hoş görüldüğünüz, imrenildiğiniz bir dönemden geçmektesiniz. Küçük hediyeler, etrafınızdaki jestler kendinize olan inancınızı, kararlılığınızı artıracaktır. Ancak yine bir şartla; o da fazlaca iyimser davranmamaktır.

Çünkü kariyeriniz ya da statünüzdeki bu güzel durumla, kişisel çıkışlarınız arasında bazı sorunlar yaşayabilirsiniz. Bir yandan özgür olmak isterken, bir yandan da hedeflerinizi yeniden değerlendirmek zorunda kalabilirsiniz. Kariyeriniz için bazı değişiklikler yapmak, ilişkilerinizi de buna uyarmak durumunda kalabilirsiniz.

Aşkınız için değişime hazır olmalısınız.


Her burçta farklı konular gelişse de, genel anlamda, geri dönüp baktığımızda görüyoruz ki, aşkı pek de elimizde tutamayız. Geldi mi çarpar, gitti mi yıkar… Ama ondan kalan tortu olan sevgi, insanı sonsuza dek zenginleştirir…
Ayni sekilde dogustan venüs-uranüs kareliyim :( eger venüs iliskilerimizi irdeliyorsa, zaten hep sasirticiydi hepsi... hep olmayacak duaya amin der gibi... olmadi da...

Ayrica bir de su vardi bende... evlenecegim insani önce arkadas olarak tanidigim insanlarda aramak... yani arkadas oldugum insanlara asik olmak gibi gülücük
Natal haritamda Venüs-uranüs karesine sahip biri olarak ilişkilerim hep kısa süreli oluyor...1 hafta,2 hafta en uzunu 2 ay :)bende amma tahammül edilmez biriymişim diye kendime yüklenirken haritamdaki bu açıyı gördüm ve kendimi iyi hissettirdi yalan olmasın gidenin ardından da üzülmüyorum artıkgülücük
BENDE DE VENÜS URANÜS KARESİ VARMIŞ ÖYLE DEDİLER...AMA BENİM İLİŞKİLERİM HEP UZUN 10 YIL 4 YIL ..NEDEN?
(11-03-2010 12:39 PM)Kıvılcım Yazılan: [ -> ]BENDE DE VENÜS URANÜS KARESİ VARMIŞ ÖYLE DEDİLER...AMA BENİM İLİŞKİLERİM HEP UZUN 10 YIL 4 YIL ..NEDEN?

ay boğa , venüs yengeç, asc yengeç kişisisiniz. bunlar hayatta stabilite, huzur, güven arayan bir yapı verir.
venüsün uranüse dokunuşu, bu etkiyi çok dağıtmamış olabilir. venüs-uranüs, kısa süren ilişkiler ya da aşka sahip çıkamamaktan ziyade; ilişkilerde eşitlik ve özgür alanlar aramak vb. durumlarla kendini gösteriyor olabilir
AAA SÜPERSİN EVET GENELDE KENDİNE TANIDIĞIN ÖZGÜRLÜK ALANI BENİMDE OLMALI DİYEN BİRİYİM ....TEŞEKKÜR EDERİM...GÜNAYDIN BU ARADA gülücük
(11-03-2010 01:03 PM)Kıvılcım Yazılan: [ -> ]AAA SÜPERSİN EVET GENELDE KENDİNE TANIDIĞIN ÖZGÜRLÜK ALANI BENİMDE OLMALI DİYEN BİRİYİM ....TEŞEKKÜR EDERİM...GÜNAYDIN BU ARADA gülücük

rica ederim. günaydın gülücük
Referans Adresler