Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: ÖZDEĞER ve ÖZGÜVEN
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3
ÖZDEĞER ve ÖZGÜVEN

Per Henrik Gulfoss

Evrende hiçbir şey tesadüfi değildir ve her şeyde -gündüz-gece, aydınlık-karanlık, gündüz-gece, yin-yang gibi- mükemmel bir denge vardır. Bu dengeyi doğduğumuz anda beraber getirdiğimiz varoluş yolculuğumuzun planında yani doğum haritamızda da görebiliriz. Doğum haritamız aynı zamanda kim olduğumuzu ve nereye yönelmeye eğilimli olduğumuzu anlamamıza yardım eden bir araçtır da.. Bu haritadaki parametreleri incelediğmizde “Biz kimiz?” sorusunu Güneş ve Ay açıklarken, Venüs ve Mars kim olduğumuzu nasıl kanıtladığımızı gösterir. Sadece Güneş ve Ay olsaydı, bunu yapamazdık. Güneş ve Ay, oluşumuzu ya da kimliğimizi, Venüs ve Mars davranışımızı açıklar. Mars Güneş’i ifade etmekte bir vasıta gibiyken, Venüs Ay’ı ifadelendirmekte bir araçtır. Güneş ile bağlantısı olmayan Mars, gideceği yönü bilmeden sokaklarda dolanıp duran ve benzinini boşa harcayan bir araba gibidir. Güneş Mars’ın hareket dürtüsünü ve enerjisini harcaması gereken yeri- gitmesi gereken yönü belirler. Aynı şekilde Ay’ın ihtiyaçlarıyla bağlantısı kopuk olan bir Venüs seçici olamaz. İhtiyacı olsun olmasın her şeyi almak ister. Alışveriş, yemek ve karşı cinsten gördüğü herkes...Oysa doyumluluğu için ihtiyaçlarını çok iyi bilip, kendi hissettiği ve gerçekten ihtiyacı olan özel bir şeye yönelmesi gerekir. Bu yüzden bu ihtiyaçlarımızı ve doğal güdülerimizi bilinçli bir şekilde anlamak için Ay’ımızla temas kurmak ve içimizdeki Ay’ı keşfetmek zorundayız.

Ay, aileyi, evi sevmek, duygularla bağlantılı olmak demektir. Kimi astrologlar da Ay’ı gelişimimiz ve güdülerimiz olarak ifadelendirirler...Ama Ay aynı zamanda annelik, besleme, beslenme gibi konularla da ilgilidir. Eğer Ay’la ilgili bir problem yaşanıyorsa muhtemelen beslenmeyle ilgili de bir problem var demektir. İleride de bahsedeceğimiz gibi Ay’la problemi olanlar Anorexia, Blumia, hazım sorunları ,besin alma gibi konularda sıkıntı yaşayabilirler.

Horoskopta Ay’ın bulunduğu ev, bağlantı kurmamız gereken mental ve duygusal alanı gösterir. Ay kendimizi nasıl değerli bulduğumuzu da gösterir. Örneğin Dördüncü Ev’inde Ay’ı olan biri kendi özdeğerini işkolik olmakla, ya da çok çalışmakla, çok başarı elde etmekle bulacağını sanabilir. Çünkü Ay’ıyla doğru bir iletişim oluşturamadığı için özsaygısı çok düşüktür ve ne kadar başarılı olursa, o kadar saygın olacağını sanır. Oysa yapması gereken kendi içine yönelmesi, belki evini sevmesi, eviyle ilgili yaratıcı bir şeyler oluşturması, duygularıyla bir bağ kurmasını sağlayacak şeyler yapmasıdır. Onuncu Ev’deki Ay ise, sizden dış dünyada kendinizi göstermenizi istemesine rağmen siz evde kendi içine kapanıp kalan dışarıda kendini göstermekten ödü kopan ve sürekli evde ve aile içinde yapılacak bir çok iş olduğu bahanelerini ileri süren biri olabilirsiniz.Ay’ınız İkinci Ev’deyse kendi kaynaklarınızı kullanmaya ya da somut bir şeyler yaratmaya ihtiyacınız vardır. Doğru bağlantı kurulduğunda aklımız beslenir, bir şeyi yapabilme yeteneğimiz ya da gücümüz ve bilincimiz gelişir.

Özdeğerimiz konusunda Ay, bulunduğu burç ve element de evle birlikte belirleyicidir, ama aynı zamanda duygularımızı, isteklerimizi gerçekleştirmek anlamında Venüs’ü de -aralarında işbirliği sağlayarak- devreye sokmamız gerekir. Çoğu kez bu enerjiler arasında ılımlı ve ortayı bulur bir tavır oluşturmak oldukça zordur. Venüs hangi evdeyse Ay’ın bize söylediklerini gerçekleştirmemizde ihtiyacımız olan, bizi besleyecek olan şartları gerçekleştirmemize yardım eder. Örneğin Yedinci Ev’deki Venüs bize Ay’ımızın söylediklerini gerçekleştirmemizde yardımcı olacak olan ve bizim bu anlamda seçtiğimiz insanları, oluşturduğumuz, cazip göründüğümüz çevreyi anlatır. Dokuzuncu Ev’deki Venüs hayatın anlamı konusundaki arayışlarımıza yardım eder. Ay ve Güneş gelişmemiz için hangi tür besine ihtiyacımız olduğunu gösterirken, Venüs ve Mars bunları almak- bünyemize katmak için yapacağımız girişimin stilini belirler. Toprak işaret ediliyorsa, toprakla bağlantı kurmamız, gelişimimiz için fiziksel dünyayla kontak kurmamız gerekirken, su gösteriliyorsa -ki su duygulardır, iç dünyadır,- o halde iç dünyamızı geliştirecek besinlere, sezgilere, ilhama ihtiyacımız vardır.

Hayatı bir süreç ya da bir yol gibi kabul edersek, bu süreçte Ay’a ihtiyacımız var, bizim için gerekli, sadece Güneş olsa değişemezdik, çünkü Güneş durağandır -gözümüze hep aynı formda yani yuvarlak görünür. Oysa Ay değişir, bir gün hilal biçiminde gördüğümüz formunu başka bir gün dolunay şeklinde görebiliriz. Kendine has bu döngüleriyle Ay bize hayatta aynı zamanda değişimin de varolduğu bilgisini sunar. Sırf Güneş’ini kullanan bir insan değişimde ne kadar zorlanırsa- yani aynı formda kalmaya nasıl ısrar ederse, Ay’ına takılıp kalan bir insan da, devamlı değişim halinde olup bir form oluşturamaz ve onu koruyamaz hale gelebilir . Çünkü sürekli bir değişim halindedir ve gerçek bir kimlik merkezine, ya da bilincine sahip değildir. Gerçekten gelişim göstermek isteyen bir insan Güneş’i ve Ay’ı entegre etmek zorundadır. Yani bir form ve kimlik oluşturmak, bu formu ve kimliği değişime açarak (bilinciyle bilemediği bilinçaltında varolan daha bir çok güdüsüne) daha farklı seviyelerde tekrar tekrar düzenlenmesine imkan vermek.

Ay’ı kullanmıyorsak empati sahibi değilizdir.. Bu durumda insan başkalarının yerine kendini koyamaz, onların ne düşündüğü hakkında bir fikri yoktur. Başkalarına kapalı olduğundan ve karşılıklı uyum olmadığından, yalnız kalır. (Ay’ın hiç açı yapmadığı durumlarda da aynı şey söz konusu olabilir. Denge sorunu vardır, insan Ay’ı ile bağlantı kurmak için çok daha fazla yorulabilir, ama diğer alanlarda büyüme ve gelişme sağlanabilirse, bu dengesizlikte bile bir denge sağlanabilir, ama çok zor bir şeydir bu...)

Herkes bir dünya görüşüne sahiptir. Eğer sadece Güneş’in getirdiği bakış açısını kullanıyorsak bu, fanatizmi veya köktenciliği yansıtabilir. Güneş kişiliği için ya siyah vardır ya da beyaz , ya melek vardır ya da şeytan, ya ışık vardır ya da karanlık. Eğer Ay’ın getirdiği bakış açısını işin içine katarsak durum değişir. Çünkü bu halde, zıtlıklar biribirini takiben var olabilirler. Zaman değişir, mevcut durumlar değişir, fikirler değişir, ruh halleri değişir. Bu perspektiften baktığımızda ortaya çıkan her durum kendi sebeplerini barındıran gerçekler haline dönüşerek anlaşılabilir hale gelirler (örneğin savaşları, teröristleri, Bush’u, Ladin’i anlayabilir, bu kişileri belirli davranışlara sürükleyen nedenleri kavrayabiliriz). Aynı zamanda bu daha kişisel olarak karşımızdakileri anlamayı, empati kazanmayı da sağlar. Burada Ay’ın entegrasyonu son derece önemlidir. Toplumların çoğunda Ay’la, Ay’ın yanlış kullanımıyla ilgili hemen farkedilebilen kanıtlar göze çarpar. Yeme bozuklukları, duygusal problemler, uzlaşma zorlukları ve kendi başına gelmeden hiç bir şeyi anlayamama...

Kim kıskançlığın iyi bir şey olduğunu düşünür ya da kaç insan kıskanç olmak ister?..Bir şeyi düşünce bazında anlamakla onu uygulayabilmek aynı şey değildir.Bunu hayata geçirmek ve duygusal olarak üstesinden gelmek zordur. Öğrenmek ve kavramak gerekir.

Özellikle bu adaptasyon zorluğu bir erkeğin dünyasıda açıkça görülebilir. Erkeklerin Ay’ları (kadınsı yönle-incinebilirlilikleri, ihtiyaçları, duyguları) ile doğrudan ilişki kurma problemleri vardır. Güçlü olduklarını düşünürler, ağlamazlar, ağlamak zayıflıktır onlara göre.. Ay’larını bloke etmişlerdir, değişmekte zorlanırlar. Örneğin Norveç’te son 20 yıldır boşanmalar çok artmıştır, çünkü kadınlar değişmeye başladılar ve Güneşlerinide devreye sokarak yeni bir kimlik geliştirdiler ama erkekler Ay’larıyla doğru bir ilişki kurup tamamlanmadıkları için değişmek istemediler.Bütün değişiklikler risk taşır, çünkü her değişiklik yeni bir başlangıçtır.

Ay’la doğru ilişki kuramamak bir yandan duygusal problemlerin kaynağını oluştururken, diğer yandan anorexia, blumia gibi beslenme bozukluğuna dayalı hastalıkları davet edebilir veya bunların kaynağını oluşturan psikolojik ve duygusal motivasyonu içinde bulunduğunuz her duruma yansıtabilirsiniz. Blumia gibi bir beslenme bozukluğu da, duygusal boyutta görülen aşırı duygusal besin alma durumudur. Ya ihtiyaçlarınızı tümüyle redderek, beslenmek istemeyebilirsiniz (anorexia) ya da bunları aşırı derecede doyurup hazmedemeden veya yararlanamadan dışarı püskürtebilirsiniz... Oysa alınan besinin veya alınan duygusal enerjinin hayata geçirilmesi, dış dünyada kullanılması gerekir. Bazı insanlar-özellikle spiritüel arayış içinde olanlar- çok fazla duygusal enerji toplarlar, içlerinde biriktirirler ama bunu bir türlü dışarı atamazlar ve sonunda şifa aramak zorunda kalırlar (tıpkı fiziksel anlamda hazım sürecinde olduğu gibi). Bu blumia hastalığının doğasının başka bir platformda tekrarlanmasından başka bir şey değildir. Ay’ı benimsemek ve bunu duygusal düzeyde gerçekleştirerek olabildiğince hayata geçirmek gerekir.

Bizim için önemli olan, bizi harekete geçiren enerjileri doğru anlamamızdır. Örneğin Ay-Pluto bağlantılarının ille de felakete yol açması gerekmez. Bu bizim o enerjilerin gerektirdiklerini değil de yanlış besinleri aldığımızı, artık farklı bir beslenmeyi denememiz gereğini vurgulayabilir. Her horoskop olasılıklarla doludur. Anlamamız gereken , enerjiler arasında denge oluşturmayı ve armoni yaratmayı öğrenmektir; dersimiz budur...

Derleyen: Oya Vulaş
bence herkeş :D 2.evini ve burdaki bulunan burcu, varsa içinde ki gezegen ve yaptıgı açıları kontrol etsin derim sonuç ortaya çıkar.Misal oğlak varsa 2.evde kişi soguk ve katı davranıslı sert imaj çizerken içinde tutkulu hırslı ve gözüpek işbitirici bir karakter barındırır.
ikizler varsa konusarak iş bitiren konuskan zeki bir eleman imajı çizer iyi edebiyatcıdır ve fılozofıktır de ama cesur ve inatcımıdır iş bitirmede o tartısılır kısaca burç+gezegen+açı yaptıgı durumlar önemli ve ev ise 2.ev derim özgüveni ele verir.

Sahinde Hülya

neptunzz Yazılan:bence herkeş :D 2.evini ve burdaki bulunan burcu, varsa içinde ki gezegen ve yaptıgı açıları kontrol etsin derim sonuç ortaya çıkar.Misal oğlak varsa 2.evde kişi soguk ve katı davranıslı sert imaj çizerken içinde tutkulu hırslı ve gözüpek işbitirici bir karakter barındırır.
ikizler varsa konusarak iş bitiren konuskan zeki bir eleman imajı çizer iyi edebiyatcıdır ve fılozofıktır de ama cesur ve inatcımıdır iş bitirmede o tartısılır kısaca burç+gezegen+açı yaptıgı durumlar önemli ve ev ise 2.ev derim özgüveni ele verir.

benimde günes burcum ikizler ama yükselenimi bilmiyorum, tabiki ay burcumuda, evlerdeki tutumlarini unutmamak lazim...
önceleri günes burcunu bilmenin yeterli oldugunu bilirdim ama degilmis... benim gibi bilenler yanildiklarinin farkina varirlar umarim...
en kisa zamanda beyhancigima özel tarih ve anilarimla analizimi rica edecegim... git gide merakim artiyor ya... kendimi kesfetmeye karar verdim... .)

sagol canim, yorumun icin eline diline saglik...

sevgiyle kal...

Sahinde Hülya

neptunzz Yazılan:bence herkeş :D 2.evini ve burdaki bulunan burcu, varsa içinde ki gezegen ve yaptıgı açıları kontrol etsin derim sonuç ortaya çıkar.Misal oğlak varsa 2.evde kişi soguk ve katı davranıslı sert imaj çizerken içinde tutkulu hırslı ve gözüpek işbitirici bir karakter barındırır.
ikizler varsa konusarak iş bitiren konuskan zeki bir eleman imajı çizer iyi edebiyatcıdır ve fılozofıktır de ama cesur ve inatcımıdır iş bitirmede o tartısılır kısaca burç+gezegen+açı yaptıgı durumlar önemli ve ev ise 2.ev derim özgüveni ele verir.
sevgili neptunzz...
-benim dogum haritamda 2. ev bombos kalmis... :(
-ama sanirim bu yorumu tarnsitlerle yapiyorsun, yoksa hımm ... ben bunu anlamis degilim henüz, yardimci olacak varmi? biri bana izah edebilirmi? teşekkürler

selam ve dua ile kalin...

galaxia

neptunzz Yazılan:bence herkeş :D 2.evini ve burdaki bulunan burcu, varsa içinde ki gezegen ve yaptıgı açıları kontrol etsin derim sonuç ortaya çıkar.Misal oğlak varsa 2.evde kişi soguk ve katı davranıslı sert imaj çizerken içinde tutkulu hırslı ve gözüpek işbitirici bir karakter barındırır.
ikizler varsa konusarak iş bitiren konuskan zeki bir eleman imajı çizer iyi edebiyatcıdır ve fılozofıktır de ama cesur ve inatcımıdır iş bitirmede o tartısılır kısaca burç+gezegen+açı yaptıgı durumlar önemli ve ev ise 2.ev derim özgüveni ele verir.

şimdi 2.ev terazi burada 12 derecede plüton var teraziden dolayı denge bulmak adına 2.şahsa ihtiyaç duyan sanatçı ruhlu,sevimli görünüşlü imaj çizerken diplomat ve çaktırmadan iş bitiren bir karakter mi barındırır şimdi burada plütonun varlığı maddi konularda kendimin veye başkalarının maddi kaynakları üzerinde güç kurup kontrol etme yeteneği veya dönüştürme -bu kaynakları kendi isteklerim çerçevesinde farklı alanlarda kullanma gücü verir plüton bir nevi bilinçaltı gezegeni olduğundan bu gücü bulunduğu evin konularında gösteririz yani bende başkalarının parasını kullanmakta usta olmayı öğretir zaten doğası teraziyi sarsar terazi edilgen yapıdayken plüton onu sertleştrip daha baskın ve etken yapacaktır bence plüton karizmatik ve manyetik etkisiyle ve terazinin sevecen ve çaktırmayan tavrıyla maddiyatı kendine çeker

birde 2. ev boğanın evidir ve venüs yönetir veeeeeeteraziyi de venüs yönetir terazi burada güçlüdür

natalımdaki venüs sekstil plüton daha yapıcı bir enerji oluşturuyor bence bu açı türünün tek örneği olmayı ve hareketi belirtir nerde hareket orada bereket bazenda saldırganlık verir ,sözleri etkili kullanır evet ihtiyacın olduğu zaman biri önüme taş koyarsa saldırırım laflarım taş nispetindedir ailemin maddiyatını isteklerim doğrultusunda kullanırım inanın kimse babasının evinde benim kadar para kullanmamıştır ayrıca plüton gizemlidir paranın nereye gittiğini çoğu zaman bilmezler asla çarçur etmem hepsi faydalı bir şekilde kullanılmıştır çok önemli birşey daha plüton bulunduğu evde zor transitlerde yıkımı belirtir bunu yaşadım babamın iflas ettiğine şahit oldum varlığı bilirim darlığıda tamamen bir bitişti büyük bir meblağla ama aynı zamanda yok olup yeniden doğuşuda simgeler küllerinden yeniden doğdu rabbime şükürler olsun

diğer bir açı neptün sekstil plüton bende daha çok sezgisel işliyor maddi kaynak bana gelmeden önce gelip gelmeyeceğini hissederim hatta miktarı bile

satürn sekstil plüton bu açı bende sabır olarak çalışıyor acele etmem beklerim eninde sonunda istediğimi alırım

jüpiter 135 plüton hafif zararlı açı bazen miktarda ve şansta zorlanıyorum her zaman armut piş ağzıma düş olmuyor -aslında oluyor ama sabretmem gerekiyor-

sonuş : son açı hariç diğerleri kendi aralarında yod oluşturmuşlar birine açı geldimmi hepsi harekete geçiyor hem iyi hem kötü iyi tarafı meblağ büyük oluyor kötü tarafı sabır şerbeti acı oluyor
Mimoza Yazılan:
neptunzz Yazılan:bence herkeş :D 2.evini ve burdaki bulunan burcu, varsa içinde ki gezegen ve yaptıgı açıları kontrol etsin derim sonuç ortaya çıkar.Misal oğlak varsa 2.evde kişi soguk ve katı davranıslı sert imaj çizerken içinde tutkulu hırslı ve gözüpek işbitirici bir karakter barındırır.
ikizler varsa konusarak iş bitiren konuskan zeki bir eleman imajı çizer iyi edebiyatcıdır ve fılozofıktır de ama cesur ve inatcımıdır iş bitirmede o tartısılır kısaca burç+gezegen+açı yaptıgı durumlar önemli ve ev ise 2.ev derim özgüveni ele verir.
sevgili neptunzz...
-benim dogum haritamda 2. ev bombos kalmis... :(
-ama sanirim bu yorumu tarnsitlerle yapiyorsun, yoksa hımm ... ben bunu anlamis degilim henüz, yardimci olacak varmi? biri bana izah edebilirmi? teşekkürler

selam ve dua ile kalin...


Öncelikle dualarınız ve iyi dilekleriniz için teşekkürü bir borç bilirim allah razı olsun diyorum,sağolun.Gelelim sorularınıza iki sorunuzu da okudum anlayabıldıgım nekadarsa anlatmaya calısayım malum insan bir sey bılmezmiş sadece anladıgını ifade edermiş gülücük

2.evin boş olması iyi yada kötü demek degıldır orda ki burc hangi burcsa onun yönetici gezegenine bakılır hangi evde ve ne açı alıyor o bize 2.evi nasıl yasıyoruz gösterır sızın 2.eviniz yengeç burcu ve maşallah şahane açılanmış görunuyor sayet verdıgınız dogum saati dogru ise bu harita sizin 1.ev ikizler 2.ev yengec seklınde gıdıyor.Boş evlere nasıl bakarsınız acıklayayım;

1-Boş olan evde hangi burc bulunuyorsa o burcun yönetici gezegenini bulun ve ne acılar alıyor dıger gezegenlerden ve hangi evde bulunuyor hangi evlere açılanıyor burdan yola cıkarsanız enerjıyı anlarsınız.

2-Gezegen varsa sayet bulundugu burcta asaletlı mi degıl mı kontrol edınız zira zayıf dusuyorsa enerjısı kısıtlı ve dusuk olur sonuclar istegımız dısında akseder;ama guclu ise örnegın venus 2.ev de ise;boga ya da terazi de konumlu ise bu saglam parasal gücü ifade eder.Dengeli bir calısma saglar hareket bereket getırecektır cunku guzel ve asaletli durum olusuyor;ama koç burcu varsa ya da mars gezegeni 2.ev de ise olay karısır cok calısılır cok mucadele edılır;fakat ne yazık ki gelen para tutumsuzca harcanır gıder paraya deger verılmez ekonomık olmayan bır kimse ile karsı karsıyayız desek yerıdır.Anlatabıldım umarım gelelım Transitlere sıze iki satır bunanla ılgılı tüyo verelım kendınız karsılastırın bakalım nasıl gectı son 3 ayınız?

1-Sizin 2.ev yengec oldugundan transit gecen gezegen varsa kontrol edılır horoskoptan burdan gecen gezegen sıze ya parasal desetk yada köstek cıkarır dıyeyım gezegenın karakterı ve sızın natal(yani dogdugunuz an ki konumlu gezegenlere)göre aldıgı açılar size ipucu verır.

2-Suan transit mars Yengec de bulunuyor bu demektır ki sizin ıcın zorlu surec parasal maddi yönde olusuyor mars Yengecte duser ayrıca 2.ev de zararlı busbutun kötu konum kısaca aldıgı acılara bakacak olursak;

Natal neptun ile ücgen görmus;Bu acı iş konusunda yanlıs hayaller veya bos beklentıler ıcınde oldugunuzu gösterır ayrıca 2. ev ve 6.ev arasında ki bu Ücgen açı sızın soyut konulara karsı meraklı bir yapınız oldugunuda gösterır bu dönemde ugraslarınız soyut konulara ilgi olabılır böyle kimselerle fazlaca karsılasabılırsınız demektır bu daha uzar dıgerlerıne gecelım musadenızle gülücük

natal jupıter ile mars kare görmustur;11.ev den koç burcunda ki jupıterınız dıger öncü burc yengecten gecen marsa kare yapıyor asıl dugum burda neden?Jupıter yengecte yucelır ;fakat mars yengecte duzer zayıf oluyor bu ikisi öncü burclarda karsılastıgı anda ınanılmaz enerjı acıga cıkar fazla hareket ve calısma sonucu güç kaybı asırı yorgunluk ve bıkkınlık gundeme gelebılır bana İzin konusunu sormussunuz ilginc bır soru böyle bır soru nerden bakılır astrolojıde dıye dusundum ve 5.ev ile 11.ev dıye dusundum;cunku bu ıkı ev insanın en rahat ve basıbos eglendıgı umutlandıgı keyıf aldıgı sahneler buralardan sızın ne kadar boş zamanınız olabılır dıye bır sonuc cıkarırmıyım dıye fıkır yuruttum dogrudur umarım bu dusuncem benım kanımca gülücük mayıstan sonra artık yavaslama vakti sızın ıcın izin gundemde olabılır istırahat olur dıyebılırım 10 mayıstan sonra aslan da hareketlenecek olan mars aslanı sever aslan neseli ve eglenceli keyıflıdır burda mars oyun ve rahata duskundur kaldı ki jupıter yıne bır dıger ates burcu koç ta konumlu ondan alacagı ucgen acı sıze rahatlık getırebılır daha olumlu ve kafanız rahat keyıflı huzurlu saatler olması muhtemeldir diyebılırım tahmınım bu yönde bakalım olacakmı allah bılır sadece yorumumu ortaya koydum hayırlısı dıyeyım gülücük

Şimdilik aklıma gelenler bunlar sonra yıne baska konularla devam ederım umarım saglıcakla kalınız.
Akasya'ya ıthafen;

Degerli arkadasım guzel bır yaklasım ve yorumlama tebrık ederim ben begendim dogrusu pek ilgilisin astrolojıyle ne guzel devamını dilerim.
Harıtanda YOD açı kalıbının olması ve de bu kalıbın 2.evde yogunluk kazanması dıkkat cekıcı dedıgıne göre parasal konularda iflaslar ve büyük meblağlar görmussun vakti zamanında bunlar plütonun dönusumsel enerjısı olmakla beraber venus burcu olan terazinin de orda olması parasal ve maddi konularda cok fazla hareketlenmeyı ıfade eder plütonun 2.evde olması aslında onu dusurur bence ıflas görme sebebın belkı de bu cunku plüton 8.evın yani akrepin evını yönetır sende 8.evde koç olmalı ordan gecen transıt gezegen burayı tetıkler iflas günlerini bır kontrol et mumkunse daha iyi fikir edınebılırsın.
Venüsyen burc terazi 2.ev de ise;Kişinin öncü enerjısını ortaklıklar kurarak parasal,maddi olarak kendıne yarar saglamaya yöneltmesını gösterır ayrıca pluton burda olunca ıster ıstemez stresli durumlar olusacagını gerekırse zor kullanarak bu isteklere ulasmaya calısan bırı olabılır terazi de olan plüton 2.ev de para kazanma konusunda kendi basına inisiyatıf sahıbı olabılen patron olabılecek yönetımden sorumlu kişidir aslında butun kontrol kendısıne ait olsun ıster bunu tatlı sert dıle getırır.Hersey iyi hos gıttıgı zamanlarda plütonun dönusumsel anıden sıfıra ındırgeyen enerjısı ıstenmedık sonuclar ortaya koyabılır maddi alanda borclar ve iflas kacınılmazdır ama plüton yer altını sımgeler + venus parayı bu durumda bır gıder bir gelir dengelenme terazinin etkısıyle daima olacaktır dıye dusunuyorum umarım anlatabıldım gülücük

Sahinde Hülya

sevgili neptunzz...
-maasAllah yani, ben bu kadar cabuk cevap beklemiyordum... -alkış
-hangi arada gelip yorum yapabildin... yani senin PS gücün 300 üstünde olmali... -ok
-paylasimlarin icin elbette cok mutlu oluyoruz ama kendinide/sagliginada dikkat etmelisin...
-neptunzz, analizin icin cok sagol canim... ev sakinlesince bir kez daha hatta bir kac kez okumaliyim, iyice beynime/hafizama yerlesmesi icin... ve arkasindan detayli karsilastirma yaparim, belki sorularimda olabilir... .)

-son 3 ayim nasil gecti diye sormussun... eh iste cok heyecanli gecti, bol merak ve bununla beraber bol okuma/arastirma, geriye bakinca hic bir sey ögrenmemisim gibi görünsede yinede az biraz faydasi olmustur umuyorum...
-yani birde su hafiza problemim olmasa ben epey bir ilerlerim gibi ama unutkanlik benim gibi bir kisi icin büyük bir kayip biliyormusun... bu yüzden bunalimada girdim inanmazsin...
-yeniden Allah razi olsun tüm emeklerin icin, hakkini helal et...

görüsmek üzere kal sevgiyle...

galaxia

neptunzz Yazılan:Akasya'ya ıthafen;

Degerli arkadasım guzel bır yaklasım ve yorumlama tebrık ederim ben begendim dogrusu pek ilgilisin astrolojıyle ne guzel devamını dilerim.
Harıtanda YOD açı kalıbının olması ve de bu kalıbın 2.evde yogunluk kazanması dıkkat cekıcı dedıgıne göre parasal konularda iflaslar ve büyük meblağlar görmussun vakti zamanında bunlar plütonun dönusumsel enerjısı olmakla beraber venus burcu olan terazinin de orda olması parasal ve maddi konularda cok fazla hareketlenmeyı ıfade eder plütonun 2.evde olması aslında onu dusurur bence ıflas görme sebebın belkı de bu cunku plüton 8.evın yani akrepin evını yönetır sende 8.evde koç olmalı ordan gecen transıt gezegen burayı tetıkler iflas günlerini bır kontrol et mumkunse daha iyi fikir edınebılırsın.
Venüsyen burc terazi 2.ev de ise;Kişinin öncü enerjısını ortaklıklar kurarak parasal,maddi olarak kendıne yarar saglamaya yöneltmesını gösterır ayrıca pluton burda olunca ıster ıstemez stresli durumlar olusacagını gerekırse zor kullanarak bu isteklere ulasmaya calısan bırı olabılır terazi de olan plüton 2.ev de para kazanma konusunda kendi basına inisiyatıf sahıbı olabılen patron olabılecek yönetımden sorumlu kişidir aslında butun kontrol kendısıne ait olsun ıster bunu tatlı sert dıle getırır.Hersey iyi hos gıttıgı zamanlarda plütonun dönusumsel anıden sıfıra ındırgeyen enerjısı ıstenmedık sonuclar ortaya koyabılır maddi alanda borclar ve iflas kacınılmazdır ama plüton yer altını sımgeler + venus parayı bu durumda bır gıder bir gelir dengelenme terazinin etkısıyle daima olacaktır dıye dusunuyorum umarım anlatabıldım gülücük

teşekkür ediyorum arkadaşım benim bulamadığım doğru kelimeleri sen bulmuşsun malum acemilik -tatlı sert -muhteşemsin kesinlikle böyleyim ve birde farkında olmadan yaptığım birşey karşımdakinin bilinçaltına müthiş bir baskı uyguluyorum tabii bu haritanın tamamıyla ilgili olabilir yani ben isteğimi belirtiyorum hayır cevabı alırsam anlayışla karşılarım ama nasıl oluyor bilmiyorum öyle bir enerji yayıyorum ki karşı taraf elindekini vermek için yalvarır durumuna düşüyor

aslında bende 2 tane yod var diğeri 3.evde burcum akrepte -güneş,uranüs,merkür-kavuşum bu hakkında da birşeyler söyleyebilirmisin bilgilenmem adına saol

Sahinde Hülya

Öncelikle dualarınız ve iyi dilekleriniz için teşekkürü bir borç bilirim allah razı olsun diyorum,sağolun.Gelelim sorularınıza iki sorunuzu da okudum anlayabıldıgım nekadarsa anlatmaya calısayım malum insan bir sey bılmezmiş sadece anladıgını ifade edermiş gülücük
- sevgili neptunzz... cok mütevazi oldugunu söylemeliyim... bilmeyen soru cok sorarmisya, bende bilmedigim konularda 'senin' gibi bilgili kisilerden sorarak ögreniyorum iste, sagol varol...

2.evin boş olması iyi yada kötü demek degıldır orda ki burc hangi burcsa onun yönetici gezegenine bakılır hangi evde ve ne açı alıyor o bize 2.evi nasıl yasıyoruz gösterır sızın 2.eviniz yengeç burcu ve maşallah şahane açılanmış görunuyor sayet verdıgınız dogum saati dogru ise bu harita sizin 1.ev ikizler 2.ev yengec seklınde gıdıyor.Boş evlere nasıl bakarsınız acıklayayım;
-ya ben gece yeniden okumaya firsatim olmadi ve sabah ancak zaman bulabildim... anlamak icin haritami göz önünde bulundurarak senin yazdiklarinla karsilastirdim ama bazi yerlerde aklim almadi nedense, acaba senin baktigin zamanlama ile benim zaman farkliligindanmi yoksa benim henüz acemiligimden kaynaklaniyor bilmiyorum... orasini sen daha iyi bilirsin ama yaptigin tarif cok acik , güzel anlasiliyor...

1-Boş olan evde hangi burc bulunuyorsa o burcun yönetici gezegenini bulun ve ne acılar alıyor dıger gezegenlerden ve hangi evde bulunuyor hangi evlere açılanıyor burdan yola cıkarsanız enerjıyı anlarsınız.

2-Gezegen varsa sayet bulundugu burcta asaletlı mi degıl mı kontrol edınız zira zayıf dusuyorsa enerjısı kısıtlı ve dusuk olur sonuclar istegımız dısında akseder;ama guclu ise örnegın venus 2.ev de ise;boga ya da terazi de konumlu ise bu saglam parasal gücü ifade eder.Dengeli bir calısma saglar hareket bereket getırecektır cunku guzel ve asaletli durum olusuyor;ama koç burcu varsa ya da mars gezegeni 2.ev de ise olay karısır cok calısılır cok mucadele edılır;fakat ne yazık ki gelen para tutumsuzca harcanır gıder paraya deger verılmez ekonomık olmayan bır kimse ile karsı karsıyayız desek yerıdır.Anlatabıldım umarım gelelım Transitlere sıze iki satır bunanla ılgılı tüyo verelım kendınız karsılastırın bakalım nasıl gectı son 3 ayınız?
-durumun zayif düsüp düsmedigini nerden anliyacagimki? son 3 ayimin nasil gectigini sormussun, yanilmiyorsam parasal anlamda bu soru, yanlis anlamadim umarim... esimin kazanci hamd olsun iyi ama gelir gideri karislamadigi varken, seninde bahsettigin gibi ikimizde harcamalirimizda tutumlu degiliz maalesef...

1-Sizin 2.ev yengec oldugundan transit gecen gezegen varsa kontrol edılır horoskoptan burdan gecen gezegen sıze ya parasal desetk yada köstek cıkarır dıyeyım gezegenın karakterı ve sızın natal(yani dogdugunuz an ki konumlu gezegenlere)göre aldıgı açılar size ipucu verır.
-neptunzz, yeni oldugum icin henüz toparlayamiyorum bildiklerimi, yani taslar yerine oturmadi... ileride bende yorum yapmayi anlayabilecekmiyim dersin... gülücük

2-Suan transit mars Yengec de bulunuyor bu demektır ki sizin ıcın zorlu surec parasal maddi yönde olusuyor mars Yengecte duser ayrıca 2.ev de zararlı busbutun kötu konum kısaca aldıgı acılara bakacak olursak;
-durum aynen yazdigin gibi ama karamsar degiliz, saglik olsun diyoruz ve düzelmesini bekliyoruz... bildigin gibi her inisin cikisida olacaktir elbette ama ne zaman nasil Allah'u alem... Rabbiminde bir ayetinde dedigi gibi 'her zaorlugun ardindan kolaylik vardir'...

Natal neptun ile ücgen görmus; Bu acı iş konusunda yanlıs hayaller veya bos beklentıler ıcınde oldugunuzu gösterır ayrıca 2. ev ve 6.ev arasında ki bu Ücgen açı sızın soyut konulara karsı meraklı bir yapınız oldugunuda gösterır bu dönemde ugraslarınız soyut konulara ilgi olabılır böyle kimselerle fazlaca karsılasabılırsınız demektır bu daha uzar dıgerlerıne gecelım musadenızle gülücük
-aslinda fazla hayel kurmam gibi ama beklentileri hayel sayarsak, o zaman var sayilir...hayirlisi olsun ne yapalim...

natal jupıter ile mars kare görmustur;11.ev den koç burcunda ki jupıterınız dıger öncü burc yengecten gecen marsa kare yapıyor asıl dugum burda neden?Jupıter yengecte yucelır ;fakat mars yengecte duzer zayıf oluyor bu ikisi öncü burclarda karsılastıgı anda ınanılmaz enerjı acıga cıkar fazla hareket ve calısma sonucu güç kaybı asırı yorgunluk ve bıkkınlık gundeme gelebılır bana İzin konusunu sormussunuz ilginc bır soru böyle bır soru nerden bakılır astrolojıde dıye dusundum ve 5.ev ile 11.ev dıye dusundum;cunku bu ıkı ev insanın en rahat ve basıbos eglendıgı umutlandıgı keyıf aldıgı sahneler buralardan sızın ne kadar boş zamanınız olabılır dıye bır sonuc cıkarırmıyım dıye fıkır yuruttum dogrudur umarım bu dusuncem benım kanımca gülücük mayıstan sonra artık yavaslama vakti sızın ıcın izin gundemde olabılır istırahat olur dıyebılırım 10 mayıstan sonra aslan da hareketlenecek olan mars aslanı sever aslan neseli ve eglenceli keyıflıdır burda mars oyun ve rahata duskundur kaldı ki jupıter yıne bır dıger ates burcu koç ta konumlu ondan alacagı ucgen acı sıze rahatlık getırebılır daha olumlu ve kafanız rahat keyıflı huzurlu saatler olması muhtemeldir diyebılırım tahmınım bu yönde bakalım olacakmı allah bılır sadece yorumumu ortaya koydum hayırlısı dıyeyım gülücük
-izini sordum diye gülmedin bana demi... utandım ne bileyim, bakilabilir diye okudum bir yerlerde o yüzden sordum..
-rahatlik ve keyf hakkinda yazdiklarin gercek olmasada yorumunu okumak bile beni rahatlatti ve huzur verdi inanmazsin, bekliyelim ve görelim... sende haber alirsin, yasandiktan sonra sonucu bildiririm...

Şimdilik aklıma gelenler bunlar sonra yıne baska konularla devam ederım umarım saglıcakla kalınız.

eline, beynine ve yüregine sagilk... hakkini helal et ve görüsmek üzere kal sevgiyle...
Sayfalar: 1 2 3
Referans Adresler