Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: Akıl Noktası
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3
bencede balık ve akrep burçları yüksek sezgisel zekaya sahip olmakla birlikte , artemisin dediği gibi önemli olan zeka potansiyelimizi nasıl kullandığımızdır.

not ; balıklar için söylenen pek zeki olmadıkları gibi sözlerin kaynağı şudur ;

balık burçları müthiş bir hayal gücüne sahiptir , sezgileri kuvvetlidir ancak dünyevi hırslardan uzaktırlar. azıyla yetinirler. tevâzu sahibidirler. bu sebeple ellerine geçen fırsatları en çok kaçıran burçlar balık burçlarıdır. yani balık burçlarının müthiş yeteneklerini kullanmak için biraz satürn disiplinine - gerçekçiliğine ihtiyaçları vardır diye düşünüyorum..
Degerli arkadaslar ben balık burcuyum; ama kendimi lanse etmedim keskenalaka yani yok böyle bir düsüncem, sadece düsüncemi belırttım neden?Akrep ve balık dedim Yıldırım izah etmiş ve güzel noktaya degınmıs demek istedıgımle örtüsüyor açıklamaları, bende onu kast etmek istedim bana göre dünya sezgilerden ibarettir bakıs açım budur baskası degısık görebılır benım jupıterım başak,merkürüm ise balıktır.Bu iki burc ve gezegen birbirine zıt bakmakta karsılıklı agırlamaktalar bırbırlerını "el elden üstündür" atasözünü hatırlarlar daima ben zeki veya dahi oldugumu sanmıyorum ve söyleyenlere zaten olmadıgımı izah etmeye gayret edıyorum alalade bir aklım fikrim var bana yeten;lakin kendini cok zeki sanan kişilere karsıda pek alcakgönüllü olamıyorum hele küstah tavır takınan insanlara ders vermek ve mücadele etmek gibi bir inatcılıgım vardır bu kötüde olsa bir özelliktir.Bu özelligi jupıter başak burcunda oldugu ıcın aldıgımı düsünüyorum bende ve harıtamda merkür,jupiter ve neptün gayet güzel bırbırını göruyor ben kendimi tekrar ediyorum öne sürmek ve lanse etmek ıstemedım tek demek ıstedıgım Balık ve akrep bence en zeki burctur dedim nıye onca burc varken onları sectim?Yıldırım basta belırtıgım gibi acıklamıs öz bır sekılde sezgisel ve derine inen bir zeka potansıyelı olan iki burc bu balık ve akrep akrep hırsla ve azimle ögrenırken; balık gelısıguzel ilhamla dogal bir ögrenme şansına sahip dıger burclar buna erısmek ıcın yol yaparken bu iki burc kendı kendılerıne ilerlıyorlar her ikiside bu dünyada olandan bitenden faydalanıp yasıyor ve bazıları akrep ve balık burclarına mensup insanlar yani öte aleme dair fikirler üretıyor ve orayıda düsünebılıyor hem soyut hem somut düsüncelere sahipler kısaca daha ne olsun daha ne anlatayım tek basına Ne MERKÜR bırseye yarar Ne Neptün bır seye yarar her ıkısı dengeli olursa zeka ortaya cıkar dünyanın en zeki kabul edılen insanlarının dogum tarıhlerını getırın bakalım kimin burcu ve gezegenı nedir görelim benim şahsi fikrim budur kabul eden eder etmeyene bir lafım katiyen olamaz; ama fikrimden taviz vermem begenen, begenır; begenmeyen begenmez, saygı duyarım, saygı isterim.
çilekli süt Yazılan:
Alya Yazılan:Geçenlerde bir araştırma yapılmıştı. En çok aldatan yengeç burcu, en sadık başak çıktı. Hadi başak burcunu anlarım ince eler sık dokur da yengeçe şaşırdım. Şahsen ben akrep derdim potansiyel açıdan. Ama akrep 9.sırada yer aldı. Peki buna ne dersiniz?

Araştırma yaptığını iddia eden kişi Yengeç burcu sevgilisinden iyi bir tekme yemiş derim gülücük)gülücük)

Genellemelere her zaman karşıyım ve bu tür genellemeleri hiç de objektif bulmuyorum.

bende 3-5 bin kişiden daha az kişinin katıldığı bu tür anket ve araştırmaların yeterince sağlıklı ve net bilgiler sunacağını düşünmediğimi söyliyeyim.

aldatmak vb. olumsuz kavramlar bence daha çok sert açılarla ilgili olabiliyor.
özellikle uranüs ve neptün sert açıları bu konularda hayal kırıklıklarına işaret edebiliyor.
Yıldırım Yazılan:
çilekli süt Yazılan:
Alya Yazılan:Geçenlerde bir araştırma yapılmıştı. En çok aldatan yengeç burcu, en sadık başak çıktı. Hadi başak burcunu anlarım ince eler sık dokur da yengeçe şaşırdım. Şahsen ben akrep derdim potansiyel açıdan. Ama akrep 9.sırada yer aldı. Peki buna ne dersiniz?

Araştırma yaptığını iddia eden kişi Yengeç burcu sevgilisinden iyi bir tekme yemiş derim gülücük)gülücük)

Genellemelere her zaman karşıyım ve bu tür genellemeleri hiç de objektif bulmuyorum.

bende 3-5 bin kişiden daha az kişinin katıldığı bu tür anket ve araştırmaların yeterince sağlıklı ve net bilgiler sunacağını düşünmediğimi söyliyeyim.

aldatmak vb. olumsuz kavramlar bence daha çok sert açılarla ilgili olabiliyor.
özellikle uranüs ve neptün sert açıları bu konularda hayal kırıklıklarına işaret edebiliyor.

Bu haber 13.01.2008 tarihli sabah gazetesinde çıktı. 128.300 kişi katılmış. Sonuçta gazete yoluyla açıklanmış bir olay. Tabiki bütün yengeçler aldatır diye bişey olmaz ben sadece bu bilgiyi paylaşıp şaşırdığımı belirttim. Sonuçta astroloji ile ilgili bir durum.
Akıl noktası ile aldatma ve capkınlık ne alaka anlamadım;ama bende yengeclerin capkın ve aldatıcı oldugunu düsünenlerdenim basit aslında anlamak;durgun,sakin ve gizemli olan bu burcun 5.evi akrep oluyor normal karsılıyorum yani, tek sorun şu ki bir aslan ve koç gibi gösterişli açıktan olmadıgı gibi herseyini gizler onuda 12.ev ikizlere baglıyorum bence cok dogru olmus bu anket sonucları cok sebep bulurum Yengeç ve capkınlık konusunda ohhaa dolu gülücük
Kimseye güvenmez bunlar birde, bende onlara güvenmiyorum ne yalan söylim gülücük
crainberries Yazılan:akıl noktası yengeç olanlar mı yoksa burcu yengeç olanlar mı??
????
neptunzz???


Burcu yengeç olanları kast ettim,akıl noktası bambaska bir olaydır bende nıye hovardalıkla karsılastırmıslar bunu dıye sordum keskenalaka dedim işte.Yengec aslında korumayı ve sadakati simgeler yıne zıtlık var anket sonuclarına bakarsak en capkın ve güvenilmez eş onlar çıkmıs bende öyle bir düsünceye sahibim kimse beklemez onlardan öyle hareket sessiz sedasız dimi yengec ama sadece maske o bence öncü enerjili olan bir burc "mööö" diye hareket etmez kendi kafasına göre takılır yengec komplike bir burc tam olarak çözemedim;fakat iyi kötü tanırım karakterini bir yengeç'in genelde yaptıgı işleri söylemez bilemezsın düsüncelerini cok gizemli ve sırlarla dolu olurlar bu burcun insanları iyi ve nazik kimselerdir diplomasiden anlarlar ama depresif bir ruh halleri vardır AY etkisi nedeniyle özellikle DUYGUSAL dalgalanmalar hertürlü haltı yapmaya sebebiyet verir vardı bir kız arkadasım onda daha net gözlemledim gunduz kuzu gece kurt idi gülücük anlamak zor bır baksan o kadar hanımefendiydi ki evleneyim ben bununla dedim sonra cok hareketli oldugunu gördüm arkadasız ama evlenmek mi?KALSIN gülücük
Akıl noktasına itibar eden biri degılım ama illa birsey söyleyecek olsam Yengec bu akıl noktasında konumlu duruyorsa o halde SEzgisel ve duygusal olarak hareket eden zihin vardır derim.Ayrıca hafıza güçlenir kolay unutmaz,derin düsünce olusur yüzeysel kalmaz derine iner kritikcidir,gizli saklı konuları su yüzüne cıkarır bu konum,ruhsal gelgit yaratır melankolik olur ama cabuk gecer öyle aylarca sürmez ay etkili olan yengec burcu ani degısen bir ruhsal moda sahiptir sebep bu.
Şimdilik aklıma gelen bunlar devam ederiz yine gülücük
crainberries Yazılan:
Yıldırım Yazılan:
crainberries Yazılan:merkür + jüpiter - satürn
(merkür 3. 35 boğa) + (jüpiter 12.50 oğlak) - (satürn 14.02 akrep) = ....?....

mesela 3.35 yazdım orada 3 derece 35 dakika uzatarak yazmak yerine araya nokta koydum işlem için gerekebilir diye düşündüm. diğerleride 12 derece 50 dakika 14 derece 2 dakika gibi...

lütfen cevap bekliyorum...

dakikaları alırsak kafamız daha çok karışacaktır bence. dereceleri almak yeterli ,

12 oğlaktan 14 akrepe 58 derece iniyoruz.. 3 derece boğaya 58 eklersek 1 derece yengeç buluruz akıl noktasını..
akasya'ya verdiğim cevabı diğer üyelere de iletmek yanlış olmayacaktır ;

astrolojide bazı konular -mesela arap noktaları- VARSAYIMLAR üzerine dayanıyor diye düşünüyorum.. yani birileri ortaya atmışlar ama herkesin DOĞRU kabul ettiği gerçekler değiller..

üzerinde deneme yanılma yoluyla çalışılması gereken konular olarak bakıyorum bu tür varsayımlara..

mesela şimdi akasya'da olduğu gibi satürn - akıl noktasıyla 12.evde kavuşum yaparsa açık konuşayım iç açıcı yorumlar yapmazdım ben ( akıl noktasının gerçek olduğunu varsaydığımızda tabii )

ama bahsettiğim varsayımın gerçekliğinden oldukça şüphe ettiğim için (yani akıl noktası gibi diğer arap noktalarına pek inanmadığım için) cranberies'in 1 derece yengeçiyle ilgili şimdilik yorum yapmayacağım..

teşekkürler yıldırım, sağol bilgiler için, sen güvenmediğin için üzerinde durmamışsın ama ben hiç merak etmeden öğrenmeden durur muyum gülücük) araştırıyorum ne anlama geldiğini...

koç :0-29
boğa:30-59
ikizler:60-89
yengeç:90-119
aslan: 120-149
başak : 150-179
terazi:180-209
akrep : 210-239
yay :240-269
oğlak:270-299
kova:300-329
balık:330-359
akıl noktasını ben bu lsteye göre hesapladım 91,83 yani 1,83 derece yengeç çıktı ana tablo bu aşk evlilik akıl noktaları için hep bunu kullanıyoruz o halde.. burçların 360 derecedeki payları..

1,83 , 2,23 olmazmı??

haklısın cranberies 2 derece yapıyor , 1 derecelik sapma olmuş hesabımda.
ileriki günlerde gönüllü arkadaşlara tez vb. araştırma konuları vermek gibi bir proje düşnüyorum. astrolojinin daha az bilinen konularıyla ilgili başkaları yapmıyorsa bile bizim farkımız olmalı ve araştırmalar yaparak ciddi sonuçlara ulaşalım istiyorum. tabii bu arap noktaları da üzerinde çalışılabilecek konulardan biri.
neptunzz Yazılan:
crainberries Yazılan:akıl noktası yengeç olanlar mı yoksa burcu yengeç olanlar mı??
????
neptunzz???


Burcu yengeç olanları kast ettim,akıl noktası bambaska bir olaydır bende nıye hovardalıkla karsılastırmıslar bunu dıye sordum keskenalaka dedim işte.Yengec aslında korumayı ve sadakati simgeler yıne zıtlık var anket sonuclarına bakarsak en capkın ve güvenilmez eş onlar çıkmıs bende öyle bir düsünceye sahibim kimse beklemez onlardan öyle hareket sessiz sedasız dimi yengec ama sadece maske o bence öncü enerjili olan bir burc "mööö" diye hareket etmez kendi kafasına göre takılır yengec komplike bir burc tam olarak çözemedim;fakat iyi kötü tanırım karakterini bir yengeç'in genelde yaptıgı işleri söylemez bilemezsın düsüncelerini cok gizemli ve sırlarla dolu olurlar bu burcun insanları iyi ve nazik kimselerdir diplomasiden anlarlar ama depresif bir ruh halleri vardır AY etkisi nedeniyle özellikle DUYGUSAL dalgalanmalar hertürlü haltı yapmaya sebebiyet verir vardı bir kız arkadasım onda daha net gözlemledim gunduz kuzu gece kurt idi gülücük anlamak zor bır baksan o kadar hanımefendiydi ki evleneyim ben bununla dedim sonra cok hareketli oldugunu gördüm arkadasız ama evlenmek mi?KALSIN gülücük
Akıl noktasına itibar eden biri degılım ama illa birsey söyleyecek olsam Yengec bu akıl noktasında konumlu duruyorsa o halde SEzgisel ve duygusal olarak hareket eden zihin vardır derim.Ayrıca hafıza güçlenir kolay unutmaz,derin düsünce olusur yüzeysel kalmaz derine iner kritikcidir,gizli saklı konuları su yüzüne cıkarır bu konum,ruhsal gelgit yaratır melankolik olur ama cabuk gecer öyle aylarca sürmez ay etkili olan yengec burcu ani degısen bir ruhsal moda sahiptir sebep bu.
Şimdilik aklıma gelen bunlar devam ederiz yine gülücük

Aldatma olayına girmek içinde akıl, kurnaz bir zeka gerekmezmi? Ben bundan yola çıkarak buraya o haberi ekledim. Buradan bağladım olayı.
kayasran Yazılan:merkür(11 derece ikizler) + jüpiter(03 derece akrep) - satürn(16 derece terazi)

çıkarma işlemim;
jüpiterden yani 03 derece akrepten 18 inersek satürne yani 16 teraziye geliyoruz. öyleyse jüpiter - satürn çıkarma işlemimizin sonucu 18 olur.

toplama işlemim ;
merkür + 18 = 11 ikizler + 18 = 29 balık doğrumudur arkadaşlar.

Gündüz haritası için

Akıl Noktası : Merkür + Jüpiter - Saturn

Senin verdiğin derecelere göre :

Akıl Noktası : 71 + 213 - 196 = 88 = 28 derece İkizler oluyor.
Gündüz haritası için

Akıl Noktası : Merkür + Jüpiter - Saturn

Gece haritası için

Akıl Noktası : Merkür + Saturn - Jüpiter
Sayfalar: 1 2 3
Referans Adresler