Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: Aşk Noktası
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3 4

yükselenbaşak

Aşk noktası formülü: ASC+Venüs- Güneş

DEĞERLERİM
ASC: 3 derece başak
Venüs: 2 derece ikizler
Güneş: 5 derece yengeç

ASC+Venüs – güneş

(Soldakilerden istediğimiz kolayımıza gelen noktayı seçip güneşi ondan çıkartırız)

3 başak – 5 yengeç: 58 (üç derece başaktan 3 derece yengeç’e 60 derece vardır.)
58 + 2 derece ikizler: 30 derece yengeç ya da 1 derece aslan ---> aşk noktam (11. veya 12. ev)

Ama ne anlama geliyor bunu hala bilmiyorum hehehe :P
Arap noktaları bulundukları ev,burç,yöneticisi ve burcun gezegeninin nerede bulunduğuna göre yorumlanıyor.12. evdeyse inançların ve senin dışındaki etkilerle aşık oluyorsundur. Nasıl insanlara aşık olduğun evin içinde bulunan gezegenlere ve bulunduğu burcun yöneticisin bulunduğu burcun yönetcisine bakılarak belirleniyor. ama aşk noktasının sadece aşık olmakla değil ruhunun çekildiği alanlarla da ilgisi var.
Örnek: aşk noktası terazideyse hatitada venüsün konumuna,açılarına bakılır, yanı sıra terazide bulunan diğer gezegenlerin açılarına bakılır.
lyn janis Yazılan:yanlıs hesaplamıssın sanırım..arap noktasi hesaplamada her burca 30 ar derece aci verilerek artirilir ozel bir tablosu vardir burada var okuyabilirsin;
http://www.astrolojiokulu.com dan öner döşer'in yazılarını okuyabilirsin...arap noktası hakkında yazıları var koseyazılarına tıkla oradan öner döşerin tüm yazılarına tıkla arap noktaları başlığı hakkında bir yazı var hesaplanmasini anlatıyor orada.. yok ben balık tutmayı öğrenmek istemiyorum diyen olursa ki mümkün google a arabic parts conculator yazsınlar arap noktalari hesaplayıcısı karsilarina gelir...yüzlerce arap noktasını otomatik olarak hesaplıyor...
anlamayan olursa sorsun cevaplamaya calısırım

selam Iyn janis ; öncelikle aramıza hoşgeldin. arap noktalarıyla ilgili paylaşımın için teşekkür ederim. bir kaynak kitaba göre arap noktalarını yukarıdaki gibi hesaplamaya çalışmıştık , yanlışımız olabilir bizde kendimizce bişeyler yapmaya çalışıyoruz.

fikrime gelince ; arap noktalarının doğrusunu bulsak bile yorumlarda ne kadar isabetli , ne kadar faydalı olacağı konusunda kendimce şüphelerim olduğunu söyliyeyim. mesela haritanın genelinde sert satürn etkileri olan birisinin , şans noktası güzel konumda diye genel anlamda şanslı ve kazançlı biri olacağı yorumu bana mantıklı gelmiyor. yinede yanılma payımı kabul ediyorum.
nete çok sık giremediğimden bu konuları birlikte irdeleyemeyeceğiz belki ama mayıstan itibaren umarım daha güzel katkılarda bulunurum.
bende elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışacağım...bende gecen seneye kadar arap noktalarının hesabını anlayamamıstım(ki 9 senedir astrolojiyle ilgileniyorum) malum elimizde pek bir kaynak yok bu konuda:(
arap noktaları hakkında sorusu olan olursa ilgilenebilirim...
sağolasın Iyn janis ; belki cevabını hemen okuyamayacağım ancak yinede sorayım istedim. hem diğer arkadaşlara da öncülük edeyim bu konuda ;)

benim a.ş.k noktam hakkında bişeyler karalarmısın rica etsem ? tahmin ettiğimden de kötü etkiler varsa yani durum vahimse yazma boşver gülücük
yıldırımın ask noktası 20,40 oğlakta evet onun oğlağı sanırım 2. evine dusuyor yukseleni yay oldugu için..biliriz ki 2. ev degerler maddi kaynaklar evidir..yoneticisi bogadir ve venüsle ay bu evde son derece mutludur tum bunlardan dolayı ask noktasi icin iyi bir konum fakat oğlak işleri bu durumda biraz karistiracaktir...Ask noktasi denildiğinde illa aşk karsi cinse duyulan ask olarak algilanmamalidir kendimizi mutlu hissettiğimiz kendimizi adadiğimiz herhangi birseyde olabilir tum bunlardan dolayı yıldırım maddi bir guvenlik sonucu kendini rahat hissedecek ve mutlu olacaktir..maddi kaynaklari ne denli guclu olursa o denli huzur bulabilecek ve kendisinde dahada calisma uretme ve biriktirme gucu bulacaktir(oglak)yıldırım parayı cok calisarak elde edecektir 2.evdeki oglaktan dolayı elde ettigi para onun huzurunu sagladiği için hemde oğlagın tutumlu ayakları yere basan dogasindan oturu parasını carcur etmeyecektir...
gelelim simdi duygusal boyuta;gordugum kadarıyla venüste oglakta burdan hemen karar vermek zor ama sanırım ask noktasi ile venüsü yıldırımın kavusum yapıyor(dereceleri cokk yakın)bu oyle bir ifadedirki ask noktasinin ve venüsün gucunu artirir...ve o gücün dogru amaca kanalize olmasini kolaylastirir..Venüs 2. evde mutludur ask noktasiyla dahada huzurludur fakat oglakta olmasi onu biraz mutsuz edebilir..oğlaktaki venüs ve aşk noktasi kariyerinde basarili olgun hanım hanım bir bayanın size uygun oldugunu gosterir aynı zamanda venüs oğlakta oldugu zaman en kotu konumundadir olabilecek duygularını onemsemez duygusallikla dalga gecer bir yapı verir..içine kapanik ve duygularini belli etmeyen biride olabilirsin fakat ne olursa olsun haritasinda venüs vurgusu olan bayanlara(yukseleni terazi burcu terazi yada boga ay burcu terazi yada boga)dikkat et belki ruh esindir o kisigülücük)
balık burcunun 5 derecesine 12. eve düşen aşk noktasınada bir yorum yapabilirmisin jyn janis. bu derecede bir gezegen yok yalnız balıkta marsı bulunuyor 24 derecede.sanırım balık burcunun yöneticisinin konumuda ve bu noktayla aldığı açıda önemli diye düşünüyorum.jüpiter yengeçte ve 11' 35 derece 4. evinde.teşekkürler..
öncelikle ingilizcesini açıklayayim ozaman sizde sadece aşk noktanızı bulmakla kalmayıp bütün arap noktalarını bulun sizden istediğim sadece önünüze online bir sözlük açın ve gördüğünüz bilmediğiniz sans noktasi isimlerine bakın..mesela fame ün demektir onunda belirli bir noktasi var...
bazı noktaların bulunmasında ruler of 8th house denmis mesela bu 8.evin yöneticisinin hangi burcta kac derecelik aci icinde oldugunu istiyor sizden demektir..cusp 3th dendiginde ornegin 3.evin cizgisine hangi burcun kac derecelik aciyla yerlestigini soruyordur..onun dısında dikkat ettiyseniz formulde hep bir artı bir eksi var onu bulmak istediğiniz formulle uyusturmanız gerekiyor..bunun dısında bilmediğiniz kelimeleri ve yapıları sorunki anlatayım hepsini aciklamam linkte veremediğim copy paste te yapamadiim icin cok zor oluyor...
öncelikle balıkta aşk noktasının konumu hernekadar süt liman oh oh diye gözüksede aslında hiçte sanıldığı gibi diildir çünkü balık çokça aşkı idealize eder benzetme uygun olurmu bilmiyorum ama tam manasiyla ya önüne gelen her kurbagayı öpüp prense dönüşmesini bekler yada kendini kisi rapunzel gibi kuleye hapsedip rahibe hayatı yaşar taki beyaz atlı prensi gelene dek...Aşk noktası balıkta kişinin aşkı uğruna birçok fedekarlık yapabileceğini ve sevince tam manasiyla gözünün kör olacağını gösterir..12 ev durumu ise senin psikolojik ve telepatik konulardaki yeteneğini o yöne doğru çekim duyduğunu sezgilerinin güçlü olduğunu gösterebilir özellikle balık ve aşk noktası burda ise..yardımseverlik had safhalara gelebilir bazen kendi içinde tanrıyı arama uç açılarda söz konusu olabilir...marsta burda olduğuna göre denilebilirki..ellerinde oklarla sizi bekleyen gizli düşmanlariniz vargülücük) şaka bir yana gerçekten düşmanlarınız son derece ateşl,i olabilirler fakat balığın çifte kısmeti bu duruma engel olacaktir endiseye gerek yokgülücük)
12.evin aynı zamanda büyük hayvanlari simgelediği bilindiğine göre denilebilirki belkide siz çiftlik hayatına ilgi duyacaksiniz yada bahçeli bir ev istiyorsunuz ki bu söylediğimi 4. evdeki balığın klasik astrolojide yöneticisi jupiter bu durumu açıkça ortaya koymakta..
lyn janis Yazılan:öncelikle balıkta aşk noktasının konumu hernekadar süt liman oh oh diye gözüksede aslında hiçte sanıldığı gibi diildir çünkü balık çokça aşkı idealize eder benzetme uygun olurmu bilmiyorum ama tam manasiyla ya önüne gelen her kurbagayı öpüp prense dönüşmesini bekler yada kendini kisi rapunzel gibi kuleye hapsedip rahibe hayatı yaşar taki beyaz atlı prensi gelene dek...Aşk noktası balıkta kişinin aşkı uğruna birçok fedekarlık yapabileceğini ve sevince tam manasiyla gözünün kör olacağını gösterir..12 ev durumu ise senin psikolojik ve telepatik konulardaki yeteneğini o yöne doğru çekim duyduğunu sezgilerinin güçlü olduğunu gösterebilir özellikle balık ve aşk noktası burda ise..yardımseverlik had safhalara gelebilir bazen kendi içinde tanrıyı arama uç açılarda söz konusu olabilir...marsta burda olduğuna göre denilebilirki..ellerinde oklarla sizi bekleyen gizli düşmanlariniz vargülücük) şaka bir yana gerçekten düşmanlarınız son derece ateşl,i olabilirler fakat balığın çifte kısmeti bu duruma engel olacaktir endiseye gerek yokgülücük)
12.evin aynı zamanda büyük hayvanlari simgelediği bilindiğine göre denilebilirki belkide siz çiftlik hayatına ilgi duyacaksiniz yada bahçeli bir ev istiyorsunuz ki bu söylediğimi 4. evdeki balığın klasik astrolojide yöneticisi jupiter bu durumu açıkça ortaya koymakta..

çok teşekkürler açıklama ve yorumların için lyn janis.arap noktalarına daha yeni bakıyorum ben.anca hesaplamaları öğrendim.bu konudada yeterli bilgi bulabileceğimiz kaynak kısıtlı sende biliyorsun.yine bir aşk noktası yorumu istesem kırmazsın galiba.yengeç 24' 59 11. ev. yengeçin yönetici gezegeni 4. evde yay burcunda.kişinin güneş burcuda yengeç..bu bir gündüz haritası asc+venüs-güneş gece haritalarında tersi satürn oluyor değilmi..

gece haritasında satürn ise, balık aşk nokrası hesabım malesef yanlış oldu.o harita için yengeç 12 derece çıkıyor.4. evinde ve jüpiterle kavuşumu var.yengeçin yöneticisi ay ise 3. evde ikizler burcunda.tekrar bir yorum yaparsan sevinirimözür dilerimteşekkürler
Sayfalar: 1 2 3 4
Referans Adresler