Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: Ay Tutulmaları
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2
Başak Burcunda Ay Tutulması 15.Şubat.2008 / 14:21:49

Güneş’in ışınları Dünya’ya ulaşırken, Dünya Güneş ile Ay’ın arasındadır. Bunun sonucunda, Dünya’nın fiziksel bedeni Ay’ın bedeninin üstüne düşer ve böylece Dünya Ay’ın üstüne yansıyacak ışığı keser. Bu Ay tutulmasıdır.



Ay tutulması dolunaylarda gerçekleşir; fakat her dolunay bir Ay tutulması değildir. Çünkü her ne kadar dolunayda Güneş, Ay ve Dünya aynı dik düzlemde bulunsalar da, aynı yatay düzlemde bulunmazlar. Bir tutulmanın sıradan bir dolunaydan farkı Güneş, Ay ve Dünya’nın aynı düzlemde, aynı anda aynı yatay ve dikey düzlemde sıralanmış olmalarıdır.



Ay tutulmasında, Dünya’nın fiziksel bedeni perdenin, yani Ay’ın bedeninin üstüne düşer demiştik. Dünya, Güneş’le karşılaştırıldığında çok küçük olduğu için, uzayın Güneş’ten uzak bölümüne bir gölge külahı atar. Buna “Gölge Konisi” denir.




[Resim: aytutulmasirm7.jpg]




Işık doğru çizgilerle yol aldığı için, tam olarak Dünya’nın boyutlarını belirten, silindir şeklinde bir başka gölge daha oluşur. Bu gölgeler uzaya gönderilirler ve Ay bunların hizasından geçerken Ay tutulması gerçekleşir.


Dolunay Düğüm’e ne kadar yakınsa, Ay tutulması da o kadar büyük olur. Eğer tutulma ay düğümlerinden 0° ile 3° 45’ arasında uzaklıkta ise bu tam tutulmadır. Eğer bu uzaklık 3° 45’ ile 6°0’ arasında ise hem tam hem de parçalı tutulma gerçekleşmiş olur.



Ay tutulmasının etkileri


Eskiler Ay tutulmasının daha ziyade kraliçeye, anneye, ailenin baştaki kadın temsilcisine sıkıntı getireceğini öngörmüşlerdir. Genel olarak kadınlarla ilgili konuların ön planda olduğu bir dönemden geçmekteyiz.

Ay tutulmaları duygusal konuları öne çıkarır. Kendi üzerinde çalışmak, kendi hakkında bilgi edinmek, eldeki işleri tamamlamak ve artık bir kenara bırakmak zamanıdır.

Ay tutulmaları, eskilere göre kötü şeylerin işaretçisiydi ve duygularda mantıksız tepkiler uyandırırdı. Ay eve aileye ve bireysel olarak duygulara ait şeyleri gösterdiğinden, Güneş tutulmalarına nazaran daha içsel kalan etkileri tetiklerler. Ama bunların etkileri sonuçta topluma ve politik, siyasi hayata da yansımaktadır.


Ay tutulmalarının ise daha içsel ve duygusal bazda olayları uyandırmasıdır. Ay tutulması dönemlerinde duygusal olarak dengeyi sağlamak zor olduğundan, önemli kararlar vermekten kaçınmakta fayda vardır. Bu dönemde çok aktif ve dışa dönük olmak yerine, içe çekilmek, kendi dinamiklerini gözden geçirmek, yalnızlığı tercih etme eğilimi görülebilir.



Güneş ve Ay tutulmalarının genel etkileriyle ilgili aşağıdaki linkten bilgi alabilirsiniz.



http://www.uzmantv.com/konu/gunes-ve-ay-...tkileyecek



Sabit yıldızlarla ilişkiler

Tutulma esnasında Ay 1 derece 53 dakika Başakta yerleşimde ve aynı derecedeki Megrez adlı sabit yıldızla birleşmekte. Bu sabit yıldız ruhsal anlayış, yaratıcılık ve şiddetle ilişkilendirilir. Ay, kraliyet yıldızı Regulus ile de kavuşum yapmakta. Astrolog Vivian Robson bu kavuşum için kadınları cesur ve bağımsız kılar yorumu yapmış. Ay’ın Regulus ile birleşiyor olması, bu yakın dönemde kadınların güçlü bir şekilde ortaya çıkacağını gösterebilir.


Tutulma esnasında 1 derece 53 dakika Balık’ta yerleşmiş olan Güneş, 3 derece 52 dakika Balık’ta yerleşmiş olan Fomalhaut adlı sabit yıldızla birleşmekte. Avustralyalı astrolog Bernadette Brady’e göre İran’ın kraliyet yıldızlarından biri olarak bilinen Fomalhaut başarı vaat eder; idealler ve hayallerle ilişkilendirilir. İdealler ve hayaller asilse, büyük kişisel mutluluklar elde edilebilir. Buna karşın, idealler ve hayaller bir şekilde yozlaşmış ise, o zaman büyük kayıplar ve kafa karışıklığı yaşanacaktır. Büyük yaratıcılık ve esinler getirir. Kişi sahip olduğu mistik gücü sadece kendisi ve şöhreti için değil, başkaları için de kullandığında büyük başarı getirecektir. Bu yıldız etkisi altındaki kişi dürüst hareket etmek zorundadır. Astrolog Vivian Robson da benzeri şeyleri söylemiş, bu yıldızın Güneş ile birleşmesi hakkında şöyle yorum yapmış: maceraperestlik, kolaylıkla kendinden daha düşük nitelikte arkadaşların etkisinde kalma, başkaları yoluyla kazanç, fakat kendi başına kazanç sağlama ihtimalinin olmaması.

Satürnyen etkiler devreye giriyor

Tutulmanın hangi gezegenlerle irtibat kuracağı konusu da çok önemlidir.

1 derece Başak burcunda gerçekleşecek tutulma 5 derece Başak’ta geri harekette olan Satürn ile irtibat kuruyor. Tutulma gerçekleştikten sonra Ay’ın önündeki ilk hareket Satürn ile kavuşum olacak. Bu şartlarda bu tutulmanın Satürn doğasındaki olayları açığa çıkartacağını söyleyebiliriz. Satürn, temel olarak korkuları ve endişe getirici durumları temsil eder. Hayatın gerçeklerinin, plan ve organizasyon gerektiren durumların genel temsilcisidir. İstikrar gerekliliğini, özellikle de ekonomik anlamda dikkatli olmak gerekliliğini anlatır. Zira, bolluk ve bereket gezegeni Jüpiter ekonomide genişlemenin işaretçisiyken, onunla taban tabana zıt nitelik taşıyan Satürn ekonomide daralma, büzüşme ile, uç noktada yoksullaşmanın işaretçisi olarak görülür. Uzlaşmayı, sonuca gitmeyi zorlaştıran, engelleyen, ağırlaştıran, kurutan ve soğutan yapıdadır. Bir haritada kötü yerleştiğinde cahil, istenmeyen, kötü adamların genel göstergesi olur. Toplumu melankoli ve depresyona iten durumlarla bağdaştırılır. Klasik astrolojide depremlerle de bağdaştırılır (Ebu Ma’şar). Politik konularda ise Satürn muhafazakar kesimi temsil eder.

Tutulmanın Satürn ile birleşiyor olması, tüm dünyada ekonominin zorlu bir dönemece girdiğinin işaretçisi olarak görülebilir. Genel olarak toplumsal konularda uzlaşmayı da zorlaştıran bir etkidir bu.



Tutulmayı nasıl okumalıyız?


Dünya Astrolojisi’nde tutulmaların hangi elementte ve nitelikte gerçekleştiği konusu önemlidir. Zira her element ve niteliğin kendi yorumu vardır ve doğada en çok nelerin ve hangi konuların etkileneceğinin açık bir göstergesi olarak düşünülür.

Başak değişken burçlardan biri olduğundan, bu tutulma insanların durumu, ticaret ve organizasyonlar üzerinde etkili olacağını söyleyebiliriz.



Başak toprak elementi burçlarından biri olduğundan, bu tutulma toprak ürünleri, hasat üzerinde etkili olacak diyebiliriz. Aşırı soğuk ve kuru doğadaki Satürn, yine soğuk ve kuru doğadaki Başak burcunda olunca, toprak ürünlerinin, ziraatın aşırı soğuk ve kuru hava şartlarından zarar görmesi riski olduğunu söyleyebiliriz.

Başak burcu hijyen ve sağlık konularıyla; vücutta da bağırsaklarla ilişkilendirilir. Bu bağlamda, sağlıkla ilgili konuların çok dikkat çekeceği, dikkatli olmak gereken bir dönemde olduğumuza da değinmekte fayda var; özellikle de mide ve bağırsaklarla ilgili konularda (Mars da uzun süre Yengeç burcunda kaldı ve şimdi yine Yengeç’e ilerlemekte).

Ayrıca, Başak burcu toplumsal hizmetlerle de ilgilidir. Bu alanda da birtakım aksamalarla karşılaşabiliriz; önlemci olmalıyız!

Eski yazarlar, tutulma derecesinin düştüğü dekanatın da önemli olduğu konusunda hemfikirdiler.

1 derece Başak 1. dekana denk gelmekte. Bu dekanat için Annus Tenebrosus adlı eserinde William Lilly “hastalıklar, isyan, insanlar arasında karmaşa” yorumlaması yapmış.



Tutulmanın görünür etkileri


Astrologlar, tutulmaların fiziksel ve zihinsel etkilerinin, gözlemlendikleri bölgelerde daha etkili olduğu öne sürmüşler. Tutulma hakkında genel bilgileri vererek devam edelim:

Görüleceği yerler: Kuzey Kutbu, Rusya’nın batı kısımları, Arabistan’ın büyük kısmı, Madagaskar hariç Afrika, Avrupa ve Amerika.



Tutulma evreleri ve saatleri (h: m: s)

Tam tutulma başlangıcı (U2) 05:00:30

Tutulma ortası (MID) 05:26:00

Tam tutulmanın bitişi (U3) 05:51:30



Türkiye’den de izlenebilecek tutulma 21 Şubat’ta, Türkiye saati ile 02.36’da başlayacak. 05.01’de gerçekleşecek tam tutulma yaklaşık 50 dakika sürecek.

Tutulmanın gerçekleştiği Başak burcunun yönettiği ülkelere de bir göz atalım:


Ebu Ma’şar ve Guido Bonatti'ye göre:



Kuzey Irak, Türkiye, İspanya, Güney İran, Suriye.



William Lilly'e göre:

Afrika, Yunanistan, Fransa’nın Güneybatısı, Batı Almanya, Hırvatistan’ın Güney kısmı, Kudüs, İngiltere, Mezopotamya, Paris, Rodos,



Ivy M. Goldstein-Jacobson'a göre:

Musul (Irak’ın kuzeyi), Bağdat (Irak), Fransa, Doğu ABD, Brezilya, Yunanistan, Hırvatistan, Kudüs, İngiltere, Mezopotamya, İspanya, Paris, İsviçre, Türkiye, Karayipler, Yugoslavya, İsviçre



Genel olarak Ma’şar’ı ve Bonatti’yi izleme taraftarı olduğumdan, takip eden yazımda tutulmanın etkilerini özellikle Kuzey Irak, Türkiye, İran üzerinde ağırlık kazanacağım. Zira tutulma bu bölgelerde gözlemleniyor da aynı zamanda.



Devam edecek…

Yazan: Öner Döşer
Başak'ta Ay Tutulması ve Türkiye 16.Şubat.2008 / 06:41:55

İllüstrasyon http://www.virgomultimedia.com



Tutulmaların fiziksel ve zihinsel etkileri, gözlemlendikleri bölgelerde daha yoğun olarak ortaya çıkar. 21 Şubat'ta gerçekleşecek tam Ay tutulması Türkiyeden'de gözlemlenecek. Ayrıca, eski astrologlara göre Türkiye Başak burcu yönetimindeki ülkelerden biridir. Bu şartlarda bu tutulmanın etkilerini etkin bir biçimde hissedeceğiz. Geçen yıl Başak burcunda gerçekleşen tutulmaların etkilerinin Türkiye'de oluşturduğu yoğun gündemi ve hızlı gelişmeleri izlemiştik.




Ankara’ya göre çıkartılmış haritada Kova burcunun 5. derecesi yükselmekte. Yükselen yöneticisi Satürn 5 derece Başak’ta geri harekette ve tutulma derecesiyle birleşmekte. Satürn uzlaşmayı, sonuca gitmeyi zorlaştıran, engelleyen yapıdadır demiştik. Satürn Ay birleşmesi haritanın anlaşmalarla, uzlaşmalarla ilişkilendirilen 7. evinde birleşiyor olması, toplumsal mutabakat beklenen konularda, anayasal konularda, devam eden davalarla ilgili konularda bir kısım zorlanmalara, engellenmelere, gecikmelere işaret ediyor. Bu kavuşumun Başak burcunda olması, konunun özellikle kadınlarla (türban meselesi) ilgili olduğunu göstermekte. Klasik astrologlara göre 7. ev genel anlamda “kadınlarla” ilişkilendirilir zaten.



[Resim: basaktaaycu4.jpg]



Tutulmanın Başak burcunda olması da tesadüf değil pek tabii ki. Zira, Başak burcu karşı cinsle ilişkilerde muhafazakar davranış biçimiyle de ilişkilendirilir. Bu cepheden baktığımızda, Başak burcundaki Satürn’ü muhafazakarlık ve örtünmeyle, kadınların genel olarak göstergesi Ay ile birleşimine bakarak da, konunun kadınların örtünmesiyle ilgili olduğunu açıkça görebiliriz. Satürn’ün geri harekette olması, üniversitelerde türbanın serbest bırakılmasıyla ilgili ilerlemelerin ağırlaşacağını (Satürn ağır hareket eder), hatta bazı gecikmelere ve tersliklere uğranacağını; üzerinde tekrar konuşulmak üzere geri döndürülme ihtimalinin güçlü olduğunu düşündürüyor. Cumhurbaşkanı'ndan geçse bile, devamında takılma ihtimali oldukça güçlü.



Ay’ın Regulus sabit yıldızıyla birleşiyor olması ilginç tabii. Bu kavuşum kadınların güçlü bir şekilde sahnede olacağını açıkça gösteriyor.



Güneş’in Fomalhaut sabit yıldızıyla birleşiyor olması da çok manidar. Fomalhaut başarı vaat eder; idealler ve hayallerle ilişkilendirilir. İdealler ve hayaller asilse, büyük kişisel mutluluklar elde edilebilir. Buna karşın, idealler ve hayaller bir şekilde yozlaşmış ise, o zaman büyük kayıplar ve kafa karışıklığı yaşanacaktır. Bu da bize gösteriyor ki, bu dönemde alınan kararlar hakikaten asil ve idealist amaçlar doğrultusunda ise, bunun güçlendirici sonuçları ortaya çıkacak; ama eğer değilse, o zaman sonuçları özellikle lider konumundaki erkek figürlerini (Güneş) olumsuz etkileyebilir ve güçten düşmelerine neden olabilir. Zira kraliyet yıldızlarından biri olan Fomalhaut, gücün suiistimal edilmesi durumunda, tam tasarlananın tersine tepebilir ve kayıp getirebilir. Üstelik bunun sonucunda toplumsal karmaşa ortaya çıkabilir.



Haritayı Whole Sign (tüm burç) ev sistemine göre dizdiğimizde, tutulmanın haritanın 8. evine düştüğünü görüyoruz. Daha önce de sıkça vurguladığımız gibi 8. ev hiç de rahat bir alan değildir. Maddi, manevi ve fiziksel kayıplar getirebilir. Tehlikelerle, riskli durumlarla ilişkilendirilir. Terörle ilgili konularda çok dikkatli olmamız gereken günlerdeyiz. Transit Mars daha önce de değdiği “riskli dereceye” varmak üzere. Mars’ın 28 ve 29 derece İkizler burcunda olacağı tarihlerde önlemci olmamızda çok fayda var: 27 Şubat-4 Mart aralığı. Hemen ardından da zaten Mars Pluto karşıtlığı gerçekleşecek: Bu karşıtlık Mart ayının ilk yarısını etkilemekle birlikte özellikle 5-7 Mart arasında etkili olacak. Bu şartlarda 27 Şubat-7 Mart arasındaki tarihlerde önlemci olmak gerekiyor. Bu tarihler arasında muhtemelen Kuzey Irak’a yönelik etkili harekatlar da gündemde olacak. Daha önce de belirttiğim gibi, Nisan ayı da bu bağlamda çok aktif olacak; özellikle de 25 Nisan civarı…



8. ev aynı zamanda ekonomiyle ilişkilendirilir. Güneş tutulmasında olduğu gibi Ay tutulmasında da 8. ev vurgusunun olması ekonomik konularda dikkatli olmamız gerekiyor. Oğlak giriş haritasından saptadığım kadarıyla bu dikkat çekici dönem 18 Şubat itibariyle devrede olacak.



Ay tutulması haritasını TC haritası üzerinde değerlendirdiğimizde, özellikle 3. evimizin etkilendiğini görüyoruz. 3. ev içinde bulunduğumuz yakın bölge, komşular, iletişim, nakliye, medya gibi konularla ilişkilidir. İçinde bulunduğumuz günlerde ve yakın tarihlerde bu alanlarda bazı zorlanmalarla karşılaşabiliriz.



[Resim: tcyead1.jpg]



Tutulma komşularımız alanını etkilediğinden, tutulmanın görüleceği ve Başak burcu yönetiminde olan Irak ve İran haritalarına da bir göz atmamızda fayda var..



Devam edecek…



Öner Döşer, A.M.A.

16 Şubat 2008 Cumartesi

Yazan: Öner Döşer
bu tutulma bütün değişken burçları etkileyecek.ve değişken burçlar bu tutulmadan dolayı biraz zorlanabilirler.özellikle bu tutulmada satürn balık ve başak burcunu çok zorlayacak.

yükselen başakların 1. evinde gerçekleşen bu tutulma,satürnünde burada olmasıyla şunu hatırlatıyor."ne ekersen onu biçersin" yükselen başakların harita yöneticisi şu an satürnün yönetiminde.eğer geçmiş dönemlerde sağlam bir temel atmışlarsa.hayatlarnı toplum kuralları çerçevesinde olumlu yönlendirmişlerse satürn onlara inanılmaz yararlar sağlayacaktır.paylaşımları eksik ve geçmişte öğrenmesi gerekenleri öğrenmemişlerse bireysellik,1. ev konusunda inanılmaz derecede zorlanacaklardır.
ay_se Yazılan:bu tutulma bütün değişken burçları etkileyecek.ve değişken burçlar bu tutulmadan dolayı biraz zorlanabilirler.özellikle bu tutulmada satürn balık ve başak burcunu çok zorlayacak.

yükselen başakların 1. evinde gerçekleşen bu tutulma,satürnünde burada olmasıyla şunu hatırlatıyor."ne ekersen onu biçersin" yükselen başakların harita yöneticisi şu an satürnün yönetiminde.eğer geçmiş dönemlerde sağlam bir temel atmışlarsa.hayatlarnı toplum kuralları çerçevesinde olumlu yönlendirmişlerse satürn onlara inanılmaz yararlar sağlayacaktır.paylaşımları eksik ve geçmişte öğrenmesi gerekenleri öğrenmemişlerse bireysellik,1. ev konusunda inanılmaz derecede zorlanacaklardır.

satürn balığı zorlayacak evettt hemde ne zorlama bir bilseniz....ama ben dersimi alıp bu zorlamalardan kendime kazanç çıkarmaya kararlıyım...-ok.biliyorumki bu zorlamalar beni güçlendirecek...pes etmek yok arkadaşlar...heyyy değişken burçlar hepinize söylüyorum...özellikle balık ve başaklara....off ya güneş balık ay başak allah yardımcım olsun...:(
sen pes etmezsin bilmezmiyiz.ama hemde bu tutulma ve etkiler senin ay başağınıda etkiliyor.balık olarak ayrıca zorlanıyorsun.. Allah yardımcın olsun yarenciğim...
yaren Yazılan:
ay_se Yazılan:bu tutulma bütün değişken burçları etkileyecek.ve değişken burçlar bu tutulmadan dolayı biraz zorlanabilirler.özellikle bu tutulmada satürn balık ve başak burcunu çok zorlayacak.

yükselen başakların 1. evinde gerçekleşen bu tutulma,satürnünde burada olmasıyla şunu hatırlatıyor."ne ekersen onu biçersin" yükselen başakların harita yöneticisi şu an satürnün yönetiminde.eğer geçmiş dönemlerde sağlam bir temel atmışlarsa.hayatlarnı toplum kuralları çerçevesinde olumlu yönlendirmişlerse satürn onlara inanılmaz yararlar sağlayacaktır.paylaşımları eksik ve geçmişte öğrenmesi gerekenleri öğrenmemişlerse bireysellik,1. ev konusunda inanılmaz derecede zorlanacaklardır.

satürn balığı zorlayacak evettt hemde ne zorlama bir bilseniz....ama ben dersimi alıp bu zorlamalardan kendime kazanç çıkarmaya kararlıyım...-ok.biliyorumki bu zorlamalar beni güçlendirecek...pes etmek yok arkadaşlar...heyyy değişken burçlar hepinize söylüyorum...özellikle balık ve başaklara....off ya güneş balık ay başak allah yardımcım olsun...:(


allah akıl, fikir, sabır ve doğru dünya görüşü versin.
bunlar yerli yerinde olunca insanı hiçbir transit etkilemez yaren abla sen fazla takılma oralara gülücük
Kara Harekatı An Meselesi 20.Şubat.2008 / 07:28:15

Dışişleri Bakanı Babacan da Moskova’dan sinyali verdi: ‘Kara harekatı opsiyonu açık. Mevsime ve duruma göre karar verilecek’

http://www.haberturk.com/haber.asp?id=56...2008/02/20



Daha önceki yazılarımda sürekli vurgu yapmıştım. 21 Şubat’ta Başak burcunda gerçekleşecek tam Ay tutulması Orta Doğu’yu, özellikle de Irak ve İran’ın bulunduğu bölgeyi hareketlendirecek demiştim. Zira, hem Ay tutulması bu bölgeden izleniyor, hem de bu bölgedeki bazı ülkeler Başak burcunun yönettiği kapsamdalar. Bir hatırlatma için tekrar verelim. Ortaçağ dönemi astrologu Ebu Ma’şar ve Guido Bonatti'ye göre Başak burcu yönetimindeki ülkeler: Kuzey Irak, Türkiye, İspanya, Güney İran, Suriye.



Dünya astrolojisinde tutulma haritalarının ne kadar kullanışlı olduğunu göstermek ve astrolojik sembolizmi vurgulamak açısından, Kuzey Irak için çıkartılmış haritalar üzerinden değerlendirme yaparak ilerleyeceğim.



Haritanın yükselen derecesinde Kova burcunun tam 27 derecesi yükseliyor. Ne kadar ilginçtir ki, astrolojide “kadersel gelişmeler” ile ilişkilendirilen Ay Düğümleri tam da ufuk çizgisi üzerindeler. Bu durum tutulmanın en çok etkileyeceği bölgeyi işaret ediyor zaten!



Tutulmanın haritanın 1. ve 7. evlerini etkiliyor olması, etkilerin en kısa zaman zarfında ortaya çıkacağını gösteriyor.



Haritanın 7. evinde bulunan Ay’ın Satürn ile birleşiyor olması, açık saldırılara maruz kalınacağını gösteriyor. Satürn organize ve planlı hareket etmekle ilişkilendirilir. Başak bir toprak burcudur. Bu sembolizmi “kara harekatı” olarak okuyabiliriz.



Ay tutulması haritasını Irak astrolojik haritası üzerinde değerlendirdiğimizde, tutulmanın haritanın tam eksenleri üzerine düştüğünü görüyoruz. Tutulmayla birleşmekte olan Satürn de ASC derecesine çok yakın yerleşimde, zorlu şartların gelmekte olduğunu işaret ediyor.




Başak Burcunda Ay tutulması ve Türkiye yazımdan bir alıntı yaparak şimdilik tamamlayacağım.



"Terörle ilgili konularda çok dikkatli olmamız gereken günlerdeyiz. Transit Mars daha önce de değdiği “riskli dereceye” varmak üzere. Mars’ın 28 ve 29 derece İkizler burcunda olacağı tarihlerde önlemci olmamızda çok fayda var: 27 Şubat-4 Mart aralığı. Hemen ardından da zaten Mars Pluto karşıtlığı gerçekleşecek: Bu karşıtlık Mart ayının ilk yarısını etkilemekle birlikte özellikle 5-7 Mart arasında etkili olacak. Bu şartlarda 27 Şubat-7 Mart arasındaki tarihlerde önlemci olmak gerekiyor. Bu tarihler arasında muhtemelen Kuzey Irak’a yönelik etkili harekatlar da gündemde olacak. Daha önce de belirttiğim gibi, Nisan ayı da bu bağlamda çok aktif olacak; özellikle de 25 Nisan civarı."



Gelişmeleri dikkatle takip ediyoruz..



Öner Döşer, A.M.A.

20 Şubat 2008

Saat 09:21

Yazan: Öner Döşer

Haritayı şimdi ekleyuemedim çünkü o sayfa açılmıyor, daha sonra haritayıda ekleyeceğim.
Herkese Gunaydın...

4-5 saat önce Basak burcunun ilk derecelerinde meydana gelen ay tutulması kimleri nasil etkileyecek..
ilk önce Ay tutulması ne demek onu kısaca hatırlatmak istiyorum.

Ay ile Gunes arasına dunyanın girmesi ile beraber ay ın dunyadan gozukememesne ay tutulması diyoruz. Astrolojik olarak önemine gelince.... Ay, bilincaltını,anneyi; Gunes, bilinci, egoyu, şahsiyeti, babayı sembolize ettigini biliyoruz.
Dunya ise kendimizdir.Ve ay tutulması sırasında bilincaltımızın kendimiz tarafından kapatılması demek, kendimizle yuzlestigimiz anlar demektir.Ve gercekten de cok önemlidir. Sanki aynaya bakmış gibi hissederiz.....Bu olayın farkına varıp da, olusan kozmik enerjiden faydalanmak isteyenler ay tutulması sırasında meditasyon yapabilirler..

Basak ve Balık burcunun ilk 5 gununde doganlar ile aslan ve kova burcunun son gunlerinde doganlar,
Yukseleni, MC , DC veya IC noktaları 0-4 derece basak, balık, yay ve ikizler olanlar,
Nataldaki ayları 0-4 derece basak, balık, yay ve ikizler ya da 28-30 derece aslan, kova, akrep, boga olanlar ...
bu tutulmadan cok etkilenirler...Basak burcu hasat zamanını temsil eder ve ektiklerini bicme zamanıdır. Kendinle icsel hesaplasmalar zamanıdır. Ve saturnun de basakta bulunması ile kendini sorumlu hissedersin, sistemli, programlı olmaya zorlarsın kendini ve sonuclarını gorme ve alma zamanıdır.Bu burclar hangi evinizdeyse o evin konularıyla ugrasırsınız...Örnegin, Basak burcu 7. evinizdeyse ve yukarda yazdıgım özelliklerde bulunuyorsa haritanız, o zaman partnerinizle ilgili kendinizi sorumlu tutacagınız duygulara sahip olursunuz, ve sonucta bir seyler ögrenip degisirsiniz. Degisimden kendinizi sorumlu tutacagınız ve kendinizi idrak edeceginiz bir zamandır bu tutulma....Degisimin siddetini ise haritanızın geneli belirler, yani yukarda saydıgım derecelerde olan gezegenlerinizin birbirleriyle yaptıgı açılar....
Aslında bu tutulmanın cok buyuk bir avantajı da vardır. Transit Pluton a yaptığı olumlu açı...
Bence bu cok dikkat edilmesi gereken bir açıdır. Pluton transitinden cok etkilenen birirsi bu tutulma sayesinde kendisiyle yuzlesip yepyeni bir "ben" yaratabilir ve sonucta cok olumlu değişebilir... Bunu da unutmamak lazim....

Tutulmaların getirdigi avantajları birebir yasayabilmeniz dileklerimle, bol gunesli bir gun diliyorum ,
sevgiyle kalınız....
bende şunu söyliyeyim ; pusu nöbetindeyken Ay tutulmasını izleme imkanımız oldu. duygusallığın arttığı saatlerdi ama tabii beni ancak bir kaç saat etkileyebildi gülücük
Yıldırım Yazılan:bende şunu söyliyeyim ; pusu nöbetindeyken Ay tutulmasını izleme imkanımız oldu. duygusallığın arttığı saatlerdi ama tabii beni ancak bir kaç saat etkileyebildi gülücük


yay işte ne olcak ay ne yapsın duygu yoksa gülücük)
Sayfalar: 1 2
Referans Adresler