Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: Yükselen Burcumuz ve Yükselen Burcumuzdaki Gezegenlerin Anlamları..
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
yükselen burcumuz bizim yakın ilişkilerimizi,ilişkilerdeki tutumumuzu,nasıl bir işbirliği aradığımızıda anlatır.şimdi kısaca yükselen burçların hayata bakış açılarında neler getirdiğini bazı kısa ifadelerle görelim:

yükselen koç:yakın çevresi üzerinde etkin olmak ve fethetmek ister.

yükselen boğa:yakın çevresini hissetmek ve bedensel olarak tatmin olmak ister.

yükselen ikizler:yakın çevresii öğrenmek,merakını gidermek ve iletişim kurmak ister.

yükselen yengeç:çevresini korumak,kollamak,annelik yapmak ister.

yükselen aslan:dikkat çekmek ve kendini sergilemek ister.

yükselen başak:çevresini düzene koymak ve pratik hizmet getirmek ister.

yükselen terazi:denge ve uyum içinde olmak,ortaklıklar kurmak ister.

yükselen yay:çevresini keşfedeceği heyecanlı bir yer olarak görmek ister ve hareket etmek ister.

yükselen oğlak:başkalarına düzen,kural ve disiplin getirmek ister.

yükselen kova:bireyselliğini ve özgürlüğünü vurgulamak,bağımsız kalmak ister.

yükselen balık:çevresinin etkisi altında fedakarlık yapmak ve kendisini çevresine adamak ister.


YÜKSELEN BURÇTA YER ALAN GEZEGENLER

Eğer doğum haritanızda yükselen burcunuzda herhangi bir gezegen varsa,bu gezegenin karakteristik özellikleri de,çevreye bakışınızı,kişiliğinizi ve kendinizi nasıl ortaya koyduğunuzu etkileyecektir.bu durumda burcun özellikleri ile gezegenin işlevleri içiçe geçmiş olur.

eğer yükselen burcunuzda GÜNEŞ varsa;bu kişiler yakın çevrelerinde daha dominant,parlayan,gururlu ve gösterişe önem veren kişiler olabilirler.

eğer yükseleninizde AY varsa;bu kişiler daha yansıtıcı,hassas duygularla harekete geçen ve koruyucu olma eğiliminde olabilirler.

eğer MERKÜR varsa;bu kişiler çok daha konuşkan,hareketli,çok yönlü ve meraklı olma eğilimindedirler.

eğer VENÜS varsa;bu kişiler zevk sahibi,denge isteyen ve güzelliklere,ortaklıklara önem veren kişiler olabilirler.

eğer MARS varsa;bu kişiler daha savaşçı,cesur,kavgacı,girişimci,yüksek motivasyon sahibi kişiler olabilirler.

eğer JÜPİTER varsa;bu kişiler daha geniş görüşlü,eğitime ve sosyal konulara duyarlı,cömert tipler olabilirler.

eğer SATÜRN varsa;bu kişiler daha kontrollü,disiplinli,müşkülpesent ve derin düşünen tipler olabilirler.

eğer ÜRANÜS varsa;bu kişiler özgün,bağımsız,ani reaksiyonlar veren,sisteme karşı duran,dengesiz tipler olabilirler.

eğer NEPTÜN varsa;bu kişiler alıcı,sanatkar ruhlu ancak karmaşık,kendini feda eden,kişisel ınırlarını tam olarak belirleyemeyen özellikler yansıtabilir.

eğer PLÜTON varsa;bu kişiler yakın çevrelerinde sessiz ancak baskın,bir bilmece gibi derin ve güçlü iradeli ancak zorlayıcı karakterler olabilir.



kuşkusuz bu durumda yükselen burçtaki gezegenin yaptığı açılar yani diğer gezegenlerle olan ilişkiside ele alınarak daha fazla şeyler söylenebilir.


R.HAKAN KIRKOĞLU..
Yükselen Burca Mars karşıt(180°), Kare(90°) ya da Kavuşum(0°) yapıyorsa kişinin karakterinde hemen Mars önplana çıkacaktır. Astrolojide Mars kısaca Libido'yu(Cinsel Dürtüler), Kazanma isteğini, Savaşma arzusunu, Erkekliği ve İradeyi gösterir. Eğer Yıldız Haritasında Mars Yükselen Burç, Güneş ve Ay'la kavuşum, kare ya da karşıt açı içindeyse bu kişide agresiflik, erkeksilik, savaşçılık, sataşmaya yatkınlık ön plana çıkacaktır.

Mars Güneşle Güçlü bir açı(kavuşum, kare ve karşıt açı) oluşturuyorsa, kişi erkekse; maçoluğa yatkınlık, eğer dişiyse erkeksi bir kadınlık hissiyatı güçlü olacaktır. Yükselen Burç'la güçlü bir açı oluşturuyorsa, dış dünyaya gösterdiği yüzünde bir agresiflik, devamlı her şeyi elde etme isteği, hep kazanma ve yenme dürtüleri önplana çıkacaktır. Dolayısıyla Yükselen Burca bakılarak, kişinin dış dünyaya gösterdiği yüzü hakkında kesin bir vurgulama asla yapılamaz.

Astrolojide Güneş Ruh'u, Ay Nefs'i ve Yükselen Burç'ta Beden'i sembolize eder. Güneş anla alakalıdır, Ay ise geçmiş. Güneş veren'dir, Ay ise alan ve yansıtan. Güdümsel Tepkiler, İçgüdüler ve hafıza Ay Burcu'yla alakalıdır. Ayın bulunduğu Burç ve diğer gezegenlerden aldığı açılar, kişinin Güdümsel mekanizmasının ne yönde çalıştığını gösterir.
-alıntı-
Bende yükselen ikizler. Yükselenle merkür, venüs, satürn kavuşumu var. Yani durum biraz karışık gülücük
üzülme hilal demir , yükselen terazi + uranüs karizmatik bir kişilik verir , dolu tarafından bakmaya çalış olurmu.
Yazılanlara ek olarak arkadaşlar 1. evdeki gezegenler nasıl bir ortamda büyüdüğümüzü de anlatabiliyor.Mesela 1. evdeki Satürn ve Pluton zor şartlarda ve baskı altında geçirilmiş bir çocukluğu ve ilk gençliği ve bunun neticesinde dışarıya karşı güvensiz , içe kapalı ve soğuk bir kişiliğin gelişmesini gösterebilirler.1.evdeki Venüs çocukluktan itibaren sevgiyle büyütülen ve neticede güzel,uyumlu ve çekici davranışları olan bir kişiyi anlatabiliyor.

Özellikle aileyi doğduğumuz ortamı anlatan 4. evdeki gezegenlerle 1. evdekiler arsında açılar varsa bu etkiler daha da güçleniyor .

darkvenus

Nin.Me.Sar.Ra Yazılan:Mesela 1. evdeki Satürn ve Pluton zor şartlarda ve baskı altında geçirilmiş bir çocukluğu ve ilk gençliği ve bunun neticesinde dışarıya karşı güvensiz , içe kapalı ve soğuk bir kişiliğin gelişmesini gösterebilirler.


Aynen öyle..
1.Pluto-akrep
Zor bir çocukluk ilk gençlik geçirdim...
Hala da zorluklarla baş etmeye çabalıyorum.
plutonun büyük kısmı 2. evde ve satürnüm de 2 de...
Maddi sıkıntı ve hayat kaygılarıyla boğuşan erken büyüyen ve bu sıkıntıyı hala da çeken biriyim.
Kardeşiminde 1. evinde pluto olması tesadüf olamaz...
Aynı kaderi paylaşıyoruz.
aries loves leo Yazılan:alya , sunu bılıyorum yukselen de merkur oldugu zamn ( zaten senın ıkızler ama ) daha ınce eller daha ınce bı vcut yapısı verıyor...

ama venus falanda varmıs :S ayy :(

Gerçekten de doğru benim ellerim,bileklerim, kollarım öyle inceydiki özellikle çocukken, bilezik takıyodum omuzuma kadar çıkıyordu.gülücük Hala öyle bilezik filan yakışmaz oklavaya dizilmiş gibi.
Alya Yazılan:
aries loves leo Yazılan:alya , sunu bılıyorum yukselen de merkur oldugu zamn ( zaten senın ıkızler ama ) daha ınce eller daha ınce bı vcut yapısı verıyor...

ama venus falanda varmıs :S ayy :(

Gerçekten de doğru benim ellerim,bileklerim, kollarım öyle inceydiki özellikle çocukken, bilezik takıyodum omuzuma kadar çıkıyordu.gülücük Hala öyle bilezik filan yakışmaz oklavaya dizilmiş gibi.

bunlara ek olarak, ince bir yüz ve biraz soluk bir ten verir, gençliklerinde zayıf olurlar ama ileriki yaşlarda kilo almaya eğilimlidirler, özellikle karın bölgesinde.. gülücük

gülücük
yükselenim 00.29 dereceyle yay. asc de mars,jüpiter,neptün kavuşumda plüto da 60 derece açı yapmış ve kuzey ay düğümüyle 90 derece açısı var.
jüpiter asc ile kavuşumda olunca kilo problemleri verir deniyor evet şürekli aç gezmeme rağmen kilo veremem mesela
sağol akasya evet kilo vericem diye canım çıkar ama allahtan fazla kilom yok ama benim yemek yememle başkası ölürdü. neyse evet sinirli gözüken bir yüz ifadem var istesemde yumuşatamıyorum.etrafımdan kolay etlilenirim evet ama kavgacı değilde çabuk sinirlenirim ama kendimi kontrol ederim hayal dünyamda yaşamam fazlasıyla gerçekciyim bu yüzden esasında zorluklarda çekiyorum ve duygularımı hiç ön plana çıkarıp peşinden gitmem bu konuda pasifim hep başkaları ilk sırada gelir sonrada içten içe bu beni gerer nese çok sağol yorum için geneli doğru sayılır
sevgilerle
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Referans Adresler