Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: 8.evim yardım!!
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3
merhaba aranıza yeni katıldım benim 8.evimde yengec burcu var ay da 2.evim oglak burcunda bu ne anlama geliyor sizce.işin tuhafı 2 yıldır cocuk sahibi olmaya calısıyorum ama olmuyor doktorlara göre bir sorun yok cocukları gösteren 5.evim boga burcunda esiminde aynı boga burcunda 5.evi.aklıma takılan 8.evimde olan yengec burcu annelıkle ılgılıdır heralde ama 8.ev bu arada ölüm evidirde kafama takılıyor tedirgin oluyorum bu konuda bilgisi olan arkadaslar bana yardımcı olabilirmi??
valla esra 8.inci evinde jüpiter var aslan burcunda ve uranüs,güneş,venüs kavuşarak jüpiterine 90.bakmış,buda 8.inci ev konularında aşırılıklara neden olur,8.inci ev

8.inci ev

Geleneksel İsmi: Ölüm Evi
İlişkili Burç: Akrep
İlişkili Gezegen: Pluto, Mars
Sınıflandırması: Su, halef, dişil
Karşıtı : 2. ev
Yönü: Batı-Güneybatı
Anahtar Kelimeler: Ölüm ve sonrası, okült, krizler, derin dönüşümler, yeniden doğma yeteneği, psikoloji, terapi, arıtmak, örtülü ve derin olan her şey, sırlar, tabular, dedektiflik, ruhun varlıkları, en derin cinsel deneyimler, miras, vergi, sigorta, borçlar, paylaşılan kaynaklar, eşinizin veya ortağınızın varlıkları ve paraları, ortak paralar, başkalarının değerleri, kaynakların veya enerjilerin ortak potada toplanması. Primal dürtüler, hayvani yönümüz. Klasik astrolojiye göre yeraltına giriş kapısı.

2. ev benim paramı, benim değerlerimi gösterirken, tam karşısındaki 8. ev bizim paramızı, bizim değerlerimizi gösterir. 7. evde ortaklık kurulmuş, taahhüt gerçekleşmiş, 8. evde kaynaklar birleştirilmiştir. Eşin kazandığı para, ortaklıkta kazanılan para söz konusudur. Ancak konu sadece para değildir, bizim diğerleriyle nasıl bütünleştiğimizdir. Sen şunu önemsiyorsun, ben bunu, nasıl bir ortak nokta bulabiliriz? sorusu gündemdedir. Burada değerler devreye girer. Güç savaşları bu evde temsil edilir. Seks, bir insanın diğeriyle bütünleşmesi, orgazm esnasında ölüme benzetilebilecek bir bilinç kaybının yaşanması anlamıyla bu evin kapsamındadır.

Ölüm 8. evin konusudur. Bu, hayatın sona ermesi olabileceği gibi, insanın kendini dönüştürmesi, yeniden doğması da olabilir. Evlilik, ortaklık gibi yakın ilişkiler insanların değişmesine neden olur. Ben olarak sürdürülen yaşamdan, biz olarak sürdürülen yaşama geçilmiştir. Bir anlamda yeniden doğulmuştur. Ayrıca sevdiğimiz kişilerin ölmesi, onları yitirmek de bizim değişmemize neden olur. Belki içimizde bir şeyleri öldürür, yeniden doğarız. Kendimizi yeniden yaratırız.

8. evdeki yaratıcılık çok önemlidir. Yaratıcılık bir çok kaynakta 5. evin konusu olarak görülmekle beraber, 8. evde yoktan var etmek, yıkmak, yeniden yapmak güdüsü vardır (büyücülük). 5. evde daha ziyade hobi niteliğinde bir yaratıcılıktan söz edilmektedir. 8. evde ise yaratmak zorunludur. İçgüdüsel bir yıkma, yeniden yapma isteği söz konusudur.

Psikolojik astroloji, 8.evi, içsel dönüşüm ve büyüme evi olarak nitelendirir. Onun ilgi alanı, büyümenin önünde duran engelleyici faktörlerin temizlenmesidir. Gerçek dönüşüm, bu evle ilgili dersler uygun biçimde hazmedildikten sonra ortaya çıkan yaratıcılık patlamasının ardından gelecektir.

Kendine özgü mizaçları, değer yargıları, kaynakları, ihtiyaçları ve biyolojik saatleri olan iki farklı insanın, kaynaşma noktasında yaşayacakları deneyimleri açıklar. Başka bir insanın iç dünyasının derinlikleriyle bağlantı kurmak, bir tür ölümü gerektirir. Çünkü kendi egomuzun peşini bırakıp, sıkı bir özdeşlik kurarız. Seks ve yakınlık yoluyla, normal olarak kendimize kapalı yönlerimizle karşılaşır, kendi iç dünyamızı paylaşırız. Kendimizi aşıp başka bir özle bir-olma halini deneyimleriz. Başarı için, egomuzun sınırlarını kırıp peşini bırakmaya gönüllü olmak anahtardır. İlişkiler, değişimin katalizörleri olduğundan, 8.evdeki enerjiler, çocukluktaki veya sonrasındaki ilişkilerden kaynaklanan sorunları yüzeye çıkartır, temizler ve dönüştürür. 8.evdeki deneyimler vasıtasıyla, kendi karanlıklarımızla yüzleşir, çözümlenmemiş akıldışı korkularımızın, bizi engelleyici ve artık kurtulmamız gereken davranışlarımızın farkına varırız.

Eğer, 8.evin konularında başarısız olursak, o zaman, yine bu evdeki yerleşimlere başvurarak, ayrılma seçeneklerini değerlendirmeye yöneliriz. Buradaki burçlar ve gezegenler, bir kaybın nasıl kabul edildiğini belirler. Zorlu görünümler travmatik ayrılmalar ve problemli boşanma anlaşmaları konusunda uyarır. Bu durumda muharebe mahkeme salonuna taşınacaktır.

Yılların bize kattığı olgunluk ve bilgelikle, bu geçmiş kalıntıların bazılarını temizleyebiliriz. Armağanımız, kendimizi daha iyi tanımak, içimizdeki karanlıkla ayıdınlığı, iyi ile kötüyü bütünlemek, gereksiz yükleri geride bırakmaktır.

8.evin bir çok etiketi vardır, çoğunlukla, 'Başkalarının Kaynakları'nı gösteren ev olarak nitelenir. Bu evdeki burçlar ve gezegenler, evlilik, iş ortaklıkları veya veraset konularındaki mali portremizi açıklarlar. Örneğin, Jüpiter, varlıklı bir kişiyle evliliğe, yüklü bir miras almaya, vergi müfettişlerinden kolaylıkla sıyrılmaya ve/veya yararlı iş ortaklıkları oluşturmaya işaret edebilir. Olumsuz görünüme sahip bir Satürn ise, evliliği izleyen gün eşin iflasına, yakın akrabaların borçlarını ödemek zorunda kalmaya, vergi müfettişleri tarafından titizlikle soruşturulmaya ya da yanlış iş ortakları seçmeye delalet edebilir. 8.evinde çok sayıda gezegen bulunan bir kişi, bankerlik, borsacılık, yatırım uzmanlığı, muhasebecilik gibi, başkalarının paralarıyla ilgili alanlarda kariyer yapabilir.

8. ev, ezoterik filozofların astral düzey dediği alanla ilişkilerimizi de gösterir. Bu evdeki burç ve gezegenler, astral düzeyde mevcut bizim en duyarlı olduğumuz enerji türlerine işaret eder. 8.evinde Mars olan kişi atmosferdeki öfkeyi kolaylıkla alırken, Venüs olan kişi sevgiyi hissedecektir. 8.ev, bir su evi olduğu için psişik enerjileri ve okült deneyimleri temsil etmekte, görünmeyene, varoluşun yüzeysel seviyesinin altında bulunana olan ilgi düzeyimizi göstermektedir.

Fiziksel ölümle ilgili bilgileri yine 8.ev verir: Satürn, ölüm ve dönüşüm korkusu ve görünenin ötesinden korkmak anlamına gelebilir. Neptün, uyuşturucu, alkol, zehirlenme veya boğulma sonucu ölüme işaret edebilir. Uranüs, oldukça ani bir ölümü ifade edebilir.

Bununla beraber, bir yaşam süresi içinde bir çok psikolojik ölüm deneyimleyebiliriz. Bir eşin, sevgilinin veya iş ortağının kaybının ardından farkındalık artışı sonucu eski yaşam biçimini ve alışkanlıkları bırakma bu tür psikolojik ölüm deneyimleridir. Ölüm, doğada devam eden bir süreçtir. Bir biçim ölür, sonra, bir başka biçime dönüşmüş olarak yeniden ortaya çıkar. Herhangi bir seviyede, 8.ev travmalarından sağ çıkan biri bilir ki, ölüm yeniden doğuş için bir gerekliliktir. Bu gerçeği anladığımızda, yenilerine yer açmak üzere eski, artık işlevini tamamlamış yapıları yıkmak için daha aktif bir rol üstlenebiliriz.

Yoğun bir 8.ev vurgusu olan bireyler, hayatı, bir çok farklı bölümü (veya sahnesi) olan bir kitap ya da oyun gibi deneyimlerler.

Başarılı Uygulamaları: Hayatın doğal döngülerini, ölümü kabullenmek ve bu gerçeği günlük yaşamla kaynaştırmak, bilincin ölümsüzlüğünü sezmek, mantıkdışı duyguları kabullenip tanımak, sağlıklı, spontan, akıcı cinsellik.

Başarısız Uygulamaları: Ölçüsüz bir ölüm korkusu, ölümü inkar etmek, dönüşüme direnç, içgüdülerin inkarı, teslim olamamak, cinselliğin bloke edilmesi, cinsel saplantılar, dini, okült ve mistik duyguları katı bir şekilde reddetmek.

8. ev aynı zamanda çeşitli astroloji okullarına ve yaşam alanlarına göre bazı farklı temalara işaret edebilir. Bunlardan bazıları aşağıda belirtilmiştir:



umarım bu yazı faydalı olmuştur.... sevgiler
esraa Yazılan:tesekkür ederim yezda. yalnız benım haritamda jüpiter aslan 8.evimde evliyim ve esşimin maddi durumu üst standartlarda bu konuda haklısın yalnız 8.evimde yengec burcuda var ayda 2.evim oğlakta.bunlar hakkında bana nasıl yardımcı olabılırsın bu arada yazında ölüm ve sekılerınden bahsetmıssın peki jüpiter nasıl bır ölüm seklı verebılırkı yada yengec burcu?
2.evde oğlak eli sıkılı verir cimrilik,para biriktirme,parayı harcamayı sevemem gibi durumlar ortayaçıkar. ayrıca çalışması,sabrı ve gücü sayesinde de başarıya ve paraya ulaşma şansı verir.Toprak işleri, emlak işleri gibi konularla uğraşamak ve bu konulardan para kazanma
redroseee Yazılan:ay koc 10.04 8 ev
135 gunes
180 jupıter
180 saturn
135 uranus
135 asc
sans noktası kavusum
ben bunların acılımlarını az cok baktım sızlerden yorum almak ıstıyorum cunku sızınkıler normal sıtelerde yazılanlardan farklı o bakımdan yorumlarınızı beklıyorum merak ettıgım bı konuda aıleylemı anlasmazlık vermekte bu ev yoksa anneylemı??

Bir haritada 4,8,12.evler sadece kişinin kendisinin bildiği bazen çekindiği davranısları ifade etmektedir.Dışarıya karşı bu evlerde ki enerjileri yansıtmamaktayız tamamen bilinç altınmızda yatan bu enerjiler bizim derinlerdeki saf,dogal benlıgımızı ifade eden evlerdir,bizi karsımızda ki insan çözemez bu evlerin yogunlugu olustugunda;ama 4,8,12 evleri dolu olan kimse gizemli,saklı,bilinmeyen,sır dolu herseyi çözmeye calısır veya karsısında ki insanı hemen davranıslarından sezer ona göre hareket eder bu evler bir bakıma yüksek sezgi gücü,medyumik enerjıler verir.

Kısaca acıklama yaptıktan sonra gelelım senın soruna 8.ev de Ay varsa ve zıt açıları ay planeti alıyorsa anlattıgını bu sekılde anladım yanlıs degılse yorumum şudur;

8.evde ki ay duygusal paylasımlara cok önem veren bir kimseyi gösterir,yalnız başına kalırsa depresif olup,psikolojısı gerılır,sevgıye ve ılgıye deli gibi ihtiyac duyar.Sevdıgı ıcın can verebılır ne gerekıyorsa sırf aşk için yada saygı duyuyorsa bunun ıcın gözünü budaktan esırgemeyen deli dolu aşık imajını yansıtır burc koç etkısı yayıyor o yüzden.
Cinsellik,maddi ve manevi paylasımlar cok önemlidir kişi için;ama zıt açılı ay ikilemde bırakır kimseyi bır yanı ister bir yanı yapma der.Bu çelişki sonucu sinirler gerılır içe döner tek ihtiyacı olan şey anlayıslı bir eş yada ortak ona destek olacak kollayacak bir ortak hayati önem taşır.

Şimdilik diyceklerım budur-ok
8.evdeki ikizler para konusunda bazı endişeler olabileceğine işaret eder.Mirasala ilgili davalarda zorluklar çıkartır parayı alamak zor olabilir ve çok uğraşı gerektiri.İyi ortaklık yapabilirsin fakat para konusunda sorunlar yaşanabilir.Eş de savurgan olabilir ve bu yüzden para biriktirmek zor olabilir.
Jüpiter yengeçte olanlar çok duyarlı olurlar çevrelerinde olanlar hakkında.Toplumun zevk ve isteklerini kolaylaklıkla sezebilir bu sezgi sayesinde maddi başarı sağlar.Özel ve iş hayatında karşılaştığı kişilerin istek,umut ve düşlerini de sezebilirsin.Busayede insanları etkileyerek yükselebilirsin.Para biriktirip zengin olabilirsin.Değerli koleksiyonlar da yabilirsin.
Ay ile jüpiter arasındaki 60'lık açı;zenginlik ve başarı verir.Ayrıca iyi bir eş ve mutlu bir evlilik de verir.

jüpiter 8.evdeyse mirasa konma veya eşin parasından yararlanmak mümkündür.8.evdeki jüpiter şans verir ve herşeyi Allah'ın verdiğine inanılır çünkü inaç güçlüdür.bu arada hemen hemen tüm istekler gerçekleşir ama istenilenlere dikkat etmek gerekir elde edince hayırlı olmadığı anlaşılabilir.İstenilen şey önce düşünülmeli göz önünde canlandırılmalı hayal etmeli ve dilemelisin.Temiz kalpli biri olduğun söylenebilir.merkür ile 60;akılcı ve isabetli kararlar verilebilir.Edebiyatta büyük başarı sağlanabilir ve buradan bol para kazanılabilir.Neşeli,cömert,gayretli,sabretmesini bilen biri olabilirsin ve hayatta başarılı olabilirsin.venüs ile 120;kıyafete düşkünlük olabilir,pahalı eşyalar yüzünden fazla para harcanabilir.İyimser ve hayatı seven bir yanın var. mars ile 135;kumar,spekülasyon yüzünden para kaybı olabilir,hırsılar tarafından soyulma,boşboğaz ve kendini karuyama gibi etkiler verir.uranüs ile 180;para kaybı yaşanabilir,işte başrısızlık verebilir.Kumardan ve spekülasyonlardan uzak durmak gerekir.plüton ile 135;parayı isteyebilir fakat parayı elde tutamama,toplum ilşkileinde başarısızlık,yaşamdan zevk alamama ve yakınma durumu.
8. Ev'de üç tane - sanırım - zorlu sayılacak gezegen var.

Neptün, Oğlak, 10 derece 10 '

120 derece Jüpiter, Ep
Kavuşum Satürn
60 derece Plüto
135 derece Asc
45 derece Ds


Satürn, Oğlak, 02 derece 27 '

120 derece Güneş, Merkür, Jüpiter, Ep
150 derece Ay, Ic
Kavuşum Uranüs, Neptün
180 derece Şiron


Uranüs, Oğlak, 00 Derece 57 '

120 derece Güneş, Merkür, Ep
Kavuşum Satürn
150 derece Ic
180 derece Şiron


- Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.
mislina Yazılan:benim 8 evim boş ve koç bunun anlamı ne olabilir?

sevgili mislina , 8.evi ileriki zamanlarda irdelemeyi düşünüyorum. o zaman detaylı şeyler söyleriz ama şimdilik 8.evinin yöneticisi olarak marsı aldığımızı , senin marsının güneşinle kavuşum yaptığını ve oldukça tutkulu , korkularıyla yüzleşme cesareti olan bir yapın olduğunu söyleyebiliriz.
Beatricé Yazılan:
Melike Yazılan:Merhabalar!
Arkadaslar , 8. ev de kova burcu ani olum deniyor ya; hic ornekle karsilastiniz mi? Yukseleni yengec olanlarin kova oluyor genelde. Bir tanidiginizin haritasi varsa baksak. Ben bu yuzden sanki kendimi sartladim aniden olum gelirse diye.

8.evinde kova olan milyonlarca insan var. Bu benim burcum şu ben tamamen o burcun özelliklerindeyim der gibi insanları 12 karaktere bölmekle aynı şey oluyor hatta daha fazlası. Ölüm özellikle ani ölüm için çok daha fazla gezegen durumları ve transit durumları da gerekli.

Beatrice'in ve başak69'un dediği gibi 8.ev kova olunca âni ölümü gösterir bilgisi çok yanlış bir genelleme olur.
haritada mars ve uranüsün sert açıları varsa kazalara dikkat edilmesi söylenebilir harita sahibine ama âniden öleceksin demek hatalıdır.
(02-04-2010 11:06 PM)dove7guntesti Yazılan: [ -> ]merhaba burada henüz daha çok yeniyim ve çok astroloji bilgim yok. yardımınızı rica edeceğim.
bir konuda okuduğum yorumlar kafamı çok karıştırıyor. 26 temmuz 1987 yalova 16.30 doğumluyum. astrozoomdan cıkardığım doğum haritamda; güneş, ay, merkür, venüs, mars, lilith ve vertex 8. evdeler. ve marsım aslan burcunda plütoylada 90lık açısı var.
heryerde çok ani ve kötü bişekilde öleceğim yazıyor. bu doğru mu?

Ölüm konusu 8.ev alanına girmekle birlikte ,

cinsellik + korkular + duygusal huzur + manüplasyon + dönüşüm + krizler vb. gibi başka konuları da ifade eder.

yani bunca seçenek varken , '' sen kötü şekilde öleceksin '' demek bir falcı yaklaşımıdır ve yanlıştır.
ciddiye almayınız.
merhaba,
esra için yazmıştım ama, şöyle açıklayabilirim. Haritanızda yer alan natal ay'ınıza transit jüpiter açı yaptığında , özellikle kavuşum yaptığında dönemlerde bayanların hamile kalma olasılığı çok yüksektir. Tabi bu arada haritanızda yer alan ay 'ın hangi faz da olduğu da önemli. Kusura bakmayın, ASC ikizler, güneş ve merkür başakta olunca, bazen bilgi aktarımım benden kaynaklı olarak anlaşılamayabiliyorgülücük
Sayfalar: 1 2 3
Referans Adresler