Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: Burçlar ve Fiziksel Özellikler
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3
Koç-Mars:Yüksek alın, çatı şeklinde uzun bazen burnun üstünde birleşen kaşlar,badem şeklinde gözler,gür kısa kıvrık kirpikler,kalkık keskin hatlara sahip bir burun, dar ince dudaklar ,küçük dişler,sivri kimi zaman küçük çene,Uzun boyun,kısa küt eller,orta boy ,vücudun üst kısmı altkısmından uzun olabilir,bacaklar kısa,kıllı vücut ,kaslı veya kas yapmaya müsait vücut ,omuzlar geniş basenler dar,Saç ve göz rengi koyu yalnız saçlar kızıl olabilir, dudaklar ve yanaklar renkli ,gözlerin sık sık kanlanma ihtimali var,saçlar gür ve kıvırcık.

Boğa-Venüs Boğada
:Orta boy, kısa ve kalın boyun,düzgün ve kalın bir cilt,düz bir yüz basık geniş düz bir burun,vücudun belden üst kısmından kilo alam ihtimali,saç göz ve ten rengi soluk renkler-toprak renkleri,dudaklar dolgun ve geniş ,yüz şekli karemsi ama hatları çok keskin değil,mutlu ve kendine yeten bir yüz ifadesi,omuzlar geniş basenler dar ,Güçlü bir sese sahip olabilme ihtimali.

İkizler-Merkür :Uzun boy, kollar bacaklar,eller uzun ince ve zarif,omuzlar ve basenler dar ,yüz küçük yuvarlak ve çocuksu,burun dar dudaklar geniş ve ince,ön dişler tavşan,saç göz ve ten rengi açık
,kirpikler az, genelde pek kilo almayan bir tip,ince bel.

Yengeç-Ay :Kısa boy,dar ve düşük olabilen omuzlar,geniş olabilen basenler,özellikle göbekten kilo alma ihtimali,kadınlarda dolgun göğüs,yuvarlak elmacık kemiklerine doğru genişleyen bir yüz şekli,ay şeklinde kaşlar,badem şeklinde gözler, uzun gür kirpikler,burun kemerli,dudaklar dolgun,dudak kısmının profilden bakıldığında burun ve çeneden daha geride durma yani içe çökük gibi durma ihtimali,çenede gamze yada yarık,saç rengi genelde koyu renk cilt açık renk gözler açık renk olabilir,gözlerde uykudan kalkmış gibi Asyalılara özgü bir hava olabilir , kılsız bir vücut ,yengeç bacaklarına benzeyen bacaklar,yaşlandıkça gerginliğini kaybetmeyen bir cilt, kısa-küçük alın,buğulu bir ses

Aslan-Güneş:Orta yada uzun boy ,geniş omuzlar dar basenler,kemikler büyük vücut kaslı ya da kas yapmaya müsait,saç göz ten rengi açık renk,cilt pembemsi,gözler iri ,yüz büyük ve hatlar köşeli ,burun uzun ya da büyük ,dudaklar ince ,saçlar gür ve iri dalgalı olabilir.

Başak-Merkür Başakta
:Boy uzun vücut ince bacaklar ve kollar uzun eller uzun ince ve zarif,omuzlar dar ve düşük ,basenler geniş olabilir,yüz küçük ve yuvarlak,saç göz ve ten rengi soluk renkler-toprak renkleri,saçlar düz, ayrık duran ön dişler

Terazi-Venüs:Boy orta,omuz basen genişliği birbirine eşit,ince kemikli etli bir vücut yapısı,Saç göz ten rengi açık renk,yüz renkli ve düz ,burun hokka,cilt düzgün,gamzeli olunabilir,mutlu ve sağlıklı bir yüz ifadesi,vücut kılsız ,yüzdeki tüm organlar dengeli olarak dağılmıştır.

Akrep-Pluton :Boy orta bacaklar kısa ve Akrep bacağı şeklinde,saç gür ve koyu renk,kaşlar uzun gözler derin yada çekik gibi,kirpikler gür uzun ve koyu renk,Gözler koyu mavi koyu yeşil yada koyu kahve,dudaklar dolgun ve profilden bakınca çene ve burundan daha fazla öne çıkıyorumuş gibi,yüz üçgenimsi,elmacık kemikleri çıkık yada yüzün o bölgesi geniş,omuzlar ve basenler genelde eşit ve geniş,vücut kıllı ,kalçalar arkaya doğru çıkık ( Jennifer Lopezinkiler gibi ),buğulu bir ses.

Yay-Jüpiter :Boy uzun,kollar bacaklar eller uzun ve zarif,alın yüksek,gözler iri,yüz uzun,burun uzun ama hokka,tavşan dişler, dudaklar geniş,mutlu bir yüz ifadesi,çene çizgisi alın çizgisinden geniş olabilir,Omuzlar geniş basenler ya doğuştan geniş yada bu bölgeden kilo almaya müsaitlik verdiği için zamanla genişleyebilir ,saç göz ve ten rengi münkün olduğu kadar açık cilt pembemsi bir renkte


Oğlak-Satürn
:Yüz dar ve uzun alın kısa çene belki uzun, yüz hatları simetrik ve fotojenik, burun ve dudaklar şekilli,cilt düzgün, dişler düzgün,vücut T şeklinde, elmacık kemikleri ve vücuttaki bazı kemikler çıkık olabilir ,burun kemiği kırılmış gibi durabilir,saç göz ve ten rengi koyu renk,gamzeli olunabilir,gençken olgun ve yaşından büyük gösterirler ama düzgün kemik yapısı yüzünden belli bir yaştan sonra yaş göstermezler ,sırtta hafif bir kamburluk olabilir, tok bir ses tonu.


Kova-Uranüs :Boy uzun ,kollar bacaklar eller uzun ince ve zarif,Saçlar gür dalgalı ve açık renk gözler koyu kahve koyu mavi koyu yeşil olabilir,Dudaklar dar ve ince,yüz şekli oval ,alın yüksek,vücut V şeklinde,basenler dar omuzlar geniş,burun dar ve kalkık tiz ses

Balık-Neptün :Boy kısa ,vücut dolgun omuzlar dar basenler geniş olabilir,yüz hatları yuvarlak bacaklar deniz kızı resimlerindeki gibi ayaklar dışa dönük,düz taban olunabilir, gözler hafif çekik gibi,uykulu, ya da hüzünlü bakışlar ,sevimli bir yüz ifadesi,Gözler koyu kahve ,koyu yeşil, koyu mavi-yeşil olabilir.


Arkadaşlar burda yazılanlar benim kitaplarda ,dergilerde okuduklarım ve kendi yaptığım gözlemlere dayanıyor.Sizlerde bu konuda kendi gözlemlerinizi aktarırsanız sevinirimgülücük
Alıntı:Balık-Neptün :Boy kısa ,vücut dolgun omuzlar dar basenler geniş olabilir,yüz hatları yuvarlak bacaklar deniz kızı resimlerindeki gibi ayaklar dışa dönük,düz taban olunabilir, gözler hafif çekik gibi,uykulu, ya da hüzünlü bakışlar ,sevimli bir yüz ifadesi,Gözler koyu kahve ,koyu yeşil, koyu mavi-yeşil olabilir.

Alıntı:Aslan-Güneş:Orta yada uzun boy ,geniş omuzlar dar basenler,kemikler büyük vücut kaslı ya da kas yapmaya müsait,saç göz ten rengi açık renk,cilt pembemsi,gözler iri ,yüz büyük ve hatlar köşeli ,burun uzun ya da büyük ,dudaklar ince ,saçlar gür ve iri dalgalı olabilir.

Alıntı:Yay-Jüpiter :Boy uzun,kollar bacaklar eller uzun ve zarif,alın yüksek,gözler iri,yüz uzun,burun uzun ama hokka,tavşan dişler, dudaklar geniş,mutlu bir yüz ifadesi,çene çizgisi alın çizgisinden geniş olabilir,Omuzlar geniş basenler ya doğuştan geniş yada bu bölgeden kilo almaya müsaitlik verdiği için zamanla genişleyebilir ,saç göz ve ten rengi münkün olduğu kadar açık cilt pembemsi bir renkte

bir örnekle açıklamak istediğim bi durum var konuyla ilgili ;

mesela benim haritamda olduğu gibi ASC yani yükselen üzerinde 1 veya 2 gezegeniniz olabilir. (hatta daha fazlası)

yükselen üzerindeki bu gezegenlerin her birinin en az yükselen burcunuz kadar etkili olduğunu , fiziksel görünümünüzde de etkili olacağını söyliyeyim.

yani benim yükselen burcum yay ancak hem güneş hemde neptün yükselen üzerinde.. öyleyse üstteki gibi yorumları okurken , yükselen burcunuzla birlikte -varsa- yükselen üzerindeki gezegenlerin etkilerini de okuyun derim.
Ben şöyle bir formül uygularım.Önce burcunuzun özelliklerini okuyun sonra buna Ay burcunuzun ve varsa yönetici gezegenini ağırlayan burcu ekleyin.En son ve en ağırlıklı olarak Yükselen ve 1. evdeki gezegenlere bakın.Bu gezegenlerin verdiği özellikleri yaptıkları açılara göre biraz daha kafanızda şekillendirin.Yükselen çizgisinin açıları içinde yanı şeyi yapın.Özellikle 1. eviniz boşsa Yükselenin yönetici gezegeninin düştüğü burç ve yaptığı açılara bakın.

Netice de her zaman söylediğim gibi burçların etkisini anlamak için genetik yapınızı yani ailedeki insanların özelliklerini düşünmeniz gerekli.Sonra da kendi kendinize ''neden anneme benziyorum da babama benzemiyorum,Neden kardeşimin burnu kalkık ama benimki kemerli,neden diğer kardeşim sarışın ben esmerim'' gibi sorular sorun.Bu soruların cevabı olacaktır burçların verdiği özellikler.


Birde bilmiyorum dikkatinizi çektimi burçların verdiği özellikler hakikatende özdeşleştirildikleri hayvan ya da nesnelere benziyor.Mesela Yengeç ve Akrep burçları parantezimsi bacaklar veriyor,Kova burcu Kova şeklinde üst vücut yapısı,Başak bir başak gibi uzunluk ve incelik,Aslan aslan yelesi gibi gür saçlar veriyor.
Alıntı:Birde bilmiyorum dikkatinizi çektimi burçların verdiği özellikler hakikatende özdeşleştirildikleri hayvan ya da nesnelere benziyor.Mesela Yengeç ve Akrep burçları parantezimsi bacaklar veriyor,Kova burcu Kova şeklinde üst vücut yapısı,Başak bir başak gibi uzunluk ve incelik,Aslan aslan yelesi gibi gür saçlar veriyor.


evet Nin.Me.Sar.Ra ; mesela yengeçler yan yan yürürler hedeflerine doğru. yengeç etkisi güçlü insanlarda da bu var. gerek ilişkilerinde , gerek iş hayatlarında direkt olmak yerine çekingen adımlarla ilerliyorlar.

ve yay burcunun hayvani sembolü AT , kardeşim görmesin beni kızdırırdı ;)

yay burcu erkekleri atletik olabiliyor (istisnalar da var tabii ki) ve yay bayanlarına TAY gibi denildiğine çok şahit oldum gülücük
tabii At derken , yarı insan yarı at olan santordan bahsederler mitolojide yay burcuyla alakalı.
Kova burcunun yoğun etkilerini taşıyan biri olarak kova gibi bir üst vucut tarzım olduğunu söyleyemem nimerarsa,sanırım güneş venüs kavuşumumdan kaynaklı,yaa aslında tek burcu göre bu görüntü tarzı biraz bana terz geliyor açıkcası,ama genel olarak bakıldığına söylediklerinde haklı olabilirsin...

çilekli süt

Bunlarda benden olsun o zaman Nin.Me.Sar.Ra gülücük
(Ocak ayında bloğuma yazdığım yazılardan)

Şimdi yazımıza başlayalım bakalım hangi yükselen burç hangi fiziksel özelliklere sahip, hangi becerileri var, hangi tatlı huylarla bezenmiş, hangi yönlerinden korkulmalı vs. (:



KOÇ: Koç burcunun yönetici gezegeni Mars’tır.Yükselen burcu Koç olanlar genellikle spor yapan, orta ya da uzun boylu yüz hatları çok sert olan kişilerdir. Fazlasıyla dobra olurlar ancak bu dobralıkları ve düşünmeden konuşma huyları yüzünden çok fazla kalp kırabilirler. Bazen de çok saldırgan olabilirler, çabuk ve ciddi öfkelenmeler görülebilir ancak öfkeleri geçici olur –karşısındakinin kafasını gözünü patlattıktan sonra rahatlarlar çünkü ((: Kin tutmazlar. Şiddetli baş ağrıları çekebilirler. Sporu severler ve fiziklerine çok önem verirler. Parlak ve şık giyinmeyi severler. Özgüveni yüksek ancak fazlaca bencil olabilen kimselerdir. Özgürlüğe fazlaca düşkündür, çok çabuk sıkılır, asla boyunduruk altında yaşamaya tahammül etmez. Dürtüsel ve ani tepkileri vardır, çok fazla düşünmeden harekete geçerler. Bu aşk hayatlarında da böyle olur. Bir çok kez aşık olup sonradan hayal kırıklıkları yaşa(t)maları olasıdır. Öncü nitelikte oldukları için olayları/ilişkileri vs. başlatmak tam onlara göredir ancak sürdürmeyi pek de fazla beceremezler. Hareketi, mücadeleyi ve sporu sever yavaş ve ağır insanlardan uzak durular. Yükseleni Koç burcu olanların, baş ve yüz kısmında bir yara izi ya da büyük bir ben görülmesi çok görülen bir durumdur. Omuzlar geniş ve kollar/bacaklar güçlüdür. Çabuk sıkılma huylarını yenebilirlerse çok iyi bir eş, lider ya da yönetici olabilirler.




BOĞA: Boğa burcunun yönetici gezegeni Venüs’tür. Yükselen burcu Boğa olanlar genellikle tatlı bir yüz ifadesine ve/veya ses rengine sahip olurlar. Yanakları gamzeli olabilir. Boğazları hassas olur sık sık bademcikleri şişebilir. Doğal olanı severler. Spor yaparlarsa genellikle doğa sporları ilk tercihleri olur. Boğa sabit bir burç olduğundan bir defa söz verdiğinde onu mutlaka yerine getirmeye çalışır, sadıktır. Sabit bir burç olduğundan inatçıdır, istikrarlıdır. Huzurlu ortamları sever. Diplomatik olurlar yani fikirlerini hemen ortaya atmazlar, nabza göre şerbet verirler çünkü; huzursuzluk sevmezler. Nazik ve tatlı dilli insanlardır. Yemek ve cinselliğe oldukça fazla önem verirler, keyiflerine fena düşkündürler. Dünya nimetlerinden yararlanmak, lüks ve konfor tam onlara göredir. Yemeğe düşkün olan –ve çok da iyi yemek yapabilen- yükselen Boğa insanı bu düşkünlüğü yüzünden kilo almaya baya baya bir meyillidir. Dışardan bakıldığında çok soğuk ve seviyeli bulanlar olabilir. Para kazanmasını iyi bilirler ve parayı çok çok severler. Çabuk sinirlenmezler ancaaaaak bir sinirlendiler mi kaçıııın ordan kaybolun (:




İKİZLER: İkizler burcunun yönetici gezegeni Merkür’dür. Yükselen burcu İkizler olanlar genellikle uzun boylu ve ince yapılı olurlar. Gözler ela ya da renklidir. Hareketli ve konuşkan kişilerdir. Ellerini kullanarak çeşitli işler yapabilir. En azından konuşurken ellerini kullanarak konuşmasına anlam katar. İletişimde başarılıdır. İnce dudakları, cazibeli bir gülümsemesi vardır. Eğlence ve muhabbet ortamlarının aranılan insanlarıdırlar. Bir defada birden fazla işle meşgul oldukları hemen hemen herkesçe bilinmektedir. Eğer böyle olmazsa mutlu olamazlar, sürekli bir şeyler ilgilenmek isterler çünkü farklı farklı konulara “birden” meraklanabilirler. Bu aşk içinde geçerlidir (: Birden fazla sevgiliyi idare etme gibi durumları söz konusu olabilir. Hareketlidirler ve yaşlarından daha genç gösterirler. Meraklıdırlar, araştırmayı severler. Hep yeni bir şeyler öğrenmek isterler. Ama kitap okumaktan sıkılabilirler. Dikkatlerini ve meraklarını sürekli ayakta tutabilecek kişiler onların en yakın arkadaşları ya da sevgilileri olabilir. Entelektüel olmayan kişilere pek önem vermezler. Başkaları hakkında -iyi ya da kötü- konuşmadan yapamazlar. Gazetecilik yapmak tam da onlara göredir. Evliliklerinde/yakın ilişkilerinde mantığa ve kafaca uyuma daha çok önem verirler dolayısıyla cinsellik ikinci plandadır onlar için. Özgürlüklerinin kısıtlanmasına dayanamazlar, bu durumlardaki firarları meşhurdur. Arkadaşlarına sevgililerinden daha fazla önem verebilirler. Sinirsel olarak hassastırlar bu konuda bazı rahatsızlıklar yaşayabilirler çünkü sinir sistemleri patlamaya hazır bomba gibidir.




YENGEÇ: Yengeç burcunun yönetici gezegeni Ay’dır. Yükselen burcu Yengeç olan kişiler genellikle açık renk gözlere ve orta ya da kısa bir boya sahip olurlar. El ve ayakları minnacık olur (: Uysal, evini ve çocuklarını seven, duyguları değişken olan insanlardır. Zodyak’ta Ay en hızlı hareket eden gezegen olduğu için Yengeç burcunun duyguları da Ay’ın hızı nispetinde sürekli değişir. Bu durum yükselen burç söz konusu olunca daha belirgin hale gelir. Yani yükselen burcu Yengeç olan birinin duygularının sürekli değiştiği, Güneş burcu (yani şu bildiğimiz “benim burcum Akrep ya da Koç” vs. dediğimiz burç) Yengeç olan birinden daha fazla belirgin olur. Yengeçler için “bir güler bir ağlar” imgesi kullanılır. Bu imge daha çok yükselen burcu Yengeç olanlar içindir. Hayaller kurarlar, sezgileri güçlü olur. Geçmişten kopamazlar ve sevdikleriyle maziyi paylaşmaktan çok hoşlanırlar. Romantik ve duygusal tiplerdir. Değerli buldukları bir şeyi yıllarca saklayabilirler. Kırıcı olmayı sevmezler “kendine yapılmasını istemediğin şeyi başkalarına yapma” felsefesini benimsemişlerdir. Bu nedenle genelde yardımsever ve nazik davranışlıdırlar. Oldukça alıngandırlar, karşısındaki kötü niyetle söylemese bile bir şeye kafalarını taktılar mı kafalarında kurar da kurarlar. Mideleri çok hassas olur, özellikle üzüldüklerinde/kızdıklarında mide ile ilgili problemler yaşayabilirler. Geleneksel giyinmeyi severler, inciyi çok severler. Aldatmaya ve aldatılmaya karşıdırlar. Yengeç burcu da Koç burcu gibi öncü nitelikte bir burçtur, yeni başlangıçlara bayılır, ancak; sadakatli olduğundan bir o dala bir bu dala atlamayı sevmez. Gizemli ve mistik konular ilgilerini her zaman çeker, bu konulara ilgilidirler. Denizi ve deniz kenarında yürüyüş yapmayı çok severler. Arkadaşlarını ailelerinden görürler ve arkadaşlıklarını yıllarca sürdürebilirler.


çilekli_

çilekli süt

ASLAN: Aslan burcunun yönetici gezegeni Güneş’tir.Yükselen burcu Aslan olan kişiler genellikle açık renk gözlere ve/veya saçlara, yapılı bir vücuda sahip olurlar. 30'lu yaşlarına kadar yükselen Aslan burcu çok hareketli yerinde duramayan ve sık sevgili değiştiren bir portre çizebilir. Yükselen Aslan burçları 30’undan sonra ağırlaşmaya başlar. İdare etmeyi ve yönetmeyi sever, dikdatörlük eğilimleri de vardır. İnanılmaz bir artistik kabiliyete sahiptir. Özellikle rol kesme konusunda çok başarılıdır. Rolünü iyi oynar, çok inandırıcıdır. Herkesin kendini beğenmesini ve övmesini bekler, bunun için elinden geleni yapar. Alkışlara dayanamaz, içi gider (: Eğlenceye düşkündür, kumar ve piyango en büyük tutkularından biri olabilir. Çocuklara karşı sevecendir ve çocuklar da onu sever. Sevgi ve ilgiye aşırı düşkündür, alkışlar durduğu anda küsüp kırılabilir. Zaman zaman kibirlenip diğer insanları beğenmeme ya da kendinden aşağıda görme eğilimi vardır. Sinirlendiğinde bütün sevimliliği kaybolur çok kabalaşabilir bu durumdaki bir yükselen Aslan’ı ancak sevimli ve uysal kişiler yatıştırabilir. Canlı renkler, güzel kişilikler
–bilhassa medyatik ve ünlü kişiler- dikkatlerini cezbeder. Güzelliğe, sanata ve estetiğe çok önem verirler. Sevgilileri son derece bakımlı ve en az kendileri kadar ışık saçan, gurur duyabilecekleri özelliklere sahip kişiler olmalıdır. Eleştirilmeye tahamül edemez. Kolay incinirler ama bunu çok iyi gizlerler. Arkadaşlarına ve çevresine karşı yüce gönüllüdür, eli açıktır bu nedenle de çok savurgan olabilir. Fark edilmeyi sevdiği için kaliteli ve çok çok lüks giysiler, mücevherler, eşyalar vs. kullanır –hatta bazen abartıp aşırı rüküş olur bu yüzden- Kendisine değer veren ve onları bıkmadan usanmadan seven insanlara karşı inanılmaz sadık ve cömert olurlar.




BAŞAK: Başak burcunun yönetici gezegeni İkizler burcunu da yöneten Merkür’dür. Yükselen burcu Başak olan insanlar İkizler yükselenli olanlar gibi innncecik bir fiziğe sahip olurlar. Hatta daha da ince. Göz ve saç renkleri genellikle koyudur ve birbiriyle uyumludur. Bir çoğunun teni pürüzsüzdür. Ön dişleri (üst ortadaki iki diş) ya iri/uzundur ya da seyrektir. Dışardan bakıldığında çok çok soğuk ve seviyeli görünür ancak yardımsever ve konuşkan insanlardır. Seviyeli durmaları tamamen çekingenliklerinden ve insanları gözlemleme ihtiyaçlarındandır. Kibirli ve kendini beğenmiş insanlar değildirler. Övgüye dayanamazlar -övgüyü pek de sevmezler- Yaptıkları işleri takdir ve iltifat avlamak için yapmazlar. Başak burcu da İkizler gibi pratik ve zekidir, gündelik işlerde karşılaştığı problemleri inanılmaz bir serinkanlılıkla ve kimsenin aklına gelmeyen pratik yöntemlerle çözmesiyle tanınır. Ancak yükselen İkizler kadar çok konuşmaz, az ve öz konuşur. Zeka gezegeni Merkür’ün etkisinden olsa gerek sinirsel olarak hassastır, öyleki fazla çalışan zihni nedeniyle metabolizması gece gündüz çalışır ve bir de evhamlı ve pimpirikli olduğundan hep incecik kalır (: Sindirim sistemleri de çok hassastır. Bazı önemsiz şeyleri günlerce hatta aylarca düşünür, kendine dert edinir. Bu yüzden sindirim sistemleri çok etkilenir. Rahatlamaya ihtiyaçları vardır. Başak yükselene sahip kişiler iş hayatında inanılmaz çalışkan olur ama genelde arka planda kalmayı tercih ettiğinden bir yükselen Aslan ya da bir yükselen Akrep parsayı toplar ((: Çalışkan olmasının yanında oldukça çekingendir. Bu nedenle fazla göze gözükmeyen bir tiptir. Arkadaş/eş vs. seçerken çok çok ince eleyip sık dokur bu nedenle arkadaşları azdır. İnsanları çok iyi gözlemler, analitik zekaları oldukça gelişmiştir. Detaycı ve eleştirel kişiliklerdir. En yakınlarının/sevdiklerinin bile gözünün yaşına bakmaz, yanlışı gördüğünde hemen eleştiriyi basar (: Doğrucudurlar. Doğruyu sonuna kadar savunan dürüst insanlardır. Evlenmekte acele etmezler. Fazla seçici olduklarından evde bile kalabilirler –ya da evlenmek istemezler- Ailelerine bağlı insanlardır. Çok zeki ve ayakları yere sağlam basan kişileri eş olarak seçme eğilimleri vardır. Herkes yükselen Başak’ın sahasına giremez. Gözlemlediği ve beğenmediği kişiyi “delete” yapar ve o kişinin değiştiğini görmedikçe de yanına yaklaştırmaz. Düzenli ve temiz ortamlarda yaşamayı severler. Sağlıklarına dikkat ederler. Sade ve birbirine uyumlu renklerde giyinmeyi severler. Değişken nitelikte olduğu için daha önce kızıp, tartıştığı ya da küstüğü birine karşı kin tutamaz, siniri hemen geçer -tartışma/kavga nedenine göre-




TERAZİ: Terazi burcunun yönetici gezegeni Boğa burcunu da yöneten Venüs’tür. Yükselen burcu Terazi olan insanlar genellikle minyon tipli, güzel bir yüze ve fiziğe sahip olan kişilerdir. Gözleri çoğunlukla renklidir. Boğa burcunda olduğu gibi uyumu ve huzuru severler. Diplomatiktirler, huzurları bozulmasın ya da kırgınlık oluşmasın diye ikili oynayabilirler, nabza göre şerbet vermecilik oynayabilirler (: Evet dedikleri çoğu an aslında hayır diyorlardır ama siz onun tatlı dili yüzünden farkında bile olmazsınız ((: Güzelliklere, estetiğe, müziğe, sanata düşkündürler. Sevgi dolu ve sevgiye tapan insanlardır. Tatlı dilli ve güler yüzlü olurlar. Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır atasözünü de bildiklerinden bu yeteneklerini kötüye kullanıp insanları amaçları için alet edebilirler. Bir çok arkadaşları vardır ancak dışardan böyle gözükür. Onlara sorsanız dışardan görülen arkadaşlarının sayısı yarıya iner. Herkesle uyumlu olmaya çalışır ama bu herkesin onun arkadaşı olduğunu göstermez. Zirvede olanları ve işine yarayabilecek kişileri arkadaş olarak seçmekte ustadır. İltifat avcısıdır, iltifatları çok sever ve insanlara kendine iltifat etmeleri için çeşitli fırsatlar sunar (: Aşık olmaya bayılır. Aşık olduğu zaman her şeyini paylaşır bu yüzden ondan yararlanmaya kalkanlar olabilir. Aşkta seçici olmak zorundadır yoksa çok derin hayal kırıklıkları yaşayabilir. Giyimine, lükse ve kokoş olmaya düşkündür (: Kavga etmeyi sevmezler ama bir kızdıklarında da öfkeleri yakıcıdır. Yine de kin tutmazlar.




AKREP: Akrep burcunun yönetici gezegeni Koç burcunu da yöneten Mars ve bir diğer yöneticisi de Pluto’dur. Yükselen burcu Akrep olan insanlar genellikle çekici ve derin bir bakışa sahip, kolları ve bacakları güçlü, boyunları kalın olur. Ketum olduklarından gizli işler çevirmeye elverişlidir. Kendileri ya da sırları hakkında bilgi vermeyen daha çok bilgi toplayan, bir yolunu bulup insanların hayatlarına sızarak burnunu sokan ve yeni şeyler öğrenen biridir. Ona verilen sırlar güvende olur, kimseyle paylaşmaz. Fazlaca meraklı ve araştıran tiplerdir. Çok şüpheci olduklarından bir şeye kolay kolay inanmazlar. İş hayatında hırslı olurlar ancak hırslarını abatırlarsa ortaya şiddetli geçimsizlikler çıkabilir. Özel hayatlarında da durum farksızdır. Kıskanç ve kısıtlayıcı olurlar. Cinsel hayat olmazsa olmazlarıdır çocukluklarından itibaren kafaları bu konu hakkında çok iyi çalışır ((: Duygusaldırlar, hem de çok.. Amma velakin sabit bir burç olduğundan duygularını gizleyebilirler. Hem de bu konuda hiç zorlanmadan.. Kendilerine güvenleri “birazcık” eksik olduğundan sevgilerini ve kendilerini pek iyi ifade edemezler bu yüzden de gizlemeyi tercih ederler. Kendine sevgili seçerken; karşısındaki güçlü ve tuttuğunu koparan, aynı zamanda hislerine değer veren ve onu derinlemesine seven asla yüzeysel olmayan biri olmalıdır.. Aksi halde birbirlerini anlayamaz ve doğal olarak da geçinemezler. Sevgilim dediği kişiyi inanılmaz sahiplenir, kısıtlar ve kıskanır. Onunla beraber spor yapmak, yürümek, koşmak, eğlenmek ister. Yükselen Akrep burcu dışardan çok soğuk ve statik görünmesine rağmen karşısında kafa dengi biri olduğunda oldukça hareketli ve enerjik birisidir. Enerjisi sanki içine yönelmiş gibidir. Gizli ilimlere ve mistik şeylere meraklıdır. Geçinmesi kolay tipler değillerdir. Siyah renkte giyinmeyi çok sever. Yıkılmadım ayaktayım şarkısı bu yükselen burca sahip insanlar için bestelenmiş gibidir (: çünkü; yükseleni Akrep olan insanlar düşseler bile çabucak doğrulmayı iyi bilirler.



çilekli_
Şimdi bende yükselen ikizler Satürn, Merkür, Venüs kavuşumu var. En büyük avantaj yaşımı göstermemem. Gençlikte gerçi bu konuda problemlerim oldu. Çocuk muamelesi gördüm. Ama şimdi işe yarıyor. Satürn cilt problemleri, artı diş telleri ve boyun ortada kalmasına neden oldu sağolsun. Venüste olmasa yanmıştım demekki gülücük

çilekli süt

YAY: Yay burcunun yönetici gezegeni Balık burcunu da yöneten Jüpiter’dir. Yükselen burcu Yay olan insanlar dışa dönük ve güler yüzlüdürler. Gençken olmasa bile 30 yaş civarlarında özellikle basen ve baldır kısımlarından – ve göbişlerinden (: - fena halde kilo alabilirler. Yükselen Yay erkeklerinin genç yaşta saçları önlerden ve şakaklardan açılabilir. Fizikleri genelde güzel olur. Yapılı bir vücut görülmesi kuvvetle muhtemeldir. Neşeli, sıcak kanlı ve isteyince herkesle uyumlu olabilen insanlardır. Farklı bir espri anlayışları vardır, esprileri insanları yerlerde süründürür –yani gülmekten (: Dobra ve dürüst kişilerdir ancak bu dobralıkları bazen yükselen Koç burçları gibi kırıcı olmalarına sebep olabilir. Hatta öyleki karşılarındaki insanı kırdıklarının farkına bile varmayabilirler. Doğa sporlarını, araba kullanmayı ve tehlikeli işleri severler. Gezmek, yeni şeyler denemek/keşfetmek, farklı –özellikle yabancı kültürlerden- insanlarla tanışmak hobileridir. Özgürlük delisidirler, asla kısıtlanmaya evde mahkum olmaya gelemezler. Polyanna zihniyetindedirler, her zaman iyi şeyler düşünür, yaradılışlarından gelen bir huyla olaylara olumsuz açıdan bakmazlar. Bu yüzden hayatlarında bazı handikaplarla karşılaşabilirler. Olayları iki açıdan da düşünmek gereklidir, temkinli olmak her zaman işe yarar ancak yükselen Yay insanlarının felsefesi için temkin çok uzak bir kelimedir. Sezgileri güçlü, düşünsel yanı da son derece kuvvetlidir. Felsefe, tasavvuf, astroloji vs. gibi alanlarda başarılı olabilir. Gizli aşk ilişkileri yaşamaya meyillidir. Sevgilisini tutkuyla sever –özgürlüğünü kısıtlamadığı ve canını sıkmadığı sürece- ancak yine de başkalarıyla flört etmekten kendini alıkoyamayabilir –en azından kompliman yapar (: İçten içe ünlü olmak ister, gözü hep yükseklerdedir. Büyük hedefleri vardır. Pesimist ya da eleştirel kişilerle bir arada bulunmayı sevmez. Paylaşımcı, akıllı ve neşeli kişiler ilgi alanına girer.




OĞLAK: Oğlak burcunun yönetici gezegeni Kova burcunu da yöneten Satürn’dür. Yükselen burcu Oğlak olan insanlar orta yada kısa boylu, kemikli bir vücuda sahip olan, hafif kambur ya da bir türlü dik yürüyemeyen bir duruşa sahip, esmer, çok güzel olmasa bile fotojenik bir yüzü olan kişilerdir. Fotomodel olacak kadar fotojenik olabilirler. Duruşları çok soğuk ama etkileyici olabilir. Genellikle yaşlarından daha olgun davranırlar. Çok çok az konuşurlar. Çok az gülerler. Çalışkan ve çalışmayı amaç edinen kimselerdir. En az atom karınca kadar çalışkandırlar (: Yalnız hayata biraz karamsar bakarlar.. Ne kadar başarılı olursa olsunlar, kendilerine güvenleri azdır. Zaman zaman içe dönme eğilimleri vardır. Öncü bir burç olmasına rağmen en az sabit burçların inadı kadar inadı vardır (: Yine sabit burçlarda olduğu gibi yeniliklere çabucak ayak uyduramaz, adapte olamazlar. Ayrıca yine sabit burçlardaki kadar kin tutabilme kapasiteleri vardır, yapılan kötülüğü asla unutmaz intikam için fırsat kollayabilirler –aman dikkat yani (: Geleneksel düşünürler. Maddiyata büyük önem verirler, kazandıklarını kaybetmekten ödleri kopar. Zenginlik ve yüksek mevkiler hayallerini süsler ve hedeflerini oluşturur. Zaten çalışıp, çabalayıp statü kazanmak onlar için hiç de zor değildir. Kanunlara, değerlere ve kurallara sadıktırlar. Disiplin anlayışları gelişmiştir. Özel hayatlarında olup bitenleri anlatmaya yanaşmaz, içlerinde fırtınalar kopsa da bunu pek belli etmezler. Güçlü ve dinamik arkadaşlar seçerler ama bolca bir elemeden geçirdikten sonra (: Arkdaş seçiminde çok titizdirler. Evlenecekleri insan tamamiyle bağlanabilecekleri, sadık ve evcil biri olmalıdır. Disko, bar, gece hayatı vs. ilgilerini çekmez. Eğlence anlayışları aşırılıkları asla kabul etmez. Gerçekçi ve somut düşünen insanlardır. Hayalperest ve aşırı soyut düşünen kişiler ilgilerini çekmez. Dar görüşlü oldukları söylenebilir.





KOVA: Kova burcunun yönetici gezegeni Oğlak burcunu da yöneten Satürn ve sadece Kova burcunu yöneten Uranüs gezegenidir. Yükselen burcu Kova olan insanlar genellikle orta ya da uzun boylu olurlar. Koyu gri, mavi ya da yeşil gözleri olabilir. Fizik olarak biçimli ve farklı bir güzellikleri vardır. Yükselen Kova’ların çoğu balık etli olur. Fiziken ince olmadıkları muhakkakdır. Cazibeli ve hoş olurlar. Yüz hatları da güzeldir. Saçlar bazen kızıl olabilir. Genellikle yükselen Kova kadınları güzel olur. Farklı ve eksantrik –bazen de tuhaf- giysiler giymeyi tercih eder, kendi tarzlarını oluştururlar. Asla modaya uymak için herkesin giydiği şeylerin aynısını giymek istemezler. Farklı ve aykırı olduklarını sürekli dile getirirler. Son derece entelektüel ve meraklı olurlar. Bilgi ve öğrenme peşindedirler. İsyankar ve asi insanlardır. Herkesle uyum sağlayamazlar, seviyeli ve soğuk görünürler çoğu zamanda. Hayata adeta duygulardan arınmış bir pencereden bakarlar. Objektiftirler. İnsanlık adına hiçbir karşılık almadan çalışmayı severler. Çevrelerinde kötülüğe, tembelliğe ve lakaytliğe izin vermezler. Bu cins kişileri yanlarına yaklaştırmazlar. Sabit karakterli bir burç olduğu için çok katı ve net kuralları vardır, ayrıca bunu sonuna kadar savunur. Verdiği bir karardan caymaz. İnatçı ve dik başlıdır. Aklına çok güvenir ve aklını çok beğenir. Bu nedenle –fiziki güzelliğini de hesaba katarsak- kendini beğenmiş biri olabilir. Elektronik, bilimsel konular, astroloji dünyası vs. ilgisini çeker ve bu konularda araştırmalar yapar. Tek düze ve monoton sevgililer onu sıkar, bu yüzden yeni arayışlara yönelebilir. Aşktan çok arkadaşlıkta başarılı olur, sevgilisi ya da eşi olacak insan önce mantığını tatmin etmelidir. Akıllı ve kendine ait fikirleri olan, kendi gibi zeki kişiler ilgisini cezbedebilir. Birine bağımlı olmak onu sıkacaktır bu yüzden özgürlüğünü kısıtlamayan bireysel haklara saygılı insanlarla beraber olmak isteyecektir. Eleştiriye düşkündürler eleştirmeye başladıklarında insanlara itici görünebilirler. Bir yükselen Kova insanının en korktuğu şey; kendine ait fikirlerini dile getirememek, özgünlüğünü yaşayamamak ve başkalarını taklit etmek zorunda kalmaktır.




BALIK: Balık burcunun yönetici gezegeni Yay burcunu da yöneten Jüpiter ve sadece Balık burcunu yöneten Neptün gezegenidir. Yükselen burcu Balık olan insanlar genellikle çok tatlı ve şirin insanlar olur (: Teni beyaz ya da bembeyazdır. Boy kısa ya da ortadır çok uzun olmaz. Gözler çok mahmur bakar, gözlerin renkleri de güzeldir. Ela’dan menekşe rengine kadar Yükselen Balık burcu kişilerinin en dikkat çeken yerleri gözleridir. Tombiş olurlar ve yaşları ilerledikçe kilo almaya müsaittirler. Romantik insanlardır. Sanatı, şiiri, edebiyatı sever. Hayal gücü müthiştir, harika şeyler tasarlayabilir ancak bunu olumsuz anlamda düşünürsek kendine zarar verebilecek kadar geniş bir hayal dünyası vardır. En ufak bir şeyde kırılıp hayal dünyasına çekilebilir ve kendine zarar verebilecek kadar pesimist davranabilir. Çabuk ağlar ama hemen neşesi yerine geliverir (: Azıcık psişik biridir yani (: Sezgileri güçlüdür. İnsanlarla ilişkileri çok güzeldir, iyi ve candan insanlardır. Asla bencil değildir. İyilik yapmayı severler duyarlı ve şefkatli insanlar olduklarından yardıma hazırdırlar, kimseyi geri çevirmeye kıyamazlar. Değişken karakterli bir burç olduğu için aynen yükselen İkizler burcu gibi bir öyle bir böyle derken karar vermekte zorluklar yaşayabilir. Ancak Yükselen Balık değişken karakterde olduğu için diğer değişken burçlar gibi yeniliklere ve yeni ortamlara çabuk adapte olur. Bir yükselen Aslan ya da bir yükselen Boğa yeni bir ortama girdiğinde bir Yükselen Balık ya da bir Yükselen Yay kadar çabuk uyum sağlayamaz. Çünkü onlar sabittir alışmaları biraz zaman alır.. Hayata uyum sağlamak konusunda da durum aynıdır. Kavga, tartışma vs. gibi yıkıcı şeyleri sevmez, barıştan ve sevgiden, hoşgörüden yanadır hep. Sanatsal alanda başarılı olabilir. Çok çekingen ve pasif olabilir atılgan olması gereken durumlarda bile. Aşkta fazla beklentili biri olduğundan hayal kırıklıkları yaşayabilir, ara sıra gerçekçi olmaya çalışmalıdır. Aşka ve sevgiye çok değer verir, karşısındaki insandan duyarlılık ve sonsuz sevgi bekler. Duygularıyla hareket eder.

Dip Not:

"Benim yükselen burcum Balık ama gözlerim buğulu bakmıyor, benim yükselenim Kova ama saçlarım açık renk değil, benim yükselenim İkizler ama boyum kısa, benim yükselenim Başak ama ben çok sivri ve eleştirel biri değilim, benim yükselenim Akrep ama ben ketum biri değilim" vs. gibi şeyler söyleyenler elbette çıkacaktır. Arkadaşlar tamam yükselen burç fiziği, dış görüntümüzü, spontane hareketlerimizi, dünyayı algılayış şeklimizi vs. ifade ediyor buraya kadar hepsi doğru ok. ammaaaaaa....... Eksik........

Kişi; sadece yükselen burcundan ibaret değildir....

Yükselen burçtaki gezegenler ve ASC açıları da çok önemlidir. Bu konu ile ilgili "Nil Karaibrahimgil'in" haritasını inceleyip bir analiz yaptım. Bahsi geçen konu o yazı okununca bir nebze olsun daha iyi anlaşılacaktır.


çilekli_
Sayfalar: 1 2 3
Referans Adresler