Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: Uranüs Açıları
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
AÇILAR

Uranüs pek çok durumda bir burç ve eve girmenin ötesinde, diğer natal gezegenlerle de bazı açılar oluşturacaktır. Bu durum, en basit söylemle, Uranüs’ün açı yaptığı gezegen(ler)in evrimsel gelişiminde bir hızlanma olacağını gösterir. Bu da, şimdiki yaşama kadar bu gezegenlerin kendilerini ortaya koyma biçimlerinin (davranış, yönelme, tanımlanma şekillerinin) getirdiği şartlandırmalardan kurtuluşu ve şartsızlanmayı (karakteristik Uranyen arketipleri) harekete geçirir. Eğer Pluto’da ifade edilen, yaşamdan yaşama devam eden Ruhun Evrimsel Yolculuğu görüşünü benimsersek: O zaman açı menzilindeki orb durumu bu gelişimin ne kadar eski ya da yeni olduğunu belirleyecektir. Bir diğer deyişle, eğer açı kesin tam açıya yaklaşan bir açıysa; örneğin Akrep’in 5. derecesindeki Venüs ile 5 derece İkizler’deki Uranüs 150'lik açıya yaklaşıyorsa veya bu gezegenlerin açısı tam açıdan uzaklaşmaya başlamışsa; bu temel farklılık, evrimsel anlatımla bir durumun diğerinden daha yeni olduğunu gösterir. Açının orbu her iki koşulda da bu durumun ne kadar eski ya da yeni olduğunun saptanmasında gösterge oluşturur. Ayrıca açının meydana geldiği gezegen hareketinin fazı da -yeni faz, hilal, ilk dördün gibi- evrimsel durum ve gezegen(ler)in özel yönelimleri ile ilgili kesin bilgiler sağlayacaktır. Bu şekilde bir anlayış geliştirmek önemlidir, çünkü size sadece inanılmaz özgün bir analiz metodu oluşturmanız için hizmet etmekle kalmayacak, aynı zamanda karşınıza gelen müşteriye farklı bir yaklaşım ve dil oluşturmanızda da yardımcı olacaktır. Uranüs’ün hızlı şartsızlandırma etkisi yüzünden, kimlik oluşturma süreci, Uranüs’le açı yapan gezegen veya gezegenler tarafından sembolize edilen yaşam alanlarındaki oturmuş eğilimlerden farklı olarak deneyimlenecektir. Bu olmazsa, o zaman bu insan psikolojik ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına ve kendini daha sosyalleşmiş hissedebilmek için benzer düşüncelere sahip bir grupla ilişki kurar ve böylece kendini bireysel olarak güvende hissetmeye çalışır. Eğer kişi Uranüs’ün evrimsel ihtiyaçlarına cevap verirse, Uranüs’le açı oluşturan gezegenler ve bulundukları evler doğrultusunda KENDİ eşsizliğini, dehasını, bireyliğini ve yaratıcılığını gerçekleştirecek ve gittikçe ilerletecek bir deneyime sahip olacaktır. Bu aynı zamanda, natal 11. evdeki gezegenler, Kova burcunun yer aldığı ev, Uranüs transiti tarafından ‘uyandırılan’ gezegenler, natal Uranüs’le açı oluşturan progres gezegenler ve 11. evde transit yapan gezegenler için de söylenebilir
astroloji dergisi
amine Yazılan:pek bişey anlamadım ama..uranüs transitinin nerde olduğunu nasıl bilcem??

benim uranüsüm güneş ve ay"la 45.derecelik açı yapıyor
venüs ve neptün"le kavuşum yapıyor
jüpiterle 90.derecelik kare açı
plunon"la 60.derecelik açı yapıyor
(earth)le sanırım 135.derecelik açı yapıyor (bu earth ne??)
ayrıca 11.evimde akrep burcunda pluto var

bu akrep burcunun özelliklerinin bende hızla geliştiği anlamınamı geliyor yani??
peki öyleyse jüpiter sert açı yaptığına göre onun özellikleri yanlış bi şekildemi gelişiyor bende


teşekkürler

selam amine ;

transitler ne demektir nasıl bulunur açıklamasını yapayım. senin doğum haritan demek sen doğduğun anda gökyüzünde ki gezegenlerin konumlarının potansiyelleri demektir..

oysa transitlerden söz ettiğimizde , şu anda ya da geçmişte ya da gelecekte bir tarihte gökyüzünde olan gezegen konumlarının senin doğum haritandaki gezegenlere AÇI YAPMASI yani ETKİ YAPMASINDAN söz ediyoruz demektir..

örnekle açıklayım.. mesela şu anda mars yay burcundadır yani şimdiki zamandan bahsediyoruz. ve diyelimki senin yükselen burcun yaydır. marsın şu an ki konumunun derecesi , senin yükselen burcunun derecesine geldiğinde deriz ki transit mars , amine'nin yükseleniyle kavuşum açısı yapıyor..

transitler gezegenlerin hareket halindeyken , bizim doğum haritamızdaki gezegenlere AÇI YAPMASIYLA oluşurlar..

gezegenlerin bu hareketini nasıl takip ederiz ?

efemeris dediğimiz gökgünlükleri var. bizim forumda da var , kitaplarıda var.
boyut yayın grubunun astroloji atlası serisinde GÖKGÜNLÜĞÜ isminde 1923-2023 yıllarını kapsayan iki kitap tavsiye edebileceğim bir seçenektir.
ya da forumumuzda ki şu linke bakabilirsiniz ;

http://www.astrosohbet.com/showthread.php?tid=1530

ya da http://www.astro.com sitesinden faydalanabilirsiniz. tabii biraz yabancı dil gerekiyor.

ya da en iyisi ben müsait olduğum bir zamanda YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN açılar ve transitler nasıl bulunur konulu bir başlık açarak , bu bilgileri toparlanmış şekilde foruma yazayım.

ya da , hımm neyse abartmayım gülücük
amine Yazılan:bende transitleri gezegen filan sanıyordum
şu derecelerin ne faydası var diyede haritaya koyuyorlar diyordum
peki ama bu transitin ne faydası var..ne işe yarıyor

çok teşekkür ederim..

başımıza gelmiş yada gelebilecek olaylarda transitlerin önemi oldukça fazla amine.

mesela merkür retrosu isimli konu başlığına günlerdir bişeyler yazıyoruz. dikkat edersen aslında MERKÜR TRANSİTİYLE ilgili yorumlar yapıyor ve tahminlerde bulunuyoruz. demek oluyor ki şu günlerde merkür transidi hem tek tek insanları hemde ülkeleri etkiliyor. öyleyse tüm transitleri takip ederek , iyi ve kötü zamanlarımızı tahmin edebiliriz. nelerin olacağını yaratıcı bilir , biz sadece tıpkı bir iki gün önceden yağmur yağacağını tahmin etmek gibi olasılıkları tahmin edebiliyoruz transitler sayesinde.
amine Yazılan:hmmm evet o konuda bazı yazılarınızı okudum ama pek bişey anlamayınca devam etmedim

benimde mekürüm retro 26 derece
yani merkür transiti beni çok etkiliyor bu günlerde anlamınamı geliyor?

astro.com"a girdim solda gezegenleri, hangi burçda olduklarını,derecelerini filan yazıyor sanırım gök günlüğü dediğin şey bu..

evet gökgünlüğü dediğim şey aynen o amine ;)
astro.com'daki o gezegenlerin konumları , şimdiki zamana ait. yani bugün tam şu anda doğacak olan bebeklerin doğum haritası olacak aynı zamanda o konumlar..

** ve eğer ki senin haritanda merkür retro ise , şimdiki merkür retrosundan kısmen etkileneceksin demektir. hatta başkaları olumsuzluk yaşarken , sen kendini zihinsel açıdan daha aktif ve zinde hissedebilirsin. merkür retrosu olmayanlar daha çok etkilenecekler olumsuzluk anlamında ok
münzevi Yazılan:uranüs 8.evde oğlakta
satürn 8.evde oğlakta
zorlayıcımıdır çünkü birinde geleneklerden yana olmak söz konusu diğerinde geleneklere isyan vurgusu var.

?????

evet doğru bir yaklaşım münzevi , gelenekler ile geleceğe ait olmak arasında ikilem yaşama durumu sözkonusu olabilir.

mesela 8.evde ki satürn-uranüs kavuşumu , cinsellik konusunda tutuculukla aykırılık arasında gel-gitlere sebep olabilir.

ama astrolojide ince detayları gözden kaçırmamak faydalı olacaktır.
mesela oğlak burcunun yöneticisi satürndür ve dolayısıyla o haritada satürn , uranüsü evinde misafir etmektedir. yani satürn vurgusu biraz daha baskın olacaktır bence.

aeon

mars 8.evde oğlakta
uranüste 8.evde oğlakta

etkileri ne olur? bilenler bilmeyenlere anlatabilir mi? gözkýrpma
mars 8.evdeyse;evliliğin sana para getirmeyecektir.Eşin hem kendi parasını hem de senin paranın harcayabilir biraz savurgan olabilir.Evlilikte para yüzünden tartışmalar çıkabilir.Mirasla ilgili sorun çıkabilir mirası alman zorlaşabilir yada başakaları mirası elinden alabiir.Vergi,sigorta primi ve taksit ödemeleride dikkatli olmalısın gecikmeler olabilir yada evraklar kaybolabilir
mars oğlakta;Amacına ulaşmak için tüm enerjini,cesaretini ve gücünü kullanabilirsin ve sonunda da istediğine kavuşursun.Geleceğini ve işini ço fazla düşünürsün maddiyat senin içn ilk sıaradadır.Tüm fırsatları değerlendirebilirsin kuşkucu birisin ve çok fazla insana güvenmezsin.Sabırlısındır ve kendiniçevreden uzaklaştırma gibi durumları olabilir ve yanlız kalıp planlar yaparsın.Sadece bir konuya konsantre olabilirsin ve tek konuya konsantre olduğun için etrafta olup bitenin farkında olmayabilirsin ama sana başarı sağlayabilir.Aslında çok sert ,sinirli birisindir ama kimse bunu bilmez çünkü çok fazla insanla yakın olmayı sevmezsin.Arada mutlaka bir mesafe vardır .
uranüs oğlak burcunda;Sürekli yeniik,değişiklik yapmak istersin.Para,toprak,mevki senin için önemlidir.Mesleğinde başarılı olabilirsin ,bol para kazanabilirsin l,hatta bilimde de başarılı olabilirsin,yeni buluşlar yapabilirsin.özgürlüğüne düşkün olabilirsin,iyi bir yönetici yada iyi bir iş adamı olabilirsin,çok konuştuğun söylenemez
Uranüs 8.evde;Gizemli,bilinmiyenlere karşı ilgili olabilirsin,ani ölüm olabilir,psikolojik bozukluğuda görülebilir,cinselliğe farklı bakabilirsin,hukukla ilgili sorunlar çıkabilir,ölümden sonraki yaşam hakkında bilgi sahbi olmayı istersin,miras konusunda engeller çıkabilir,
Marsım 8.inci evimde ama oğlakta değil terazide,satürn ve plütoyla kavuşumda bu etkiyi senin yaşadığın gibi yaşamıyorum ama mars 8.inci evde güçlü konumdadır,mars oğlakta enerjisi yüksektir,Mesleğinizde hırslı ve başarılısınız. Başarınızı topluma sunarak ego tatmini sağlarsınız. İşinizde zorluklara karşı azimli ve dirençlisiniz. Kendinize güveniniz yüksektir. Bu sayede hem girişimlerinizde başarılı olur, hem de iş çevrenizdeki herhangi bir anlaşmazlığa karşı sinirlerinize hakim olmayı başarabilirsiniz. Bu tutumunuz sizi aynı zamanda saygın biri yapar.

Enerjinizi işiniz için organize eder, boşa harcamazsınız. Siz tam bir işkoliksiniz. İş hayatınızda kademe kademe ilerlemek kişisel egonuzu tatmin etmenin yoludur.

8.inci ev yöneticisi satürnün bulunduğu konum ve kova evinizde incelenmelidir,öyle gelişi güzel yorum bence pek tatmin edici olmaz,açılarıda bir okadar önemlidir... sevgiler
münzevi Yazılan:mars 8.evde oğlakta
uranüste 8.evde oğlakta

etkileri ne olur? bilenler bilmeyenlere anlatabilir mi? gözkýrpma

Yanlış hatırlamıyorsam daha önce bir fikir belırtmıstım ben bu konumlara hımm
Kısa ve öz meslek olarak gizemli,bilinmeyen,derin psikolojik konular ve kritik hesap kitap işi gerektıren meslekler sana cazip gelir.
Psikolog,muhasebeci,bankacı,iktisatçı vb mesleklerde başarılı olabılırsın.
Gölge yanlarından bahsetmek istemıyorum kötü yanlarıda var tabi yok değil onuda baskası anlatsın ben pembe gözlük taktım son zamanlarda dünya yansa umrumda değil yani esen kal.

çilekli süt

Sevgili münzevi Mars-Uranüs kavuşumu diye bir başlık açmışsın birde Satürn Uranüs kavuşumu diye bir başlık açmışsın. O halde aradaki derece kaç derece olursa olsun bu üç gezegen bir biri ile etkileşimde demektir. Yani kısacası biz 8.evindeki bu oluşuma Mars-Uranüs-Satürn kavuşumu demeliyiz. Artı açılar da en az bu yerleşim kadar önemlidir. Bu şekildeki bir başlıkta anlatılan yorumlar ne yazık ki her halükarda yüzeysel kalacaktır.. Hatta yanlış ble olabilecektir.. Çünkü harita bir bütündür.. Her 8.evde Oğlak burcunda Mars-Uranüs-Satürn kavuşumu olan kişide aynı etkiler görülMEYEbilir. Neden? Çünkü Güneş farklı, Ay farklı, ASC farklı.. Yani haritanın iskeleti, büyük bir bölümü farklı.. Bu durumda sadece 1 evdeki yerleşime (hem de açıları belirtmeden) bakmak senin açından oldukça noksan bir araştırma ve yorumcu için de boşu boşuna bir emek sarfiyatı olur. Bilgin olsun.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Referans Adresler