Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: Neptün Açıları
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7
Şimdi forumdan çıkıyordum ki ziggy nin bir mesajını gördüm, bu konu başlığını açayım hemen istedim. Yarın ekleyeceğim devamını, şuan gözümü zor açıyorumdagülücük zaten 4 saat falan uykum var. isteyen arkadaşlar Neptün açılarını bu sayfada irdeleyebilirsiniz.



Neptün_ASC kAVUŞUMU ( 0 )

Bu insanlar müthiş hassasdırlar.Sanki bu dünyada yaşamıyor gibidirler. Kendileri çok iyi kalpli olduklarından, insanların art niyetli olabileceklerini anlayamazlar. Bu nedenle büyük üzüntüler, hayal kırıklıkları yaşayabilirler. Hayal güçleri çok gelişmiştir. Zaman zaman gerçek ve illüzyon birbirine karışır. Gerçeklerle yüzleşmek yerine kaçmayı tercih ederler. Başkaları tarafından yanlış anlaşılabilirler. Gözleri iri ve masumdur.



Venüs-Neptün karşıtlığı:

Hayalperest davranışların hayal kırıklığına yol açabileceğini ifade ediyor. Arzulu aşklar yanlış yargılar bilinç bulanıklıkları, yanlış kararlar veya yanlış tedaviler bu dönemde her zamankinden fazla sıkıntı sağlayabilir. Bununla birlikte bu açı sanatsal yaratıcılığı destekleyecek ve farklı bir bakış açısı kazanımı sağlayacaktır.



Neptün_ASC Karesi ( 90 )

Bu konum çok güvenilir olmayan insanlarda görülür. Kendilerine olan güvenleri zayıftır. İstediklerini elde edebilmek için çeşitli hilelere başvurabilirler. Yanlış idealler peşinde koçma ihtimalleri vardır. Kafaları karmakarışıktır. Sert açılar çoğunluktaysa sık sık yalan söyleyebilir, hatta bu yalana kendileride inanabilir.


Neptün_ASC Trini ( 120 )

Bu konum, Romeo ve Jülyet’i andıran aşklara inanan ve böyle bir aşk arayışı içinde olan insanlarda görülür. Onlar aşık olmak için yaratılmışlardır. Fakat, sevdikleri insanları çok idealize ettiklerinden sık sık hayal kırıklığına uğrarlar. Romantik yapıları yüzünden çok acı çekebilirler. Sanatla ilgilenebilirler.

Neptün_ASC Opozisyonu ( 180 )

Çok tutkulu bir kişilik göstergesidir. Çok romantik olur, başkalarından çabuk etkilenir. Pek gerçekçi oldukları söylenemez. Hayal kurmayı sever, hayallerini gerçek zannedebilirler. Tüm sanat dallarına eğilimi olan, hassas yapılı kişilerdir. Neptün 7. ev dilimindeyse yanlış evlilikler yapabilirler
Neptün_MC kAVUŞUMU ( 0 )

Neptünün simgelediği bir işte başarıya ulaşmaları mümkündür, örneğin ilaç sektörü,su taşımacılı olabilir. Sert yerleşimlerde hep ideallerindeki işin özlemini duyarlar. Çok çalışırlar, fakat genelde emeklerinin karşılığını gerektiği kadar alamazlar.

Neptün MC Karesi ( 90 )

Belli yetenekleri olsada kendilerine pek güvenmez, kıymetsiz bulurlar. Kolay etki altında kalır, çabuk kandırılırlar. biraz kararsız olduklarından hayatlarına belli bir yön vermeleri uzun zaman alabilir.

Neptün_MC Trini ( 120 )

Bu insanlar sanata düşkündürler, iyi sanat karşısında adeta büyülenirler. Ufuk çizgisini yakalamaya çalışır gibiler. Kendilerini sanatın herhangi bir dalında ifade etmeyi başaramazlarsa acı çeker, sürekli tatminsizlik duygusu yaşayabilirler.


Neptün_MC Opozisyonu ( 180 )

Bu kişiler kendilerini çocukluk anılarına hapsedebilirler. Sürekli geçmişe özlem duyarak yaşarlar. Huzuru sadece anılarında ve geçmişte bulurlar. Bu dünyanın yeterince güvenli bir yer olmadığı hissi içindedirler. Bir ama edinerek, kendilerine bir yol çizmekte zorlanacaklardır.
Güneş_Neptün kavuşumu

Güneş Neptün kavuşumu, kişiye derin bir içgörü sağlar. Bu insanlar sezgilerine çok güvenir ve genelde iç seslerini doğru anlayıp uygulamaya sokabilirler. Müzik sanat,edbiyat ilgilerini çeker. Bu konularda yoğunlaşırlarsa çok başarılı olabilirler. Rutin işler, planlı projeler, bu konuma sahip insanlar için hiçte uygun değildir. Zamanlarını ve yaratıcılıklarını, istekleri doğrultusunda kullanmayı severler. Sert açılarda kendilerine olan güvenleri yetersiz kalabilir, hatta gerçeklerle hayalleri arasında denge kurmakta zorlanabilirler.


Güneş_Neptün Sekstili

Hayal güçlerini çok iyi değerlendirebilen bu kişiler, genellikle yaratıcılık yeteneklerini kullanarak iş yaşamına atılmayı severler. Müzik, sanat, edebiyat dünyasında söz hakkına sahiptirler. Oldukça hassas oldukları için çabuk kırılmaları, dostluklarının uzun süreli olmasını engelleyebilir. İdealist düşünceleriyle dünyayı güzelleştirebileceklerine çok inanırlar.Haritanın genelinde uyumlu açılar varsa, amaçlarına ulaşmaları kolay olur.

Güneş_Neptün Karesi

Kendine güven eksikliği söz konusu olabilir. Sürekli kendini savunmak zorunda hissederler. Bohem hayatları içinde hayal güçleri çok geniştir, gerçeği reddetme eğiliminde olabilirler. Çoğu zaman kendini ifade etmekte zorlanabilirler. Kendilerini küçümseme eğilimleri, hayat akışlarında yön bulmalarını zorlayabilir. Destek alabilirlerse konsantre olma yetenekleri ortaya çıkabilir. Merhametlidirler, zorda olanlara karşı çok duyarlıdırlar. Yardım etme uğruna büyük fedakarlıklara katlanabilirler. Düşüncelerinden kolay vazgeçmezler.


Güneş_Neptün Trini

Çok anlayışlı ve yetenekli insanlardır. Kendilerini ifade etme güçleriyle, sanatın her türüne,özellikle yazılı anlatıma çok yatkındırlar. Fakat her şeyden çabucak sıkılmaları önlerindeki en büyük engeldir. Bu, özellikle okul yıllarında sorun olabilir. Altıncı hisleri kuvvetlidir. Güçlü sezgileri,olayları, konuları kolayca kavrama yeteneği sağlar. Kendilerine ve başkalarına karşı hoşgörülürüdür; fazla sorumluluk almadan başına buyruk çalışabilirlerse başarılı olurlar.


Güneş_Neptün Opozisyonu

Bu konum, kişin hayatındaki karmaşıklıkları gösterir. Yaşamları, dönemsel gerginliklerle doludur. Kendini yıprattığı hayali problemler yüzünden suçlu bulabilir; bazen de kandırıldığını düşünebilir. Genç yaşlarda ailelerinin ve öğretmenlerinin kendilerine haksızlık ettiğini düşünerek içlerine kapanabilirler. Fakat zamanla sorumluluk almayı ve dünyanın aleyhlerine dönmediğini öğrenebilirler.


Ay_Neptün Kavuşumu(0)

Ay Neptün kavuşumuna sahip olanlar, çok güçlü bir hayal gücüne ve hassasiyete sahiptirler. Yaratıcılıkla ilgili, sanatsal konularla uğraşanlar için ideal bir yerleşimdir. İdealist oldukları söylenebilir. Rutin alışılmış şeyler onları mutsuz eder. Paradan çok, hoşlandıkları konuda çalışmayı tercih ederler. Sürekli değişime açık işlerle ilgilenirler. Genelde yardımsever yapılarından dolayı yardım etmeye ve paylaşmaya açıktırlar. Aşk yaşamlarında inanılmaz romantik olmaları, duygusal beklentilerinden tatmin almalarını zorlaştırır. Ayrıca bu insanların farkında olmasalar da 6. hisleri güçlüdür. Mistisizm ilgilerini çeker. Psişik güçleri, geleceği görmelerini sağlayabilir. Haritada sert yerleşim çoksa bu insanlar gerçekle hayali ayırt etme güçlüğü çekebilirler.


Ay_Neptün Sekstili(60)

Optimist(iyimser) ve yapıcı insanlardır. Genelde olayları ve insanları idealize etme eğilimleri vardır. Gerçeklerin her zaman hayal edildiği gibi olmadığını gördüklerinde hayal kırıklığına uğrayabilirler. Hayal güçleri ve psişik yetenekleri gelişmiş olabilir. Amam bu yetilerini kendi yararına hayata geçirmekte zorlanabilirler. Başkalarını çok iyi anlarlar ama duygusallıkları ve vericilikleri yüzünden çabuk alınıp, kırılabilirler.


Ay_Neptün Karesi(90)

Haritadaki yerleşimler ne kadar olumlu olursa olsun bu yerleşime sahip olanların kendilerine güvenleri çabuk zedelenir. Mantıkla duyguları arası sürekli çelişir. Olayları kafalarında büyütme eğilimleri, mantıklarıyla değil duygularıyla analiz etmeleri, olmamış olayları olacakmış gibi değerlendirmelerine neden olur. Bu yüzden kuruntulu oldukları söylenebilir. Durumun düşündükleri gibi olmadığını anladıklarında gerçeklerle yüzleşmek yerine kaçmayı ya da reddetmeyi tercih edebilirler. Karasızlıkları ve şüpheciliklerinden dolayı ayaklarına gelen şansları değerlendirmeyebilirler. Başarılı olabilmek için ayaklarını yere daha sağlam basmayı öğrenmelidirler. Kendi hayal dünyalarında yaşamayı tercih ederler. Sorumluluk altında büyük strese girebilirler. Güvensizliklerine rağmen yumuşak ve hassas yapıları onları başkalarının gözünde çekici kılar. Alkollü içeceklere karşı düşkünlükleri olabilir.


Ay_Neptün Trini(120)

Bu konum güçlü aile bağlarına işaret eder. Korumacı yönleri gelişmiştir. Aldıkları kararlar büyük ölçüde geçmişlerinin izlerine dayanır. Ve genelde konservatif tutumları vardır. Amam hayatı dramatize etmeleri, olayları abartmaları, özel yaşamlarında olumsuzluk yaratabilir. Derin duygulu bu insanların sanata ve müziğe karşı yetenekleri gelişmiştir. Bu yüzden daha çok, yaratıcılıklarını kullandıkları işlerde çalışmayı tercih ederler. Ay Neptün trini, duygusallığın yanı sıra büyük medyumik kabiliyetin de işaretidir. Ayrıca güçlü Plüton ve Merkür açıları da varsa bu konumdan başarılı psikologlarda çıkar.


Ay_Neptün Opozisyonu(180)

Bu açı, hayatı düzene sokmada yaşanılan problemleri anlatır. Bu insanların başlarına genelde olumsuz olaylar geldiği için hayattan korkan tavırlara düşmeleri kolaydır. Kişi yetenekli olsa da kendine güvenini kolaylıkla yitirebilir. Haritanın genelinde çok sert yerleşimler varsa başkaları ve kendileri hakkında gerçek payı olmayan fikirler üretmekte üstlerine yoktur. Kendilerine olan güvenlerini yitirdikleri dönemler çoğunluktadır. Başkalarının sorunlarıyla çok yakından ilgilendiklerinden istismar edilebilirler.
Merkür_Neptün Kavuşumu ( 0 )

Bu kavuşumda hayaller ve gerçekler birbirine karışabilir.Başkalarının fikirlerinden çok çabuk etkilenebilirler. İnsanlara olduğundan fazla değer vermeleri ve bundan etkilenmeleri mümkündür. Ulaşamayacakları şeylerin peşinde koşabilir, olayları ve kişileri gözlerinde büyüterek, idealize edebilirler. Kariyer sahibi olabilmeleri için iyi bir eğitim almaları gerekir. Bu açı yaratıcılık sınırlarının çok geniş olduğunu belirtir.


Merkür_Neptün Sekstili ( 60 )

Bu konum, yüksek sezgi ve geniş hayal gücünü belirtir. Yazı ve fotoğrafta çok başarılı olabilirler. Gelişmiş sezgileri, medyumluk, geleceği okuma, falcılık gibi konulara ilgi duymalarına neden olabilir. Çok düşüncelidirler. her şeyin planlı olmasını istediklerinden 3 yıl sonraki programları bile bellidir. Çok meraklıdırlar.


Merkür_Neptün Karesi ( 90 )

Bu insanların hayal güçleri bazen mantıklarının yolunu kesebilir. Sorumluluktan kaçma eğilimleri olabilir. Zihinsel enerjilerini yoğunlaştırarak, zorluklarla yüzleşmeyi öğrenmeleri gerekir. Hayal güçleri bazı oyunlar oynayabileceği için, romantik ilişkilerinde temkinli davranmalıdırlar.




Merkür_Neptün Trini ( 120 )

Bu insanlar çok idealisttirler. Sezgileri çok gelişmiş olduğundan başka insanların anlattıklarından daha fazlasını görür ve anlarlar. İmajinasyon yetenekleri çok gelişmiştir. Düşüncelerini kafalarında rahatça canlandırabilirler. İletişimleri kuvvetlidir. Hemen herkesle anlaşabilirler. Sorumluluk üstlenmekten çekinmezler.Yüzeysel konular ilgilerini çekmez Topluma, insanlığa yararlı olacağına inandıkları alanlarda çalışmayı tercih ederler.Hayatları çok renkli ve zengindir.


Merkür_Neptün Opozisyonu ( 180 )

Bu konum,iyi iletişim ve yaratıcı yeteneği belirler. Fakat pek güvenilir değillerdir. Rekabete girmemeleri daha iyi olur. Hayal güçleri çok gelişmiştir. Haritanın genelinde yumuşak açılar varsa, bu açının gücünden etkilenmeyebilirler.


Venüs_Neptün Kavuşumu ( 0 )

Bu konum, hayata karşı ruhani bakış açısının göstergesi sayılır. Duyguları çok yoğun ve derindir. Her türlü sanat faaliyetlerine, özelliklede müziğe yeteneklidirler. Romantik bir aşk arzusu, çok fazla sevgili değiştirmelerine ve bunalıma sebep olabilir. Duygusal ilişkilerinde çok içten ve sadık olurlar.


Venüs_ Neptün Sekstili ( 60 )

Yoğun duygularını yaratıcılık gerektiren konular üzerinde yoğunlaştırabilirler. Başkalarının sorunlarıyla uğraşmaktan, kendi dertlerini unuturlar ya da başkalarının sorunları kendi soruları gibi başlarını ağrıtabilir.Uzun ve düzenli ilişkiler isterler. İyimserdirler.



Venüs_Neptün Karesi ( 90 )

Bu konum, yakın ilişkilerdeki bilinçaltı sorunlarını belirtir. Zorlandıklarını hissettiklerinde ön plana çıkan savunma mekanizmaları nedeniyle samimi ilişkilere girmekte güçlük çekerler. Karşı cinse karşı utangaç olabilirler. Davranışları direkt değil, biraz içten pazarlıklı gibidir. Kolay yıpranmaya müsait insanlar oldukları söylenebilir.


Venüs_Neptün Trini ( 120 )

Oldukça romatiktirler. Yaratıcı yönleri gelişmiştir. Fakat bu özelliklerini dışarı yansıtmaları çok kolay olmayabilir. Alışılmadık aşk ilişkilerine girebilirler. Aşık olduklarında gözleri hiç bir şeyi görmez. Yardıma muhtaç olanlara her zaman ellerini uzatmaya hazırdırlar. Ama fazla iyimserlikleri yaptıkları yardımın ziyan olmasına sebep olabilir. İyi niyetleri bazen istismar edilebilir. Doğaüstü konular, din ve ölümötesi gibi konular ilgilerini çeker.


Venüs_Neptün Opozisyonu ( 180 )

Bu konum, sanatsal, estetik, rümantik ve cinsel algıyı yükseltir. Kendilerini kandırma eğilimleri olabilir. Duygusallıkları ve kendi kendilerini kandırmaları adalet duygularını zorlayabilir. Çevrelerinden yardım alabilirlerse bu açı, değerli bir sanat yeteneğini ortaya çıkarır.
marla2029 Yazılan:Ay_Neptün Opozisyonu(180)

Bu açı, hayatı düzene sokmada yaşanılan problemleri anlatır. Bu insanların başlarına genelde olumsuz olaylar geldiği için hayattan korkan tavırlara düşmeleri kolaydır. Kişi yetenekli olsa da kendine güvenini kolaylıkla yitirebilir. Haritanın genelinde çok sert yerleşimler varsa başkaları ve kendileri hakkında gerçek payı olmayan fikirler üretmekte üstlerine yoktur. Kendilerine olan güvenlerini yitirdikleri dönemler çoğunluktadır. Başkalarının sorunlarıyla çok yakından ilgilendiklerinden istismar edilebilirler.

Beyhan,

Ay neptün karşıtlığı Ünlü aktris Marilyn Monroe'de vardı hatırladığım kadarıyla.
Yıpratıcı bir çocukluk dönemi geçirmişti, ailesinin sorunlarının da intiharında etkili
olduğu öne sürülüyordu bir analizde.Bu açının etkisine ait ekleyebileceklerin var mı,
olumlu kullanılamaz mı?

Özellikle Neptün açıları ruhsal yönü kuvvetli kişilerin, sanatçıların haritalarında görmek mümkün oluyor. Marilyn Monroe'nin haritasındaki bu konum eğer yapmak istediklerini, yani hayallerini gerçekleşitiremediyse Neptün onu sıkıştırır. Ruhani konulara olan ilgisini kontrol altında tutması gerekecektir. Neptünün oluşturduğu sert açılarda yaşamımızda başımıza gelen olumsuz olaylar karşısında daha çok çaba sarfetmemiz gerekiyor.

Eğer haritada olumlu açılar sözkonusuysa bu açıyı daha çok mücadele gücümüzü artırarak olumluya çevirebiliriz diye düşünüyorum ben. Marilyn Monroe yaşadığı yıpratıcı çoculuk dönemini ruhsal olarak atlatamadığından dolayı, belkide mücadele gücünü gösteremediğinden dolayı kötü sonuçlar doğmuş düşücesindeyim.
acmiyam Yazılan:neptün 150 derece ay bunun bi acıklamasını alabilirmiyim beyhancım

Bu açıyla ilgili şunu söyleyebilirim. 150 derece açı yapan bu iki planet arasında kuvvetli bir enerji akışı görülür. Ay ve Neptün arasında bulunan birbirini rahatsız edici olaylardan bahsedebiliriz. Bu açı orta güçteki bir açıdır, etkisi çok yoktur diyebiliriz.

Açılarımızı irdelerken Güçlü açılar üzerinde durmak daha faydalı olacaktır (0, 90, 120, 180)
esraa1 Yazılan:beyhan neptun 90 derece satürn acım beni hep korkutmustur neptun 1.evimde satürn basakta 9.evde satürn zor bir gezegendir ya 1.evimde sert kare bir durum buna herhengi bir yorumun varmı?

Neptün 1. evde; Dışardan gelen her etkiye açık, satürnden aldığı sert açıdan kandırılma sözkonusu olabilir. Aynı zamanda ciddi kimlik sorunları yaşanabilir. Kendi içinde çelişki yaşayan biri olabilirsin. Satün 9. evde ve Başak burcunda; son derece katı kurallar taşıyan biri olabilirsin. Kendinde hissettiğin eksiklik yüzünden ciddi sorunlar yaşayabilirsin.Davranışlarınızda Başak burcundan gelen bir dakiklik söz konusu olabilir. Mükemmelliyetçi bir kişiliğiniz mevcut ama bu size sorunda yaratabilir. Sizde bulunan kare açı; duygularınızı ifade etmekte güçlük çekebileceğinizi gösteriyor. Bu açı aynı zamanda çok yetenekli olduğunuzuda belirtiyor. Biraz hayalci bir tarafınızda olabilir.
mislina Yazılan:pluto ile 60 lık açı nedir peki

Bu açı kişide yaratıcılığa neden olur.Yenilikleri severler ve yeniliklerden yaralanarak başarıya ulaşabilirler.Hayal güçlerini,yaratıcı güçlerini gerektiği gibi kullanabilrler.Yalnız duyguları aşırı yoğundur.Duyguları yüzünden zaman zaman bocama görülebilir.
münzevi Yazılan:neptün mars kavuşumunda etkiler nasıl olur.

Bu kişiler çekingen ve kendine az güvenli olabilirler. Esrarengiz ve gizli işlere meraklı olur ve kendilerini ifade etme yolu olarak ruhsal konuları seçebilirler. Ama perde arkası işlere merakları başlarına dert getirebilir, bu işlerden uzak durmaları kendi yararlarınadır. Romantik olan bu kişiler aşk ilişkilerinde pek gerçekleri görmek istemedikleri için mutsuz olabilirler.
Sextil (60): Neptün - Plüton

Kişisel doğum haritanızda bulunan uyumlu Neptün ve Pluto açısı, sizinle beraber doğan jenerasyonu içine almaktadır. Dolayısıyla sizinle aynı dönemde doğmuş olanların kişiliğinde, ama hayatlarının farklı alanlarında bu özellikleri görmek mümkündür. Gizemli konulara karşı entellektüel ve kuvvetli yaklaşımlarınız vardır. bu açının etkilerini kişiliğinizde ve hayatınızda belki de elle tutulur şekilde görmeniz pek mümkün olamayabilir.


Kaynak: Niobe.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7
Referans Adresler