Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: Orta Nokta
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6
Açılarla ilgili o kadar garip yorumlar varki, bence çoğu bilinen bilgi ve yorumun değişmesi yada açıklığa kavuşması gerekir düşüncesindeyim.
Öyle ki majör açılar önemli ve yakın derecelerle açılanmışsa çok önemli oluyorlar bu açı yapmış iki gezegen ve açıları gerçekleştirdikleri evler.

Açı yapmayan; ama birbirinin zıt burcunda konumlu olan planetler sizce bir anlam taşımıyor açısız olunca belki;ama bence o açısız konumlu iki planet bence dogal yoldan zıtlık etkisi yaratmaktalar bahsetmek istedıgım budur,yani açı olmaksızın sadece konumların etkisi ile burclar arası etkiyi yorumlamak cok yol kat etmeye imkan verir.

Örnek verecek olursak;Koç burcunda olan mars ile terazi burcunda olan venüs normalde zıt burclarda konumlu oldugu için zıt açı olmalıdır bu iki planette;fakat mars-koçta 2,00 derece, venus ise;terazi de 14,00 küsür derece de konumlu oluyor diye açı ortaya çıkmaz, biliyorsunuz ki belli bir orb degeri vardır açıların;ama bu iki planet açı yapmıyor diye bence etkisiz kalacak degıllerdir özellikle bir majör etki saglaması beklenen zıtlık açı karakterini yansıtacaklarına ben eminim ve yorumlarken daima burcların ve gezegenlerin konumuna açı olsun olmasın dikkat etmişimdir.

Kaldı ki orta noktalar vardır bu iki planete, uzak ve yakın olan; direkt ve indirekt şekilde etki eden, başka etkenler olusur.Bu etkenler diger açı yapmamıs planetler,evlerin derece etkileri yada burcların etkileri ile yine bu mars-venus planetıne bir sekılde etki eder.

Gördüğünüz gibi ortada görünmeyen bir sürü olay var ve biz açı yok diye olayı geçiştiriyoruz bence bu yanlıştır;görünmeyen,bilinmeyen her olayda oldugu gibi açı olmayan her gezegene ve eve,burca mutlaka daha fazla dikkat etmek hayati önem ve yorum taşımaktadır.

Sizlere orta noktalarınızı nasıl bulursunuz açıklayayım;Diyelim ki yukarda bahsettiğim mars-venüs orta noktalarımızı bulmak istiyoruz o halde şu yöntem uygulanıyor.

Bütün gezegenler 0 koç burcundan baslar ve 30,60,90 dıye her burc degıstıkce 30'ar derece artar, bız orta noktayı bulmak ıstedıgımız gezegenlerın konumlandıgı burcları buluyoruz ve o burc hangi derece alıyorsa onu gezegenın konumlu derecesı ile topluyoruz.

Mars koç burcunda ve 2,00 derece idi örnegımızde o halde bunun degeri;

0+2,00=2,00 yapar.

Venus terazi de idi ve derecesi 14,00 ise;

180+14,00=194,00 yapar.

Çıkan iki sayıyı topluyoruz,194+2=196 yapıyor.

196 cıkan toplam sayıyı 2'ye bölün böylece cıkan sayı orta noktaya uzak olan yay olacaktır.

196/2=98 cıktı ve bu 98'in tekabul ettiği burc ise;Yengec oluyor 90-120 arası yengec burcudur, demek ki bızım koç mars- terazi venüs planetlerine buldugumuz 98 sayı toplamlı yengec burcu, uzak yayıdır orta noktanın, bunun derecesi 8 olur cunku 90 dereceye 8 fazla eklenmısse 98 oluyor anlatabıldımmı, 8 derece yengec uzak yayı orta nokta olmus oluyor, karsısında ki oglak burcu ise 22 derece yakın yay orta nokta olmus oluyor ve böylece; koç mars 2,00 dereceye-8 derece yengec kare etkisi yapıyor, uzak orta nokta AY ETKİSİ VAR BAKIN BURDA AY YENGECI YÖNETIR BURDAN YORUM YAPIN krıtık olan yer burası MARS kare AY dıye düsünün bu durumu,hatta genısletin yorumu yengeç hangi evi kesmişse o evden KARE geliyor marsa yaa işte, dananın kuyrugu nerelere uzuyor daha bu uzarda uzar siz düşünün yorum yapmaya çalışın yeter ki.

Oglak ise; terazi 14,00 dereceli venuse - KARE etki yapıyor SATURN kare-venus dıye düşünün bu durumu da oglak'ın yönetıcısı bılıyorsunuz SAturn hatta Mars yüceldigi için oglak burcunda onuda yoruma ıstersenız koyun o derece yorumlama ve bu konumların etkısını anlama şansınız artar habıre bu şekılde yol alırsınız.

Benden pas ve son sözüm.Görünen köy klavuz istemez,görünmeyen köyde ise birsürü olay var aa dostlar.Astroloji felsefenizi gelıstırın ve kendınızı ortaya cıkarın.
Orta noktaların oldukça işe yarayan bir teknik olduğunu düşünüyorum.Genellikle bir haritaya baktığımda gezegen-ev-açı-asalet yerleşimlerine inceledikten sonra ilk baktığım şey orta noktalar oluyor.Ayrıca orta noktaların synastry (harita eşleştirme-uyumluluk analizi) de oldukça etkili bir teknik olduğunu düşünüyorum.Özellikle Güneş -AY ve Venüs-Mars orta noktalarının(elbette bunlarla kısıtlı değil)

AÇı türü ve tolerans olarak aslında programlar farklı seçenekler sunuyor . Ama ben kişisel olarak sadece birleşme ve zıt açıyı(ki aslında sık sık zıt açıyı unutuyorum ağırlıklı olarak birleşme) kullanıyorum.Ve 1 derecelik tolerans tanıyorum.

neptunzz matematiksel olarak çok güzel anlatmış onun için direkt örnek veriyorum.

Kişinin
Venusü 16,00 başak
Marsı 20,00 terazi
Merkürü 3,36 Terazi olsun

Bu durumda Venüs/Mars orta noktası 3 derece terazi oluyor. merkür Venüs/Mars orta noktasıyla birleşiyor.Şİmdi bunu nasıl yorumlayabiliriz.Aslında ben daha çok şöyle düşünüyorum.Orta noktası alınan iki gezegenin ortak temaları ve birlikte neler yapabileceği düşünülür , orta noktaya düşen gezegen ise katalizör gibi ele alınır.

Bu durumda Mesela Merkür Venüs/Mars orta noktasında : Aşk,tutku vs. mevzularda(venüs-mars) iletişim öğelerini(yazı ,konuşma) etkin olarak kullanma gibi bir açıklama getirebilirim.Tabi tanım çeşitlendirilebilir ve genişletilebilir.

Hazır bir Merkür Venüs/Mars orta nokta tanımı :
Mercury to midpoint Venus/Mars
Thinking influenced by love-impulse, the tendency to delve into the problems of sex-relationship. Actors, romance-writers.(Zet Astrology programı orta noktalara açıklama getiriyor ve bunun da onlardan biri olması lazım)
Arkadaşlar bu konuya ait çok sayıda kaynak bulunmadığından ben elimde bulunan kitaptan( Astroloji Atlası) bize yardımcı olur diye bu bilgileri yazdım. Daha önce bu yazdığım bilgileri okumuştum sadece, bende bu konu hakkında ciddi bilgi sahibi değilim.

Orta Nokta Nedir?

Doğum haritasının incelenmesi için pek çok bilgiye ihtiyaç duyarız. Burçlar, gezegen ve gök cisimleri, evler, açılar ve bazı özel noktalar… Özel noktalar olan “Orta noktalar” doğum haritasının özel noktalarıdır. Önemli detaylara ışık tutar.

İki gök cisminin birbiriyle ilişkisi araştırılıyorsa, yansıttıkları karakteristik özelliklerin özetine ulaşmak gerekir. Örneğin, Ay ile Güneş aralarında bir açı oluşturuyorsa, bunlar arasındaki açının sembolizmi, bulunduğu evin prensibiyle birleşecektir. Ama birbirleriyle açı almayabilirler. Bu durumda GüneşAy sembolizmini bulmanın başka bir yöntemi vardır. Bu da ortaklığını belgeleyen orta nokta sembolizmidir. Nasıl ki, matematikte iki verinin ortalaması bize ikisinin ortak bileşkesini veriyorsa, astrolojide de ortalama hesabı yaparak iki gök cisminin bileşkesi hesaplanabilir. Hatta Güneş ve Ay açı alsa bile bileşkesi olan Güneş/ Ay orta noktası, bir başka sembolizmi karşımıza çıkarır. Haritada en önemli orta nokta, Güneş/Ay orta noktasıdır. Bu nokta, kişisel farkındalığın yükselmesiyle ilgilidir. Otorite, popülerlik ve yaşam enerjisinin göstergesidir. Bu orta noktaya açı alan olumlu gezegenler, horoskop sahibine şans getirecektir. Ters açılar ise şansız olayları gösterecektir.

Orta nokta, iki gök cismi aralarındaki, yay uzunluğunun yarısı olarak tanımlanır. Bu durumda 360 derecelik doğum haritası üzerinde birbirlerine 180 derece ile karşıt olan iki adet orta nokta hesaplanır; iki yay parçasının yarısı olan uzak orta nokta ve kısa yay parçasının yarısı olan yakın orta nokta. Her iki orta nokta da benzer etkiyi yaratacağından doğum haritası ve transitlerin incelenmesi için önemli bir anlam taşır. İki gök cismi, doğum haritasına yansıttığı özellikleri orta noktada birleştirir, etki ikiye katlanır. Orta noktada bir başka gök cismi varsa kuvvetini bu gök cisminin özellikleriyle birleştirerek etkisini üçe katlar. Örneğin, Güneş ve Ay ın yakın orta noktasında Venüs, uzak orta noktasında ise Jüpiter durmaktadır. Venüs, yakın orta nokta ile birleşmiş, uzak noktaya karşıt durmaktadır. Aynı şekilde Jüpiter, uzak orta nokta ile birleşmiş,yakın noktaya karşıt durmaktadır. Bu durumda, haritada gök cisimlerinin yansıttığı özelliklerinde çok kuvvetli bir enerji akışı sağlanır. Orta noktaya kavuşum halinde veya karşıt duran gök cisimleri varsa bu bir dolaysız orta nokta kombinasyonudur. Etki dörde katlanır ve direkt bir yoldan kolaylıkla aktive olur. Her zaman orta noktada kavuşum veya karşıt duran bir gök cismi bulunmaz. Gök cisimleri orta noktaya diğer açı dereceleri ile de( 60, 72 , 90 , 135 veya başka bir derece…) birleşebilirler. Bu durumda meydana gelen kombinasyon, dolaylı orta nokta kombinasyonu olarak tanımlanır. Veya doğum haritasında orta nokta, hiçbir gök cismiyle ilişkide değildir. Böyle bir durumda, bu orta nokta, özellikle transitler incelenirken önemli bir etki odağı haline gelebilir. Bazı astrologların önemsemediği orta noktalar, burçların, evlerin ve açıların anlamına değinemediği özel kişisel olayları işaret eder. Güneş, Ay, Merkür, Venüs, Mars, Jüpiter, Satürn, Plüton,Kuzey Ay düğümü, Yükselen burç, MC, arasında 78 adet orta nokta hesaplanabilir. Eğer gök cismi şironuda katarsak 91 adet orta nokta bulunabilir. Her eklenen gök cismi, orta nokta kombinasyonunun adedini çoğaltacaktır. Bu 91 adet veya x sayıda orta noktanında her gök cismiyle hangi açıları aldığı kontrol edilecek olursa ortaya yüzlerce dolaylı ve dolaysız kombinasyon çıkabilir. Hepimizin farklı özelliklere sahip olmamız. Ve başımıza farklı olayların gelmesi bu kombinasyonlarla açıklanabilir.

Evlerin, burçların ve açıların etkileriyle birlikte bu 91 adet noktanın, doğum haritasındaki bütünsel yorumu, çok ileri derecedeki bir yorumlama tekniğidir ve ancak astrolojik kavramların içeriklerinin anlaşılmasından sonra, haritayı okuyan kişiye daha anlaşılır halde gelecektir.

Orta noktayı bir gezegen gibi düşünebiliriz. Özellikle dolaylı ve dolaysız orta nokta kombinasyonunda, orta noktaların değeri daha da yoğunlaşır. Astrolojide doğum saati bilinmeyen bir kişi için Güneş haritası çıkarılarak yorumlama yapılır. Bu tip durumlarda orta nokta analizi, bir kişinin veya olayın Güneş haritasının yorumlanmasından daha fazla bilgiyi aktaracaktır. Bunun dışında orta nokta tekniği, iki kişini ortak uyum haritası çıkarılırken de kullanılır. Kompozit harita dediğimiz uygulamada, örneğin iki kişinin Güneşinin Zodyakta orta noktası hesaplanır ve ortak uyuşma Güneşinin bulunduğu derece hesap edilmiş olur. İki kişinin Güneşinin orta noktası olan bu yeni nokta, uyum haritasındaki Güneş olarak kabul edilecektir.


Yarında orta noktaların tolerans aralıklarını yazacağım.
Yıldırım Yazılan:
Beyhan Yazılan:Orta Nokta Tolerans Aralığı nedir?

Yorumlamadaki hassasiyeti korumak macıyla tolerans aralığımızı dolaysız orta nokta kombinasynu için 1.5 orb, dolaylı orta nokta kombinasyonu için 1 orb almamız doğru olur.

Bilgisi olan arkadaşlar bu konuda daha ayrıntılı yorum yapacaklardır.

bence 1 orb almak idealidir..

mesela Beyhan'ın güneş-satürn orta noktasını yaklaşık 17 derece Yay olarak hesapladım ve Beyhan'ın merkürü 18 derece Yay burcunda yani 1 orb var ve ''merkür kavuşum güneş-satürn midpoint'' yorumu yapılabilir.

bu tür orta noktaların yaptığı açıları ufak ufak yorumlayan yabancı astroloji siteleri olması lazım tabii çeviri gerekiyor.

Astroloji sitelerini bulursanız çeviri yaparım, ve yapacak arkadaşlarda vardır. Mesela bende bu hesapladığın kavuşumun yorumu..

Birazdan orta noktanın nasıl hesaplandığınıda yazacağım. Bilmeyen kişilere yardımcı olabilir diye.
marla2029 Yazılan:Yıldırım

Güneş-Ay orta noktasını haritamdan baktım.27 derece Akrep hesapladım. Mantığını kavramak adına sana onaylatmak istiyorum, mümkün mü?

evet marla bende baktım şimdi haritana ve hesaplayınca yaklaşık 27 derece akrep burcunu buluyoruz.

şimdi orta noktaların sadece kavuşum açıları mı önemlidir , yoksa kare üçgen ve zıt açılarıda önemlimidir inanın bilgim yok ama mesela marla'nın güneş/Ay orta noktası haritanın en güçlü gezegeni uranüsten kare açı alıyor bu gibi durumlarda diğer açılarında hesaba katılması bana mantıklı geliyor.

güneş/Ay orta noktasının harita yöneticisi konumundaki uranüsle sert açı yapmasına küçük bi yorum getirecek olsaydım derdim ki ; uranüsün gölgelerine yani olumsuz özelliklerine dikkat edin derdim.

uranyen gölgeler ; sürekli huzursuzluk , sıradışı olmak veya çılgınlık yapmak adına bazen uygunsuz davranmak , çok bilmişlik gülücük

Aquar

yıldırım sağolasın canım arkadaşım ya, sana eziyet ediyorum bu günlerde biliyorum ama napiim sende kurucu olmasaydın :D Çok sorumluluğun var senin çoooook

bu minnacık yorum doğru görünüyor, ancak şöyle bi açıklık getirmek lazım. uygunsuz bir davranışı uyumsuz diye düzeltelim mi, ortamın ahengini tepetaklak edecek bişeyi sıradışı olmak yada çılgın olmak adına yapmadığımı saptadım. spontanlık diyebilirim. toplum artık çok değer verdiğim bir sistem değil ve "Herhangi birşey" sen ona bir değer atfedersen önemli oluyor senin için.

Çok bilmişlik bir yazgıdır benim için ama bilgimi kimseyi ezmek için kullanmam, öğretmek adına yaparım, üslup önemlidir çok bilmişlikte, eğitimci de çok şey bilir ve siz ona çokbilmiş demezsiniz, ama bilirsiniz ki eğitimciler gerçekten çok bilir..
Orta nokta astrolojinin en sevdiğim tekniklerinden biridir ve kesinlikle işe arıyor.Natal haritalar yanında kesinlikle sinastride de kullanmanızı tavsiye ederim.

Orta noktalar biraz şey gibi ; hani akapunkturda hassas noktalar olur ya(çakra??) o noktalara bir temas var mı diye bakmak gibi.Onun için ilişki analizlerinde karşınızdaki insanın orta noktaları onun bir nevi düğümleri gibi sen kişisel gezegenlerinle o düğüme temas ediyormusun bunu inclemek oldukça faydalı.Yani ilişki analizlerinde haritaları sadece açılarla kısıtlamayın her zaman orta noktalara da bir göz atın.Tabi bu durumda bazı orta noktalar daha ön plana çıkıyor güneş -ay , venüs - mars gibi ; özellikle kişisel gezegenler adı verilen(güneş,ay,merkür,venüs,mars) ın kombinasyonların yarattığı alanlar incelenmeli.

Bu arada Zet astroloji Programı orta nokta hesabı var. (zet astroloji indirme linki) midpoint seçeneğini seçtikten sonra haritadaki orta noktalar şematik şekilde gözüküyor sağ tıklayıncada yorum gözüküyor.Bunun dışında bikaç sitede toplu olarak yorumları gördüm diye hatırlıyorum.Aslında gezegenlerin anahtar kelimelerini bilince yorumu insanın kendiside yapabilir.Denemeler yapabiliriz bunun içingülücük

Bu arada Yıldırım veya Beyhan şu başlıkla bu başlığı birleştirmeyi düşünürmüsünüz benzer temalar çünkü.

Orta nokta ile yeni ilgilenenler görmek güzel.gülücük
Jomaja sağol, konu başlıklarını birleştirdim.
Ben bilgiye aç biri olarakgülücük orta nokta konusunda da sizlerin bilginizden faydalanmak isterim.

Bu arada orta noktanın nasıl bulunduğunu yazacaktım, konuyla ilgili bilgili olan arkadaşımız güzel bir örnekle açıklamış ama bende elimdeki kaynakta belirtilen şekilde yazacağım. Farklı örnek vererek olabilir.

Aquar

JoMaJa Yazılan:Orta nokta astrolojinin en sevdiğim tekniklerinden biridir ve kesinlikle işe arıyor.Natal haritalar yanında kesinlikle sinastride de kullanmanızı tavsiye ederim.

Orta noktalar biraz şey gibi ; hani akapunkturda hassas noktalar olur ya(çakra??) o noktalara bir temas var mı diye bakmak gibi.Onun için ilişki analizlerinde karşınızdaki insanın  orta noktaları onun bir nevi düğümleri gibi sen kişisel gezegenlerinle o düğüme temas ediyormusun bunu inclemek oldukça faydalı.Yani ilişki analizlerinde haritaları sadece açılarla kısıtlamayın her zaman orta noktalara da bir göz atın.Tabi bu durumda bazı orta noktalar daha ön plana çıkıyor güneş -ay , venüs - mars gibi ; özellikle kişisel gezegenler adı verilen(güneş,ay,merkür,venüs,mars) ın kombinasyonların yarattığı alanlar incelenmeli.

Bu arada Zet astroloji Programı orta nokta hesabı var. (zet astroloji indirme linki) midpoint seçeneğini seçtikten sonra haritadaki orta noktalar şematik şekilde gözüküyor sağ tıklayıncada yorum gözüküyor.Bunun dışında bikaç sitede toplu olarak yorumları gördüm diye hatırlıyorum.Aslında gezegenlerin anahtar kelimelerini bilince yorumu insanın kendiside yapabilir.Denemeler yapabiliriz bunun içingülücük

Bu arada Yıldırım veya Beyhan şu başlıkla bu başlığı birleştirmeyi düşünürmüsünüz benzer temalar çünkü.

Orta nokta ile yeni ilgilenenler görmek güzel.gülücük
Zet indirdim, teşekkür ederim. Orta noktaları liste şeklinde görebiliyorum.Şematik göremedim,yorum göremedim.Ne yapabilirim?
Hımm acaba yorumu neden okuyamadın?Sanırım programda aşağı yukarı karşına şöyle bir görüntü geldi.Bu arada orta nokta ağacını seçilmesi gerekmiyor(muş) kendisi otomatik olarak geldi:
[Resim: ortanokta1xa6.th.jpg]

Ekranın sağ alt köşesinde orta nokta ağacı var.Resimde gösterdiğim gibi gezegenlerin kesişim noktalarına sağ tıklıyorsun.Ve sonuç(mars=merkür/venüs orta noktası için):

[Resim: ortanokta2uv7.th.jpg]

Astreoidler için yorum yok.Ve programda açı olarak zıt açı ve birleşme kullanılıyor , tolerans ise 1 derece(bende bu kriterleri kullanıyorum)

Tables-Planets on Midpoints den orta noktadaki gezegenleri liste halinde görebilirsin ; Tables-List Of Midpoints den orta noktalarının listesini görebilirsin.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6
Referans Adresler