Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: Kariyer MC
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2
Hayatımızın tamamı aslında kendimizi gerçekleştirme yolunda bir proje gibi görülebilir. Bunu isterseniz bilinçli biçimde, bir ölçüye kadar aktif bir katılımla, isterseniz bilinçsiz, daha pasif ve izleyici kalarak, evrenin sizin için yapmasını bekleyerek gerçekleştirebilirsiniz.
Doğum anındaki astrolojik haritamız, evrenle nasıl bir alışveriş içinde olduğumuzu gösterir. O bizim yaratılışımıza ait devasa ipuçları ile doludur. Belki kafa karıştırıcı gibi gelebilir ama biz de onu yeniden yaratırız. İki yönlü bir iletişim sürekli olarak korunur.
Evreni akıllı bir makine (bizim aklımızı aşan bir makine olduğu besbelli, en azından şimdilik) gibi görürsek, bir yandan kendi istediklerimizi gerçekleştirmeye çalışır bir yandan da bilelim ya da bilmeyelim, evrenin kendini gerçekleştirmesine katkıda bulunuruz.

Yolculuğumuzun yönü
Şimdi haritamızın tepe noktasını (MC) hangi burcun kestiğini ele alalım. Bu nokta, yükselen burç kadar önemlidir. Eski Yunanlar hayatı bir geminin yolculuğuna benzettiği için yükselen burcu dümene, tepe noktasını da geminin burun kısmına, yönünü temsil eden kısma benzetmişlerdir. Bu nokta kişinin hayatta tamamlamak istediği, uzanmaya çalıştığı, başarmaya çalıştığı alanları ve konuları gösterir.
Örneğin bu nokta ateş elementindeyse (Koç, Aslan, Yay) söz konusu kişi hayatta cesaret, girişim, yeni deneyimlere açıklık ve yaratıcılığını göstermek isteyeceği bir vizyon aramaktadır (Yaser Arafat, Atatürk, Bill Gates gibi)... Bu element toprak ise kişi sağlamlık, güven, huzur, maddi başarı ve gerçekçilik arayacaktır (Leonardo da Vinci, Henry Ford, Rupert Murdoch)...
Eğer hava ise, bu kişiler hayatta iletişim, edebiyat, zihinsel uğraşlar, eğitim ve hareket arayacaklardır (Albert Camus, Orhan Pamuk gibi)... Tepe noktasında su elementi olanlar ise duygusal paylaşım, sezgisel çalışmalar, merhamet ve hayal gücünün olduğu alanlara yönelirler (Paulo Coelho, Marie Curie).
Astrolojik haritamız bize kendimizi gerçekleştirme yolunda en dikkat çekici ipuçlarını sunar.
Eğer daha mutlu ve başarılı bir yaşam istiyorsak kendimizi daha iyi dinlemeli, dışarının bize söylediklerini dikkate alsak bile, özel ve bize has olan şeyleri gerçekleştirmeye bakmalıyız. Eğer bunu bilinçli yapamazsak, astroloji kendi döngüleri içinde bize değişik fırsatlar sunacak ve test edecektir. Kendimizi gerçekleştirmekten kaçamayız.
HAKAN KIRKOĞLU
http://www.milliyet.com.tr/2007/05/20/pa...hakan.html
Kariyer, Ün ve Şöhret Evi Astrolojide Kariyer, şöhret ve Ün 10. Evle(MC - Medium Coeli - Gökyüzü Tepe Noktası ya da Orta noktası) alakalıdır. Bu Ev Oğlak burcunun evidir. 10. Evde bulunan gezegenler ve bu Evin Aldığı açılar, kişinin yaşamındaki hedefleri belirleyecektir. Güneşi 10.Evde bulunan birisi genellikle kendisini kanıtlama ve önemli görme eğilimi içinde olur. Böyle bir insan genellikle kendi kendisinin patronu olmak isteği içindedir. Ay`ı bu evde olan birisi ise güdümsel olarak, bilinç dışı kendisini hep birşeyleri başarma isteği içinde olucaktır. Mars`ı 10.Evde olan biri ya da marsı Mc`ye açı yapan biri işinde hırslı ve daima yükselmek isteği içinde olur. Daima hayatta birşeyleri başarmak ve elde etme isteği doğrultusunda yaşamak isteği içinde olacaktır.
mematinin yaptığı alıntıda yükselen burç önemli denmiş ve benmimde yükselen burcum toprak grubu ve bu element toprak ise kişi sağlamlık, güven, huzur ve gerçekçilik arayacaktır bu yorumlar çok doğru.

Benim 10. ev oğlak burcu ve jüpiterdegülücük
Yukarda yazılanlara ilaveten, şunları eklemek istiyorum....

Bazen kararsız kalırız... acaba arasam mı? acaba sunu alsam mı, almasam mı?... acaba cevap versem mi, vermesem mi.... iş teklifi aldım, nasıl degerlendirsem? başlasam mı, beklesem mi? ... bunlar saymakla bitmez ve herkes bu kararsızlıkları zamanla yasar...
10 ev zirve evidir, yani kişinin kendisini "en iyi" hissettiği yer demektir... tabii ki kariyerle filan da alakasi var ama işin özunde zirve anlayışı yatar kişinin... zirveye nasıl çıkacağını, kişinin zirve anlayışının nasıl olacağını; kendisini nasıl, hangi durumlarda "en iyi" hissedeceğini, 10 evi kesen burcu belirler...

Ay, bilinçaltını sembolize ediyor... hangi evde bulunuyorsa o evin konusunu yani burda ise, zirveyi bilir...zirvenin bilgisini burcu tarzında şuuruna yükseltir kişi... dolayısıyla kişi kendisini zirvede bilir... Ama Beyhanın dedigi gibi, kişi hep bir seyleri başarma arzusu içinde olması cok güçtür bence, çünkü kişinin ay ı burdaysa kişi kendisini zaten zirvede bilir ve zirve için pek ugrasmaz... hatta zirvede olanları, müdürlerini filan begenmez, ama hırsı da pek olmaz, zirveye çıkmak için.... çünkü kendisini zaten zirvede görur...
Burası gunesin en tepede oldugu yerdir ve ay için zorlayıcı bir sahnedir burada, 10. evde... ancak 4. ev ile bir baglantısı, açısı varsa iyi olur tabii... bir de yorumlarda anne faktorunu de ilave etmek gerekiyor.... şöyle ki :
anne korumasının baskısı altındadır kişi genelde... anne etkisi cok fazladır, ve bunu kolay algılar...Erkekse feminen duyguları açığa çıkar, dişinin halinden kolay anlar. çünkü annesinden çok etkilenmiştir ve bu durum onda deriz izler bırakmıştır.
ay kocta ve 10. evdeyse, kişi zirvesi icin bir suru baslangıclar yapar, kolay yapar ama sonunu pek getiremez.... eger aslandaysa, kişi zirvede aslan gibi davranacaktır, asil, ünlü biri gibi davranır, öyle kişileri tanır, annesi de ünlü, tanınan birisidir...ve anne zoruyla, baskısıyla ve ay ı MC ye konjunktion yapıyorsa, zirve yapabilir...

ay terazide ve 10. evdeyse, kişi zirve yapıcam diye hiç ugrasmaz, kendini kasmaz...zevk ve eglence ile yaşar ve mutlu olur...ama mc ye yakınsa zirve yapmak zorunda. iyi bir müzisyen ya da baska bir sanatçı olup zirveyi yakalama potansiyeli olabilir.veya anayasa mahkemesi baskanlığı gibi (adaletle ilgili) zirvede bir hukukçu da olabilir, yani böyle gözükebileceğini bilir...
ama genelde ay 10. evde kişide şöyle bir durum ortaya koyar : "yaa boş ver ne uğraşacağım, hepsini biliyorum ben zaten..."
sevgiyle kalın...gülücük)
Lavinya Yazılan:Acaba beninm haritamda hangi meslek belirtileri var ve en çok istediğim ide çalışabilecekmiyim?hımm

selam Lavinya ;

genel anlamda haritanın işaret ettiği olumlu potansiyellere , yeteneklere bakalım ve yorumlamaya çalışalım.

* öncelikle haritanın 7 tane evi boş görünüyor yani tüm gezegenlerin 5 ile 10. evler arasında birikmiş. böyle konuma sahip kişilerde pek çok konudan soyutlanarak , belirli bazı konulara odaklanarak gelecek olan başarıdan söz edebiliriz.

* terazide ki birikiminden başlayabiliriz çünkü 4 gezegenin orada stelyum özel açı kalıbını oluşturuyorlar.

- teraziye ait yetenekler ; estetik bir beğeni , sanat vb. konulara yatkınlık , adalet dürtüsüyle hukukçu olma potansiyeli ve en önemli niteliklerinden biri olan diplomasi. aynı zamanda çekiciliğinden faydalanarak satış departmanında başarılı olma potansiyeli.

-terazideki stelyumun -benim kullanmayı tercih ettiğim- equal ev sistemine göre 5.evde ; yaratıcılık + oyunculuk gerektiren sahne ve sahne arkası alanlarda , organizasyon düzenleme - yönetme gibi alanlarda potansiyel yetenek verecektir.

* jüpiterin akrep burcunda , 6.evde görünüyor. hemde durağan konumda yani yavaşlamış yavaşlamış ve geri gitmeye hazırlanıyor.

- jüpiter bulunduğu eve ait konularda şans verir , yetenek verir. akrebin analizci ve keskin zekasıyla içinden çıkılması güç konuları , hesapları , detayları çözebiliyorsundur diyebiliriz.

* venüsün 9.evde ve oğlak burcunda.

- yüksek öğrenim -özellikle hukuk , felsefe , ilahiyat- alanında , turizm alanında daha ziyade yöneticilik şeklinde başkalarına göre daha sıkıcı gelebilecek mesleki seçeneklere (belkide bankacılıkta bunlardan biridir) karşı becerin olduğunu söyleyebiliriz.

* güneşin 10.evde ve kova burcunda.

- öncelikle haritanın tepesindeki güneşin , kariyer odaklı bir hayatın olacağına ve azmeden başarır gerçeğinde olduğu gibi arzu ettiğin şeyi elde etmende önemli bir gösterge olacağına işaret ettiğini söyleyebiliriz.
üstelik bu güneşin satürn ve plütodan 120 derece , neptünden 60 derece güzel açılarla besleniyor.

güneşinin bir an önce BAŞARMALISIN dürtüsünün seni sabırsızlandırmasına izin vermektense , satürn ve plütonun iç disiplinini + neptünün başarılı olacağına dair inancını , imajinasyon yeteneğini kullanabilirsen çok faydalı olacaktır diye bir öneride bulunabilirim.
Medium Coelinin, gökortası anlamına geldiğini söylemekle başlayalım. Biz bunu kısaca MC, yani 10. ev girişi olarak adlandırıyoruz.

Şüphesiz ki 10. ev girişine yakın yerleşmiş planetler, 10. evin daha orta kısmında veya sonlarına doğru yerleşmiş planetlere nazaran daha güçlü yerleşimde kabul edilirler. Bu yüzden de, etkileri daha görünür ve güçlüdür.

Günümüz astrolojisinde, kariyer göstergesini belirlemek için öncelikle MC ye, buradaki burcun ne olduğuna ve bu burcun yöneticisine, daha sonra da MC ye açı yapan planetlere bakılmaktadır.

Günümüz astrologlarından farklı olarak, eski astrologların kariyer ve meslek göstergelerini incelemeye yükselen burç derecesinden, yani ASC den başladığını belirtelim. Özellikle, İtalyan Ortaçağ astrologu Guido Bonatus bize ASC de bir planet olup olmadığına bakmamızı tavsiye eder. Eğer ASC de bir planet yoksa, o zaman 10. eve bakmamızı söyler. Çünkü ASC, yani 1. ev girişi, hiyerarşik olarak 10. ev girişinden güçlüdür ve herhangi bir mesleği icra etmek için gerekli kişisel yeteneklerimizi göstermek adına, 10. ev girişinden daha önceliklidir.

Kariyerle ilgili planetin hangisi olduğunu tespit etmek, elbette bu kadar kısa ve kolay bir iş değildir. Bununla ilgili pekçok başka faktörleri de göz önüne almalıdır. Aksi taktirde, yanlış tespitlerde bulunabiliriz.

Diğer taraftan, tespit edilen bu planet veya planetlerin, sadece kişinin mesleğini değil, onun mesleğinde kullandığı becerilerini de yansıttığını önemle vurgulamak gerekir. Örneğin bir haritada bu gösterge Güneş olarak tespit edilmiş ise, bu ille de kişinin idari işlerle uğraşacağını, patron olduğunu göstermeyebilir; ama mesleğinde idari kabiliylerini iyi kullanabildiğini, kendini ön plana çıkarabildiğini de gösteriyor olabilir. Tabi ki Güneşin bu vasfın iyi kullanıldığını gösterebilmesi için, asaletli ve kötü açılardan uzak olması gerekir.

öner döşer

Venüs

(08-01-2010 01:23 AM)Messa Yazılan: [ -> ]Benim 10 ev normalde koç burcuda Mc balık burcundaymış yanlış görmüşüm. Kararsız duygusal hayalci bir yapı mı hakim oluyor balık olunca?


Mc balıkta olunca neden kararsız, hayalci duygusallık versin ki?? Kendini topluma algılattığın yönün, duygusal, sanatçı veya sanatsever, hayalleri doğrultusunda istediğine kavuşmayı başaran kişi olma ihtimalin de yüksek.. Bu yönün ağır basıyorda olabilir, gölgeler kullanım dışı bırakılırsa senin adına oldukça güzel bir konum olabilir..verygood
(08-25-2010 05:26 PM)gul_dunya19 Yazılan: [ -> ]Mesela jupiter 9.evde aslında ama mc'nin yanında.Jupiter mcyi etkiler mi yoksa o 9.evle mi ilgilenir
Jüpiter/Mc kavuşumu varsa; toplumsal kimlik, otorite figürleri ile ilişkiler vb. konularda hesaba katılması gereken bi´etkinlik sahasından bahsettirebilir. Kavuşum yoksa; yüksek öğrenim, dinsel/felsefi görüşler, uzak seyahatler, yabancı kültürler vb. konularda etkinlik gözlemlenebilir.
(08-25-2010 06:36 PM)Luli Yazılan: [ -> ]
(08-25-2010 05:26 PM)gul_dunya19 Yazılan: [ -> ]Mesela jupiter 9.evde aslında ama mc'nin yanında.Jupiter mcyi etkiler mi yoksa o 9.evle mi ilgilenir
Jüpiter/Mc kavuşumu varsa; toplumsal kimlik, otorite figürleri ile ilişkiler vb. konularda hesaba katılması gereken bi´etkinlik sahasından bahsettirebilir. Kavuşum yoksa; yüksek öğrenim, dinsel/felsefi görüşler, uzak seyahatler, yabancı kültürler vb. konularda etkinlik gözlemlenebilir.

Evet bu açı bende de var.
+Jüpiter Şiron kavuşumu da mevcut.Şiron -kendi haritama bakarak söylüyorum-biraz etkisini hafifletiyor sankim.

Arkadaş

* Toplum Önündeki imajımız

* Mesleğimiz hakkında ipuçları

* Otorite sahibi kişilerle ilişkilerimiz

* Evebeyn, baba hakkında ipuçları

Buradaki gezegenler kişinin hayatında önemli rol oynar. Kaderimizi belirleyen nokta diyebiliriz. Vezir mi olacağız ? rezilmi olacağız ? yoksa ikisinin ortasımı,,

Meslek hakkında bilgi verilmeden önce 10. eve bakılır. Varsa buradaki gezegenler incelenir. Açılara bakılır. Evi hangi burç kesiyor belirlenir. Bu burcun yönetici gezegeni hangi burçta ve hangi eve düşmüş ona bakılır. Yaptığı açılara bakılır.
Sayfalar: 1 2
Referans Adresler