Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: Burçlar, Planetler ve Evler ile İlgili Kısa Notlar
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3 4
Beatricé Yazılan:Teşekkür ederim. Evet orb 7 derece kareyi aşıyor gibi. Burç değişimi olmasaydı 7 derece sınır içinde diyebilir miydik?

Ben şöyle düşünmüştüm, Merkür gölgeli bir Ay boğa, duygularda daha değişken ( Merkürün de balık olmasıyla ), daha az maddi, daha hızlı vs.

Güneş ve Ayın kişisel gezegenlerle sert açıları söz konusu olunca kafamda bilgiler net olmuyor niyeyse ağır gezegen açıları daha net.

burç değişimi olmasaydı bile , 7 derecelik orb sözkonusu olduğunda ben olsam o kombinasyonu 2.plana atardım diye düşünüyorum.

Güneş ve Ay'ın diğer gezegenlerle yaptığı açılarla ilgili şunu aklınızda bulundurun derim ; Güneş ile Ay en etkilenir iki potansiyeldir..
merkür ile venüs bile güneş ile Ayı kendilerine benzetirler.
mesela Güneş-Venüs kavuşumu olanlar için venüsyen tarzda çekici ve hoş insanlar oldukları söylenebilir. tabii güneşin yüksek ışığı sebebiyle daha yüzeysel bir venüsyen olmalarıda mümkün ama sonuçta venüs etkisi kendini hissettiriyor.

kişisel gezegenler arasında en etkileyen gezegen ise tabii ki Mars..
Mars ; güneşede , Ayada , merkür yada venüsede dokunsada daima kendi baskın , agresif , tutkulu enerjisini diğer kişisel gezegenlere yansıtacaktır..
Yıldırım Yazılan:kişisel gezegenler arasında en etkileyen gezegen ise tabii ki Mars..
Mars ; güneşede , Ayada , merkür yada venüsede dokunsada daima kendi baskın , agresif , tutkulu enerjisini diğer kişisel gezegenlere yansıtacaktır..

Peki mars ağır gezegenlere böyle etkili davranamaz mı? ya da herhangi bir ağır gezegenle kişisel gezegen etki aldığında kişisel gezegenin şansı yok mu?
Ağır gezegenler arasında en etkileyeni hangisi? sanki onların hepsi de çok etkileyenler arasında dimi? Adı üstünde ağır gezegen; çok ama derinden, ağır etki ediyor..
Astrolojiyi yeni öğrenmeye başlayan kişiler Doğum haritasında Doğu nun neden sol tarafta olduğunu merak ediyorlar. Özeldende bu soruyu soranlar olmuştu, küçük bir açıklama getirerek konuyu açıklığa kavuşturalım.

*Bizim yarımküremizde Güneş günlük rotasının en yüksek noktasındayken az veya çok güneydedir. Bu nedenle doğum haritasının en üstteki noktası kuzey değil güney noktasıdır. Güney yukarıda olduğuna göre doğum haritası başaşağı oluşturulmaktadır. Bu nedenle doğu sola, batı sağdadır.

İşte bu nedenle planetler haritanın solundan yükselir. Bu noktaya yükselen( ascendant) denir. Tam arşısındaki nokta ise planetlerin battığı yerdir. Buna da alçalan ( midheaven ) denir.
Elementler hakkında bilgiler verelim. Nihan eklediğin yazı için teşekkür ederim.

Elementler neden ateş, toprak, hava ve su sıralamasıyla oluşmuş?
Bu konuda bir astroloğun bu konuyla ilgili bir tartışmasında söylediği şeyleri okuyalım.

Astrolog Guido Bonatti burçların sıralanması konusunda şöyle bir açıklama yapmış;
"Başlangıca bir ateş burcu, ardından bir toprak burcu,sonra bir hava ve ondan sonra da bir su burcu yerleştirilmiştir. Ateş burçları başlangıca yerleşmiştir, çünkü
sıcaklık en asil şey olan canlılığın kaynağı ateşten güç alır. Toprak burçları, hemen ateş burçlarından sonraya yerleştirilmiş, çünkü kuruluk nedeniyle ateşle olan yakınlıkları güçlüdür. Su burçları ise en sona, ateş burçlarının karşısına yerleştirilmiştir, çünkü tam zıt doğaya sahiptirler. Ve hava burçları, su burçlarının hemen önüne yerleştirilmiştir, çünkü nemlilik dolayısıyla onlara yakındırlar."

*Sıralamanın ateş burçlarından başlayıp, su barçlarıyla bitmesinin bir başka nedenide sıcaklık ve soğukluğun aktif, kuruluk ve nemliliğin ise pasif olmasıdır. Sıcaklık, doğumu simgeleyen en güçlü etken olduğu için, uygun biçimde diğer etmenlerin üstüne yerleştirilmiştir. Benzer şekilde kuruluk, güçlü biçimde pasif olduğu için anlamlı biçimde diğer pasif niteliklerin önüne yerleştirilmiştir. Doğum muhafazanın öncülü olduğu için, doğumu simgeleyen burçlar muhafazayı simgeleyen burçların önüne yerleştirilmiştir ve bozulma yıkımda önce geldiği için bozulmayı simgeleyen burçlar, yıkımı simgeleyen burçların önüne yerleştirilmiştir. Ve doğum, doğabilen ya da ölebilen her şeyin başlangıcı olduğu için yıkımı simgeleyen burçlar, yani su burçları en sona yerleştirilmiştir.
Ateş eksikliğinde ise kişide sıcaklık ve heves eksikliği, cansızlık ve spontanlık, maceraya açıklık olmadığı görülerecektir. Bu kişiler çoğunlukla kendilerinden daha dominant bir eşe, yakın arkadaşa sahiptirler ve bu enerjiyi karşı taraftan sağlamaya bakarlar. Bir bakıma harekete geçirilmeyi beklerler. Çoğunlukla bu kişiler depresif düşünce kalıplarına girmeye daha fazla eğilim gösterebilirler. (Bu durum ayrıca fazla su elementinde de olabilir)

bence burdaki ifade çok doğru mesela benim haritamda ateş burçları yoğunluğu var (yükselen ,ay,venüs,jüp.,mars) ve su burcu yoğunluğu hiç yok .. Eşimde de su burçları yoğunluğu var yani eksik olan elemente çekim söz konusu olmuş...
Elementler hakkında fikrimiz olacak şekilde birşeyler yazalım

*Ateş elementi ışık ve karanlığın dengesinde ortaya çıkar. Işığın güçlü olduğu, yükseldiği anda astronomik açıdan bu zaman ilkbahar ekinoksudur. Hreket ilkesidir. Onun ruhu dışadönük enerjidir. Hedefinden Taviz vermez, yenilmez.

*Toprak gecenin kalinden çıkıp gelmektedir. Kış mevsimi. Doğada boyun eğmez, daynıklı bir kararlılığın ruhu gezinmektedir. Toprak form verir, formu sürdürür ve onu taşır.

*Hava aydınlık ve karanlığın ilkinden farklı bir denge noktasında belirir. Sonbahar ekinoksudur. Havada zihinsel fonksiyonları, algılamayı, kavramayı, muhakemeyi, bağlantı kurmayı buluruz. Hava diğer elemanlardan biraz daha fazla kendisinin ötesinde bilinmezin varlığının farkındadır.

*Su elemanların sınucusu. Işığın maksimum güç kazandığı anda yazın ilk günün belirir. Su koruma,besleme ve bakım öğesidir.Dışadönük karakteri sıcaklık,içtenliktir. İçedönüklüğü ise hayalgücü ve sezinlmedir. Suyun temel fonksiyonları duyumsamak, hissetmektir.
Her gezegenin iki evi ya da yöneticilik işlevi bulunur: Gündüz/Diürnal evi ile Gece/Noktürnal evi. Güneş ile Ay ise istisnai olarak sadece birer eve sahiptir.

Satürn, Oğlak’ın ise gece yöneticisidir ve Zodyak’ın onuncu burcudur.

Uranüs, Kova’nın yöneticisi, onbirinci burç

Jüpiter, gündüz, Zodyak’ın on ikinci burcu; Balık’ın yöneticisidir.Gece ise Yay’ ı Zodyak’ın dokuzuncu burcunu yönetir.

Mars, Koç’un gündüz yöneticisi ve Zodyak’ın ilk burcudur;

Plüton,Akrep’in yöneticisi ve sekizinci burçtur.

Güneş’in tek yönettiği Aslan’dır ve beşinci burçtur.

Venüs, gündüzleri Boğa’yı yönetir ikinci burçtur; gece ise Terazi’dedir ve yedinci burçtur.

Merkür, İkizlerin gündüz yöneticisidir ve üçüncü burçtur; Başak'ın ise gece yöneticisidir, altıncı burçtur.

Ay sadece Yengeç’in yöneticisidir ve dördüncü burçtur
Ay;Denizleri, nehirleri,akarsuları,gemileri,her türlü tekneyi,bütün sıvaları,bunları yapan,alan,satanları temsil eder.Yine kadınlar ve çocukları da ay'ın etkisindedirler.Ayrıca toplum da ay'ın yönetimdedir.Toplumu etkileyen kimselerin Ay'ları daima güçlüdür.Ay bayanların etkisini,ilişkilerini de gösterir.Dolayısıyla anneler,kız kardeşler,kadın arkadaşları da yine Ay temsil eder.Bir erkeğin yıldız haritasındaki ay,onun bayanlar konusundaki başarısını açıklar.

Merkür; Mantık, iletişim, seyahatler, eleştiri, değişiklik, her türlü anlaşmalar, konuştuğumuz dil, ulaştırmayı da temsil eder.

Venüs;Venüs güzel sanatları, müziği,perde ve sahneyi,güzellik malzemelerini,bunları yapanlarla satanları,süs eşyalarını,mücevherleri,çiçekleri,parfümleri ve tatlıları temsil eder.Şekerciler,tatlıcılar da yine Venüs’ün yönetimindedir.Yani yaşama zevk veren şeylerin çoğu Venüs’ün yönetiminde sayılır.Yine terziler,ayakkabıcılar,güzellik salonları da Venüs’e aittir.Ayrıca çekicilik,uyum,sevgili ve aşıklarla evlilik,barış,neşe,umut,siyaset ve huzur da yine Venüs’le ilgilidir.

Güneş;Güneş erkekleri,liderliği,ün ve onuru,yetkiyi,ateşi,sıcağı,sabırsızlığı,peşin hükümleri,saf sevgiyi,candan dostluğu,iradeyi,benliği,insanın en arzuladığı şeyi,amacı ve bu arada kişinin iç yüzünü temsil eder.Birinci yani yükselen burç kişiliği çizer fakat başkalarının pek de bilmediği asıl kişiliği yaratan sadece Güneştir.Bayanların yıldız haritalarında da güneş erkeği ve erkekler konusundaki başarıyı açıklar.


Mars; Mars savaşla ilgili aşağı yukarı her şeyi temsil eder. Atom bombası hariç patlayıcı maddeler, barut, ateşli silahlar, sivri uçlu cisimler, bıçaklar, zehirler, alev ve ateş, enerji, hareket, düşmanlık, cesaret, heves, kalabalık, cinsellik, çekicilik, polisler, askerler, operatörler, dişçiler, berberler, teknisyenler, demir ve çelik işçilerini temsil eder.

Jüpiter; Jüpiter, parayı, bankacılığı, borsayı, dini, felsefeyi, yardım işlerini, maliyeyi, ödülleri, adaleti, mizahı, şişmanlığı, yaşamın zevklerini, uyumu, gelişmeyi, ahlaki, yargıçları, üstün duyguları, zenginliği, servet avcılarını, senatörleri, din adamlarını, düşünürleri ve adaleti temsil eder.

Satürn; Satürn, akıl ve dikkati bir noktaya vermeyi, iradeyi, sabrı, sebatı, direnmeyi, ihtiyatı, somurtganlığı, yaşlılığı, tarımı, madenciliği, toprak işlerini, kısıtlamaları, karamasarlığı, haseti, açgözlülüğü, engelleyici durumları, güvenilir olmayı temsil eder. Madenciler, toprakla uğraşanlar, bahçeyle ilgilenenler, konserveciler, ayrıntılara dikkat isteyen işler de yine Satürn’ün yönetimindedir.

Değişiklikler Yıldızı Uranüs; Uranüs bağımsızlık, orijinallik, keşifler, yaratıcılık, devrimler, olağanüstü olaylar, karışık işler, üstün akıl, dâhilik, kafa tutma, bilim, sürprizler, ani fırsatlar, hoşnutsuzluk, atom bombası ve insanüstü gücü temsil eder. Yine astrologlar, astronotlar, pilotlar, psikiyatri uzmanları, bilim adamları, dahiler, insanlık için çalışan kimseler de Uranüs’ün yönetimindedirler.

Neptün; Neptün, düşleri, düş kırıklıklarını, şaşkınlıkları, tütünü, uyuşturucu maddeleri, uyku ilaçlarını, altıncı hissi, yetenekleri, güzel sanatları, renkleri, gizemli olayları, radyo, film, TV, plak, teyp, kasetleri,alkol eğilimi,dürüst olamamayı temsil eder. Fotoğrafçılık da Neptün’ün yönetimindedir. Okyanuslar da Neptün’e aittir. Falcılar, medyumlar, şarlatanlar, dolandırıcılar ve üçkâğıtçıları da yine Neptün temsil eder.

Plüton; Plüton, yeni koşulları, reformları, ölümü, mükemmelleştirmeyi, gençleştirmeyi, vasiyetnameleri, üstün iradeyi, karanlıkları, bilinmeyen güçleri temsil eder. Vergi konuları Plüton’a aittir. Sigortacılar, dedktifler, gardiyanlar, mafya gibi çeteler, müfettişler de yine Plüton’un yönetimindedir.
Burçların niteliklerinide yazalım.

Öncü Burçlar: Bu burçların görevi mevsimleri başlatmaktır. Bu yüzden de hareketlidirler. Koç (bahar), Yengeç (yaz), Terazi (sonbahar), Oğlak (kış). Bu grup hareketi başlatma özelliğine sahiptir.

Sabit Burçlar: Bu gruptaki burçlar öncü grubun başlattığı olayı gerçekleştirir ve devam ettirirler. Mevsimlerin ikinci ayıdır ve mevsimlerin devamlılığını sağlarlar. Boğa (ilkbahar), Aslan (yaz), Akrep (sonbahar), Kova (kış). İnanılmaz kararlılığa sahiptirler.

Değişken Burçlar: Bu gruptaki burçlar her mevsimin sonuncu aylarıdır. Yeni mevsime hazırlık ve değişim zamanıdır. İkizler (ilkbahar sonu), Başak (yaz sonu), Yay (sonbahar sonu), Balık (kış sonu). Geçiş dönemindeki burçlar her duruma kolay uyum sağlarlar.

Özellikle alt alta yazdım ki elementleri ve niteliklerdeki sıralamayı da görün istedim. Elementleri renkleriylede belirttim.


Koç Burcu; Öncü nitelik, Ateş elementi

Boğa Burcu, Sabit Nitelik, Toprak Elementi

İkizler Burcu, Değişken Nitelik, Hava Elementi

Yengeç Burcu, Öncü Nitelik, Su Elementi

Aslan Burcu, Sabit Nitelik, Ateş Elementi

Başak Burcu, Değişken Nitelik, Toprak Elementi

Terazi Burcu, Öncü Nitelik, Hava Elementi

Akrep Burcu, Sabit Nitelik, Su Elementi

Yay Burcu, Değişken Nitelik, Ateş Elementi

Oğlak Burcu, Öncü Nitelik, Toprak Elementi

Kova Burcu, Sabit Nitelik, Hava Elementi

Balık Burcu, Değişken Nitelik, Su Elementi
Bu konu başlığını astrolojiye yeni başlayan üyeler için açtığımıza ve bilgiler verdiğimize göre Yıldırımın yeni başlayanlar için harita analizi konusunda açtığı konu başlığının linkinide vermenin gerekli olduğunu düşünüyorum.

Astrolojiye Yeni başlayanlar İçin
Sayfalar: 1 2 3 4
Referans Adresler