Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: Burçlar, Planetler ve Evler ile İlgili Kısa Notlar
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3 4
Astrolojiyi gerçekten öğrenmek isteyen ve daha hiç bilgisi olmayan arkadaşlar için bu konu başlığı altında küçük bilgiler verebiliriz diye düşündüm. Mesela haritada Burçlar kaç derece genişliğinde gibi pratik cevabı net olan kısa bilgiler verebiliriz. Bende çok bilgim olduğundan değil ama forumumuza gelen ve gerçekten astrolojiyi öğrenmek isteyen arkadaşlar için yardımcı olur düşüncesiyle açtım bu konu başlığını. Sizde katılırsanız hem bilgilerinizle hem sorularınızla güzel bir konu başlığı olur.
* Haritada her burç otuz derece genişliğindedir. Evlerin genişliği ise 30 dereceden az veya fazla olabilir.

*Haritada evlerle burçları ayırmanın en iyi yolu, evlerin yerel ufukla, burçların ise uzayla ilintili olduğunu akılda tutmak olabilir.
Teşekkür ederim esra, iyi ssonuçlar çıkar umarım.

*Bir gün boyunca Güneş, Ay ve Planetler bir kere doğar ve batarlar. Yani 12 evi dolaşırlar. Bunun nedeni Dünyanın kendi ekssni etrafında dönmesidir.

*Planetler kendileride hareket ederler( saçma bir cümle oldu sanırımgülücük ) Güneşin etrafında dönerler. Planetlerin hiç değişmeden izledikleri yol ekliptiktir ve oniki eşit dilime bölünürler ve bu dilimler burçlardır.
*Herhangi bir haritada, doğum saatindeki birkaç saat oynamada burçlardaki hareketi önemli olmayabilir ama evlerdeki hareketi haritanın yapısını tamamiyle değiştirebilir. Mesela, yanlış bilgi olmasın diye net bir haritadan bilgi veriyorum. 9 Ekim öğleden sonra 6:30da doğan birinin Güneşi Terazi burcunda ve 6. evdedir. Bu kişi birkaç saat sonra doğmuş olsa Güneş hala Terazi burcunda olacak ama 6. ev yerine 4. evde olacak. İşte bu nedenle Doğum saati çok önemlidir.

Félicé

Yetkinlikler modeli
"Bir astrolojik haritaya bakarak kişinin hayatındaki temel noktaları görebiliriz. Mutluluk kaynaklarını, yeteneklerini, zayıflıklarını görebilirsiniz. Sonra insan kaynaklarının tekniklerini kullanarak bunları belirgin hale getirmeliyiz." Kırkoğlu, buradan yola çıkarak 12 ana yetkinliğin ölçülebileceği bir model üzerinde çalışmaya başlamış. Bu konuda şu örnekleri veriyor:
Güçlü ahlak; kişinin astrolojik haritasında güçlü bir güneş, jüpiter ve satürn olmalı.
İletişim yeteneği; haritasında hava burçlarının güçlü olması gerekir. Güçlü bir merkür olmalı ve yükselen burç dışa dönük olmalı.
İlişkilerde başarı; güçlü bir Venüs etkisi, yükselen burçta ve yedinci evde Jüpiter, Venüs gibi pozitif gezegenlerin bulunması gerekir.
Kaliteye odaklanma; Satürn'ün güçlü olması, başak burcunun iyi durumda bulunması gerekir. Haritadaki toprak burçlarının (boğa, başak, oğlak) dikkat çekici olması gerekir
Problem çözebilme; Güçlü bir Merkür ve Mars olması gerekir.
Başarıya odaklanmada; Öncü burçların (koç, yengeç, terazi, oğlak) Mars'ın, Satürn'ün güçlü durumda olması gerekir.
Dünyada son birkaç yüzyıldır devam eden toprak elementindeki döngünün yerini hava elementine geçeceğini belirten Kırkoğlu, böylece ana sermayenin bilgi olduğu bir döneme girildiğine dikkat çekiyor. Kırkoğlu, Jüpiter'le Satürn'ün 260 yıldır toprak burçlarında (boğa, başak, oğlak) birleştiğini 2020'den itibaren ise bu iki gezegenin hava elementindeki burçlarla yan yana gitmeye başlayacaklarını belirterek, şöyle oknuşuyor:
"2020'den itibaren dünya hava elementinin etkisiyle iletişimin tamamen dijital ekonomiye geçişle bilginin sermaye olduğu, daha özgür daha mobil bir ekonomik düzene doğru gidiyor. Artık bilgimiz sermayemiz haline geliyor."
Ateşler lider, topraklar gerçekci
Hakan Kırkoğlu, kariyer planlamasında astrolojiden yararlanabilmek için kişilerin astrolojik haritalarındaki dört temel elemente (hasa, su, toprak ve ateş) ile üç ayrı niteliğe (sabit, değişken, öncü) bakmak gerektiğini söylüyor.
Örneğin, insan kaynakları yöneticisinin haritasında hava ve su grubunun ağırlıklı olması lazım. Çünkü hava elementi ifade yeteneğini, su psikolojiye yatkınlığı ve güçlü sezgileri ifade ediyor. Kırkoğlu, haritada hangi elementin ağırlıklı olduğunu da şöyle hesaplıyor:
"Güneş, ay ve yükselen burca 3 puan veriyoruz. Çünkü onlar daha ön planda. Sonra Merkür'e, Venüs'e Jüpiter'e, Mars'a ve Satürn'ün bulunduğu burçlara birer puan veriyoruz."

Hakan Kırkoğlu
sert açılar altındaki bir kişisel gezegen (güneş,Ay,merkür,venüs,mars) bulunduğu burca has gölge yönlere eğilimli olabilir..

mesela Ay burcu koç olan birisi , Ay-Jüpiter sert açısına sahipse , koç burcunun jüpitersi gölge yönlerine dikkat etmelidir.

koç burcunun jüpitersi gölge yönleri neler olabilir ; savurganlık , dağınıklık , ölçüsüzlük , sabırsızlık , dikkatsizlik vs.. gibi..
Yıldırım Yazılan:sert açılar altındaki bir kişisel gezegen (güneş,Ay,merkür,venüs,mars) bulunduğu burca has gölge yönlere eğilimli olabilir..

mesela Ay burcu koç olan birisi , Ay-Jüpiter sert açısına sahipse , koç burcunun jüpitersi gölge yönlerine dikkat etmelidir.

koç burcunun jüpitersi gölge yönleri neler olabilir ; savurganlık , dağınıklık , ölçüsüzlük , sabırsızlık , dikkatsizlik vs.. gibi..

peki Ay Koçu olan bir kişi Uranüsten sert açı alsaydı nasıl değerlendirirdik ,,,

koç burcunun uranüsyen gölgelerine dikkat çekecektik..

nedir koç burcunun uranüsyen gölgeleri ; fazla risk alma , çabuk sıkılma eğilimi ve maceracılık , istikrarsızlık vs.. gibi..
darkvenus Yazılan:Bu hesap yöntemine dayanarak;

Toprak :5 Hava:4 Su :4 Ateş :1 çıkıyor bende...
Ateş elementi eksikliğim var...
Haritada hangi element eksikse neler yapılmalıdır diye bir bilgi var mıdır?

eksik olan elemente doğru bir tür içsel çekilim hissederiz..

ateş elementi eksik olanlar ; harekete , cesur girişimlere , dinamik kişiliklere , coşkulu ve tutkulu olmaya dair ateşsi özelliklere doğru çekilebilirler..

bunu bir nevî , eksik olan yönümüze takılıp onu geliştirmek , beslemek içgüdüsüyle o yönde hareket edeceğimizi söyleyerek ifade edebiliriz.

mesela bende de SU elementi eksikliği vardır ve psikolojik yaklaşımlar konusunda takıntılı olduğumu ve psikolojik konulara - filmlere - astrolojik yorumlara oldukça önem verdiğimi söyleyebilirim. ama tabii sonuçta pek duygusal ve sulu gözlü olduğum söylenemez ;)
Beatricé Yazılan:Ay boğanın Merkürden kare açı almasına ne diyebiliriz?

sevgili Beatrice ; bence sende Ay-merkür karesinden söz etmemiz pek doğru olmayabilir çünkü hem orb olarak 7 derece görünüyor hemde merkür balık burcuna geçmiş , burç değişimlerinde ben şahsen orb aralığını küçültmek gerektiğini düşünüyorum. senin Ay 28-29 derece boğa olsaydı ancak o zaman kare açı olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirdik.

yinede Ay boğasının merküryen gölgelerinden biri olarak , fikirlerde inatçılıktan sözedebiliriz..

Félicé

darkvenus Yazılan:Bu hesap yöntemine dayanarak;

Toprak :5 Hava:4 Su :4 Ateş :1 çıkıyor bende...
Ateş elementi eksikliğim var...
Haritada hangi element eksikse neler yapılmalıdır diye bir bilgi var mıdır?

Darkvenüs,ateş elementi eksikliğinde neler yapılır bilmiyorum ama,belki bu yazı yardımcı olurgülücük

Alıntı:Ateş yakıcı, hevesli, ileriye yönelik vizyon sahibi, maskulen enerjilere karşı gelen sınıflamadır. Robert Hand Horoscope Symbols kitabında şöyle diyor

Ateş ruhun enerjisidir ve evren içinde evreni enerjik hale getirerek, dönüştürerek çalışır

Kuşkusuz ateş cesaret, güç, motivasyon, saldırganlık ve ilhamla ilişkilidir ve ateşi yoğun taşıyan kişilerde canlılık, hayatı dramatik bir biçimde hissetme ve bu enerjiyi başkalarına yayma isteği vardır. Bu kişiler doğrudan ve açık olurlar.

Ateş eksikliğinde ise kişide sıcaklık ve heves eksikliği, cansızlık ve spontanlık, maceraya açıklık olmadığı görülerecektir. Bu kişiler çoğunlukla kendilerinden daha dominant bir eşe, yakın arkadaşa sahiptirler ve bu enerjiyi karşı taraftan sağlamaya bakarlar. Bir bakıma harekete geçirilmeyi beklerler. Çoğunlukla bu kişiler depresif düşünce kalıplarına girmeye daha fazla eğilim gösterebilirler. (Bu durum ayrıca fazla su elementinde de olabilir)

Ateş eksiğini kapatmak isteyen kişi, hatta daha abartılı davranarak, gidip gelen bir enerji dengesizliği ile ani heves ve arkasından çökkünlük arasında kalabilir. Bu kişiler daha fazla iyimserlik ihtiyacındadırlar, yaşama olan güvenlerini pekiştirmeleri gerekir.
Sayfalar: 1 2 3 4
Referans Adresler