Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: 10.EV YÖNETİCİSİ EVLERDE
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2
10.ev doğal olarak Satürn tarafından yönetilir, tutku ve hırs gezegenidir.10. ev sizin kariyer,uzmanlık ve ulaşabileceğiniz en yüksek noktayı gösterir.

10. EV YÖNETİCİSİ 1. EVDE:Hayatta ne başarırsanız kendi kendinize yapmanız gerekir.Göz önünde olacağınız bir iş yapmak istersiniz.Yönetici Mars ise benmerkezci olabilirsiniz.

10.EV YÖNETİCİSİ 2.EVDE:Kariyeriniz doğrultusunda para kazanırsınız.Kaynaklarınız ve değerleriniz seçtiğiniz uzmanlık dalında önemli rol oynar.

10.EV YÖNETİCİSİ 3.EVDE: Kendinizi ifade etme isteğiniz oldukça fazladır.İletişim dalında bir kariyeriniz olabilir.

10.EV YÖNETİCİSİ 4. EVDE:Yazarlık için klasik bir pozisyondur.Toprakla ilgili işlerle ilgilenebilirsiniz.Çiftçilik,arkeoloji vs..Ebeveynlerinizden biri yada her ikisi ile birden çalışabilirsiniz.Ülkenize olan sevginizi göstermek için bir şeyler yapabilirsiniz.

10.EV YÖNETİCİSİ 5.EVDE:Tiyatroda çalışan pek çok kişi bu yerleşimdedir.Sanatsal konuda kariyer yapabilirsiniz.Bazen ünlü olmayabilirsiniz fakat çocuğunuz ünlü olabilir ve siz ona kariyer yapmasında yardımcı olabilirsiniz.

10.EV YÖNETİCİSİ 6.EVDE:Doktor veya hastane görevlisi olabilirsiniz.Beslenme ve hijyen alanında da görev yapabilirsiniz.Hırslı olabilirsiniz.

10.EV YÖNETİCİSİ 7.EVDE:Toplumsal bir kariyerden yada uzman bir eşten hoşlanabilirsiniz.Evlilik yapmış olduğunuz eşiniz kariyerinizde önemli bir rol oynayabilir.İşinizdeki insanlarla birebir ilişkide olabilirsiniz.

10.EV YÖNETİCİSİ 8.EVDE :Eşinizden veya halktan ,bir kamu işinde çalışıyorsanız dış kaynaklardan destek alabilirsiniz.Genelde yaşamınız için çalışmazsınız fakat kariyeriniz bir hayırseverlik işinde olabilir.Çünkü eşinizin parası her ikiniz için de yeterli olabilir.

10.EV YÖNETİCİSİ 9. EVDE:İdeallerinizle fikirlerinizi genellikle bağdaştıramazsınız.Seyahat edebileceğiniz bir meslek seçebilirsiniz.Üniversitede öğretim görevlisi olabilirsiniz.Başarılı olduğunuz bir alanda öğretmenlik yapabilirsiniz.

10.EV YÖNETİCİSİ 10.EVDE:Ömrünüzün çoğu kendinizi kanıtlamak ve yapmak zorunda olduğunuz işleri başarmakla geçer.Kariyeriniz ebeveynlerinizin rehberliğiyle yada yardımıyla olur.Aile mesleğini devam ettiren biri olabilirsiniz.Anne yada babanızın olmadığı bir ülkede yaşıyor olabilirsiniz.

10.EV YÖNETİCİSİ 11.EVDE :Kariyeriniz yada sosyal durumunuz grup merkezli olabilir.Sosyete sayfalarında sıkça çıkan ve her türlü organizasyonun içinde olanlar bu yerleşimdedirler.Politikacı olabilirsiniz.Bir arkadaşınızla çalışabilirsiniz veya bir arkadaşınız size maddi manevi destek olabilir.

10.EV YÖNETİCİSİ 12.EVDE:Profesyonel aktivitelerinizin çoğu sahne arkasında geçer.Tıp, hemşirelik veya hapishane alanlarında çalışabilirsiniz.Bu yerleşim yazarlık için de uygundur.Genelde taht arkasındaki güç olursunuz.Görüş ileri süren ve birçok karar alan ancak halk tarafından bilinmeyen biri olursunuz.Kariyeriniz çok özel olabilir.
(07-09-2010 05:48 PM)yasemen88 Yazılan: [ -> ]arkadaşlar bu nasıl hesaplanıyor? benim 10.evimde neptün ve satürn var. nasıl anlayacağız?
10. ev´in Oğlak ile kesişmiş, yöneticisi Satürn de aynı yerleşimde. Bu nedenle; 10. ev yöneticisi 10. evde bölümünü okuyabilirsin. Nasıl hesaplanır? kısmına gelirsem; bi´evde yerleşik bi´gezegen var ise; o ev birincil olarak ilgili gezegenin doğasından etkilenir. Eğer herhangi bi´ev, herhangi bi´gezegenin yerleşiminden yoksun ise; o zaman, o ev´in yönetici gezegeninin hangi evde yerleşim aldığına bakılarak (burç ve açısal ilişkileri de es geçilmeksizin) yorumlandırılır. Örneğin; natalında, Asc (1.ev) evinde herhangi bi´gezegen yerleşimi yok. Asc hangi burçta yerleşmiş? Koç. Koç´un yönetici gezegeni? Mars. Mars hangi evde? 11. Sonuç olarak; yaşamı fotoğrafladığın ve yaşam tarafından fotoğraflandığın çerçevede, Kova (nasıl) ve 11. ev (nerede) faktörlerini, yorumlandırmada, elde var 1 pozisyonunda tutabiliriz. T-Kare´nin fokal gezegeni olan Mars´ın, açısal ilişkileri de, sözünü ettiğim portrenin aydınlatılması açısından hayati olacaktır.
(07-11-2010 07:56 PM)Messa Yazılan: [ -> ]10.EV YÖNETİCİSİ 4. EVDE:Yazarlık için klasik bir pozisyondur.Toprakla ilgili işlerle ilgilenebilirsiniz.Çiftçilik,arkeoloji vs..Ebeveynlerinizden biri yada her ikisi ile birden çalışabilirsiniz.Ülkenize olan sevginizi göstermek için bir şeyler yapabilirsiniz.

Bir de benim güneş 3. evde ve başak burcunda bu açılar yazarlık yeteneğini pekiştirir mi? Bir de güneş uranüs karesi var.

messa,
10. evi koç burcu kesiyor. yönetici gezegen mars 5. evde.
ben 10. ev yöneticisini 4'te göremedim.

ama bütün bunlardan öteye, 3. evin bir bölümünü başak burcunun kesmesi,
güneşin başak burcunda ve 3. evde yerleşmesi yazarlığa yatkınlık verebilir mi, bence evet.

başak, merkür yönetimindedir. dolayısıyla yazmaya, kominikasyona, iletişime dair konular başağın kapsamındadır.
güneş başakta, +1 olarak merküri konulara meyil verir.
bir ikinci artı, başaktaki güneşin merkür yönetimindeki 3. evde yerleşmesi.

3. ev iletişimi, düşünceyi, bilgiyi, iletişimi, yazarlığı temsil eden evdir. güneş bu evi spotladıgında; kişiliğini bu alanda ifade etmek istersin. güneşin temsil ettigi kişilik, 3. ev konularında ilerlemek, kendini gerçekleştirmek isteyecektir.

yazar olur musun bilemiyorum ama, bilgiye,öğrenmeye,yazmaya ve iletişime dair konular senin için oldukça önemli konular olacaktırverygood
4. ev kısmını yanlış görmüşümgülücük)

yazar olur musun bilemiyorum ama, bilgiye,öğrenmeye,yazmaya ve iletişime dair konular senin için oldukça önemli konular olacaktır

Bu kısım oldukça doğru hayatımda cidden çok önemli bir yere sahip bilgi öğrenme öğretme bir şeyler hakkında bilgi sahibi olma. Hani su hava gibi şart. Lisedeyken bana ansiklopedi derlerdi. Öğrenmek öğretmek insanlara yardımcı olmak için severim. Hayalimde yaşlandığım zaman hani bilge kişiler olur yol gösterirler filan öyle biri olmak istemişimdir. Öyle olmak içinde gençken çok şeyler öğrenmek özümsemek gerek.
10.EV YÖNETİCİSİ 7.EVDE:Toplumsal bir kariyerden yada uzman bir eşten hoşlanabilirsiniz.Evlilik yapmış olduğunuz eşiniz kariyerinizde önemli bir rol oynayabilir.İşinizdeki insanlarla birebir ilişkide olabilirsiniz.

uzman esten hoslanmam da , toplmsal krıyer olabılır gözkýrpma ayrıca ıkızlerde bı Mc'ye sahıp oldugum ıcın cok maymunıstahlıyım ıs konusunda.. kesin baska etkılerde vardır ama bılemedım suan ...
10.evim,İkizlerin son derecelerinden başlıyor,Aslan'ın ilk derecelerinde bitiyor.Bu durumda hangi burcu almam gerekir?acaba


Alıntı:10.EV YÖNETİCİSİ 12.EVDE:Profesyonel aktivitelerinizin çoğu sahne arkasında geçer.Tıp, hemşirelik veya hapishane alanlarında çalışabilirsiniz.Bu yerleşim yazarlık için de uygundur.Genelde taht arkasındaki güç olursunuz.Görüş ileri süren ve birçok karar alan ancak halk tarafından bilinmeyen biri olursunuz.Kariyeriniz çok özel olabilir.

Yengeç burcunu aldığımda,sahne arkasında kalma dışındakiler uymamakta..

ginka

(04-02-2011 04:53 PM)jet Yazılan: [ -> ]tüm kesit ev sistemine göre MC. başak 11. eve denk geliyor. 10. evde de ay aslan gözüküyor. ev sistemlerinin kullanım amaçları nelerdir? bilgilendirirseniz sevinirim.

klasik ev sisteminde boşta kalan burçlar oluyo mesela benim koç ve terazinin tamami tek bir evde ama evi kesen burç değil yani arada kalmış...
whole signs eşit ev sistemi kullanmak daha mantıklı görünüyor hal böyle olunca ama hangisinin sana uyduğunu sen biliebilirsin
mc 11. eve düşüyosa eğer kariyerin; gurup çalışmaları, ekip işleri ağırlıklı olması gerek
artık hangi ev sana uyuyosa onu kabul ediyoruz ikisinide göz önünde tutmakta fayda var seçim senin verygood
(04-02-2011 04:53 PM)jet Yazılan: [ -> ]tüm kesit ev sistemine göre MC. başak 11. eve denk geliyor. 10. evde de ay aslan gözüküyor. ev sistemlerinin kullanım amaçları nelerdir? bilgilendirirseniz sevinirim.

ev sistemlerinin farklı farklı oluşunun sebebi , TEK bir ev sisteminin astrolojiyle uğraşan kişileri tam olarak tatmin etmeyişindendir.
bu tatminsizlik astroloji meraklılarını ARAYIŞA itmiştir.

beğendiğim astrologlardan biri placidusu , diğeri koch ev sistemini kullanınca kafamın karıştığı zamanlar çok olmuştur.
alaska gibi norveç gibi kutuplara yakın bölgelerde doğanlar için placidus ev sistemi bana hiçte gerçekçi gelmiyor çünkü bazı evler komik derecede ufacıkken , bazı evler ise 3 tane burcu kapsayacak şekilde büyükçe oluyor.
bir süredir whole sign ev sistemini kullanıyorum ve pek çok açıdan kullanım rahatlığı var ( ev çizgileri gibi şeylerle uğraşmak gerekmiyor , gezegenin hangi evde olduğu çok rahat bulunuyor , yükselen burcu bilmek yeterli )

yinede komple EVLERLE alakalı içimde bazı belirsizlikler olduğunu itiraf etmeliyim.
Örneğin bazı kişiler evlilik gibi önemli bir deneyim yaşıyor ama o tarihte ne 7.evinde ne de 4.evinde hiç bir transit yada progres denk gelmiyor.
7.ev = ilişkiler ve evlilik diyorsak , nasıl oluyorda kişi evlendiğinde burası boş kalıyor bilemiyorum.

örneğin üyelerimizden biri yurt dışına bir kaç kez gitmiş ve bu açıdan şanslı biri görünüyor.
ancak yurt dışına gittiği dönemlerde 9.evi boş olabiliyor.
oysa bu kişinin jüpiteri yay burcunda ve transit gezegenler bu jüpiteri etkilediği dönemde o kişi yurt dışına gidiyor.
yani kişinin yurt dışı deneyimini 9.evi değilde , başka bir evde bulunan jüpiteri açıklıyor.

dikkat ettiyseniz yorumlarımda EVLER konusuna kısaca değinip geçiyorum ve detaylıca üzerinde durmuyorum.
sanki mevcut ev sistemlerinin henüz cevap veremediği bir açıklama var gibi hissediyorum , tabii yanılıyorda olabilirim.

sizlerin kafası karışmaması nacizane önerim , 1 tane ev sistemini seçin ve örneğin 3-5 ay sadece o ev sistemini kullanın. sizi tatmin ettiyse onu kullanmaya devam edin.
yok eğer bazı soru işaretleri varsa , başka bir ev sistemini 3-5 ay kadar kullanın ve onu deneyin.

mesela jet senin doğum haritanda whole sign ev sistemine göre ( doğum saatin ve yükselen burcun net ise ) güneş-neptün-venüs stelyumun 3.evde görünüyor.
bu konum neptünyen ilhamlarını düşünerek ve yazarak ( 3.ev ) ifade ettiğine işaret edebilir.
transit neptün balık burcuna giriş yaptığında senin 5.evinde olacak ve senin bu gezegenlerine 60 derecelik hoş bir bağlantı yapacak.
3.ev ile 5.ev arasındaki bu hoş bağlantının eğer yazmak-çizmek benzeri sanatsal bir alanla ilgiliysen sana müthiş avantajlar getirebileceği yorumunu yapabiliriz.
(04-02-2011 05:30 PM)jet Yazılan: [ -> ]ama hiçbiri tam olarak uyuyor diyemem.

ya da ev sistemlerinin kullanımı ve çeşitliliği, transit, sinastri gibi değerlendirmeler için mi merak ediyorum. teşekkürler bu arada.

evet hiç biri tam olarak uymuyor dediğin türde örneklerle bende karşılaşıyorum ve deneme-yanılma yöntemini kullanıyorum bazen.

mesela ;

* venüsün bulunduğu burcu 7.ev gibi düşünmek , jüpiterin bulunduğu burcu 9.ev gibi düşünmek , satürnün bulunduğu burcu 10.ev gibi düşünmek vb.

ya da mesela ;

* boğa burcunu 2.ev miş gibi düşünmek , aslan burcunu 5.ev miş gibi düşünmek , terazi burcunu 7.ev miş gibi düşünmek vb.

bunlar şu an sadece üzerinde ara ara durduğum fikirler , denemeler.

diğer konuya gelince , bir ev sistemi natal da doğru işliyorsa transitlerde de işlemeli fikrindeyim.
natal için ayrı , transitler için ayrı ev sistemleri kullanmak pek gerçekçi gelmiyor.

ginka

(04-02-2011 05:57 PM)Yıldırım Yazılan: [ -> ]
(04-02-2011 05:30 PM)jet Yazılan: [ -> ]ama hiçbiri tam olarak uyuyor diyemem.

ya da ev sistemlerinin kullanımı ve çeşitliliği, transit, sinastri gibi değerlendirmeler için mi merak ediyorum. teşekkürler bu arada.

evet hiç biri tam olarak uymuyor dediğin türde örneklerle bende karşılaşıyorum ve deneme-yanılma yöntemini kullanıyorum bazen.

mesela ;

* venüsün bulunduğu burcu 7.ev gibi düşünmek , jüpiterin bulunduğu burcu 9.ev gibi düşünmek , satürnün bulunduğu burcu 10.ev gibi düşünmek vb.

ya da mesela ;

* boğa burcunu 2.ev miş gibi düşünmek , aslan burcunu 5.ev miş gibi düşünmek , terazi burcunu 7.ev miş gibi düşünmek vb.

bunlar şu an sadece üzerinde ara ara durduğum fikirler , denemeler.

diğer konuya gelince , bir ev sistemi natal da doğru işliyorsa transitlerde de işlemeli fikrindeyim.
natal için ayrı , transitler için ayrı ev sistemleri kullanmak pek gerçekçi gelmiyor.

ama ben natalda mondern, transit olarak da klasik ev sistemini uygun buluyorum mesela tr saturn hala 7. evimde sanki hehee tabi bunu bu şekilde düşünmek çok subjektif kaçıyo :D
ah şu ev sistemleri sapitik
Sayfalar: 1 2
Referans Adresler