Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: Burçların Ortak Özelliklere Göre Gruplandırılması
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
1.GRUPLAMA
12 burç, yaymış oldukları ışın türüne göre 4 e ayrılır.

Bu gruplamada, her gurbta yer alan burçlar birbirleri ile 120 derecelik açı yaparlar....



ATEŞ GRUBU BURÇLAR


KOÇ
ASLAN
YAY

Ateş yapısının en önemli özelliği benlik duygusunun çok kuvvetli olmasıdır. Kendileri daima birinci plandadır. Canlarının istediğine hemen sahip olmak, akıllarına esen her şeyi hemen yapmak isterler. Beklemeğe tahammülleri yoktur.

Kendilerini çok beğenirler, özgüvenleri fazladır ve daima çevrelerine hükmetmek isterler. Dünyanın kendi eksenleri etrafında döndüğüne inanırlar. Başkalarının onlara gıpta ettiğini düşünürler.

Daima zirvreye taliptirler. İkinci adam olmak istemezler.

Yaratıcı,cömert, sıcak ve çekicidirler. Hayat enerjileri, yaşama sevinçleri çoktur. Devamlı aktif olmak, hayatı dolu dolu yaşamak, sevgiyi hissetmek isterler.

Yalnız kalırlar ve terkedilirlerse dünyaları başlarına yıkılır, çok mutsuz olurlar. Küllenmeğe başlayan ateş misali....

* * *

TOPRAK GRUBU BURÇLAR


BOĞA
BAŞAK
OĞLAK

Toprak grubunda şartlanmalar, alışkanl›klar ve maddecilik birinci planda gelir.

Son derece sabit fikirli olup, yeniliklere kapalıdırlar. Riskler ve ani değişikliklerden hoşlanmazlar. Paraya bağlı, çok hesaplıdırlar. Hareketleri, düşünmeleri, karar vermeleri, konuşmaları ağırdır.

İyice emin olmadan harekete geçmezler. Mantıklı, disiplinli ve düzenli davranırlar.

Son derece mütevazidirler, gösteriş yapmazlar.

Pratik ve güvenli hareket ederler. Yalandan, sululuk ve iki yüzlülükten hoşlanmazlar. Arzu ve istekleri genellikle maddi plandadır.

Çok konuşmazlar, laubalilik istemezler. Yeni bir şeye adapte olmada, yapmada zorlanırlar; ama bir kere akıllarına yatıp bağlanırlarsa da artık ondan kolay kolay sapmaz, geri dönmezler...

* * *

HAVA GRUBU BURÇLAR


İKİZLER
TERAZİ
KOVA

Hava gurubu burçların ortak özelliği havai olmalarıdır. Bir konuya çabuk adepte olur fakat çabuk bıkar ve bırakırlar. Sürekli sebat gösteremezler Hele sahiplenmeğe niyetli değilseler anlamağa bile zahmet etmezler..

İstikrarsızdırlar, çok sık karar değiştirirler. Bu özellikleri yüzünden, yalancı olduklarını düşünenler olabilir.

Her şeye, her konuya açıktırlar ama çabuk bıkarlar. Bu yüzden hedefe ulaşmaları zor olur.

Çok yönlüdürler, parlak ve pratik bir zekaya sahiptirler. Çok hareketlidirler.

Ne zaman, nerede, ne yapacaklarını takip etmek çok zordur. Asla bıraktığınız yerde durmazlar. Orijinallik ve yaratıcılıkta çok başarılıdırlar.

Dışa dönüktürler. Bencil olmayıp, etraflarını düşünen ve onlara faydalı olabilen kimselerdir.

* * *

SU GRUBU BURÇLAR


YENGEÇ
AKREP
BALIK

Su grubunun ortak özellikleri içinde en önemlisi duygusallıktır. Hassas, çabuk değişen, içe dönük kimselerdir.

Bir de, tabiatlarının ihtiyaçları ağırbasar. Yani yemeğe, içmeğe, rahat etmeğe, sexe düşkündürler. Susmayı da pek başaramazlar.

Duygularını kontrol edememe ve haksızlığa uğradıklarını düşünmeleri yüzünden öfkeli ve kırıcı olurlar. Küsme, somurtma ve kıskançlıkları vardır.

Merhametli ve yardımsever olurlar. Başkalarının ihtiyaçlarını hisseder ve verirler...

Sezgi yönleri çok kuvvetlidir. Mistik, felsefi, dini konulara yatkındırlar.

Akıl ve mantıktan ziyade hayal dünyalarının zenginliği, sezgileri ve hissettikleri doğrultusunda yaşarlar...
2.GRUPLAMA


Gene kendilerini meydana getiren ışınsal yapıya göre, karakterleri ve hareketleri yönünden 3 bölümde toplanırlar. Ateş, Toprak, Hava ve Su yapılarından birer burç, bu 3 lü grubu meydana getirir.

Bu çeşit gruplamada, her grupta yer alan burçlar birbirleri ile 90 derecelik açı meydana getirirler....



ÖNCÜ BURÇLAR


KOÇ
YENGEÇ
TERAZİ
OĞLAK

Koç Burcu İlkbahar mevsiminin; Yengeç Burcu Yaz; Terazi Burcu Sonbaharın ve Oğlak Burcu da Kış mevsiminin öncülüğünü yapar.

Bu Burçlardan etki almış beyinlerde, genellikle her hangi bir şeyi ilk başlatan kişi olurlar.

Bu öncülük, büyük bir toplulukta, aile içinde, belli bir grupta veya birkaç kişi arasında da olabilir. Başkalarından çekinmez, ne diyeceklerini düşünmez, kendi prensipleri doğrultusunda hareket ederler.

Toplumların ilerleyebilmesi için bu gruptan kişilere ihtiyaç vardır.

* * *

SABİT BURÇLAR


BOĞA
ASLAN
AKREP
KOVA

Bu gruptaki burçların etkisiyle programlanmış beyinler kararlı, ne istediğini bilen kişilerdir. Karar verdikleri, yapmak istedikleri şeyden vaz geçmezler. Her türlü olanağı kullanırlar.

Ayaklarını sağlam yere basarlar. Alanları olan konuda yüzeysel kalmaz,derinliklere dalarlar. Çevrelerine faydalı olabilecek şeyler ortaya koymak isterler.

Toplumların devamlılığı için bu grup insanlara ihtiyaç vardır. Bunlar toplumların temel taşlarıdır....

* * *

DEĞİŞKEN BURÇLAR


İKİZLER
BAŞAK
YAY
BALIK

Bu gruptaki burçlardan etki almış beyinler, daima değişmeğe açıktırlar. Rutin ve biteviye gitmekten asla hoşlanmazlar.

Yenilik ve değişiklik hareket demektir. Bu hareketliliği getirecek aktif ve yaratıcı zekaya sahiptirler. Toplumların çağ dışı kalmamaları için bu beyinlere ihtiyaç vardır. Bir süre öyle, bir süre böyle olurlar...
3. GRUPLAMA
Bu grupta erkek ve dişi gruplardan her biri birbirleri ile 60 derecelik açı oluştururlar.



AKTİF BURÇLAR (Erkek burçlar)


KOÇ
İKİZLER
ASLAN
TERAZİ
YAY
KOVA

Dışa dönük, yaratıcı, hareketli olurlar.

Sabırsızdırlar, hemen harekete geçmek isterler. Daima birşeyler meydana getirmeli, bir aktivite içinde bulunmalıdırlar.

Bu çalışmaları kendilerine dönük olmaktan ziyade, insanlık için bir şekilde yararlı olabilecek ve hayatı kolaylaştıracak amaçlara yöneliktir.

Duygusallıktan ziyade akılcıdırlar. Hedeflerine ulaşmak için daima çalışmaları gerekir. Hasbelkader birşeylerin onlara kendiliğinden ulaştığı pek görülmez.

Olaylar onlara gelmez, onlar olayların üzerine giderler.

Canlılıkları, heyacanlı oluşları ortalığın karışmasına da sebep olabilir.

Verici ve cömerttirler. Birileri için birşeyler yapabilmek isterler.

* * *

PASİF BURÇLAR (Dişi Burçlar)


BOĞA
YENGEÇ
BAŞAK
AKREP
OĞLAK
BALIK

İçe dönük, toplayıcı ve üretkendirler. Ağır kanlı ve daha sabırlıdırlar. Dişlerini tırnaklarına takıp çok çabalamadan da pek çok şeyi elde ederler. Bazı şeyleri hasbel kader elde ederler.

Olayların üzerine gitmezler, olaylar onların ayağına gelir. Duygusallıkları akılcılıklarından daha ağır basar. Dışa pek açılmazlar.

Önce almadan, vermeği pek düşünmezler. Aldıklarının karşılığını vermekle yetinirler.

Rahat ve düzenlerinin bozulmasını istemezler. Kendileri ve ancak çok sevdikleri birkaç kişi için, ama kendi kuralları içinde biraz verici olabilirler.

Maddi şeyler bu ellerde genellikle çoğalır. İçe dönük oldukları için ne düşündükleri, ne yapacakları sırdır. Yaratıcı oldukları pek söylenemez ama pratiktirler...
4.GRUPLAMA

Bu gruplamada yer alan burçlar yanyana olmaları nedeniyle 30 derecelik açı oluştururlar. Ayrıca, İki grupdaki burçlar sıra ile ve karşılıklı olmak üzere 180 derecelik, birbirlerinin karşıtıdırlar....

ALICI BURÇLAR

Bu gruptaki burçlar kendine dönük bireyseldir.


BOĞA
İKİZLER
YENGEÇ
ASLAN
BAŞAK
TERAZİ



VERİCİ BURÇLAR

Bu grubtaki burçlar yüksek frekanslı, aksiyonel olup, topluma dönüktür...


AKREP
YAY
OĞLAK
KOVA
BALIK
KOÇ

Bu gruplar istidat ve kabiliyet konularında önemli rol oynar.

Bunun anlamı nedir?

İstidat; çeşitli konularla ilgili kapasite, düşünme ve idrak edebilme gücüdür. Hedefe ulaşabilmek için kişide mevcut olan potansiyeldir, bir başka ifade ile....

Kabiliyet; bir şeyi yapabilme, fiiliyata geçebilme, o şeye ulaşmak için gerekli olan› tatbik edebilme yeteneğidir. Yani, istidadı kullanabilme gücüdür diyebiliriz, kısaca...

İÇ BURÇ - kişinin istidadını gösterir.

DIŞ BURÇ - kişinin kabiliyetini gösterir.

İstidat ve kabiliyetin hangi yönde olacağı konusunda genetikten gelen özellikler de rol oynar.

Kişinin burçlarının farklı gruplardan veya aynı gruptan olması istidadın kullanılıp kullanılamıyacağını belli eder. Bunları örneklerle açıklayalım.

Bir kişinin iç yapısına verici burçlardan biri düşmüşse, o kişide istidat yüksektir.

Yani, kişi hedefine ulaşabilmek için yeterli düşünme, konuyu anlama, idrak edebilme potansiyeline sahiptir.

Ancak, bunu ortaya rahatça koyabilmek için dış yapısının yükselen burcunun- da verici burçlardan biri olması gereklidir. Bu durumda kişi idrak ettiği şeyi kolayca uygulayabilecek ve hedefine ulaşmada zorluk çekmeyecektir.

Yok eğer, içteki verici burca karşılık, dış yapı alıcı burçlardan biri ise, o kişi, bir konuyu anlamasına, idrak etmesine rağmen; gerekli fiilleri ortaya koymakta güçlük çekecek, tatbik etmekte ağır kalacaktır. Dolayısıyla hedefe ulaşmada zorlanacak veya başaramıyacaktır.

?imdi birde aksine düşünelim...

İç yapıya alıcı burçlardan birinin düşmesine karşılık, dış yapıya da verici burçlardan biri düşmüş olsun... Bu takdirde, o kişide pek çok şeyi yapabilme, tatbike geçebilme güçü vardır ama buna karşın düşünebilme, bir şeyi idrak edebilme kapasitesi zayıftır. Bu kişiler istidatları düşük olduğu için kendileri iyi düşünüp, idrak edemez ama sevdikleri, güvenip inandıkları biri varsa onun dediklerini dinlemek suretiyle direkt fiiliyata geçerek neticeye ulaşabilirler.

Verici burçların bir dez avantajı vardır. Onlar istidatlarının yüksek olmasından kaynaklanan bir hissedişle, nasıl olsa ben bunu yapabilirim, ben biliyorum deyip her hangi bir işi ağırdan alabilirler. Ve neticeye ulaşmada geç kalabilirler. Bazen iş işten geçmiş olur ve “ben bunu yapabilirdim, ama yapmadım “ diye pişman olabilirler.

Alıcı burçlardan olanların da, eğer doğru bilip güvendikleri biri varsa, bir avantajları vardır. Hazır düşünceyi alıp tatbik ederek kısa yoldan neticeye varırlar. Böylece o işi yapmanın kazancını görürler. Ve sonradan yaptıkları şeyi idrak etmeleri de mümkündür. Tabii burada gerçekten doğruyu bilen bir kişinin yol göstermesi çok önemlidir.

Burada kısaca şu noktaya değinmek istiyorum. İşte, doğru yolu göstermek için gelen Peygamberlerin, Velilerin esas görevi, bu tip kişilere yöneliktir. Bu grup insanlar, dinin inceliklerini anlayamamalarına, nedenini niçinini kavrayamamalarına rağmen, bu zatların önerilerini dinleyip, tatbik ederek büyük kazançlar sağlarlar. Verici burçtan olanlar ise, nasıl olsa yaparım, ben bilirimciliğinin bedelini ödemek zorunda kalabilirler...

Sonuç olarak şöyle özetliyebiliriz.

a- Kişinin istidadı yüksek, kabiliyeti düşük olabilir.. .

b- Kişinin istidadı düşük, kabiliyeti yüksek olabilir.. Bu iki gruptan olanların, düşünceleri başkadır, yaptıkları başkadır. Yapmak isterler ama yapamazlar, istediklerinden çok farklı şeyler yaparlar. Yaptıkları şeyleri öyle düşünmemiş olabilirler. Pişmanlık duyma oranı fazla olur..

c- Kişinin hem istidadı, hem kabiliyeti yüksek olabilir...

d- Kişinin hem istidadı, hem kabiliyeti düşük olabilir...

Bu iki gruptan olanlar ne istediğini bilen, düşünceleri ile davranışları bir olan kimselerdir. Kapasiteleri oranında dengeli ve güvenilirdirler.

Veya, kişinin istidat ve kabiliyeti vardır ama genetiği müsait değildir. Aksine , genetiği müsaittir ama istidat ve kabiliyeti azdır...

Bütün bunların bir arada bulunması ise farklı çizgideki insanı meydana getirir....

NURAN TUNCEL
Öncelikle bilgilendirici ve güzel yazılar için çok teşekkürler sevgili kariyb!

Kişisel görüş belirteyim gülücük Haritamda yüzde 63'lük toprak burçları yığılması var ve malesef hiç ateş etkisi yok...Baya komformist bir insan oluyorsunuz böyle olunca- ve tabi rahatını hiç bir şey için kolay kolay bozmayangülücük) - Bir de öncü grup fazla.Bu güzel bir etki bence.Çünkü hep küme başkanı sınıf başkanı falan olurdum gülücük) Girişimcilik katıyor fikrimce gülücük)

Sevgiyle kalın!
Referans Adresler