Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: Burçlar ve Yabancı Dil
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3 4
2005 yılında Sn. Uğur Doğrugüven ve Dersanesi için yazdığım yazıyı sizlerle paylaşmak istedim...gülücük)

BURÇLAR ve LİSAN

İnsanların bir yabancı lisanı neden ve nasıl öğrenmeleri gerektiği burçlarında ve horoskop haritalarında da saklıdır.
Bir yabancı lisanı, bu evrendeki insanlarla önce iletişim kurmak, sonra da ilişkiye girmek için kullanırız. İletişim akıl ve bilinçle olur. İlişkilerde ise duygu esastır. Burçların özelliklerinin içinde bunlar da saklıdır. Bazı burçlarda iletişim daha öne çıkarken, bazı burçlarda da duygular, yani bilinçaltı önemlidir.
Burçların özellikleri ve astroloji insanlık var olduğundan beri merak konusudur.
Bir insanın kendini tanıması, huylarının sebeblerini öğrenmesi, içindeki potansiyellerin sebeblerini bilmesi ve kendisini anlaması için, kendi bilinçaltına inmesi gerekir ki bu oldukça zor bir işlemdir. Bir takım meditativ öğretilerin alınmasıyla zor da olsa sağlanabilir.
Mitolojide Zeus un haber tanrısı olarak bildiğimiz Hermes demiştir ki; bu dünyada ne varsa, gökyüzünde de o vardır. Yani iç dünyamızda ne varsa dış dünyamızda da o vardır. Yer de ne varsa gökte de o vardır... O halde iç dünyamızı keşfedip de kendimize anlam yükleyip kendimizi tanımak çok zor olduğu için, tersden gitmek, yani gökyüzüne bakıp içimizi aydınlatmak da mümkündür.İşte astroloji bu yüzden çok önemlidir.

Bazı kişiler vardır, onlar için lisan öğrenmek çok kolaydır, ama bazı kişiler de epey zorlanırlar yabancı bir lisan öğrenmek için. Lisan öğrenmek bir yaşama çabası, bir mutlu olma tarzıdır. Çünkü bu evrende bir bütünlük vardır ve bizler de fert olarak bu bütünün bir parçasıyız. kişisel gelişimimize katkı sağlamak için olayları doğru yorumlayabilmek, yabancı bir ülkede olanları izlemek, bunların sebeblerini öğrenmek ve kritik etmek, kendimize paylar çıkartabilmek , bir yabancı lisanın öğrenilmesinde en önemli esastır.
Dış ülkelerle ticaret yapmak, insanlar arası iletişimi sağlamak , oralarda kendi duygu ve düşüncelerini güzel ifade etmek için de lisan öğrenilir ama bunlar esas şart değildir.

İnsanların içlerinde burçlarına göre çeşitli potansiyeller vardır. Kimi insan bu potansiyellerinin farkındayken kimileri ise bunları dışa vuramaz ve gösteremez. Aslında her insanda her potansiyel vardır fakat bunların açığa çıkış tarzları çok farklıdır.
Burçlar ve kişilerin horoskop haritaları bu potansiyellerin ne zaman ve nasıl açığa çıkacağını ne tür olayları nasıl ve neden yaşadığını, yaşayacağını açıklar.

İş, ticari, aşk, arkadaş ya da başka bir ilişkinin başlayabilmesi için önce iletişim sağlanmalıdır. Sözlü, yazılı ya da elektronik olarak iletişim kurmak için de ortak bir lisana gerek vardır. Lisan öğrenmek, doğru kullanabilmek o yüzden çok önemlidir.
Her kullanılan kelimenin bir frekansı vardır ve insanlar hep kendi kültürlerinde kendi programları çerçevesinde öğrendikleri, kendilerine öğretilen frekansı algılarlar ve ona göre iyi ya da kötü tepki gösterirler, yani cevap verirler. Ne algılarsak onu yaşarız. O yüzden doğru kelimeleri kullanmak çok ama çok önemlidir. Bir lisanı doğru algılamak, doğru öğrenmek bu yüzden çok önem taşır. İnsanlar bir kelimeyle kırılabilirler ya da psikolojileri bozulabilir. Hangi insanlar neden alıngan olurlar, kimler daha matematiksel düşünürler ya da kimler için iletişim daha önemlidir, kimlerin ne tür korkuları , başkalarına göre daha fazladır? Bunları bilmek bir lisan öğreticisi için çok önemlidir, çünkü öğretmen o kişiye göre bir yaklaşım tarzı belirleyebilir ve bu başarısını arttırdığı gibi zaman açısından da çok değerli kazançlar elde edilir. Hem öğretmen hem öğrenci bu suretle çok daha hızlı hareket edebilir. Bu hem zaman hem de para kaybını engellediği gibi, aynı zamanda bir derste ilgisi azalan ya da sıkılan öğrenci sayısını da azaltır. Ortak niteliklerdeki öğrencilerle çalışmak çok daha zevkli ve keyif vericidir.
Ortak nitelikleri öğrenmek ise, en kolay kişilerin horoskop haritalarina bakmakla olur.

Bir sınıf düşünün ki, herkesin ortak paydası çok fazla. Burada inanılmaz bir sinerji oluşabilir ve bu hem öğrenme hızını çok arttırır hem de kişiler bundan haz duyarlar, keyif alırlar.

Asagidaki bilgiler burclarin cok genel, saf ve yalın durumlarıdır. Kişileri asla bağlamaz, çünkü kişilerin özellikleri tamamen horoskop haritalarina bağlıdır. Gezegenlerin evlerdeki konumları, birbirleriyle yaptığı açıları, yükselen burçları kişilerin esas karakter özelliklerini, içsel potansiyellerini belirler.

KOÇ

Koç burcu insanı heyecanı, coşkusuyla dikkat çeker. Savaşçı bir niteliği vardır. Mücadele etmeyi sever. Enerjisini göstermek zorundadır o yüzden bir işe başlamak onun için çok kolaydır. Bu kişilerin gerçek ihtiyacı bir şeye başlamaktır. Fazla irdelemez ve hemen ilk adımı kolayca atabilir. Böyle kişiler yabancı bir lisanı genelde bir araç olarak kullanmak isterler. Uluslar arası bir ticarete başlayabilmek, yabancı bir kişiyle iletişime başlamak, sevdiği yabancı birisiyle ilişki kurmak için yabancı bir lisan öğrenmek isterler ama genelde sonunu getirmekte zorlanırlar. Çünkü bir işi sonlandırmaktan ziyade başlamaya odaklanmışlardır. Yeterince öğrendiğine inandığında bu öğretiyi yarım bırakabilirler. Derslerde bu insanlara heyecan ve coşkularını göstertecek fırsatlar vermek gerekir. Yavaş ders anlatılması, bir konunun uzatılması onları sıkar. Derslerde her gün yeni bir konuya başlamak ise onlara cazip gelebilir.

BOĞA

Boğa insanı genelde kendisini güvende görmek ister. Güven altında hissetmek ister. Bu yüzden de maddeye sahip olmak arzusundadırlar. Kendilerini daha güvende hissetmek için, işleri ya da yaşam tarzları açısından yabancı bir lisana gerek duyduklarında, bunu öğrenmek isterler. Çünkü bilirler ki, yabancı bir lisanla daha çok ve daha kolay maddeye sahip olabilirler. Ayrıca bu kişiler sahip oldukları her şey gibi, öğrendikleri yabancı lisanı da çok korurlar, yani unutmazlar. Unutmamak için okumaya ya da dinlemeye isteklidirler. Ders ortamı , kendilerini güvende hissettirecek tarzda olmalıdır.

İKİZLER

İkizler burcu insanının en büyük ihtiyacı öğrenmektir. Bu yüzden iletişime çok önem verirler. Bu kişilerin iletişim olanaklarını kısıtlamak onları inanılmaz şekilde kötü etkiler.
İkizler burcu insanları daha çok iletişimle ilgili işlerde kendilerini göstermek isterler. Halkla ilişkiler, Müşteri Hizmetleri, Medya, her türlü iletişimle ilgili işler tam onlar için biçilmiş kaftandır. Her gruba kolay adapte olurlar ve hızlı kavrarlar, çabuk öğrenirler.
Yavaş öğrenen bir sınıfta çabuk sıkılırlar ve bu o sınıfın harmonisini de bozabilir.Sıkılan öğrenci tembelliğe de alışabilir. İkizler burcu kişilerine bir şey öğretmek gerektiğinde bunları hep göz önünde bulundurmak gerekir. İletişim için gerekli olan yabancı lisanı da çok kolay öğrenme potansiyelleri vardır. Bu potansiyeli ortaya çıkarmak öğretmen için çok önemlidir. Konuşarak veya pratik yollarla bu kişilere bir yabancı lisanı çok kolay öğretirsiniz. Zaman açısından uzun süren dersler bu kişiler için çok sıkıcı olur. Kişinin konsentrasyonu dağılabilir.


YENGEÇ

Kendisini emniyette ve korunmuş hissetmek, bir yengeç burcu insanı için çok önemlidir. Çünkü yengeç zamanı, olgunlaşma dönemini sembolize eder. Yaz başlangıcında gerek baharda doğmuş hayvanlar gerekse yeni oluşmuş meyveler ya da bitkiler en olgun dönemini yaşarlar. Bu olgunluktan en yüksek verimi almak için onları korumak, gerekir, korunmuş ve emniyetli bir ortama ihtiyaçları vardır. Bu zamanda doğmuş insanlar da, bu mevsimsel özellikleri içlerinde barındırırlar. Daha çok içe kapanık ve alıngan insanlardır.
Güneş battıktan sonra kendilerini daha iyi hissederler. Geceleri kendilerini daha iyi gösterirler. O yüzden bu kişiler akşam kurslarında daha aktif olabilirler, kendilerini daha rahat yansıtabilirler. Bu öğrencileri kritik etmeden önce çok dikkat etmek gerekir. Şefkatli bir anne gibi yaklaşmak, sakin olmak ;onlara bir lisan ya da başka şey öğretirken çok önemlidir. Çünkü böylece ilgileri artar ve iyi konsantre olabilirler.

ASLAN

Aslan burcu insanının en büyük özelliği, yönetme ve liderlik vasıflarının çok görünmesidir. Bu tip insanlar kendilerini bir şekilde gösterme ihtiyacındadırlar. Kaliteye çok önem verirler, imitasyondan hiç hoşlanmazlar. Her şeyin en kalitelisini kullanırlar. Saçlarına çok önem verirler…Şayet meslekleri icabı kendilerini yabancı bir lisan bildiklerinde daha iyi göstereceklerini, daha iyi lider olacaklarını ve daha iyi yöneteceklerini anlarlarsa, kesinlikle o lisanı öğrenirler.
Sınıfta da kendilerini göstermek isterler. Sınıf başkanlığı gibi görevler çok hoşlarına gider. Elestiriden en cok korkan insanlar Aslan burcu insanlarıdır, o yüzden uyumlu olmak zorunda hissederler kendilerini. Derslerde bir aslan burcu insanını elestirirken biraz daha dikkat etmek gerekir.

BAŞAK

Başak burcu insanları genelde yardım etmeyi bilirler. Sistem kurmak isterler . İşlerinde , evlerinde , ilişkilerinde en çok sistemli hareket edenler Başak burcu insanlarıdır. Ekip çalışmasına çok önem verirler. Çünkü Başak zamanı hasat zamanıdır ve mevcut hasatın kaldırılması için yardımlaşmaya ve ekipe ihtiyaç vardır. İyi bir ekip çalışanı olurlar, ve o yüzden de sistem kurmak zorunda hissederler kendilerini.
Sistem kurmak için de eleştiri yapmak lazımdır. Başak burcu o yüzden en çok kritik eden insanlar grubudur. Derslerde en iyi öğretmeni bile eleştirecek bir şeyler bulurlar.
Arkadaşlarını da bol bol kritik ederler fakat çok merhametli ve yardımsever kişilerdir.
Toprak ve bilgi kültürleri doğal olarak içlerinde vardır. Alternatif şifa yöntemlerini, bitkisel , doğal besin kaynaklarını ve sağlıklarının kıymetini bilirler. Akıl, mantığa ve bunlara bağlı olarak zihinsel ve fiziksel iletişime önem verirler. Yaptıkları iş çerçevesinde yabancı bir lisan önemliyse kesinlikle öğrenmek isterler. Lisan öğrenirken de ne kadar çok sistematiğe önem verilirse, o kadar çok zevk alırlar ve başarılı olurlar. Derslerin sistematik bir şekilde öğretilmesi onlar için çok önemlidir. Sonuca ulaşmakta bireysel değil, ekiple ortak, kollektif çalışmaların önemli olduğunu bilirler. Bir şey öğrenirken grup çalışmalarından en çok zevk alan insanlar bu burçtakilerdir.




TERAZİ

Terazi burcu insanları için uyum ve ahenk önemlidir. Mevcut adalet kuralları hak, hukuk gibi kavramlar bu yüzden onlara çok şey ifade eder. Uyumsuzluk, kavga gürültüden çok rahatsız olurlar ve uzlaştırıcılığı bir görev kabul ederler. Bulundukları ortamda gürültü patırtıdan en çok bu kişiler rahatsız olurlar. Sakin ve uyumlu bir sınıf varsa kendilerini güzel gösterirler. Sanata merakları vardır. Olaylara sanatsal açıdan da bakarlar. Sanatta duygu ve yaratıcılık vardır ve bunlara hakimdirler. Her ne iş yapıyorlarsa, ona sevgi ile yaklaşırlar. Lisan öğrenirken de sanatsal bir öğreti şekli olması onları cezbedebilir.
Pastel renklerin hakim olduğu, sakin ortamlardan hoşlanırlar.

AKREP

Akrep insanlarında genelde gizem vardır. İçlerinde sakladıkları fiziksel enerjilerini daha çok kendilerini güvende hissettiklerinde gösterebilirler. Güvenlikleri için gerekli olanı bilmek isterler. O yüzden soru sormaktan hoşlanırlar fakat soru sorabilmeleri için bulundukları ortamdaki kişilerin güvenli olduklarını yani, onu suistismar etmeyeceklerini bilmek zorundadır. Genelde çekingen ve içe kapanıktırlar ve duygularını göstermekten hoşlanmayabilirler. Ama bilgi almak uğruna soru sormak isterler. Manyetizmaları onları çok çekici yapar ve bu çekiciliklerini, kendilerini güvende hissettikleri ortamlarda gösterirler. Kişilik özelliklerine göre yabancı lisan ihtiyaçları varsa, öğrendiklerinde, bir takım gerekli bilgileri daha kolay elde edebileceklerse, bu ihtiyaçlarını gidermek için canla başla çalışırlar. Yaşamayı en iyi bilenler bu burcun insanlarıdır.

YAY

Felsefeye, sosyoloji ve psikolojiye en çok önem veren insanlar bu gruba girenlerdir.
Yabancı kültürleri incelemek isterler, yabancı ülkelere gitmek, gezmek arzuları vardır.
Kolay risk alabilirler ve maceracı ruhları vardır. Dolayısıyla bir yabancı lisana gerek duyabilirler. Ayrıntıları severler ve detaycıdırlar. O yüzden bunlarla ilgili çok soru sorarlar ama odak noktasından uzaklaşabilirler. Konulara genelde felsefik açıdan yaklaşırlar. İyimser tavırları bazen suistimar edilmelerine yol açabilir. Filozof, din adamı, gezgin, seyyah olma potansiyelleri vardır. Doğa sporlarını yapmayı severler, spor giyinmekten hoşlanırlar. Bunları beraber bağdaştırdığımızda da, fazla disiplin altına girmekten hoşlanmayan, hür iradesini gösterebileceği ortamları seven bir tip olarak algılanırlar. Böyle insanlara bir konuyu anlatırken detaylarını da göstermek, çabuk anlamalarını sağlar. Okulda uniforma giymekten genelde çok sıkılırlar.

OĞLAK

Oğlak burcu insanları genelde disiplinli, programlı yaşamayı severler. Zaman onlar için çok önemlidir. Zamanın programını sık sık yaparlar ve boşa zaman geçirmekten nefret ederler. Zirveye çıkma içgüdüleri çok görünür. Genelde Aslan lar gibi onlar da yönetmeyi severler. Mesleki kariyerlerine önem verdikleri için yabancı bir lisanın önemini çok iyi bilirler. Matematiksel düşünürler ve matematik bilgileri inanılmaz derecede çoktur. Metin ve sabırlı insanlardır. Öğretme potansiyellerini kullandıklarında çok iyi öğretmen olabilirler. Konuların özüne, nedenlerine odaklanmayı severler. Baskı kurma potansiyellerini kullanış biçimlerine göre, ya kendilerini hep baskı altında hissederler ya da çevrelerini farkında olmadan baskı altına alırlar.
Sınıfta öğretmen dahil herkesin belli bir sistem ve disiplin altında davranması, boşa zaman geçirilmemesi, matematiksel düşünme ve öğretme tarzları böyle kişilerin çok hoşlarına gider ve derslerin verimini artırırlar.

KOVA

Bu burcun insanları özgür düşünceye sahip ve yaratıcı tiplerdir. Teknolojiyle uğraşmayı severler. İçlerinde elektrik, elektronik, astronomi, bilgisayar sistemleri gibi bilimleri öğrenme potansiyeli vardır. Uçuk kaçık, devrimci bir görünüşe veya davranışlara sahip olabilirler, çünkü kendilerini böyle daha iyi hissederler. Kişi bu potansiyellerinin farkında değilse yaşantısı boyunca bunları öğrenememenin ezikliğini hissedebilir ve bir şekilde bu ihtiyaçlarının karşılanmasını ister. Yaratıcılıklarına izin verilen ortamlarda bulunmak isterler. Özgürlüklerinin kısıtlanmasını istemezler. Evrensel boyutlarda insanlara yardım eden derneklerde çalışmak ve kendilerini böyle ortamlarda göstermek isterler. Çünkü bilirler ki, insanlara bu boyutlarda yardım ederlerse kendileri de mutlu olurlar. Yani mutluluk felsefelerinde bu vardır. Teknolojide ya da evrensel boyutlarda insanlara hizmet eden derneklerde yer almak için yabancı lisana gereksinim duyarlar. Derslerde yaratıcı fikirlerin sahipleri genelde kova burcundan olanlardır. Bilgisayar yardımıyla lisan öğrenmek, laboratuarlarda ders görmek çok hoşlarına gider.

BALIK

En kolay etkilenen ve etkileyen insan grubudur. Bu yüzden bazen çok kolay depresyona girebilirler. Zıtlıkların anlamı onlar için çok büyüktür, çünkü bilirler ki, zıtlıklar birleşirse bir bütün oluşur. Tam ve bütün olmak, yarım kalmamak onlar için çok önemlidir.
Başladıkları işi bitirmek isterler. Bitirme , tamamlama ihtiyacındadırlar. Balık burcu insanları bazen hayal dünyasında yaşayabilirler. Bir şey anlatıldığında duymayabilir, çünkü o sırada bambaşka şeylerin hayalini kuruyordur. Hayal enerjilerini yaratıcı potansiyelleriyle birleştirebildiklerinde ise sanat yaparlar. Çok iyimser tavırları yüzünden yanılgılar da yaşayabilirler ve hayal kırıklığına uğrarlar. Zaten bu yüzden kolay depresyona girebilirler. Balık burcu insanlarının lisan öğrenmeleri çok kolaydır, çünkü zıtlıkları bilmek, anlayışlarını geliştirir ve bilmedikleri bir konuyu çabuk anlamalarını sağlar. Kelimelerin zıt anlamlarını çabuk öğrenirler. Bir konuyu anlatırken, madalyonun öbür yüzünü de göstermek çok hoşlarına gider ve dersi keyifle sıkılmadan izlerler.
Algılamaları en kuvvetli kişiler, Balık burcu insanlarıdır.
Koç, Yengeç ve Başak benim öğrenme stilimi anlatıyor.Ani başlangıçlara bayılırım.Bir konu uzarsa çok sıkılırım.Aynı şekilde öğreticinin sesinin tonu dahi önemlidir.Öfkeli, yüksek sesle ve bol tekrarlı anlatan bir öğretici asla bana göre değil.Farkında olmadan yaptığım işlerde bir sistem kurarım.O kadar doğal bir gelişim ki bu sistem, ben bile bu zamana kadar farkedememişim.Sıkıcı ve dar kalıplı olmaması koşuluyla sistem işliyor.Çünkü dikte edilmekten, zorlanmaktan nefret ederim.Böyle bir durumda olayı sonsuza kadar kapatırım.Bir daha asla öğrenemem.Bir şey daha, öğrendiklerimi paylaşmayı severim.Anlatmayı, sahip olduğum bilgiyi başkalarının da öğrenmesini ancak önce kendi öğrenim süremi tamamlarım.Anlayamadıysam ya da eksiklerim olduğunu düşünüyorsam asla karşımdakine bu konuda müdahale etmem.
teşekkürler üstad. bu yazıyı okurken aklıma şöyle bir fikir geldi. tabii bunu yapabilmek için neptün'lü bir eğitim bakanı gerekiyor ;)
sınıfları astrolojiye göre düzenlesek nasıl olurdu ?
koçlar bir sınıfta ; ders süresi 20 dk. ve tenefüslerde 5 dk. kılıç kalkan oynayan çocuklar gülücük

boğalar bir sınıfta ; en iyisi bu dersi çiçeklerle dolu okul bahçesinde yapmak. ve teneffüslerde müzik şart. kantinde de tost yerine ev yemeği dağıtılacak gülücük

ikizler bir sınıfta ; ders 10 dk. çünkü herkes herşeyi anladı zaten. kalan sürede öğretmen ve öğrenciler için bol bol dedikodu , öğretmen de ikizler olmalı.
haaa bir de , bu sınıf diğerlerinden 6 ay önce öğrenecek bitirecek konuları ona göre gülücük

yengeçler bir sınıfta ; daha kalabalık olacaklar , en büyük sınıf onların olmalı. çünkü annelerinin yada çocuklarının da yanlarında olması lazım. bir de yeni ay ve dolunay zamanları özel olarak , sahil kıyısında yürüyüş alıştırmaları -ok

aslanlar bir sınıfta ; her gün ayrı bir sınıf başkanı olacak. hatta öğretmen bile sınıf başkanına itaat etmeli gülücük

başaklar bir sınıfta ; her dersin başında 10 dk. eleştiriye karşı hoşgörü eğitimi. en çalışkan sınıflardan biri ancak çoğu birbirine küs gülücük

teraziler bir sınıfta ; daha çok adalet - hak - hukuk dersleri. hepsi avukat olacak gülücük tabii aralarında manken yada popçu olmak isteyenlere teneffüzlerde popstar ve güzellik yarışmaları -ok

akrepler bir sınıfta ; herkes derste güneş gözlüğü takabilir. öğretmen o kadar magnetik bakışlardan rahatsız olmasın. ders bitişinde cinsellik konusunda bilinçlendirme çabaları gülücük

yaylar bir sınıfta ; aynı anda 5 ayrı derse çalışmak. tabii 5 ayrı öğretmen biraz masraflı olacak. bir de haftasonlarında yurt dışı tatilleri şöyle mısır , paris , uzak doğu gülücük

oğlaklar bir sınıfta ; en başarılı sınıf. diğerleri onlara ''inekler sınıfı'' diye isim takmış ama kıskanıyorlar belli ;)

kovalar bir sınıfta ; dersler Mir uzay istasyonunda tüm dünya ülkelerinden astronot ve gardiyanlarının gözetimi altında gülücük
çünkü dünyaya indikleri zaman ne yapacakları belli olmuyor gülücük

balıklar bir sınıfta ; yok akvaryumda değil - o kadar da değil gülücük gülücük
yinede havuz kenarı fena olmazdı. bir de bunlarda balık hafızası olduğundan , her ders bitişinde vize ve final bir arada -ok
Çok güzel,bence bu forumdan meclise götürülecek çeşitli tasarılar çıkacak gibi. Belki bir meclis komisyon üyemiz bile olabilir. Kökten ele almalı değil mi, milletçe öğrenirken devletçe desteklenmeliyiz. Hııımm ama burası Türkiye unutmuşum, neyse başka bahara ...
ben bir balik ve yükseleni ikizler olarak nasil bi sinifta olurdum acaba Yildirim ben okul dönemimde cok mutsuzdum ama okul cikisi arkadaslarimlada bi okdar mutluydum o yüzden egitim yillarim cok uzun gecti gülücük Halada ögreniyorum olmadi ülke degistir ögrenmeye devam et cocugumla bile beraber ögrenemye devam ediyorum.
Uranüs balik ve ikizler hakkindaki yorumun cidden cok güzel keske siniflar Yildirim in dedigi gibi olsaydi ben kendi adima cok daha fazla sey ögrenirdim.Ilk 10 dakikadan sonra ciddi daralirdim derslerde neden 45 dakikadirki.Balik icin zitliklarda cok dogru su an almanca ögrenmeye calisiyorum ve bi kelime ögrendimmi hemen zittinida ögrenirim.Simdi okuyunca farkettim demek baliktanmis.
Bu yorumlara göre bi cok yabanci dil ögrenmis olmam gerekiyor peki bu atalet durumu baliktanmi kaynaklaniyor.Yada kendimi ögrenmiyo gibi yetersizmi görüyorum aslinda aman insan cok karisik burda dahada karisiyorum ben.
Ayrica balik hafizasinada kisa süreli hafiza olarak inanmiyorum sadece balik hafizasina bilgiyi farkli sekilde depoluyor. Kendi ihtiyaci oldumu hemen hatirlar.Yani suya yazi yazmaz baliklar ama standart digiller.
Burcum aslan yukselen aslan ve ay yay da benımde ıngılızcem ıyıdır.Ilkokuldan beri ılgılenıorum.Ingilizce sarkı ve R&B dınlemeye bayılırım. gülücük
Sevgili Yıldırım;
''Burçlar ve yabancı dil'' konu başlığındaki epey önce göndermiş olduğun sınıf örneklemesine bayıldım...
Burçlar ve meslekler hatta öğrencilik yılları ile ilgili genellemelerin doğruluk payı şaşırtıcı kesinlikte...Örneğin;kızım boğa burcu ;kuşlara ,böceklere,ağaçlara,çiçeklere hayran.Aynen yazdığın gibi mümkünse sınıfı ormana taşısalar asla hayır demeyecek çocuk.
Bu arada bir yay burcu olarak (her ne kadar haritamda akrep vurgusu olsa da) derslerdeki durumum birebirdi efendim.Bu arada ben çok konuşurdum ,dersi pek dinlemez ,ama hep çok iyi notlar alırdım.Çevremdekileri de derste kışkırttığımdan sonradan bana çok kızarlardı.Ege Sosyoloji mezunuyum...Felsefe Öğretmeniyim ...Bu kadar genellemenin içindeyim yani daha ne diyeyim...
uranus harika bir yazı arkadasım ama nedense sevemedim bu yabancı dili derslerimi ii notlarla gecerdim ama asla sevmezdim yükseleni yay olan bir oglagım acaba beni hangi sınıfa alırlardıhımm yıldırım süpersin yaa bayıldım sınıflara paylaşım için tşkler çiçek
Ayrıca 3 cü evde ilk okul ortamını temsil eder.....

Güneşim boğa...yükselenim başak......yavaş yavaş sindirerek öğrenmek isterim

ama Ay burcum ikizlerinde (mars ile kavuşumda) çok etkisi var....ortam eylenceli değilse çabuk sıkılırım hatta.....oradan çıkamaz isem...elime bir kalem alıp hayel dünyama dalarımdil çýkarma

4 dil biliyorum... 2 si ana dillerim 2 si .....ikinci sıra iştedil çýkarma
Dilleri ve en önemlisi şiveleri çabuk kaparım....
Kitaptan okuyarak öğrenmek hiç bana göre değil....
İllaki kulaklarım ile duymalı o dilin konuşulduğu ortamlarda bulunmam lazım....yoksa zor öğrenirim....gülücük






Ayrıca 3 cü evim Akrep.........3 cü ev akrep olan insan her şeyin en derinine...dibine kadar ....en son raddesine, detaljına kadar girmeyi....anlamayı ve en önemlisi hiss etmeyi ister........

Durum böyle olunca...eyer bir konuya hissen bir bağ hiss etmiyorsa...veya yeterlice merakını uyandırmıyor ise okunuyu öğrenmek istemez.....

Ben ilk okulda çok zorlandım mesela .
Acaip inada binerdim......öğretmen ilgi duymadığım bir konuya girdiyi gibi
adeta sırt çevirmem bir olurdudil çýkarma nerde ise küserdim bile....

Ama merağımı uyandıran bir konu olunca ise öğretmeni sıkıntıya sokardımgülücük)
Olmadık ,inine dibine sorularla öğretmenlerimi bezdirirdimgülücük)

Lisedede çok zorluk çektim......banane ya 'Darwinin amcanın evrim teorisinden'hiç halim yok
pek anlamadım neyse tabiki ilim ilimdir.....güç ilimde yatar.....ama bana ters gelen konuları pek severek öğrenemiyorumdum napim:(..........
hmm benimde hayatim, egitim hayatim yabanci dil.. yabanci diller benim icin cok kolay nedense simdilik 4 tane biliom ilerletirim insallah daha cok =) guzel sey ya walla...
Sayfalar: 1 2 3 4
Referans Adresler