Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: Ruhun yolculuğu ve Karma
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3

Félicé

Karmik Geçmiş:

Ruhun karmik geçmişini anlatan ana göstergeler

*Doğumdan bir önceki güneş tutulması

*Anahtar gezegen

*Doğumdan bir önceki yeniay/dolunay

*Her şeyin kökeni noktası(Pars hyleg)

Doğumdan bir önceki güneş tutulmasının bulunduğu burç,element, derecesi, yönetici gezegenin durumu, karmik birikimimizle ilgili çok önemli bilgiler verir.

*Tutulmanın burcu ve anahtar gezegen:Ruhun ‘NE’ getirdiğini,yapısını açıklar.Anahtar gezegen ;güneş tutulmasının bulunduğu burçtan, saat yönünün tersine ilerleyince karşılaştığımız ilk gezegendir.

Seminerde karmik geçmişi,reenkarnasyon(karma) ya da sadece ruhumuz olarak değerlendiren iki kesim vardı.H.Kırkoğlu karmaya yani ruhun bedenden bedene geçtiğine dair net bir fikrinin olmadığını,buna pekte katılmadığını söyledi.

Bir kesimse yeniden bedenlenmiş ruhlarının,geçmiş bedenlerinde ne oldukları ne yükler getirdikleri şeklinde düşünceleri vardı.(Ben katılmıyorum)

*Bir önceki yeniay ya da dolunay,’NEDEN’ buradayız sorusunu açıklar.Haritamızda NEDEN sorusuna cevap ararken,buna yeniay derecesimi, dolunay derecesimi cevap verecek,bunu haritamızdaki ay’ın durumuna göre değerlendireceğiz.Eğer haritada ay büyüyorsa,en son yeniay gerçekleşmiştir.Bu yüzden bizim nedenimizi, en son yeniay derecesi,haritamızda nereye geliyorsa,o derece açıklayacaktır.

Eğer haritamızda ay küçülüyorsa,NEDEN buradayız sorusunun cevabını,en son gerçekleşen dolunay derecesinin haritamızdaki yeri açıklayacaktır.

*Her şeyin kökeni noktası(pars hyleg) ise,ruhun NE getirdiğini,NEDEN burada olduğunu çözümledikten sonra,bu ruhu ‘NASIL’,hangi yolla ve tarzla ifade edeceğimizi gösteriyor.

Pars hyleg hesabı ise şöyle yapılıyor; Yükselen+ay-yeniay yada dolunay…

Haritamızdaki yükselen ve ay derecemizi topluyoruz.Eğer haritamızda ay büyüyorsa, bu toplamadan doğumdan önceki yeniayı,haritamızda ay küçülüyorsa, bu toplamadan doğumdan önce gerçekleşen dolunayı çıkarıyoruz.

*Tutulmanın bulunduğu burç,bu burcun yöneticisi,anahtar gezegen,güneş tutulmasının bulunduğu derecenin yaptığı açılar,güneş tutulması ile NEDEN sorusuna cevap veren yeniay yada dolunay derecesi arasındaki açılar ruhumuzu aydınlatıyor.

*Tutulmanın bulunduğu ev,özellikle karmik konular üzerinde başarılı olma konusunda çıkış yolu gösterir.Bu karmik konuları,(ruhumuzu)tutulmanın bulunduğu evin yaşam alanı ile deneyimleriz.

*Tutulma g.ay.düğümüne yakınsa, bu karmanın daha kısıtlayıcı ve negatif
yönlerini ortaya koyduğumuzu gösteriyor.(tutulma burcunun negatif özelliklerini)

*Tutulma K.ay.düğümüne yakınsa,o burcun pozitif özellikleri,ruhun NASIL’ı daha kolay ifade ediliyor.

*Yükselen burç derecesi ile,tutulma derecesi uyumlu açı yapıyorsa,ruhumuzu ve
yeteneklerimizi ifade etmek daha kolay oluyor.

*Birde karmik harita var.Güneş tutulmasının bulunduğu burcu,boş bir harita çarkında, 1.eve yerleştiriyoruz.Sonra diğer burçları ve gezegenlerimizi bu boş çarkta, sırasıyla evlere yerleştiriyoruz.Buda ruhumuzun yetenekli olduğu ve zorlandığı alanları aydınlatıyor.

*3 çeşit tutulma var.

-Tutulma,ay düğümüne 20* yakınsa tam(total) tutulma oluşur.Kişinin karmasında, ruhunda yükler daha fazla, yorucu olur,buna rağmen çok mücadeleyle , daha kazançlı ve başarılı sonuçlar elde edilir.

-Tutulmanın yakınlığı,ay düğümüne 10*ila 20* arası uzaklıktaysa,parçalı (partial) tutulma oluşur.Bu durumda mücadele şevki daha az ve kazançta az olur.

-Halkalı tutulma(Appulse)(buraya yazmam gereken teknik bilgileri not edememişim).

Not edebildiğim kısım:Bu kişilerin karmayı(ruhu),gerçekleştirme yetenekleri ve farkındalık süreçleri ellerinde.Yetenekler daha akıcı ve şans faktörü yüksek.

Kaynak:Yukarıda yazılanlar,Hakan Kırkoğlu’nun 13 Aralık C.tesi günkü,Ruhun yolculuğu seminerinde aldığım bazı notlardır.Teknik bilgiler tamamen ona aittir.

Yazım tarzı ise benim algılayışıma göredir.Yani birebir ağzından çıkanları yazabilmek mümkün değil.

Sevgili Arkadaşlar,ilk okuyuşta çok karışık gözükebilir.Şimdi ben kendi haritamdan örnek vereceğim.Haritam imzamda.Yazdığım bilgileri, haritamla karşılaştırıp kontrol ederseniz, daha iyi anlayabilirsiniz.

Benim doğum öncesi güneş tutulmam,4* kovada gerçekleşmiş.Merkürle kavuşmuş tutulma .Anahtar gezegenim ise,4* kovadan saat yönünün tersine gidince karşıma çıkan ilk gezegenim güneş.Şimdi 4*kovadaki tutulmayla kavuşan merkürün açıları, kovanın yöneticisi(H.K.oğlu Klasikçi,ona göre yönetici Satürn), anahtar gezegen ve bulunduğu burç,ruhumda Ne getirdiğimi açıklıyor.
Burada ben yoğun bir kova ruhu ile karşılaşmış bulunmaktayım.Hiç şaşırmadım.

Neden buradayımın cevabını,doğumdan önce gerçekleşen yeniay ya da dolunay cevaplıyor.Benim NEDEN’imi anlamak için,önce haritamda ay’ımın durumuna bakıyorum.Benim ay’ım küçülüyor.Demekki ben doğmadan önce en son dolunay gerçekleşmiş.Bu dolunay derecesi 19.04* aslanda.Ay’ımla kavuşmuş.

Ay aslanıma,açılarına ,yöneticisine bakıp ‘nedenimi’ anlamaya çalışıyorum,Aslanın yöneticisi güneş,yine kovada.Bir kova etkisi daha çıkıyor karşıma.

Bu ruhu NASIL ifade edeceğim,karmamı NASIL gerçekleştireceğimi ise,

Pars hylegle açıklayacağım.Pars Hyleg hesabına gelince;

Haritamdaki yükselen burcumun ve ay’ımın derecesini biliyorum.Yukarıda Nedenimi açıklarken,doğumdan önce gerçekleşen dolunay derecemide öğrenmiştim. Haritamızda ay küçülüyorsa en son dulunay,ay büyüyorsa en son yeniay derecesini kullanıyoruz bu işlem için.

Pars hyleg:Yükselen+ay-yeniay yada dolunay

9*14’ikizler+20*24’aslan-19*14’=10*24’ ikizler

Benim pars hylegim ikizler,yükselenle kavuşuyor,yöneticisi Merkür yine Kovada.Ve ben kovadan boğuluyorum.

Yani ben ruhumu bir ikizler gibi,ifade etmeye çalışıyorum.Kova ile yoğrulmuş bir ruhum var.H.K.Oğlu tabiriyle çok karmik bir haritam oluyor bu durumda.

Orijinal,farklı,zeki,öğrenmeye çok önem veren,kendini güdüsel olarak ifade edebilen,biraz extrem fikirleri olabilen biriyim.İletişimsiz çatlayabilirim.Ona göre kovanın yöneticisi Satürn ya,benim Satürn terazide.Mars pluto ile kavuşup,kendi yöneticisi venüsede zor açı yapıyor.Ve Satürn yanan yolda,ruhumu evlilik,ikili ilişkiler,ortaklıklarla(terazi),5.ev (aşk,çocuk,üretkenlik,..) konularında geliştirmem gerekiyor.

Satürn ve güneş eril,otorite,güç kavramlarını çağrıştırıyor.Bunlardan bende bolca mevcut.Çok enteresandır,su elementi eksik haritamda ve ruhumun neden burada
olduğu sorusuna cevabı ay aslan vermişti.

Ay dişil prensip,anne olabilmek,besleyip büyütebilmek, şefkat abidesi olabilmek….Zaten 5.evde çocuk konusunu içine alır.

Kova gibi rasyonel olup, aile kavramına ters düşen bir ruh olan ben,annede, eşte,evlide olmak zorunda yani.İmtihan dünyası ne dersiniz?

Sevgili Yıldırım,eğer kovanın yöneticisi Satürn diye kızarsan,Uranüslü bir yorumda rica ediyorum senden.evill

Arkadaşlar ,seminerde ay dereceleri, pars hyleg haritamla birlikte bana verildi. Hepiniz doğum öncesi güneş tutulmalarınız için,forumdaki son 50 yıllık tutulmalardan faydalanabilirsiniz.Yalnız harita durumunuza göre yeniay ve dolunay
derecesini hangi kaynaktan bulabilirsiniz bilmiyorum.

Mesela güneş yengeçteyken,ay oğlakta olup 180* açı yapınca birbirlerine dolunay
olur.Güneş ve ay aynı burçta kavuşunca yeniay olur.Güneş tutulması yeniayda,ay
tutulması dolunayda olur.

*Ayrıca Atatürk’ün haritasıda ele alındı.12 mart 1881 22:03 Selanik bu tarihi
kullanıyor.


[Resim: astro2at73ataturkhwjq8.th.gif]

Doğumundan bir önceki güneş tutulması 10* oğlak;Ciddi,disiplinli,sistemli, Sorumluluk sahibi,sistem inşa etmiş,otorite,devlet,öğretmen,başkan.

Oğlağın yöneticisi Satürn koçta.’Hayatta kalma mücadelesini anlatıyor.Mücadeleci, savaşçı,yılmayan biri
10*oğlaktaki tutulma,uranüs,neptün ve venüsle Grand trine yapmış.Venüs,ilişkiler, etkileme gücünü,Uranüs,devrimci ve yenilikçi oluşunu,Neptün bu yolda kendini bir sistem(oğlak)için adayışını gösteriyor.

Anahtar gezegeni ise,10* oğlaktan saat yönünün tersine gittiğimizde karşılaştığımız mars.Yine savaşçı mücadeleci cesur bir yapı,kovada oluşuda yenilikçi ve devrimci yapısını bir kez daha gösteriyor.

Atatürkün neden burada olduğunu açıklarken;ay’ı haritasında büyüdüğü için,en son gerçekleşen yeniay derecesine bakacağız.10* balıkta,(neden)kendini feda etmek için.10* balık(yeniay)ın tam karşısında,10*başakta Uranüs var.Yine devrimci, yenilikçi farklı bir neden için gelmiş bu ruh.

Güneş tutulması(10*oğlak) ve Yeniay (10*balık) arasında sextil açı var. Yani disiplinliyim,bu dünyaya kendimi fede ederek rahat bir şekilde vereceğim.

Atatürkün bu yetenekleri nasıl yapacağını,hangi yolla ifade edeceğini anlamak için, Pars hylegine bakıyoruz.Pars hyleg koç burcunda,yine savaşçı, yılmayan,cesur, gözüpek,agresif,Koçun yöneticisi mars kovada yenilikçi,sıradışı, farklı,devrimci bir yolla gerçekleştirme.Ay’ıda aslanda ve marstan açı almış.Tam bir asker otorite arketipi…

Atatürkün karmik haritası,1.ev oğlak,2.ev kovada mars,yetenek evinde mars olması askeri konulardaki yeteneğini,5.evindeki Venüs içkiye olan düşkünlüğünü açıklayabilir.

Arkadaşlar buraya kadar yazdıklarım H.Kırkoğlu’nun ağzından çıkıp,benim yetişmeye çalışarak aldığım notlardır.

Saros tutulmalar serisi ile ilgili bilgilerde verdi.Yazamamışım.Tutulmamız bir seriye bağlı.Tutulmamızın bağlı olduğu seride, nasıl bir oluşum içinde olduğumuza dair, ayrıca incelenmesi gereken bir konu.Oldukça girift anlayacağınız.Yani 3 işlem var, tutulmayı inceliyoruz,karmik harita oluşturuyoruztutulmamız hangi seriye bağlı ona bakıyoruz.

Félicé

Arkadaşlar,kendi pars hylegimi nasıl hesapladığımı örnekle göstermek istiyorum.Belki yardımcı olur sizler hesaplarken.

Yükselen+ay-yeniay ya da dolunay

yükselen 9*14' ikizler=30*koç+30*boğa+9*14'ikizler=69*14'

ay 20*24' aslan=30*koç+30*boğa+30*ikizler+30*yengeç+20*24'aslan=140*24'

dolunay 19*14' aslan=30*koç+30*boğa+30*ikizler+30*yengeç+19*14'aslan=139*
14'

69+140-139=70 bu 70 sayısını şöyle değerlendiriyorum.Her burç 30 derece.Bu durumda 30*koç,30*boğa=60* yapar.İkizlere geldim.Sayı 70ti.Bu kalan 10* yi ikizlere katıyorum.Sonuç 10* ikizler çıkıyor.

Otomatik bir program bilen ya da daha kolay hesaplayabilen varsa,yardımcı olursa sevinirim.

Félicé

Ruhumuzda var olan,ama geliştirmemiz gereken özellikler

ATEŞ;Yaratıcı,girişimci ve ilham alan özelliklerin geliştirildiğini,bu yaşamda liderliğin,kişisel özelliklerin,tutkulu,cesur,karar alıcı özelliklerin geliştirilmesi gerektiğini anlatır.

HAVA;Merakın,kendini açık bir biçimde anlatmanın,iletişim kurmanın, aktarmanın, bilgiyi kullanmanın,öğrenmenin,objektif olmanın,öğrenme ve öğretme yeteneklerinin,sosyal olmanın,kuramsal yeteneklerin geliştirilmesini vurgular.

TOPRAK;Maddi değerlerin,sahip olma arzusunun,doğal fiziksel yeteneklerin geliştirilmesinin,maddi yönden zenginleşmenin,madde üzerinde hakimiyet kurma,vücuda önem verme,güven geliştirme, sabırlı olma ve inşa etmenin gereğini vurgular

SU;Merhamet göstermenin,fedakarlığın,duyguların aktarılmasının ruhsal gelişim yönünden önemini vurgular.Sezgileri kullanma,olumlu pozitif duygusal ifade geliştirme,empati kurma,affedebilme ve bencil olmayan tutumlar geliştirmenin önemini vurgular

Kaynak;Hakan Kırkoğlu
seminerle ilgili pek çok not almışsın , benim bile aklım karıştı gülücük

yazdıklarını hazmederek okuyacağım müsait olduğumda ve buraya döneceğim ok

bu değerli paylaşımlar için teşekkürler
nihancım paylaşımın harikaydı ama ben hesepta bumladım bana yardımcı olabilrmisin ben yeni ay tarihini bulamadım saol paylasımın için gülücük

Aquar

Nihan Yazılan:Arkadaşlar,kendi pars hylegimi nasıl hesapladığımı örnekle göstermek istiyorum.Belki yardımcı olur sizler hesaplarken.

Yükselen+ay-yeniay ya da dolunay

yükselen 9*14' ikizler=30*koç+30*boğa+9*14'ikizler=69*14'

ay 20*24' aslan=30*koç+30*boğa+30*ikizler+30*yengeç+20*24'aslan=140*24'

dolunay 19*14' aslan=30*koç+30*boğa+30*ikizler+30*yengeç+19*14'aslan=139*
14'

69+140-139=70 bu 70 sayısını şöyle değerlendiriyorum.Her burç 30 derece.Bu durumda 30*koç,30*boğa=60* yapar.İkizlere geldim.Sayı 70ti.Bu kalan 10* yi ikizlere katıyorum.Sonuç 10* ikizler çıkıyor.

Otomatik bir program bilen ya da daha kolay hesaplayabilen varsa,yardımcı olursa sevinirim.
Nihan, bu değerli emeğinizi bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim.

notlarınızı okudum ve hesaplamaların altından kalkabileceğimden emin olmayarak doğumdan önceki son tutulmama baktım.

son tutulma 11.ağustos 1961 Aslan 18.31

forum bilgilerinden aldım.umarım doğru almışımdır. son 3 ayda annem-tr uranüs natal ay karşıtlığı-ve 4. ev uranüs transiti beni ezdi geçti.

bu tutulmayı nasıl yorumlamam gerekli?
öncelikle şunu söylemeliyim , seminerde ruhun yolculuğu sözleri telâfuz edilmiş , ruhun bir yere gittiğini düşünmüyorum.
ruhun bizden içerde bizden ayrı ekstra bir yapı değil , aksine bizzat ''BEN'' DEDİĞİMİZ BİLİNCİMİZ olduğunu düşünüyorum.
kısaca bizler ruhu olan bedenler değiliz , emanet bedeni olan ruhlarız fikrindeyim.

şimdi bu fikri belirttim çünkü , bir konu üzerinde çalışma yapacaksak merdiveni nereye dayadığımızı bilmemiz gerekir diye düşünüyorum.
yoksa mutfağımızın ampülünü değiştirmek isterken , merdiveni oturma odasına koyup , o merdivene çıkmanın sonucu mâlumdur.
(yanlış anlaşılmasın , bu ve benzeri seminerlerde anlatılanları küçümsüyor ve yanlış buluyor değilim , sadece diyorumki son model bir ampülünüz , tam otomatik bir merdiveniniz ve araç-gereçleriniz olsa dahi , merdiveni yanlış duvara dayadığınız anda gerçek sonuçlardan uzaklaşabilirsiniz)

ben genetik bilimine inanırım..
ve biz insanoğlu , geçmişten (doğmadan önce) bişeyler getiriyorsak bunun sadece genetik bilimiyle açıklanacak türde şeyler olduğunu düşünürüm.
ruhsal getir-götür işlerine pek katılamayacağımı en baştan açıkladığımıza göre , diğer anlatılanlarla ilgili de az çok fikirlerimi paylaşayım müsadenizle.

doğumdan önceki güneş ve ay tutulmalarının önemini çok mantıklı ve doğru buluyorum.
benim kendi dilimin döndüğünce yapacağım açıklama şu olacak ; Güneş ve Ay tutulmalarında hangi burcun hangi derecesinde tutulma olmuşsa o noktada bir tür GİRDAP oluşur.. bu girdap , astrolojik enerji yoğunluğu olarak nitelendirilebilir.
ve bu girdapın etkisi en az 3-5 ay sürer.
yani siz doğmadan önceki güneş tutulmasının oluşturduğu girdap , siz doğduğunuzda etkisini sürdürmektedir. eğerki siz doğduğunuzda , natal gezegenlerinizden biri bu girdapın içinde kalırsa (tutulma noktasıyla kavuşum yapan gezegen) doğal olarak o natal gezegeniniz bu girdaptan etkilenecektir ve doğal olarak sizde o gezegenin özellikleriyle paralel olarak etkileneceksiniz.

Nihan kendi haritasını örnek vermiş ve bence çok güzel bir örnek ; girdap noktası 4 derece kova ve Nihan doğarken merkür girdapın içinde kalmış yani merkür-tutulma kavuşumu..

şimdi ben diyorum ki ( kendi fikrimdir , çok donanımlı değilim henüz bu konuda ama az bişi fikirlerime güvenirim o kadar gülücük ) ;
girdapın içinde kalan gezegen , seminerde sözü edilen kilit gezegenden daha önemli olmalıdır çünkü tutulmanın saat yönüne giderken ki ilk gezegeni kilit gezegen olacak ve bir önem arzedecekse , bizzat tutulmanın içinde kalan gezegen çok daha fazla önem arzetmelidir , ben bu fikirdeyim.

Nihan , yükseleni ikizler olan bir arkadaşımız. yükselen yöneticisi zaten çok önemlidir haritada ve ikizlerin yöneticisi merkür biliyorsunuz.
şimdi yükselen yöneticisi olan bu merkürü aynı zamanda kova burcunda ve girdapın içinde görüyoruz.
benim yorumum ; merkür kovasının ileri-geri tüm salınım hareketlerini yani tüm uçlarını yaşayabilme potansiyelinden sözedebileceğimizdir.
Nihan için , seminerin diğer notları kadar önemli bir gerçek , merkür kovasını derinlemesine incelemesi gerektiğidir diye düşünüyorum. ( açık konuşayım pars hyleg noktasından daha önemli ''bence'' bu )

şimdi 2 faktörü dışarı attım gibi oldu (kilit gezegen ve pars hyleg) ama umarım anlatabiliyorum , ben natal haritanın TEMEL FAKTÖRLERİNİN her zaman bu gibi ekstra verilerden önemli ve öncelikli olacağına inanıyorum.
ki herkesin haritasında girdapın içinde bir gezegen olacak diye bişey yok (çoğu kişide yok) , öyleyse anlatılan adımlara göre tabii ki kilit gezegene ve pars hyleg noktasına bakılabilinir.

örneğin Nihan örneğinde pars hyleg noktası ikizler burcunda çıkmış ve karmanın gerçekleşmesi mantığıyla ikizler potansiyeli Nihan'a uygun görünüyor.

ben kendi haritama baktığımda (doğru hesapladıysam) pars hyleg noktam 4 derece boğa çıkıyor ve karmamı gerçekleştirmek için yolum boğa burcundan geçiyor denirse şu cevabı verebilirim ; boğaya has konuların benimle pek ilgisi olduğunu söylemem. yemeğe ve zevkine düşkün biri değilim , para biriktiremem , istikrarlı olmakta zorlanırım vs..

çünkü ben bir Neptünyenim..

Nihan kızmaz inşallah bana gülücük Neptün - Güneş - Asc kavuşumuna sahip birinin hayatını (karmasını) gerçekleştirmesi için pars rygel noktasının önemi mi daha fazladır yoksa ufukta yükselmekte olan + Güneşe dokunan + Ay'a güzel açıyla bakan Neptünün mü ?

kaynağı kim olursa olsun ben bu tür bilgilere şüpheyle ve belkide fazla mantıklıca bakıyorum , hatamı yapıyorum onuda bilemiyorum ama fikirlerim yukarıda açıklamaya çalıştığım gibidir.
doğumdan önceki tutulmalar çok çok önemlidir , doğumdan önceki yeniay ve dolunay da oldukça önemli olabilir ve benim GİRDAP olarak nitelendirdiğim o noktalara açı yapan gezegenlerde hatta Transitlerin o noktalara dokunması da incelenmelidir , değerlendirilmelidir.

ancak karmamızı gerçekleştireceğiz , pars hygel noktasını bulalım ve gerçekleştirelim şeklinde değerlendirmelere pek katılamayacağım.
şu olabilir ; pars hygel noktasının bir önemi ve anlamı olabilir ama bu anlam ve önem NATAL HARİTANIN TEMEL POTANSİYELLERİNİN önüne geçemez , ancak ve ancak bir detayı ifade edebilir düşüncesindeyim.

uzun zamandır böyle detaylı yazı yazmıyordum , özlemişim ;)

saygılar efendim

Félicé

kaylayss Yazılan:nihancım paylaşımın harikaydı ama ben hesepta bumladım bana yardımcı olabilrmisin ben yeni ay tarihini bulamadım saol paylasımın için gülücük

Kaylass,yazıda da belirttiğim gibi,nedeni açıklayan ve pars hyleg hesabı için gerekli olan son dolunay yada yeniay derecesini bilmeden yardımcı olamıyorum malesef.

Yalnış hatırlamıyorsam,güneşin oğlak,ay'ın aslan.Bu durumda senin ay'ın küçülüyor.O
yüzden doğumundan önce gerçekleşmiş,son dolunay derecesi gerekli.Yani bu ay tutulması ne zaman gerçekleşmiş.Ben elimdeki kaynakta kendi dolunayıma bakıyorum,yengeç gözüküyor.Ama aslanda.O yüzden şu son dolunay yeniay derecesini bulabilen biri yardımcı olursa bende sevinirim.

Félicé

Nihal Yazılan:
Nihan Yazılan:Arkadaşlar,kendi pars hylegimi nasıl hesapladığımı örnekle göstermek istiyorum.Belki yardımcı olur sizler hesaplarken.

Yükselen+ay-yeniay ya da dolunay

yükselen 9*14' ikizler=30*koç+30*boğa+9*14'ikizler=69*14'

ay 20*24' aslan=30*koç+30*boğa+30*ikizler+30*yengeç+20*24'aslan=140*24'

dolunay 19*14' aslan=30*koç+30*boğa+30*ikizler+30*yengeç+19*14'aslan=139*
14'

69+140-139=70 bu 70 sayısını şöyle değerlendiriyorum.Her burç 30 derece.Bu durumda 30*koç,30*boğa=60* yapar.İkizlere geldim.Sayı 70ti.Bu kalan 10* yi ikizlere katıyorum.Sonuç 10* ikizler çıkıyor.

Otomatik bir program bilen ya da daha kolay hesaplayabilen varsa,yardımcı olursa sevinirim.
Nihan, bu değerli emeğinizi bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim.

notlarınızı okudum ve hesaplamaların altından kalkabileceğimden emin olmayarak doğumdan önceki son tutulmama baktım.

son tutulma 11.ağustos 1961 Aslan 18.31

forum bilgilerinden aldım.umarım doğru almışımdır. son 3 ayda annem-tr uranüs natal ay karşıtlığı-ve 4. ev uranüs transiti beni ezdi geçti.

bu tutulmayı nasıl yorumlamam gerekli?

Nihal,senin ay'ında haritanda küçülüyor.O yüzden seninde son dolunay derecen gerekli.Tutulma aslanda.Yöneticisi güneş incelenecek.Anahtar gezegenin ise ,29*aslandaki uranüs.

Félicé

Yıldırım Yazılan:öncelikle şunu söylemeliyim , seminerde ruhun yolculuğu sözleri telâfuz edilmiş , ruhun bir yere gittiğini düşünmüyorum.
ruhun bizden içerde bizden ayrı ekstra bir yapı değil , aksine bizzat ''BEN'' DEDİĞİMİZ BİLİNCİMİZ olduğunu düşünüyorum.
kısaca bizler ruhu olan bedenler değiliz , emanet bedeni olan ruhlarız fikrindeyim.

şimdi bu fikri belirttim çünkü , bir konu üzerinde çalışma yapacaksak merdiveni nereye dayadığımızı bilmemiz gerekir diye düşünüyorum.
yoksa mutfağımızın ampülünü değiştirmek isterken , merdiveni oturma odasına koyup , o merdivene çıkmanın sonucu mâlumdur.
(yanlış anlaşılmasın , bu ve benzeri seminerlerde anlatılanları küçümsüyor ve yanlış buluyor değilim , sadece diyorumki son model bir ampülünüz , tam otomatik bir merdiveniniz ve araç-gereçleriniz olsa dahi , merdiveni yanlış duvara dayadığınız anda gerçek sonuçlardan uzaklaşabilirsiniz)

ben genetik bilimine inanırım..
ve biz insanoğlu , geçmişten (doğmadan önce) bişeyler getiriyorsak bunun sadece genetik bilimiyle açıklanacak türde şeyler olduğunu düşünürüm.
ruhsal getir-götür işlerine pek katılamayacağımı en baştan açıkladığımıza göre , diğer anlatılanlarla ilgili de az çok fikirlerimi paylaşayım müsadenizle.

doğumdan önceki güneş ve ay tutulmalarının önemini çok mantıklı ve doğru buluyorum.
benim kendi dilimin döndüğünce yapacağım açıklama şu olacak ; Güneş ve Ay tutulmalarında hangi burcun hangi derecesinde tutulma olmuşsa o noktada bir tür GİRDAP oluşur.. bu girdap , astrolojik enerji yoğunluğu olarak nitelendirilebilir.
ve bu girdapın etkisi en az 3-5 ay sürer.
yani siz doğmadan önceki güneş tutulmasının oluşturduğu girdap , siz doğduğunuzda etkisini sürdürmektedir. eğerki siz doğduğunuzda , natal gezegenlerinizden biri bu girdapın içinde kalırsa (tutulma noktasıyla kavuşum yapan gezegen) doğal olarak o natal gezegeniniz bu girdaptan etkilenecektir ve doğal olarak sizde o gezegenin özellikleriyle paralel olarak etkileneceksiniz.

Nihan kendi haritasını örnek vermiş ve bence çok güzel bir örnek ; girdap noktası 4 derece kova ve Nihan doğarken merkür girdapın içinde kalmış yani merkür-tutulma kavuşumu..

şimdi ben diyorum ki ( kendi fikrimdir , çok donanımlı değilim henüz bu konuda ama az bişi fikirlerime güvenirim o kadar gülücük ) ;
girdapın içinde kalan gezegen , seminerde sözü edilen kilit gezegenden daha önemli olmalıdır çünkü tutulmanın saat yönüne giderken ki ilk gezegeni kilit gezegen olacak ve bir önem arzedecekse , bizzat tutulmanın içinde kalan gezegen çok daha fazla önem arzetmelidir , ben bu fikirdeyim.

Nihan , yükseleni ikizler olan bir arkadaşımız. yükselen yöneticisi zaten çok önemlidir haritada ve ikizlerin yöneticisi merkür biliyorsunuz.
şimdi yükselen yöneticisi olan bu merkürü aynı zamanda kova burcunda ve girdapın içinde görüyoruz.
benim yorumum ; merkür kovasının ileri-geri tüm salınım hareketlerini yani tüm uçlarını yaşayabilme potansiyelinden sözedebileceğimizdir.
Nihan için , seminerin diğer notları kadar önemli bir gerçek , merkür kovasını derinlemesine incelemesi gerektiğidir diye düşünüyorum. ( açık konuşayım pars hyleg noktasından daha önemli ''bence'' bu )

şimdi 2 faktörü dışarı attım gibi oldu (kilit gezegen ve pars hyleg) ama umarım anlatabiliyorum , ben natal haritanın TEMEL FAKTÖRLERİNİN her zaman bu gibi ekstra verilerden önemli ve öncelikli olacağına inanıyorum.
ki herkesin haritasında girdapın içinde bir gezegen olacak diye bişey yok (çoğu kişide yok) , öyleyse anlatılan adımlara göre tabii ki kilit gezegene ve pars hyleg noktasına bakılabilinir.

örneğin Nihan örneğinde pars hyleg noktası ikizler burcunda çıkmış ve karmanın gerçekleşmesi mantığıyla ikizler potansiyeli Nihan'a uygun görünüyor.

ben kendi haritama baktığımda (doğru hesapladıysam) pars hyleg noktam 4 derece boğa çıkıyor ve karmamı gerçekleştirmek için yolum boğa burcundan geçiyor denirse şu cevabı verebilirim ; boğaya has konuların benimle pek ilgisi olduğunu söylemem. yemeğe ve zevkine düşkün biri değilim , para biriktiremem , istikrarlı olmakta zorlanırım vs..

çünkü ben bir Neptünyenim..

Nihan kızmaz inşallah bana gülücük Neptün - Güneş - Asc kavuşumuna sahip birinin hayatını (karmasını) gerçekleştirmesi için pars rygel noktasının önemi mi daha fazladır yoksa ufukta yükselmekte olan + Güneşe dokunan + Ay'a güzel açıyla bakan Neptünün mü ?

kaynağı kim olursa olsun ben bu tür bilgilere şüpheyle ve belkide fazla mantıklıca bakıyorum , hatamı yapıyorum onuda bilemiyorum ama fikirlerim yukarıda açıklamaya çalıştığım gibidir.
doğumdan önceki tutulmalar çok çok önemlidir , doğumdan önceki yeniay ve dolunay da oldukça önemli olabilir ve benim GİRDAP olarak nitelendirdiğim o noktalara açı yapan gezegenlerde hatta Transitlerin o noktalara dokunması da incelenmelidir , değerlendirilmelidir.

ancak karmamızı gerçekleştireceğiz , pars hygel noktasını bulalım ve gerçekleştirelim şeklinde değerlendirmelere pek katılamayacağım.
şu olabilir ; pars hygel noktasının bir önemi ve anlamı olabilir ama bu anlam ve önem NATAL HARİTANIN TEMEL POTANSİYELLERİNİN önüne geçemez , ancak ve ancak bir detayı ifade edebilir düşüncesindeyim.

uzun zamandır böyle detaylı yazı yazmıyordum , özlemişim ;)

saygılar efendim

Arkadaşım karma,genetik,ruh ya da fıtrat...Nasıl değerlendirdiğimiz bence farketmez.Ki bende genetik ve yaratılış olarak nitelendiriyorum.Daha önce bir forumda dini ve benzeri konularda fikir beyan edince, bolca topa tutulmuştum.Bu yüzden burada kişisel fikrimden ziyade,tamamen astrolojiye yönelik mevzularda paylaşımda bulunmaya çalışıyorum.

Bu tutulma sürecini,harita yorumunda kullanırken,ek bir vurgu arama,yardımcı yorum geliştirme tekniği olarak düşünüyorum ben.Tek başına haritanın bütünü dururken tabiki yeterli olamaz.Aynı fikirdeyiz.

Zaten seminerde de öncelikle,tutulmanın bulunduğu derecenin yöneticisi,bu derecenin yaptığı açılar incelendi.Sonra anahtar gezegene bakıldı.

H.K.da,okuduğum kitaplardaki astrologlarda,tutulmanın natal harita potansiyellerini açıklamaya ek bir yöntem olduğunu 'vurguluyor'.Bu durumda senle aynı fikirde oluyorlarlar.Kimse natal haritayı bir köşeye koyalım,tutulmalar yeterli,sırf bunu inceleyelim demiyor

Yani benim haritamdaki belirgin vurgular,tutulma vurgularıyla paralel.Natal haritası ile,tutulma vurguları paralel olmayan bir kişi çıktı seminerde(40 kişiden)

Seninde bunlardan biri olmana şaşırmam.:DYakışırdil çýkarma


Gelelim senin haritana.Ay'ın küçülüyor seninde.Bu durumda nedenin ve pars hyleg hesabın için,son dolunay derecesi gerekli.Son dolunayı nasıl buldun?Bu konuda yardım istiyorum?

Senin güneş tutulman 29* aslan.Genlerinden gelen yapının yöneticisi Güneş.Yöneticinin neptünle kavuşumu, haritandaki neptün vurgunu doğruluyor.Bir kenara atmıyor.Anahtar gezegeninse başakta kavuşan,mars ve jüpiterin.Şimdi normalde güneş ve mars eril enerjileri,kendini ifadeyi temsil ettiğine göre,bu konularda kendini atlak ifade eden bir ruh değilde,daha karmaşık,belkide kendine güven sorunları yaşayan,mars ve jüpiter enerjisi bir başak gibi çekingen,çalışkan,mükemmelin peşinde,belki de kendini yazarak ifade eden bir yapıdır.Ne dersin?Pekte uzak değil sanki.Pars hylegi nasıl hesapladın onuda rica edeyim.Boğanın yöneticisi venüsse,buda oğlakta.Tüm ifade gezegenleri rahat olamadığı burçlarda.

Plan ve projelerini az çok bilen biriyim.Boğaya benzer bir ifade tarzın olmayabilir.
Ama uzun vadeli planların için,sabreden bir yapıya sahip olduğunuda biraz biliyorum sanırım.

Sana niye kızayım hocam.Tutulma savunuculuğuda yapmıyorum burda.Zaten ay pluto potansiyeli olan biri,güdüsel olarak şüphecidir.İyiki de var.Yoksa ne yapardık herşeye kanan,aldanmaya müsait neptünlegözkýrpma
Sayfalar: 1 2 3
Referans Adresler