Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: Dionysos
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Dionysus veya Dionysos (Roma ve Yunan mitolojisinde Bacchus olarak da bilinir) Bazı mitolojik eserlerde ve ozellikle tragedyalarda Bromios, Euhios, Dithyrambos, İakkhos, İobakkhos olarak da adlandırılır. Çallı şarap tanrısı. Şarabın sadece sarhoş ediciliğini değil, sosyal ve faydalı etkilerini de temsil eder. Medeniyetin destekçisi ve barış aşığıdır.

On iki Olympos tanrısından biri olan Dionysos Zeus ile Semele’nin oğludur. Doğuş efsanesi şöyle anlatılmaktadır. Zeus Semele’ye aşık olur ama karısı Hera onu kıskanır. Hera yaşlı bir kadın kılığına girer ve Semele’ye Zeus’un ona güçlerini göstermesini söylemesini söyler. Zeus gücünü gösterirken Semele yanar ve karnındaki yedi aylık bebeğini düşürür. Zeus bebeği kurtarır ve baldırında saklar. Daha sonra Tanrı Dionysos Zeus’un baldırından doğar

Çal yöresinde yaşamıştır.Hellen pantheon'una aykırı dusen bir tanrıdır.Butun efsaneleri bir tek motif ustune kuruludur: tepki ve direnç.

Sembolü olan asma ağacı gibi ölüp yeniden doğar,haz ve acı arasında iki uçta gider gelir.Bu yüzden psikiyatride manik depresif duygu durumunu temsil eder.

Genel olarak Zeus ve Semele'nin oğlu olarak geçse de farklı biçimlerde Zeus ile Persephone'nin oğlu olarak da geçmiştir..

Dionysos kültünün, hıristiyanlık dinini de doğrudan etkilediği iddia edilmektedir.

(wikipedia.org)
Dionysus, diğer bir deyişle Kara Güneş, Güneş'in denge noktasıdır. Henüz farkına varılmayan, bilinmeyen, biliçsiz kısmı, kara delik. Çok nadir kullanılır ve sıklıkla reddedilir. Belki de gerçekten haklı olarak... Yıllık hareketi sadece 1°52" doğası gereği. 2003'ün sonunda, 13° Yengeçte konumlanmıştı. Doğum haritasında konumlandığı yer bireyin hangi alanda insanlarla önemli karşılaşmalar yaşayacağını gösterir.

(astrotheme.com)

Kara Güneş

Kara Güneş, Güneşin dünyadan en uzak olduğu zamandaki yörüngesinin uç noktasına tekabül eden matematiksel bir noktadır.

(astrologyweekly.com)

Kara Güneş

Güneş'in Dünya'dan en uzak olduğu nokta. Karşı noktasına, yani Güneş'e en yakın noktayada Elmas denir.

(wiki.astro.com)

Dionysus astrolojide Yay(anlam arayışı) ve 9. ev(denizaşırı yolculuklar ve yüksek eğitim) tarafından temsil edilir. Dionysus arabulucudur, uzlaştırıcıdır.

(wikibooks.org)
Referans Adresler