Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: BAŞAK BURCU
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Başak Burcu (14 Eylül – 13 Ekim)


Başak Burcunda doğanlar genel olarak hayatta başarılı olurlar. Çok titiz yargı güçleri ve keskin analiz kabiliyetleri vardır. Ne başkalarını etkilemeye çalışırlar, ne de kendileri aldanırlar. Hayatta daima yüksek yaşam düzeyi ararlar. Başak’lar halkla ilişkili alanlardaki işlerde başarılı olurlar.

Bunların duygusal yanlarını anlamak zordur. Hem güçlü hem de zayıf tarafları vardır. Başak’lar 14 Ocak-13 Şubat veya 14 Mayıs-13 Haziran arasında doğanlar ile anlaşabilirler. Başak’ları uyumsuz bir çevrede olmak rahatsız eder. Ayrıca, göğüs sorunları, kol ve omuz sinirlerini kapsayan arazlar gibi problemleri olabilir.
Vedik Astrolojide Başak

Başak Merkür’ün negatif burcudur, değişken topraktır, Kozmik İnsan’ın bağırsaklarını oluşturur ve bir bakiredir. 6. burç olarak (2×3) özellikle beden ve ruh arasındaki denge ihtiyacını gösterir.

Başak, Merkür’ün diğer burcu olup yine değişken olan İkizler gibi iyi bir zekaya, dil yeteneğine ve asabi bir hassasiyete sahiptir. Olguları kafasına kolay yerleştirebilen başaklardan iyi öğretmenler çıkar. Bir toprak burcu olarak Başak aynı zamanda Merkür’ün iyileştirici ışınını yansıtır. Başaklar iyi doktorlar ve şifacılar olabilir ve hatha yogada başarılı olabilirler. Başaklar İkizlere göre daha fizikseldirler, fiziksel egzersizi severler ve özellikle gençken iyi bir atlettirler. Bilgileri daha ziyade pratiğe yönelik veya malumatsıdır, başaklar ıvır zıvır bilgiler konusunda iyidir. İyi döküm yapan bir zekaları vardır. Yardımseverlerdir, hizmeti severler ve iyi işçidirler, fakat sık sık iş yüzünden mutsuz olurlar ve yaptıkları şeyler takdir edilmez.

Başaklardan iyi zanaatkar, çizer ve sanatçı çıkar. Çünkü suret, çizgi ve ayrıntı konusunda iyi bir göze sahiptirler. Yüz ifadelerini disipline etme ve duygularını yansıtmayı öğrenme konusunda iyi oldukları için aktörlük de alanlarına girer. Bununla birlikte başak aktörler karizmatik olmaktan ziyade teknik aktörlerdir.

Hassas, değişken zihinleri ve sinir sistemleri sayesinde başaklar kolayca nevrotik hale gelir. Çeşitli sinir ve sindirim hastalıklarından mustarip olurlar. Fiziksel olarak genelde burçların en zayıfıdır. Genellikle tedavisi zor sinir sistemi bozuklukları yaşarlar. Zihin beden koordinasyonları genelde zayıftır.

Başaklar müşkülpesent, ayrıntıcı, ayrıştırıcıdırlar, temizliği ve düzeni severler. Bu nedenle onlarla yaşamak zordur ve hiçbir zaman mutlu olmaz gibidirler. Bununla birlikte bazen ayrımcı zihinleri ruhani bir yapıya sahiptir, Vedanta gibi ayrım ve saflık üzerine kurulu felsefelerde iyidirler.

David Frawley, Astrology of the Seers
Burdada yazıyor öğretmenlik benim kaderim galiba gülücük) Başakta sanırım benim merkür vedicte.
(01-09-2011 04:27 PM)Messa Yazılan: [ -> ]Burdada yazıyor öğretmenlik benim kaderim galiba gülücük) Başakta sanırım benim merkür vedicte.

evet messa vedicte merkür ve satürnün başak burcu...
ay başak kuzenimle umrede oda arkadaşıydık.. alışveriş yapar gelir odada listelerdi. harcadığı parayı ne aldığını yazardı. gerçi alışverişten önce de ne alacağını listelemişti. gülücük odanın her tarafına çamaşırları asılıydı. sıcak ya giydiği herşeyi illa bi sudan geçirirdi. hava su yemekler sindirimini bozmuştu. zavallım ne istediğini yiyebiliyor ne de abdestini tutabiliyordu. gülücük
aklına yargısına her zaman güvenebildiğim biridir.
hiç bi zman paramın hesabını bilmedim.. şimdi sorsanız cüzdanımda ne kadar param var bilmemgülücük) çok mu zenginim ne koptum.w
(01-09-2011 11:14 PM)trend Yazılan: [ -> ]
(01-09-2011 04:27 PM)Messa Yazılan: [ -> ]Burdada yazıyor öğretmenlik benim kaderim galiba gülücük) Başakta sanırım benim merkür vedicte.

evet messa vedicte merkür ve satürnün başak burcu...

Başak kaderim gülücük trend vedicten anlıyorsan sorum olacak şu an güneş dasadayım ama ay dasaya geçecek mayısta dasa zamanlarına bakmıştım cidden hayatımda değişimler olmuş göreve başladığım üniversiteye başladığım zamanlar hep dasa değişim zamanları. Peki ay dasada beni neler bekliyor olabilir. Ayım vedicte 7. evde ve yay burcunda.
Referans Adresler