Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: SURYA (GÜNEŞ)
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
GÜNEŞ (RAVİ)
Hint astrolojisinde Güneş kapsadığı yüksek ısıdan dolayı zararlı kabul edilen bir gezegendir. Satürn ve Mars gibi ilişkili olduğu olgularda aşırı zararlı bir tahrip özelliği yoktur ama, temel olarak olumsuzluklar meydana çıkartır. Bundan başka Güneş 8° den daha yakın yerleşen herhangi bir gezegeni ışınları ile etkiler. Bu görünüme yanık* denir. Buradaki etkin durum gezegenin yönettiği ev için de geçerli olur.
Batı astrolojisinde Güneş en etkin gezegen konumundadır . Hint astrolojisinde ise güneş için böyle düşünülmez ama, gezegene ait belirgin özellikler temel olarak aynıdır. Yine de Ay, diğerlerinden daha popüler bir gezegen durumundadır. Ay, kişinin genel yapılanmasını ve bütünsel mutluluğunu yüklenir. Bununla beraber, Güneş kişinin güven, otorite, güç kullanımı ve mevkisini yönettiğinden büyük önem taşır. Ayrıca gezegen babayı simgeler ve kişinin dünyevi girişimleriyle kariyerinde önemli etkinlik oluşturur.
Vedic görüşüne göre Güneş insan ruhunu yönetir ve bu nedenle “atmakara” veya “ruh göstergesi” adı verilir. Hint kutsal kitaplarında atmakara ile ilgili pek çok göndermeler bulunur. Horoskoptaki son derecede bulunan (28-29°) bir gezegen atmakara kabul edilir.
Güneş, yararlı bir gezegen ile görünüm içindeyse sahip olduğu olumsuz etkileri bir ölçüde düzeltmiş olacaktır. Bu bakımdan Güneş ; Venüs, Jüpiter veya Ay ile görünüm sağlıyorsa oldukça yararlı etkiler verir. Her gezegen gibi güneşin de enerjisini olumlu kullandığı ev yerleşimleri vardır. Hint astrolojisinde “upachaya” veya büyüme evleri olarak isimlendirilen 3.cü, 6.cı, 10.cu ve 11.ci evlerde oldukça mükemmel sonuçlar doğurur. Güneş için en olumlu yerleşim 10.cu evdir. Burada kişiyi yönlendirme gücü sağlar. Koç burcu ise gezegen için en elverişli ortamdır. Gezegen burada yükselimde sayılır. Koç’da yükselen ve gücü çoğalan güneş, karşıt burç olan Terazi’de alçalımır ve gücünü yitirir. Güneş’in kendi evi (swakshetra) olan aslan burcu ise rahatladığı ve olumlu etkiler saçtığı yerdir.
Güneş cinsiyet olarak erkil olup sıcak, kuru ve zararlı kabul edilir. Gezegenin vedic astrolojisindeki diğer ismi “Surya ” dır. Kendi evlerinde güneşi olumlu karşılayan gezegenler Ay, Mars ve Jüpiter’dir. Venüs ve Satürn düşmanca karşılarken, Merkür yansız davranır.
Koç, Güneş için yükselim burcu olurken, Boğa burcu zararlıdır. İkizler yansız (nötr) iken, Yengeç faydalıdır. Aslan Güneş’in öz ve Moolatrikona* burcudur. Başak yansız (nötr) olurken Terazi zayıfladığı burçtur.
Güneşin Yansımaları
Baba, ruh ve ego ; Güç , otorite ve hırs ; Canlılık, saygınlık, kendine güven ve yetenek; Yönetme, hükmetme ve meslek ; Profesyonel mevki, statü ve saygınlık ; Doktorluk, Kimyacılık ve eczacılık ; Gözler ve vizyon ; Sıcaklık, bakır, altın ; Doğu yönü, Pazar, yakut ve altın rengi.
Referans Adresler