Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: CHANDRA (AY)
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Ay, Hint astrolojisinde tek başına en önemli ve etkin elemandır. Önem sırasında Yükselen burca eşit veya ondan daha güçlüdür. Eğer Ay’ın perde gerisindeki gerçeği kavrayabilirsek Hint sisteminin esasını anlayabiliriz.
Ay, zihin barışını, zenginliği ve ferahlığı, kişinin olumlu donatılmasını ve talihini yönetir. Güneş’in en önemli hayatiyet ilişkisi sayıldığı batı astrolojisinin aksine, Hint siteminin kalbinde kişinin gücü, otoritesi ve kabiliyeti farklı odaklara bağlanmıştır. Yaşamda elde edilecek olanaklar, hayat kolaylığı, refah ve servet, ve de şöhret başka horoskop kıstaslarına bağlıdır. İşte bu durum Hint astrolojisinin püf noktasıdır. Saydığımız nedenlerden dolayı, eğer Ay zayıf veya etkilenmişse başarı oldukça zorlukla elde edilir. Yeryüzünde sağlanacak mutluluk, rahat bir hayat ve kariyer kişi için meçhul kalır.
Yöneticilik açısından Ay, anneyi, dişiliği, duygusal hayatımızı ve sosyal davranışları yönetir. Ayrıca gezegen, büyümeyi ve çocukluk çağındaki sağlığı etkiler. Olumsuz bir Ay yerleşimine sahip olanlar genellikle çocukluk çağlarında zayıf veya hastalıklı olurlar.
Ay kişinin zihnini yönetir ama, daha çok bu kavramı zihin barışı ve sağduyu olarak düşünmeliyiz. Hafıza da Ay’ın bir işlevidir. Belki de anımsama gücü Ay’ın horoskopta tetik noktaları ile oluşturduğu görünümlerle ilişkilidir. Bu durumu ancak Yükselen değiştirebilir.
Horoskop analizinde en önemli konulardan bir tanesi Ay’ın ev yerleşimini asla gözden kaçırmamaktır. Belirli evlerin yaşamdaki işareti rahatlığın, konforun ve canlılığın odak noktası olabilir. Ay’ın yerleşimi kişinin karmasını belirlemek ve uygun mesleği seçmek konusunda rol oynar.
Ay haritadaki karakteristik gezegen olduğundan geleneksel analiz yöntemlerinden bir tanesi de, yükselen burca aldırmadan Ay’ın birinci evde olduğu kabul edilerek haritanın yeniden incelenmesidir. Bu sisteme “chandra lagna” denir ve tam anlamı “Ay yükselen” demektir.
Başka bir Hint tasarımı Ay’ı çevreleyen etkilerin işaretlerini belirlemektir. En değerli görünüm haritada izole edilmemiş gezegendir. Haritada kavuşum yapıyor, önünde veya ardında gelen gezegenlere sahip olabilir. İlişkide olduğu bir gezegen olmaması yerine böyle görünümler olması yeğlenir. Diğer yandan, eğer Ay tecrit ediliyorsa bu durum zihin karmaşasına ve törpülenmiş talihe delalet eder. Böyle durumlarda yaşamdan şöhret ve saygınlık elde edilmesi zedelenir.
Batı astrolojisi ile ayrım olarak Ay’ın Güneş’ten önde gelmesi gerçeğinin yanında başka bir özellik daha mevcuttur. Doğumdaki Ay ‘ın “parlak ay” veya “soluk ay” olduğu araştırılır. Parıltılı ay yararlı sayılırken, solgun ay olumsuz kabul edilir. Batı astrolojisinde Güneş ve Ay’ın karşıt olduğu dolunay görünümü zararlı kabul edilirken, Hintlilerde parlak ay durumu olarak tanımlanır. Aynı şekilde Ay, Güneş’le kavuşuma doğru ilerliyorsa soluk ay durumu giderek güçlenmektedir. Ay’ın parlak veya soluk olacağı dönemleri belirlemek oldukça kolaydır. Ay, Güneş’ten süratli hareket ettiğinden, Güneş’ten sonra karşıt duruma gitmesi parlak Ay’ı gösterir. Eğer karşıt konumdan geçerek Güneş’le kavuşuma ilerliyorsa, soluk Ay’dır.
Ay karakter olarak dişil, nemli ve soğuktur. En iyi yerleşimi boğa burcunda ve en zayıf durum akrep’tedir.İkizler burcu yansızdır. Ay, yengeç burcunu yönetir ve burada çok iyi sonuçlar verir. Aslan ve Başak dost olurken Terazi yansızdır. Ayrıca Yay , Kova, Balık ve Oğlak da yansız (nötr) davranırlar. Ay, 4. Evde de yönelmiş gücü alır ve olumlu sonuçlar oluşturur. Bulundukları evlerde Ay’ı olumlu karşılayanlar Güneş ve Merkür’dür. Diğer gezegenler Ay’ı yansız karşılar. Ay’ın düşmanı yoktur.
Ayın Yansımaları
Anne, dişilik, zihin ; Sağduyu ve hafıza ; Bilinci geliştirmek, toplumsal ilişkiler ; Duygular, genel olarak mutluluk (zenginlik, talih, ün ve şöhret) ; Yaşamda yükselmeler veya düşmeler ; Can sıkkınlığı, dengesizlik ; Güzellik, romantizm, duyarlık ; Süt, tahıl ve sıvılar ; Büyüme (çocuk sağlığı), verimlilik ; Aşçılar, hemşireler ve gıda çalışanları ; Görme kuvveti, Göğüsler, rahim ve beyin ; İnci, gümüş, kuzeybatı yönü, Pazartesi, adet dönemi
Referans Adresler