Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: Transit Nedir?
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Transitin geçiş demek olduğunu hepimiz biliyoruz. Buna göre doğum anımızdaki yıldız haritamız , yıldız haritamızdaki burçlar , evler ve gezegenler hayatımız boyunca aynıdır ve değişmez. Yıldız haritamız doğum anımızdaki etkileri gösterir ve bu etkileri sürekli yaşarız. Ama gezegenler de sürekli hareket halindedir. Gezegenler burçlar kuşağında sürekli dönerler. Burçlar kuşağı bildiğiniz gibi 12 burçtan oluşur. Gezegenlerin hareketi dediğimiz zaman , gezegenlerin Güneş çevresindeki bildiğimiz eksenleri üzerindeki dairesel hareketi değil , onun yerine Dünya'dan baktığımızda gördüğümüz şekliyle gezegenlerin hareketinden bahsediyoruz.

Dediğim gibi gezegenler burçlar kuşağında hareket ettikçe , bazı etkilere yol açarlar. Burçlar bizim haritamızda da bulunduklarına göre, bu hareketten kişisel olarak da etkileniriz. Buna göre hayatımız şekillenir, hergün başka etkiler yaşarız, bazen mutlu oluruz bazen kendimiz kötü hissederiz. Transitleri takip ederek , önümüzdeki zaman dilimlerinde bizi neler beklediğini ana hatlarıyla tahmin edebiliriz. Ama bu geleceği görmekten çok karşılaşılacak etkilerin öngörüsüdür .


Her gezegenin hızı başkadır. Örneğin Ay, bir burcu 1-2 günde geçerken bu süre Satürn'de 2,5 yıl kadardır. Bu yüzden Ay'ın verdiği etkiler de hemen hemen hergün değişir. Mars, Venüs ve Güneş'in bir burçtan geçiş süresi yaklaşık 1 aydır, buna göre bu gezegenler aylık değişimlere yol açarlar. Merkür ise yaklaşık 3 haftada bir burç değiştirir. Jupiter , Rahu ve Ketu bir burçta yaklaşık 1 yıl kalırlar.

Hint astrolojisinin diğer bir adı da Ay astrolojisidir. Ay'ın yıldız haritasındaki yerleşimi Güneş'in yerleşiminden daha önemlidir. Buna göre transitler daha çok Ay'ın bulunduğu eve göre değerlendirilir. Hayat alanları Ay'ın bulunduğu evden itibaren sayılarak bulunur. Yani Ay'ın bulunduğu ev birinci ev olarak kabul edilir, ya da başka bir deyişle Ay yükselen burçtaymış gibi düşünülür. Daha sonra transitler yükselen burca göre değerlendirilir. Bu iki durumunun ortak analizi yapıldıktan sonra yorum sonuca bağlanabilir.

Hint astrolojisinde transitler de olduğu gibi önemli etkiler,hayat devreleri olarak türkçeleştirdiğim , dasalardan da hesaplanır. Burda dikkat edilmesi gereken, transitleri yorumlarken kişinin hangi hayat devresinde olduğudur. Transitlerde öncelikle kişinin içinde bulunduğu hayat ana devresinin ( Mahadasa ) gezegeninin hangi transiti yaptığına bakılır. Bunun yanı sira bu gezegenin bulunduğu evden yapılan transitlere de dikkat edilmelidir. Ayrıca bir alt hayat devresinin ( Antardasa) yönetici gezegeninin transiti de aynı ana devrenin gezegeninin yaptığı transit gibi incelenmelidir. Ek olarak ana devrenin yöneticisi ve alt devrenin yöneticisinin aralarındaki transit ilişkisi yani birbirlerine göre olan durumları da incelenmelidir.

Bütün bu konular detaylı incelendikten sonra bir sonuca varılabilir. İlk başta transitler üzerine yorum yapmak isteyen bir kişi, haritaları incelediğinde belki hiç bir şey görmediğini düşünecektir, ama zamanla yorum yeteneğinin geliştiğini farkedecektir. Benim günlük yazdığım etkiler kişisel yorum değil , sadece genel etkiler göz önüne alınarak yapılan değerlendirmeler. Yani belirli bir yükselen burca göre değil daha çok gezegenlerin bulundukları burçlara göre bütün insanların karşılaştığı etkiler diyebiliriz. Genel anlamda yapılan bu değerlendirmede Ay'ın yer aldığı takım yıldız da o günün etkileri arasında çok önemlidir.
Referans Adresler