Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: Alçalan Burç (DESCANDENT)
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3
Alçalan burcun tanımını yaparak ve birkaç tanımlamayıda sizlerle paylaşarak bu konu hakkında yorumlarımızı yapalım istiyorumgülücük

"Doğum haritasındaki 7. evin çizgisinin bulunduğu burçtur. ortaklık evlilik falan derler temsil ettikleri için ama kayda değer düzgün tarafı transit gezegenler burada yükselirken (misal satürn burdan yukarı çıktı) hayat $ukela bir hal alır, yer deği$ikliği olur vs. tabii ba$ka kötü açılar yoksa.
kAYNAK:sozluk.sourtimes.org"

"Soru: Alçalan burç nedir?
AYDA ERSAN: Yükselen burcun tam karşısında yer alan Alçalan Burç, ilişkilerimizi nasıl kurduğumuzu gösterir. Buraya düşen gezegenler, eşinizin tipini ve özelliklerini belirler. "


"Alçalan Burç, astrolojide doğmuş olduğunuz zaman ve yerin konumuna göre güneşin o gün itibariyle battığı yerdeki noktadır. Doğum yeri ve zamanı alçalanın hangi burç olacağını belirler.

Ekliptiğin Dünya çevresindeki turu 24 saat olduğu için, alçalan burç ortalama her 2 saatte bir burç değiştirir. Yani matematiksel açıdan alçalan burç yaklaşık iki saatte bir değişir.

Astrolojik evlerde 7. evin başlangıç çizgisi ile belirlenen alçalan burç, evlilik partnerini, evliliğin getirilerini ve birlikteliğin uyumunu tanımlar. Başkaları ile ikili ilişkilerinizi ve başkalarının tepkilerini belirtir.

Bir doğum haritasında alçalan burç, yakın dostluklar, toplumsal ilişkiler, yasal olaylar, anlaşma ve sözleşme yapma ile de ilgilidir. Sosyal ilişkileri ve yasal olayları etkiler. Benzer şekilde işbirliği yapılacak ortağın tipini de bu burç belirler.

Alçalan Burcunuzu Nasıl Bulacaksınız?
Pratik olarak alçalan burç, yükselen burcunuzun tam karşısında yer alan burç, yani yükselen burcunuzun zıt burcudur. Alçalan ve yükselen burç arasında 180° (6 burçx30°) bulunur.

Eğer yükselen burcunuzu doğru bir şekilde biliyorsanız, alçalan burcunuzu bilmeniz de kolaydır. Aşağıdaki tabloda zıt burçlar belirtilmiştir. Yükselen burcunuzun karşısında bulunan burç alçalan burcunuzdur."

Koç -> Terazi
Boğa -> Akrep
İkizler -> Yay
Yengeç -> Oğlak
Aslan -> Kova
Başak -> Balık
Terazi -> Koç
Akrep -> Boğa
Yay -> İkizler
Oğlak -> Yengeç
Kova -> Aslan
Balık -> Başak

Kaynak: yorumcu.com. İnertnetten yapılan kısa bir araştırma sonucunda,alçalan burcu açıklayan en net bilgi bu alıntıdır.


Konuyla ilgili yorumlarınızı ve paylaşımlarınızı bekliyorum arkadaşlar...
Alçalan Burç (Descendent): Doğum saat ve yerinde batı ufkunda kaybolmakta olan Zodyak burcu ve derecesi.

Alçalan Burç: Yükselen Burç noktasının karşıtı yerdir. Kişinin doğum anında batı ufkunda alçalmakta olan burç olup, Güneş'in ufukta batısı gibi kaybolmaktadır

ALÇALAN (DESCANDANT): Yükselenin tam karşısında ve doğum anında Batı ufkunda yer alan burç.


Kaynak: Astroloji Sözlüğü
Yükselen burcun karşısında yer alır ve 7.evin kesişme noktasını oluşturur ayrıca ortaklıklar ve ilşkiler konusunda buraya başvurulur.Herhangibir tür ilişkiler ve evlilik ilişkileri ile alakalıdır.Sevdalarını,yaşam ortağını, çoğunlukla evlilik ortakları,iş ortaklıkları,evlilik,taahhüt,koca,hanım,ortak,açık düşmanlar,rakipleri temsil eder.Bu ev derin bir sevgi , saygıyı ve ilşkiler içindeki ihtiyaçları ve bu ihtiyaçların nasıl giderildiğini gösterir.İlişkilerdeki kaygı ve güven konusunu da ele alır.Kişinin çekildiği ortağı,kişinin insanlarla yaptığı tüm bağlantılarını temsil eder.dış çevrede kendimiz için neyi tasarladığımız,diğerlerinde aradığımız ve kendimiz doğru çektiğimiz kişiler ve olaylarla ilişkilendirilir.Biz kendimizde olan değilde tam tersi özellikte olanları çekeriz.

çeviri...
Alçalan Burçlar Evliliği Etkiler Mi?
İyi çalışmalar irem hanım. Daha önce de yazdığım gibi benim öz burcum Başak, yükselenim Yengeç. Ay burcum boğa ve alçalan burcum Oğlakmış. Duyduğuma göre alçalan burç evlilikle ilgili konuları etkiliyormuş. Evlilik benim için çok önemli ama çok da zor. Acaba bu kombinasyon mu bunu zorlaştırıyor? Benim için uygun burçlar hangileri? Cevaplarınız için teşekkürler. Sevgiler..
.
Şimdi yükselen burc kadersel konularda hakikaten önemli bir etkinliğe sahip... Yükselenin yengeç olduğuna göre karşındaki kişiden etkilenmen konusunda yengeç, balık ve akrep, oğlak, boğa ve başak burçları senin için önem arzedecektir.

Alçalan burcun oğlak olduğuna göre oglak burcu özelliklerine sahip satürn ağırlıklı kişilerden öğreneceğin dersler olacaktır. senin tam zıddı burca sahip olan oğlaklar ile çekişirsin ama oğlak özellikliğinde olan kişi senin diğer yarın gibi olur.
Ay burcun boğa olduğuna göre. Boğa, başak ve oğlak güneş burcuna sahip kişilerle ruhsal olarak uyumlu olursun.. Çünkü bir kişinin güneş burcu diğer kişinin ay burcuyla aynı olduğunda yada uyumlu bir görünüm yaptığında kendini onda görür gibi olabilirsin.. Yani bir tür ayna görevi görebilirler.
Burdan çıkan sonuçta toprak grubu insanlarla anlaşacağın ortaya çıkıyor. Güzel bir soruydu teşekkürler ediyorum.
Mynet Astroloji Danışmanı
İrem Su
alçalan yay, ve gerçekten erkekte yay vurgusunu çekici buluyorum..
eğlence, neşe, kahkaha ve arkadaşlık benim için ilişkilerin vazgeçilmezi.. ki ben bir balık kadını olmama rağmen, çımkı çımkı romantizm damlayan bir ilişki mi, yoksa birlikte eğlendiğim ve kahkalara boğulduğum biri mi ? ikinci seçenek..
Burcum Aslan, yükselenim Aslan, Ay burcum Kova, Alcalan Burcum da Kova
Iki burcun özelligini fazlasiyla tasiyorum, ama malumki kendi icimde cok zitliklar yasiyorum... Kova burclarini cok seviyorum nedense, sebebi yok... Ama Esim Ikizler olacak yükselen Yay, Alcalan Ikizler, ve Ay burcu Boga... Nerden uyum sagliyoruz anlamis degilim...
Mavisahram Yazılan:Burcum Aslan, yükselenim Aslan, Ay burcum Kova, Alcalan Burcum da Kova
Iki burcun özelligini fazlasiyla tasiyorum, ama malumki kendi icimde cok zitliklar yasiyorum... Kova burclarini cok seviyorum nedense, sebebi yok... Ama Esim Ikizler olacak yükselen Yay, Alcalan Ikizler, ve Ay burcu Boga... Nerden uyum sagliyoruz anlamis degilim...

Ay burçlarınız biraz sabit burçlara denk gelsede hava-ateş olayı söz konusu galiba ....

Direk iç-dış ve ay burcunun yanında mars-venüs ve diğer gezegenlerinizi içeren haritalara bakmak daha reel olacaktır.

Ayrıca tek etken bile berberlik için yeterli olabiliyor....

Uyumsuzlukların cazibesigözkýrpma sizin için söylenmiş bir deyim değil!
Mavisahram Yazılan:Burcum Aslan, yükselenim Aslan, Ay burcum Kova, Alcalan Burcum da Kova
Iki burcun özelligini fazlasiyla tasiyorum, ama malumki kendi icimde cok zitliklar yasiyorum... Kova burclarini cok seviyorum nedense, sebebi yok... Ama Esim Ikizler olacak yükselen Yay, Alcalan Ikizler, ve Ay burcu Boga... Nerden uyum sagliyoruz anlamis degilim...

sizin 7.eviniz ikizler dekanında kova burcu olabilir,eşinizde kova dekanında ikizler olabilir..pek cok sey söz konusu..sadece benim 7.evim kova burcu,kova burcundan birisyle evlenecem demek dogru olmaz..eşiniz ikizler olsa bile kova etkilerinin güçlüdür bence..
Peki ya Juno? onunda sözü geçerli değilmi?dil çýkarma

Benim alçalan balık......şimdiye kadar balık burcu birisine denk gelmedim
(arkadaş olarak)



Juno kova burcunda.......6 cı evde.....erkek arkadaşım yükselen kova ve okulda tanıştık 6 cı ev iş ortamını simgeliyor ama...neyse

En yakın can kardeşim arkadaşım ise ay kova.....

ay ortalığı karıştırdım biraz:( neyse....
teraazziii Yazılan:bnmde alçalanım koç.koc erkegi normal arkdşm bıle olmadı bugune kdr..

hilal-e Yazılan:Benim alçalan balık......şimdiye kadar balık burcu birisine denk gelmedim (arkadaş olarak)

"koç" erkeği ya da "balık burcu birisi" derken güneş'inin koç ya da balık'ta olmasından mı bahsediyorsunuz ve 7. evinizde bir gezegen ve/veya önemli açılar var mı? buna göre değerlendirebiliriz..

bence ilgi alanımız içine girecek kişilerin burcunun, 7. evimizin burcuyla illaki aynı olması gerekmiyor, belki yükseleni aynı burçtandır ya da haritasında diğer planetler ve açılar, kişi de o burcun özelliklerini güçlendiriyordur..

ayrıca tek başına 7. evin bu konuda belirleyici olduğunu sanmıyorum..
Sayfalar: 1 2 3
Referans Adresler