Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: 12. Evdeki Gezegenler ve Rüyalarınız...
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7
(07-05-2009 09:47 PM)pamuk674 Yazılan: [ -> ]içinizde hiç varmı arkadaşlar rüyalarınız gerçek oldugunu benim venüs ve pluto 12 evimde kavşumda akrepte bazen rüyalarım çıkar gördügümde bir şey olacagını anlarım bazen günlük yaşantıdıda yaşadıklarımızı görürüz bunlar çıkmaz ama çıkan rüyalarda oluyo benim rüyalarım çıktıgı için istihareye beni bir iki arkadaş yat dedi bizim yerimize benim için iyimi bir sonuç olcak kötümü diye gördügümü söyler aynısınıda yaşarlar artık sıkuıntı verdigi için yatmıyorum


12. evimde mars ,neptün,juno var ( neptün 3 gezegenle 45 açı var ,ay balık ay ile açı almıyor ) yeni ay ve dolunay zamanları rüyalarım daha nettir ,uyanınca hemen hatırlarım,ayrıca gördüğüm rüyaları yaşarım ,şöyleki mesela rüyamda ayşe isminde birini gördüm o gün o isimle ilgili muhakkak bir şey yaşarım ...

Arkadaş

Rüya, bilinçaltıyla bilincin buluşması, sohbetidir. Rüya görmek ihtiyaçtır. Rüyadan yoksun uyuyan kişilerde çeşitli kusurlar ortaya çıkabilir.


Rüya Nedir?


Geçici ölüm denilen uykuda görülen garip haller... Niçin ve ne surette rüya görüyoruz? Bu bir fenomendir. İlk insan'ın yaratılışından bu güne kadar filozoflar, bilim adamları çeşitli şekillerde açıklamışlar, düşünmüşler, fakat rüyayı kesin bir şekilde belirleyememişlerdir. Ancak şu kadarını bilmemizde fayda vardır ki rüya, büyük ve soyut bir dünyadır. Aynı zamanda rüya, öldükten sonraki yaşantımız ile de ilişkilidir. Bu ilişkiyi yakalamak, temiz duygu ve ruh temizliğiyle ancak mümkün olabilmektedir. Rüya ile çok ince gerçekler keşfedilmiş ve sonsuza kadar da keşfedilmeye devam edilecektir. Chicago üniversitesi uyku araştırmalarından Allan Rechtschaffen uykunun hiç bir fonksiyonu olmadığını tespit etmiştir. Adale yorgunluklarının azalmasına rağmen vücudun dinlenmesi için uykuya ihtiyacı olmadığını söylemiştir. Çünkü vücudumuzdaki hücrelerin kendi kendilerini tamir etme yeteneği vardır. Araştırmacıların tespitlerine göre bu esnada faaliyetten uzak olmasına, ya dinlenme veya uyku durumunda bulunmasına da gerek yoktur. Uyku sırasında alınan EEG kayıtları üzerinde yapılan incelemelerde beyinde faaliyetsizlik görülmemiştir.
İngiltere Milli Fizik Laboratuarı Kompütür bilimleri bölümünde psikolog araştırmacı Dr. Evans'a göre uykunun tek maksadı rüya görmemiz için, zemin hazırlamasıdır. Stanford Tıp Merkezi Uyku Kliniği doktoru Dr.William Dument'in görüşüne göre ise; rüya görmek son derece önemlidir. Rüyalar fiziki dengenin oluşmasını sağlamaktadır.


Bilimsel Tarif


Biyoloji süratle gelişirken rüyaları bilinç altındaki beyin olaylarına bağladı. Ne var ki, rüyaların zamanı aşan farklılıkları kimsenin gözünden kaçmış değildir. İstisna denerek uzun süre konuya ters açıdan bakıldı.


Ünlü bir bilim adamı "Fizik ve Biyolojide istisna olmaz. Tek bir olayın bile açıklanması gerekir." hükmü ile metafizik olaylara bilimsel bir kapı araladı.
Rüyalar metafizik bir olaydır. İç dünyamızdan doğar. Zaman ötesi nitelikleri ile birlikte bilinç altına yansıyarak bize ulaşır. Bu arada bilincin ve şuur altının şekillerine ve fotoğraflarına bürünür.
Zaten eski psikiatristlerin rüyaları bilinç altı diye nitelendirmesi onların bu özelliklerinden gelir. Hatta iç dünyadan gelen rüya olayının bilinç altında doğmaz. İçimizdeki ben den bize gelen mesajlardır. Bunun önemli delilleri vardır. Rüyalar çok kısa sürede görülür.
Uyandığımız zaman 15 - 20 dakika anlattığımız rüya bilimsel olarak ispatlanmıştır ki, bir kaç saniyede görülmüştür. İç dünyadaki kişiliğimizin madde ötesi olması sebebi ile rüyalarda zaman ötesinde cereyan eder. Birkaç saniyelik süre rüyanın şuur altına, oradan bilince geçmesi süresidir. Yoksa rüyada zaman sıfırdır. Rüyalarda bir iç spiker vardır. Gördüğümüz bir rüyayı anlatırken "Bir şehre gitmiştim. Orası filanca şehirmiş. Bir kimse gördüm o filanca imiş." dediğimiz zaman bu bilgiyi bize birinin görünmeden söylediğini fark ederiz. İşte bu spiker iç dünyamızdaki ben, asıl kişiliğimizdir. Rüyalar bazen açıkça bazen üstü kapalı olaylara bürünmüş olarak geleceği haber vermektedir. Bilim tarihinde ve günlük hayatımızda geleceği olduğu gibi gösteren rüyalara sık rastlanmıştır. Bilim tarihine geçen bu tarz ünlü bir rüya Abraham Linkol' ün rüyasıdır. Bazı rüyalar açık değildir şekillere bürünmüş gizlenmiştir. Bu rüyanın şuur altından geçerken aldığı fotoğraflardan meydana gelen karışık bir şekildir. Rüya yorumu bu karışık şekillerin analizi anlamını taşımaktadır. Gelecekten haber veren içimizdeki öz varlığımız, ölümsüz olan madde ötesi yanımızdır.

Arkadaş

Rüya yorumu, rüya türlerinden yalnızca “amaçlı rüyalar” ya da diğer adıyla “haberci rüyalar” grubuna giren, bir mesaj taşıyan rüyalardaki sembolizmi çözme çalışmasına verilen addır. Metapsişik araştırmalar ve rüya laboratuvarlarında sürdürülen araştırmalar, rüyaların bir kısmının psikofizyolojik nedenlerden kaynaklandığını ortaya koymuştur ki, “alelade rüyalar” da denilen bu rüyalar hiçbir mesaj taşımadıklarından yorumlanmayı da gerektirmez. Dolayısıyla, metapsişik araştırmacılara göre, rüyasındaki sembolizmi çözmek isteyen kişinin öncelikle o rüyasının haberci (amaçlı) bir rüya mı olduğunu, yoksa psikofizyolojik kaynaklı bir rüya mı olduğunu çözmesi gerekmektedir. Bu da her iki rüya grubunun arasındaki temel farklar hakkında bilgilenmekle ve deneyimle olanaklıdır.


Haberci rüyalar ile alelade (psikofizyolojik kaynaklı) rüyalar arasındaki temel farklar şöyle açıklanır:


1- Alelade rüyalarda hiçbir amaç yoktur; gelişigüzel veya birtakım parazit titreşimlerin ürünüdürler, saçma sapan öğeler içerirler. Haberci rüyalar ise bir amaca yöneliktir, amaçlı bir düzenlenme vardır.


2- Alelade rüyalar rüyanın cereyan ettiği andaki bedenin fizyolojik-patolojik durumuyla (örneğin kişiyi rahatsız edici veya sevindirici bir nedenle) yakından ilgilidir. Haberci rüyalar ise kişinin fizyolojik-patolojik durumuyla ilgisiz olup, insanın olağan halde bilmediği imaj ve bilgiler içerirler.


3- Alelade rüyalar kişi tam uykuya dalarken veya tam uyandığı sırada oluşurlar. Haberci rüyalar ise uykunun her aşamasında oluşabilirler ki, bir amaç ve plan üzere meydana geldiklerinden, amacın yerine gelmesi için uykunun en uygun aşamasında oluşurlar.


4- Alelade rüyalar beyindeki alelade ve amaçsız tesirlerin yüzeysel ve gelip geçici izlerine bağlı bulunduklarından açık ve seçik değildirler, karmakarışık nitelikler gösterirler; çabuk unutulur ve ruhta hiçbir derin etki bırakmazlar. Haberci rüyalar ise kaydedildikleri gibi, ruhta sürekli ve derin izler bırakırlar. Hatta bazen aylarca ve yıllarca unutulmazlar. İki rüya grubu arasındaki bu dördüncü fark, rüyanın hangi gruba girdiğinin saptamasında en önemli ölçüttür.
Haberci rüya türleri


1- Az çok görüldüğü gibi gerçekleşen veya bilgilerin açık biçimde verildiği haberci rüyalar. Bir sembolizm içermeyen bu tür rüyalar çok nadir olarak görülürler.


2- Sembolizm içeren haberci rüyalar. Bu tür rüyalar sembolizm içerdiğinden kişinin kendi çabasıyla çözmesi gereken rüyalardır.


Haberci rüyalardaki sembolizmin nedenleri Sembolizmin haberci rüyalardaki ve vizyonlardaki nedeni şöyle açıklanır: İnsanın imajinasyon yeteneğinin sembolleştirici bir özelliği vardır. Zihne “anlamlar” halinde gelen “tesirler” insan zihninde, ister istemez fiziksel alemin bir özelliği olan imajlara bürünmek zorunda kalırlar ki, bürünecekleri imajları da “tesir”i alan insanın şuuraltı dağarcığından elde ederler. Tesir ne kadar yüksek ya da süptil bir kaynaktan gelirse gelsin, alıcı kişinin kapasitesi, şuuraltı imajları, şuuraltı dağarcığı tesirin özgün halini kaybetme derecesi ve kısıtlanması açısından çok önemli bir rol oynar. Kaynağından “anlam” olarak inmeye başlayan tesir onu alan insanın zihninde imaj olarak belirene kadar bir sürü değişim ve dönüşüm geçirir.Metapsişikçiler şuuraltının bu dönüştürücü etkisine “renkli cam etkisi” adını verirler. Kısaca tesirler, insan zihninde yer ederken, ister istemez o insanın şuuraltı dağarcığındaki imajlara dönüşürler ve bu dönüşüm sırasında birtakım sembollere bürünmüş olurlar. Bu haberci rüyaların büyük çoğunluğunda rastlanılan doğal ve zorunlu bir süreçtir.
babannemin nasıl öleceğini kaç yıl önce rüyamda gördüm. fakat açık değildi bazı simgeler vardı. perşembe sabahına gördüm, ctesi akşam öldü. korkmuştum kendimden. üstüne bi yıl da yine rüyamda gördüm, huzursuz rüyalar
1 haftadır o kadar çok rüya görüyorum ki gündüzleri rüyayı düşünüyorum..Güneş 12.ev transitiyle ilgili olabilir mi aceba
12 evimde venüs ve jüpiter var ve gördüğüm rüyalardan birini aktarıyorum...


karışık bir rüyaydı en dikkat çekici şey ölüler...ölü kediler gördüm yol boyunca belki üç taneydiler emin değilim..bezlere sarılmış ağızları bağlanmıştı..sonra yolda giden üç kişi bir tabut taşıyordu.babalarıymış önce gömüyorlar sonra tabutu çıkarıp eve götürüyorlardı...çok feciydi
12. evim kova burcu ama 12. evimde hiç bir gezegen yok bunun anlamını bilmiyorum ama rüya görmeye başlıyorum sonra o rüya saçma bi şekilde bitiyo ve aniden başka bi rüya başlıyo ayrıca rüyalarım genelde ya çok korkunç oluyo ya da aksiyon filmi gibi oluyo arada bi rüyamda istemediğim bi olay olduğu zaman hayır şimdi de şu olsun diye rüyamı yönlendiriyorum :D fantastik rüyalar kısaca :D
(09-02-2012 01:41 PM)Karpuzseverim Yazılan: [ -> ]12. evim kova burcu ama 12. evimde hiç bir gezegen yok bunun anlamını bilmiyorum ama rüya görmeye başlıyorum sonra o rüya saçma bi şekilde bitiyo ve aniden başka bi rüya başlıyo ayrıca rüyalarım genelde ya çok korkunç oluyo ya da aksiyon filmi gibi oluyo arada bi rüyamda istemediğim bi olay olduğu zaman hayır şimdi de şu olsun diye rüyamı yönlendiriyorum :D fantastik rüyalar kısaca :D

12. evinde gezegen yok ama 12. evin yönetici gezegenine ve açılarına bakmak daha doğru olacak. Kova için öncelikli olarak Uranüs ve satürn açılarına bakabilirsin. Bulunduğu evlerde fikir verebilir bilinçaltın için.
(09-02-2012 03:36 PM)Messa Yazılan: [ -> ]12. evinde gezegen yok ama 12. evin yönetici gezegenine ve açılarına bakmak daha doğru olacak. Kova için öncelikli olarak Uranüs ve satürn açılarına bakabilirsin. Bulunduğu evlerde fikir verebilir bilinçaltın için.

Doğru yönetici gezegeni hep unutuyorum :D Uranüs kovada ve 11. evde satürnse koçta ve 1. evde ama ikisininde çok açısı var bu iş beni aşar :D
12.evimizdeki gezegenlerin rüyalarımızla alakalı olabilceği nedense hiç aklıma gelmemişti

benim evimde güneş-venüs kavuşum,neptün ve pluto ile olumlu açılarla destekleniyor

bazen bilinçaltımın etkilendiği olayları görürüm,bazen olacak bir şeyi (simgesel olarak)
bazen de garip bir şekilde gelecekte olacak günlük hayatımda bir anıyı görürüm,hatta neredeyse gördüğümü bile hatırlamam,sadece o an geldiğinde bir garip olurum ve her zaman ben bunu rüyamda görmüştüm derim,bir çeşit dejavu gibi...
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7
Referans Adresler