Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: JÜPİTER ve BİZ
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3
JÜPİTER- YAY VE BALIK BURÇLARI

Büyük Jüpiter benim adım,
İkinci gezegen, ünüm çok büyük,
Ilık, nemli ve içten sıcak,
Doğam gereği zarar veremem,
İki burca sahibim, evlerim orada,
Yay ve Balıklar'da altın parıltılar,
Ararlar ve orada gösterirler, dua ederim,
Çok iyi olsun diye, size gelen herşey,
Yengeç'de yükselirim,
Koç geldiğinde zayıflarken,
Geçtiğim yol oniki burcun yolu,
Yolculuk oniki yılda tamamlanır,

Sakin, mutlu, iffetli yaşamlar,
Dinç, kudretli ama sevgiler sadece eşler için,
Talihli tebessümler, bilgelik dolu,
İyi yolda, iyi giyimli, arınmış,
Onların sanatı güzel, estetik dolu,
Güzel ağızlı, yüzüne hakim,
Denizciler, yargıçlar ve hukukçular,
Çok çalışan öğretmenler, bilgeler,
Eğer eğilim içindeyseler bütün iyiliklere,
Eğer Jüpiter'in çocukları oradaysa.

Genişleme - Öğrenim - Zenginlik - Zeka - Uyum - Yasalar - Din - Felsefe - Büyük şans - Şiddet ve Güç.

Jüpiter Aydınlık tanımı: Yayılmak arzusu - Genişleme isteği - Sahiplenme - Tatminkarlık - Uyumluluk - Adalet anlayışı - İyimserlik - Sosyal duygular - Geleneksellik ve dinsel yaklaşımlar - İnsaf - Bonkörlük - Yapıcı tutum.
Jüpiter Karanlık tanımı: Uyumsuzluk - Adaletsizlik - Sürtüşme arzusu -Asosyal davranışlar - Moralsizlik - Geleneksel olmamak - Maddecilik - Yemek yeme alışkanlığında aşırılık - Fikri anlaşmazlıklar.
Etkilediği organlar:
Organlar - Kan - Karaciğer - Şişmanlık - Safra - Akciğer - Kaburga.
Kişilik:
Yayılma arzusu - Genişleme isteği - Sahiplik - Tatminkarlık - Hormoni - Adelet anlayışı - İyimserlik - Sosyal hisler - Geleneksel ve dinsel yaklaşımlar - İnsaf - Bonkörlük - Yapıcı tutum.

Jüpiter artı davranışlar:
Öğrenme arzusunun yoğun olması - Meraklılık - Sahiplenmek - Adaletli ve iyimser davranmak - Sosyal yönden düşünceli olmak - Felsefik konulara yönelmek - Şanslılık - Gelenekselliğe öncelik vermek - Uyumlu bir tutum sergilemek - Çevreye açılma isteği - Genel sağlığın iyi olması - Resmi makamlarla iyi ilişkiler.

Jüpiter eksi davranışlar:
Geleneksel olamamak - Sosyal olamamak - Moralin ani iniş ve çıkışları - Hukuki yönden anlaşmazlıkların sürekli yaşanması - Maddesellik - Sürtüşme ve tartışmalardan hoşlanmak - Genel sağlığın iyi olmaması - Aşırı tutuculuk - Şişmanlamaya müsait yapı - Fazlasıyla saçici davranmak.

JÜPİTER'İN ASTRO ETKİLERİ
Mutluluk armonisi o kanun ve din planeti olarak tanınır o aynı zamanda şans ve genişleme eğilimini temsil eder.

PSİKOLOJİK ÖZELLİK:
(+) Bonkörlük o yapıcı tutum o insaf o adalet o gerçekçilik o lütuf o genişleme ve mülk çabası o dinsel uğraşlar.
(-) Yanlış (kanunsuz) düşünce şekli o savurganlık o uyuşturucu alışkanlığı o sosyal olmayan tutum o materyalist tutum.

BİYOLOJİK ÖZELLİK:
Besin fonksiyonu o şişmanlık o karaciğer o safra kesesi o kan hastalıkları o akciğer o kaburga o kendini zehirleme ve şeker hastalığı.

SOSYOLOJİK ÖZELLİK:
Memur o patron o din adamı o yargıç o paralı insanlar o şanslı kişiler.

TRANSİT SÜRESİ: Ortalama 3-10 gün. Sabit durumda ise 30 gün.

JÜPİTER EVLERDE "Ben Neyim?"
JÜPİTER 1. EVDE
İnsanlarla rahat ilişki kurabilirim o Bağımsız ve iyimser bir tabiatım var o Tiyatro hayranıyım o Pratik bir zekaya sahip olduğum söylenir o İyi yemek, içecek ve vakit geçirmeyi çok severim o Ruhsal yönden zenginim o Seyehat etmek için hiç bir fırsatı kaçırmam o Dürüst olduğum söylenir o Çok samimi ikazlarlarım bazen düşüncesizce olabilir.
JÜPİTER 2. EVDE
Kendi başıma başarmayı severim o Genellikle para ile ilgili meselelerde özgürlüğe önem verir, yabancı ülkelerde seyehat edebilir yada alış veriş yapabilirim o Danışmanlık, yayıncılık, tiyatro, eğitim, spor veya din ile ilgili konularda çalışabilirim o Cömertim, büyük meblağlar harcamak için potansiyel olabilir.
JÜPİTER 3. EVDE
Yazılı eğitimi takip etmek yerine merak ve ilgilerimle öğrenmeyi tercih ederim o Bilgiyi sever ve iyi bir konuşmacı sayılırım o Mekanik kabiliyetim ve sanatsal becerilerim olabilir o Haberleşme ile ilişkili birisiyim o Ailem için sorumluluk sahibi birisiyim o Fiziksel olarak kaba bir görünümde olabilirim.
JÜPİTER 4. EVDE
Dine, eğitime ve kültürel takiplere önem verilerek yetiştirilebilirim o Yabancı bir ülkede doğma veya anne yada babamın yabancı uyruklu olma ihtimali yüksektir o Evimde birden çok lisan konuşulma ihtimali vardır.
JÜPİTER 5. EVDE
Yaratıcılık için kuvvetli dürtülerim var o Toplumsal konumum iyi olmasına rağmen yanlız yaşama özlemi duyarım o Cömertim o Risk alabilirim o İyi vakit geçirmekten hoşlanan, çocuklara ve hayvanlara karşı sıcaklık ve alaka duyan birisiyim o Olgunluk kazanmakta zorluk çeken eğlenceli bir tabiatım var.
JÜPİTER 6. EVDE
Rehberlik, avukatlık, öğretmenlik, yazarlık veya sanatçılık mesleğim olabilir o Bağımsızlığım, kendi işimi yapmayı mümkün kılabilir o Eğer yol gösterilmez ve aşırı özgürlüğe izin verilirse, benden mutlusu yoktur o Hayvanları severim o Organizasyonsuzluk ve ihmalcilik, işleri sonraya bırakma en belirgin özelliklerimdir.
JÜPİTER 7. EVDE
Evlilik veya iş ortaklığım bağımsızlığı gerektirir o Evlilik yoluyla kişisel gelişim sağlayabilirim o İş ortaklığımın, zenginliği veya statüyü artırmak için özellikle organize edilmiş olma ihtimali vardır o Eşimin büyük fikirleri, büyük planları olabilir ayrıca eşimin iri bir fiziği de olabilir.
JÜPİTER 8. EVDE
Beceri, kabiliyet, entellektüel başarı veya aile bağlarını kullandığım gibi maddi kaynaklarımın tümünü kullanmaktan çekinmem o Fiziksel hastalık, finansal zorluk veya diğer başarısızlıklardan kurtulmak için gereken gücü eşimden alabilirim.
JÜPİTER 9. EVDE
Entellektüel meraklarım vardır o Gazete veya magazinlerin sürekli bir okuyucusu veya yazarı veya yayıncısı olabilirim o Keskin bir zekaya sahibim o İmalı ve kırıcı konuşabilirim o Bilgiyi taktir ederim, eğitimimi devam ettirmek için çok tembel olabilirim o Hukuk, politika, yabancı seyehatler'e ilgili biriyim.
JÜPİTER 10. EVDE
Ne bildiğimi veya ne yaptığımı görmek için danışmaya ihtiyaç duyarsınız o Direk olarak toplumu ilgilendiren işler veya meslekler seçecbilirimo Babam ile kuvvetli ilişkilerim vardır o Meslek terfileri alırken üstünler tarafından kısıtlanma ya da engellenme veya geciktirilmeye maruz kaldığımı düşüneceğiz.
JÜPİTER 11. EVDE
Arkadaşlarımı veya tanıdıklarımı gelişmek için kullanabilirim o Belirli kuruluşlarda bir kere görüşmüş bile olsam herkezi kendi arkadaşımmış gibi zannederim o Mutlu olma kapasitesine sahibim fakat her zaman daha fazlasına sahip olma isteğim olacaktır.
JÜPİTER 12. EVDE
Hiç bir zaman kendi limitlerimin ne olabileceğinin ve ne olmayacağının farkında olamayabilirim o Yardım kaynaklarım genellikle eşimden olacaktır o Gizli konulara meraklıyım o Önsezilerim kuvvetlidir o Kumar, atlar, tiyatro, sanat ve dansa ilgiliyim.

JÜPİTER BURÇLARDA

JÜPİTER KOÇ'DA
Normalin üstünde coşkulu ve hevesli bir yapınız var o Büyümeniz ve gelişmeniz kotrolünüzden çıkabilir o Hoşgörülülük veya cömertlik sebebiyle servet kaybına uğrayabilirsiniz o Pratik olduğunuz söylenemez o Düşünsel yaratıcılık size ilham verecektir o Yeni fikirlere doğru genişlemeyi istersiniz o Yaratıcı insanlara hayransınız ve onları taktir edersiniz o Kendinizi de yaratıcı birisi olarak görür ve her şeyi yeniden yaptığınızı çevrenize göstermek istersiniz o Kendinize güvenen birisini ve etrafınızdaki insanlardan da aynı şeyi beklersiniz o Başkalarının giremiyeceği risklere girmekten hoşlanırsınız o Bu yönde gözü kapalı bir cesaretiniz vardır o Aşırılığa kaçma eğiliminiz ve kendinize aşırı güven aşılamanız çevrenizdeki insanları ve arkadaşlarınızı uzaklaştırabilir o Düşüncesizce yaptığınız veya çevrenize yenilikleri ispat etme eğiliminizden dolayı yaptığınız yatırımlardan para kaybına uğrayabilirsiniz.

JÜPİTER BOĞA'DA
Geleneksel tavırları tercih edersiniz o Dış, fiziksel dünya ile ilgili birisiniz o Zenginlik ve mevki ile rahat edersiniz o Gelişimin görünülebilir sonuçla rını arayan bir yapınız vardır.

JÜPİTER İKİZLER'DE
Bilgiyi ararsınız o Değerli şebeke ağları geliştirirsiniz o Kişisel gelişiminiz seyahat ve diğer insanlarla iletişim sayesinde olur o Felsefe, din, hukuk, tarih ve güncel politikaya eğilimlisiniz o İletişim kurmaktan hoşlanırsınız o Seyahat ve gezgincilik sizi cezbeder o Entellektüel maraklarınız vardır o Eleştirmen ve tarihci olabilirsiniz bu yöndeki yeteneğinizi kullanmalısınız o Çevrenizde çeşitli mesleklerden bir çok tanıdığınız ve arkadaşınız vardır o Entellektüel tartışmaların ve hoş sohpetlerin bulunduğu ortamlar sizi çeker o Kitap okumayı ve bilgileri kitaplardan almayı seversiniz fakat araştırmacı değilsiniz, bu yüzden bilgileriniz yüzeysel kalabilir o Çabuk sıkılabilir ve bu yüzden de birden çok konuyla ilgilenirsiniz o Pratik tecrübe yoksunluğunu her zaman hissedeceksiniz.

JÜPİTER YENGEÇ'DE
Beslenmede güçlü içgüdüleriniz vardır o Büyümenizin gelişimi ev ve aile hayatının etkilerine bağlıdır o Yaratıcısınız o Verimli olabilirsiniz o Ailenize olumlu ve anlayışlı yaklaşırsınız o Aileniz özellikle anne ve babanız size moral gelişiminiz yönünden destek vermiş kişilerdir o İnsanlara güvenmeyi ve sığınmayı onlardan öğrenmişsiniz o Sizin için önemli olan rahat, huzurlu ve iyi diyalog kurulabilen bir ev ortamına sahip olmaktır o Zorda olan arkadaşlarınızı evinizde ağırlamaktan ve onlara moral yönünden yardımcı olmaktan hoşlanırsınız o Evinizde genelde birileri olur o Evinizi toplantı merkezi olarak kullanmaktan çekinmezsiniz o İyi bir aşcı olursunuz o Ailenizden finansal yardım görebilirsiniz o Rahat ve kolay yaşamaktan hoşlanırsınız.

JÜPİTER ASLAN'DA
Birçok alanda gelişmeye karşı hevesliyim o Araştırma ve geliştirmede yetenekli bir yapım var o Yüksek prensipler o İlerlemem birazda abartılı olmama bağlıdır o Bonkör sayılırım.

JÜPİTER BAŞAK'DA
İdealizminiz kontrol edilemezse, davranışlarınıza ciddi kısıtlamalar getirir o Kendi gelişiminiz ile ilgili olduğunuz kadar başkalarının gelişimi ile de ilgilisiniz o Önemsiz şeylerin üzerinde fazlaca durursunuz.

JÜPİTER TERAZİ'DE
Entellektüel gelişmeyi ararım o Kişisel gelişimim için diğer insanlardan destek gereklidir o Ortak gayretlerin ortaya çıkması için kapasitem vardır o Adalet duygularım gelişmiştir.

JÜPİTER AKREP'DE
Gayretkeşliğiniz ilmiliğinizi ezer o Fanatiksiniz o Tabiatı ve onun güçlerini olağanüstü algılama yetilerine sahipsiniz o Zevkli yemek yemeğe düşkünlük ve oburluk.

JÜPİTER YAY'DA
Kişisel gelişiminiz için gerekenleri seyahat, eğitim ve iletişimle sağlarsınız o Hasis olabilirsiniz o Davranış ve iç dünyanızda hasislik gözleniro Fazla iyimser birisiniz o Risklere giren bir kişiliğe sahipsiniz.

JÜPİTER OĞLAK'DA
Politika veya dine eğilimlisiniz o İşlerin nasıl yapıldığı ile değil ne yapıldığı ile ilgilenmeyi tercih edersiniz o Deneyim ve olgunluk ile gelişimi tercih edersiniz o Muhafazakar eğilimlisiniz o Politika ve eğitim konuları ilginizi çeker o Adaletsizliği ve dönen entrikaları çabuk anlarsınız o Mesleğiniz veya göreviniz tarım yada politika ile ilgili olabilir o Kendi hırsınız ve topluma karşı hissettiğiniz sorumluluktan dolayı güç ve üne düşkün birisiniz o Bu düşkünlüğünüz ev yaşamınızda size zorluklar getirecektir o Aileniz sık sık onları ihmal ettiğinizden yakınabilir o Hırsınız, sabrınız ve organizasyon yeteneğiniz size başarı sağlayacaktır o Sosyal olarak yüksek kişilerden yardım görebilirsiniz o Para konusunda cimri davranırsınız bazende gereksiz lüks düşkünlüğünüzden anlamsız yere para harcayabilirsiniz.

JÜPİTER KOVA'DA
Yerleşik düzeni olan kuruluşlarda çalışabileceğiniz gibi fantastik veya alışılmışın dışında işlerede uyum sağlarsınız o Bireysel olmaktansa gurubun bir üyesi olarak gelişmeyi tercih edersiniz o İnsani bir yapıdasınız o Arkadaşlıktan hoşlanan ve hoş sohpetlere katılmayı seven birisiniz o İnsanları tanımada zorlanmazsınız o Sosyal birisi olmaya özen gösterirsiniz o Kararsızlıklarınız bazen başınıza dert açabilir o Herkez için iyi olanı düşünürsünüz ve insanlar arasında sosyal sınıflama yapmazsınız o Yaptıklarınızdan dolayı saygı görmeyi istersiniz o Çokça arkadaşınız vardır ve onları sosyal konularda organize etmekten zevk duyarsınız o Sizden beklenilmeyen ihmalkar bir yönünüz vardır, bu yönünüzü her zaman göstermezsiniz o Enerjiniz ve konsantrasyonunuz çabuk dağılabilir bu sizin için iyi neticeler vermediği gibi heyecanlandırır, olayları karıştırmanıza ve hedefi şaşırmanıza neden olabilir.

JÜPİTER BALIK'DA
Yapınız gereği çabuk incinebilirsiniz ve bundan dolayı incinebilirliliği göze alıp bu yönünüzü düzeltme isteğiniz vardır ve tavırlarınız da bu yöndedir o Kişisel gelişiminiz duygusal gücünüze bağlıdır o Sanatsal kabiliyetleriniz vardır o Merhametlisinizdir o Spritizma kabiliyet ve ruhsal şifacılık görülebilir o İyimser birisiniz.

Derin

Jüpiter her burçta yaklaşık 1 yıl kalır ve 12 yılda Zodyak’ın tüm burçlarını dolaşır. Geleneksel astrolojide Jupitere, Büyük İyicil denir. Yunan mitolojisinde Jüpiter, en büyük tanrı Zeus’tur. Roma’da ona Juve denir. Juve daha sonra neşeli anlamına gelen kelimeye kök olmuştur ve Jüpiter tipleri genellikle neşeli insanlar olarak bilinirler.

YUCELME BURCU YAY, BALIK, YENGEÇ
RENKLER YEŞİL, MOR, LACİVERT TONLAR
HAFTANIN GUNU PERŞEMBE
METAL KALAY

Jüpiter Merkur’un zıt ilkesidir, zaten Merkur’un Jüpiter’in yönettiği burçlarda (Yay ve Balık) zayıf olması bunun bir işaretidir. Jüpiter de Merkur’un yönettiği burçlarda (İkizler ve Başak) zayıftır. Merkür ayrıntıları ve küçük resimleri yönetirken Jüpiter büyük manzarayla ilgilidir. Tanrıların kralı olan Jüpiter’in ana özelliği büyüklüktür ve genişletici, büyütücü bir etkisi vardır.
HAYATTAN DAHA BÜYÜK

Dünya gerçekten de Jüpiter’den sorulur. O yabancı ülkelerin, uzun seyahatlerin yöneticisidir. Jüpiter insanları genellikle fiziksel olarak büyük olur, kalpleri hayatın ötesine taşar, bir yerde uzun süre durmaktan sıkılırlar ve hiçbir şekilde sınırlamaya gelemezler. Bu özellikleri Jüpiter’in yönettiği iki burçta da, hem balıkta hem yayda görebilirsiniz. Bu burçlar fiziksel veya zihinsel olarak sürekli sınırları genişletmeye çalışırlar, hareket halindeyken, keşfederken, öğrenirken çok mutludurlar. Jüpiter yüksek öğretimi yönetir ve yüksek aklın meseleleriyle, özellikle adalet, hakikat, özgürlük, din ve felsefeyle ilgilidir. Yay’ın arketipi de zaten Filozoftur. Jüpiter meslekleri öğretmenlik, avukatlık, rahiplik, hayırsever kurumların çalışanları, insan hakları aktivistleri ve bazen de siyasettir.

Hayatın ciddi meseleleriyle ilgilenmek Jüpiter insanlarına bir ciddiye kazandırır, bu yüzden didaktik olma veya haklı olma riskine düşerler. Bununla birlikte Jüpiter’in olumlu kişisel özellikleri barışçıllık, insanseverlik, dostluk ve iyimserliktir. Doğum haritasında iyi bir konuma sahip olan Jüpiter hayata inancı ve güveni ve her olayın ardında iyi bir neden olduğu düşüncesini getirir.

Doğum haritasında kötü etki almış bir Jüpiter, neşesiz, cimri ve korkak bir tip yaratabilir. Ya da dini inançlara aşırı bağlanma, böylece kişisel sorumluluktan kaçma eğilimleri olabilir. Jüpiter heyecanı sembolize eder, ama tasasızlık veya müsriflik onun rahatlığının kötü yanlarıdır. Bu gezegen ayrıca fırsatları yönetir. Tanrısal lütuflar da Jüpiter’in yöneticiliği altındadır. Jüpiter’in getirdiği şans genellikle son anda gelen şans, inancın son anda ödüllenirilmesidir.

© Joanna Watters.

Astrology For Today adlı eserden alınmıştır,Carroll & Brown Publishers Ltd., London, 2003

© 2010, BATİNİLER.
kovada jupıterım 5.evde eglence fılozofuyum dansy
BEnim ki 9.ev'de ve koçta bir şeyin flozofluğunu verdiğini söyleyemem, belki iyimserlik =)
bende de 9.evde balıkta ...merhamet ,affedicilik ,iyimserlik verdiğini düşünüyorum
benim jüpi filozofluk yapamıyor, çünkü ikzilerde, çok yüzeysel kalıyor ve hemen hevesi kaçıyor 5. evde..
6inci ev yormlari bana uyuyogülücük ogretmenlik yetenegimin oldugunuda ogrendimgülücük ozel ders verdigim ogrencim cok memnun kaldi ve cok basarili oldu sinavlarda:)hayvanlari cok seviyorum.. çiçek
6 ve 7 kapsıyor terazide ilişkilerden anlarım=)
1. evde Balıkta ASC ile kavuşum fazla iyimser hyr diyemeyen biriyim zaten..

Arkadaş

Haritalarımızda jüpiterin olduğu burç, kendimizi geliştirebileceğimiz burç olabilirmi soru

Bende terazide, istemeden estetik anlayışımı geliştirmeye çalışırken buluyorum kendimi...
Sayfalar: 1 2 3
Referans Adresler