Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: Venüs Return
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8
Venüs Dönüşü Haritaları..

( Transit Venüsün , her yıl doğum haritamızdaki natal Venüsle TAM KAVUŞUM yaptığı âna ait yıldız haritası )
Venüs Return haritasını manuel olarak bulmak ;

* kişinin natal venüsünü derece / dakika / saniye şeklinde not ediniz.. ( örneğin A kişisinin Venüsü Akrep burcunda 29 derece / 12 dakika / 16 saniye olsun , astro.com sitesinin alt kısmında tabloya bakarak gezegenlerin dakika ve saniyelerini görebilirsiniz )

* Efemerisi açınız.. bulunduğunuz döneme ait Venüsün Akrepten geçtiği en son sürece ( aya ve haftaya ) bakınız.. örneğin bir Venüs Akrep kişisinin 2010 venüs return haritasını bulmak istediğini varsaydığımızda , bir önceki Venüs Akrep geçişi 2009 yılının Kasım ayında gerçekleşmiş.
ama bize ne lazım ?
Venüs Akrepin 29. derecesi lazım ve efemeristen bunu gördüğümüz tarih 1 Aralık 2009

* şimdi Venüsün 29 derece Akrepten , 1 Aralık 2009'da geçiş yaptığını tespit ettik.. astro.com haritasını açınız , add a new person tıklayarak sanki yeni bir kişinin haritasını çıkarıyormuş gibi tabloyu doldurunuz. ad = venüs , soyad = return yazabilirsiniz =)
doğum tarihi kısmına = 1 Aralık 2009 yazınız
doğum yeri kısmına = Venüs Return zamanında ( yani 1 Aralık 2009 da ) o kişi hangi ülke ve şehirdeyse orayı alınız
continue tıklayınız..

* karşınıza bir harita çıkacaktır.. hemen o haritanın alt kısmındaki tabloya bakınız.. Venüs pozisyonu nedir ? örneğin 29 derece 5 dakika 8 saniye buldunuz varsayalım..

* ilk yaptığınız adımı hatırlayın , kişinin Venüsü Akrepin 29 derecesi 12 dakika 16 saniye idi
siz ilk hamlenizde 29 derece akrepi buldunuz ancak dakika ve saniyeyi de tam olarak bulmak gerekiyor.
siz 29 derece 5 dakika buldunuz oysa kişinin venüsü 29 derece 12 dakika idi ( 7 dakika eksiğiniz var )
öyleyse haritanın üst kısmında EDİT DATA FOR tıklayarak tekrar harita bilgilerinin olduğu tabloyu açınız..
ve doğum saati kısmına yaklaşık 10 dakika ekleyiniz. ( mesela siz gündüz 12:00 aldınız ve 29 derece 5 dakika buldunuz , şimdi 12:10 yazınız ve bulmak istediğiniz 29 derece 12 dakikaya ne kadar yaklaştığınıza bakınız )

* haritada EDİT DATA FOR tıklayarak birkaç düzenlemeyle , Venüs Return haritasının Akrep burcunun 29 derece 12 dakika 16 saniye olduğu pozisyonu DENEME -YANILMA yaparak bulunuz.
burada şunu belirteyim , SANİYE bölümünde 3-5 saniyelik farklar çok önemli değildir. örneğin doğum zamanını 12:08 alınca 29 derece 12 dakika 12 saniye buldunuz , oysa doğum zamanını 1dakika ileri aldınız ve 12:09 yaptınız ama bu seferde 29 derece 12 dakika 20 saniye bulmuş oldunuz. dert etmeyiniz her ikiside uygundur yani 12:08 yada 12:09 alabilirsiniz ( saniyeler sözkonusu olduğunda 3-5 saniyelik farklar önemli değil )

** ilk seferinde bu işlemler can sıkıcı olabilir yada zor görünebilir lâkin bir kaç pratik yapıp kendinizin ve etrafınızdaki insanların Venüs Return haritalarını buldukça kolay olduğunu göreceksiniz.

** aynı yöntemle Mars Return , Jüpiter Return gibi haritalarınızıda tespit edebilirsiniz.. esas alacağınız konum , hangi gezegeni alacaksanız onun EN SON Kİ POZİSYONUDUR
örneğin Marsı Koç olan bir kişi , şu an aktif olan Mars Return haritasını bulmak istiyorsa , 2009 yılının Nisan sonu ve Mayıs boyunca gerçekleşen Mars Koç geçişine odaklanmaları gerekir.
yada mesela Jüpiteri Yay olanlar Jüpiter Return haritasını bulmak için , 2007 yılındaki Jüpiter Yay geçişine odaklanmaları gerekir.
TEŞEKÜRLER çiçek
Her ne kadar anlamlandırmasam ta,venüs return haritamın güneş tutulması ile aynı gün aynı dk.içersinde olduğunu buldum.
Venüs Return haritasının özellikle Venüse özgü fonksiyonlara dair ip uçları verebileceğini düşünüyorum , en azından bu konuyu ciddi ciddi inceleyeceğimi belirtmeliyim.

Venüs Return haritasına bakarken odaklanacağız konular ; ilişkiler ( aşk , evlilik vb.) , para , sanatsal konular ağırlıklı olarak düşünülebilir.

örneğin bir Venüs Return haritasında , Venüsün Uranüsle dinamik bir açı yapıyor olması , Venüsyen konularda beklenmedik gelişmelere ( sürpriz aşk , şok ayrılık , beklenmedik parasal kazanç yada kayıplar vb.) işaret edebilir.

Venüsün Satürnle dinamik bir açı yapması ise engellere ve gecikmelere işaret edebilir.

yada mesela sanatla uğraşan birinin Venüs Return haritasında , Venüs 5.ev yöneticisi ise ve 10.eve yerleşmişse ve de hoş açılar almışsa o sene sanatsal şöhret ve başarısı artabilir..

o seneye dair Venüs Return haritasında , Venüs hangi eve düşüyorsa o evle ilgili konu ve deneyimlerin o sene size keyif - mutluluk vermesi olasıdır.
örneğin Venüs Return haritasında , Venüsü 9.eve düşen kişinin o sene bir tür ARAYIŞ içinde olması ve bunu okuyarak , öğrenerek , gezerek , keşfederek , düşünerek , inanarak , deneyimlerek gidermesi ona mutluluk verebilir diyebiliriz.

vb.. yorumlama mantığı kullanabilirsiniz..

Venüs

Oldukça ilgimi çekti bu konu mutlaka bakmalıyım. Özellikle venüs, uranüs, satürn ve jüpiteri merak ettim, teşekkürler Yıldırım.
(01-29-2010 04:19 PM)zamazingo Yazılan: [ -> ]incelemeye değer bir konu, eline sağlık Yıldırım,
güneş ve ay geri hareket yapmadığı için problem yok fakat diğer gezegenler belirli periyotlarda geri gidiyor ve bir noktanın üzerinden birden fazla geçiş yapabiliyor, bunu göz önünde bulundurursak o zaman birden fazla return haritası ortaya çıkmazmı?

son geçişe ait haritayı almayı mantıklı buluyorum.
(01-29-2010 10:53 PM)Yıldırım Yazılan: [ -> ]
(01-29-2010 04:19 PM)zamazingo Yazılan: [ -> ]incelemeye değer bir konu, eline sağlık Yıldırım,
güneş ve ay geri hareket yapmadığı için problem yok fakat diğer gezegenler belirli periyotlarda geri gidiyor ve bir noktanın üzerinden birden fazla geçiş yapabiliyor, bunu göz önünde bulundurursak o zaman birden fazla return haritası ortaya çıkmazmı?

son geçişe ait haritayı almayı mantıklı buluyorum.

Peki ya natal gezegen retro ise.
O zaman transitte retro(ki transitte illaki o derecede retro olacak diye bir şart da yok aslında) anın konumunu dönüş haritası olarak almak nasıl olur acaba?

Çünkü kendi doğasına ve eylemine benzer bir olay var orda.Ama bunu pek deneyimlerine dayanarak söylemiyorum.Öylesine ortaya atıyorum :D Ağırlıklı olarak dönüşlerde güneş ve ayı kullandığım(onlarda geri hareket etmiyor) için pek deneyimleme fırsatım olmadı.

Ama son geçişi kullaNmakta mantıklı.Belki ilk geçiş etkilesede son geçişteki zamana kadar olan süreç üzerinde etkisi vardır.
Alıntı:örneğin Venüs Return haritasında , Venüsü 9.eve düşen kişinin o sene bir tür ARAYIŞ içinde olması ve bunu okuyarak , öğrenerek , gezerek , keşfederek , düşünerek , inanarak , deneyimlerek gidermesi ona mutluluk verebilir diyebiliriz.

vb.. yorumlama mantığı kullanabilirsiniz..

27 mart 2011 tarihli venüs return haritamı verdiğin formülle buldum...ve venüs üm yukarıda da değindiğin gibi 9.ev de gülücük aslında mc cusp ında..Shiron ve neptünle kavuşum,mars la 45 lik açı,saturnle 150 derecelik açı,AC ile üçgen ve kuzey düğümle sextili var..kova burcunda..

bu evde venüs ün olması,acaba yurt dışı ilişkilerde de bir hareketlenme olacağını gösterir mi? vd haritasında bir de dikkatimi çeken güneş jüpiter ve merkürün 11.evde kavuşum halinde ve koç burcunda olması..arkadaş çevresinde 2011 de kesin bir değişiklik var..ve 5.evimdeki saturn retro hareketinde jüpiterle dinamik açı içinde..
peki venüs return haritamda veüs asc ile kavuşum yapmış ama bnm asıl bakmam gerek güneş dönüşü ascsi deil mi?Solar return de güneş ile kavuşum yapmış olan venüs, venüs return de asc ile kavuşum yapmış yani ben venüs returne bakarken sadece venüse güneş returne bakarken sadece güneşe mi bakmam gerekiyor?ama solar return de diğer gezegenlere bakldığını okumuştum
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8
Referans Adresler