Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: Ay Durakları
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın

coolhandsome

AY DURAKLARI

Arap astrolojisinde çok kullanılan Ay durakları burçlar kuşağı içindeki 28 sanal noktadır. Bu noktalar isimlerini bulundukları noktaya denk gelen sabit yıldızlardan alırlar. Ay dünyanın yörüngesindeki hareketini 28 günde tamamlar ve bu hareketi sırasında bu durakların hepsinden geçer. Yani her gün bu noktaların en az birinin üstünde bulunur. Arap astrolojisine göre, bu duraklar etkileşimde bulundukları sabit yıldızlardan aldıkları etkiler yüzünden olumlu veya olumsuz enerjiler yayarlar. Ay yörüngesine devam ederken üzerinden geçtiği durağın etkisini aktif hale getirerek Natal haritayı etkiler. Eğer Natal haritanızda bu noktalarda bir gezegen veya ev başlangıç çizgisi varsa Ay durağının vereceği etki de o gezegenin veya evin konularıyla alakalı olacaktır. Eskiden Arap astrologların bu noktalara çok fazla önem verdikleri bilinmektedir. Onlar kendilerine danışanlara, yeni bir işe başlama, evlenme, seyahate çıkma gibi hem günlük işlerinde hem de hayatlarını etkileyecek önemli kararlarında bu noktaları baz alarak tavsiyede bulunuyorlardı. Ayrıca bu noktaları eskiden maji ile ilgilenenlerin de kullandıkları bilinmektedir.

AY DURAKLARININ BAŞLANGIÇ NOKTALARI ve ETKİLERİ

1) ŞARTEYN : Koç burcunun 25. derecesinden başlar. Bu nokta eskilerce olumsuz kabul edilir ve bu dönemde yeni bir işe başlamak tavsiye edilmezdi. Mecbur kalmadıkça hiçbir iş yapılmazdı. Bu bölgedeki bir Mars transiti yangına kavgaya ve yaralanmaya işaret eder, burada ayın Marsla kavuşması yangın tehlikesi anlamına geldiğine inanılırdı .

2) BUTEYN : Boğa burcunun 8. derecesinden başlar. Yine eskilere göre erkekler için bu dönemde bir kadınla tanışmak olumlu bir ilişkinin müjdecisiydi. Ayrıca bu dönem özellikle kadınlara yönelik yapılacak majikal çalışmalar için uygun bir zamandı. Bir kadının kalbini kazanmak için en uygun dönem bu bölgede Venüs ve Jüpiter ' in güçlü konumları insanlar arasında zengin kaliteli bir ilişkinin başlangıcı kabul edilirdi ayı burada doğan insanların anneleri tarafından çok sevileceklerini maddi zenginliğe kavuşacaklarına inanılır , eğer bir kadın teklifinizi kabul etmiyorsa ayın bu durakta kavuşması esnasında teklifin yenilendiğinde kabul edileceğine inanılırdı .

3) SÜREYYA : Boğa burcunun 21. derecesinden başlar. Evlilik, evlenme gibi konular, işlerin gelişmesi, ticari kazanç sağlama açısından olumlu bir dönem olarak kabul edilirdi. İş yaşamında servet ve maddi güç verdiği bilinmektedir . Mars' ın burada Satürn ' e zorlayıcı bakışı bilhassa sağ gözde körlük verir .

4) DÜBRAN : İkizler burcunun 3. derecesinden başlar. Bu dönem pek olumlu kabul edilmezdi ve fazla konuşmamak, sırları korumak tavsiye edilirdi. Bazı toprak ve mülk işlerini çözümlemek için olumlu olarak nitelendirilirdi.

5) HAKSA : İkizler burcunun 16. derecesinden başlar. Yine olumsuz olarak kabul edilen bir dönemdir. Sağlığa , özellikle gıdalara dikkat edilmesi tavsiye edilirdi. Bu dönemde yapılan evliliklerin pek uzun sürmeyeceği söylenirdi. Çoğunlukla ay burada ise iki evlilik yapılır, ikinci evlilikte kişi başarı ve mutluluğu yakalamaya başlayacaktır .

6) HENA : İkizler burcunun 29. derecesinden başlar. Hemen her konuda olumlu bir dönem olarak kabul edilen bir dönemdir. Eskilerce evlilik, nişan, başkalarından istekte bulunmak, mal almak, yeni dostluklar ve sağlıkla ilgili çalışmalara başlamak için uygun bir zaman olarak tavsiye edilirdi.ticarete başlamak ve mülk edinmek için çok olumlu bir dönemi tasvir eder.

7) ZİRA : Yengeç burcunun 12. derecesinden başlar. Eğitim, konuşma ve toplantılarda başarılı olmak için uygun bir dönem olarak kabul edilirdi. Ayrıca yeni bir mülk almak için de uygun bir zaman olarak tavsiye edilirdi.

8) NESRE : Yengeç burcunun 25. derecesinden başlar. Olumsuz olarak kabul edildiği için bu zamanda iş kurmak, evlenmek, yeni bir şey satın almak pek tavsiye edilmezdi.bu dönemde evlilikler güçsüz olur ve bu dönemde kadın anne olurken hayatını kaybedebilir.

9) TARFA : Aslan burcunun 8. derecesinden başlar. Bu da pek olumlu kabul edilmezdi. Bu dönemde özellikle dostluklara dikkat edilmesi gerekiyordu.gençler arasında başlayan yeni ilişkilerin evliliğe ve çocuk doğumuna kadar gidebileceğine inanılmaktaydı. Yalnız bu dönemdeki tanışmalar bazen ani ayrılıklara da sebep olabilirdi .

10) CEPHE : Aslan burcunun 21. derecesinden başlar. Bu dönem olumlu kabul edildiği için yeni başlanacak işlerde başarılı olunacağı söylenirdi. Evlilik öncesi tanışmalar ve nişan için çok uygun dönemleri işaret etmektedir soyun devamı için ve bereket için bu dönemde kişilerin evlenmeleri tavsiye edilirdi.

11) ZEBRA : Başak burcunun 3. derecesinden başlar. Çok olumlu olarak kabul edilirdi. Herhangi bir şeye başlamak için uygun zaman olarak tavsiye edilirdi. Bilhassa iş yaşamı çiftçilik doğayla ilgili işler ve sağlık alanında başarı ve mutluluk verirdi .

12) SURFA : Başak burcunun 16. derecesinden başlar. Ay bu durakta iken olumsuz etkiler yaydığı kabul ediliyordu.burada Ay ile Mars kavuşumu var ise kötümserlik verir.

13) AVA : Başak burcunun 29. derecesinden başlar. Aşk için uygun fakat resmi işlemler için uygun olmadığı kabul ediliyordu.apandisit krizi ve bağırsak problemleri çok görünen bir dönemdir.

14) SEMMAK : Terazi burcunun 12. derecesinden başlar. Bu dönemde insanlara güvenmemek ve yeni işlere başlamamak daha hayırlıydı. Riskli işlerden kaçınmalı ve para kayıplarına karşı tedbirli olunmalıydı.

15) GUFUR : Terazi burcunun 25. derecesinden başlar. Bu durak Semmak ‘ ın aksine her türlü iş için hayırlı kabul ediliyordu. Çok uygun bir dönem her konuda başarı ve mutluluk verir. Ay buradayken doğan bir kadın hayatında çoğunlukla mutlu ve bolluk içinde sürecek bir evlilik yapar eğer Satürn ' e acı var ise bu evlilik en fazla 10 yıl sürecek. Kişi eşin ölümüyle dul kalacak ve yeniden evlenecektir. İkinci evliliği ilki kadar başarılı olmasa da uzun yıllar sürecek bir birliktelik verecek güzel ve mutlu çocuklar kişiye nasıp edilecektir .

16) ZİBANA : Akrep burcunun 8. derecesinden başlayan bu dönem başarılı olmak ve mutluluk için uygun bir dönem olarak kabul ediliyordu.

17) İKLİL : Akrep burcunun 21. derecesinden başlar ve pek çok konuda talihsizlikler getiren bir dönem olarak kabul edilirdi. Ölüm ve felaketlere sebep olan bu derece lanetli sayılırdı .

18) KALP : Yay burcunun 3. derecesinden başlar. Hem olumlu hem olumsuz bir dönem olarak görülürdü. Saç dökülmesi zayıf bir sağlık karaciğer hastalıkları verir.

19) ŞEVLE : Yay burcunun 16. derecesinden başlar. Zor işlerin başarılmasın için tavsiye edilen bir dönem olmasına rağmen, olumsuz etkilerinin de olduğu kabul ediliyordu. Dinsel konularda bu dönemde fikir ayrılıkları görülür.

20) NEAİM : Yay burcunun 29. derecesinden başlar. Her bakımdan olumlu bir dönemdir.

21) BELDE : Oğlak burcunun 12. derecesinden başlar. Ay bu durakta iken her türlü alım satım işleri için ve ilişkiler açısından olumsuz olarak kabul edilir.

22) SAADÜZZABİH.: Oğlak burcunun 25. derecesinden başlayan bu noktanın Ay tarafından tetiklendiği zaman olumsuz etkiler yaydığı kabul ediliyordu mutsuzluk başarısızlık ve dulluk verir hayatta ilerleme olmaz yaşam vasat ve zorluk içinde geçecektir .

23) SAUDBELA : Kova burcunun 8. derecesinden başladığı kabul edilen bu durak hem hayırlı hem de olumsuz olarak görülüyordu. Bu zamanda insanlara güvenmek tavsiye edilmezdi.

24) SAADÜSSUD : Kova burcunun 21. derecesinden başlar. Her konuda olumlu etkilerinin olduğu düşünülüyordu.

25) SAADÜLAHBİYYE : Balık burcunun 3. derecesinden başlar. Ay bu durakta iken her işte başarısızlığa uğranılacağı için bu dönemde yeni bir şeye başlamak tavsiye edilmezdi.

26) FERÜLMUKADDEM : Balık burcunun 16. derecesinden başlar. Özellikle ilişkiler açısından olumlu bir dönemdir. Ayrıca başkalarından destek görmek ve başlanılan işlerde başarılı olmak için olumlu bir dönem olarak tavsiye edilirdi.

27) FERÜLMÜAHHİR : Balık burcunun 29. derecesinden başlar. Bu noktanın da olumsuz enerjiler yayan bir etkiye sahip olduğu düşünülüyordu . Boğulma deniz kazaları bu dönemde sulardan bulaşan hastalıklar görünmektedir salgın hastalıkların tetik mekanizması olarak bilinmelidir bu dönemde kişi hastalanırsa kurtulması çok zor olan bulaşıcı boğaz ve beyni etkileyen hastalıklar ile karşılaşa bilinir .

28) ERREŞA : Koç burcunun 12. derecesinden başlar. Bu nokta Ay tarafından tetiklendiği zaman her türlü iş için olumlu etkiler yayacağı kabul ediliyordu. Tarım ekinlerin dikilmesi veya biçilmesi bahçe ve tüm bahçecilikle ilgili yapılan işlerde de iyi ürün alınırdı.

Oğuzhan Ceyhan
çok güzel bir yazı olmuşverygood
(02-09-2010 08:48 AM)coolhandsome Yazılan: [ -> ]AY DURAKLARI


28) ERREŞA : Koç burcunun 12. derecesinden başlar. Bu nokta Ay tarafından tetiklendiği zaman her türlü iş için olumlu etkiler yayacağı kabul ediliyordu. Tarım ekinlerin dikilmesi veya biçilmesi bahçe ve tüm bahçecilikle ilgili yapılan işlerde de iyi ürün alınırdı.

Oğuzhan Ceyhan

benim 15 derecede ayım var. kavuşum gibi değerlendirilebilir mi acaba?

coolhandsome

(02-09-2010 10:35 PM)Daily Yazılan: [ -> ]
(02-09-2010 08:48 AM)coolhandsome Yazılan: [ -> ]AY DURAKLARI


28) ERREŞA : Koç burcunun 12. derecesinden başlar. Bu nokta Ay tarafından tetiklendiği zaman her türlü iş için olumlu etkiler yayacağı kabul ediliyordu. Tarım ekinlerin dikilmesi veya biçilmesi bahçe ve tüm bahçecilikle ilgili yapılan işlerde de iyi ürün alınırdı.

Oğuzhan Ceyhan

benim 15 derecede ayım var. kavuşum gibi değerlendirilebilir mi acaba?

Bu dereceler natal harita için değildir.Ay transitlerinde bir işe başlarken işin hayırlı olup olmayacağını ayın nerede konumlandığına bakarak öğrenebilirsin bu dereceler sayesinde,ya da işe başlamadan önce temkinli olup,ayın daha olumlu bir arenaya geçmesini bekleyebilir ve yapacağın işe öyle başlayabilirsin..
(02-11-2010 01:23 PM)coolhandsome Yazılan: [ -> ]
(02-09-2010 10:35 PM)Daily Yazılan: [ -> ]
(02-09-2010 08:48 AM)coolhandsome Yazılan: [ -> ]AY DURAKLARI


28) ERREŞA : Koç burcunun 12. derecesinden başlar. Bu nokta Ay tarafından tetiklendiği zaman her türlü iş için olumlu etkiler yayacağı kabul ediliyordu. Tarım ekinlerin dikilmesi veya biçilmesi bahçe ve tüm bahçecilikle ilgili yapılan işlerde de iyi ürün alınırdı.

Oğuzhan Ceyhan

benim 15 derecede ayım var. kavuşum gibi değerlendirilebilir mi acaba?

Bu dereceler natal harita için değildir.Ay transitlerinde bir işe başlarken işin hayırlı olup olmayacağını ayın nerede konumlandığına bakarak öğrenebilirsin bu dereceler sayesinde,ya da işe başlamadan önce temkinli olup,ayın daha olumlu bir arenaya geçmesini bekleyebilir ve yapacağın işe öyle başlayabilirsin..

açıklama için teşekkür ediyorum..
Referans Adresler