Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: Jüpiter ve Çekim Yasası
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

aeon

(03-24-2012 09:34 PM)By Ceykp Yazılan: [ -> ]
(03-24-2012 09:14 PM)aslankral Yazılan: [ -> ]jüpiterim yengeçte ama 12.evde bi yandan yücelirken biyandanda düşüyor heralde


Tam tersi 12. ev balık evidir. Jüpiter bu evde iyi konumda sayılır.

Evler bakımından düşünürsek :

jüpiterin : - 9.ev - 12. ev - 4. ev de olumlu olması gerekir.


aslında tam olarak öyle değil ,
6 , 8 ve 12.evler hayata karşı duran evler olarak kabul ediliyor . buralara düşen gezegenler çeşitli sorunlara yol açabiliyor .

6.ev , klasik astrolojide köleler evi olarak tanımlanıyor. gerçekten , 6. evi dolu olan insanlar , başkalarına hizmet edebilecekleri sektörlerde çalışıyor , günlük işerde koşturuyor veya çeşitli hastalıklara ( özellikle alerjik ) sahip olabiliyor .

yine 12.eve düşen gezegenin kullanımı oldukça zor oluyor. kişi yalnızken veya inziva hayatı yaşıyorken bu gezegeni kullansa da , günlük hayatına yansımıyor. 12.ev kayıplar evidir. 12.ev hastaneleri hapsihaneleri ve huzrevlerini simgeler, kayıplarda bulunan ayrı bir dünya . 12.ev unutulmuş alandır ve sinastrilerde 12.evimizi uyaran insanlara karşı kendimizi savunmasız hissederiz ve bizim dahi unutabildiğimiz saklı alanı ortaya çıkardıkları çin sinirlenebiliriz.
örneğin ; 12.evde jupiteri olan bir insanın , maneviyat hayata bakış gibi alanlarda kendisini bulabilmesi yüksek bir farkındalığa bağlıdır. niye ? kayıplar evindeki gezegenin temsil ettiği konularda da kayıplar yaşarız. bunlar kadersel olaylardır.yahut bu kişi yüksek öğretimde zorlanabilir . ama bu pek çok konuyu kendi başınayken açığa çıkartması söz konusu olabilir.
veya 12.evde venüsü olan bir insanın ilişkileri kayıplara karışabilir .veya bu kişi platonik aşk yaşayabilir yahut reelde görmediği bir kişiyl ilişki kurabilir . dikkat eersen hep bir kayıplık var gezegen orada saklanmış ve temsil ettiği konularda saklanıyor ve yavaşça kayboluyor.
karmik astrolojide 12.evin önceki hayatla ilgili olduğu anlatılıyor ve satürn ve ay düğümleriyle birlikte , insanın karmik borçlarını ödemesinde etkili oluyormuş. neyse karışık karma işleri işte , konuyu dağıtmayım.

özellikle kadersel olarak kayıplık durumları 12.evde çok olur. gezegen sanki başka bir boyuttadır ve temsil ettiği konular gün ışığına çıkmak istemezler. çıkarlarsa sudan çıkmış balığa dönerler ( balığın evi ya ironi yaptım dil çýkarma )
son bir örnek vereyim ; dj ler veya uçak kulelerindeki görevlilerin bir çoğu incelense merkürleri 12.evde çıkar . 12.evdeki merkürleri yoluyla gizli bir dünyadan iletişim kuruyorlar.

son olarak 8.evde ölüm evidir. bu evde hayata karşısıdrı. buradaki gezegen hayata karşı çalışır ve 8.ev konularını kişini hayataında ön plana çıkartır. bu kişi sürekli krizler , miras ( ölülerin parları ) , metafizik konularıyla uğraşır veya bu olaylarla uğraşmasını sağlayan olaylarla karşılaşır.

özetle , 6 , 8 ve 12.evlere düşen gezegenler pek cıvıl cıvıl alanlar değildir verygood

bende bir zamanlar 12.evdeki jupiter ve venüsüm balıktaymışçasına seviniyordum , taki hakan kırkoğlunun iç açıcı yazılarıyla karşılaşana kadar ...

:D
(02-12-2011 02:03 AM)ginka Yazılan: [ -> ]jüpi olarak, katıksız istediğimde, bunu özellikle defterime yazdığımda, şükrettiğimde, olumsuz aklıma hiç bişey getirmeyip güvendiğimde bir çok şeyi elde ettim... çekim yasasını farkındalıkla hayatımda izlemek eğlenceli ve şaşırtıcı :D


haritanda jupiterin yerleşimi ne ginka..

ginka

(03-24-2012 11:33 PM)yadayy Yazılan: [ -> ]
(02-12-2011 02:03 AM)ginka Yazılan: [ -> ]jüpi olarak, katıksız istediğimde, bunu özellikle defterime yazdığımda, şükrettiğimde, olumsuz aklıma hiç bişey getirmeyip güvendiğimde bir çok şeyi elde ettim... çekim yasasını farkındalıkla hayatımda izlemek eğlenceli ve şaşırtıcı :D


haritanda jupiterin yerleşimi ne ginka..

12. evde ay ile kavuşumda , 5 gezegen 10. evde yayda, jüpiteryenim kısaca :D
12. ev inzivaya çekildiğimiz bölge bi nevi, yalnız kalmak, düşünmek yeniden doğmak bir ihtiyaç benim için...
çekim yasası için hayal kurmak çok önemlidir imajinasyon konusunda 12. ev jüpisi yarar getirebiliyor ama ben şahsen jüpimin 9, 5 yada 2, 3. evimde olmasını tercih ederdim :P
aeon'un açıklamalarıyla jüpiterimin düşüşte olduğunu öğrendim teşekkürler
zaten hayal ettiklerim elime pek geçmez

Presence

(03-25-2012 03:50 AM)gemini Yazılan: [ -> ]aeon'un açıklamalarıyla jüpiterimin düşüşte olduğunu öğrendim teşekkürler
zaten hayal ettiklerim elime pek geçmez

''zaten hayal ettiklerim elime pek geçmez''

bana öyle geliyor ki; bu yazıyı yazdıran ruh halinin sana zararı dokunuyor. yanılıyor ya da yanıltılıyor olabilirim ama kendini bu şekilde yönlendirme bence. ne hakkında neden böyle düşündüğünü ve detaylarını bilmiyorum. umarım ben de yanıltmıyorumdur seni.

ginka

(03-25-2012 01:31 PM)impromotive Yazılan: [ -> ]
(03-25-2012 03:50 AM)gemini Yazılan: [ -> ]aeon'un açıklamalarıyla jüpiterimin düşüşte olduğunu öğrendim teşekkürler
zaten hayal ettiklerim elime pek geçmez

''zaten hayal ettiklerim elime pek geçmez''

bana öyle geliyor ki; bu yazıyı yazdıran ruh halinin sana zararı dokunuyor. yanılıyor ya da yanıltılıyor olabilirim ama kendini bu şekilde yönlendirme bence. ne hakkında neden böyle düşündüğünü ve detaylarını bilmiyorum. umarım ben de yanıtmıyorumdur seni.

gemininin haritasında whole sign 'e göre saturn 12. evinde,
kimseye göstermediği dünyasında depresiflik verebilir bu durum...
çekim yasasında ise güç içten gelir.

Presence

ve mars-satürn kavuşumu ay ile kare açı yapıyor. bu açıyı depresif yapıyı tetikleyen bir faktör olarak alabiliriz değil mi?

ginka

(03-25-2012 01:37 PM)impromotive Yazılan: [ -> ]ve mars-satürn kavuşumu ay ile kare açı yapıyor. bu açıyı depresif yapıyı tetikleyen bir faktör olarak alabiliriz değil mi?

kesinlikle..
Alıntı:bende bir zamanlar 12.evdeki jupiter ve venüsüm balıktaymışçasına seviniyordum , taki hakan kırkoğlunun iç açıcı yazılarıyla karşılaşana kadar ...

Ya da şöyle diyelim.
Puanlamada Jüpiter'i 5 puan bulduk.
6. 8. 12. evlerin durumu malum. -1 puan verebiliriz.
Jüpiter=4
Ama aynı zamanda Jüpiter burada yücelimde.
Jüpiter=4+1=5


Yani Jüpiter aman aman bir etkiye sahip değil.9.evdeki gibi çalışmıyor.
Ama atıyorum 12.ev Venüs gibi dezavantaj da yaşamıyor.
Belki yanlış bir söz ama kötünün iyisi gibi birşey.acaba
impromotive ve ginka yorumlar için teşekkürler

impromotive öyle bir yorum yaptım çünkü gerçek olan bu, şöyle ki 28 yaşındayım bu yaşıma kadar tamam çok kötü bir hayatım olmadı ama böyle istedim de oldu dediğim olaylar da yok hayatımda.


diğer gezegenlerimin yorumlarına da gelince ay 8. ev hakikaten duygularım gömülü ve içte duygusal karmaşa bir çöküş halindeyim çoğunlukla(bu da marsa satrün kavumumun ay ıma karesinden), dışarıya ise tamamen başka

kendimi olumlu yöneltmeye çalışırım sürekli, hiç bir zaman istediklerimi elde edememektende sıkılmam, pes etmem biraz polyannayım yükselen yaydan ama yine de gerçek gerçektir
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
Referans Adresler