Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: Natal Ay'ımız: Yumuşak Tarafımızı Beslemek
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2
Natal Ay’ımız: Yumuşak Tarafımızı Beslemek

Bil Tierney

Güvenlik her burç için farklı anlamlar ifade etse de, doğum haritamızda Ay’ımızın bulunduğu burç (ve ev konumu) güvenlik ihtiyaçlarımızı doyurmak için izleyeceğimiz içgüdüsel yolları sembolize eder. Burada kişisel güvenliğimizi etkileyen dışsal durumlar açısından, nasıl fark etmeden o andaki ortama kendimizi ayarladığımızı anlatacağız. Bizim lunar (Ay’a özgü) doğamız atmosferi içimize çekip o anki dalgaları solumamıza yardımcı olur. Böyle bir alıcılık bizim ruh hallerimizi renklendirir ve kendimizi iyi hissetme duygumuzu değiştirir. Ay hayatta kalmamızı garantilemeye çalışan içimizdeki başlıca güçtür; oldukça yüksek bir koruyucu rol oynar.

Alışkanlık modellerimiz natal ayımızla bağlantılıdır. Burada, en azından, rahatlama ve dinlenme halinde veya yalnız ve mahremken nasıl davrandığımız görülür. Ay’ımızın bulunduğu burçla belirlenen davranışsal özellikler tereddütsüz, hiç düşünmeden, rutin olarak ifade edilir, çünkü bu karakteristik özelliklere (her ne kadar biraz –yine bu burçla belirlenen- aile koşullandırmaları ile bağlantılı olsa da) çocukluğumuzdan beri sahip olduğumuz için kendimizi evimizde gibi hissederiz. Fakat, hayata karşı bu kadar alışılagelmiş, değişmez reaksiyonlar gelişimimizin önlenmesi ile sonuçlanabilir. Güvenli ve aşina olana sıkıca tutunan lunar eğilimimiz eski modellerde sıkışıp kalmamıza ve gelecekte herhangi bir dinamik büyümenin engellenmesine sebep olur.

Aynı zamanda, içimizde “Ay’ın karanlık bir yanı”, yani psişemizde yerleşik olduğunu göremeyecek kadar kör veya savunmacı olduğumuz gölge özelliklerimiz de vardır. Böylece, bilinçsizce bütün arzu edilmeyen niteliklerimizi başkalarına transfer ederken, onları reddetmiş oluruz. (Bu, bizim değil, başkalarının sorun olduğunu hissettiğimiz zamanlardır). Yine de, bu gibi lunar gölge özelliklerimiz psikolojimizin büyük bir kısmını oluşturur, ve bu nedenle bunları başkalarına yansıtıp reddetmek yerine, bunlara sahip çıkıp uğraşmamız gerekir.

Ay’ımızın burcu, bu durumları önceden analiz edecek zamanımız olsa bile, etrafımızdaki her şeye nasıl alışageldiği şekilde tepki verdiğimizi açıklar. Burada bizim için çalışan koruyucu özel bir radar sistemi vardır. Bize akıl ve mantığımız değil, içten gelen bilgeliğimiz rehberlik eder ve bu bizim için daha iyi olabilir. İlk lunar izlenimlerimiz (Ay’ımızın yaptığı natal açılara bağlı olarak) genellikle oldukça anlaşılabilirdir. Her ne kadar kültürümüz duygusal zekamızın oynadığı rolü düşürüp akıl gücümüzü ön plana çıkarsa da, insanları okumakta ve insan doğası hakkında sandığımızdan daha zeki olma eğilimindeyiz.

Yaygın bir lunar zorluk, çoğunlukla hemen arkasından gelen mantığa uydurmayı değil, içgüdülerimize güvenip onları izlemeyi öğrenmektir. Fakat önce duygusal filtre sistemimizin düzgün çalıştığından emin olmamız gerekir (çünkü lunar yönümüz aynı zamanda güçlü ve mantıksız önyargılara da meyillidir).

Ay burcumuz, aynı burçta bulunan Güneş’in yaşam sırasında bilinçli olarak öğreneceklerini çoktan biliyor gözükür. Bu şu demektir; örneğin, Akrep’teki Ay daha ilk baştan Akrep enerjisini Akrep’teki Güneş’ten daha çok biliyordur; bu enerji daha evvelden yerleşmiş farkındalıktır- bilinen tanıdık bölgedir. Fakat neye göre? Birçok astrolog Ay burcumuzun özelliklerinde şimdiki reakarnasyonumuzu etkileyen geçmiş hayatların birleşiminin büyük rolü olduğunu iddia ediyor. Bununla birlikte, o burcun ifadesinin kör noktaları ve hatta korkuları, Ay’ımızın geçmişten taşıdığı yükler olabilir. Ancak genellikle Ay’ımız bildiğini şimdi bilir ve göz ardı edilemez.

İçgüdüler natal Ay’ımızın evinde bize yardım ederler. Bu yaşam süresinde iyiye doğru yol almak istiyorsak, burada duygularımızla temas içinde olmamız gerekir (söylemesi yapmasından daha kolay). Bu evle bağlantılı olaylar ve kişiler için koruyucu ve hatta takıntılı hissetme eğiliminde oluruz. Burada ki olaylar, daha iyiye ya da kötüye doğru, düğmemize basarlar. Bu evde ki iniş çıkışlarımız düzenli ritimler izlese de, lunar enerji dalgalanan enerji demektir (değişen fakat öngörülebilen okyanus dalgaları gibi). Hayatımızın bu bölümündeki gelgiti tatmin etmek için sürekli ruhsal ayarlamalar yapmamız gerekir. Ay’ımızın evinde arada sırada biraz tarafsızlık ve mesafe geliştirmeyi öğrenmek iyidir.

Ay’ımızın natal açıları hayatımızın daha kişisel boyutlarına işaret ederler. Diğer gezegenler Ay burcumuzun ifadesini kuvvetli bir şekilde değiştirebilirler. (Örneğin Ay/ Satürn açısı neşeli bir Yay burcu Ay’ın neşesini donuklaştırabilir, Ay/Jüpiter Oğlak Ay’ının daha rahat olmasına sebep olabilir). Açı yapan her bir gezegen kendi ihtiyaçlarının karşılanması için duygularımızı (Ay’ımızı) işin içine katmalıdır. Aksi taktirde, lunar yönümüz o gezegen tarafından sunulan deneyime kendini açmaz. Dolayısıya, duygusal akışımız o bölgede bloke olur.

Ay’ımızın aldığı önemli transitler, anlamlı büyüme ve uzun süreli endişelerin geride bırakılma zamanlarıdır. Bu transiti yapan gezegenler Neptün, Uranüs, Pluto olduğunda; hayat bize insanlara ve olaylara karşı alışkın olduğumuz yanıtlama şeklini bırakmamızı söyler. Gerilimli transitler duygusal isyanlar ve kendimizden emin olmadığımız, belirsiz ve dengesiz bir dönem yaratabilirler, fakat sonunda içeriye akan, bizi aydınlatacak olan enerjiyi kabullenmeyi öğreniriz ve ışığı görürüz. Bütün gezegenler içinde Ay geçmişini geleceğine teslim etmeye en gönülsüz gezegendir.

Uranüs transiti Ay'ımıza bizim gerçek renklerimizi göstermemize engel olan şeyleri bırakmamız, özgürlüğümüzü çalan veya ifademizi bastıran bazı insanları hayatımızdan çıkarmamız, bazı riskleri almamız için meydan okur. Neptün transiti bizi kımıldayamaz hale getiren korkularımızın çözülmesi, (kurban olma duygumuzu beslemek yerine) bizi yaralayanları bağışlamamız ve kalplerimizi büyük kişisel doyum rüyalarına açmamız için Ay'ımızı ikna eder. Pluto transiti Ay'ımızın duygusal çarpıklıklara ve çözülmemiş açlıklara dayanan hayallerini soyar, bizi her an incinebilir bırakır. Lakin Pluto'nun işi yenilemek ve yeniden canlandırmaktır ve burada duygusal ihtiyaçlarımız önceden fark edilmemiş gücün iç kaynaklarına hafifçe dokunulmasıyla gerçek güvenliği bulma şansını yakalar.

Her şey bir yana, Ay'ımızın natal burcunu ve ev pozisyonunu ve açılarını gözden kaçırmak bir hata olur. Çünkü mutluluk için gerçek şansımız Ay’ımızı ne kadar ustalıkla kabul edip beslediğimize ve iç dünyamızda iyi demirlemiş hissetmemiz için bizi ne kadar beslemesine izin verdiğimize bağlıdır.

Türkçesi: Ayşe Zaimoğlu
AY'IN HOROSKOPUNUZA ETKİLERİ VE ANLAMI

Günümüzde, en tutucu bilim adamının bile kabul ettiği gerçek Ay'ın Dünya üzerindeki etkisidir. Gel-git olaylarının yaratıcısı Ay denizler ve karalar üzerinde hareketlenmeye neden olur. Ay Dünya'nın olduğu kadar Dünyalıların da biyolojik dengesi üzerinde küçük oyunlar oynayabilir. Öyle ki kadınların özel günlerinden, algıladığımız manyetik enerjilere kadar hassaslığımızı etkiler.

Ortak kültür konumuz olan Deprem de bundan payına düşeni almaktadır. Ayın geçiş anında ve bazı burçlarda olması veya Dolunay hali depremi tetikleyen bir etki olarak görülebilir. Tarihteki en büyük deprem olan 1509 depremi de denizden gelmiş ve ancak açık denizlerde olabilen Tsunami oluşmuş. Bu da oldukça ilgi çeken bir durum yaratıyor.

Marifeti bunlarla bitmeyen Ay kişisel Horoskopları değerlendirirken bize bir çeşit rehber rolü oynar. Astrolojik açıdan, şuuraltı ve içgüdüler ile yola çıkıp, tavırları oluşturan kişiliğe kadar etkisi vardır. Burcunuz ve Yükselen dışında, özellikle Ay'ın hangi burç da olduğu ve açıları çok önemlidir. Örneğin, Ay Satürn arasında ki sert açılar kişiyi zorlayacak sınavlardan geçirebilir. Su gurubu burçlarda bulunan Ay ise kişiye sezgisel güçlerini kullanabilme potansiyeli verebilir.

Natal haritanızda bulunan Ay, henüz ortaya koyamadığınız yetenekleriniz hakkında bilgi verebilir. Bulunduğu ev ve burca bakılarak ne hissettiğinizi ve istediğinizi söylemek mümkündür. Burada ise Ay'ın hangi Burç da ne etkiler verdiğine kısa bir göz atalım.

AY KOÇ'TA:
Hareket özgürlüğü ister. Risk alır ve çatışmaya girer. Ebeveynlerden kolayca ayrılır. İnatçı ve aceleciliği ile dikkat çeker.

AY BOĞA'DA:
Sevgi için güven duymaya ihtiyacı vardır. Aileye ve köklerine bağlıdır. Zevk ve alışkanlıklarına düşkündür. Maddeye değer verir.

AY İKİZLER'DE:
Entelektüel tipleri işaret eder. Konuşma ve yazma yeteneği verir. İşinizi ve evinizi sıklıkla değiştirebilirsiniz. Girişkendir.

AY YENGEÇ'DE:
Duygusal bir koruyucudur. Başkalarına verici davranır. Bir çok şeyi söylenmeden hissedebilir. Sığınabileceği yuva ve kişiler arar.

AY ASLAN'DA:
Aşk ve sevgiye değer verir. Eğlence hayatından zevk alır. Yaratıcı konularda çalışmalar yapabilir. Önderlik alanında yeteneklidir.

AY BAŞAK'TA:
Entelektüel kişiliğe sahip. Düzenli ve titiz bir şekilde çalışır. İlişkilerinde akılcı davranmayı tercih eder. Sağlığına düşkün biridir.

AY TERAZİ'DE:
Dostluk ve ortaklık kurmak için ideal olabilirsiniz. Dinginlik sağlamak uğruna aşırı fedakarlık gösterebilir. Estetik duyguludur.

AY AKREP'TE:
Gizliliğe değer veren, bilimsel çalışmalara ilgi duyan biridir. İradelidir. Öfkelendiğinde sivri dilli bir olabilir. Ani hareket eder.

AY YAY'DA:
Özgürlük duygusu içinde yaşamak ister. Aceleci ve iyimserdir. Politik tutumları ile sosyal yaşantısı renklenebilir. Gerçekleri açıkça söyler.

AY OĞLAK'TA:
Varlıklı ve yetkili olmayı getirir. Ancak soğuk ve baskıcı yanını frenlemesi gerekir. Tutkulu davranır ve iyileri kıskanabilirsiniz.

AY KOVA'DA:
Mantıklı ve çevresini etkileyen tavırları vardır. Kısıtlamaya dayanamaz. Doğaüstülükle ilgilenir. Geleneklere başkaldırır.

AY BALIK'TA:
Duygusal ve hayalci olabilir. Gerçeklerden kaçarak problemleri büyütebilir. Şaşırtıcı ve beraber yaşanması güç biri olabilir.
--------------------------------------------------------------------------------
peki bir ay kovayı rahat hissettirmek adına neler yapabilirz ? çok merak ediyorum bneim ayım jüpiter ile kavuşumda uranüsümle de üçgen açı uranüsüm yay ay kovam merkürüm aslan zıt burçlar
Oo konu deşilmiş. Ay kova icin yardımcı olmak isterdim ancak yeterli bilgim yok sadece tek olumsuz yani biraz fazla zekiler. Araştırıyolar ve aşırı özgürlükçüler kısıtlamalara tahammülleri yok kendilerini kısıtlaymayacak şekilde olayları yönlendirmeliler bence.

Kendim icin de konuşayım. Ay oğlağın yumuşatılcak bir tarafı varsa oda hepsi. Ya bir kere taş kalpliyiz. Duygusuz. En kötüsü kıskancız. Harika öz eleştiri yapıyorum şuan ama cidden ay oğlaklar olarak böyleyiz iyiyi görüp hırslanırız. Çok fazla inanıyoruz bir işi yaparken.

Ayrıca bu forumda tek ay oğlak ben miyim yahu kimse destek vermiyor. Zaten şu hayatta kim bana garip geçmise sahip , çok acılar görüp sonradan başarmış , dimdik duran kim varsa ay burçları oğlak. Bence en önce öğrenmemiz gereken başarıya inancımız sonunda her şey olucak. Yumuşatmamız gereken şey ise duygular. Çok asabiyiz cidden taş kalpliyiz
(07-21-2016 04:35 PM)carmen Yazılan: [ -> ]peki bir ay kovayı rahat hissettirmek adına neler yapabilirz ? çok merak ediyorum bneim ayım jüpiter ile kavuşumda uranüsümle de üçgen açı uranüsüm yay ay kovam merkürüm aslan zıt burçlar

Ay kova olarak ele alamam ama normalde etrafında çok fazla kova olan bir terazi olarak meditasyon yapmanızı öneririm veya farklı frekanslardan müzikler dinlemenizi.528 Hz diye biliyorum,deneyin.

@Alejandro kardeşim kullanıcı adımdaki Kova'nın da ay burcu oğlak,onu uzun yıllardır tanıyan biri olarak şunu söyleyebilirim,aslında çok duygulu insanlarsınız,duygusuz denme kısmı abartı (Yaptığın açıları bilemem ama o aslında gizli duygusal ve olmadık yerlerde belli ediyor.) Hava etkisi haritasında yoğun ama gerçekten kıskanç biri ve Ay'ının etkisiyle sanırım bunu doğrudan ifade edemiyor,ne sevgisini ne kıskançlığını ne nefretini,Ay'ın etkisiyle sürünüp gidiyoruz işte,asabiyet eskiden çok yoktu ama son zamanlarda boyut atladı (Herhangi bir transit söz konusu mu bilemem ama annesini kaybetmenin psikolojisini yerle bir ettiği kesin.).Ama Ay Oğlaklar'ın sağlamcı tarafını severim,kimseyi riske atmayı sevmezler ve iyi bir aşık olamasalar da mükemmel arkadaşlar.
(07-22-2016 04:07 PM)libr(a)quarius95 Yazılan: [ -> ]
(07-21-2016 04:35 PM)carmen Yazılan: [ -> ]peki bir ay kovayı rahat hissettirmek adına neler yapabilirz ? çok merak ediyorum bneim ayım jüpiter ile kavuşumda uranüsümle de üçgen açı uranüsüm yay ay kovam merkürüm aslan zıt burçlar

Ay kova olarak ele alamam ama normalde etrafında çok fazla kova olan bir terazi olarak meditasyon yapmanızı öneririm veya farklı frekanslardan müzikler dinlemenizi.528 Hz diye biliyorum,deneyin.

@Alejandro kardeşim kullanıcı adımdaki Kova'nın da ay burcu oğlak,onu uzun yıllardır tanıyan biri olarak şunu söyleyebilirim,aslında çok duygulu insanlarsınız,duygusuz denme kısmı abartı (Yaptığın açıları bilemem ama o aslında gizli duygusal ve olmadık yerlerde belli ediyor.) Hava etkisi haritasında yoğun ama gerçekten kıskanç biri ve Ay'ının etkisiyle sanırım bunu doğrudan ifade edemiyor,ne sevgisini ne kıskançlığını ne nefretini,Ay'ın etkisiyle sürünüp gidiyoruz işte,asabiyet eskiden çok yoktu ama son zamanlarda boyut atladı (Herhangi bir transit söz konusu mu bilemem ama annesini kaybetmenin psikolojisini yerle bir ettiği kesin.).Ama Ay Oğlaklar'ın sağlamcı tarafını severim,kimseyi riske atmayı sevmezler ve iyi bir aşık olamasalar da mükemmel arkadaşlar.

Binatural müzikler miydi bende dinliyorum bazen beyine önemli sinyaller gönderiyor. İşe yarıyor tarafımca denenmiştir. Alfa dalgaları veya müzikleri de deniyor

Ay oğlak duygusuzdur(yalan) . Ben 7 saat kesintisiz ağladığımı biliyorum gece boyu uykular girmedi evet. Çok büyük acılar cekiyor insan o yüzden artık kalbi taşlaşmış oluyoruz. Bu konuda bir sürü ay oğlak tanımadım kendimden biliyorm. Güneş ay karesi dışında ay açılarım çok gümbür gümbür değil mc ye sekstil var bu iyi bir şey sanırım.

Annesini kaybetmesine çok üzüldüm ama şaşırmadım. Ay erkekde anneyi temsil eder zor bir açısı var sa da annesini kaybedebilir ki ay sevmediği oğlak burcunda olunca kişinin annesiyle sınanması söz konusu olabiliyor. Benimde annem kalp riski ve şeker hastası. Açıkcası kaybetme riskiyle bende karşı karşıyayım. Ay oğlaklar çok acı çekiyorlar küçük yaşta sorumluluk alıyorlar bu tanıdığım ay oğlaklarda hiç şaşmadı. Toplasam 4 tane zaten çevremde pek ay oğlak yok. Ben şöyle özetleyebilirim. Ay akrepte kişiye zarar veriyor ve gerçekten kötü biri yapıyorsa ay oğlak nötr yani akrepte zararlı oğlakta ay çalışmıyor :(
Sen çok yaşa Lionhearthed valla forumda böyle bir konu varmı onu bile bilmiyordum. Çok iyi bilgiler teşekkürler
(07-22-2016 11:15 PM)Alejandro Yazılan: [ -> ]
(07-22-2016 04:07 PM)libr(a)quarius95 Yazılan: [ -> ]
(07-21-2016 04:35 PM)carmen Yazılan: [ -> ]peki bir ay kovayı rahat hissettirmek adına neler yapabilirz ? çok merak ediyorum bneim ayım jüpiter ile kavuşumda uranüsümle de üçgen açı uranüsüm yay ay kovam merkürüm aslan zıt burçlar

Ay kova olarak ele alamam ama normalde etrafında çok fazla kova olan bir terazi olarak meditasyon yapmanızı öneririm veya farklı frekanslardan müzikler dinlemenizi.528 Hz diye biliyorum,deneyin.

@Alejandro kardeşim kullanıcı adımdaki Kova'nın da ay burcu oğlak,onu uzun yıllardır tanıyan biri olarak şunu söyleyebilirim,aslında çok duygulu insanlarsınız,duygusuz denme kısmı abartı (Yaptığın açıları bilemem ama o aslında gizli duygusal ve olmadık yerlerde belli ediyor.) Hava etkisi haritasında yoğun ama gerçekten kıskanç biri ve Ay'ının etkisiyle sanırım bunu doğrudan ifade edemiyor,ne sevgisini ne kıskançlığını ne nefretini,Ay'ın etkisiyle sürünüp gidiyoruz işte,asabiyet eskiden çok yoktu ama son zamanlarda boyut atladı (Herhangi bir transit söz konusu mu bilemem ama annesini kaybetmenin psikolojisini yerle bir ettiği kesin.).Ama Ay Oğlaklar'ın sağlamcı tarafını severim,kimseyi riske atmayı sevmezler ve iyi bir aşık olamasalar da mükemmel arkadaşlar.

Binatural müzikler miydi bende dinliyorum bazen beyine önemli sinyaller gönderiyor. İşe yarıyor tarafımca denenmiştir. Alfa dalgaları veya müzikleri de deniyor

Ay oğlak duygusuzdur(yalan) . Ben 7 saat kesintisiz ağladığımı biliyorum gece boyu uykular girmedi evet. Çok büyük acılar cekiyor insan o yüzden artık kalbi taşlaşmış oluyoruz. Bu konuda bir sürü ay oğlak tanımadım kendimden biliyorm. Güneş ay karesi dışında ay açılarım çok gümbür gümbür değil mc ye sekstil var bu iyi bir şey sanırım.

Annesini kaybetmesine çok üzüldüm ama şaşırmadım. Ay erkekde anneyi temsil eder zor bir açısı var sa da annesini kaybedebilir ki ay sevmediği oğlak burcunda olunca kişinin annesiyle sınanması söz konusu olabiliyor. Benimde annem kalp riski ve şeker hastası. Açıkcası kaybetme riskiyle bende karşı karşıyayım. Ay oğlaklar çok acı çekiyorlar küçük yaşta sorumluluk alıyorlar bu tanıdığım ay oğlaklarda hiç şaşmadı. Toplasam 4 tane zaten çevremde pek ay oğlak yok. Ben şöyle özetleyebilirim. Ay akrepte kişiye zarar veriyor ve gerçekten kötü biri yapıyorsa ay oğlak nötr yani akrepte zararlı oğlakta ay çalışmıyor :(

Allah korusun kuzum benim ya,onunla kendini kıyaslama,onun yaşı senden çok daha büyük,yani erken kayıp sayılmaz ama babasını biraz erken kaybetti (yine bayağı büyük bir yaştı sana göre).Anneciğine iyi bak,eminim o da sen ve varsa kardeşlerin için kendine iyi bakacaktır,evet kaderimizin bazı şifreleri haritamızda var ama ölümün olduğuna inanmıyorum,kendimizin veya çok sevdiklerimizin ne zaman öleceğini bilsek inan yaşayamazdık.Şeker hastalığını bu yaşımda bir dönem ben de yaşadım (insülin direncinin düşmesiyle geçti ama arada yükseldiğini hisseder gibiyim ve şeker insan kendine düzenli baktığında uzunca yıllar yaşama imkan veren bir şey.Keza kalpte öyle).Ay oğlaklar iyidir ama onlara tek tavsiyem realizm çatısı altında kendilerini hep kötüsüne hazırlamamaları,Sevgili Kova'da çok yapar,duyguları farklıdır mantık der kırıcı olmaya gider,hayatı kendinize zehir etmeyiniz gülücük
Ben kaybetmekle barışalı 1-2 ay felan oldu :D en kötüsünü göreceğimi bilerek yaşıyorım en azından hayatım mükemmel olucak gülücük
çok teşekkür ederim çoğu özelliği barındırıyorum aslında özelliklere bakmıştım yumuşatma amaçlı neler yapabilirim diye sormuştum çünkü ay burcumuzu yaşamazsak ihtiyaçlarını karşılamazsak eksik kalabiliriz diye birşeyler okumuştum ve merak ettim bir ay kovası neler yapabilmeli kendini dengede tutma adına...bir kovanın sevdiği şeyleri mi yapmalı o amaçla sordum hazır yorumlara da bakıcam ama. mesela bir ay kovası kalabalığı sevse de yalnızlık ihtiyacı karşılanmadığı takdirde huzursuz olabiliyomuş vs.
Sayfalar: 1 2
Referans Adresler