Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: Plüto ve Ayıklama
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3
Plüto ve Ayıklama

Astrolojide Plütoyu ölümle özdeşleştiririz.. Çünkü Plüto ölüm gibi soğuk bir konuyu bir cerrah soğukkanlılığıyla ele alır.. Bir cerrah kangren olmuş bir bacağın kesilmesine karar verdiğinde bu duruma duygusallıkla bakmayacaktır çünkü ona göre bacak çürümüştür ve vücuttan ayıklanması gerekir. Eğer bu ayıklama işlemi gerçekleşmezse hastanın hayatı tehlikeye girecektir.

İşte bir yıldız haritasındaki Plütonun çalışma yöntemi o cerraha benzemektedir. Yıldız haritanızda gizlenmiş bir röntgen cihazıyla , biyolojik yapınızdaki + ruhunuzdaki + psikolojik dünyanızdaki + sosyal dünyanızdaki + duygusal dünyanızdaki çürüyen ne varsa onların içine nüfuz ederek ayıklanması gerekenleri ortaya çıkaran ve gerekli ameliyatı yapan bir cerrahtır Plüto..

Siz ona yer altı tanrısı dendiğine bakmayın.. O , vücudumuzun + duygusal-psikolojik-manevi dünyalarımızın ve hatta sosyal dünyamızın alt katmanlarında çalışan ve dolayısıyla yer üstündekilerin pek göremediği bir enerjiye işaret eder.. O enerjinin rengi koyu bir karanlığı temsil eden Siyahtır.. Bu yüzden cenazelerde siyahlara bürünür insanlar..

Bu siyah giyimli cerrah , yıldız haritanızın hangi noktalarıyla temas ediyorsa tıpkı yer altında petrol arayan makinalarda olduğu gibi , o bölgeyi delik deşik ediyor , bölgenin derinlerine nüfuz ediyor ve o bölgeye ait çürüme raporları sunuyor gibidir.. Zaten petrolde milyonlarca yıl önce yaşamış canlıların çürümüş halinden başka bir şey değilmidir..
Bakınız vikipedia sitesinde petrol hakkında ne yazıyor ‘Yüz milyonlarca yıl önce, denizlerde yaşayan ya da suların denizlere sürüklediği hayvan ve bitki kalıntıları anaeroabik bir ortamda, gerekli şartlar altında (ısı basınç ve mikroorganizmaların etkisiyle), ham petrole benzer kerojeni meydana getirmiştir’

Ne ilginçtir Plüto milyonlarca yıl önce o canlıların bedensel hayatlarının yavaşça çürümesini , sonra bu dünyadan ayıklanmasına , sonra çook uzun bir süre yeraltında dönüşüme uğramalarına ve günümüz insanının en önemli enerji kaynaklarından biri olmasına ve hatta petrol yüzünden çıkan mücadelelerde bugüne ait başka binlerce canlının bedensel hayatının sonuna işaret eden , yaşam-ölüm ve ikisi arasındaki dönüşümleri sembolize eden bir siyah enerjidir..

Bu arayışlar ve ayıklama süreci sessiz ve derinden yapılacağı için bazen ruhumuz bile duymayacaktır ve kendi Siyah enerjimizin varlığından bihaber yaşar gideriz hatta bilim dünyası o siyah noktacığı dikkate almayıp gezegen yerine bile koymayacaktır ki aslında onunda istediği budur..

Natal yada Transit Plüto Güneşinizle temas ediyorsa ; gurur duyduğunuz bazı şeylerin çürüyüp hayatınızdan ayıklandığını görebilirsiniz. Örneğin çocukluğunuzda güçlü bir kahraman olarak algıladığınız babanızın pekte hoş olmayan başka gerçeklerini zamanla görüp , babayla olan bağınız Plüto tarafından sondajlanacaktır. Güneşin ifadelerinden biri kişiliktir ve buraya dokunan Plüto , çürümeye yüz tutmuş bazı özellikleri hayatınızdan ayıklamaya işaret eder. Bu cerrahi kişilik ameliyatı nihayetinde size Güçlü ve Karizmatik bir kişilik katma gayesi taşır. Tabii Güç ve Karizma için çürümekte olanı hayatınızdan ayıklama iradesini göstermeniz lazımdır.

Natal yada Transit Plüto Ay burcunuzla temas ediyorsa ; geçmişinizle alakalı sondajlama deneyimlersiniz. Geçmişe ait çürümüş fosil hatıraları bugün iyiliğiniz için ayıklamanız ve geçmişle alakalı konularda dönüşüm yaşamanız mesajı gizlidir.
Ay burcunuzun ifadelerinden biri alışkanlıklardır. Size kolay gelen aşina olduğunuz kaçış mağaranızdır Ay. Eğer alışkanlıklarınız hayatınızı olumlu yönde destekliyorsa ve size istediğiniz hayat kalitesini sunuyorsa problem yoktur lakin eğer alışkanlıklarınızdan bazıları sizi baltalıyorsa , isteklerinizin önünü kesiyorsa bu çürümüş alışkanlık dallarını budamanızı işaret eder Plütonun Ay teması.

Natal yada Transit Plüto Merkürle temas ediyorsa ; çürümüş bir takım düşüncelere sabit fikirlilikle saplanıp kalma olasılığına dikkat etmeniz gerekebilir ki Plüto bu yönde sondajlama yapacaktır. Siz o çürümüş bazı düşünceleri hayatınızdan ayıklamadıkça , Plütonun gölgelerini deneyimleme ihtimali orada size yakın şekilde duracaktır.
Merkürün ifadelerinden biri iletişim konusudur ve Plütonun burayı sondajlaması , iletişim arenasında bazı ayıklamalar yapmanıza işaret edebilir.
Merkürün bir diğer ifadesi olan merak dürtüsü , Plüto bağlantısıyla birlikte derin-soyut-gizemli-ölmü ve ötesi gibi metafizik konulara doğru yönelir ve bu konularda sondajlama yapar. Plüto konsantrasyonu bilinmeyeni çözmek doğrultusunda çalışabilir ki bazen sakıncalı konuları fazlaca merak etmek riski , bu tür meraklarınızı hayatınızdan ayıklamanız gizli mesajını içermektedir.

Natal yada Transit Plüto Venüsle temas ediyorsa ; ilişkiler arenasında ayıklama yapmanıza işaret eder. Bu bazen mecut yolunda gitmeyen bir ilişkinin ayıklanması yani o kişiden ayrılma ( hatta belki o kişinin ölümü ) şeklinde denyimlenirken , bazen de sadece içsel olarak sizin ilişkiden beklentilerinize ve sevginizi ifade etmek konusunda ki tutumlarınızı içeren bir tür ayıklama olur. İlişkiler arenasında bazı davranışlarınız sizi baltalayıp insanları sizden uzaklaştırıyorsa , bu konuda Plütonun sondajlama çalışmalarına kulak vermeniz ve bir takım baltalayıcı davranışlarınızı hayatınızdan ayıklamanız doğru olabilir.
Venüsün ifadelerinden biri güzellik kavramıdır. Venüs-Plüto bağlantısı olan bir kadın , güzellik konusuyla alakalı bir tür dönüşüm yaşayabilir örneğin bir zamanlar çirkin ördek yavrusuyken ilerleyen yıllarda seksi bir afet olabilir.
Venüs-Plüto bağlantısı olan bir erkek , kadında aradığı güzellik kriterleri konusunda o dönüşümü yaşayabilir.

Natal yada Transit Plüto Marsla temas ediyorsa ; dinamik enerjinizi hangi yönde kullandığınıza dair bir tür ayıklama deneyimleyebilirsiniz. Plüto konsantrasyonu vücutta Marsa özgü kan değerlerine ve kaslara yönelebilmektedir. Dolayısıyla kişiye irade katan bir potansiyeldir. Plüto bu irade ve salt enerjiyi sondajlamaktadır. Örneğin size zarar veren ( ya da zarar vermese de yararı dokunmayan ) bir takım hevesleriniz vars ki Mars heveslerle alakalıdır , bunları ayıklamanıza dair gizli mesaja kulak vermeniz gerekebilir.
Marsın ifadelerinden bir diğeri hareket ve eylemdir ve Plütonun bu alanda girişimci yönünüzü sondajlayıp , eyleme geçme hünerinize dair bir takım ayıklamalar yapmanıza da işaret edebilir.

Natal yada Transit Plüto Jüpiterle temas ediyorsa ; inançlarınız konusunda ayıklama deneyimleyebilirsiniz. İnançlar konusunda bir zamanlar fanatiklik yaşayabilir ve sonraları çürümüş bazı inanç kalıplarını hayatınızdan ayıklama yapabilirsiniz.
Jüpiterin ifadelerinden biri para ve zenginlik konusudur. Bu konuda sizi baltalayan bir takım davranışlarınızı ayıklamanız halinde zenginlik adına sondajlama yapacak olan Plütoyu verimli kullanabilirsiniz.

Natal yada Transit Plüto Satürnle temas ediyorsa ; korkularınızla alakalı ayıklama deneyimleyebilirsiniz. Herşeyi kontrol edemeyeceğinizi farketmek ve tabii hazmetmek bu satürn-plüto ayıklamasını yapmanız için size katkı sağlayabilir. Sizi baltalayan bazı paranoya düşüncelerini hayatınızdan ayıklamanız gerekebilir.
Satürnün ifadelerinden bir diğeri toplumsal statü / başarı arenasıdır. Bu arenada sizi baltalayan bir takım davranışları ayıklayarak , toplum içinde güçlü bir statü oluşturmak konusunda Plüto sondajlamasını verimli olarak kullanabilirsiniz.

Plüto ve Ayıklama konusunda doğru sorular :

Doğum haritanızda dinamik Plüto bağlantıları olan biriyseniz ya da Transit Plüto böyle bir bağlantı yapıyorsa , bağlantı yaptığı o gezegen konularıyla alakalı şöyle bir sorgulamak yapmak verimli olabilir

* Hayatımın bu alanında (güneş,ay,merkür,venüs,mars,jüpiter,satürn) beni baltalayan düşünce ve davranış kalıplarım var mı , varsa bunlar neler ?

* Beni baltalayan bu davranış kalıplarını hayatımdan ayıklamayı göze alabiliyor muyum , göze almalı mıyım ?

* Bu ayıklamayı nasıl yapabilirim ?

aeon

Alıntı:Doğum haritamda 3. evde Pluton var.Ergenlik çağımda ise 4. evimde Pluto transiti yaşadım.O dönemden kalan aslında yeni yeni farketmeye başladıığım şey ailemdeki bazı insanlara duyduğum nefret.Onları hayatımda hayatımda hiçbir şekilde görmeye tahammül edemiyorum.(Yüzlerini görmeye tahammül edemiyorum doğrusu).Plutoyu psikolojik travmalarla özdeşleştirebiliriz diye düşünüyorum.Baba tarafım Plutonu (ve Satürnü) güçlü bir aile.Ailedeki hemen hemen her bireyin haritasında Ay ve/veya Güneşin Plutonla açısı var

haritamda ,merkür -pluto karesi , 3.ev yöneticisi olan ayın da plutoyla karesi var. (merkür-pluto-ay t kare )
komşu ve akrabalarımı sevmem.yolda görmezden gelip selam vermediğim çok olmuştur.bayramdan bayrama zoraki görüyorum.
Pluto,nun doğumda bulunduğu alanda ve transitte bulunduğu alanda sürdürdüğü sondaj çalışmalarında ayıkladığı atıkların yanısıra derinliklerde rastladığı,bulduğu kimi cevherleri de (gömülü kalmış yetenekler vb-- elmas, altın değerinde ve kişinin kendi bilinciyle farkına varamadığı) yüzeye çıkarması oldukça enteresandır

Fiziksel planda,

organik olan herşey öncelikle canlıdır..yani yaşamı olan varlıklar, ağaç,çiçek,hayvan vb
bunların toprak katmanlarının altında çeşitli etkilerle basınç ısı vb fosilleşmesi,çürümesi orada petrol bulunduğuna işaret eder ama başka birşeye daha işaret eder o bölgede daha önceden yaşam olduğuna!! kutuplara yakın kimi bölgelerde (şuan hiçbir surette yaşam bulunmayan bölgeler) buzulların altında rastlanan petrol, oralarda daha önceden yaşam bulunduğuna delildir..dünyanın kutup değiştireceğine ilişkin söylenen (2012 vb) iddia edilenlerin bu anlamda sorgulanması gerekebilir

Kaktüs

\'Yıldırım\' pid=\'80786\' dateline=\'1272335306\ Yazılan:Plüto ve Ayıklama

Yıldız haritanızda ( yada Transit konumunda ) Plüto ,

- eğer ikizler-merkür-3.ev enerjileriyle temas ediyorsa , vücudunuzda sinir sisteminizde ve ellerinizde ve ağzınızda + düşüncelerinizde ve sözlerinizde + sosyal açıdan yakın çevrenizde kardeş ve komşularınızda petrol aramaları ( derinlerde çürümekte olanları yüzeye çıkarmak ) yapmaktadır ve bu alanlarda ayıklama işlemi yapmaktadır. ( ölüm , ayrılık , bir şeyden kopma , vazgeçme vb.gibi )

eğer yengeç-Ay-4.ev enerjileriyle temas ediyorsa , vücudunuzda hormonlarınızda + duygularınızda ve alışkanlıklarınızda + bilinçaltınızda + sosyal açıdan anneniz , eviniz , aileniz , vatanınızla ilgili petrol aramaları ve ayıklama işlemi yapmaktadır.

Yıldırım

Şahane bir yazı.Teşekkürler yıldırım.Çok anlaşılır bir hale getirmiş plütoyu... Ama anlamak iyimi oldu bilmiyorum gerçek acıtıyor,Hele bu gerçeği pluto söylüyorsa. Benim pluto 5.ev akrepte geri gidiyor. Bir türlü içimdeki gerçek beni bu dunyaya çıkaramadığımı duşunuyorum (sontaj çalışmaları devam ediyor gülücük ) Hadi onuda geçtim başedebilirim fakat beni endişelendiren konu 5.evin çocuklarıda yonetiyor olması. (( derinlerde çürümekte olanları yüzeye çıkarmak ) yapmaktadır ve bu alanlarda ayıklama işlemi yapmaktadır. ( ölüm , ayrılık , bir şeyden kopma , vazgeçme vb.gibi) Bildiğimiz pluto 5.evde yorumlarından ziyade Yukarıdaki yazı tadında, bu konuda bilgisini paylaşıcak arkadaş varsa sevinirim.

aeon

geri gitmesini önemsemenize gerek yok.
5.ev aslan burcunun evidir.hayattan keyf alma, aşkın yaşanması , çocuklar ,sahne ve kumarla ilgilidir.
pluto ve akrep bulşunduğu evde derinleştirir ,siyah beyaz görürr.kişi aşkı tutkulu yaşar , hayattan keyf aldığı şeyler ya hep ya hiç tadında olur.mesela tutkulu bir kumarbaz olabilir.
ayrıca ,plutonun olduğu yer , kişinin krizleri deneyimleyeceği alandır.
mesela çok berbat yazmak istemem ama çocuğun kaybını ve böylece kişinin yaşayabileceği krizleri anlatabilir.pluto 5.evde sahnede olmaz, sahneyi gizliden yönetmek ister.kişi yaratıcılık gerektiren işlerde plutonik temaları kullanabilir.borno siyah veya kırmızı renklerle , derin temalar vs .
ancak , bu yazdıklarım genel pluto 5.evdir.zira haritanızda satürnde 5.eve konumlanmış.

aeon

tiyatral için ;

11.ev arkadaş gruplarını anlatır.fikirlerin paylaşıldığı dava arkadaşlığı desek daha uygun olur.

doğal olarak arkadaş gruplarnı anlatacağından . pluto ve akrebe özgü konualr olacaktır.gruptaki kişiler arasında derin bağlar , grupta sürekli cinselliğin konuşulması durumu :D olabilir.keza ,sen de dönüşüm ve kriz alanı olarak 11.evi deneyimleyeceksin.mesela bambaşka bir arkadaş ortamı kurmak isteyebilirsin.arkadaş ortamında güç sahibi olmak , seni değiştirip dönüştürecek arkadaş ve umutlara sahip olmak gibi..

satürnün burada oluşu ise arkadaşlık (grup arkadaşlığı ) , umutlar konusunda kısıtlama yaşayabileceğini veya böyle ortamlarda kendinden yaşça büyük kişilerin bulunacağını anlatabilir.
Pluto 3. evde ve terazide ... 2009 dan beri bu yana baslayan ve süregelen degisimler.. sinir sistemimdeki kriz deneyimim... aklimi kaybediyorum sanmistim, daha cok neler oluyor bana sorgusu.... Kardeslerin bir anda uzaklasmasi, belkide süregelen ve varolan bir uzaklasma ama ufacik bir sözümle herkesin sözlerle üzerime yürüyor hissi... yakin cevredeki insanlara tahammülsüzlük... Sanirim Plutonun oglaga gecmesiyle ve 5. evimden transit yapmasiyla... gün yüzüne cikan nefret...

Evli oldugum kisinin pluto ve satürnü 11. evde... hic bir tane bile samimi arkadasi yok... ve genelde is arkadaslari, ailevi sorunlarini, arayip dertlerini plutonik olaylari anlatirlar... güc sorunu yasayanlari cekiyor sanirim....
Plüto ve Ayıklama adlı yazıyı düzenleyip bazı ilaveler yaparak ilerleyen dakikalarda bloğa ekleyeceğim.

Kaktüs

pluto 6.evimde neptunumun uzerinde geziniyor. Cidde mide sorunlarım var şu sıra. Yaptırmadığım tahlil hemen hemen kalmadı. Doktorun dediği beslenme ve stres. Bir suru yeme yasaği, 4 ay ilaç kullanımı. Doktor çok net ifade etti sen bir mide hastasısın omur boyu yediklerine dikkat ediceksin.
Bu yazı başlığını gorunce plutonun dayatma ve yasaklarını, en ince ayrıntısına kadar inmesini daha iyi anlıyorum.
Hepsine tamamda Benim gibi tiryakiye Çay yasağı konurmu bee
(01-12-2012 05:13 PM)Kaktüs Yazılan: [ -> ]pluto 6.evimde neptunumun uzerinde geziniyor. Cidde mide sorunlarım var şu sıra. Yaptırmadığım tahlil hemen hemen kalmadı. Doktorun dediği beslenme ve stres. Bir suru yeme yasaği, 4 ay ilaç kullanımı. Doktor çok net ifade etti sen bir mide hastasısın omur boyu yediklerine dikkat ediceksin.
Bu yazı başlığını gorunce plutonun dayatma ve yasaklarını, en ince ayrıntısına kadar inmesini daha iyi anlıyorum.
Hepsine tamamda Benim gibi tiryakiye Çay yasağı konurmu bee

Dün akşam yazdığım Doğum Haritasının İşaret Levhaları adlı yazıda mide rahatsızlıkları için Ay-Mars sert açılarının gösterge olduğu bilgisi vardı.

Ay-Mars zıt açısına sahipsin. Dediğin gibi çay yasağı ciddi bir konu bence de gülücük

Çok geçmiş olsun verygood
Sayfalar: 1 2 3
Referans Adresler