Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: Gücün Karanlık Tarafı : Yengeç
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3 4
Yengeç'in karanlık tarafı elbette ki şefkat ve besleme yetenekleriyle alakalıdır. Ben bunu Yahudi Anne sendromu olarak adlandırıyorum. Bu durum siz birini korumaya, iyileştirmeye ve beslemeye çalışırken ona bağlanmanızla oluşur. Bunu, aşırı korumacılık ve suçluluk duygusunun karışımının yarattığı bağımlılık olarak tarif edebiliriz. Bu karanlık tarafa bir örnek şöyle olabilir, diyelim bir hemşire hastasına aşık olur ve onun iyileşip hastaneden taburcu olmasını istemez, çünkü taburcu olursa onu terk edecektir. Yengeç, karşıdan karşıya geçmek istemeyen yaşlı hanımları, sırf kendini iyi hissetmek için, bunu yapmaya zorlamaması gerektiğini öğrenmek zorundadır.

Yengeç'te var olan başka bir şey pasif saldırganlıktır. Tıpkı başkalarının kabuğunda yaşayan Yengeç gibi, yan yan yürümeye eğilimlidirler. Neye ihtiyaçları olduğunu bize anlatmak yerine, ne istediklerini bize hissettirirler. Hepimiz onlar kadar ruhsal olamayız, bu yüzden de ne istediklerini telepatik olarak talep etme gibi umutu-suz bir görevle baş başa bırakılırız. Ve eğer tahmin edemezsek, kabuklarına çekilirler ve kendimizi kötü hissetmemize neden olurlar.


---Alıntı yaptım, Gahl Sasson'un Işığın 12 Krallığı adlı kitabından.

Venüs

Rep hakkım kalmamış yoksa replerimin çoğunu toplayacaktınız, olsun verdiklerime sayın..gözkýrpma Ancak yengeç yorumu da harika, kızım öyledir, ne istediğini hep sezmemi bekler, kabuğuna çekildimi de beni çılgına çevirir..gülücük

melis_bk

(08-23-2010 05:15 AM)Sniper Yazılan: [ -> ]Yengecin bir diğer gölge huyu da; sevdikleri için sevip sevmemek gibi bi durumu olmadığı insanlara kötülük yapması düşmanca davranmasıdır. bizzat gözlemliyorum. bana göre en gölgeli burç Yengeç, gerçi en gölgeli demek de yanlış =)) ayrıca, sinsilik de kanlarında var bu Yengeçlerin. bunları yazıyorum ama benim de Marsım Yengeç; pasif saldırgan :( :D aynı zamanda duygu sömürüsü alanında üstlerine tanımam =) özellikle de Ay Yengeçler simdi-kızdım

Ay yengeclerini güveç yapalım derneği kuralım ayol dansy
Kendimden yola çıkarak, belki de faydası olur diyerekten, kendimle ilgili olumsuz yönlerimi paylaşmak istedim. Umarım faydası olur...

Öncelikle pasif tutuma değinmek istiyorum. Bu kendimde ve yengeçlerin çoğunda gözlemlediğim bir olay. Örneğin ilgi beklersiniz sevdiklerinizden, çocuk gibi apayrı sorunlar çıkartabilirsiniz. Karşı tarafa ne istediğinizi söylemeden, onun sizi anlamasını beklemekte olabilirsiniz. Bu sadece sevgili ilişkilerinde değil, aile veya arkadaşlık ilişkilerinde de böyledir. Hatta bazen bu pasiflik sevdiğini söylememeye kadar varabilir. Hep karşı tarafın sizi anlaması beklenebilir. Direkt olma yoluna gidilmez. Mesela kardeşime aşırı düşkünümdür ve onu aşırı derecede severim; ama bunu asla ona söylemem. Onun bunu anlamasını beklerim; ama aslan olan kardeşim bu durumu anlamaz ve bana sürekli kızar. Halbuki farkında olmadığı şey, onun için her şeyimi feda edebilecek durumda olmam.

Diğer bir husus ise, bizlerin kendi içinde de çelişen bir durumdur. Hem yanlız kalmak isteriz hem de yanlız kalmamak. Ben gidiyorum diyen bir Yengeç, söylediği kişiye aslında şunu diyordur:
Ben bir süre yanlız kalacağım; ama beni sakın yanlız bırakma. Bu çok barizdir. Bunu diyen herkesi kendi gibi sandığından, karşı taraf için can sıkıcı olabilir. Kendi adıma, bu özelliğimi bildiğim ve üstesinden kendimce gelmeye çalıştığım için, çok da bariz olduğunu söyleyemeyeceğim. Başkalarını rahat bırakmayı öğrenilebiliyor olsak da, duygusal açıdan doyum istemeyi öğrenmek çok zor oluyor bizler açısından. Eğer Yengeç'in bulunduğu çevre onu reel hayata bağlayamıyorsa, veya o yönde tecrübeler yaşatamıyorsa, onun duygu dünyasında kalıp, silinip gitmesi muhtemeldir. Hatta şahsen ben, Yengeç'in kabuğundan çıkaracak en önemli kişiliklerin, Koç, Aslan gibi burçlar olduğunu düşünüyorum ne kadar zıt gibi görünselerde. Çünkü onlar, ateş grubu olduğundan, bir nevi hayat kaynağıdır.
siz yengeçleri anlıyorum bi ay balığı olarak gülücük sevginizi belli etmeyişiniz karşı taraftan anlayış beklemenizden kaynaklandığı durumda çok hassas olabiliyosunuz. sadık olduğunuz için insanlardanda onlara karşı olduğunuz gibi sadık ve anlayışlı olmalarını bekliyosunuz.öğrenmeniz gereken şey bence burda.insanları kendi hallerine bırakın.birisini seviyosanız bu karşılıksız bi sevgidir.çünkü onu o olduğu için seversiniz.terazi burcu mesela iyi bi örnek.insanları kırmayı gerçekten istemez insanlara karşı gerçekten hassastır ama arkadaşları konusunda seçici olurlar.kovalarla iyi anlaşırlar ve kovalar da bağlanmak istemezler ama onlar da çok insancıl iyi niyetlidirler.böylece iki taraf birbirini rahat bıraktığı için çok iyi anlaşırlar.hem sevgiyi aşırı belli etmek"bak ben sana değer veriyorum sen de beni anla"gibisinden, veya içine gömüpde karşı taraftan sezmesini beklemek onları baskı altında bırakır.yani niyetinizi anlamadılarsa o ayrı tabi.ama karşı tarafta sizden sevgi alınca buna sevgiyle karşılık verecekse "örneğin çocuklar öyledir" o zaman hissetmelerini beklemek bence manasız

kardeşlerimin ikisi yükselen yengeç yükselenler de aynı hatayı yapabiliyo
Yükselenim yengeç bende de sevgimi gösterme konusunda sorun yaşayabiliyorum. Misal aile bireylerine anneme kardeşlerime filan sarıldığım vaki değildir. Ama öğrencilerime çok rahat gösteririm. Sarılırım severim hiç zorlanmam. Hele küçük yeni başlayan birinci sınıflar özellikle bilir beni.

Félicé

(12-26-2010 07:56 PM)Messa Yazılan: [ -> ]Yükselenim yengeç bende de sevgimi gösterme konusunda sorun yaşayabiliyorum. Misal aile bireylerine anneme kardeşlerime filan sarıldığım vaki değildir. Ama öğrencilerime çok rahat gösteririm. Sarılırım severim hiç zorlanmam. Hele küçük yeni başlayan birinci sınıflar özellikle bilir beni.

İşin içinde oğlak var ama:D Yükselen yöneticin fonksiyonlarını rahat yerine getiremediği oğlakta sonuçta.. Oğlak etkili insanlar sarılma, sevme, fazla samimiyet gibi aşırı sıcak durumlardan soğuk doğaları sebebi ile pek hoşlanmazlar..
(12-26-2010 09:08 PM)Félicé Yazılan: [ -> ]İşin içinde oğlak var ama:D Yükselen yöneticin fonksiyonlarını rahat yerine getiremediği oğlakta sonuçta.. Oğlak etkili insanlar sarılma, sevme, fazla samimiyet gibi aşırı sıcak durumlardan soğuk doğaları sebebi ile pek hoşlanmazlar..

Aynen öyle misal anneme babama kardeşlerime arkadaşlarıma filan sarılamam. Hani prosedür gereği olan sarılmalar filan olur bayramlarda seyranlarda onu yaparım bir görev aşkı bilinciylegülücük Ama bir tek çocuklar bebekler olunca durum değişiyor gülücük 5. evimde jüpiter filan var ondan sanırım. Bir de yengeç anaç karekteri ortaya çıkıyor.

Parlaışık

Yengeç sevdiklerine her zaman siper olur ancak '' sevim sevmediklerine karşı sevdikleri için kötülük yapar '' ayrıca da sinsidir cümlesi astroloji yorumunda olmaması gereken cümlelerdir.evet yengeç sevdiklerine yanlış bir şey yapıldığını hissettiği zaman kaplan kesilir ama sinsilik kelimesi ile eşleşemez , koruma içgüdüsü dersek daha şık olur.Kendisine ve sevdiklerine yapılan kötülükleri hiç unutmaz ve en umulmadık anda yeri gelmişse intikamını alır Yengeç.

Güneş Yengeç , ay oğlak birsisi olarak sarılmayı , yapış yapış olmayı el şakalarını hiç bir zaman sevmedim sevmem de .Uzaktan ve içten severim. Çok da memmunum bu halimden .Dışarıdan insanların da sana daha mesafeli davranmasını ve sınırları aşmamasını da sağlıyor.Bilhassa ay oğlak olmak bu açıdan keyifli avantajlı yanları iş yaşamında da işe yarıyor .
yükseleni yengeç bir sevgilim vardı sanki ben erkek o kız gibiydik
kavga ettiğimizde en ufacık bir lafımda(belki de bana göre ufak:D)
çok kalbimi kırıyosun diye ağlamaya başlardı
Allah ım çok komiktik
romantiklik isterdi paşam ama
kendinden bir kere seni seviyorumu duyamadan ayrıldık ya ona yanarımgözkýrpma
onu açmak için çok uğraştım, başaramadım valla
napıyım?
bir daha da tövbeliyim
gerçi şimdiki sevgilimn yükseleni akrep onu da çözmekle uğraşıyorum
derinden derinden gitmekle meşgul kendisi.....
Sayfalar: 1 2 3 4
Referans Adresler